parlementariërs India: Pakistan leidt nog altijd rebellen op

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

parlementariërs India: Pakistan leidt nog altijd rebellen op

Berichtdoor Sjeng » Di Mei 03, 2005 10:11 pm

Indiase parlementariërs: Pakistan leidt nog altijd rebellen op

Bron: nieuws.nl

Afbeelding

(Novum/AP) - Pakistan gaat door met het opleiden van islamitische rebellen voor de strijd tegen ordetroepen in het Indiase gedeelte van Kashmir, hoewel het aantal grensoverschrijdingen vanuit Pakistan aanzienlijk is afgenomen. Dit wordt gemeld in een rapport van Indiase parlementariërs dat dinsdag is gepubliceerd door het persbureau PTI.


De parlementsleden waarschuwen de regering in New Delhi bij het aanhalen van de banden met Pakistan "de uiterste zorgvuldigheid" te betrachten. Het feit dat de opleidingskampen van terroristen in Pakistan nog functioneren, is een teken dat de situatie nog altijd hachelijk is, aldus de parlementaire commissie waarin leden van zowel de regeringspartijen als de oppositie zitting hebben.

De regering wordt gemaand om niet onder druk van de internationale gemeenschap "het vredesproces op irreële wijze te versnellen". De commissie staat onder leiding van Laxminarayan Pandey, een parlementslid van de hindoe-nationalistische Sharatiya Janata Party, die in de oppositie zit.

De Pakistaanse president generaal Pervez Musharraf bracht vorige maand een bezoek aan India, dat een stimulans gaf aan het in januari 2004 op de rails gezette vredesproces. De kwestie-Kashmir blijft echter een struikelblok.

Link naar artikel: http://www.nieuws.nl/bericht/5/57691
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Pilgrim en 5 gasten