Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door Ariel »

King George schreef:Volksvreemde rechtbank laat deze kansenparels weer eens lopen. En het dan gek vinden dat ze tijdens de zitting niet op komen dagen. Die zien we nooit meer terug. Ach ja, zo ernstig was dat delict nou ook weer niet. Het betrof slechts een zaak waarvoor 20 jaar geëist was.
Politie dringend op zoek naar veroordeeld moordenaarsduo
Tot 20 jaar veroordeelde Azzedine A. meldt zich op politiebureau

Een van de twee ’flatspringers’, die vorige week werden veroordeeld tot twintig jaar cel vanwege de moord op Bredanaar Soufian Zouagh, heeft zich woensdagmiddag gemeld op het politiebureau. Dat heeft zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers gezegd.

Anel B. heeft zich nog niet gemeld. Zijn advocaat Menno Buntsma zegt dat hij nog geen contact met hem heeft gehad.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7516
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door sjun »

Hans v d Mortel sr schreef:
Ariel schreef: Ja, en dan nog blijven die rechters stevig op hun stoel zitten.
Rechters zijn voor hun leven benoemd. Schandalig!

Neem de meest corrupte rechter die ik ken: Frans Bauduin. Hij meende dat Volkert van der Graaf, die Pim Fortuyn voor alle zekerheid met vijf kogels overhoop knalde, een goede daad had verricht. Volkert van der Graaf was een beruchte linkse activist. Alle reden voor elitaire Fransje om Volkert licht te straffen: na 12 jaren was hij weer een vrij man met dezelfde brutale grote bek. Waarschijnlijk wilde Bauduin hiermee een signaal afgeven naar mensen die het beste met onze beschaving voorhebben: laat moslims met rust!

Volkert van der Graaf volgende maand volledig vrij; familie Pim Fortuyn weet van niks en maakt zich zorgen

Broer van afgeslachte politicus: 'Deze man is levensgevaarlijk en behoort in de gaten te worden gehouden'
Door: Bas Paternotte

De proeftijd van de moordenaar van Pim Fortuyn loopt af. Voor de nabestaanden is het nog altijd onverteerbaar dat Volkert van der Graaf vanaf volgende maand zonder enige vorm van toezicht weer kan gaan en staan waar hij wil. Joost Eerdmans, die namens het Burgercomité tegen Onrecht contact heeft met de familie Fortuyn, vindt het onbegrijpelijk. “De familie is niet eens geïnformeerd door het Openbaar Ministerie over het aflopen van de proeftijd”, zegt de bekende Leefbaar Rotterdam-politicus in De Telegraaf.

Lees ook – Dossier Volkert van der Graaf
Van der Graaf heeft op dit moment nog een aantal beperkingen. Naast een schriftelijke meldplicht mag hij niet met de media spreken en is er een contactverbod met nabestaanden. Daar komt in mei een einde aan.

Simon Fortuyn, broer van de op 6 mei 2002 doodgeschoten politicus, vindt het ondenkbaar dat Van der Graaf van de radar verdwijnt. “Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken”, laat hij weten in een schriftelijke verklaring aan De Telegraaf. “Deze man is ‘levensgevaarlijk’ en behoort in de gaten te worden gehouden. De afgelopen 18 jaar heeft deze ‘kwal’ met alles en iedereen een loopje genomen en met het OM voorop.”
TPO 19.04.20
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door Ariel »

Verdachte van bespugen homostel na paar dagen alweer vrij

De 20-jarige verdachte die donderdag terecht zou staan wegens het bespugen van een homostel in Amsterdam-Oost, is woensdag door de rechter voorlopig op vrije voeten gesteld. De zitting is uitgesteld.

Het Openbaar Ministerie had de rechter-commissaris verzocht de verdachte Amsterdammer langer in bewaring te stellen, maar dat verzoek werd afgewezen. De verdediging heeft aangegeven nog een onderzoekswens te hebben. Daardoor gaat de snelrechtzitting die was gepland, niet door.

’Onverteerbaar’
Advocaat Sébas Diekstra, die de twee slachtoffers bijstaat, laat in een reactie weten dat het voor zijn cliënten ‘onverteerbaar’ is dat deze verdachte zo snel weer in vrijheid is gesteld.

,,Het moge duidelijk zijn dat de impact van het in het gezicht spugen voor cliënten enorm is geweest. Dat zij nu moeten vernemen dat de rechter-commissaris één van de verdachten in vrijheid heeft gesteld vinden zij onacceptabel. Mede omdat er gespuugd is tijdens de coronacrisis.’’

De verdachte, die tijdens Koningsdag werd herkend door agenten en daarna vastgezet, is dus al heel snel weer vrijgekomen. Hij zou het stel hebben beledigd en bespuugd nadat een incident voor een supermarkt uit de hand liep.

De twee homoseksuele jongens werden Eerste Paasdag in Amsterdam-Oost belaagd toen ze hand in hand liepen, waarna een van hen beelden van het schokkende voorval online zette. Op die beelden is onder andere te horen dat ze ’vieze homo’s zijn die kankermoeders hebben’.

Een dag later meldde de 15-jarige jongen die prominent in beeld was zich op het bureau. Hij moet 27 mei voorkomen, vanwege zijn leeftijd achter gesloten deuren. Het koppel wordt sinds de gebeurtenissen en hun aangifte nog altijd bedreigd.

Een woordvoerder van de politie liet onlangs al weten geen nadere mededelingen over het onderzoek te kunnen doen. „De onderzoeksresultaten zoals we die nu hebben, liggen bij het Openbaar Ministerie. Als er aanvullende gegevens zijn, sturen we die daar rechtstreeks heen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 42031
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door Mahalingam »

Aangemoedigd door het gedrag van politie en justitie krijg je dit vervolg:
Homostel weer belaagd en mishandeld in Amsterdam
Het tweetal werd, wederom in Amsterdam-Oost, aangevallen omdat ze hand in hand liepen. Nadat de groep eerst opmerkingen maakte over de manier waarop ze over straat liepen, mishandelde een van de daders Fabio door hem naar de grond te trappen. ,,Het is vreselijk”, zegt Fabio in een eerste reactie tegenover De Telegraaf. ,,Het is een nachtmerrie.”

Advocaat Sébas Diekstra, die ze al bijstond na de eerdere belaging, spreekt van een ‘homofobe aanval’. ,,Weer vond de aanval plaats nadat de mannen hand in hand liepen. De groep viel aan door hem te schoppen van achteren, hij ging daarbij ook onderuit. De politie was al snel ter plaatse waardoor de aanval werd afgebroken en de groep wegvluchtte.

Eén persoon is staande gehouden door de agenten. ,,Cliënten wilden direct aangifte doen van de mishandeling door de groep”, vervolgt hun raadsman op Twitter. ,,Dit zou volgens de agenten ter plaatse niet direct kunnen omdat het te druk was.” Ze kunnen pas donderdag terecht.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/7527484 ... -amsterdam

"Ze kunnen pas donderdag terecht."
Heet dit nu 'een ontmoedigingsbeleid' ?
Aangezien het kansenpareltjes betreft zal de aangifte wel zinloos blijken. Want het is niet uit te zoeken wie van de groep wat gedaan heeft.
Laatst gewijzigd door Mahalingam op ma mei 11, 2020 2:50 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef: Aangezien het kansenpareltjes betreft zal de aangifte wel zinloos blijken. Want het is niet uit te zoeken wie van de groep wat gedaan heeft.

Op internet is een nieuwe naam geboren voor de kansenpareltjes. Ze heten nu geen finnen meer, maar grunbergjes.

Ik vind het wel toepasselijk. :razz:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door King George »

(Nieuwe) Grünbergjes?

Die houden we er in!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door King George »

Afbeelding
Een autobrand aan de Cleyndertstraat in november vorig jaar in Zwolle. Mogelijk ging het om een ‘vergisauto’. © Stefan Verkerk

Brandstichter Enes S. bekent autobranden in Zwolle, maar niet opnieuw de cel in

LIVE Het OM eist geen aanvullende celstraf of werkstraf tegen Steenwijker Enes S. (23) vanwege meerdere autobranden in Zwolle en Hollandscheveld, bedreiging en vuurwapenbezit. De officier van justitie wil hem de kans bieden om uit het criminele circuit te stappen. ,,Ik deed het uit angst voor de broers”, verklaart Enes. Volg de zaak via onderstaand liveblog.


Stefan Keukenkamp 12-05-20, 09:35 Laatste update: 11:20

Eerder zat Enes S. al drie maanden vast en dat is volgens het Openbaar Minsterie voldoende. S. bekende tegenover de rechter drie autobranden, waarvan twee in Zwolle. Justitie geeft Enes de kans om ‘uit het criminele circuit’ te stappen, stelt de officier van justitie.

Dat is de reden waarom geen celstraf wordt geëist. ,,Hij deed wat hij kon. Daarin speelt zeker zijn medewerking in andere onderzoeken.”

Angst als motief
Enes geeft als motief voor de branden de angst voor de van poging tot moord verdachte broers Idris en Abas M. ,,Het ging om een drugsauto van hen waar Fabienne (kopstuk van de bende M., red.) vaak in reed, dacht ik.”

De Steenwijker stelt meerdere keren door Idris en Abas te zijn bedreigd en gelokt. ,,Ze gaven mij opdrachten. Als je dat niet doet komen ze je gewoon halen.” Volgens medeverdachte Patrick, die ook verklaarde bij de politie, wilde Enes nu de broers M. vastzitten de cokelijn van hen overnemen. ,,Totale onzin”, stelt enes.

Serie autobranden
Vorig jaar werd Zwolle opgeschrikt door een serie autobranden, waarna Enes S. in december werd opgepakt. Volgens justitie zijn vier autobranden in Zwolle te linken aan de Steenwijker. De Stentor onthulde eerder dit jaar dat een deel van de brandstichtingen onderdeel is van een slepend conflict tussen twee Zwolse bendes in het drugsmilieu.

Autobranden in Zwolle op 6 en 8 november zijn door Enes S. bekend. Hij ontkent de overige drie branden, waaronder één in Hollandscheveld waar de auto van zijn ex-vriendin in de brand ging.

‘Ze gaat kogels vangen’
Naast de brandstichtingen heeft Enes ook Fabienne alias ‘Het Meisje’ bedreigd. Zij is één van de kopstukken van de groepering rond de van moord verdachte Zwolse broers Idris en Abas M. Hij stuurde onder meer: ‘Ze gaat kogels vangen’. Ook zou S. in bezit zijn van een vuurwapen.

In maart kwam de brandstichter uit Steenwijk voorlopig op vrije voeten met een enkelband. Tijdens een eerdere zitting stelde de Steenwijker te worden bedreigd door de broers Idris en Abas M. De brandstichtingen zijn dan ook ‘deels uit angst, deels uit rancune’ gepleegd, zei zijn advocaat Jansma eerder.


https://www.destentor.nl/zwolle/brandst ... bH?amp%3D1
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door King George »

Gökmen Tanis was toch ook eentje die zo goed bezig was zijn leven weer op de rails te krijgen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door Ariel »

Ik kan me voorstellen dat de politie de wanhoop nabij is, en niemand meer arresteert door dit soort uitspraken van rechters.
Vrijspraak voor 18-jarige die stenen zou hebben gegooid naar politie tijdens rellen in Anderlecht na dood tiener

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een 18-jarige man uit Koekelberg, die betrokken zou zijn geweest bij de rellen in Anderlecht op 11 april, vrijgesproken. De tiener stond ook terecht omdat hij meermaals de coronamaatregelen niet zou hebben gerespecteerd, maar ook daarvoor werd hij vrijgesproken.

Volgens het openbaar ministerie had de 18-jarige man op 11 april stenen gegooid naar de politie en een ruit van een politievoertuig vernield tijdens de rellen die waren ontstaan na de dood van een tiener uit Anderlecht bij een politieachtervolging. De openbaar aanklager verwees op het proces naar beelden van bewakingscamera’s in de buurt, waarop de jongeman te zien zou zijn. Maar volgens de rechtbank was het onvoldoende zeker dat de beklaagde diegene was die op de beelden te zien is. Dat hij gelijkaardige kledij droeg, was volgens de rechter onvoldoende bewijs.

Coronamaatregelen
De beklaagde stond ook terecht omdat hij zesmaal op de bon was geslingerd voor het niet naleven van de regels rond social distancing. Maar ook daarvoor kreeg hij de vrijspraak. Volgens de rechtbank waren wandelingen immers toegestaan en was het dan ook geen inbreuk als iemand tijdens die wandeling iemand anders begroette of een praatje maakte, zolang er geen samenscholing ontstond.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 42031
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door Mahalingam »

"Dat hij gelijkaardige kledij droeg, was volgens de rechter onvoldoende bewijs. "
Dat kan ik mij wel voorstellen: dezelfde hoodies, dezelfde broeken, dezelfde snuiten.
Alleen aan de schoenen kan je 'ze' soms onderscheiden. Maar bewakingsbeelden zijn notoir grofkorrellig en kleuren zien ze niet zonder daglicht.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:"Dat hij gelijkaardige kledij droeg, was volgens de rechter onvoldoende bewijs. "
Je zou toch denken dat een politieman wel weet wie de dader is. De politie zal toch niet in het wilde weg een kereltje van de straat geplukt hebben.

Maar ja, de rechter weet het beter. :nietverstaan:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48988
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door Pilgrim »

Thüringen: mes-aanvaller pleegde daarvoor al 130 delicten

Geplaatst op 25 mei 2020

Afbeelding

Zogenaamd pas 15 jaar: vrij van straf ondanks ettelijke geweldsdelicten

In de stad Gera in de Duitse deelstaat Thüringen heeft het Openbaar Ministerie een aanklacht ingediend tegen drie migranten, die begin februari twee mannen zwaar verwond hebben. De Syrische hoofddader Mohammad D. zou daarvoor al meer dan 130 delicten hebben gepleegd – daarvoor hoefde hij echter niet in de gevangenis.


Bloedige daad in Gera
Achtergrond van de actuele aanklacht is een bloeddorstige mes-aanval op 8 februari, waarbij twee mannen zwaargewond raakten. De beide slachtoffers, 28 en 34 jaar oud, wandelden ´s avonds samen met een vriendin door de binnenstad van Gera, toen ze op drie duidelijk beschonken migranten uit Syrië, Iran en Afghanistan stuitten. Een van de dronken mannen botste met opzet tegen de Duitsers aan, hoewel die bewust uitweken en een confrontatie uit de weg wilden gaan – toen trok de jongste dader, een zogenaamd 15-jarige Syriër genaamd Mohammad D., een tapijt-mes en vielen de drie daders de Duitsers aan.

Daarbij liep de 28-jarige een diepe snijwond van zijn bovenlip tot zijn linkeroor op. Hij moest in de universiteitskliniek Jena op de speciale afdeling voor gezichtschirurgie geopereerd worden. Zijn 34-jarige vriend moest wegens diepe snijwonden in zijn oor eveneens geopereerd worden. De 24-jarige studente werd door een van de Duitsers met vuistslagen aangevallen, maar bleef ongedeerd. Een buurtbewoner had de aanval gezien en kon de drie migranten verjagen.

Men liet de drie daders lopen
De daders werden in de buurt van de plaats delict opgepakt en ondervraagd, maar korte tijd later weer vrijgelaten.

Al na de daad zware beschuldigingen tegen Justitie
De vaders van de slachtoffers bekritiseerden al vanaf het begin de omgang van de media, de politiek en Justitie met de misdaad scherp.

Zo werd de daad in de media kort en kernachtig een “ruzie onder dronkaards” genoemd. De migratieachtergrond van de daders werd verzwegen. Justitie behandelde de aanval in het begin als “toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel” – de vader van de 28-jarige zag hierin echter een duidelijke poging tot moord: “De winterjas van mijn zoon was bij de schouder en de hals helemaal kapot gesneden. De messentrekker wilde niet alleen het gezicht raken, hij wilde aan de halsslagader.”

Dader al eerder veroordeeld: meer dan 130 delicten
Het Openbaar Ministerie schat de mes-aanval door Mohammad D. inmiddels als poging tot doodslag in. De 19-jarige Ramin N. uit Iran en de 21-jarige Ali Sina M. uit Afghanistan wordt nog steeds toebrengen van zwaar lichamelijk letsel ten laste gelegd.

Alle drie daders waren al bekend bij de politie en beschikten over een lang strafblad. Alleen Mohammad D. zou bij politie en Justitie al met meer dan 130 delicten bekendstaan: daaronder meerdere gevallen van opzettelijk toebrengen van lichamelijk letsel, toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel, poging tot zware roofzuchtige chantage, uitkeringsfraude, drugsdelicten en 89 gevallen van huisvredebreuk.

Syrisch paspoort tevoorschijn gehaald – gevangenisstraf uitgevaardigd
Mohammad D. zat daarvoor ruim een jaar in voorarrest. In maart 2019 werd hij tot twee jaar en acht maanden gevangenisstraf veroordeeld – de arrondissementsrechtbank Gera hief dit vonnis echter in oktober weer op.

De reden? Attesten van forensisch artsen hadden weliswaar eerst zonder twijfel bewezen dat Mohammad D. in de periode van de daad 2017/2018 minstens 14 jaar oud en dus toerekeningsvatbaar geweest was. In het hoger beroep proces legde de veroordeelde toen echter plotseling een Syrisch paspoort voor. Geboortedatum: 1 januari 2005. Zodoende zou hij in de periode van de daad slechts 12 of 13 jaar oud geweest zijn. De arrondissementsrechtbank vertrouwde op de geloofwaardigheid van het document en niet meer op het attest van een gerenommeerde professor in de forensische geneeskunde dat de leeftijd en de toerekeningsvatbaarheid van de veroordeelde medisch bewezen had.

Nu dient aan Mohammad D. vanwege zijn “ten onrechte” verbleven tijd in de gevangenis ook nog € 8000,- betaald te worden.

“Getraumatiseerd door de oorlog”
Op dit moment zit de zogenaamd 15-jarige mes-dader in Gera in een jeugdgevangenis. Hij zou echter weldra naar een ziekenhuis overgeplaatst kunnen worden: hij zou zogenaamd door de oorlog getraumatiseerd zijn en wellicht in een psychiatrische kliniek ondergebracht worden. Een psychotherapie zou hij echter volgens zijn advocaat al hebben afgebroken.

“Daders lachen ons uit”
De tragische conclusie die de vader van een van de slachtoffers na de daad tegenover het weekblad “Focus” had getrokken, schijnt dus bewaarheid te worden: “De treurige boodschap van Gera is: wie in Duitsland twee mensen met een mes opensnijdt, heeft niets te vrezen.”

En: “De daders lachen ons uit.”

Bron: www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/25 ... -delicten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 42031
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door Mahalingam »

Rechtbank laat 5de verdachte vrij in liquidatiezaak rond Taghi

De rechtbank laat Zaki Razzouki (40) vrij, de broer van hoofdverdachten Saïd en Mohammed Razzouki in de grote liquidatiezaak Marengo, tegen de vermoede criminele organisatie van Ridouan Taghi.

Zaki Razzouki is de vijfde van de zeventien verdachten wier voorarrest wordt ‘geschorst’ vanwege met name hun persoonlijke omstandigheden.
En wat zijn dan die omstandigheden?
De vader van de Razzouki’s is ziek en heeft onlangs een amputatie moeten ondergaan. Zaki wil hem verzorgen, zei Bouchikhi, omdat hij met hem een nauwe band heeft vanwege het jong overlijden van zijn moeder. Nu hij in detentie ‘steeds meer ontmenselijkt wordt’, heeft Zaki ‘suïcidale neigingen’, zei zijn advocaat.

Gehuld in zijn hoodie, waarvan hij zoals altijd de capuchon op hield vanwege de rechtbanktekenaar, herhaalde de verdachte dat hij zich in de gevangenis voorbeeldig gedraagt en dat hij niet heeft geprobeerd met zijn broers te communiceren.
https://www.parool.nl/amsterdam/rechtba ... ~ba7d31d0/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 42031
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door Mahalingam »

Vragen bij strafvermindering en opvolging van verdachte gijzeling Khalid Bouloudo, minister Demir: "straffeloosheid"

"Hoe kan het dat een extremist, die al twee keer veroordeeld werd voor terreur, een kind kan gijzelen? En moest hij niet opgevolgd worden?" Er blijven veel vragen na de gijzeling van een 13-jarige jongen uit Genk, zegt ook Kristien Van Vaerenbergh, de voorzitter van de Kamercommissie Justitie. Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) is bevoegd voor de justitiehuizen, die instaan voor de opvolging van voorwaarden, maar wijst naar de rechtelijke macht: "Zo creëer je een gevoel van straffeloosheid".

Het gijzelingsverhaal van de 13-jarige jongen uit Genk kende (gelukkig) een goede afloop, maar er blijven nog veel onopgeloste vragen. Zeker nu blijkt dat enkele van de 7 verdachten geradicaliseerd waren. De bekendste naam is ongetwijfeld Khalid Bouloudo. Bij politie en gerecht staat hij bekend als Syriëronselaar en hij werd al twee keer veroordeeld voor terreurfeiten. Nu is ook bekend geraakt dat een van de verdachten zijn enkelband doorgeknipt heeft.

"Een moslimextremist die in eerste aanleg veroordeeld werd tot 10 jaar cel, waarna zijn straf vorig jaar omgezet werd tot 3 jaar voorwaardelijk, dat wekt vragen op", zegt Kristien Van Vaerenbergh, voorzitter van de Kamercommissie Justitie (N-VA), in "De ochtend". "Hoe kan het dat iemand die zo'n feiten pleegt eerst veroordeeld wordt tot zo'n zware straf en daarna een veel lichtere straf krijgt. Rechters oordelen natuurlijk onafhankelijk, maar we kunnen alleen maar vaststellen dat er toch een heel groot verschil op zit. Ik vind drie jaar cel met uitstel bijzonder licht, Syriëstrijders en -ronselaars moeten hard aangepakt worden."

"Er is ook de vrees dat het losgeld (er is 330.000 euro losgeld betaald, red.) gebruikt zal worden bij de financiering van terreur. Dat verergert de feiten nog. Het onderzoek zal uitwijzen of het geld nog terug te vinden is en naar waar het al dan niet doorgestroomd is."

"Als Vlaams minister van Justitie zit ik met mijn bevoegdheden aan het einde van de keten: wij geven uitvoering aan een aantal beslissingen van de rechterlijke macht. In het geval van Khalid Bouloudo verneem ik nu samen met jullie dat hij in december zijn voorwaarden al heeft geschonden en dat de Probatiecommissie in januari toch niet heeft beslist om hem naar de gevangenis te sturen. Op die manier installeer je een gevoel van straffeloosheid", aldus de minister.
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/06/02 ... jongen-13/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48988
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door Pilgrim »

Afghaan, die 21 jaar geleden al uitgezet had moeten worden, verkracht 83-jarige

Geplaatst op 5 juli 2020
Afbeelding

Wat voor staat is dat, waarin zoiets mogelijk is?

Afgelopen donderdag veroordeelde de arrondissementsrechtbank Leipzig de 47-jarige Afghaan Hamid A., een afgewezen asielzoeker, wegens verkrachting tot vier jaar gevangenisstraf.


De misdaad is aan weerzinwekkendheid nauwelijks nog te overtreffen, want het slachtoffer is een 83-jarige vrouw uit Delschitz, die vanwege haar ouderdom aan slechthorendheid lijdt. De hoogbejaarde Christiane B. liep vroeg in de avond van de 9e januari door de tunnel onder het spoor in de buurt van het station. Op grond van haar slechthorendheid merkte ze niet dat Hamid A. haar volgde en een gunstig moment afwachtte.

Verkrachting zonder rekening te houden met de wonden in het gelaat van de oude vrouw
In de tunnel duwde hij de vrouw van achteren tegen de grond. Die knalde met haar gezicht op het asfalt. Volgens de aanklacht kreeg ze onmiddellijk enorm veel pijn. Ook het kunstgebit van de hoogbejaarde vrouw brak door de val.

De afgewezen asielzoeker, die op het moment van de misdaad een alcoholpercentage van twee promille in zijn bloed had, interesseerden de pijn en de verwondingen van de vrouw echter niet. Hij verkrachtte haar.

Lage intelligentie en een hang naar ziekelijk liegen
Terwijl de Afghaan, bij wie in een expertise voorafgaande aan het proces nog een “lage intelligentie” en een hang naar ziekelijk liegen werd vastgesteld, tijdens het politieverhoor de misdaad nog had bekend, beweerde hij voor de rechtbank nu plotseling dat hij de vrouw alleen maar overeind had willen helpen.

Het hierboven genoemde vonnis is nog niet rechtsgeldig. Zowel de aangeklaagde als het openbaar ministerie kunnen daar binnen een week nog tegen in beroep gaan.

Burger bedreigend falen van de staat
Was datgene dat u tot nu toe hebt gelezen al erg genoeg, dan wordt het nu – met het oog op het decennia lange falen van de staat en de autoriteiten – bijna nog crimineler:

Zoals onderzoek van de “Bild-Zeitung” aan het licht bracht, werd de asielaanvraag van Hamid A. 21 jaar geleden (!), op 29 april 1999, afgewezen. Hij is hier nog steeds, omdat de verantwoordelijke vreemdelingendienst in Chemnitz hem destijds een gedoogstatus had verleend en deze 12 keer had verlengd. De laatste verlenging van de gedoogstatus liep af in november 2019. Daarom is het de vraag waarom hij hier nog steeds is en daardoor de gelegenheid kreeg om in januari 2020 de hoogbejaarde vrouw te verkrachten.

Terwijl de vreemdelingendienst heel goed wist wat voor rotte appel de Bondsrepubliek Duitsland met Hamid A. had binnengehaald: in zijn strafblad zijn zegge en schrijve 25 aantekeningen te vinden, waaronder toebrengen van lichamelijk letsel, diefstal en in het jaar 2016 twee jaar gevangenisstraf wegens kindermisbruik. Ja, dat leest u goed: kindermisbruik.

En desondanks is hij hier nog steeds en bedreigt de bevolking – en de vreemdelingendienst in Chemnitz kijkt toe.

Ook al heeft Hamid A. geen enkel document en altijd al verschillende aliassen en geboortedata gebruikte, had men toch lang genoeg de tijd om de middelen en manieren te vinden om hem weer kwijt te raken. Uiteraard op voorwaarde dat de wil aanwezig is om dat te doen. Deze was blijkbaar niet voorhanden.

Het volgende schandaal is het nog niet rechtsgeldige vonnis. De arrondissementsrechtbank Leipzig bleef met de gevangenisstraf van vier jaar zelfs nog onder de eis van het openbaar ministerie, dat zeven maanden meer wilde.

Dan is het de vraag wat er omgaat in de hoofden van de rechters om een genadig vonnis op te leggen wanneer iemand al 25 aantekeningen in zijn strafblad heeft en nog maar enkele jaren geleden veroordeeld werd wegens kindermisbruik.

Wat hier is gebeurd, kun je niet meer kwalificeren als grof nalatig gedrag van de regering, de politie en justitie. Het is een opzettelijke bedreiging van de burgers van dit land.

Enkele woorden over het slachtoffer

Christiane B. werd in 1937 geboren. Zij behoort tot de generatie die Duitsland na de oorlog weer heeft opgebouwd. Bovendien moest zij als inwoonster van Midden-Duitsland het DDR-regime verduren. Zij heeft waarlijk iets beters verdiend dan dat haar aan het einde van haar leven nog zoiets overkomt. Je kunt je voorstellen hoe Christiane B. deze misdaad lichamelijk en geestelijk belast en haar laatste jaren die zij nog heeft op deze wereld vergallen. De hoogbejaarde vrouw had echt iets beters verdiend dan het gebruiksvoorwerp te worden van een door ziekelijke lust aangedreven immigrant, die hier eigenlijk helemaal niet zou mogen zijn.

Hamid A. had medeplichtigen. Die zitten in de regering en de verantwoordelijke instanties.


Bron: www.pi-news.net

Door: “Eugen Prinz”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/07/05 ... 83-jarige/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48988
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door Pilgrim »

Justitieschandaal in Dortmund: Vrijgelaten verkrachter slaat opnieuw toe

Geplaatst op 29 juli 2020

Afbeelding

Eind juni verkrachtte een Afghaanse verdachte volgens persberichten een 11-jarig (!) meisje. Maar helaas is dit nog niet het eind van het verhaal. Want door deze onverantwoordelijke en bijna crimineel te noemen beslissing van Justitie kreeg de dader de kans om nog een meisje (13) te verkrachten!

Eind juni verkrachtte een Afghaanse verdachte volgens persberichten een 11-jarig (!) meisje. Citaat “Bild-Zeitung”: “Korte tijd na de misdaad werd de man opgepakt, kwam echter op 3 juli na slechts twaalf dagen voorarrest met een meldplicht weer vrij. Motivering: ´Geen vluchtgevaar´.”

Maar helaas is dat nog niet het einde van het verhaal. Want door deze al bijna crimineel te noemen beslissing van Justitie kreeg de dader de kans om nog een meisje te verkrachten!

Eerst een 11-jarige, nu een 13-jarige verkracht
Citaat: “Vrijdag zou de Afghaan, die een voorlopige verblijfsvergunning heeft, toen een 13-jarige in voorportaal gelokt en eveneens verkracht hebben. Omdat het meisje de dader goed kon omschrijven, kon haar beul nog in de nacht naar zaterdag opgepakt worden.”

De verantwoordelijke officier van justitie, Börge Klepping, rechtvaardigde de vrijlating van de verdachte als volgt: “Hij was daarvoor opgevallen door een drugsdelict, maar niet in verband gebracht met seksuele delicten. Hij heeft een vast woonadres en daarom bestond er geen reden om hem vast te houden met betrekking tot vluchtgevaar.”

Seksueel misbruik van kinderen geen grond tot voorlopige hechtenis?
Welnu, een vluchtgevaar bestaat er voor daders op deze manier inderdaad nauwelijks vluchtgevaar, want er bestaat geen land waarin ze zelfs voor zware misdaden als de verkrachting van een kind mildere straffen te verwachten zouden hebben (als ze überhaupt al bestaft worden). Je zou echter van een officier van justitie moeten kunnen verwachten dat hij het Wetboek van Strafverordening kent en opvolgt, waarin o.a. onder § 112a de grond tot voorlopige hechtenis m.b.t. herhalingsgevaar expliciet uiteengezet wordt:

“(1) Een grond tot voorlopige hechtenis bestaat ook wanneer de beschuldigde er dringend van verdacht wordt,

1 een delict volgens de paragrafen 174, 174a, 176 tot 178 of volgens § 238 alinea 2 en 3 van het Wetboek van Strafrecht of...”


En wat is er te vinden onder § 176 van het Wetboek van Strafrecht? Exact de misdaad waaraan de verdachte zich schuldig gemaakt heeft, namelijk het seksueel misbruik van kinderen! Ook de andere voorwaarden van § 112a van het Wetboek van Strafvordering m.b.t. het gevaar van herhaling en de hoogte van de te verwachten straf waren in dit geval vooral onder inachtneming van de omstandigheden in het land van herkomst van de verdachte duidelijk te bevestigen.

Afghanistan en Dortmund
Afghanistan geldt als een van de gevaarlijkste landen ter wereld voor vrouwen en meisjes, zoals de vrouwenrechtenactiviste Humaira Rasuli bevestigt: “Geweld, seksuele overvallen en vernederingen behoren voor veel vrouwen tot het dagelijks leven – in de familie, in de dorpsgemeenschap, van de kant van de autoriteiten of de politie”.

En zelfs de “Spiegel” constateert: “Nergens leven vrouwen zo gevaarlijk als in Afghanistan – dat is het resultaat van een nieuw globaal onderzoek. Doelgericht geweld, slechte medische verzorging en grote armoede zijn volgens het onderzoek de grootste problemen voor vrouwen in het land. Daar zou nog bij komen dat vrouwen, die zouden opkomen voor gelijkberechtiging, ´vaak geïntimideerd of gedood worden´, aldus Antonella Notari van de hulporganisatie ´Women Change Makers´.”

Naïef of onverantwoordelijk?
En tegen deze achtergrond bestaat er volgens de officier van justitie geen herhalingsgevaar en mag men daarom de verdachte onmiddellijk weer op de eigen weerloze bevolking loslaten? Dat kan men – als men het heel goed meent – naïef noemen. Ik noem het juridisch twijfelachtig en onverantwoordelijk en dat zijn nog de meest milde benamingen die mij met het oog op de noodlottige gevolgen van deze beslissing te binnen schieten.

Het leven van nog een minderjarig meisje werd op grond van het eclatante falen van Justitie verwoest, en het is helaas zoals gebruikelijk te verwachten dat deze foute beslissing geen enkele consequentie voor de verantwoordelijken zal hebben.

De prijs voor de onverantwoordelijke immigratiepolitiek van de regering en het systematisch falen van Justitie bij de bestraffing van immigrantencriminaliteit worden in de Bondsrepubliek Duitsland ook betaald door de zwaksten van de samenleving, de kinderen. En ik moet toegeven dat ik me schaam voor de bevolkingsmeerderheid van ons land, die deze toestanden niet alleen accepteert, maar door haar stemgedrag ook nog bevordert.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: Frank Haubold

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/07/29 ... nieuw-toe/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6463
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door hans van de mortel »

In september 1976 zocht Veerman contact met de BVD, de voorloper van de huidige AIVD, om ook met hen zijn vermoedens over spionage door Khan te delen. Enkele weken later kreeg Veerman te horen dat hij niet meer nodig was als fotograaf en voortaan fotokopieerwerk moest doen. In 1977 werd hij weer benaderd door Khan om foto’s te maken en aan hem door te sturen. Veerman ging hier niet op in en lichtte opnieuw zijn superieuren in. Hierop werd een waarschuwingsbrief aan alle medewerkers gestuurd, maar verder geen actie ondernomen. Veerman werd gevraagd de brief te verbranden.

De kennis die Khan in Nederland vergaarde, vormde naar wordt aangenomen de basis voor de atoombom die Pakistan ontwikkelde. In 1998 hield Pakistan zijn eerste kernproeven. Khan werd in eigen land bejubeld als een nationale held. In Nederland werd Khan eind 1983 bij verstek veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.

Dit vonnis werd in 1985 vernietigd vanwege het feit dat de inleidende dagvaarding niet op de juiste wijze aan de buitenlandse collega was uitgebracht.
Dit is geen uitzondering in het web van Justitie - nee, ik heb de indruk dat hier eerder sprake is van schering en inslag bij onze volksvreemde rechters en hun trawanten. Jaren geleden werden om de haverklap criminelen weer naar huis gestuurd omdat er weer eens voor de zoveelste keer sprake was van een vormfout.

En o ja, die meneer Veerman werd overigens ontslagen. Waarom? Vanwege zijn verdienste destijds als klokkenluider.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6463
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door hans van de mortel »

UITLEVERING

Rechtbank Amsterdam: Poolse rechtspraak niet langer onafhankelijk, drugsverdachte blijft in Nederland

Trouw, 31 juli 2020

De rechtbanken daar zijn niet langer onafhankelijk ten opzichte van de regering en het parlement, oordeelde de rechtbank Amsterdam. Een opmerkelijke uitspraak omdat het hier gaat om overlevering binnen de Europese Unie. Wordt een verdachte naar een land buiten de EU gestuurd dan spreek je over uitlevering. (HvdM: daar gaan we weer. De Nederlandse waakhond ovr rechtschapenheid in de wereld in een notendopje)

Volgens de Internationale Rechtshulpkamer in Amsterdam – de rechtbank in Nederland die beslist over verzoeken om verdachten over te brengen naar het buitenland – staat de onafhankelijkheid van de Poolse rechtbanken sinds 2017 steeds meer onder druk. Zo is er politieke bemoeienis met benoemingen en is er nieuwe wetgeving gekomen op het gebied van tuchtrecht voor rechters. (HvdM: door bemoeienis van de PVV - laten we dat vooral niet vergeten - werden inbrekers voortaan gerekend tot misdadigers. Dat wil zeggen, dat slachtoffers van inbraak niet in eerste instantie als kwalijk en in overtreding met de wet werden beschouwd. MET DANK AAN DE RECHTVAARDIGE PARTIJ PVV)

De Internationale Rechtshulpkamer vindt dat daardoor het recht op een eerlijk proces voor de Pool niet langer gegarandeerd is. De Poolse autoriteiten willen de man vervolgen omdat hij soft- en harddrugs van Nederland naar Polen zou hebben gebracht. (HvdM: harddrugs, maar ook handel in softdrugs met voorbedachte rade, is in Nederland verboden. Dus waar wringt hem de schoen?)

De beslissing hem niet naar Polen te brengen, heeft mogelijk verstrekkende gevolgen, erkent de rechter in Amsterdam. Daarom zijn er vragen gesteld aan het Europees Hof van Justitie. Een van die vragen is of overlevering van verdachten aan een lidstaat van de EU inderdaad moet worden geweigerd als de rechtbanken van die lidstaat niet meer onafhankelijk kunnen functioneren. (HvdM: De Nederlandse rechter gaat duidelijk zijn boekje te buiten. Maar ach, dat is niet de eerste keer.)
De rechterhand van de minister van justitie is nu de hoogste rechter van Polen. De verdiensten van Malgorzata Manowska als juriste staan buiten kijf, maar haar benoeming tot voorzitter van het Poolse Hooggerechtshof is omstreden. Ze heeft nauwe banden met de politiek.
Welke rechter gaat niet naar de stembus? Dat weleens afgevraagd op de redactie van Trouw? Dus: ALLE RECHTERS - vooral die in Nederland - behoren omstreden te zijn. Op zijn minst in de ogen van het Nederlandse volk.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6463
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door hans van de mortel »

WIE DOOR DE STRAFRECHTER IS VEROORDEELD
STAAT VOORTAAN ALS MISDADIGER TE BOEK


Geert Wilders is dus een misdadiger.

Daar was het de drie rechters om te doen die hem veroordeelden tot misdadiger. Het is maar gemakshalve dat onze samenleving dit weet. En vooral het linkse deel in samenhang met een gedeelte van de Marokkaanse moslimpopulatie in Nederland zal daar met vreugde aan terugdenken. Wilders is dus een misdadiger. Aldus de door drie corrupte rechters besloten veroordeling. Dat Wilders geen straf is opgelegd doet niet ter zake. Dat is juist het smerige hypocriete corrupte van die rechters. Daar waren zij te laf voor. Zij kozen voor een beslissing die rechtstreeks uit hun misvormde hersenmassa voortkwam.

Heeft Wilders, zoals het grote voorbeeld voor bijna alle Marokkanen en moslims, de historische profeet Mohammed deed, een meisje van zes getrouwd om daarmee aan zijn zelfzuchtige genoegens te appelleren?, waardoor hij als walgelijk mens voor de rest van zijn leven als sadistische pedofiel te boek staat. NEE! Wilders had moeten onderduiken en een gezichtsverandering ondergaan. Maar de Arabische profeet Mohammed is nog nooit veroordeeld door een rechtbank. Wel door een enkeling zoals Hans van de Mortel en andere logische denkers en geïnteresseerden in de morele merites van onze beschaving die blijkbaar niet die van moslims is. Want één ding is zeker: de hele wereld herkent het lievelingetje van de moslimwereld roverhoofdman Mohammed als de grootste smerige walgelijke ziekelijke sadistische psychopaat ooit in de geschiedenis, behalve de politiek die op één kussen slaapt met de rechtspraak.

DE MISDAAD VAN GEERT WILDERS
Hij had aan zijn toehoorders de vraag gesteld: "Willen jullie meer of minderen Marokkanen?"

Degenen die als antwoord 'MINDER MINDER' scandeerden zijn echter nooit veroordeeld. Want . . . wie als corrupte groep rechters een hond wil slaan en bang is voor de andere honden, vindt licht een stok.

Volgens de rechtbank heeft Wilders zich schuldig gemaakt aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie. Wilders noemt de uitspraak 'knettergek'.

Ik vind zijn uitspraak simpelweg hilarisch en voor een ieder begrijpelijk. Marokkanen mogen zich best aangesproken voelen, maar daar moet het ook bij blijven. Anders mogen ze van mij stante pede verhuizen naar hun o zo geliefde fascistische Afrikaanse islamitische armoedeland Marokko.

Een typisch politiek beladen uitspraak door rechters zoals dagelijkse kost was onder de nazi's in Duitsland waardoor tientallen concentratiekampen nodig waren in 1933 om staatsgevaarlijke types zoals communisten en klaplopers die veroordeeld waren, tijdelijk op te sluiten om hen door bijscholing weer in het gareel van de wensen van Hitler te laten lopen.Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door King George »

Pilgrim schreef:
Justitieschandaal in Dortmund: Vrijgelaten verkrachter slaat opnieuw toe

Geplaatst op 29 juli 2020
Spoiler! :
Afbeelding

Eind juni verkrachtte een Afghaanse verdachte volgens persberichten een 11-jarig (!) meisje. Maar helaas is dit nog niet het eind van het verhaal. Want door deze onverantwoordelijke en bijna crimineel te noemen beslissing van Justitie kreeg de dader de kans om nog een meisje (13) te verkrachten!
Eind juni verkrachtte een Afghaanse verdachte volgens persberichten een 11-jarig (!) meisje. Citaat “Bild-Zeitung”: “Korte tijd na de misdaad werd de man opgepakt, kwam echter op 3 juli na slechts twaalf dagen voorarrest met een meldplicht weer vrij. Motivering: ´Geen vluchtgevaar´.”
Spoiler! :
Maar helaas is dat nog niet het einde van het verhaal. Want door deze al bijna crimineel te noemen beslissing van Justitie kreeg de dader de kans om nog een meisje te verkrachten!

Eerst een 11-jarige, nu een 13-jarige verkracht
Citaat: “Vrijdag zou de Afghaan, die een voorlopige verblijfsvergunning heeft, toen een 13-jarige in voorportaal gelokt en eveneens verkracht hebben. Omdat het meisje de dader goed kon omschrijven, kon haar beul nog in de nacht naar zaterdag opgepakt worden.”

De verantwoordelijke officier van justitie, Börge Klepping, rechtvaardigde de vrijlating van de verdachte als volgt: “Hij was daarvoor opgevallen door een drugsdelict, maar niet in verband gebracht met seksuele delicten. Hij heeft een vast woonadres en daarom bestond er geen reden om hem vast te houden met betrekking tot vluchtgevaar.”

Seksueel misbruik van kinderen geen grond tot voorlopige hechtenis?
Welnu, een vluchtgevaar bestaat er voor daders op deze manier inderdaad nauwelijks vluchtgevaar, want er bestaat geen land waarin ze zelfs voor zware misdaden als de verkrachting van een kind mildere straffen te verwachten zouden hebben (als ze überhaupt al bestaft worden). Je zou echter van een officier van justitie moeten kunnen verwachten dat hij het Wetboek van Strafverordening kent en opvolgt, waarin o.a. onder § 112a de grond tot voorlopige hechtenis m.b.t. herhalingsgevaar expliciet uiteengezet wordt:

“(1) Een grond tot voorlopige hechtenis bestaat ook wanneer de beschuldigde er dringend van verdacht wordt,

1 een delict volgens de paragrafen 174, 174a, 176 tot 178 of volgens § 238 alinea 2 en 3 van het Wetboek van Strafrecht of...”


En wat is er te vinden onder § 176 van het Wetboek van Strafrecht? Exact de misdaad waaraan de verdachte zich schuldig gemaakt heeft, namelijk het seksueel misbruik van kinderen! Ook de andere voorwaarden van § 112a van het Wetboek van Strafvordering m.b.t. het gevaar van herhaling en de hoogte van de te verwachten straf waren in dit geval vooral onder inachtneming van de omstandigheden in het land van herkomst van de verdachte duidelijk te bevestigen.

Afghanistan en Dortmund
Afghanistan geldt als een van de gevaarlijkste landen ter wereld voor vrouwen en meisjes, zoals de vrouwenrechtenactiviste Humaira Rasuli bevestigt: “Geweld, seksuele overvallen en vernederingen behoren voor veel vrouwen tot het dagelijks leven – in de familie, in de dorpsgemeenschap, van de kant van de autoriteiten of de politie”.

En zelfs de “Spiegel” constateert: “Nergens leven vrouwen zo gevaarlijk als in Afghanistan – dat is het resultaat van een nieuw globaal onderzoek. Doelgericht geweld, slechte medische verzorging en grote armoede zijn volgens het onderzoek de grootste problemen voor vrouwen in het land. Daar zou nog bij komen dat vrouwen, die zouden opkomen voor gelijkberechtiging, ´vaak geïntimideerd of gedood worden´, aldus Antonella Notari van de hulporganisatie ´Women Change Makers´.”

Naïef of onverantwoordelijk?
En tegen deze achtergrond bestaat er volgens de officier van justitie geen herhalingsgevaar en mag men daarom de verdachte onmiddellijk weer op de eigen weerloze bevolking loslaten? Dat kan men – als men het heel goed meent – naïef noemen. Ik noem het juridisch twijfelachtig en onverantwoordelijk en dat zijn nog de meest milde benamingen die mij met het oog op de noodlottige gevolgen van deze beslissing te binnen schieten.

Het leven van nog een minderjarig meisje werd op grond van het eclatante falen van Justitie verwoest, en het is helaas zoals gebruikelijk te verwachten dat deze foute beslissing geen enkele consequentie voor de verantwoordelijken zal hebben.

De prijs voor de onverantwoordelijke immigratiepolitiek van de regering en het systematisch falen van Justitie bij de bestraffing van immigrantencriminaliteit worden in de Bondsrepubliek Duitsland ook betaald door de zwaksten van de samenleving, de kinderen. En ik moet toegeven dat ik me schaam voor de bevolkingsmeerderheid van ons land, die deze toestanden niet alleen accepteert, maar door haar stemgedrag ook nog bevordert.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: Frank Haubold

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron
https://ejbron.wordpress.com/2020/07/29 ... nieuw-toe/
Geen vluchtgevaar? Daarin hebben ze de samenleving ook al dikwijls met een "Sorry" moeten afschepen. En heeft zo'n volksvreemde rechter ook nog nooit van recidivegevaar gehoord? Dit soort zedendelinquenten zijn verslaafd. Het zijn net vampiers. Als ze eenmaal de smaak van bloed hebben geproefd zal dat enkel doen smaken naar meer.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door Ariel »

Wel ja zeg. :shock: Dit zet de deur open voor nog meer ellende.
Rechter: Palestijnen uit Gaza hebben recht op asiel

Palestijnse asielzoekers uit Gaza hebben recht op een Nederlandse verblijfsvergunning. Dat heeft de rechtbank Amsterdam geoordeeld. Voor het eerst is door de rechter erkend dat de Gazastrook gebukt gaat onder een humanitaire noodsituatie.

De uitspraak kan gevolgen hebben voor de beoordeling van tientallen Palestijnen uit Gaza die in Nederland asiel hebben aangevraagd. De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid gaat in hoger beroep tegen het vonnis.

De zaak is aangespannen door een asielzoeker uit Gaza. Hij stelt dat een normaal leven voor hem en zijn familie in Gaza onmogelijk is door de aanhoudende oorlog en de economische crisis als gevolg van de blokkade door Israël. Volgens de man is UNRWA, de in 1948 door de Verenigde Naties opgerichte organisatie die voorziet in hulp aan vluchtelingen in de Palestijnse gebieden, niet in staat om te voorzien in dagelijkse levensbehoeften.

Verblijfsvergunning
De rechter heeft hem hierin gelijk gegeven. Het vonnis druist in tegen het standpunt van de Nederlandse overheid dat de UNRWA wel degelijk in staat is om Palestijnse vluchtelingen in Gaza van de juiste hulp te voorzien (70 procent van de inwoners is hiervan afhankelijk). Om die reden is het op dit moment voor asielzoekers uit Gaza lastig om in Nederland een verblijfsvergunning te krijgen.

‘De Nederlandse staat heeft er alle belang bij om vol te houden dat UNRWA goed in staat is om Palestijnen te helpen’, stelt Lex Takkenberg, oud-senior medewerker van UNRWA. De IND zou in hoger beroep kunnen aanvoeren dat de uitspraak een aanzuigende werking heeft op asielzoekers uit Gaza. Takkenberg ziet weinig in dit argument, omdat Gaza al tien jaar op slot zit. ‘Israël en Egypte zijn de slotbewaarders van Gaza, zij zullen de blokkade blijven handhaven.’ Overigens geldt de uitspraak niet voor Palestijnen die op de Westelijke Jordaanoever wonen.

Volgens Takkenberg kan UNRWA haar kerntaken niet goed uitvoeren vanwege enorme financiële problemen. De Amerikaanse president Trump zette de jaarlijkse Amerikaanse bijdrage aan UNRWA (364 miljoen dollar op een totaal budget van 1,2 miljard) vorig jaar per direct stop, nadat Palestijnse leiders woedend reageerden op het historische besluit van het Witte Huis om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen. UNRWA is afhankelijk van vrijwillige donaties en moet volgens Takkenberg ‘elk jaar bedelen om geld’.

De VN waarschuwen al jaren dat Gaza in 2020 onbewoonbaar wordt. ‘Maar wat betekent dat precies? Op basis van uitvoerige documentatie over de feitelijke situatie heeft de Nederlandse rechter nu antwoord gegeven op die vraag’, aldus Takkenberg.

Marq Wijngaard, advocaat van de asielzoeker in kwestie, verwacht dat de IND in hoger beroep zal gaan. Dat betekent dat zijn cliënt nog langer moet wachten op een definitief besluit. ‘Voorheen hadden asielzoekers uit Gaza alleen kans op een verblijfsvergunning als ze persoonlijke problemen met Hamas konden aantonen. Dat de rechter deze uitspraak nu heeft aangedurfd, geeft aan dat de beroerde situatie in Gaza een ondergrens heeft bereikt. Mijn cliënt is geen economische vluchteling, hier is sprake van een humanitaire noodsituatie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door King George »

Hoezo geen dicastocratie?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door King George »

In 2005 bleek de man al te zijn veroordeeld tot 18 jaar cel wegens negen verkrachtingen, drie pogingen tot verkrachting en één geval van seksueel geweld. Steeds zou hij dezelfde tactiek hebben toegepast als in Nantes. Hij sprak iemand op straat aan en vroeg diegene te helpen een pakje naar zijn huis te dragen.
In 2016 kwam de man vervroegd vrij. Hij moest daarna in therapie, werk zoeken en zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen. ,,Hij hield zich aan al zijn verplichtingen en bezocht elke twee maanden een psychotherapeut’’, aldus Justitie. ,,Er was geen enkele reden om te vermoeden dat hij in herhaling zou vallen.’’
Maar er waren absoluut geen aanwijzingen dat hij in herhaling kon vallen hoor.Vrijgelaten Franse serieverkrachter maakt nieuw slachtoffer (15)

De 15-jarige Céleste ging ‘s middags even een pakje ophalen bij het postkantoor, in het centrum van Nantes, in west-Frankrijk. Dat had haar moeder haar gevraagd. Op straat werd het meisje aangesproken door een man. Die vroeg of ze kon helpen een doos te dragen naar zijn huis. Dat deed ze. Samen liepen ze naar een afgelegen en verlaten appartement, op 200 meter van het woonhuis van Céleste.


Frank Renout 30-08-20, 11:35 Laatste update: 11:43

Een uur nadat ze was vertrokken, sloeg de moeder van de scholiere alarm. Haar dochter was niet thuis gekomen, vertelde ze de politie. Kort daarna moest de brandweer in Nantes uitrukken, vanwege een melding van een woningbrand. Toen de brandweer daar aankwam, vonden ze het lichaam van het meisje. Ze bleek verkracht en gewurgd.

Bij het onderzoek vond de politie DNA-sporen. En dat leidde naar de dader, een 45-jarige getrouwde man. ,,Hij heeft meteen bij het eerste verhoor een bekentenis afgelegd en precies beschreven wat er is gebeurd’’, aldus Justitie.

Brand

De man had vooraf een leeg staand gebouw geselecteerd in Nantes. Daarna had hij op straat een slachtoffer ‘gekozen’ en haar meegelokt. Dat was het 15-jarige meisje. Na de verkrachting en de moord had hij brand in het appartement gesticht om zijn sporen uit te wissen.

In 2005 bleek de man al te zijn veroordeeld tot 18 jaar cel wegens negen verkrachtingen, drie pogingen tot verkrachting en één geval van seksueel geweld. Steeds zou hij dezelfde tactiek hebben toegepast als in Nantes. Hij sprak iemand op straat aan en vroeg diegene te helpen een pakje naar zijn huis te dragen.

In 2016 kwam de man vervroegd vrij. Hij moest daarna in therapie, werk zoeken en zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen. ,,Hij hield zich aan al zijn verplichtingen en bezocht elke twee maanden een psychotherapeut’’, aldus Justitie. ,,Er was geen enkele reden om te vermoeden dat hij in herhaling zou vallen.’’


AD
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door King George »

Afbeelding
Rechtbank Arnhem © ANP/Piroschka van der Wouw

‘Kopschoppers’ kermis Groesbeek vrijuit: OM trekt zich om mysterieuze redenen terug

GROESBEEK/ ARNHEM - Het Openbaar Ministerie trekt zich om mysterieuze redenen terug uit een zaak in hoger beroep. Vier verdachten van een vechtpartij in Groesbeek, waarbij een slachtoffer ernstig gewond raakte, gaan daardoor vrijuit. Eerder werden de verdachten door de rechtbank tot tien maanden celstraf veroordeeld wegens poging tot doodslag.


Niek Opten 14-11-19, 11:32 Laatste update: 12:38 Bron: De Gelderlander

Het Openbaar Ministerie (OM) kan 'niet instaan voor de integriteit van het bewijsmateriaal’ in deze zaak en heeft zich daarom niet-ontvankelijk laten verklaren door het hof Arnhem-Leeuwarden. Zowel het OM als het hof willen niet nader ingaan op de kwestie, zo blijkt uit de uitspraak die vorige week donderdag is gepubliceerd.

,,Zelfs bij een terughoudende duiding van de problematiek dreigen (...) te beschermen belangen te worden geschaad”, aldus de advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie in de uitspraak. Hij spreekt van een ‘uitzonderlijk geval’. De belangen zijn zo uitzonderlijk ‘dat ik over die uitzonderlijkheid niet nader in detail kan treden.’ Voor het hof zat er daardoor niets anders op dan het OM niet-ontvankelijk te verklaren. De vier verdachten gingen daarmee vrijuit.

Kermis
De vechtpartij deed zich zes jaar geleden voor, op 1 september 2013, op de kermis in Groesbeek. Tijdens een optreden van de populaire volkszanger Jannes kregen verschillende mensen het met elkaar aan de stok. Buiten raakte een 48-jarige Nijmegenaar zwaargewond.

Hij zou verschillende trappen in zijn gezicht hebben gekregen toen hij op de grond lag. Hij brak zijn kaak en neus. Vier Groesbekenaren, onder wie een 27-jarige man en zijn twee familieleden, werden veroordeeld door de rechtbank in Arnhem voor poging tot doodslag. Alle vier kregen tien maanden celstraf opgelegd.

Getuigen
De vier verdachten ontkenden betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij. Sommige getuigen zwegen destijds, de kwestie zou te gevoelig liggen in de hechte dorpsgemeenschap.


De Gelderlander
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21076
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verzameltopic volksvreemde rechters en hun rechterlijke dwalingen

Bericht door King George »

Weliswaar oud nieuws, maar o zo actueel in verband met de zaak Lekker bezig, Haarlem! Stelt antisemitische haatrapper aan als “stadsdichter”: ‘Holocaust was cover-up!’.DINSDAG 15 NOVEMBER 2016, 14:03

Man die boel ophitste bij rellen in Schilderswijk hoeft niet terug de cel in

Afbeelding

DEN HAAG - De 29-jarige Darryl Anchelo Osenga . is veroordeeld tot 120 dagen cel waarvan 95 voorwaardelijk, voor zijn aandeel in de rellen in de Schilderswijk vorig jaar. Ook krijgt hij een werkstraf. Volgens de rechtbank speelde hij een grote opruiiende rol.
Op camerabeelden is te zien hoe Darryl Angelo Osenga op 29 juni vorig jaar op een parkeerautomaat staat met een megafoon in zijn hand. Hij roept eisen en telt uiteindelijk af voor de bestorming van het politiebureau De Heemstraat.


De rechter vindt ook bewezen dat hij daarna stenen gooit naar ME'ers en politiewagens. En dat hij helpt een bouwkeet op een vuur te duwen. 'Het groter maken of gaande houden van een bestaand vuur, is evengoed brandstichting', aldus de rechtbank.

Niet terug de cel in

Zelf zegt Darryl Anchelo Osenga dat hij slechts als een soort Ghandi naar Den Haag kwam om 'vreedzaam' te protesteren. De rechtbank maakt zich daarom ernstig zorgen om zijn houding: 'Kennelijk is er weinig voor nodig om hem te laten omslaan in gewelddadig optreden.'

Darryl Anchelo Osenga was niet bij de uitspraak aanwezig. Hij is op vrije voeten. Hij hoeft ook niet terug de cel in. De dagen die, na aftrek van het voorwaardelijk deel, overblijven, heeft hij vorig jaar al in voorarrest gezeten. Hij zal nog wel de maximale werkstraf moeten uitvoeren: 240 uur.


Omroep West
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Plaats reactie