Complottheorieën, complotgekkies en vreemde zaken

Deze afdeling is voor algemene topics
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Wat voor lieden zijn dit?
Ik had nog nooit van deze lieden gehoord. Onze lieve heer heeft rare kostgangers.

Via Wiki.
Afrikaanse Hebreeuwse Israëlitische Volk van Jeruzalem) is een kleine nieuwe religieuze beweging die claimt van Israëlitische afkomst te zijn en die via slavernij naar de Verenigde Staten gekomen zou zijn. De leider Ben Ammi Carter (toen Ben Carter) zou dit in een visioen van de engel Gabriël voor zich hebben gezien. Hij wist volgelingen te verzamelen en vestigde zich twee jaar in Liberia, alvorens naar Israël te vertrekken. De eerste leden kwamen aan in 1969.

Aanhangers van de Hebreeuwse Israëlieten wonen behalve in de Verenigde Staten (met name Chicago en New York), vooral in de Israëlische steden Dimona en Arad. Ze hebben in 1990 tijdelijke en sinds 2004 vaste verblijfsvergunningen gekregen voor hun verblijf in Israël. Staatsuitkeringen werden al verzekerd met de tijdelijke vergunningen. In Israël verblijven ongeveer 1250 leden van de groep, waarvan 830 uitkeringen ontvangen. Daar de leden vrijwel allemaal Amerikaanse staatsburgers zijn, subsidieert de VS het onderwijs.

De Afrikaanse Hebreeërs leven veganistisch en zien af van het gebruik van drugs en medicijnen uit de farmaceutische industrie. In Israël bezitten en runnen ze een keten vegetarische restaurants.

De groep wijst de Talmoed af evenals de idee dat het jodendom slechts via de lijn van de moeder kan worden doorgegeven. Verder menen ze dat de huidige joden niet werkelijk afstammen van de Twaalf stammen van Israël en dat "blanke joden" de taal, religie en cultuur gestolen zouden hebben van de "echte joden". Ze zijn niet verwant aan de Beta Israël-joden uit Ethiopië.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Pilgrim »

‘President Wit Rusland wees ‘omkoopsom’ van $ 940 miljoen af die hem moest verleiden in corona-lockdown te gaan’

Posted on 17/08/2020

Afbeelding

Werd de kleurenrevolutie in Wit-Rusland georkestreerd omdat president Lukashenko weigerde in lockdown te gaan? – Speculaties van onafhankelijke journalisten dat regeringsleiders van veel meer landen binnen en buiten Europa mogelijk zijn omgekocht en/of worden afgeperst

Is ook de zoveelste poging een kleurenrevolutie te ontketenen, deze keer in Wit Rusland, net als die in Oekraïne georkestreerd door Westerse globalisten, omdat president Lukashenko (afbeelding: (1)) in juni weigerde een ‘omkoopsom’ van $ 940 miljoen te aanvaarden, die volgens zijn eigen zeggen bedoeld was om hem zover te krijgen zijn land in een corona-lockdown te brengen? Volgens onbevestigde bronnen zouden andere regeringen en/of regeringsleiders binnen en buiten Europa zich wèl hebben laten omkopen (of misschien komt de term ‘afpersen’ dichter bij de waarheid?).

Het grootste Wit-Russische persbureau BelTA berichtte op 19 juni dat president Lukashenko tijdens een bespreking de voorwaarden die aan nieuwe buitenlandse kredieten werden gesteld, ‘ontoelaatbaar’ noemde. Die kredieten waren nodig om de wankele economie en het bankensysteem van het land overeind te houden.

Wit-Rusland had $ 940 miljoen aan ‘snelle’ kredieten kunnen krijgen, maar in ruil daarvoor ‘probeerden ze ons te dicteren hoe wij het coronavirus moeten bestrijden.’ De Wereldbank ‘wil ons voor een efficiënte bestrijding van deze ziekte ondersteunen, en de ervaringen van het ministerie van Gezondheid overnemen. Het IMF eist zoals eerder een quarantaine, isolering, en een lockdown (lett. uitgaansverbod). Dat is een stommiteit. Wij zullen naar niemands pijpen dansen.’ (1)

En weer een pro-Russische president die het veld moet ruimen
Kort na zijn weigering gingen duizenden mensen meerdere malen de straat op om te protesteren tegen ‘dictator’ Lukashenko. Onafhankelijke analisten vonden dit wel erg toevallig, en wezen op de bijzonder onfrisse gang van zaken in Oekraïne, waar eveneens een nieuwe – door de CIA, George Soros en EU gesteunde – kleurenrevolutie uitbrak om een zittende, democratisch gekozen pro-Russische president te lozen. Hetzelfde gebeurde eerder in voormalig Joegoslavië en Libië, en werd geprobeerd in Syrië, waar het dankzij Russisch ingrijpen echter mislukte.

Lukashenko is eveneens een bondgenoot van Rusland, en daarom lijkt ook hij het veld te moeten ruimen. We schrijven al jaren dat het grote doelwit van al deze kleurenrevoluties Rusland zelf is, waar de Westerse globalisten per se de controle over willen krijgen, al was het alleen maar vanwege de enorme natuurlijke rijkdommen (olie en gas) die het land heeft.

‘Andere regeringsleiders wel omgekocht?’
Op diverse onafhankelijke en alternatieve kanalen wordt gespeculeerd dat Wit-Rusland beslist niet het enige land is dat de VN/WHO/IMF/EU/Davos/Soros(NGO) elite heeft geprobeerd om te kopen, en ‘in te lijven’ in hun gewenste communistische Nieuwe Groene Wereld Orde. ‘Hetzelfde hebben ze gedaan met Paraguay’, schrijft de redelijk bekende Duitse onderzoeksjournalist Daniel Prinz, auteur van ‘Wenn das die Menschheit wüstte...’, en de bestseller ‘Wenn das die Deutschen wüssten... (dan hätten wir morgen einde Revolution!)’.

Prinz verwijst naar zijn Italiaanse collega Nicola Bizzi, die zich vooral specialiseert in esoterische en mystieke zaken. Bizzi schrijft op Database Italia dat het oorspronkelijke aanbod van de WHO ‘slechts’ $ 92 miljoen was, maar toen Lukashenko weigerde, het bedrag werd vertienvoudigd. Bizzi beweert daarnaast dat hij bronnen binnen de inlichtingendienst heeft, die hem zouden hebben verteld dat er een groot aantal andere landen binnen en buiten Europa zijn waar regeringsleiders vergelijkbare lucratieve omkoopsommen aangeboden kregen, in ruil voor het afkondigen van lockdown maatregelen.

We wijzen er met nadruk op dat Bizzi’s beweringen vooralsnog enkel onbewezen speculaties zijn. Normaal wagen wij ons daar niet aan, maar in het kader van de uitspraken van Lukashenko geeft heeft wel het nodige stof tot nadenken over de vraag waarom zoveel regeringen, ook de onze, toch zo hardnekkig blijven volharden in corona maatregelen die de economie, samenleving en volksgezondheid enorme, deels onherstelbare schade toebrengen, en dat voor een virus dat geen enkele bedreiging meer vormt.

Xander

(1) BelTA
(2) Heimdall Warda

https://www.xandernieuws.net/algemeen/p ... n-te-gaan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42480
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Pilgrim »

Must see: dit is de meest gecensureerde documentaire aller tijden

24 augustus 2020

Afbeelding

De baanbrekende documentaire Plandemic, die de verborgen agenda achter de coronacrisis onthult, wordt geweerd door alle social media. De makers stellen dat de WHO, techreuzen als Google en Facebook, de farma-industrie, Bill Gates en de Amerikaanse Jaap van Dissel, Anthony Fauci, verantwoordelijk zijn voor het coronavirus. “Dat is ontstaan in een lab en Bill Gates profiteert van de crisis.”

De oorspronkelijke documentaire ging al snel viraal, waarna er een tweede versie verscheen: ‘Plandemic Indoctornation’. De link naar die versie is door Facebook gelijk geblokkeerd. Op Twitter kregen mensen die de film deelden een waarschuwing te zien. YouTube liet weten alle video’s van Plandemic te verwijderen. En op TikTok is het niet langer mogelijk om te zoeken op de term ‘Plandemic’. De social media nemen dus verregaande maatregelen om ervoor te zorgen dat mensen de film niet kunnen bekijken. Alle reden dus om ‘m juist wel te gaan kijken.

Om de film makkelijker te kunnen verspreiden, hebben de makers fragmenten uit de film geknipt en apart aangeboden op hun website. Maar YouTube haalt die fragmenten ook steeds offline.

Hoe het begon
Het begon allemaal met een 3 uur durend interview met klokkenluider en wetenschapper Judy Mikovits. Zij deed voor het Amerikaanse nationale kankerinstituut onderzoek naar virussen, waaronder hiv. Mikovits ontdekte naar eigen zeggen dat miljoenen Amerikanen besmet zijn met virussen die uit het lab komen en die via besmette vaccins in hun lichaam terecht zijn gekomen.

Ze luidde de noodklok en werd vervolgens ontslagen, aangeklaagd en in de gevangenis gegooid. “Ik werd in de boeien geslagen en mijn huis uit gesleurd,” verklaarde ze.

Plandemic, volgens de makers de ‘meest bekeken en meest gecensureerde documentaire aller tijden’, onthult wat er achter de vaccinatieplannen zit en welke rol de WHO, Tedros, Bill Gates en Anthony Fauci in het geheel spelen.

Je kunt de film hier bekijken, downloaden en helpen verspreiden.

https://www.ninefornews.nl/must-see-dit ... er-tijden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Pilgrim »

Is zo’n soort verhaal de bron van het gerucht dat er nanochips in de vaccins van Bill Gates zouden zitten, die mensen in hun lijf gespoten zouden krijgen? Het gaat hier echter niet om nanochips, maar om een soort implantaat. Twijfelachtig verhaal, maar wie weet...
Nanotech to be Used in COVID Vaccines?

Published on September 2, 2020 - By Makia Freeman

An implantable hydrogel biosensor, made via a DARPA-Gates funded Silicon Valley company, appears to be slated to be used in the upcoming COVID vaccine. The US Department of Defense and the Bill and Melinda Gates Foundation have partnered with Profusa, a Silicon Valley company, to develop a piece of nanotechnology made out of hydrogel (similar to a soft contact lens) that can be injected and implanted under the skin using a vaccine as a delivery system. This sensor (or more accurately a biosensor), less than the size of a grain of rice, would effectively merge with the body. As a piece of nanotech, it would link up with the wireless network (the 5G-driven IoT or Internet of Things) and it would both transmit information about you and your body to authorities, as well as receive information. This article from Defense One was already reporting in March 2020 that the biosensor was on track to get FDA approval in early 2021, which is around the same time we have been told to expect the rollout of the COVID vaccine.

Lees verder
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42480
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Mahalingam »


Het wantrouwen richting de overheid en media groeit. En dat komt deels omdat op sociale media een heel circuit aan mensen langzaamaan een eigen parallelle werkelijkheid in wordt gezogen. En hoe langer mensen in die fuik zitten, hoe meer ze openstaan voor radicale ideeën die ze zelf nog niet hadden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7945
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door sjun »

Ala je voorgelogen wordt en er wordt steevast gepoogd je te indoctrineren via de 'staats'omroepen en de kranten in handen van Belgische mediahuizen tot de gewenste sociaal liberale mening (Pro Europa, Anti- Trump, anti Israël, diversiteitswaanzin, milieuzelotisme, klimaathoaxen en prijzige 'groene'investeringen ten koste van je vrij besteedbare inkomen) dan ilijkt het mij niet vreemd dat mensen elders op zoek gaan naar daadwerkelijke informatie en dat wat er op verschillende plekken wordt aangeboden op eigen merites gaan wegen. Ik kan het alleen maar verstandig vinden dat mensen zich geen angst aan laten jagen en dus hun eigen plan gaan trekken om hun leven in te vullen in plaats van zich op allerhande kosten te laten jagen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Pilgrim »

Mahalingam schreef:
di okt 20, 2020 12:13 pm

Het wantrouwen richting de overheid en media groeit. En dat komt deels omdat op sociale media een heel circuit aan mensen langzaamaan een eigen parallelle werkelijkheid in wordt gezogen. En hoe langer mensen in die fuik zitten, hoe meer ze openstaan voor radicale ideeën die ze zelf nog niet hadden.
Ik heb toch de moeite genomen om dit filmpje eens te bekijken. Het eerste wat me opviel is dat de tekst bij het filmpje dat Mahalingham geplaatst heeft niet van hemzelf is maar een onderschrift dat bij het filmpje hoort. Ik zelf plaats ook vaak het onderschrift van een filmpje er bij, maar in een tekstkader (dat bij een quote hoort) en vervolgens vaak ook in de spoiler zodat iedereen kan zien dat ik het niet zelf geschreven heb. Bij dit filmpje lijkt het dus of Mahalingham het zelf geschreven heeft.

Meestal kijk ik niet naar dit soort filmpjes, vanwege het hoge linkse D666-gehalte. Ik ben geen fan van Lubach. Zijn hele uitstraling staat me tegen. Het is een verwijfde man met een hoog piepstemmetje. In een half uur zit hij allemaal mensen af te zeiken die actief zijn op de sociale- of altmedia en die de een of andere complottheorie propageren (of iets wat daarop lijkt) en wat soms onzin is maar soms ook niet. Alles wordt door hem op een grote hoop gegooid en maakt die mensen vervolgens zo veel mogelijk belachelijk. Dat is allemaal nog tot daar en toe, maar... aan het einde (vanaf 21 min.) pleit hij wel voor een vorm van censuur door Facebook, Twitter, enz. om die mensen geen platform meer te geven! De producent van zijn programma is Irene van den Brekel, een lesbo die getrouwd is met... Ollongren. Dat verklaart misschien het een en ander... :cool:

We horen het publiek ook iedere keer lachen, maar is daarbij nooit in beeld. Pas tegen het einde zien we het publiek op een tribune. Ik krijg het idee dat het gelach achteraf via een bandje of zo is toegevoegd.

P.S. Het is trouwens niet echt grappig. :wink2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7945
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door sjun »

Typische staatsomroepuitzending. De bevoogding begon al onder van Kooten en de Bie die op zondagavond primetime de gelegenheid kregen om de massa via gescripte grollen richting sociaaldemocratische politiek te masseren. Erg handig bleek ook dat vooral docenten maatschappijleer en drama ontvankelijk waren voor de gewenste denkrichting. Zij trachtten dan weer de aan hen toevertrouwde minderjarige pupillen via de steevast gevolgde formule "til het op, keer het om en zet het neer, dan kijk je er heel anders tegenaan" tot dezelfde denkrichting te indoctrineren. Wellicht verklaart dat ook de huidige nieuwspraak en het taboeïseren en wegkijken met betrekking tot islamgerelateerde maatschappelijke problematiek, vigerende omvolking en deculturalisering van meer oorspronkelijke streektradities. Of mag ik dat niet zeggen?
:thinking:
Laatst gewijzigd door sjun op do okt 22, 2020 2:07 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 42480
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Mahalingam »

@ Pilgrim:

je hebt gelijk dat het zeer verwarrend is dat ik het onderschrift niet in quotes heb gezet. Het zijn inderdaad niet mijn woorden.
En die Lubach is een persoon die op de StaatsTV als 'humoristisch persoon' geafficieerd wordt.
En zijn humor is links-belerend net zoals Koot&Bie dat ook waren.
En wat kan een fatsoenlijke marxist anders tegen al die andere, met zijn ideologie strijdige meningen (en feiten) doen ? De-platformen, een andere term voor hoe burgers in de DDR de mond werd gesnoerd en ze buiten de reel bestaande socialistische maatschappij geplaatst werden.

Ik kwam tot plaatsing toen ik van diverse kanten (o.a. Joop) te lezen kreeg dat dit programma van Lubach bekijken een goede start is om het op school over dissidente mensen/meningen te hebben.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42480
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Mahalingam »

Dat door mij aangestipte '"De-platformen" door marxisten in casu de aanbeveling van Lubach, werkt.
Vele jaren geleden voordat het internet er was, werd deze bestrijdingsmethode al uitgeprobeerd: sleutenwoorden: Exota affaire en Buckler bier.
Cabaretier Youp van 't Hek had in 1989 niet verwacht dat zijn grappen over het alcoholvrije bier Buckler zo zouden aanslaan, zegt hij tegen de Volkskrant.https://www.nu.nl/entertainment/5310014 ... ckler.html
De Exota-affaire was een conflict en daarop volgend juridisch steekspel naar aanleiding van een televisie-uitzending in Nederland waarbij de (vermeende) onveiligheid van limonadeflessen mede werd geïllustreerd met een filmpje van een zogenaamd ontploffende fles met limonade van het merk Exota. De verkopen van dat merk frisdrank kelderden, wat tot een faillissement van de fabrikant leidde.
De verantwoordelijke omroepvereniging VARA en presentator Marcel van Dam werden aansprakelijk gesteld voor de geleden schade.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Exota-affaire
En dan nu de laatste zegentocht van de StaatsTV:
YouTube verwijdert account Lange Frans, Lubach niet blij
„Mijn hele YouTube account is verwijderd door YouTube. Ook al mijn eigen muziek op mijn kanaal. Ik vind dit echt heel jammer en ik ga nu huilen”, schrijft Lange Frans, die zich ook meteen richt tot Arjen Lubach. „Arjen Lubach bedankt! En misschien dat jij met je goede contacten bij YouTube in ieder geval kan vragen of m’n muziek terug mag...”
https://www.telegraaf.nl/entertainment/ ... -niet-blij

En nu kruipt Lubach in de 'ik kan het niet helpen, mijn motieven zijn zuiver' rol:
"Lubach riep YouTube op om actie te ondernemen, maar het hele account verwijderen gaat te ver, vindt de presentator. "
Robert Jensen
@robertjensen
·
4h
Gefeliciteerd @arjenlubach
! Mission accomplished! @langefrans
is van YouTube gehaald. Het doel was duidelijk om een ander geluid dan de MSM de mond te snoeren. Als het punt ‘algoritmes’ was dan hadden ze ook andere voorbeelden moeten laten zien. A hit job from A to Z!
https://twitter.com/robertjensen/status ... -niet-blij
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Pilgrim »

#7 De lachzakshow van Arjen Lubach | column Ad Nuis
Cafe Weltschmerz - 21 okt. 2020Lubach’s lachzakshow tegen het ‘nepnieuws’.
Spoiler! :
Volgens de Lachzak Show van Arjen Lubach staan er tegenwoordig zoveel mensen te schreeuwen voor het gebouw van de 2e Kamer dat kamerleden niet langer de hoofdingang kunnen gebruiken. De woede richt zich niet alleen tegen politici maar ook tegen de main stream media. Een man zegt in een fragment “Reguliere media jullie verraden het volk” Arjen komt in beeld, steekt zijn middelvinger op en zegt “Ach sodemieter toch op man” De lachmachine draait ondertussen overuren ha ha ha ha ha ha!!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Pilgrim »

Sven-Ake Hulleman: “Beste Arjen Lubach”
30 okt. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Pilgrim »

Hoezo plots die paniek over ‘complottheorieën’?

Geplaatst op 31 oktober 2020

Afbeelding
Politici van D66 en GroenLinks vinden dat een tijdschrift als dit vanwege ‘desinformatie’ geweerd moet worden uit de verkoop. Beseffen ze wel dat ze oproepen tot censuur?

In oktober 2020 verscheen in de Nederlandse media een groot aantal nieuwsberichten, artikelen en rapportages over het gevaar van complottheorieën. Afgaande op deze berichten zou, naast de fysieke dreiging door corona, nu ook de geestelijke volksgezondheid acuut gevaar lopen. Er tekent zich een ware morele paniek af. En achter een morele paniek zit meestal een politieke agenda.

Nadat op 20 augustus op het Binnenhof een groepje coronademonstranten dreigementen uitte richting CDA-kamerlid Pieter Omtzigt besteedden de Nederlandse media veel aandacht aan complotdenkers. Half oktober ontstond opwinding en verontwaardiging over het verschijnen van een nieuw papieren tijdschrift genaamd Gezond Verstand, een initiatief van ex-NRC journalist en voormalig UvA-hoogleraar Karel van Wolferen. ‘Allemaal complottheorieën over het coronavirus, klimaatverandering en 9/11’ klonk het unisono. De eerste editie is door de makers gratis online beschikbaar gesteld, waardoor iedereen zelf kan oordelen over de inhoud.

Tweede Kamerlid voor GroenLinks Paul Smeulders tweette op 14 oktober 2020, nadat hij Gezond Verstand ongevraagd in de brievenbus had gekregen: ‘Stemmingmakerij. Terwijl we nu juist solidariteit nodig hebben’. Virologe Marion Koopmans, lid van het Outbreak Management Team, noemde tijdschrift verontwaardigd ‘brievenbus-vervuiling’ en sprak op 14 oktober 2020 het ministerie van VWS aan met de vraag ‘moet daar niet iets mee?’

De NOS kwam op 18 oktober met een uitgebreid artikel: ‘Kritiek op coronabeleid wordt steeds vaker huis-aan-huis verspreid’. Hierin staat naast Gezond Verstand ook het huis-aan-huis verspreide De Andere Krant genoemd als medium dat complottheorieën verspreidt ‘De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding waarschuwde in zijn laatste dreigingsanalyse voor het verspreiden van complottheorieën’ aldus de NOS.

De onzichtbare hand van Rusland
De NOS stelde ook de vraag: ‘zijn De Andere Krant en Gezond Verstand pro-Russisch?’. Om zelf de vraag te beantwoorden: ‘Volgens Ben de Jong, onderzoeker aan de Universiteit Leiden en kenner van de Russische inlichtingendiensten, is het een aloude strategie van Moskou om lokale media in het buitenland te gebruiken voor propagandadoeleinden’. De geraadpleegde expert stelde ook nog: ‘Als de Russen meebetalen, zal dat moeilijk te traceren zijn. Dat gaat bijna altijd via via’. Dat komt neer op: we weten het niet, we hebben geen bewijs, maar we roepen het desondanks toch maar.

Voor verhalen over Russische connecties baseren Nederlandse media zich vaak op artikelen van Wilmer Heck van de NRC. Heck schreef op 23 oktober 2020 een artikel met de subtitel: ‘Terwijl Facebook en YouTube desinformatie verwijderen, gaan boekhandels AKO en Bruna juist tot verkoop over van een blad dat complottheorieën verspreidt’. Op 28 oktober stelt Heck: ‘De Andere Krant heeft invloed op het debat in Nederland. De inhoud kan soms worden herleid naar Rusland.’

Ook in dit artikel speculeert de eerdere genoemde Ben de Jong er lustig op los. ‘Het lijkt er sterk op dat deze krant onderdeel is van een Russische beïnvloedingsoperatie, maar dat bewijzen is vaak lastig. Je kunt je natuurlijk wel afvragen: Waar halen ze het geld vandaan voor die grote oplagen?’ Het artikel meldt bovendien dat ‘Bekende Nederlanders als rapper Lange Frans en topmodel Doutzen Kroes werden beïnvloed door de krant’.

Komiek Arjan Lubach populariseerde met een uitzending van Lubach op Zondag op 18 oktober de mediastorm over complottheorieën voor een publiek van 1,7 miljoen kijkers. Lubach legde de focus op theorieën over pedofielennetwerken in hogere kringen die onder de noemer Qanon rondzingen op sociale media en nam verder vooral rapper Lange Frans op de korrel – die op zijn eigen YouTube kanaal tweegesprekken houdt over zaken als 9/11, pedofielennetwerken en Coronamaatregelen.

Vragen om censuur, gretige reactie politiek
De verontwaardiging over complottheorieën beperkte zich niet tot de media die de betere kringen bedienen. Televisieprogramma Hart van Nederland van televisiezender SBS6 publiceerde op 26 oktober 2020 het resultaat van een peiling onder eigen panelleden. Zes op de 10 Nederlanders zou tijdschriften met complottheorieën uit de winkels willen hebben. ‘Hoort zoiets wel in de schappen te liggen bij Bruna, AKO en Primera?’ vraagt het programma zich hardop af.

Voor politici een schot voor open doel. Kamerlid Lisa Westerveld van GroenLinks reageerde. ‘Er zit een verschil tussen kranten die aan waarheidsvinding doen en een blad dat informatie verspreidt, waarvan een groot deel van de wetenschappers aangeeft dat dat schadelijk is’. Westerveld vond ook ‘dat boekenwinkels hun verantwoordelijkheid moeten nemen en ‘goed na moeten denken over wat ze verkopen en op welke plek dat ligt’. Westerveld zei er niet bij welke basis in de wet haar oproep heeft.

Eén van de politici die al jaren zijn geobsedeerd met nepnieuws en desinformatie – al dan niet afkomstig uit Rusland – is Kamerlid Kees Verhoeven van D66, die op 25 oktober een oproep deed op Twitter:

‘Na Amerikaanse techreuzen gaan nu ook Nederlandse boekhandels @Bruna_nl en AKO desinformatie verspreiden. Met hetzelfde slappe argument: ‘We gaan niet over de inhoud’. Naïef en kortzichtig. Ieder bedrijf heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid.’

Dreigingsbeeld NCTV: ‘sociale media als blaasbalg’
In het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland van oktober 2020 zet de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) actuele dreigingen voor de veiligheid op een rij, waaronder – wederom – complottheorieën.

Veruit de grootste dreiging gaat volgens de NCTV uit van radicale islamitische groepen die internationaal opereren. De onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty en de aanslag in Nice van 29 oktober 2020 passen in dit beeld. De Nederlandse burger zou dan mogen verwachten dat politici zich eerst over deze grote dreiging opwinden en maatregelen voorstellen.

Als kleinere dreigingen noemt de NCTV polarisatie en verharding in het maatschappelijk debat. Kleine groepen binnen activistische stromingen vormen een gevaar omdat ze tegenstanders bedreigen. De NCTV noemt onder andere Black Lives Matter Nederland en anti-lockdown protesten. De NCTV noemt als voorbeeld van ‘anti-overheidsdenken’ stichting de Blauwe Tijger, ‘een ultraconservatieve uitgeverij’ die wordt gezien als een doorgeefluik van anti-overheidspropaganda, nepnieuws en complottheorieën (..) en doneert aan een boerenactiegroep.’

Het YouTube kanaal van De Blauwe Tijger bevat video’s met curieuze titelswtzlprt als ‘Sietske (Bergsma) neemt je mee naar de martelkamers van Rutte’. Maar wat is de definitie van ‘anti-overheidsdenken’ en waarom is dat een bedreiging? Is bijvoorbeeld het gedachtengoed van antiracismebeweging Black Lives Matter – waar onder andere burgemeester van Amsterdam Femke Halsema zich mee vereenzelvigt – ook anti-overheidsdenken?

De NCTV noemt ook de rol van de sociale media: ‘Mensen die de overheid, wetenschap en traditionele media al langer wantrouwen, kunnen hun denkbeelden bevestigd zien in complottheorieën en desinformatie. Sociale media spelen daarbij een faciliterende en mobiliserende rol en fungeren als een soort blaasbalg’.

Magische krachten van complottheorieën en desinformatie?
Politici, journalisten en instanties kennen inmiddels bijna magische krachten toe aan sociale media, die via ‘het algoritme’ willoze gebruikers in hun fabeltjesfuik en hun ‘rabbit hole’ zouden trekken. Erg snel trekt men de conclusie dat het algoritme van YouTube binnen drie muisklikken van gebruikers overtuigde complotdenkers kan maken. CDA en D66 willen daarom dat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken onderzoek laat doen naar de algoritmen van tech-bedrijven en filosoferen over een ‘algoritme-waakhond’.

D66 doet in een splinternieuw ‘aanvalsplan voor desinformatie’ een oproep tot een zorgplicht voor social media bedrijven om desinformatie, discriminatie en polarisatie tegen te gaan. ‘Polarisatie’ is blijkbaar ook een grote dreiging. Zou D66 vergeten zijn dat de PvdA in de jaren zeventig een polarisatiestrategie hanteerde, waarvan PvdA coryfee en anti-discriminatie kampioen Ed van Tijn de architect was?

Argwaan is hier op zijn plaats. Als het waar is dat burgers zo makkelijk te beïnvloeden zijn door algoritmen, dan zou het stomste wat je kunt doen zijn om politici (of ongekozen functionarissen) controle te geven over die algoritmen. De beïnvloedbaarheid van mensen is het beste argument tegen bemoeienis van overheden met politieke uitingen op YouTube, Facebook, Reddit, Twitter en Instagram.

Zoals de conservatieve Britse journalist Peter Hitchens schreef over persvrijheid: regulering (van de pers) is bedreigender voor een vrije samenleving dan openlijke censuur, omdat de regering altijd kan beweren op afstand ervan te staan. Opbreken van het monopolie van de grote tech-bedrijven is een veel logischer oplossing. Net als wetgeving tegen misbruik van privacygevoelige gegevens voor commerciële doeleinden, zoals bijvoorbeeld Amerikaanse mensenrechtenorganisaties voorstellen.

Advies aan kabinet: tijd van het vrije internet is over
De prestigieuze Adviesraad voor Internationale Vraagstukken bracht op 24 juni 2020 een rapport uit over desinformatie en schadelijke online content. Het rapport beschrijft een oplopende schaal van schadelijke content, lopend van vakantiefoto’s tot kwetsende opmerkingen tot nepnieuws tot kinderpornografie. De schadelijkheid van kwetsende uitingen is volgens de AIV ook nog eens cultureel bepaald, want ‘wat voor de een milde belediging is, kan door de ander worden gezien als een feitelijke oproep tot haat of geweldpleging’.

Het AIV-rapport zet daarmee de deur wijd open voor moslimfundamentalisten die na het onthoofden van leraar Samuel Paty opriepen tot het verbieden van cartoons van Charlie Hebdo, zoals de presidenten Al-Sisi van Egypte, Erdogan van Turkije en Khan van Pakistan deden. Het rapport komt tot de conclusie dat kwetsende opmerkingen en nepnieuws een groot probleem zijn en het voortbestaan van de democratie bedreigen. Het rapport plaats feitelijk alleen vakantiefoto’s nog in de categorie ‘geen inbreuk op de maatschappelijke waarden’.

Overheden willen best graag ingrijpen
Tineke Cleiren, voorzitter van de commissie die het AIV-rapport schreef en hoogleraar straf- en strafprocesrecht is aan de Universiteit Leiden, zei in een rammelend betoog bij radioprogramma Met het Oog op Morgen dat de tijd van het vrije internet over moest zijn. ‘Overheden kunnen niet zomaar ingrijpen’ sprak ze lichtelijk teleurgesteld. ‘Mensen verspreiden zelf boodschappen’ en ‘als je als overheid niet kan ingrijpen is dat lastig’. Inderdaad. Dat vinden Erdogan, Al-Sisi en Khan ook een groot probleem, als ze niet kunnen ingrijpen.

‘Bij gebruik van het strafrecht heb je tenminste rechtsmacht’, sprak Cleiren. Ze stelt dat Facebook niet in staat is discriminatie goed te beoordelen en het zelfs voor de rechters van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens koorddansen is. Om vervolgens te zeggen dat de overheid op het vrije internet ‘moet ingrijpen en er wat aan moet doen’. Zou het bij de onderzoekscommissie bekend zijn dat politici en overheden, ook zij die democratisch zijn gekozen, dagdromen van de kans om onwelgevallige uitlatingen te verbieden?

Het verhaal van Cleiren veronderstelt louter goede intenties bij regeringen. Hetgeen enig gebrek aan historische kennis in de commissie doet vermoeden. Erich Mielke, de baas van de Oost-Duitse geheime dienst, de Stasi, zag bij zichzelf ook louter goede intenties. ‘Ich liebe doch alle Menschen’, zei hij na zijn aftreden. Overigens hadden Mielke en de Stasi nog niet een fractie van de technologische middelen tot hun beschikking die overheden nu hebben om uitingen en meningen te traceren en surveilleren – wat een sterk argument is voor terughoudendheid bij overheidsinmenging.

Wat is eigenlijk een complottheorie?
De strijders tegen complottheorieën zullen – om ze te kunnen bestrijden – zelf met een definitie van het begrip complottheorie moeten komen. En dat valt nog niet mee. Olaf Tempelman schrijft in de Volkskrant dat complotten historisch gezien bestaan. De moord op Julius Caesar, Watergate onder de Amerikaanse president Richard Nixon en het Iran-Contra schandaal onder Ronald Reagan zijn goed gedocumenteerde voorbeelden van uitgelekte complotten.

Zou het onderzoeken van complottheorieën niet meer zijn toegestaan dan wordt politieke verslaggeving behoorlijk ingeperkt. Zo is de stelling dat Donald Trump een agent is van de Russische president Vladimir Poetin (of met hem samenspant) vooralsnog een onbewezen theorie, al verspreidt bijvoorbeeld historicus Arend-Jan Boekestijn deze theorie graag in de media. Komen complottheorieën in het kader van Russiagate dan ook in het vizier van Kees Verhoeven en wellicht diens partijgenote, minister Kajsa Ollongren?

Grondrechten en persvrijheid
Men verliest te snel uit het oog dat het bekritiseren van regeringsbeleid – coronabeleid of welk ander beleid dan ook – een grondrecht is. Net als tegen de Corona-spoedwet zijn. Ook 24 senatoren stemden overigens tegen die spoedwet. En dat ook het verspreiden van complottheorieën (gefundeerd of niet) volgens de wet is toegestaan.

Wat willen de heftig verontwaardigde politici, journalisten en virologen eigenlijk? Moet verspreiding van Gezond Verstand en De Andere Krant beperkt of verboden worden? Moeten Bruna, AKO en Primera een boycot aan hun broek krijgen? Het populaire argument ‘het is corona-crisis en het is heel gevaarlijk als mensen nu de overheid tegenspreken’ komt uit het handboek van de Chinese overheid. Karel van het Reve schreef in 1969 in ‘Het Geloof der Kameraden’: ‘het gevoel dat hij mag denken en zeggen wat hij wil is menig burger van een democratisch land onverdraaglijk (...) en het zit hem niet lekker dat andere mensen iets anders denken dat hij en dat ongestoord kunnen doen’.

Gevaren voor klokkenluiders en dwarse types
Complottheorieën zijn eenvoudig te ridiculiseren en de drempel om ‘dorpsgekken’ het zwijgen op te leggen is laag. Tegelijk is juist dat vaak stap één in het optuigen van censuur. Op 21 oktober 2020 besloot YouTube het kanaal van Lange Frans te verwijderen, wegens schending van de – recent aangescherpte – gebruikersvoorwaarden waarin het verspreiden van complottheorieën niet is toegelaten. Het zal wellicht naar de zin zijn van de NCTV, de AIV en de eerder genoemde politici.

Vervolgens blijft het natuurlijk niet bij de dorpsgek. Twitter en Facebook besloten om de verspreiding van een verhaal van de New York Post over louche praktijken in Oekraïne van Hunter Biden, de zoon van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden, te bemoeilijken of zelfs tijdelijk te blokkeren. omdat er sprake zou zijn van ‘Russische desinformatie’. Vrijwel alle Amerikaanse media, uitgezonder het Trump-gezinde FoxNews, sloten zich hierbij aan en rapporteerden beperkt over het verhaal. De beslissing om dit verhaal wel of niet te onderdrukken is volledig politiek gekleurd.

Zou in zo’n klimaat nog ruimte zijn voor een klokkenluider als Paul van Buitenen, de Europese ambtenaar die financiële fraude binnen de Europese Commissie onthulde? Of zegt de Europese Commissie dan gewoon dat de klokkenluider aan complotwanen lijdt? Of aan anti-overheidsdenken? Zouden media in de toekomst interviews of beelden van een klokkenluider als Edward Snowden plaatsen, die afluisterpraktijken van Amerikaanse inlichtingendiensten onthulde?

Over Wikileaks-hoofdredacteur Julian Assange beweerde het kamp-Hillary Clinton – na de onthulling van voor haar belastende e-mails – ook direct dat hij met Poetin en Donald Trump samenzweerde. Hoe lang voordat Nederlandse politici in reactie op pijnlijke onthullingen ‘Russische desinformatie’ of ‘complottheorie’ gaan roepen? Of gaan beweren dat er sprake is van ‘schadelijke content’.

De journalist Willem Oltmans is in Nederland decennialang als dorpsgek, complotdenker en paranoïde idioot afgeschilderd, omdat hij beweerde dat de Nederlandse staat hem tegenwerkte. Maar uiteindelijk kreeg Oltmans van de Nederlandse rechter 8 miljoen schadevergoeding omdat de Nederlandse staat hem decennialang onwettig had tegengewerkt in de uitoefening van zijn beroep van journalist. Oltmans was typisch zo iemand die weigerde zich aan de grenzen van het toegestane debat te houden. In 2020 zouden media en politiek een nieuwe Oltmans vermoedelijk zonder enig pardon op één hoop schuiven met Lange Frans en hem overal weren.

Is de verontwaardiging politiek?
Wie het hoofd koel houdt ziet dat de verontwaardiging over tijdschriften van complotdenkers nogal onoprecht aandoet. De verwijzingen naar Russische invloeden zijn een rode vlag: alsof de publicatie van complottheorieën door buitenlandse machten met een duistere agenda georkestreerd zou zijn. Die suggestie is overigens op zichzelf al een complottheorie. In artikelen en reportages geraadpleegde experts halen graag aan dat complotdenkers meestal laagopgeleid zijn en relatief vaak PVV, SP of FvD stemmen.

Het is voor regeringspartijen een geschenk uit de hemel als de politieke antenne van oppositiepartijen slecht afgesteld is. Thierry Baudet en Wybren van Haga van Forum voor Democratie kropen de afgelopen maanden dicht tegen Lange Frans aan. Ook schaarde Baudet in een Kamerdebat Pieter Omtzigt onder de ‘controlled opposition’. De kiezer kan het gezien de peilingen niet waarderen. De regeringspartijen kunnen het FvD – na grote winst bij de Statenverkiezingen van 2019 voor de provinciale staten nog de grote uitdager van met name de VVD – nu makkelijk wegzetten als complot-wappies en als een potentieel veiligheidsrisico.

Morele paniek is vaak de opmaat voor censuur
Pieter Omtzigt zei dat interviews in kranten met het groepje mensen dat hem bedreigde een zelfversterkend effect hebben op de zichtbaarheid van deze mensen. De hoeveelheid media-aandacht voor complotdenkers geeft het publiek inderdaad de indruk dat er een Groot Gevaar lonkt. En een Groot Gevaar is precies wat politici als Kees Verhoeven nodig hebben om bemoeienis met de media – geen rebelse tijdschriften meer bij de AKO, geen ongewenste meningen meer op YouTube – te rechtvaardigen. De Qanon-beweging en Lange Frans kwamen daarbij als geroepen.

Morele paniek leidde in het verleden al vaker tot verbodsbepalingen, onder voorwendsels als ‘slechte invloed op de jeugd, gevaar voor de volksgezondheid, (nationale) veiligheid of het voorkomen van onrust’. Denk aan de drooglegging in de VS in het interbellum, het verbieden van muziek en drank in streng islamitische landen en de totale controle op het nieuws in de Sovjet-Unie.

In het corona-tijdperk streeft een aantal Nederlandse politici naar een politiek klimaat zonder ongewenst nieuws, zonder klokkenluiders, zonder anti-overheidsdenken en zonder hoorbare oppositie. Met gebruikmaking van gelegenheidsargumenten als ‘veiligheid’ en ‘polarisatie’.

NPO Radio 1 zond een programma uit over spanning in gezinnen over ouders die geloven in complottheorieën. Ook verschijnen reportages en artikelen met instructies over hoe te praten met complotdenkers. Steeds met de suggestie van een groot gevaar voor de geestelijke volksgezondheid. Wat is de volgende stap? Krijgen kinderen en partners van complotdenkers straks het advies de psychiater in te schakelen, of contact op te nemen met de ‘algoritme-waakhond’? Komen mensen die het tijdschrift Gezond Verstand aanschaffen op een lijst die – wie weet – input is voor toekomstige dreigingsanalyses van de NCTV?

Macht over de media?
Of wij als kiezers blij moeten zijn met een klimaat waarin media, politiek en veiligheidsdiensten complottheorieën bestempelen als een veiligheidsrisico is sterk de vraag. Er is wel veel verontwaardiging over een nieuw tijdschrift met niet-gangbare meningen, maar amper alertheid voor het overdragen van macht over de gedrukte én online media aan overheden. Burgerrechten zijn bevochten op de macht. Ze dienen om willekeur van machthebbers aan banden te leggen. Vrijheid van meningsuiting en persvrijheid moeten niet conditioneel zijn of ondergeschikt zijn aan de heersende consensus.

https://www.wyniasweek.nl/hoezo-plots-d ... theorieen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Pilgrim »

Er is tegenwoordig nogal veel te doen om zogenaamde ‘complotgekkies’, waarbij men vandaag de dag vooral mensen op het oog heeft die het beleid van overheden m.b.t. de coronamaatregelen niet vertrouwen. Een echte complotsite is Niburu, met allemaal verhalen over illuminati, Bilderbergers e.d. Omdat het vaak nogal vergezocht op mij overkomt bezoek ik die site maar zelden, maar nu kwam ik toch iets tegen wat misschien interessant kan zijn...
Waarom registreerde Richard Rothschild een covid-19 patent in 2015?

Maandag, 19 oktober 2020 21:33

Afbeelding

De naam covid-19 werd officieel pas bekend na de uitbraak van het coronavirus in China eind vorig jaar.

Hoe kan het dan dat een telg van de Rothschild familie al in 2015 een patentaanvraag deed voor een covid-19 test?

De website (Espacenet) is ontwikkeld door de European Patent Office en is een database waar alle geregistreerde of aangevraagde patenten terug te vinden zijn. De taal van individuele landen is op de site beschikbaar en ook het Nederlands waar het woord octrooi gebruikt wordt. Dit woord wordt meestal in het Nederlands gebruikt en de term patent internationaal, maar de betekenis is gelijk; het alleenrecht op een product.

En dat laatste is iets waar de bekende Rothschild familie wel raad mee weet. Tenslotte hebben de centrale banken die behoren tot de club waar ook zij lid van zijn het alleenrecht om geld te mogen drukken.

Dus, als er dan op de website van Espace een patent te zien is waarbij de naam Rothschild opduikt, en dat in combinatie met corona, dan is dat interessant. Als er dan ook nog een datum bij staat van 2015, waarop dit patent is ingediend, dan springen uiteraard alle complotstoppen los.

Afbeelding

Als je dan wat meer in detail kijkt, zie je inderdaad dat er op eerdere data ook activiteiten hebben plaatsgevonden bij deze registratie. Naast de originele datum uit 2015 zie je ook dat er dingen zijn gebeurd in 2017 en 2019 en dat in het huidige 2020 er ook een aantal dingen zijn gebeurd.

Dan is de naam uiteraard ook veelzeggend want er staat dat het gaat om een systeem voor het testen op covid-19.

Klik op het plaatje voor een grotere afbeelding.

Afbeelding

Hiermee lijkt dan wederom het bewijs te zijn geleverd voor het feit dat covid-19 al ver van tevoren is bedacht en dit is dan ook weer in overeenstemming met hetgeen wij eerder schreven, namelijk dat er ook bij de Wereldbank al sprake was van de levering van covid-19 test kits in 2018.

Echter, misschien is er een andere verklaring voor wat er te zien is op de Espacenet website.

En dan beginnen we met de datum die er wordt vermeldt en dat is prioriteitsdatum: 13 oktober 2015.

Met prioriteitsdatum wordt bedoeld de datum waarop voor het eerst iets is ingediend voor wat ze noemen een “familie van patentaanvragen”. Als het gaat om slechts één patent dan is de prioriteitsdatum uiteraard gelijk aan de datum van indienen.

Echter, als een aanvrager meerdere gerelateerde patentaanvragen heeft ingediend, dan is de prioriteitsdatum de datum waarop de eerste versie van het patent is aangevraagd waarin melding wordt gemaakt van de betreffende uitvinding. Ze noemen dit dan de prioriteitsaanvraag van een patent, de allereerste aanvraag. Dit kan dan bijvoorbeeld een voorlopige aanvraag zijn die later wordt bijgewerkt naar een definitieve aanvraag.

Als we dan kijken naar de geschiedenis van de Rothschild aanvragen, dan zien we in 2020 een aanvraag met het Amerikaanse patentnummer US20200279585A1.

Dit patent beschrijft een manier om via biometrische gegevens mensen te testen op aanwezigheid van virale infecties zoals bijvoorbeeld covid-19.

Zo zien we ook dat er op 23 april 2020 een eerdere versie van dit patent wordt ingediend met nummer US20200126593A1.

Dit beschrijft in feite hetzelfde systeem, maar alleen komt daar het woord covid-19 niet voor. Ditzelfde systeem is zo te zien eerder ingediend in 2019 en daarvoor in 2017.

Wanneer je bij Google Patents zoekt naar de allereerste versie die in 2015 is ingediend onder nummer US201562240783P (en in tegenstelling tot alle opvolgende versies niet in te zien is!) dan verwijst deze automatisch door naar versie US20200126593A1 die voor het eerst in 2017 is ingediend en waar niet het woord covid-19 in voorkomt.

De verklaring die dan ook wordt gegeven is dat het een biometrisch systeem betreft om de aanwezigheid van virale infecties te kunnen meten en waar de eerste versie in 2015 is ingediend voor een patenttoewijzing. (Heel toevallig heeft ook het Pirbright Institute, mede opgericht en gefinancierd door Bill Gates, een patent aanvraagt op een coronavirus)

Daarna zijn er nog diverse varianten geweest van dezelfde uitvinding, maar, zo wordt beweerd, pas bij de variant die in mei 2020 wordt ingediend komt het woord covid-19 voor het eerst tevoorschijn.

Klopt deze verklaring of is het een zogenaamd “smoke screen” om de waarheid te verdoezelen en mensen op een dwaalspoor te zetten omdat ze in 2015 al wel degelijk een covid-19 test hadden bedacht? Dat in het eerdere artikel waar we aantoonden dat de term "Covid-19" bij de testkits in 2018 al voor kwam, recentelijk weggehaald is, spreekt niet in het voordeel van Richard Rothschild.

Het feit bovendien dat, zoals wij eerder schreven, in overeenkomende jaartallen Bill Gates een aanvraag deed (2015) voor een patent op een Covid virus wat wordt toegekend in 2018 (het jaar waar Covid-19 officieel nog niet bestond maar maar ook al wel degelijk werd genoemd bij de hierboven genoemde testkits bij de Wereldbank), lijkt ons simpelweg wat teveel toevalligheid:

Het begint met een eerder stukje wat we enkele dagen geleden schreven over Bill Gates:

Overal wordt wild gespeculeerd over de achtergronden van dit virus. Dat het moedwillig in elkaar is gesleuteld en dat er zelfs een patent op is aangevraagd. Dit laatste schijnt inderdaad te kloppen, want er is door het Engelse Pirbright Institute in 2015 patent aangevraagd op een coronavirus en dat is in 2018 toegewezen. Dit is niet zomaar een Instituut, want het wordt gesponsord door een aantal overheidsinstellingen, maar ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Bill en Melinda Gates en de Europese Commissie.


Interessant detail is dat een natuurlijk virus niet gepatenteerd mag/kan worden en een kunstmatig gemaakt virus wat theoretisch wel te patenteren is, simpelweg een biowapen is. In beide gevallen kwalijk en zelfs illegaal.

Wie oh wie krijgt het originele eerste patent wat werd aangevraagd door Richard Rothschild in 2015 boven water?

https://niburu.co/het-complot/15612-waa ... nt-in-2015
Het staat er dus echt...! De naam Rothschild op Espacenet. :unsure:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Pilgrim »

Iets over complotgekkies...
[...] Volgens Nederlandse politie is een complotdenker “iemand die volledig tegenovergesteld doet en denkt als wat de overheid verwacht.” Complotdenkers worden vaak weggezet als een stel gekkies. Onterecht! Er ís veel corruptie. Kijk maar naar Volkswagen, naar Watergate en tientallen gebeurtenissen, die later bleken niet waar te zijn. Miljoenen mensen over de hele wereld geloven nu dat president Trump een strijd voert tegen een mondiale samenzwering van hooggeplaatsten die uit zijn op wereldheerschappij (een ‘Deep State’-een onzichtbare en invloedrijke elite die de touwtjes in handen heeft). Niet de democratisch gekozen leiders, maar de Deep State, een ‘onzichtbare en invloedrijke elite’, heeft het in de meeste landen voor het zeggen. Zij zijn het die beslissen over oorlog en vrede. Dat is de stelling in het boek Patronen van bedrog. Niets is wat het lijkt van Willem Middelkoop en Tim Dollee...

Het verhaal dat Middelkoop in zijn boek vertelt is niet nieuw. “Ik voeg eigenlijk alleen maar samen wat andere mensen al eens ergens hebben gezegd. Wij verzamelen die snippers en maken daar en congruent verhaal van.” Zo ligt de oorsprong van de Deep State bij de Britse aristocratie en de politicus/visionair Cecil Rhodes. Na het verlies van Amerika zochten zij naar nieuwe wegen om de Britse overheersing te vestigen. Complottheorieën onthullen wat er echt gaande is in de wereld: de achterliggende oorzaken en verborgen relaties die aan de grond liggen van alles wat er misloopt in de samenleving. Deze theorieën ontmaskeren de onzichtbare poppenspelers, de machtigen die aan de touwtjes trekken en onthullen corruptie van het establishment en van mainstream media. Samenzweringstheorieën zijn dus niet zomaar uit de lucht gegrepen verzinsels, maar zijn vaak zeer goed uitgedacht en gebaseerd op een kritisch onderzoek. De complotwereld is zeer divers. Er zitten zeker een aantal complotdenkers bij, maar het merendeel is niet gek. En als we hen serieus nemen – althans, hoe ze tot hun ideeën zijn gekomen – kunnen we veel van hen leren...
[...]
https://zlj13051967.wordpress.com/2020/ ... dictatuur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Pilgrim »

‘Samenzwering’ bezien vanuit de katholieke leer

september 23, 2020

De secretaris-generaal van de VN en voormalig voorzitter van de Socialistische Internationale Antonio Guterres heeft een interview gegeven aan de Osservatore Romano. Deze krant is al bijna 160 jaar het officiële orgaan van de Heilige Stoel. Op de vraag hoe men moet omgaan met het paniekgevoel, dat zich de laatste tijd wijd verbreidt, antwoordde de hoogwaardigheidsbekleder dat “er de laatste weken een golf van samenzweringstheorieën en xenofobe gevoelens is geweest” – een verholen verwijzing naar de beschuldigingen die tegen de communistische regering van China zijn geuit.

De paniek zou worden gevoed door “een epidemie van desinformatie”, een echte “berg van verhalen en misleidende berichten die in de sociale media worden gepubliceerd”.
Wereldgezondheidsorganisatie

Om het recht te zetten, maakt Guterres bekend dat hij “een initiatief van de Verenigde Naties op het gebied van communicatie heeft gelanceerd met de naam Verified, gericht op het geven van accurate en op feiten gebaseerde informatie aan mensen”. Hij moedigt religieuze leiders aan om hun eigen communicatienetwerken te gebruiken voor “het ondersteunen van regeringen bij het bevorderen van volksgezondheidsmaatregelen die worden aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie – van fysiek afstand houden tot goede hygiëne – en om valse informatie en geruchten te verjagen.”

Tweeledig offensief
Het interview maakt duidelijk dat er een botsing is tussen twee visies op de zogenaamde “coronacrisis”, die beter “opsluitingscrisis” kan worden genoemd. De ene is de officiële versie, breed verspreid door de mainstream media, en de andere is de alternatieve versie, beperkt tot sociale netwerken. Maar deze alternatieve versie krijgt zo’n brede steun dat de VN gedwongen werd een tweeledig offensief te voeren om die in diskrediet te brengen: Het monitoringsysteem Verified, om wat op sociale netwerken verschijnt tegen te gaan, en om het beruchte etiket “samenzweringstheorie” te plakken op wie de officiële versie in twijfel trekken. Net als in de oude ‘fascistische’ methode worden etiketten geplakt om tegenstanders te denigreren en het zwijgen op te leggen.

Omkeringsoperaties
Al voor het interview met Guterres gebruikten de Duitse bisschoppen het label ‘complottheorie’ om de oproep van aartsbisschop Carlo Maria Viganò weg te zetten. In hun geval was het slechts een beschamende truc om te ontsnappen aan het debat met de kardinalen en prelaten die Viganò’s oproep hebben ondertekend.

Wat is de waarde van dit etiket? Heeft de hypothese van een antichristelijke samenzwering enige zin vanuit het standpunt van de katholieke leer? Hoe moet men het ‘nieuwe normaal’ van de periode na de corona-opsluiting interpreteren? Is het een spontane ontwikkeling of het resultaat van een van de meest monumentale sociaal-technische en ideologische omkeringsoperaties uit de geschiedenis, zoals het Plinio Corrêa de Oliveira Instituut onlangs aan de kaak stelde?

Hoewel deze drie aspecten aan het onderwerp een boek waard zijn, zullen we ze in dit artikel zo kort mogelijk behandelen.

Lees verder >>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42480
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Mahalingam »

In deze tijden van lockdown gaan mensen naar Netflix kijken,

Afbeelding

Wat ik aan complotgekkies bewonderenswaardig vindt is hun grenzeloze fantasie, niet beperkt door de dagelijkse werkelijkheid.

En na al die zombie films gezien te hebben, zien ze het licht: door die corona vaccinaties worden we over 5 jaar, als niemand het meer verwacht, allemaal zombies en gaat de wereld ten onder.

En wie overleven die apocalyps?
Zij die niet ingeënt zijn en zo verstandig waren om een honkbal knuppel te kopen wat zombies (dat zie je in die films) zijn alleen maar te stoppen door de hersens in te slaan.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21293
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door King George »

Waarschijnlijk hebben jullie wel gehoord van dat ooit bij sommigen huis aan huis de krant Gezond Verstand https://gezondverstand.eu/ werd verspreid.

Heeft iemand ooit van de krant De Andere Krant https://deanderekrant.nl/ gehoord? Ik stuitte gisteren op zo'n stapeltje bij een winkelcentrum.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6705
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door hans van de mortel »

Mahalingam schreef:
vr dec 18, 2020 8:22 pm
Afbeelding

:roll:

Ik ben van mening dat we moeten beginnen alle grenzen van Europa te sluiten voor moslims. Kom op zeg! Het is toch te gek voor woorden dat die parasieten juist onze kant opkomen met een koranboek vol aanwijzingen om ons te haten, ons te verachten, af te wijzen en op ons neer te kijken, in plaats van in de uitgebreide zandbakken van de Arabische moslimlanden hun 'Heil Mohammed' te zoeken. En alsof dat nog niet genoeg is eisen die parasieten ons respect, omdat zij zich nu eenmaal superieur wanen in de overtuiging dat de vieze smerige pedofiele sadistische plunderaar en geile profeet Mohammed dat ook was in zijn tijd waar voor hem de veelwijverij een niet te onderschatten buit was dankzij zijn vele plunderingen waarbij de vele moordpartijen en niet te vergeten de sadistische martelpraktijken als de gewoonste zaak van de moslims werden beschouwd.

Al deze verwerpelijke onmenselijke gedragingen droegen de goedkeuring weg van . . . de Profeet, die in Allah een uitstekende knecht had gevonden om zijn machtswellustige aspiraties te onderschrijven en van de nodige goedkeuringen te voorzien. Dat zijn de sura's zoals die te lezen zijn in het islamatische haatboek tegen andersdenkenden: 'KORAN'.

Moslims hoor je daar nooit over!
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Mahalingam
Berichten: 42480
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Mahalingam »

Ik schreef hier vrijdag over de zombie dreiging.
En potjandorie: ze er al. In ons land notabene !!

Afbeelding

En er is al een film over gemaakt. Nu nog de musical !

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Pilgrim »

Hier nog iets over de betrokkenheid van de Rothschilds...
Atomic Bombshell: We Have Proof That Rothschilds Patented Covid-19 Biometric Tests in 2015

by Silviu “Silview” Costinescu - October 14, 2020

It’s not disputable, since the information comes from official patent registries in the Netherlands and US. And we have all the documentation.

As we’ve shown in previous exposes, the whole Covidiocracy is a masquerade and a simulation long prepared by The World Bank / IMF / The Rothschilds / World Economic Forum (basically the world’s “elite”, the 0.1%) and their lemmings, with Rockefeller partnership.

Our newest discoveries further these previous revelations.

In 2015 a ‘System and Method for Testing for COVID-19′ was patented by Richard Rothschild, with a Dutch government organisation.

Did you catch that? In 2015 – four years before the disease even existed – a testing method for COVID-19 was developed. (2B)

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Pilgrim »

According to the World Bank, COVID-19 (SARS-CoV-2) is a “project” that is planned to continue until the end of March 2025.

Here’s a screenshot below (source and back-up):

Afbeelding

https://humansarefree.com/2020/12/spars ... id-19.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77327
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:
di dec 29, 2020 2:46 am
Hier nog iets over de betrokkenheid van de Rothschilds...

Misschien moet je dit artikel ook even lezen.
The false claim that a testing method for COVID-19 was patented by Richard Rothschild in 2015 and 2017 has been shared online. The patent for a system that analyses biometric data to determine whether the user is suffering from COVID-19 was not applied for until May 17, 2020.

The website points to a Dutch website that shows a patent for a “System and Method for Testing for COVID-19" (here) .

The patent is numbered ‘US20200279585A1’ and has a “Prioriteitsdatum” (Dutch for “priority date”) of “2015-10-13”.

The article claims that the 2015 priority date is evidence that the coronavirus pandemic has been planned.

But the author has conflated the terms “priority date” and “application date”.

The priority date can refer to the earliest filing date in a family of related patent applications, or to the earliest filing date of a particular feature of an invention (here) .

In this case, Oct. 13, 2015 is when Rothschild first made a provisional application within this family of patents.

A series of regular, non-provisional patent applications were subsequently made for a “System and Method For Using, Processing, and Displaying Biometric Data” (here) .

These earlier patents are essentially the predecessors to ‘US20200279585A1’ - and as such share similar features, such as the use of biometric data (here) .

However, the patent for a system that analyses biometric data to determine whether the user is suffering from COVID-19 was not applied for until May 17, 2020 (here).

The article also claims to provide evidence of a patent for COVID-19 testing being filed for in 2017.

It references the patent for a “System and Method for Using, Biometric, and Displaying Biometric Data” and its filing date of April 24, 2017 (here) .

As already discussed, although this patent is indeed a predecessor to ‘US20200279585A1’, it does not mention COVID-19 in any form.

VERDICT
False. The year 2015 was when Rothschild first filed a provisional application within the family of patents. The year 2017 is the filing date of a related, but separate patent within the family.

This article was produced by the Reuters Fact Check team. Read more about our fact-checking work here .
En even voor de opheldering, met de "familie" wordt niet de familie Rothschilds bedoeld, maar een afzonderlijk octrooi binnen de patent familie
In a case like the present one involving a medicinal product comprising more than one active ingredient, is it relevant to the assessment of whether or not ‘the product is protected by a basic patent’ according to Article 3(a) that the basic patent is one of a family of patents based on the same original patent application and comprising a parent patent and two divisional patents which between them protect all the active ingredients in the medicinal product?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49710
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Complottheorieën en vreemde zaken

Bericht door Pilgrim »

Ach, dat is gewoon weer zo’n debunk-verhaal van zo’n zogenaamde facktchecker in dit geval van Reuters. En wie is de eigenaar van Reuters? Juist! De Rotschilds. Dit verhaal werd hierboven ook al vermeld:
De verklaring die dan ook wordt gegeven is dat het een biometrisch systeem betreft om de aanwezigheid van virale infecties te kunnen meten en waar de eerste versie in 2015 is ingediend voor een patenttoewijzing. (Heel toevallig heeft ook het Pirbright Institute, mede opgericht en gefinancierd door Bill Gates, een patent aanvraagt op een coronavirus)

Daarna zijn er nog diverse varianten geweest van dezelfde uitvinding, maar, zo wordt beweerd, pas bij de variant die in mei 2020 wordt ingediend komt het woord covid-19 voor het eerst tevoorschijn.

Klopt deze verklaring of is het een zogenaamd “smoke screen” om de waarheid te verdoezelen en mensen op een dwaalspoor te zetten omdat ze in 2015 al wel degelijk een covid-19 test hadden bedacht? Dat in het eerdere artikel waar we aantoonden dat de term "Covid-19" bij de testkits in 2018 al voor kwam, recentelijk weggehaald is, spreekt niet in het voordeel van Richard Rothschild.
Feit blijft dat een telg van de Rothschild-familie betrokken is bij een patentaanvraag voor een covid-19 test, ook al wordt het woord covid-19 in 2015 nog niet genoemd.

Het valt me op dat je nogal veel citeert uit de MSM; de Telegraaf, AD,... en zelfs die valse factscheckers. Die vind je dus heel betrouwbaar, in natuurlijk tegenstelling tot die zgn. ‘complotsites’. Ik logeer op dit moment bij mijn bejaarde moeder die de Telegraaf leest en ik merkte dat ze niets wist van de verkiezingsfraude in Amerika. Heel merkwaardig! Zijn die journalisten van de Telegraaf zo incompetent dat ze de meest wereldschokkende historische gebeurtenis van onze tijd niet opmerken??? ...
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie