Bewapende politieke Hamas obstakel op routekaart naar vrede

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Bewapende politieke Hamas obstakel op routekaart naar vrede

Berichtdoor Sjeng » Di Mei 03, 2005 6:12 pm

'Bewapende politieke Hamas is obstakel op routekaart naar vrede'

Afbeelding
Nee, dit is geen Palestijnse versie van het Maastrichtse carnaval...

Bron: nieuws.nl

(Novum/AP) - Als de Palestijnse strijdgroep Hamas zonder zich ontwapend te hebben deelneemt aan de parlementsverkiezingen in de Palestijnse gebieden deze zomer, zal Israël geen stap vooruit zetten op de zogenoemde routekaart naar vrede in het Midden-Oosten. Dat heeft een vooraanstaand medewerker van de Israëlische premier Ariel Sharon, Raanan Gissin, dinsdag gezegd.

De Hamas blijft weigeren zijn wapens in te leveren, maar houdt zich over het algemeen wel aan een staakt-het-vuren dat de Palestijnse leider Mahmoud Abbas met de Palestijnse strijdgroepen en Israël overeengekomen is. Gissin zei echter dat een bestand niet genoeg is en dat Israël alleen verder wil met de routekaart, die uit drie stages bestaat, als de strijdgroepen zich ontwapenen. Volgens de medewerker van Sharon kunnen de Palestijnse verkiezingen niet serieus genomen worden als er een partij aan deelneemt met een 'privéleger'.

Hamas-woordvoerder in de Gazastrook Sami Abu Zuhri zei dinsdag opnieuw dat zijn beweging de wapens niet neerlegt en verzocht Israël zich niet te bemoeien met de Palestijnse politiek. "De geweren van het Palestijnse verzet zijn legaal, de bezetting en de wapens van de bezetter zijn illegaal", zei hij refererend aan Israël.

De eerste stap van de routekaart voorziet in de ontmanteling van de Palestijnse strijdgroepen door de Palestijnse Autoriteit en een stop op de uitbreiding van nederzettingen door Israël. Geen van de partijen heeft hieraan voldaan. De Palestijnse politie liet dinsdag een strijder van de Hamas vrij die op de avond ervoor was gearresteerd op verdenking van het afvuren van zelfgemaakte raketten op Israëlische doelen. De man werd vrijgelaten na tussenkomst van Egyptische diplomaten en functionarissen van de Hamas, hoewel de politie hem en twee anderen ervan had beschuldigd het vuur te hebben geopend op de agenten die hem arresteerden.

Volgens Gissin is de vrijlating van de Hamas-strijder tekenend voor de falende aanpak van Abbas ten opzichte van de strijdgroepen. Abbas heeft steeds volgehouden de groepen niet met geweld te willen ontwapenen en ontmantelen, maar ze met praten te willen overtuigen de wapens neer te leggen. De Palestijnse leider zei vorige maand van de Hamas te verwachten dat de groep zijn wapens inlevert, mocht zij in het Palestijnse parlement worden gekozen deze zomer. De Hamas lijkt dat echter niet van plan. De Israëlische regering is van mening dat alleen een harde aanpak van de Palestijnse groepen effect zal hebben.

Link naar artikel: http://www.nieuws.nl/bericht/5/57686
Laatst gewijzigd door Sjeng op Di Mei 03, 2005 10:20 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

unholy
Berichten: 912
Lid geworden op: Do Dec 09, 2004 11:02 pm

Berichtdoor unholy » Di Mei 03, 2005 7:09 pm

De Hamas wil helemaal geen vrede, het ultieme doel van de Hamas is de Joden in zee drijven of vermoorden.

De Hamas en nog wat van die lugubere terreur groepjes zal uiteindelijk vrede ten alle tijde onmogelijk proberen te maken, spijtig voor de Israelisch en spijtig voor de Palestijnen....

Al deze zogeheten verzetsbewegingen zijn feitelijk fundamentalistische islam fascisten die alleen maar dood en verderf willen zaaien voor hun verknipte en zieke idealen..


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten