DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76692
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Oorlog in Denk compleet: Azarkan wil af van bestuur

Het partijbestuur van Denk moet opstappen. Dat zegt fractieleider Azarkan. Met die oproep treft hij partijvoorzitter Öztürk, waarmee de oorlog binnen de partij compleet is.

Deze week sloeg gewezen fractieleider Kuzu van zich af nadat hij was beschuldigd van een buitenechtelijke affaire waarbij hij de grenzen van het betamelijke had overschreden. Het was de reden dat hem het fractievoorzitterschap was ontnomen, zo meldde het partijbestuur. Öztürk was daarmee een ’matennaaiers’ die ’broedermoord’ en ’sabotage’ had gepleegd, louter om Kuzu pootje te lichten, zo beweerde de laatste.

Vervelende situatie
„We zitten in een vervelende situatie”, zegt Azarkan. Hij wil ’om tafel’ met de ruziemakers. Tot die tijd moet er een interim-bestuur komen. De huidige fractieleider houdt zich op de vlakte over de vraag wie er gelijk heeft. „Ik kies het partijbelang.”

Kuzu wil het oordeel over zijn aanblijven overlaten aan de leden, die op 6 juni bijeenkomen. Zover wil Azarkan het niet laten komen. „Ik wil niet dat de twee oprichters tegenover elkaar komen tijdens een discussie.”

De vice-voorzitter heeft haar functie ter beschikking gesteld, voorzitter Öztürk heeft nog niet gereageerd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7505
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door sjun »

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76692
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Öztürk wijkt niet, machtsstrijd binnen Denk compleet

De machtsstrijd binnen Denk is compleet. Voorzitter Selçuk Öztürk en de rest van het bestuur van de partij weigeren om op te stappen, ondanks een dringend verzoek van politiek leider Farid Azarkan. Ook de lokale fracties en de jongerenvereniging willen nu van het bestuur af.

In een brandbrief doen lokale fracties en politieke jongerenbeweging Oppositie van Denk een beroep op het partijbestuur om ‘een groots gebaar te maken en per direct terug te treden’. Volgens de schrijvers is er teveel gebeurd de afgelopen tijd.

Ondertussen is al het contact tussen de fractietop en de partijtop verbroken, zo laat Azarkan weten. De strijd zal nu worden uitgevochten op een ledenbijeenkomst, begin juni. Dan moet er ook een nieuwe leider komen, vindt het bestuur.

Eerder deze week vroeg Azarkan, politiek leider van Denk in de Kamer, het bestuur om te vertrekken. Zo moest de patstelling tussen de twee ruziënde oprichters Tunahan Kuzu en Selçük Öztürk, allebei ook Tweede Kamerlid, worden doorbroken.

Het bestuur van Denk schrijft nu echter aan de leden: ,,Alleen tijdens een algemene ledenvergadering is het mogelijk om bestuurstaken over te dragen. In het belang van Denk en alle mensen die zich jarenlang keihard hebben ingezet voor onze idealen, zullen wij als bestuur voorlopig onze werkzaamheden blijven voortzetten.”

Ondersteunen
Wel zullen ‘onafhankelijke personen’ het bestuur de komende tijd ondersteunen en gaan bemiddelen met de betrokkenen, laten de bestuurders ook weten. Verder moet er een onafhankelijk onderzoek komen naar de ontstane situatie, waarin ook het handelen van de drie Tweede Kamerleden wordt meegenomen.

Op 6 juni, tijdens de ledenbijeenkomst, mogen de leden dan beslissen over de toekomst van Denk, aldus het bestuur. Dan wordt ook een nieuwe politiek leider gekozen. ,,Tot die tijd zullen wij als bestuur ons uiterste best doen om verschillen weer op één lijn te krijgen en te komen tot rust.”

Azarkan laat in een reactie op de mail aan de leden weten: ,,Volgens mij is het uniek dat een oproep van een politiek leider terzijde wordt geschoven. Dat is jammer en niet respectvol. Het draagt ook niet bij aan de oplossing van onze interne problemen en het zorgt voor verdeling binnen onze partij. Terwijl ik juist een waardige oproep heb gedaan, omdat het bestuur niet in staat is om de problemen op te lossen.”

De fractieleider in de Kamer werd onaangenaam verrast door de email van het bestuur, aldus Azarkan. ,,Ik wist hier niet van en de bestuursleden zijn niet bereikbaar voor een toelichting.” Hij vindt dat het bestuur de eer aan zichzelf had moeten houden. ,,Dat kan nog steeds waardig, daar ben ik van overtuigd.”

Over het geplande onderzoek zegt Azarkan dat hij het ‘niet integer’ vindt van het bestuur om daar opdracht toe te geven, terwijl ze zelf onderdeel zijn van het probleem. ,,Daarnaast ga ik als fractieleider zelf over onderzoeken naar de fractie.”

Azarkan vindt het spijtig dat de partij zo wordt gespleten door dit conflict. Hij wil op 6 juni nog geen nieuwe politiek leider kiezen. ,,Dat is raar, laten we eerst alles eens oplossen.” Zelf weet hij op dit moment nof niet of hij straks zelf weer wil opgaan voor het leiderschap.

Verder gelooft Azarkan niet dat het bestuur inderdaad zijn best zal doen om de komende tijd te proberen de verschillen uit de wereld te helpen. ,,Als je niet communiceert met je politiek leider, hecht ik weinig waarde aan zulke beloften.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7505
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door sjun »

Het zal een opheffingsvergadering worden. Turken en Marokkanen gaan al slecht samen in een moskee. Ik verwacht daarop dat het ook in een politieke partij evenals een kruik zo lang te water gaat tot het barst. Sneu voor Farid Azarkan die -hoewel ik het zelden met hem eens ben- tenminste nog iets te melden heeft en dat nog aardig voor het voetlicht weet te brengen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76692
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Ook partijraad Denk wil dat voorzitter Öztürk opstapt, maar hij blijft

Voorzitter Selçuk Öztürk van Denk blijft gewoon op zijn plek, al wil nu ook de partijraad van de politieke beweging dat het volledige bestuur onmiddellijk opstapt. Öztürk schrijft vandaag in een brief aan de leden dat uit een rapport van de door hem ingehuurde professor Tom Zwart blijkt dat het wegsturen van het bestuur niets zou oplossen.

Binnen Denk woedt al een paar weken een machtsstrijd. De twee mannen die de partij in 2014 oprichtten, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, gaan rollend over straat. Kuzu beschuldigt Öztürk van een poging tot politieke broedermoord, omdat hij verhalen over een buitenechtelijke affaire van hem actief naar buiten zou hebben gebracht.

Beiden zijn ook Kamerlid namens Denk. Het derde Kamerlid, Farid Azarkan is inmiddels fractievoorzitter en vroeg het bestuur vorige week al om op te stappen om de rust in de partij weer terug te brengen. Öztürk wilde niet verdergaan dan het aanstellen van een onderzoeker/bemiddelaar, de Utrechtse hoogleraar cross-cultureel recht Tom Zwart. Die werd afgelopen vrijdag aangezocht.

Aanblijven is gewettigd
Volgens Öztürk heeft Zwart nu al een eerste rapport uitgebracht, waarin hij stelt dat de wens van het bestuur om voorlopig aan te blijven "gewettigd" wordt door de statuten en een "politiek feit" is. "Daarnaast wordt niet duidelijk gemaakt welk probleem door het aftreden van het bestuur zou worden opgelost", zou Zwart volgens Öztürk concluderen.

Het bestuur kan tot de algemene ledenvergadering van 6 juni aanblijven, maar de voorbereidingen van de verkiezingen van volgend jaar zouden gedaan moeten worden door een aparte commissie, staat in de conclusies die door Öztürk zijn toegevoegd aan de brief aan de leden.

Gisteren stuurde de partijraad, dat het bestuur adviseert, juist een brief waarin wordt opgeroepen tot aftreden. De brief is in handen van de NOS. De leden van de partijraad, vertegenwoordigers van lokale afdelingen, schrijven: "Wij constateren dat het bestuur onderdeel is geworden van het conflict, waardoor er de schijn van belangenverstrengeling kan ontstaan." Een onafhankelijke commissie moet samen met een extern onderzoeksbureau onderzoek doen en op de algemene ledenvergadering in juni de resultaten presenteren, vindt de partijraad.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76692
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Penningmeester stapt op, bestuur Denk uiteengevallen

Het bestuur van politieke partij Denk is uiteengevallen. Penningmeester Serif Uysal stapte gisteren op. Daarmee blijven er te weinig leden over om door te gaan en kan het bestuur geen besluiten meer nemen, zo maakte de politieke partij vandaag bekend in een persbericht. Daarin staat niet wat de reden is dat Uysal zijn functie per direct beschikbaar stelt.

De partij zegt dat het bestuur is "gevallen". In de statuten staat namelijk dat het bestuur moet bestaan uit een oneven aantal van ten minste drie leden. Er waren nog maar twee leden over: voorzitter Selçuk Öztürk en secretaris Zahir Rana.

"Het bestuur mag door dit feit geen besluiten nemen en geen financiële verplichtingen aangaan tot de eerstvolgende algemene ledenvergadering", staat in het persbericht van de Tweede Kamerfractie. In een algemene ledenvergadering moet een nieuw (interim-)bestuur worden gekozen, zo is het voorstel. Op 6 juni staat een ledenvergadering gepland.

Opstappen
Op voorzitter Öztürk en andere bestuursleden werd al enige tijd druk uitgeoefend om op te stappen. De partijraad, lokale fractievoorzitters en de huidige fractievoorzitter in de Tweede Kamer Farid Azarkan wilden dat het bestuur zou vertrekken. Toch zegt voorzitter Öztürk dat hij gewoon op zijn plek blijft.

Het rommelt al een tijd in de politieke partij, die drie zetels in de Tweede Kamer heeft. Dat begon in maart met het plotselinge vertrek van fractievoorzitter Kuzu.

Hij zei dat het werk een te grote belasting was geworden voor zijn privéleven. Later kwam naar buiten dat hij moest vertrekken vanwege een buitenechtelijke affaire. Kuzu beschuldigt Öztürk van politieke broedermoord, omdat hij verhalen over de buitenechtelijke affaire actief naar buiten zou hebben gebracht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door King George »

Afbeelding
Farid Azarkan. © ANP

Denk-bestuur zet fractieleider Azarkan uit de partij

Het bestuur van Denk heeft fractieleider Farid Azarkan ‘per direct ontzet uit het lidmaatschap’. Dat meldt de partij in een persbericht.


Edwin Van Der Aa 06-05-20, 11:15 Laatste update: 11:48

De reden is dat het Kamerlid de partij ‘bij voortduring op onredelijke wijze benadeelt en handelt in strijd met het belang van Denk en met gemaakte afspraken en besluiten’. Het besluit is Azarkan vanmorgen meegedeeld. Hij kan niet langer spreken en handelen namens Denk, noch de partij vertegenwoordigen, aldus het bestuur.

De top van Denk is al tijden verwikkeld in een heftig conflict. Momenteel woedt een machtsstrijd tussen Kamerlid Tunahan Kuzu en fractieleider Farid Azarkan enerzijds en Kamerlid en partijvoorzitter Selçuk Öztürk anderzijds.

In een brief aan Azarkan somt het bestuur nu een lange reeks gedragingen op waarmee hij de partij schade zou hebben berokkend. Te beginnen met tweets tijdens een reis naar Istanboel met fractiegenoot Tunahan Kuzu.

‘Openlijke rebellie’

,,Daarin liet hij blijken de toekomst van de partij te willen bepalen samen met één ander lid. Dit ziet het bestuur als openlijke rebellie", aldus voorzitter Öztürk. Azarkan zou verder onder meer hebben geprobeerd ‘zijn eigen falen in de behandeling van een klacht van een vrouwelijk lid van Denk over Kuzu in de schoenen van de voorzitter te schuiven’.

,,Pogingen om een gerezen probleem tussen voorzitter Öztürk en Kuzu op te lossen, heeft hij getorpedeerd. Het instellen van een onafhankelijk en openbaar onderzoek naar de kwestie heeft hij actief tegengewerkt. Gesprekken is hij uit de weg gegaan, en acties om te bemiddelen in de gerezen conflicten heeft hij stelselmatig gesaboteerd.”

Intimidaties

Bij het bestuur zouden ook meerdere klachten zijn binnengekomen van medewerkers, bestuursleden en lokale fractieleiders over intimidatie door Azarkan, aldus het bestuur. Verder zou de fractieleider in de Tweede Kamer financiële verplichtingen al ruim een jaar niet zijn nagekomen.

Met dit besluit wil het bestuur van Denk naar eigen zeggen de rust in de partij laten terugkeren, intern waar nodig verzoenende gesprekken voeren en de ledenraadvergadering van 6 juni verder voorbereiden. Daar zal de toekomst van Denk worden bepaald.

Het is overigens de vraag of de twee overgebleven bestuurders van Denk - de rest stapte op na interne conflicten - Azarkan zomaar uit de partij mogen zetten. Volgens de regels zijn er drie bestuurders nodig voor grote besluiten.

Azarkan is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.


AD
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76692
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

King George schreef:
Denk-bestuur zet fractieleider Azarkan uit de partij

Het bestuur van Denk heeft fractieleider Farid Azarkan ‘per direct ontzet uit het lidmaatschap’. Dat meldt de partij in een persbericht.

LOL. Er blijft niks over van de partij. En raar dat de twee overgebleven bestuurders van Denk zo'n besluit kunnen nemen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76692
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Azarkan blijft aan als fractieleider Denk

Farid Azarkan blijft in de Tweede Kamer werken als fractieleider van Denk, ondanks dat het bestuur van de partij hem heeft geschrapt als lid van Denk. ,,Ik ben hier door de kiezer neergezet, niet door het partijbestuur.”

,,Ik was ontzettend verrast en overrompeld door deze actie", aldus Azarkan over het royement. ,,Het is een zeer onverstandige zet en een nieuw dieptepunt in de politieke geschiedenis. Het is ook ernstig: we hebben veel opzeggingen ontvangen door dit conflict.”

Azarkan reageert op een mededeling van het bestuur van Denk, vanmorgen, dat de fractieleider ‘per direct ontzet uit het lidmaatschap’ zou zijn ontzet.

Volgens Azarkan staat het tweekoppige bestuur alleen. ,,Bij de achterban is iedereen verenigd. Twee bestuursleden tegen de rest, dat is het. Onverantwoord. Ik roep de heren daarom opnieuw op ruimte te maken.”

‘Handelen in strijd met belang Denk’
Het bestuur geeft als reden voor royement dat het Kamerlid de partij ‘bij voortduring op onredelijke wijze benadeelt en handelt in strijd met het belang van Denk en met gemaakte afspraken en besluiten’. Hij kan niet langer spreken en handelen namens Denk, noch de partij vertegenwoordigen, aldus het bestuur.

De top van Denk is al tijden verwikkeld in een heftig conflict. Momenteel woedt een machtsstrijd tussen Kamerlid Tunahan Kuzu en fractieleider Farid Azarkan enerzijds en Kamerlid en partijvoorzitter Selçuk Öztürk anderzijds.

Van Azarkan mag Öztürk gewoon in de fractie blijven bij Kuzu en hem, ondanks alle heibel. ,,Maar hij wil nergens bij zijn en ook niet naar Den Haag komen. Toch is hij fractielid. We moeten daarover het gesprek aangaan. Het is een buitengewoon ingewikkelde kwestie, maar ik zie het altijd goed komen.”

In een brief aan Azarkan somde het bestuur vanmorgen een lange reeks gedragingen op waarmee hij de partij schade zou hebben berokkend. Te beginnen met tweets tijdens een reis naar Istanboel met fractiegenoot Tunahan Kuzu.

‘Openlijke rebellie’
,,Daarin liet hij blijken de toekomst van de partij te willen bepalen samen met één ander lid. Dit ziet het bestuur als openlijke rebellie", aldus voorzitter Öztürk. Azarkan zou verder onder meer hebben geprobeerd ‘zijn eigen falen in de behandeling van een klacht van een vrouwelijk lid van Denk over Kuzu in de schoenen van de voorzitter te schuiven’.

,,Pogingen om een gerezen probleem tussen voorzitter Öztürk en Kuzu op te lossen, heeft hij getorpedeerd. Het instellen van een onafhankelijk en openbaar onderzoek naar de kwestie heeft hij actief tegengewerkt. Gesprekken is hij uit de weg gegaan, en acties om te bemiddelen in de gerezen conflicten heeft hij stelselmatig gesaboteerd.”

Bij het bestuur zouden ook meerdere klachten zijn binnengekomen van medewerkers, bestuursleden en lokale fractieleiders over intimidatie door Azarkan, aldus het bestuur. Verder zou de fractieleider in de Tweede Kamer financiële verplichtingen al ruim een jaar niet zijn nagekomen.

Met dit besluit wil het bestuur van Denk naar eigen zeggen de rust in de partij laten terugkeren, intern waar nodig verzoenende gesprekken voeren en de ledenraadvergadering van 6 juni verder voorbereiden. Daar zal de toekomst van Denk worden bepaald.

Het is overigens de vraag of de twee overgebleven bestuurders van Denk - de rest stapte op na interne conflicten - Azarkan zomaar uit de partij mogen zetten. Volgens de regels zijn er drie bestuurders nodig voor grote besluiten.

Kuzu spreekt van een ‘krankzinnig actie’. ,,Een tweede broedermoordaanslag door Öztürk. Rancuneus, ontoerekeningsvatbaar en incompetent. Ik sta 200% achter Farid Azarkan’’, laat hij op Facebook weten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door King George »

Binnenkort de Azarkan-Kuzu (AK) partij in de Tweede Kamer?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76692
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Dit is een verhaal uit november 2014, de maand dat de Kamerleden Kuzu en Öztürk uit de PvdA stapten en Denk oprichtten.
’Kuzu en Öztürk radicaliseerden per week’

Dit is een verhaal uit november 2014, de maand dat de Kamerleden Kuzu en Öztürk uit de PvdA stapten en Denk oprichtten. Een paar maanden geleden lag de eis opeens op tafel. De PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selzuk Öztürk wilden een eigen medewerker integratie, van Turkse afkomst wel te verstaan. Die medewerker moest contact gaan onderhouden met de eigen achterban. Het verbijsterde fractiebestuur weigerde.

De achtergrond van het PvdA-personeel moest er niet toe doen. Bovendien ging het duo helemaal niet over de portefeuille integratie. Een betrokkene: „Kuzu en Öztürk radicaliseerden per week.”

Een dag na de daverende breuk in de PvdA-fractie, dreunt het vertrek van de twee Turkse Kamerleden nog volop na. De verwensingen aan het adres van collega-parlementariër en medemoslim Ahmed Marcouch - „moge Allah je straffen” - zijn stof voor gesprek, net als het incasseringsvermogen van Diederik Samsom.

Morrende fractie
De geplaagde PvdA-leider verloor eerder al twee Kamerleden - Myrthe Hylkens en Désirée Bonis -, scoort dramatisch in de peilingen en kampt reeds langer met een morrende fractie, die onlangs nog tegen zijn wens de kritische Khadija Arib in het fractiebestuur koos. De PvdA-fractie verzette zich eerder deze week bovendien openlijk tegen de ’idiote’ opdracht van het partijbestuur om meer de straat op te gaan. En toen moest de uitslaande brand rond Kuzu en Öztürk nog komen.

Het meest opvallende aan deze affaire is misschien wel dat de kwestie zo lang onder de radar bleef. Nu de bom is gebarsten, schetsen PvdA’ers namelijk een onthutsend beeld van hun twee voormalige partijgenoten - op basis van anonimiteit, dat wel. Een rondgang leert dat Kuzu en Öztürk al twee jaar voor conflicten zorgden. „Ze lagen bij alles dwars”, zegt een PvdA’er. „Het was een tikkende tijdbom”, stelt een ander.

’Nooit hoogvliegers geweest’
Eén ding is duidelijk; hoogvliegers zijn de twee Nederlands-Turkse volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer nooit geweest. Ze hadden hun toppositie op de kieslijst in 2012 te danken aan hun afkomst: de allochtone, Turkse stem. Van plek 27 en 39 belandden ze door voorkeursstemmen in de top tien.

Kuzu, een 33-jarige adviseur, komt oorspronkelijk uit Istanbul en groeide op in Maassluis. Hij studeerde bestuurskunde in Rotterdam. De 42-jarige Öztürk, geboren in het dorpje Büyükkisla bij Ankara, was in Limburg zelfstandig ondernemer en stapte in 1998 in Roermond in de lokale politiek. Drie jaar later klom hij op tot Statenlid.

Kuzu en Öztürk waren ’stemvee’
In de Tweede Kamer gold het duo als backbenchers - oneerbiedig gezegd: stemvee. Ze hielden zich volgens collega’s ook nauwelijks bezig met hun eigen portefeuilles. Kuzu voerde onder meer het woord over geneesmiddelen en armoedebeleid. Öztürk zou speciaal om een kleine portefeuille hebben gevraagd: regionale economie en ondernemerschap.

Ze waren meer bezig met de Turkse zaak, zeggen PvdA’ers. Zo schoof Kuzu volgens Kamerleden tijdens de verkiezingscampagne aan bij de Turkse Jeroen Pauw. De Turkse gemeenschap in Nederland werd zo goed bediend, want het programma kwam via de satelliet linea recta binnen in de Nederlandse huiskamers.

Turkse zorgverzekeraar
De eerste ophef ontstond in november 2012. Kuzu kwam in opspraak nadat hij in een reclamespot een Turkse zorgverzekeraar had aangeprezen. Het kostte hem zijn woordvoerderschap geestelijke gezondheidszorg, maar meer dan een rimpeling in de Haagse vijver was het niet. Iedereen ging over tot de orde van de dag, en Kuzu gleed terug in de vergetelheid.

Dat veranderde in het voorjaar van 2013, toen de Turkse premier Tayyip Erdogan veel misbaar maakte over de opvang van Turks-Nederlandse pleegkinderen in christelijke of homogezinnen. Opeens waren Kuzu en Öztürk daar, vol in de media. Ze deden een oproep aan islamitische Nederlanders om zich aan te melden voor pleegouder.

In de PvdA-fractie deed die oproep enige wenkbrauwen fronsen. Twee maanden later kreeg Öztürk het echt met zijn fractie aan de stok. Hij vergoelijkte de Turkse repressie tegen betogers in Istanbul, waar demonstranten die riepen om meer vrijheid door de ordepolitie hardhandig werden aangepakt. Öztürk vond het geweld daarentegen ’wel meevallen’, zei hij. Het kwam hem op een uitbrander te staan. Daarna werd het voor de buitenwacht stil. Binnenskamers ging het evenwel snel bergafwaarts.

’Öztürk wilde niet tegengesproken worden door vrouwen’
Zo bleek Öztürk niet overweg te kunnen met zijn vrouwelijke collega’s. Dat gaf problemen, zeker in een partij waar het streven naar gelijkheid zo dwangmatig wordt nagejaagd als de PvdA. ”Öztürk wilde niet tegengesproken worden door vrouwen. Die nam hij niet serieus en wanneer ze wat zeiden lachte hij het weg”, zegt een Kamerlid. „Dat gold ook voor de fractieleiding, zoals fractiesecretaris Roos Vermeij.” En die moest er als ordebewaker nou net voor zorgen dat iedereen zich met zijn eigen werk bemoeide.

Dat ging dus fout, zeggen PvdA’ers. Kuzu en Öztürk probeerden de toenmalige integratiewoordvoerder Keklik Yücel onder druk te zetten en haar het werk onmogelijk te maken. Zij is een progressieve Turkse. ”Öztürk ging bijvoorbeeld op de publieke tribune zitten tijdens een Kamerdebat dat ze voerde, om haar zo te intimideren”, aldus een betrokkene. Yücel gaf uiteindelijk de integratieportefeuille op.

Yücel en een ander vrouwelijk PvdA-Kamerlid, Yasemin Cegerek, werden ook zwaar geïntimideerd door Turkse media en de Turkse achterban, weten fractiegenoten. „Ze werden onder druk gezet om ook voor de Turkse zaak in het integratiedebat op te komen, net als Kuzu en Öztürk. Maar ze probeerden zich juist te ontworstelen aan de klem.” Een ander Turks Kamerlid, Sultan Gunal Gezer, probeerde Kuzu los te weken van Öztürk, omdat hij nog wel te redden leek. Maar dat lukte niet. Ook Marcouch sprak nog veel met de twee, evenals Vermeij en Samsom.

’Hij kamde zijn baard in de fractie, heel eng’
Ondertussen ging vooral het gedrag van Öztürk van kwaad tot erger. Hij vroeg om een rituele ’wassingsruimte’ en gebedsruimte. De PvdA weigerde dit. Ook liet hij bij stemmingen opeens verstek gaan als het een islamitische feestdag betrof. Een ander teken aan de wand leek het plotselinge baardje, dat Öztürk liet staan. „Heel eng. Hij kamde zijn baard in de fractie”, herinnert een aanwezige zich. Die vermoedt ook een strategie achter de breuk.

Provocaties gebeurden geregeld, zoals de rechtszaak die Öztürk verzweeg, waarna ze op de Kamer van fractieleider Samsom belandden. „Het leek wel of ze dachten: hoe bonter we het maken, hoe eerder hij ons eruit zet.”

’Öztürk de drijvende kracht achter de breuk’
Er bestaat brede consensus onder Kamerleden dat Öztürk de drijvende kracht is achter de breuk. Hij zou banden hebben met Diyanet, de Turkse overheidsdienst die de baas is bij de meeste Turkse moskeeën in Nederland. „Kuzu heeft zich laten meeslepen, hoewel hij een slimme gast was. Tot lang stond Öztürk juist geïsoleerd”, zegt een sociaaldemocraat. ”Öztürk is volkomen losgeslagen, radicaler dan Kuzu”, weet een islamitisch PvdA-Kamerlid.

Een ander wijst er wel op dat Kuzu behoort tot de Turkse Suleymanci-stroming, die Koranscholen en -internaten beheert en die ook betrokken was bij de imamopleiding van hogeschool InHolland. De Suleymanci-beweging is een van de Turkse organisaties die PvdA-minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) onder de loep neemt uit vrees dat ze Turkse Nederlanders beïnvloeden en daarmee integratie in de weg staan. Dat was de aanleiding van het splijtende conflict met de twee Kamerleden.

’Die twee hadden echt een andere agenda’
Bij de beslissende fractievergadering, donderdagavond, liep de spanning hoog op. Kamerleden waren verbijsterd toen het tweetal tijdens de urenlange bijeenkomst geen enkele aanstalten maakten om er samen uit te komen. „Het was beschamend. Die twee hadden echt een andere agenda. Ze hadden niet eens het fatsoen om echt te reageren op de fractie, nadat ze die hadden aangehoord”, zegt een Kamerlid.

De twee werd gevraagd een verklaring te ondertekenen waarin ze vertrouwen uitspraken in de fractie en in de leider. „Dat kan ik niet aan de achterban verkopen”, zei Öztürk volgens Kamerleden. Een vermeende, ultieme poging van Samsom om de twee te behouden door de integratieplannen van Asscher af te zwakken, werd door het duo verworpen. Er was geen ruimte voor een compromis.

Dapper
Kuzu en Öztürk vertrokken, met slaande deuren. Even later feliciteerde de religieuze raadsman van de Turkse ambassade in ons land het tweetal via de sociale media opzichtig met hun „eerlijke en dappere” standvastigheid.

Niet toevallig is hij ook de voorzitter van Diyanet in ons land. Het deed de PvdA-fractie sidderen. Was dit het bewijs dat de lange arm van Ankara ook in hun fractie was doorgedrongen, vroegen sociaaldemocraten zich af.

Hoe vaak was niet gewaarschuwd voor een Turks paard van Troje? Uit argwaan had de PvdA-leiding de voorbije dagen zelfs nog de cv’s van andere PvdA’ers met een Turkse achtergrond doorgelicht, zegt een ingewijde. Dat leverde geen nieuwe inzichten op.

De druk op de PvdA is nu enorm. Nederlands-Turkse Kamerleden zouden worden bestookt met pro-Turkse berichten. De sociaaldemocraten zeggen niet te zullen buigen. Samsom en de zijnen zullen niettemin lijden. Zij moeten ernstig vrezen voor de Turkse stem. Kuzu en Öztürk hielden zich onbereikbaar voor commentaar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76692
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Denk-voorzitter Öztürk stopt na verkiezingen

Partijvoorzitter en Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk stelt zich niet meer verkiesbaar voor Denk. Zijn positie staat intern ter discussie, maar hij ziet geen aanleiding om direct op te stappen. "Dat is aan de leden", zei hij in het tv-programma Buitenhof.

Binnen de driekoppige Tweede Kamerfractie van Denk is een felle ruzie gaande. Afgelopen week zette de partijvoorzitter de leider van de fractie, Farid Azarkan, uit Denk. Die weigerde daar echter gehoor aan te geven. In een videoboodschap zei hij dat Öztürk moest ophouden met het beschadigen van de partij.

Öztürk zegt nu niet te willen stoppen. "Denk is een ledenpartij. Het is belangrijk dat de leden zich een oordeel kunnen vormen." Op 6 juni is er een congres, in welke vorm is vanwege de coronacrisis nog niet duidelijk. De voorzitter wil dan zijn verhaal doen. Hij zegt het oordeel van de meerderheid te zullen accepteren, ook als dat betekent dat hij zijn functie moet neerleggen.

Grensoverschrijdend gedrag
Op het congres wordt ook een onderzoek van adviesbureau Berenschot gepresenteerd over het derde Kamerlid van Denk, Tanahan Kuzu. Die stopte in maart als fractievoorzitter van Denk. Er bleek een verband te zijn met berichten over een buitenechtelijke verhouding die hij had gehad. Volgens Öztürk heeft Kuzu zich schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Azarkan, die Kuzu opvolgde als fractievoorzitter, liet een eigen onderzoek doen, dat hij gisteren presenteerde. Daaruit maakt hij op dat Kuzu onschuldig is. Kuzu voelt zich daardoor gesterkt om door te gaan als Kamerlid. Ook hij heeft laten weten dat hij niet meer op de kandidatenlijst van Denk wil.

Öztürk zei in Buitenhof dat hij nog voor 6 juni wil proberen om een verzoeningspoging te doen met de andere twee fractieleden. Volgens Öztürk is er zeker een kans dat ze eruit komen. Ze spreken via een tussenpersoon met elkaar. "Denk is groter dan Azarkan, Kuzu en Öztürk. Het belangrijkste is onze ideologie."
En een onderzoeksbureau heeft geen grensoverschrijdend gedrag vastgesteld bij de vroegere Denk-fractievoorzitter Kuzu. Dat zegt de huidige fractievoorzitter Azarkan na onderzoek door het bureau Integis.

Volgens Azarkan heeft het bureau Integis omgevingsonderzoek gedaan, openbare bronnen geraadpleegd en interviews afgenomen. De vrouw heeft geen aangifte tegen Kuzu gedaan. Volgens Azarkan was de vrouw niet bereid aan het onderzoek mee te werken en "feiten te presenteren om de door haar in de media geuite beschuldigingen te staven."
Ja logisch. Als die vrouw moslima is heeft ze geen belang om mee te doen aan dat onderzoek.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 42001
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Mahalingam »

Denk-Kamerlid noemt Arib 'kech'

Wouter de Winther, politiek verslaggever van De Telegraaf, tekent een wel erg opmerkelijke anekdote op in zijn column over het uiteenvallende Denk. Kamervoorzitter Khadija Arib zou als seculiere Marokkaanse Nederlander regelmatig mikpunt zijn voor de Denkers. Toen Arib een glas wijn dronk in het parlementaire restaurant, 'hoorden omstanders dat één van de Denk-Kamerleden haar 'kech' toe siste, straattaal voor 'hoer''. Onduidelijk blijft wie van de drie heren het zou betreffen.
https://www.quotenet.nl/nieuws/a3244179 ... -mij-maar/

DENK-muppet schold Arib uit voor 'kech'


Komen er soms verkiezingen aan?

Die vleermuizen van de voormalige politieke partij DENK, wat zijn het op Kuzu en Azarkan na toch ook ongelooflijk nutteloze lulbroeken. En Kuzu en Azarkan, die zijn ook van de pot gerukt. De partij is al kapotstuk en nog steeds vallen er besnorde lijken uit de kast.
Nu verklapt Tele-verslaggever De Winther weer dat een van de Erdopijpers kamervoorzitter Arib uitschold voor 'kech', toen zij een glaasje wijn nuttigde. Die Arib, dat is gewoon een hartstikke leuke seculiere en gerespecteerde mevrouw, en dan komen er weer een paar van die islamidolate vrouwenslissers achter de ellebogen fluisteren hoe het wel en niet moet, want ze zijn nog te laf om het gewoon recht in het gezicht te blaffen.
We mogen niet wijzen maar het zal die smeerbeer van een Öztürk wel geweest zijn, naar verluidt is hij de allerbeste aftrekker van de Tweede Kamer - hij was al jelly toen zijn crush Arib een keertje bij Bosma in de auto stapte. Niet dat die andere twee losers Nederland veel gebracht hebben, maar dat wist u inmiddels al.
https://www.geenstijl.nl/5153411/levert ... achterban/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6452
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door hans van de mortel »

Ik begrijp niet wat er hierboven zo bijzonder aan is. Immers, vanuit de moslimwereld zijn alle niet moslimvrouwen hoeren. Dus vanwaar die heisa om niks?

Wat veel erger is en waar totaal geen aandacht aan wordt besteed dan aan dit soort futiliteiten is het salafisme-gedrag van de niet gekozen burgemeester van Rotterdam.

De vieze smerige hypocriete politiek, vooral gevoed vanuit de onbetrouwbare linkse hoek, heeft zo'n 'mannetjesputter' als Aboutaleb nodig om mee te pronken. Volgens mij is salafist en jihadist Aboutaleb de eerste (gewenste) moslimburgemeester in de wereld van de beschaving waarop door moslims geparasiteerd wordt. Regelrecht verraad van het gezonde verstand door de linkse elite.

Want ook al schijnt de moslim nog zo onschuldig, psychopaat zijn zij allemaal. Anders wil je niet in de voetsporen treden van de meest walgelijke onmenselijke Arabier uit de duistere geschiedenis van het kwaad: pedofiel psychopaat sadist en oorlogsfascist nepprofeet Mohammed (VZMH).
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76692
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Het is ramadan, dus tijd om te vergeven en te vergeten, en dat hebben de drie mohammedaanse musketiers gedaan. Ze zijn weer lief voor elkaar... :heart:
Kamerleden DENK: de strijdbijl is begraven

De drie DENK-Tweede Kamerleden Farid Azarkan, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk hebben de strijdbijl begraven. De afgelopen dagen hebben de drie samen „constructieve gesprekken gevoerd over de toekomst van DENK”, laten zij in een persverklaring weten. Daarin staat dat zij de komende weken met elkaar in gesprek blijven en dat ’in onderling overleg in het belang van DENK inmiddels goede afspraken’ zijn gemaakt.

Azarkan bevestigt in een korte toelichting dat er inderdaad sprake is van een verzoening. Het inzicht is volgens hem ontwikkeld dat de betrokkenen dit zo gaan doen in het belang van de partij. Ook Kuzu en Öztürk bevestigen de inhoud van de verklaring. Daarnaast is afgesproken dat ze het bij de verklaring laten.

Tussen de DENK-kamerleden was de afgelopen weken een flinke strijd ontstaan. Kuzu trok zich na een ruzie met Öztürk - die ook voorzitter is van het partijbestuur - terug als fractievoorzitter Zijn opvolger Azarkan vroeg vergeefs aan het DENK-partijbestuur om op te stappen. Twee bestuursleden bleven aan, onder wie Öztürk, die daarop Azarkan uit de partij zetten. Een beroepscommissie draaide dat royement weer terug.

Spijt
In de verklaring zondagavond staat dat er „uitspraken zijn gedaan en handelingen verricht die DENK en de onderlinge verhoudingen niet ten goede zijn gekomen. De betrokkenen in dit proces hebben spijt betuigd en elkaar beloofd om het verleden achter zich te laten en zich te richten op de toekomst van DENK.”

Afgesproken is dat een commissie onder leiding van het Statenlid Metin Celik de Algemene Ledenvergadering van 6 juni 2020 zal organiseren. Tot die tijd zal het bestuur zich beperken tot strikt noodzakelijke bestuurstaken, zo is besloten.

De vergadering zal vanwege de coronamaatregelen op een andere manier plaatsvinden. Zo zullen maximaal dertig mensen de bijeenkomst bijwonen op een nog nader te bepalen locatie. De leden kunnen de vergadering digitaal volgen. Een notaris en advocatenkantoor zullen de vergadering begeleiden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door King George »

Zitten er nu dan weer drie kleine DENKertjes op een hekje?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76692
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

King George schreef:Zitten er nu dan weer drie kleine DENKertjes op een hekje?
Komen ze nu ook alle drie weer terug in de tweede kamer? :nietverstaan:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 42001
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Mahalingam »

Een hudna (uit het Arabisch هدنة betekent "rust" of "stille") is een wapenstilstand.
In dit geval: de strijdbijl is begraven en het is wachten op nieuwe strijdbijlen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door King George »

Öztürk is passé en na 2021 uit de Kamer. Dus het DENKertje Öztürk valt van het hekje.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8078
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door xplosive »

Misschien moet de naam van dit topic veranderd worden in "De politieke partij DENK".
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48964
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
:wink2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76692
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

:nietverstaan: Betekent dat dat Öztürk ook weer uit de tweede kamer stapt? Moeilijk allemaal.
Öztürk stapt per direct op als voorzitter Denk

Denk-politicus Öztürk stapt per direct op als voorzitter van de partij nadat de partijtop recent met elkaar overhoop lag. Volgens Öztürk legt hij het voorzitterschap neer omdat zijn gezin dat van hem vraagt en omdat hij een nieuwe generatie de kans wil bieden.

De partijvoorzitter kondigde zijn vertrek aan op de ledenvergadering van zijn partij. „Ik maak werkweken van 60, 70, 80 uren per week”, voerde hij op als reden. „Als je gezin dit vraagt word je emotioneel, je wil een bijdrage blijven leveren aan de maatschappij.”

Excuses
Even daarvoor had Öztürk zijn excuses aangeboden aan de leden voor recente conflicten in de partijtop. Het was namelijk een puinhoop bij Denk. Tussen de Denk-Kamerleden was de afgelopen weken een flinke strijd ontstaan. Kamerlid Kuzu trok zich na een ruzie met Öztürk terug als fractievoorzitter. „,Wij vinden deze gebeurtenissen heel spijtig”, zei Öztürk. „We hebben ervan geleerd en zijn daar niet trots op. Wij zijn ondergeschikt aan de idealen van Denk.”

Kuzu stapte in maart op na verhalen over een buitenechtelijke affaire met een vrijwilligster van de partij. De vrouw in kwestie zou hem, zo meldde HP/De Tijd eind maart, beschuldigen van machtsmisbruik en ander ’ongewenst gedrag’. Een paar dagen later beschuldigde Kuzu zijn fractiegenoot en partijvoorzitter Öztürk van ’broedermoord’ en ’chantage’. Hij zou de affaire gebruikt hebben om hem ’politiek te lynchen’.

Zijn opvolger Azarkan vroeg vergeefs aan het Denk-partijbestuur om op te stappen. Twee bestuursleden bleven aan, onder wie Öztürk, die daarop Azarkan uit de partij zetten. Een beroepscommissie draaide dat royement weer terug.

Bestuur Denk legt zich neer bij terugdraaien royement Azarkan
De drie Denk-Tweede Kamerleden Azarkan, Kuzu en Öztürk hebben de strijdbijl daarna begraven, beweren ze. De drie hebben samen „constructieve gesprekken gevoerd over de toekomst van Denk”, lieten zij in een persverklaring weten. Ook Kuzu ging tijdens de bijeenkomst door het stof door excuses te maken voor zijn gedrag.

Tijdens de ledenvergadering deed aftredend voorzitter Öztürk toch nog een poging om het geruzie recht te praten. Volgens hem ’hoort het erbij’ en ’gebeurt het ook bij andere partijen’. Öztürk kondigde eerder al aan na de verkiezingen te stoppen als Kamerlid.

Öztürk richtte Denk in 2015 op samen met Kuzu, nadat beide Kamerleden door de PvdA uit de fractie waren gezet. Sindsdien behaalde de partij bij de verkiezingen van 2017 drie Kamerzetels, en deed zij ook haar intrede in de gemeentelijke en provinciale politiek.

De leden van Denk hebben inmiddels een interim-bestuur aangesteld. Daarin zit onder meer voormalig PvdA-Kamerlid Çelik. Dit najaar komt er een nieuw bestuur.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door King George »

Ariel schreef: :nietverstaan: Betekent dat dat Öztürk ook weer uit de tweede kamer stapt? Moeilijk allemaal.
Öztürk stapt per direct op als voorzitter Denk
Spoiler! :
Denk-politicus Öztürk stapt per direct op als voorzitter van de partij nadat de partijtop recent met elkaar overhoop lag. Volgens Öztürk legt hij het voorzitterschap neer omdat zijn gezin dat van hem vraagt en omdat hij een nieuwe generatie de kans wil bieden.

De partijvoorzitter kondigde zijn vertrek aan op de ledenvergadering van zijn partij. „Ik maak werkweken van 60, 70, 80 uren per week”, voerde hij op als reden. „Als je gezin dit vraagt word je emotioneel, je wil een bijdrage blijven leveren aan de maatschappij.”

Excuses
Even daarvoor had Öztürk zijn excuses aangeboden aan de leden voor recente conflicten in de partijtop. Het was namelijk een puinhoop bij Denk. Tussen de Denk-Kamerleden was de afgelopen weken een flinke strijd ontstaan. Kamerlid Kuzu trok zich na een ruzie met Öztürk terug als fractievoorzitter. „,Wij vinden deze gebeurtenissen heel spijtig”, zei Öztürk. „We hebben ervan geleerd en zijn daar niet trots op. Wij zijn ondergeschikt aan de idealen van Denk.”

Kuzu stapte in maart op na verhalen over een buitenechtelijke affaire met een vrijwilligster van de partij. De vrouw in kwestie zou hem, zo meldde HP/De Tijd eind maart, beschuldigen van machtsmisbruik en ander ’ongewenst gedrag’. Een paar dagen later beschuldigde Kuzu zijn fractiegenoot en partijvoorzitter Öztürk van ’broedermoord’ en ’chantage’. Hij zou de affaire gebruikt hebben om hem ’politiek te lynchen’.

Zijn opvolger Azarkan vroeg vergeefs aan het Denk-partijbestuur om op te stappen. Twee bestuursleden bleven aan, onder wie Öztürk, die daarop Azarkan uit de partij zetten. Een beroepscommissie draaide dat royement weer terug.

Bestuur Denk legt zich neer bij terugdraaien royement Azarkan
De drie Denk-Tweede Kamerleden Azarkan, Kuzu en Öztürk hebben de strijdbijl daarna begraven, beweren ze. De drie hebben samen „constructieve gesprekken gevoerd over de toekomst van Denk”, lieten zij in een persverklaring weten. Ook Kuzu ging tijdens de bijeenkomst door het stof door excuses te maken voor zijn gedrag.

Tijdens de ledenvergadering deed aftredend voorzitter Öztürk toch nog een poging om het geruzie recht te praten. Volgens hem ’hoort het erbij’ en ’gebeurt het ook bij andere partijen’. Öztürk kondigde eerder al aan na de verkiezingen te stoppen als Kamerlid.

Öztürk richtte Denk in 2015 op samen met Kuzu, nadat beide Kamerleden door de PvdA uit de fractie waren gezet. Sindsdien behaalde de partij bij de verkiezingen van 2017 drie Kamerzetels, en deed zij ook haar intrede in de gemeentelijke en provinciale politiek.

De leden van Denk hebben inmiddels een interim-bestuur aangesteld. Daarin zit onder meer voormalig PvdA-Kamerlid Çelik. Dit najaar komt er een nieuw bestuur.
Met een beetje geluk stappen alle drie de Tweede Kamerleden van DENK na maart 2021 uit de kamer als deze partij 0 zetels haalt.
Laatst gewijzigd door King George op za jun 06, 2020 6:03 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6452
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door hans van de mortel »

Waarom plaats je exact hetzelfde artikel direct na dat van Ariel? :thinking:
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6452
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door hans van de mortel »

Ötzturk geedt ook als reden op van zijn vrijwillige ontslag dat hij 80 uren in de week draaide.

Dat slaaptekort heeft hem dus de das omgedaan. Waardoor hij is doorgedraaid. :roll:
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Plaats reactie