'Heeft u gedroomd van een Man in het wit?'

Dit forum is alleen bedoeld voor getuigenissen van ex Moslims en de moderator heeft het recht zonder enige voorkennis alle off-topic threads verplaatsen in daarvoor bestemde folders.
ric0
Berichten: 355
Lid geworden op: do nov 09, 2006 3:16 am

'Heeft u gedroomd van een Man in het wit?'

Bericht door ric0 »

INDONESIË - Een voormalige imam (islamitische geestelijke) heeft in korte tijd drieduizend moslims in Indonesië tot Christus geleid door ze de vraag te stellen of ze onlangs hebben gedroomd van een in het wit geklede Man.

De voormalige islamitische geestelijke, wiens naam om veiligheidsredenen niet kan worden genoemd, is volgens zendingsorganisatie DAWN zelf tot geloof gekomen na een droom. Daarin zei een Man in het wit - Die hij later als Jezus Christus zou leren kennen - dat hij de Bijbel moest bestuderen.
De ex-imam knoopt steeds gesprekken aan met mensen door hen te vragen of ze een in het wit geklede Man hebben gezien in hun dromen. Als ze ontkennend antwoorden, zegt hij: "Bedankt, dat vroeg ik me gewoon even af." Als ze positief antwoorden, vraagt hij of ze Hem zouden willen leren kennen. Vervolgens toont hij hen een aantal bijbelteksten waarin sprake is van een Man in het wit. "Dat is Jezus", legt hij dan uit. "Hij wil tot je spreken, want Hij wil dat je Hem gaat volgen." Volgens de voormalige moslimgeestelijke worden veel moslims voorbereid op hun overgang naar het christelijke geloof door middel van "dromen en verschijningen".
Dit fenomeen wordt de laatste jaren overigens door veel zendingsorganisaties gesignaleerd die in de Arabische wereld werkzaam zijn. Bill Bright, directeur van de internationale evangelische organisatie Campus Crusade for Christ (in Nederland en België bekend onder de naam Agapè), verklaarde enige tijd geleden: "Ik zou duizenden van dergelijke verhalen kunnen vertellen. Wonderlijke, ongelooflijke verhalen. Verhalen over visioenen waarin moslims de opgestane Christus zien." KerkWeb.nl(bron;http://www.pgfiladelfia.nl/publicaties/ ... s/imam.php)
When you believe in all the good things of the Gospel and reject everything you think is bad.You don't believe the Gospel but you believe yourself...(augustine)
stropke
Berichten: 3409
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Bericht door stropke »

Heb ook deze getuigenissen gehoord.
Is idd de enige manier waarop de Heer ze kan overtuigen, door ze persoonlijk te ontmoeten.
Zoals bij Saulus in Handelingen.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !
Gebruikersavatar
Anneke
Berichten: 1174
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 6:59 pm

Bericht door Anneke »

Oow, wat geweldig dat dit soort dingen gebeuren! :D
Vreemd he, mijn lieve moslims, dat er niemand droomt van een pedofiel die de mensen probeert te bereiken :wink:
stropke
Berichten: 3409
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Bericht door stropke »

Anneke schreef:Oow, wat geweldig dat dit soort dingen gebeuren! :D
Vreemd he, mijn lieve moslims, dat er niemand droomt van een pedofiel die de mensen probeert te bereiken :wink:
Da zijn geen dromen, da zijn nachtmerries :roll:
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !
Gebruikersavatar
Silly
Berichten: 2256
Lid geworden op: do jan 11, 2007 12:01 pm

Bericht door Silly »

wauw dat is echt super!!
dream bigger 8)
Dit fenomeen wordt de laatste jaren overigens door veel zendingsorganisaties gesignaleerd die in de Arabische wereld werkzaam zijn.
klopt :D hoorde ergens anders ook al dat het er steeds meer zijn. steeds meer mensen hebben dromen over dingen, en besluiten dan de zaak om te gooien :D
And if you tolerate this, then your children will be next...
**{I WILL NEVER APOLOGIZE FOR BEING FREE!!}**
Sjoerd
Berichten: 1261
Lid geworden op: vr apr 28, 2006 5:02 am

Bericht door Sjoerd »

Laatst gewijzigd door Sjoerd op wo aug 01, 2007 5:29 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

Bericht door sprot »

Ik droom soms van een blote madam .... Wat is daarvan de betekenis ??? Een signaal tot bekering tot het nudisme ?
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
Gebruikersavatar
Silly
Berichten: 2256
Lid geworden op: do jan 11, 2007 12:01 pm

Bericht door Silly »

Sjoerd schreef:Ik heb nog nooit een droom gehad met daarin een man in het wit, wel soms een vrouw in het wit. Als het nou om mannen gaat die van een andere man dromen, deze er vervolgens achterkomen dat ze homoseksueel zijn, en dit een keer in praktijk brengen. Moeten deze dan ter dood gebracht worden? Wat vinden jullie als christenen, en wat zegt jullie geloof er over? Als zo'n man vermoord is of dood gaat, zonder jezus in zijn hart geaccepteerd te hebben, wat zal er vervolgens met hem gebeuren?
weer die vragen... christenen horen niet te oordelen enkel een voorbeeld te geven van hoe het zou moeten. als je daarin faalt dan zegt dat gnoeg over je...
als je jezus niet geaccepteerd hebt, dan ben je ver van hem verwijderd en dat is de enige conclusie die getrokken kan worden. wil je dicht bij hem zijn, accepteer hem dan, dat is het enige wat hij vraagt :wink:

tuurlijk moet er niemand ter dood gebracht worden, ik dacht dat het NT had afgerekend met dat soort flauwekul...

mensen hebben serieus dromen die hun hele leven op de kop zetten, en het enige wat mensen hier kunnen doen is ermee spotten.. heel volwassen :roll:
And if you tolerate this, then your children will be next...
**{I WILL NEVER APOLOGIZE FOR BEING FREE!!}**
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

Bericht door sprot »

Dromen zijn zelfbedrog ...

Religie in de slaapkwab

Is het Godsbesef een product van de hersenen ?

Dr. Dirk De Ridder
Religie in brede zin is historisch gezien reeds heel lang bestaande. In het midden en late paleolithicum, zo’n 100.000 jaar geleden begraaft de historische mens zowel de neanderthaler als de homo sapiens met grafgeschenken. Dit is een eerste indicatie voor het geloof in het hiernamaals. Er zijn in de graven van Qafzeh en Mount Carmel in Israël zowel neanderthalers als homo sapiens gevonden in dezelfde grotten. Het gebruik van religieuze symbolen is eveneens een oud gebruik. Zo is in de Chauvet grot welke door het Cro Magnon werd gebruikt als begraafplaats reeds een geschilderd kruis aangetroffen. Het kruis zou 30.000 jaar oud zijn. Het gebruik van religieuze symbolen en in het bijzonder kruisen, driehoeken en cirkels komt in alle ouden culturen voor. Zo vindt men kruisbeelden terug bij oude Egyptenaren (ankh), bij de Inka’s, Maya’s en Azteken, bij de Assyriërs, bij de Afrikanen en de Noord Amerikaanse autochtone bevolkingsgroepen. Ook op dit moment is religie nog steeds zeer belangrijk. Een enquete welke vorig jaar verricht werd bij 2200 Amerikaanse volwassenen toont aan dat 90% van alle volwassenen in de USA gelooft in God, meer dan 80% van de Amerikaanse bevolking gelooft in de wederopstanding van Christus, de hemel en mirakels en 70% van de Amerikaanse bevolking gelooft in de hel en de duivel.

Hoe kunnen we deze millenia lange geschiedenis van religiositeit verklaren ahv hersenonderzoek ? Hersenen bestaan uit 100 miljard neuronen (hersencellen), elk verbonden via 1000 tot 10.000 synaspen (verbindingen) met andere hersencellen. Verschillende hersencellen verwerken verschillende informatie. Zo zijn er cellen die enkel geactiveerd kunnen worden door een specifieke kleur, anderen enkel door een verticale lijn, anderen door een gezicht of een gezichtsexpressie. En er bestaan cellen welke enkel en alleen reageren op afbeeldingen van kruisen. Alle hersencellen die ongeveer gelijkaardige informatie verwerken komen gegroepeerd voor in de hersenen (party effect). Zo komt het dat bepaalde hersencentra een bepaalde functie hebben, maw de hersenen zijn modulair opgebouwd. Er bestaat echter geen centraal gebied in de hersenen waar alle verwerkte informatie naar toe gestuurd wordt om in zijn geheel tot het bewustzijn door te dringen. In plaats daarvan is het bewustzijn een som van microbewustzijnen.

Hersenen ontstaan op een Darwinistische manier en werken op een Darwinistische manier. Vroeger werd de complexiteit van het oog bv. gebruikt als argument om te bewijzen dat God bestaat. Enkel een creator kon iets dergelijks ingewikkeld ontwerpen. Darwin toonde echter aan dat natuurlijke selectie gecombineerd met seksuele selectie evengoed deze functie van design creëren uit chaos kon vervullen. Met andere woorden religie kan slechts tot ontwikkeling komen in de hersenen indien daar een Darwinistische verklaring voor kan gegeven worden. En gezien het wereldwijd verbreide voorkomen van religieus gevoel en de historische evolutie van het religieus gevoel moet dit genetisch gecodeerd zijn om tot ontwikkeling te komen in de hersenen. Met andere woorden bestaat er zoiets als een God-gen ? Recent werd beweerd door een Amerikaanse wetenschapper dat het Vmat2 gen het God-gen zou zijn (4). Dit moet gerelativeerd worden en wel om twee redenen. Enerzijds werd door dezelfde wetenschapper in 1993 het homo-gen gevonden (5), maar dit is door geen enkele studie nadien bevestigd en anderzijds is het Vmat2 gen betrokken bij transport van de neurotransmitters in de hersenen. Deze neurotransmitters zijn echter betrokken bij allerlei emotionele belevingen. Studies welke zijn uitgevoerd bij identieke tweelingen die gescheiden van elkaar zijn opgevoed tonen aan dat 50% van het geloof in God genetisch bepaald is(2). Hiervoor zijn twee mogelijke verklaringen mogelijk. Enerzijds een evolutie tengevolge van evolutionair voordeel maar anderzijds kan religie ontstaan zijn als bijproduct van iets anders wat evolutionair voordeel had. Een basisschema voor het evolutionaire voordeel kan gevonden worden in het feit dat oorspronkelijk homo sapiens in kleine families leven. Verschillende clans bestreden elkaar voor hetzelfde voedsel en de grootste en sterkste clan overleefde. Indien door een toevallige mutatie een of andere clan een moreel gen ontwikkelde kon deze groep groter worden daar het moreel gen hen niet toeliet onderling te vechten. Deze grotere groep zal wel de omgevende clans bevechten en overwinnen. Hierdoor kan het morele gen zich verder verspreiden. Op dezelfde manier kan in een latere fase religie ontstaan met een God als een externe rechter zodat nog grotere groepen mensen kunnen samenleven. Initieel ontstond er een polytheïsme doch hierbij konden verschillende goden tegen elkaar worden opgezet. Monotheïsme is functioneel nog sterker als “peace keeper” daar iedereen aan dezelfde God verantwoording verschuldigd is. Maar godsdienst kan ook ontstaan zijn als een genetisch bijproduct. In het boek ‘Why God won’t go away’ geven Newberg en D’Aquili dergelijke verklaring (7). Ze beschouwen religie als een bijproduct van het orgasme. Het orgasme heeft een duidelijk evolutionair voordeel : het stimuleert paargedrag en dus de verspreiding van de genen. Zowel het orgasme als het religieus gevoel zijn intense zelf-transcenderende gevoelens. Er wordt ook vaak seksueel taalgebruik gehanteerd door mystici zoals Theresa van Avilla. En mystieke gewaarwordingen kunnen geïnduceerd worden door ritmische activiteiten net zoals bij orgasmen het geval is. En zowel de religiositeit als hyperseksualiteit komen voor bij slaapkwab dysfuncties.

Zo komen we tot de vraag van waar het godsgevoel wordt opgewekt in de hersenen ? Als eerste hypothese wordt de temporale of slaapkwab naar voor geschoven. Studies ivm met temporale kwab epilepsie, godsgevoel inducerende magnetische stimulaties, scanner onderzoeken en andere neurologische onderzoeken tonen aan dat de godmodule zich mogelijk in de slaapkwab bevindt. De basis gedachte hierachter is dat ter hoogte van de linker slaapkwab zich het taalcentrum bevindt, in de rechter temporale kwab identiteit. De linker en rechter slaapkwab communiceren met elkaar via 40 Hz synchronisatie. Bij een desynchronisatie voelt de linker temporaalkwab de rechterzijde aan als afzonderlijke aanwezigheid, niet meer als eigen identiteit. Dit wordt dan vertaald als de aanwezigheid van God. De godsmodule zou zich bevinden ter hoogte van de linker temporale kwab. Argumenten hiervoor zijn onder meer de aanwezigheid van hyperreligiositeit bij vele patiënten met temporale kwab epilepsie(12). Bij epilepsiepatiënten wordt ook een temporale kwab persoonlijkheid beschreven waarbij de patiënt lijdt aan hyperreligiositeit, hypergrafie en hyposeksualiteit. Religiositeit wordt vaak gezien na aanvallen van temporale kwab epilepsie (tot 38% van de patiënten) (10). Onderzoek in de jaren 80 heeft echter aangetoond dat hyperreligiositeit zowel gezien wordt in links- en rechtszijdige epilepsie van de slaapkwab(11). Maw het godsbesef zou ook rechtszijdig gelokaliseerd kunnen zijn. Een tweede argument voor het voorkomen van de godmodule in de linker temoraalkwab komt van onderzoek welke verricht is in Los Angeles waarbij patiënten met temporale kwab persoonlijkheid vergeleken worden met een controle populatie. Beide groepen kregen beelden te zien met seksueel getinte foto’s, foto’s met gruwellijke beelden en foto’s met religieuze symbolen. Bij de controle groep veroorzaakten de seksueel getinte en gruwel foto’s het meeste emotionele effect zoals gemeten kan worden door een soort leugendetector. Bij patiënten met een temporale kwabsyndroom die lijden aan hyperreligiositeit werd bij de seksuele en gruwel foto’s weinig emotionele activiteit gemeten doch voornamelijk bij het tonen van religieuze symbolen. Terzelfdertijd werd nagegaan in de hersenen waar de activiteit ontstond (9). Een derde argument komt van het werk dat verricht wordt door Persinger die een helm gecreëerd heeft met heel zwakke roterende magnetische velden die gecentreerd ter hoogte van de slaapkwabben. Dit zou bij meer dan 80% van de testpersonen een religieus gevoel opwekken. Eigenaardig genoeg lukt dit niet bij kritische geesten, noch bij zichzelf. Men kan zich ook de vraag stellen of de magnetische velden dewelke hij gebruikt sterk genoeg zijn om hoegenaamd iets van activiteit in de hersenen te induceren (6). Een vierde argument voor het voorkomen van de God-spot in de linker temporale kwab bestaat uit scanner onderzoek waarbij schizofrene patiënten met godsdienstwaan een spect-scan ondergaan. Tijdens de godsdienstwanen wordt een temporale en frontale hyperactiviteit aangetoond(8) . Deze is niet aanwezig in periodes waarin patiënt niet aan godsdienstwanen lijdt. Doch de frontale hyperactiviteit staat ook mogelijk in verband met de lokalisatie van de godsmodule. Maw de god-spot zou eveneens rechts frontaal kunnen gelokaliseerd zijn. Een eerste argument hiervoor bestaat uit ander spect-scan onderzoek waarbij mediterende boedhisten en biddende fransiscaanse nonnen gescand zijn (7). Men vindt hierbij eveneens een frontale hyperactiviteit gecombineerd met een pariëtale hypoactiviteit. Recent PET scan onderzoek welke een betere resolutie vertoont dan een spect-scan bevestigt deze frontale hyperactiviteit en specifiëert de loKalisatie tot de dorsolaterale prefrontale schors (1). Hier zou het godsbesef tot het bewustzijn doordringen. Opvallend is dat aan de mediale zijde hiervan het zelfbewustzijn gelokaliseerd is (13), met andere woorden het zelfbewustzijn en het godsbewustzijn zouden vlak naast elkaar liggen in de rechter frontale kwab. Eigenaardig genoeg toont geen van al deze hersen-beeldvormingstechnieken enige activiteit aan in de limbische (= emotionele) structuren. Met andere woorden het godsbesef lijkt een louter cognitieve functie te zijn zonder duidelijk emotionele component (1).

Vanuit chirurgisch standpunt kan men zich de vraag stellen of we het godsbesef chirurgisch kunnen reseceren uit de hersenen. Hiernaar is nog geen onderzoek verricht. Resecties van de temporale hersenkwabben bij epilepsie patiënten hebben echter als merkwaardige resultaten dat ondanks het feit dat de epilepsie verdwijnt de hyperreligiositeit blijft (3). Dit zowel bij resecties van linker als rechter slaapbeenkwabben. Een paar verklaringen zijn hiervoor mogelijk. Een eerste verklaring is dat de godsmodule zich toch niet in de temporale kwab bevindt of anderzijds dat de godsmodule zich in het achterste deel van de temporaalkwab bevindt welke niet wordt gereseceerd bij epilepsie chirurgie. De literatuur over de rechts frontale chirurgie is minder duidelijk hieromtrent. Opmerkelijk is wel dat bij vermindering van deze rechter frontale functies er een duidelijke verandering optreedt in het religieus besef. Dit is onder andere ook aangetoond bij studies in verband met frontale dementie. Recent nazicht van enkele patiënten die een resectie ondergingen van de rechter frontale kwab toont geen verandering aan van het subjectieve religieuze gevoel.

Indien de godsmodule zich rechts frontaal bevindt dan kan dit worden nagegaan door met een functionele MRI de godspot op te zoeken. Deze zone kan nadien tijdelijk onderdrukt worden worden dmv een transcraniële magnetische stimulatie. Hierbij kan dan gedurende enige seconden het godsbesef worden uitgeschakeld. Bij twee proefpersonen werden deze testen uitgevoerd, één persoon met een temporale kwab syndroom en één praktiserende gelovige. Na een functionele MRI met religieuze muziek wordt de rechts frontale kwab 10 minuten met magnetische stimulatie onderdrukt. Religieuze symbolen worden geprojecteerd voor en na de magnetische onderdrukkende stimulatie en de autonome reflectoire lichamelijke reactie op die religieuze beelden wordt gemeten met een galvanische huid reactie, een soort leugendetector. Na stimulatie bemerken we een duidelijk verminderde reactie ten overstaan van religieuze beelden, wat zou kunnen suggereren dat die zone inderdaad de god-spot is. Subjectief vermeldden beide proefpersonen echter dat er geen verandering optrad in hun religieus gevoel na de stimulatie, wat dan weer suggereert dat die rechts frontale zone misschien wel betrokken is bij een religieus gevoel maar niet exclusief. Kunnen we dan vanuit de beperkte neurowetenschappelijke informatie die beschikbaar is toch een werkhypothese formuleren die al deze informatie bundelt, en is God essentieel om God waar te nemen ? De functie van enkele hersenzones dient hiervoor eerst verhelderd te worden. De mediodorsale prefrontale cortex genereert waarschijnlijk ons zelfgevoel, door innerlijke van externe prikkels te onderscheiden (1). De ernaast gelegen dorsolaterale prefrontale cortex is betrokken bij aandacht maar ook de perceptie van het niet-zelf. De superieure temporale sulcus herbergt de zone waar het gevoel gecreëerd wordt dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat je doet, zegt of denkt . De inferieure parietale zone controleert het ruimtegevoel. Wanneer de superieure temporale sulcus onderdrukt wordt ontstaat het gevoel dat jezelf niet verantwoordelijk bent voor je daden, denken en gevoel, maw dat een gedachte niet van jezelf uitgaat. Een hierbij geassocieerde onderdrukking van de parietale regio geeft je het gevoel in de omgeving op te gaan (door jezelf slechter te lokaliseren in de ruimte), en de onderdrukking van de mediodorsale frontale cortex zorgt ervoor dat het onderscheid tussen innerlijke en externe prikkels vervaagt waardoor je zelfgevoel vermindert. Hierdoor zal de belendende zone, de dorsolaterale prefrontale cortex actiever worden, maw het bewustzijn van het niet-zelf predomineert, dat al naargelang de religie wordt ingevuld door God, Jahweh, of het zelftranscendente van de niet-theistische religies. Kortom God lijkt het gevolg van het ontwikkelen van een zelfbesef, en het Godsgevoel ontstaat wanneer dit zelfbesef onderdrukt wordt, maw God is niet essentieel om god waar te nemen.

In conclusie zou je kunnen stellen dat het huidig neurowetenschappelijk onderzoek suggereert dat religiositeit eerder een cognitieve dan emotionele eigenschap is, dat God niet essentieel is om God waar te nemen, en dat religie een bijproduct is van de ontwikkeling van een zelfbesef. “God is geboren op de dag dat ons zelfbesef ontstond en onderdrukt werd”

Azari NP, Nickel J, Wunderlich G, Niedeggen M, Hefter H, Tellmann L, Herzog H, Stoerig P, Birnbacher D, Seitz RJ: Neural correlates of religious experience. Eur J Neurosci 13:1649-1652, 2001.
Bouchard TJ, Jr., McGue M, Lykken D, Tellegen A: Intrinsic and extrinsic religiousness: genetic and environmental influences and personality correlates. Twin Res 2:88-98, 1999.
Fedio P, Martin A: Ideative-emotive behavioral characteristics of patients following left or right temporal lobectomy. Epilepsia 24 Suppl 2:S117-130, 1983.
Hamer DH: The God Gene: How Faith is Hardwired into our Genes. New York, Doubleday, 2004.
Hamer DH, Hu S, Magnuson VL, Hu N, Pattatucci AM: A linkage between DNA markers on the X chromosome and male sexual orientation. Science 261:321-327, 1993.
Horgan J: Rational Mysticism. Boston, MA, Houghton Mifflin, 2003.
Newberg A, Aquili E, Raus V: Why God Won't Go Away: Brain Science and the Biology of Belief. New York, Ballantine, 2001.
Puri BK, Lekh SK, Nijran KS, Bagary MS, Richardson AJ: SPECT neuroimaging in schizophrenia with religious delusions. Int J Psychophysiol 40:143-148, 2001.
Ramachandran V: Phantoms in the brain. New York, Harper Collins, 1998.
Slater E, Beard AW, Glithero E: The schizophrenialike psychoses of epilepsy. Br J Psychiatry 109:95-150, 1963.
Tucker DM, Novelly RA, Walker PJ: Hyperreligiosity in temporal lobe epilepsy: redefining the relationship. J Nerv Ment Dis 175:181-184, 1987.
Waxman SG, Geschwind N: The interictal behavior syndrome of temporal lobe epilepsy. Arch Gen Psychiatry 32:1580-1586, 1975.
Wicker B, Ruby P, Royet JP, Fonlupt P: A relation between rest and the self in the brain? Brain Res Brain Res Rev 43:224-230, 2003.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
ric0
Berichten: 355
Lid geworden op: do nov 09, 2006 3:16 am

Bericht door ric0 »

pffff....Waarom had ik zulke reachties wel verwacht..

Sjoerd,
Zocht je weer de bevestiging voor jouw stereotype christen...

En Sprot het onderzoek dat je in deze aanhaalt valt niet toe te passen op elke getuigenis.

Ik ben bekend met dit onderzoek door mij studie..

Echter verklaard dit onderzoek niet hoe mensen dingen weten zonder daar ooit over geleerd te hebben....zoals het dromen van een man die zegt ;..ik ben de weg,de waarheid en het leven....

De vertraging van de Hersenen (zo word trouwens ook het deja vu gevoel mee verklaard)Kan de ontbrekende informatie niet invullen...
Dit moet dus al in de gedachte van het persoon zitten...Maar hoe komt deze kennis daar???
When you believe in all the good things of the Gospel and reject everything you think is bad.You don't believe the Gospel but you believe yourself...(augustine)
ric0
Berichten: 355
Lid geworden op: do nov 09, 2006 3:16 am

Bericht door ric0 »

Sorry,

Ik zie nu dat het een ander Onderzoek betreft van dezelfde Auteur...
When you believe in all the good things of the Gospel and reject everything you think is bad.You don't believe the Gospel but you believe yourself...(augustine)
Sjoerd
Berichten: 1261
Lid geworden op: vr apr 28, 2006 5:02 am

Bericht door Sjoerd »

Laatst gewijzigd door Sjoerd op wo aug 01, 2007 5:29 am, 1 keer totaal gewijzigd.
ric0
Berichten: 355
Lid geworden op: do nov 09, 2006 3:16 am

Bericht door ric0 »

Sjoerd ,Sjoerd,Sjoerd

Je bent nu wel heel selectief bezig.,..Verder citeer je dingen hier die uit zijn context gerukt zijn...


Met Jezus als persoon die nu dood is en honderden jaren geleefd zou hebben heb ik geen probleem. Volgens de bijbel echter is de conclusie die jij schetst absoluut niet de enige.

Johannes 14:6: "Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij."

Johannes 3:18: "Over wie in hem gelooft wordt geen oordeel uitgesproken, maar wie niet in hem gelooft is al veroordeeld, omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon."
Blijkbaar is het enige wat je in het leven fout kan doen weigeren te geloven. Geloof in mij of ik laat je eeuwig martelen in de hel?
Ten eerste Ik geloof niet dat Jezus dood is maar dat terzijde.

Johannes spreekt hier over de schoon wassing van zonden..Door deze schoon wassing is er geen oordeel meer over jou mogelijk...Omdat jezus de mogelijke straf al heeft gedragen.....
Diegene die hem niet aangemonen hebben heeft deze schoon wassing dus niet..Hij zal verantwoordelijk zijn voor zijn eigen daden en de straf hierop.....Hij zal dus geoordeeld woorden op zijn daden

de laaste retorisch vraag die jij stelt legt jouw intenties in deze bloot...
Matteüs 5:17: "Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen."

Lucas 16:17: "Maar nog eerder vergaan hemel en aarde dan dat er ook maar één titel van de wet wegvalt."

Het eerste vers vertelt dat met de Komst van Jezus de wet in vervulling is gegaan..Er zijn namelijk talloze profetieeen uit het Oude testament in vervulling gegaan met de Geboorte van Jezus...

dan het 2e vers
De wet van de profeten loopt tot Johannes(de doper)sindsdien word het Koninkrijk Gods en Barmhartigheid gepreekt...Het oude en testament wijken in veel zaken van elkaar af....Maar hoe komt dat

een voorbeeld
Toen kwamen er Farizeeën op hem af om hem op de proef te stellen. Ze vroegen: ‘Mag een man zijn vrouw om willekeurig welke reden verstoten?’ 4 Hij zei: ‘Hebt u niet gelezen dat de schepper de mens bij het begin mannelijk en vrouwelijk heeft gemaakt?’ 5 En hij vervolgde: ‘Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich hechten aan zijn vrouw, en die twee zullen één worden; 6 ze zijn dan niet langer twee, maar één. Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden.’ 7 Toen vroegen ze hem: ‘Waarom heeft Mozes dan voorgeschreven haar een scheidingsbrief te geven en haar zo te verstoten?’ 8 Hij antwoordde: ‘harteloos en koppig bent, daarom heeft Mozes u toegestaan uw vrouw te verstoten. Maar dat is niet vanaf het begin zo geweest. 9 Ik zeg u: wie zijn vrouw verstoot en met een ander trouwt, pleegt overspel, tenzij er sprake was van een ongeoorloofde verbintenis.’ (19:9) verbintenis – Andere handschriften lezen: ‘verbintenis. En wie trouwt met een verstoten vrouw, pleegt overspel’.


Hier zie je duidelijk dat Jezus van de wet afwijkt...De reden was dat hun op dat moment nog niet klaar waren voor deze leer..Hun hart was hard...Zo zijn er talloze voorbeelde....

Die drieduizend moslims die Jezus hebben zien spreken moeten helaas gestenigd worden (volgens de oude wet die volgens Jezus nog steeds van toepassing is dan tenminste..):

Leveticus: "Een man of een vrouw die geesten of schimmen van doden laat spreken, moet ter dood gebracht worden. Zulke mensen moeten worden gestenigd en hebben hun dood aan zichzelf te wijten."
Dit gaat over tovenerij en waarzeggerij(zwarte magie)..
Hier is dus geen sprake van...

Misschien voortaan eerst onderzoeken en nadenken voordat je iets plaats


mvg
rico
When you believe in all the good things of the Gospel and reject everything you think is bad.You don't believe the Gospel but you believe yourself...(augustine)
Sjoerd
Berichten: 1261
Lid geworden op: vr apr 28, 2006 5:02 am

Bericht door Sjoerd »

Laatst gewijzigd door Sjoerd op wo aug 01, 2007 5:24 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: ma okt 16, 2006 9:43 pm

Bericht door Chaimae »

Dat is natuurlijk onzin he? Dus als ik vandaag over vissen droom dan geloof ik in de vissen en vervolgens weer in de bananen dan geloof ik in de bananen.

Ach, joesoef vzmh die kon dromen verklaren, het was een wonder waarmee hij gezegend was. Maar kan een mens nu een droom verklaren/uitleggen?


http://www.islam-boeken.nl/store/p_deta ... oductID=71
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.
ric0
Berichten: 355
Lid geworden op: do nov 09, 2006 3:16 am

Bericht door ric0 »

Een vreemd argument dat moslims ook vaak gebruiken om kwalijke dingen in hun boekje te verdoezelen en rechtvaardigen. Dat neemt niet weg dat ze er gewoon staan, en dat ze schade toebrengen en brachten aan onze leefwereld. Dergelijke zaken zou je niet verwachten bij een religie waar de liefde of vrede zogenaamd centraal zou staan.
Het heeft niks met verdoezelen te maken...Je bent toch ook van mening als je lukraak versen of zinnen uit een boek neemt zonder ze in hun context te plaatsen en weinig overblijft van de oorspronkelijke betekenis.....

Ik probeer je slechts te wijzen op deze betekenis....
Op de selectieve manier zoals jij versen aanhaalt kan ik ook...Ik zou daardoor het boek van elke Auteur van elke genre een als Duivels over laten komen.

Hopelijk begrijp je ook dat we het niet over alles eens hoeven zijn, maar dat dat nog niet betekend dat ik dingen niet onderzoek en/of overdenk voor ik ze plaats. Op de persoon spelen is niet nodig, het komt de discussie niet ten goede, en ik doe het ook niet. Zelfs als ik of iemand anders iets plaatst waarvan jij van mening bent dat het onjuist is, een uitleg vanuit je eigen opties is voldoende!
Natuurlijk hoeven wij niet hetzelfde te denken over dingen,Anders is er geen discussie mogelijk.
Verder was het niet mijn bedoeling om op de man te spelen...Als je dit gevoel had bied ik hierbij mij excuses aan.

Het maakt niet uit wat iemand doet of zegt, zolang je uiteindelijk Jezus maar accepteerd in je hart. Dat lijkt me geen goed systeem voor een vreedzame wereld, het is een regelrechte vrijbrief voor crimineel gedrag.

Je hebt het hier bij het verkeerde eind..Het maakt wel degelijk uit
wat iemand doet of zegt...(een geloof zonderd daden is een dood geloof)
Een Christen hoort zich namelijk aan 2 dingen te houden
-Hou Van God met heel je hart en ziel
-En hou van je medemens evenveel als van jezelf

Ik snap niet hoe je aan de conclusie komt dat dit een vrijbrief voor crimineel gedrag is...Het lijkt me juist het tegenovergestelde

En wat zijn die intenties volgens jou? Doel je op meer dan waar naar mijn mening nodig wat tegenlicht bieden? Is het niet zo dat ongelovigen volgens zowel islam als het christendom naar de hel gaan? Heb jij daar in tegenstelling tot mij geen probleem mee, of wat bedoel je precies?
Je kan dingen vragen op verschillende manieren...
Jij deed het niet echt op een objectieve manier...Je schreef namelijk wanneer je dit niet doet word je gemarteld in de Hel...Dit was naar mijn idee geen vraag maar een bewering..
Verder was dit jouw interpretatie van de vers..Er stond niks in die vers zo beschreven...

Zo kwam het bij mij over...Dus ik zeg niet dat je werkelijk op die manier jouw post bedoeld hebt

Er staat zeer duidelijk dat hij niet gekomen is om de oude wet af te schaffen, en dat was de reden dat ik het plaatste. Als reactie op Silly die aangaf dat het oude testament niet langer van toepassing zou zijn.
Silly had wel degelijk gelijk....
Jezus zelf week af van de wet van de Profeten.(ik heb je al een voorbeeld laten lezen)
Dit wilt niet zeggen dat wij de Wet de rug moeten toekeren

Als een kind naar school gaat.Begint hij bij de Basisschool..Wanneer hij genoeg kennis heeft gaat hij naar de Middelbare school...Hier leert hij dat het niet allemaal zo zwart /wit is zoals hij eerder geleerd heeft...Maar hij had wel eerst de Kennis nodig van de Bassischool om de leer van Middelbare school te begrijpen....

Zo is het ook met het oude en Nieuwe testament....

Deze oude wet is volgens Jezus nog steeds van toepassing, en het is aan ons te bapelen wie tovenaar is en wie niet. Sorry als ik er hier een keer naast zit, de 3000 moslims / ex-moslims hebben dit keer geluk! Toen de kerk kort geleden veel macht had waren er veel mensen met minder geluk.
Zoals ik al aangaf in eerdere post Volg ik de Bijbel en niet de RK..
Wanneer je de geschiedenis van Rk onder de loep neemt zie je dat zij veel van hun acties hebben ondernomen om hun eigen positie te versterken en te garanderen

Naar mijn mening sluit de aanwezigheid van walgelijke dingen in dit boek uit dat het iets te maken heeft met een liefhebbende god. De waarde die een individu of groep mensen aan bepaalde gedeeltes hecht doet daar niks aan af.

Als we het over de koran hebben zijn we het daar denk ik over eens, met betrekking tot de bijbel ook? Zo nee, waarom niet?Al de stukken waar jij en andere tot nu toe mee aan zijn gekomen kon ik keurig in zijn context plaatsen.Waaruit bleek dat het allemaal toch niet zo zwart/wit was...
Verder Heb ik je tot toe geen enkele vers uit het Nieuwe Testament zien citeren...
En dat zijn toch de regeles Waarnaar ik probeer te leven....
Ik ben van overtuigd dat de Bijbel een verrijking is voor deze wereld..Zowel kwa moraal,poezie,filosofie etcGroeten,
Rico
When you believe in all the good things of the Gospel and reject everything you think is bad.You don't believe the Gospel but you believe yourself...(augustine)
ric0
Berichten: 355
Lid geworden op: do nov 09, 2006 3:16 am

Bericht door ric0 »

Dat is natuurlijk onzin he? Dus als ik vandaag over vissen droom dan geloof ik in de vissen en vervolgens weer in de bananen dan geloof ik in de bananen.


Chaimae,


Ik weet dat dit bericht steekt,
En als dit nou een uniek geval was,OKE...maar dat is het niet!!!
Miljoenen moslims hebben deze dromen gekregen en zijn ten positieve veranderd...
Dat is misschien wel het belangrijkste...Ze zijn positief veranderd.
Verder spreken vissen en bananen geen letterlijke woorden uit de Bijbel...Veel van deze mensen hebben nog nooit een bijbel gezien maar konden hieruit ineens wel zinnen citeeren....Wie heeft ze dit verteld???
De vissen en bananen zeker :lol:
Ach, joesoef vzmh die kon dromen verklaren, het was een wonder waarmee hij gezegend was. Maar kan een mens nu een droom verklaren/uitleggen?
Jozef was zeker gezegend met het uitleggen van dromen...Het enige verschil tussen dromen van Jozef en dromen die hedendaagse moslims krijgen is dat de droom geen metaforen gebruikt....Dus ze zien geen dikke koeien (die voor vruchtbare jaren stonden)zoals jozef...

Ze zien gewoon een man die Jezus woorden spreekt en die zegt dat zij hem moeten volgen.........Ja dat is zeker heel moeilijk te verklaren wat dat nou betekent :roll:
When you believe in all the good things of the Gospel and reject everything you think is bad.You don't believe the Gospel but you believe yourself...(augustine)
Sjoerd
Berichten: 1261
Lid geworden op: vr apr 28, 2006 5:02 am

Bericht door Sjoerd »

Laatst gewijzigd door Sjoerd op wo aug 01, 2007 5:24 am, 1 keer totaal gewijzigd.
ric0
Berichten: 355
Lid geworden op: do nov 09, 2006 3:16 am

Bericht door ric0 »

Als dit verhaal op zichzelf stond zou je toch grote twijfels kunnen hebben....
Maar er zijn echt duizenden van soortgelijke verhalen..
Er is zelfs een onderzoek naar gedaan(ik zoek het nog even op)
Waaruit bleek dat 80% van de bekeerde moslims tot het Geloof zijn gekomen dmv een Droom of een visie
When you believe in all the good things of the Gospel and reject everything you think is bad.You don't believe the Gospel but you believe yourself...(augustine)
Sjoerd
Berichten: 1261
Lid geworden op: vr apr 28, 2006 5:02 am

Bericht door Sjoerd »

Laatst gewijzigd door Sjoerd op wo aug 01, 2007 5:24 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Sjoerd
Berichten: 1261
Lid geworden op: vr apr 28, 2006 5:02 am

Bericht door Sjoerd »

Laatst gewijzigd door Sjoerd op wo aug 01, 2007 5:21 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Christenen mogen onder geen beding liegen van hun religie. Dat maakt ze in mijn ogen betrouwbaarder dan de Islam-aanhangers, daar liegen een centrale leerstelling is van het geloof.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Sjoerd schreef:Beste ric0,
ric0 schreef:Je bent nu wel heel selectief bezig.,..Verder citeer je dingen hier die uit zijn context gerukt zijn...
Een vreemd argument dat moslims ook vaak gebruiken om kwalijke dingen in hun boekje te verdoezelen en rechtvaardigen. Dat neemt niet weg dat ze er gewoon staan, en dat ze schade toebrengen en brachten aan onze leefwereld. Dergelijke zaken zou je niet verwachten bij een religie waar de liefde of vrede zogenaamd centraal zou staan.

Hopelijk begrijp je ook dat we het niet over alles eens hoeven zijn, maar dat dat nog niet betekend dat ik dingen niet onderzoek en/of overdenk voor ik ze plaats. Op de persoon spelen is niet nodig, het komt de discussie niet ten goede, en ik doe het ook niet. Zelfs als ik of iemand anders iets plaatst waarvan jij van mening bent dat het onjuist is, een uitleg vanuit je eigen opties is voldoende!
ric0 schreef:Johannes spreekt hier over de schoon wassing van zonden..Door deze schoon wassing is er geen oordeel meer over jou mogelijk...Omdat jezus de mogelijke straf al heeft gedragen..... Diegene die hem niet aangemonen hebben heeft deze schoon wassing dus niet..Hij zal verantwoordelijk zijn voor zijn eigen daden en de straf hierop.....Hij zal dus geoordeeld woorden op zijn daden
Het maakt niet uit wat iemand doet of zegt, zolang je uiteindelijk Jezus maar accepteerd in je hart. Dat lijkt me geen goed systeem voor een vreedzame wereld, het is een regelrechte vrijbrief voor crimineel gedrag.
ric0 schreef:De laaste retorisch vraag die jij stelt legt jouw intenties in deze bloot...
En wat zijn die intenties volgens jou? Doel je op meer dan waar naar mijn mening nodig wat tegenlicht bieden? Is het niet zo dat ongelovigen volgens zowel islam als het christendom naar de hel gaan? Heb jij daar in tegenstelling tot mij geen probleem mee, of wat bedoel je precies?
ric0 schreef:Het eerste vers vertelt dat met de Komst van Jezus de wet in vervulling is gegaan..Er zijn namelijk talloze profetieeen uit het Oude testament in vervulling gegaan met de Geboorte van Jezus...
Er staat zeer duidelijk dat hij niet gekomen is om de oude wet af te schaffen, en dat was de reden dat ik het plaatste. Als reactie op Silly die aangaf dat het oude testament niet langer van toepassing zou zijn.
ric0 schreef:Dit gaat over tovenerij en waarzeggerij(zwarte magie).. Hier is dus geen sprake van...
Deze oude wet is volgens Jezus nog steeds van toepassing, en het is aan ons te bapelen wie tovenaar is en wie niet. Sorry als ik er hier een keer naast zit, de 3000 moslims / ex-moslims hebben dit keer geluk! Toen de kerk kort geleden veel macht had waren er veel mensen met minder geluk.

Ook ben ik nog steeds benieuwd naar je gedetailleerde beschrijving van wat (volgens jou) mijn stereotype christen is. Mogelijk had je dat later toegevoegde nog niet gelezen, voor zover ik weet onderschrijf ik geen stereotype beeld over christenen. Overeenkomst is dat alle christenen geloven dat Jezus de zoon van god is en bijna alle christenen geloofs inspiratie halen uit de bijbel.

Naar mijn mening sluit de aanwezigheid van walgelijke dingen in dit boek uit dat het iets te maken heeft met een liefhebbende god. De waarde die een individu of groep mensen aan bepaalde gedeeltes hecht doet daar niks aan af.

Als we het over de koran hebben zijn we het daar denk ik over eens, met betrekking tot de bijbel ook? Zo nee, waarom niet?

Groetjes,

Sjoerd, Sjoerd & Sjoerd
Welkom terug,

Altijd als ik jouw posten lees, krijg ik weer dat gevoel van walging voor het atheïsme. Die posten waar het verheven vingertje van afdruipt. Zum Kotzen.

Dan radicaliseer ik weer. Zonde want ik richt mijn pijlen liever op andere zaken.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
gideong
Berichten: 702
Lid geworden op: za okt 29, 2005 11:05 pm

Bericht door gideong »

Ja Sjoerd, dat homo gedoe in Leviticus is gevaarlijk bij letterfanaten. Die kunnen we echter met Jezus zijn uitspraken confronteren: "niet oordelen" en inderdaad "was een wet omdat mensen harten hard kunnen zijn" en "genezen op Sabbath" en "witgekalkt graf". Zegt het jouw niets dat (bijna ?) iedereen (geloof ik) op Dutch FFI voor de vrijheid van mensen is om homo te zijn en uit te dragen ? Ook de christenen, het ergste wat ik nog gehoord heb was dat homoactiviteit dan wel zonde was, maar in ieder geval niet te beoordelen door ons mensen.
De boom herken je aan zijn vruchten
Polleke
Berichten: 3234
Lid geworden op: ma sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Bericht door Polleke »

Bij de vliegramp in de Bijlmer, 1992 geloof ik, werden ook veel mannen in witte pakken gezien. Na uitgebreid onderzoek werd duidelijk dat dit op massa hysterie berustte.

De betrouwbaarheid van een instituut als DAWN mag gerust in twijfel worden getrokken. Het lijkt verdacht veel op evangelisch sektarisme, het kenmerk van de zuivere islam.

Mvg, Polleke
Plaats reactie