Dochter bekeerd tot de islam.

Hoe moeilijk is het om getrouwd te zijn met een moslim(a)? Wat als je kind zich tot de islam bekeert?
tomc
Berichten: 1152
Lid geworden op: wo feb 21, 2007 11:55 pm

Bericht door tomc »

ajax schreef:228. De gescheiden vrouwen moeten drie menstruatieperioden wachten; en het is haar niet geoorloofd, hetgeen Allah in haar baarmoeder heeft geschapen, te verbergen, indien zij in Allah en de laatste dag geloven; en haar echtgenoten hebben het recht, haar (intussen) terug te nemen, indien zij verzoening wensen. En vََr haar geldt hetzelfde als tegen haar, hetgeen billijk is, de mannen hebben voorrang boven haar, Allah is Machtig, Alwijs.
Ja en ? Mannen zijn superieur aan vrouwen, dat is wat hier staat.

Fijn dat je toegeeft een moordenaar te zijn "maar enkel in oorlog". Vertel me eens, waar staat dat "enkel in oorlog" stukje ? Jij leeft toch in "het huis van de oorlog" ? Dus wie ga je vermoorden ?
Amazigh
Berichten: 1449
Lid geworden op: wo mei 02, 2007 9:42 pm

Bericht door Amazigh »

tomc schreef:
ajax schreef:228. De gescheiden vrouwen moeten drie menstruatieperioden wachten; en het is haar niet geoorloofd, hetgeen Allah in haar baarmoeder heeft geschapen, te verbergen, indien zij in Allah en de laatste dag geloven; en haar echtgenoten hebben het recht, haar (intussen) terug te nemen, indien zij verzoening wensen. En vََr haar geldt hetzelfde als tegen haar, hetgeen billijk is, de mannen hebben voorrang boven haar, Allah is Machtig, Alwijs.
Ja en ? Mannen zijn superieur aan vrouwen, dat is wat hier staat.

Fijn dat je toegeeft een moordenaar te zijn "maar enkel in oorlog". Vertel me eens, waar staat dat "enkel in oorlog" stukje ?

Staat er ook een reden bij idioot?

Enkel in oorlog zal ik strijden voor mijn leven dat vind jij een probleem maar als de andere partij dat ook doet is dat absoluut geen probleem ja toch?
Ik mag geen onschuldigen vermoorden alleen de schuldigen die mij proberen dood te maken of mijn broeder of zuster.
A proud amazigh!
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

*moslima* schreef:Je stelt goede vragen. Ik kan proberen vanuit mijn eigen overtuiging te beantwoorden.
Ik was al jaren geinteresseerd in de islam, maar ja.. die moslims. Dat waren zulke rare gasten. :roll:
Beste "Moslima",

Wat vond je zo vreemd aan Moslims? Ik heb zelf altijd met Moslims op school gezeten. Voor mij waren dat mensen met een godsdienst waar ik niet zo veel van wist en een andere cultuur. Ik ervoer ook relgieuze en culturele verschillen tussen mijzelf enerzijds en Streng Christelijk Gereformeerden anderzijds.
Ik geloofde echter in die tijd ook niet in God, dus het was eenvoudig: ik ben atheist.
Waarom niet?
Ik ben echter door dingen die gebeurd zijn, toch overtuigd geraakt van het bestaan van God.
Wat is er precies gebeurd?
Waarom ben je van gedachten veranderd?
Tegelijkertijd heb ik besloten over de islam te gaan lezen en de Koran te gaan lezen.
Hoe kwam je tot dat besluit?
Heb je ook andere geschriften van de andere religies gelezen?
Ik voel me rustig als ik de Koran lees of luister. Maar ja die moslims... Ik wilde nog steeds geen moslim worden. Ik wilde er vanaf, het hele religieuze gedoe en besloot te breken met mijn partner die moslim is.
Waar werd je precies rustig van?

Hoe hadden jij en je vriend elkaar leren kennen? Was hij praktiserend?
De nacht voor ik dat zou doen (we woonden niet samen, dus ik kon het niet meteen uitvoeren) werd ik wakker met een gevoel van paniek. Ik had het gevoel als ik nu me af zou keren van god en geloof dat dit mijn laatste kans was en ik wist echt niet wat ik moest doen.
Was je echt bang voor de Hel of (ook) voor iets anders?
Paniek is ook heel normaal als je een relatie wilt beëindigen. Veel mensen vinden een dergelijke confrontatie heel zwaar. Wilde je aan de ene kant wel met je relatie ophouden en aan de andere kant ook weer niet? Dergelijke gemengde gevoelens roepen heel veel spanning op.
Ik heb toen een lang gesprek gehad met God (zo ervaar ik het tenminste) en gezegd: blijkbaar wil je dat ik je ga dienen, dan doe ik dat maar. Op dat moment kreeg ik heel veel rust over me heen en voelde ik totale acceptatie en liefde. Dat was zo ongelofelijk, ik zal dat nooit vergeten. Ik heb me nog nooit zo goed en veilig gevoeld.
Ik heb een soortgelijke ervaring gehad. Ik stelde God een vraag met heel mijn wezen toen ik wanhopig was en ik voelde toen ook alomvattende Liefde en acceptatie. Ik kreeg ook meteen een compleet antwoord op de vraag die ik had gesteld.

God liet diens Liefde aan je merken omdat je dit nodig had en er rechtstreeks om vroeg. Dit bewijst niet dat de Islam de ware Godsdienst is. Dit bewijst dat jij, als je dat wilt, jezelf tot God kunt wenden. Je ervaring bewijst ook niet dat de paniek die je voelde van God kwam. Paniek komt namelijk uit jezelf en heeft te maken met angsten en onzekerheden.

Kirk Cameron heeft zich tot het Christendom bekeerd nadat hij had gebeden op aanraden van de vader van zijn vriendin. Hij vroeg God om zich te openbaren en hij had daarna een mystieke ervaring zoals die van jou. Hij concludeerde toen dat de kerk van zijn vriendin de ware religie moest zijn.

Jij en Kirk Cameron waren allebei atheist, hadden bepaalde problemen en hadden een relatie met iemand die wel lid was van een religie. Jullie hebben je daarom tot de religie van je respectievelijke partners bekeerd.

Ik had ten tijde van ervaring geen relatie en ik geloof niet in georganiseerde religie. Voor mij telde alleen de ervaring zelf en het antwoord wat ik kreeg. Daarom kwam ik niet tot de conclusie dat een bepaalde religie de waarheid was.
Ik was er wel uit dat ik geloof in één God en geloof in doen van goede daden
De Katholieken en de Joden geloven ook in goede daden
(itt christendom met drieëenheid etc).
De Heilige drieëenheid staat los van of je in goede daden gelooft of niet. De Heilige drieëenheid omschrijft verschillende aspecten van God op dezelfde manier waarop Moslims dat doen met de 99 namen voor het opperwezen. Als buitenstaander snap ik ook niet dat Moslims maar blijven doorgaan met Christenen van polytheïsme te beschuldigen. Niet alle Christenen geloven bovendien in de Heilige drieëenheid. Er zijn diverse Unitarische stromingen binnen het Christendom. De tegenstelling die jij schetst is nogal ongenuanceerd.

Ik vind het heel eerlijk van je dat je geloven als iets gevoelsmatigs omschrijft. Dat is het ook en daar is niks mis mee. Ratio kan niet alle antwoorden verschaffen.

Met vriendelijke groet,

Linda
Gebruikersavatar
Steffi
Berichten: 464
Lid geworden op: wo apr 18, 2007 11:33 am
Locatie: Borgerhout (België)

Bericht door Steffi »

Hej allemaal,

tis ondertussen alweer een tijdje geleden dat ik op het forum ben geweest, maar jullie zijn ni van mij vanaf hoor :lol:

Ik heb me de afgelopen dagen gewoon gefocust om de relatie met mijn ouders wat te verbeteren door samen dingen te doen ect..

Het is echt veel betere sfeer nu thuis,alleen zit ik nog met 1 groot dilemma en ik weet echt niet wat het beste is,wie weet helpen jullie mening me om een besluit te maken,ik zal kort mijn 'probleem' uitleggen..

Ik ben/was/ben ondertussen al 7 maanden in een relatie met een moslim jongen, ( niet echt een praktiserende) dit is echt men eerste liefde.Ik heb het dus al die tijd voor mijn ouders verborgen gehouden,enkel mijn broer wist dit.Maar zoals jullie weten zijn mijn ouders het vorige week te weten gekomen..

Toen ik begon na te denken over die jongen wist ik ook wel dat hij niet echt een 'goeie' was, slecht verleden en veel problemen enzo..
De relatie verliep ook niet altijd even gemakkelijk,en omdat ik van verschillende mensen hoorden dat hij echt geen jongen voor mij is, en door de ruzie met men ouders heb ik een punt gezet achter die relatie ( het was vorige maand ook eens 1 week gedaan )
Ik had hem gevraagd om me niet meer te bellen of smsen omdat het voor mij alleen moeilijker zou maken,na twee dagen begon hij toch te smsen enzo en is hij me van het werk komen halen.
Als ik bij hem ben kan hij me zo brainwashen dat ik zo zacht word vanbinnnen en we dus uiteindelijk terug samen zijn.Ik wil eerlijk gezegd niet liever want ik hou echt van hem.

Maar dit mag mijn moeder natuurlijk niet weten,maar ik wil echt niet liegen tegen haar..
Moet ik misschien toch beter een definitief einde maken aan die relatie? Ook al hou ik echt van hem?

Ik weet mezelf echt geen raad,ik kan/wil hem niet loslaten maar wil ook niet terug beginnnen liegen tegen mijn ouders..

Ik hoop dat jullie mening me wat helpt bij het maken van een besluit..
maar geef aub geen mening die gebasseerd is op het feit dat relatie's haram zijn,want daar ben ik me natuurlik ook van bewust,ik wil echt jullie persoonlijke mening,..
wa3salaam,
Souhaila
x
Love is like war..Easy to start..difficult to end.. impossible to forget..
Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4218
Lid geworden op: do jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Bericht door Ketter »

My 2-cent, Souhalia?

Alles hangt ervan af of die jongen het volledig goed meent met jou.

Als je denkt van wel, zullen jullie nog tegen heel wat problemen opboksen, en de minste daarvan is het tegen je ouders vertellen. Maar eerlijk moet je zijn met hen.

Als je denkt van niet, dan zul je hem moeten lagen gaan. Denk dan vooral eens rationeel aan jezelf. Ergens staat een echte liefde te wachten. :)

mvg,
Ketter
Zonder (ji)haat straat.

Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?
Menneke
Berichten: 313
Lid geworden op: vr nov 17, 2006 6:36 pm
Locatie: Utrecht

Bericht door Menneke »

Rust schreef: Knippen en plakken het voorbeeld van een hypocriete ongelovige is niets anders dan nagepraat en nageschreeuw van wat dwazen hebben gezegd...
Ook ik heb slechts een klein deel van jouw reactie hier weergegeven. Maar mijn vraag is dan, wat anders doe jij in deze discussie?
Kun jij iest anders dan citeren? wat zijn jouw eigen gedachten? of heb je die niet omdat jouw geloof geen eigen gedachten toestaat?
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Souhalia je moet je héél goed bewust zijn dat deze jongen dus zwaar in de fout gaat; Hij wil helemaal geen ernstige relatie met jou, hij wil gewoon een beetje leute en plezier en liefst een goede oefenmatras.

Voor zijn latere huwelijksleven (als het al niet vastligt) zal hij moeten kiezen voor een meisje uit zijn eigen bevolkingsgroep.
Zelfs uw bekering gaat zijn moeder er niet toe overtuigen dat hij met jou zijn verdere leven kan doorbrengen: niet alleen ben je niet op de juiste manier met elkaar begonnen, bovendien wil die moeder (en eventueel ook die vader) liefst een eigen marokkaanse schoondochter zodat ze in hun eigen familie hun eigen cultuur kunnen voortzetten.

We gaan nu eenmaal leven in een apartheidsmaatschappij. Ongeacht of de kaviaarsocialisten meisjes zoals jij constant het andere hebben voorgeschoteld. En ook ongeacht het feit dat het woord "racisme" te pas en te onpas op ieders lippen ligt.
Mogen ZIJN ouders van iets weten? Denk je dat ZIJN ouders (die een véél grotere impact hebben op zijn toekomstige vrouw) ermee akkoord gaan? Is dàt dan ook racisme? of is dat "behoud van eigen cultuur"?

Ik zal je een gelijkaardig verhaal vertellen dat heel dicht in mijn vriendenkring is gebeurd.

De enige dochter van mijn collega (zeer intelligent meisje, begon hogere studies) krijgt vriendje. Normaal. Het vriendje was een Marokkaan, wel geen hogere studies gedaan, maar kom, hij had een goede job en ik herinner me nog dat mijn collega (weliswaar beetje teleurgesteld door de keuze van haar dochter) alle moeite deed om die jongen de meest positieve eigenschappen toe te dichten.
Hij werd bij hen thuis uitgenodigd om kennis te maken: het bleek een zeer sympathieke jongeman te zijn.

Echter: aan de "andere kant" bleek het niet zo simpel te zijn. Alhoewel hij evenmin praktizerend was (dronk al eens een pintje, at wel geen varkenvlees, maar kom), bleek het ineens noodzakelijk dat hij ENKEL met een moslima naar huis mocht komen. Het Vlaamse meisje (de dochter van mijn collega dus) was NIET welkom.

Mijn collega heeft gepoogd om met de Marokkaanse moeder een gesprek te organizeren (mét tolk, het mens sprak geen woord Nederlands).
Dit werd afgewezen.

Op een bepaald ogenblik wou de dochter zich dus ook "bekeren" tot islam. (tot grote paniek van haar ouders natuurlijk). Maar zelfs dat was niet voldoende om een gesprek met de ouders van de jongen voor mekaar te krijgen: de deur bleef potdicht.

De Marokkaanse jongen strekt het tot eer in dit geval dat hij steeds zeer open en eerlijk over die dingen heeft gepraat. Het strekt hem zelfs tot eer dat in al zijn pogingen om met het meisje een ernstige toekomst op te bouwen hij ooit zei: bon, ik zal dan wel met een marokkaanse huwen, maar jij blijft dan wel mijn "echte" vrouw (mijn minnares dus...).

Na 4 (lees goed: VIER) jaar, bij het beëindigen van haar studies heeft het vlaamse meisje de jongen voor het dilemma gesteld: ofwel gaan we nu ernstig voor onze toekomst en huwen we zelfs zonder de toestemming van je ouders, ofwel kap ik er nu mee.
Hij koos voor de keuze van zijn MOEDER.

Ze zijn dus in alle liefde (ze waren écht wel verliefd op elkaar) uit mekaar gegaan. Hij heeft haar niet meer lastiggevallen.

Ze heeft na een tijdje een vlaamse jongen tegengekomen, is na een korte verlovingsperiode gehuwd, is dolgelukkig in haar huwelijk en is nu moeder van een prachtige zoon.

soms vraagt mijn collega zich af hoe het met "haar Marokkaanse schoonzoon" is verlopen: hij is waarschijnlijk - zoals verplicht en gepland door zijn moeder - ondertussen gehuwd met zijn geimporteerde nicht die al jaren op hem zat te wachten.

Denk daar maar even over na!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Menneke
Berichten: 313
Lid geworden op: vr nov 17, 2006 6:36 pm
Locatie: Utrecht

Bericht door Menneke »

souhaila schreef:Hej allemaal,

tis ondertussen alweer een tijdje geleden dat ik op het forum ben geweest, maar jullie zijn ni van mij vanaf hoor :lol:

Ik heb me de afgelopen dagen gewoon gefocust om de relatie met mijn ouders wat te verbeteren door samen dingen te doen ect..

Het is echt veel betere sfeer nu thuis,alleen zit ik nog met 1 groot dilemma en ik weet echt niet wat het beste is,wie weet helpen jullie mening me om een besluit te maken,ik zal kort mijn 'probleem' uitleggen..

Ik ben/was/ben ondertussen al 7 maanden in een relatie met een moslim jongen, ( niet echt een praktiserende) dit is echt men eerste liefde.Ik heb het dus al die tijd voor mijn ouders verborgen gehouden,enkel mijn broer wist dit.Maar zoals jullie weten zijn mijn ouders het vorige week te weten gekomen..

Toen ik begon na te denken over die jongen wist ik ook wel dat hij niet echt een 'goeie' was, slecht verleden en veel problemen enzo..
De relatie verliep ook niet altijd even gemakkelijk,en omdat ik van verschillende mensen hoorden dat hij echt geen jongen voor mij is, en door de ruzie met men ouders heb ik een punt gezet achter die relatie ( het was vorige maand ook eens 1 week gedaan )
Ik had hem gevraagd om me niet meer te bellen of smsen omdat het voor mij alleen moeilijker zou maken,na twee dagen begon hij toch te smsen enzo en is hij me van het werk komen halen.
Als ik bij hem ben kan hij me zo brainwashen dat ik zo zacht word vanbinnnen en we dus uiteindelijk terug samen zijn.Ik wil eerlijk gezegd niet liever want ik hou echt van hem.

Maar dit mag mijn moeder natuurlijk niet weten,maar ik wil echt niet liegen tegen haar..
Moet ik misschien toch beter een definitief einde maken aan die relatie? Ook al hou ik echt van hem?

Ik weet mezelf echt geen raad,ik kan/wil hem niet loslaten maar wil ook niet terug beginnnen liegen tegen mijn ouders..

Ik hoop dat jullie mening me wat helpt bij het maken van een besluit..
maar geef aub geen mening die gebasseerd is op het feit dat relatie's haram zijn,want daar ben ik me natuurlik ook van bewust,ik wil echt jullie persoonlijke mening,..
wa3salaam,
Souhaila
x
Souhaila,

Waarom de mening van de mensen hier?
Wil je jouw hele leven inrichten naar de mening van anderen?

Is het niet veel verstandiger, om met de mensen waar je dagelijks mee omgaat op de juiste voet te komen en te blijven? Zonder dat je innerlijk in een knoop hoeft te liggen, en toneel moet spelen. Toneel spelen kan iedereen wel een tijdje. Vaak om zijn (of haar) zin te krijgen. Realiseer je dat jouw ouders tegenover jou nooit toneel hebben gespeeld en mogelijk niet elke dag hebben verteld dat ze van je houden, maar dat wel verschrikkelijk veel zullen doen.

Jij kunt er niets aan doen dat een leuke, knappe en aardige jongen jou gevoelens geeft, die je het liefst je hele leven bij je wilt houden. Realiseer je, dat je mogelijk die jongen en misschien zelfs een kind van hem je hele leven dicht bij je kunt houden. Maar de gevoelens die je nu hebt, zullen in hevigheid langzaam afnemen. Zorg dat er meer is dan alleen het gevoel dat je nu hebt voor hem, zodat je geen spijt krijgt van de dingen die je doet.

Ik wens je veel sterkte en wijsheid toe in de toekomst.
Gebruikersavatar
Freya
Berichten: 1231
Lid geworden op: wo apr 25, 2007 2:57 pm

Bericht door Freya »

souhaila schreef:Toen ik begon na te denken over die jongen wist ik ook wel dat hij niet echt een 'goeie' was, slecht verleden en veel problemen enzo..
De relatie verliep ook niet altijd even gemakkelijk,en omdat ik van verschillende mensen hoorden dat hij echt geen jongen voor mij is,

Jij hoort nu van je leven te genieten, niet omdat het je eerste liefde is, te denken dat jij hem kan helpen en jullie samen alles zullen overwinnen, want uiteindelijk ben jij dan doodongelukkig.

Ik had hem gevraagd om me niet meer te bellen of smsen omdat het voor mij alleen moeilijker zou maken,na twee dagen begon hij toch te smsen enzo en is hij me van het werk komen halen.

Als ik bij hem ben kan hij me zo brainwashen dat ik zo zacht word vanbinnnen en we dus uiteindelijk terug samen zijn.Ik wil eerlijk gezegd niet liever want ik hou echt van hem.
Hier nog wat informatie over emotionele manipulatie en chantage:
http://www.heinpragt.com/menswerk/emoti ... antage.php

http://answering-islam.org/Dutch/y/maarikhoudvanhem.htm
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Toen ik begon na te denken over die jongen wist ik ook wel dat hij niet echt een 'goeie' was, slecht verleden en veel problemen enzo..
Beste Souhaila,

Ik heb niet voldoende informatie om een nuttig oordeel te kunnen vellen. Watvoor problemen bedoel je? Heeft hij emotionele problemen? Behandelt hij je slecht? Kampt hij met een verslaving of vertoont hij gedrag dat een gevaar vormt voor hemzelf of anderen?
De relatie verliep ook niet altijd even gemakkelijk,en omdat ik van verschillende mensen hoorden dat hij echt geen jongen voor mij is, en door de ruzie met men ouders heb ik een punt gezet achter die relatie
Waarom vonden jouw vrienden en/of kennissen dat hij geen goed persoon voor jou is? Vinden ze jullie niet bij elkaar passen of hebben ze bezwaar tegen zijn persoon? Waarom vinden ze dat?
( het was vorige maand ook eens 1 week gedaan)
Ik had hem gevraagd om me niet meer te bellen of smsen omdat het voor mij alleen moeilijker zou maken,na twee dagen begon hij toch te smsen enzo en is hij me van het werk komen halen. Als ik bij hem ben kan hij me zo brainwashen dat ik zo zacht word vanbinnnen en we dus uiteindelijk terug samen zijn. Ik wil eerlijk gezegd niet liever want ik hou echt van hem.
Ik kan hier niks over zeggen. Als je echt van iemand houdt, geef je natuurlijk niet meteen op. Egoïstische motieven als lust kunnen ook spelen, maar ik weet niets van hem. Je hebt ook vrijwel niks over je relatie gezegd.

Wat bedoel je met brainwashen?

Hoelang zijn jullie al samen? Hoe goed ken je hem?

Zie je hem als een iemand waar je de rest van je leven mee kan doorbrengen? Naar mijn mening kan je dat pas na twee jaar relatie echt zeggen. Zou je willen dat je kinderen op hem leken? Zou je hem kinderen toevertrouwen? Als je die vragen met een volmondig "ja" kunt beantwoorden, kun je met iemand trouwen. De minste of geringste aarzeling geeft aan dat je relatie daar niet klaar voor is.
Maar dit mag mijn moeder natuurlijk niet weten,maar ik wil echt niet liegen tegen haar..
En zo gaat het weer vrolijk verder.

Mijn moeder stond aanvankelijk niet te juichen bij mijn ex en ook niet bij mijn huidige vriend. Ze is beide wel gaan waarderen. Soms moet je mensen beter leren kennen en soms vind je iemand gewoon niks voor je kind.
Moet ik misschien toch beter een definitief einde maken aan die relatie? Ook al hou ik echt van hem?
De vraag is: houdt hij echt van jou en is hij in staat en bereid om een goede echtgenoot te worden? Jij ziet jezelf immers als Moslim danwel als een andersoortige traditionele vrouw. Dan hoort een man voor jou in de eerste plaats een goede kostwinner en vader voor je kinderen te zijn. (Ik vind het goede vader deel als feministe ook essentieel trouwens.)

Ik hoop dat hij inderdaad oprecht van je houdt. Ik kan dat echter niet bepalen.

Ik weet dat dit een heel persoonlijke vraag is en als je niet wil antwoorden doe dit dan niet.
Hebben jullie een seksuele relatie?

Als het antwoord "ja" is dan is hij wel schijnheilig. Dat mag namelijk niet. Hij mag geen buitenechtelijke seks hebben met een Moslima danwel een vrouw die serieus overweegt om zich te bekeren. Alleen als hij eervol genoeg is om met je te willen trouwen om het even wat zijn familie vindt, zou ik nog vertrouwen in hem hebben.

Weet zijn familie van jullie relatie en wat vinden zij er van?

Zouden zijn ouders een Belgische schoondochter accepteren?

Als jij offers voor hem wil brengen dan moet hij ook bereid zijn om hetzelfde voor jou te doen.

Als jullie daar allebei geen zin in hebben, dan is de liefde niet sterk genoeg.

Dat jij het nu al voor de tweede keer hebt uitgemaakt, vind ik niet zo'n goed teken.

Met vriendelijke groet,

Linda
*moslima*
Berichten: 201
Lid geworden op: zo mei 06, 2007 7:25 pm

Bericht door *moslima* »

Linda Danvers schreef:
*moslima* schreef:Je stelt goede vragen. Ik kan proberen vanuit mijn eigen overtuiging te beantwoorden.
Ik was al jaren geinteresseerd in de islam, maar ja.. die moslims. Dat waren zulke rare gasten. :roll:
Beste "Moslima",

Wat vond je zo vreemd aan Moslims? Ik heb zelf altijd met Moslims op school gezeten. Voor mij waren dat mensen met een godsdienst waar ik niet zo veel van wist en een andere cultuur. Ik ervoer ook relgieuze en culturele verschillen tussen mijzelf enerzijds en Streng Christelijk Gereformeerden anderzijds.
Ik geloofde echter in die tijd ook niet in God, dus het was eenvoudig: ik ben atheist.
Waarom niet?
Ik ben echter door dingen die gebeurd zijn, toch overtuigd geraakt van het bestaan van God.
Wat is er precies gebeurd?
Waarom ben je van gedachten veranderd?
Tegelijkertijd heb ik besloten over de islam te gaan lezen en de Koran te gaan lezen.
Hoe kwam je tot dat besluit?
Heb je ook andere geschriften van de andere religies gelezen?
Ik voel me rustig als ik de Koran lees of luister. Maar ja die moslims... Ik wilde nog steeds geen moslim worden. Ik wilde er vanaf, het hele religieuze gedoe en besloot te breken met mijn partner die moslim is.
Waar werd je precies rustig van?

Hoe hadden jij en je vriend elkaar leren kennen? Was hij praktiserend?
De nacht voor ik dat zou doen (we woonden niet samen, dus ik kon het niet meteen uitvoeren) werd ik wakker met een gevoel van paniek. Ik had het gevoel als ik nu me af zou keren van god en geloof dat dit mijn laatste kans was en ik wist echt niet wat ik moest doen.
Was je echt bang voor de Hel of (ook) voor iets anders?
Paniek is ook heel normaal als je een relatie wilt beëindigen. Veel mensen vinden een dergelijke confrontatie heel zwaar. Wilde je aan de ene kant wel met je relatie ophouden en aan de andere kant ook weer niet? Dergelijke gemengde gevoelens roepen heel veel spanning op.
Ik heb toen een lang gesprek gehad met God (zo ervaar ik het tenminste) en gezegd: blijkbaar wil je dat ik je ga dienen, dan doe ik dat maar. Op dat moment kreeg ik heel veel rust over me heen en voelde ik totale acceptatie en liefde. Dat was zo ongelofelijk, ik zal dat nooit vergeten. Ik heb me nog nooit zo goed en veilig gevoeld.
Ik heb een soortgelijke ervaring gehad. Ik stelde God een vraag met heel mijn wezen toen ik wanhopig was en ik voelde toen ook alomvattende Liefde en acceptatie. Ik kreeg ook meteen een compleet antwoord op de vraag die ik had gesteld.

God liet diens Liefde aan je merken omdat je dit nodig had en er rechtstreeks om vroeg. Dit bewijst niet dat de Islam de ware Godsdienst is. Dit bewijst dat jij, als je dat wilt, jezelf tot God kunt wenden. Je ervaring bewijst ook niet dat de paniek die je voelde van God kwam. Paniek komt namelijk uit jezelf en heeft te maken met angsten en onzekerheden.

Kirk Cameron heeft zich tot het Christendom bekeerd nadat hij had gebeden op aanraden van de vader van zijn vriendin. Hij vroeg God om zich te openbaren en hij had daarna een mystieke ervaring zoals die van jou. Hij concludeerde toen dat de kerk van zijn vriendin de ware religie moest zijn.

Jij en Kirk Cameron waren allebei atheist, hadden bepaalde problemen en hadden een relatie met iemand die wel lid was van een religie. Jullie hebben je daarom tot de religie van je respectievelijke partners bekeerd.

Ik had ten tijde van ervaring geen relatie en ik geloof niet in georganiseerde religie. Voor mij telde alleen de ervaring zelf en het antwoord wat ik kreeg. Daarom kwam ik niet tot de conclusie dat een bepaalde religie de waarheid was.
Ik was er wel uit dat ik geloof in één God en geloof in doen van goede daden
De Katholieken en de Joden geloven ook in goede daden
(itt christendom met drieëenheid etc).
De Heilige drieëenheid staat los van of je in goede daden gelooft of niet. De Heilige drieëenheid omschrijft verschillende aspecten van God op dezelfde manier waarop Moslims dat doen met de 99 namen voor het opperwezen. Als buitenstaander snap ik ook niet dat Moslims maar blijven doorgaan met Christenen van polytheïsme te beschuldigen. Niet alle Christenen geloven bovendien in de Heilige drieëenheid. Er zijn diverse Unitarische stromingen binnen het Christendom. De tegenstelling die jij schetst is nogal ongenuanceerd.

Ik vind het heel eerlijk van je dat je geloven als iets gevoelsmatigs omschrijft. Dat is het ook en daar is niks mis mee. Ratio kan niet alle antwoorden verschaffen.

Met vriendelijke groet,

Linda
Heel veel tekst en je laat me nadenken. Dank je wel daarvoor. Ik kom erop terug, morgen of donderdag.
Kom even spieken hier.
Servant
Berichten: 7
Lid geworden op: vr apr 27, 2007 1:07 pm

Beste Lilian

Bericht door Servant »

Islam is geen sekte ik zou je adviseren om wat dieper in de religie van je dochter verdiepen Islam betekent Onderwerping aan de Almachtige GOD.
en wat kkleding betreft als er vandaag de dag nog iemand die zich vroom kleed dan zijn dat de moslims wel.
En als jij dat als afschuwlijk ervaart zo zien wij jullie kleding die kort stark en alles verhullen als afschuwlijk.
En als GOD iemand leidt dan heeft hij dat gedaan omdat U dochter een heeeeeel goed hart heeft.
In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful.

[1] Say: He is Allah, the One and Only;

[2] Allah, the Eternal, Absolute;

[3] He begetteth not, nor is He begotten;

[4] And there is none like unto Him.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Ook een hartelijk welkom Servant!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Servant
Berichten: 7
Lid geworden op: vr apr 27, 2007 1:07 pm

Beste Souhaila

Bericht door Servant »

Sallam zuster,

Als ik je een goed advies mag geven maak je liever druk om wat Allah vind en niet je moeder op de dag des oordeel zal iedereen met zichzelf bezig zijn unclusief onze moeders.
Laat die jongen vallen en ga op zoek naar een vroom Godvrezend iemand,
Alles in het leven als je moet kiezen tussen de liefde voor je HEER of iemand anders dan lijkt mij om daar over na te denken niet nodig...

salaam alikoum
In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful.

[1] Say: He is Allah, the One and Only;

[2] Allah, the Eternal, Absolute;

[3] He begetteth not, nor is He begotten;

[4] And there is none like unto Him.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

liefde voor je HEER
Liefde die wederzijds is, is nog steeds de beste keus.

De lifde voor je Heer Allah geeft, door te veel regels en geboden, geen onvoorwaardeljke liefde terug.
Echt is deze liefde dus niet.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77422
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Manon schreef:Ook een hartelijk welkom Servant!
Van mij ook Servant. Een hartelijk welkom. :D
Fijn dat je met ons in discussie wil gaan.

Wat betreft :
En als jij dat als afschuwlijk ervaart zo zien wij jullie kleding die kort stark en alles verhullen als afschuwlijk.
Ik ben van mening dat heel veel moslim mannen graag even stiekem een blik werpen op een mooi meisje die een kort rokje draagt en diep in hun hart denken… Zoooooo, dat ziet er goed uit….

Wat betreft :
Islam is geen sekte.
Daar ben ik het ook niet met je eens. Islam heeft alle eigenschappen van een sekte.
Eenmaal er in dan kom je er niet meer uit.

Lees maar eens wat de Kenmerken van een sekte zijn.
Het zou zo op Islam kunnen slaan.
1- Sociale opvang voor en door sekteleden. (nestwarmte, lovebombing.)
2- Alleen wij zijn goed, alle anderen slecht en fout. (Doemdenken over andersdenkenden./ zwart-wit denken.)
3- Training binnen de groep. ( studieprogramma / tijdrovende activiteiten.)
4- Zingen-bidden-dansen-springen-schudden-chanten. (In groep lang na elkaar tot er extatische toestanden ontstaan is zeer bedenkelijk.)
5- Via omwegen absurde theologische hersenspinsels doen aanvaarden.
6- Losmaken van de werkelijkheid. (Te éénzijdige belichting van de metafysiek.)
7- Programmeren in de geest van de sekte. (V.b. eigen taalgebruik.)
8- Binnen is de veiligheid, buiten is de bedreiging. (Creëren en cultiveren van fobieën / weggaan van de groep betekend verdoemd zijn.)
9- Stapsgewijs binnenleiden in de groep= conditionering.
10- Losmaken van het verleden. (Omgeving-andere naam-persoonlijkheid.)
11- Losmaken van familie, vrienden. ( Geen gemeenschap met ongelovigen.)
12- Het denken wordt veranderd. (Andere denkpatronen.)
13- Er wordt voor de volgeling gedacht en beslist. (Geen verantwoordelijkheid van eigen keuzes.)
14- Het instituut is het medium. ( Tussen God en de volgeling/ of de redding.)
15- Schuldgevoelens worden opgewekt en onderhouden. (V.b. door een sterk zondebesef.)
16- Denken in zwart-wit/ goed-kwaad/ leven-dood.(zin tot relativeren sterk verminderd of geheel verdwenen.)
17- Afbraak van autoriteiten buiten de groep. ( Gods wetten op de eerste plaats of beter gezegd de uitleg door de groep daarvan.)
18- Suggestieve literatuur, manipulatie van woorden en begrippen.
19- Kritiekloos opvolgen van regels en instructies. ( Kuddegeest.)
20- Verbod van gerechtvaardigde kritiek. ( Gevolg= straf.)
21- Eenzijdig gebruik van feiten. (V.b. wetenschap verkeerd belichten)
22- Bewustzijnsvernauwing bij de volgelingen. ( Men kan niet meer tot eigen meningen komen.)
23- Angstgevoelens worden opgewekt en gecultiveerd. (V.b. labiel evenwicht tussen geloven en twijfelen
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Servant
Berichten: 7
Lid geworden op: vr apr 27, 2007 1:07 pm

Sallam Souhaila

Bericht door Servant »

Salaam zuster in Deen,

Allereerst Alhamdoulilaah dat je islam hebt omarmt zie jij hoeveel zij om je geven hier. Allah geeft veel meer om je dan alle mensen tezamen weet dat zij jou op de dag des oordeel je niet kunnen rdden noch zul jij hun kunnen redden weet warvoor je staat en laat je noet gek maken Allah leidt wie hij wil en als ik het zo hoor zuster souhaila hheft Allah jou van het HELLE VUUR gered blijf standvastig in je geloof en nogmaals laat je niet van de wijs brengen door de scharade die zij jou toenen want weet dat Allah on je geeft en niet deze mensen,
Allah hheft jou geleid naar de islam nodig mensen uit naar de juiste weg weg van monotheistisch geloof en als ze het niet accepteren dat is hun verlies,
Ik hou van je zuster souhaila omwille van Allah moge Allah jou pad voor eeuwig laten schijnen zoals de nour van de ,maan..

[109] Quite a number of the People of the Book wish they could turn you (people) back to infidelity after ye have believed. From selfish envy, after the Truth hath become manifest unto them: but forgive and overlook, till Allah accomplisheth His purpose: for Allah hath power over all things.
In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful.

[1] Say: He is Allah, the One and Only;

[2] Allah, the Eternal, Absolute;

[3] He begetteth not, nor is He begotten;

[4] And there is none like unto Him.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Allah geeft veel meer om je dan alle mensen tezamen
Allah laat zijn volgelingen in ongelijkheid, armoede en oorlog leven.
Niet echt een voorbeeld van een bezorgde Godheid. Allah is dan ook alleen zichzelf genoegzaam.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
*moslima*
Berichten: 201
Lid geworden op: zo mei 06, 2007 7:25 pm

Bericht door *moslima* »

Linda Danvers schreef:
*moslima* schreef:Je stelt goede vragen. Ik kan proberen vanuit mijn eigen overtuiging te beantwoorden.
Ik was al jaren geinteresseerd in de islam, maar ja.. die moslims. Dat waren zulke rare gasten. :roll:
Beste "Moslima",

Wat vond je zo vreemd aan Moslims? Ik heb zelf altijd met Moslims op school gezeten. Voor mij waren dat mensen met een godsdienst waar ik niet zo veel van wist en een andere cultuur. Ik ervoer ook relgieuze en culturele verschillen tussen mijzelf enerzijds en Streng Christelijk Gereformeerden anderzijds.
Ik geloofde echter in die tijd ook niet in God, dus het was eenvoudig: ik ben atheist.
Waarom niet?
Ik ben echter door dingen die gebeurd zijn, toch overtuigd geraakt van het bestaan van God.
Wat is er precies gebeurd?
Waarom ben je van gedachten veranderd?
Tegelijkertijd heb ik besloten over de islam te gaan lezen en de Koran te gaan lezen.
Hoe kwam je tot dat besluit?
Heb je ook andere geschriften van de andere religies gelezen?
Ik voel me rustig als ik de Koran lees of luister. Maar ja die moslims... Ik wilde nog steeds geen moslim worden. Ik wilde er vanaf, het hele religieuze gedoe en besloot te breken met mijn partner die moslim is.
Waar werd je precies rustig van?

Hoe hadden jij en je vriend elkaar leren kennen? Was hij praktiserend?
De nacht voor ik dat zou doen (we woonden niet samen, dus ik kon het niet meteen uitvoeren) werd ik wakker met een gevoel van paniek. Ik had het gevoel als ik nu me af zou keren van god en geloof dat dit mijn laatste kans was en ik wist echt niet wat ik moest doen.
Was je echt bang voor de Hel of (ook) voor iets anders?
Paniek is ook heel normaal als je een relatie wilt beëindigen. Veel mensen vinden een dergelijke confrontatie heel zwaar. Wilde je aan de ene kant wel met je relatie ophouden en aan de andere kant ook weer niet? Dergelijke gemengde gevoelens roepen heel veel spanning op.
Ik heb toen een lang gesprek gehad met God (zo ervaar ik het tenminste) en gezegd: blijkbaar wil je dat ik je ga dienen, dan doe ik dat maar. Op dat moment kreeg ik heel veel rust over me heen en voelde ik totale acceptatie en liefde. Dat was zo ongelofelijk, ik zal dat nooit vergeten. Ik heb me nog nooit zo goed en veilig gevoeld.
Ik heb een soortgelijke ervaring gehad. Ik stelde God een vraag met heel mijn wezen toen ik wanhopig was en ik voelde toen ook alomvattende Liefde en acceptatie. Ik kreeg ook meteen een compleet antwoord op de vraag die ik had gesteld.

God liet diens Liefde aan je merken omdat je dit nodig had en er rechtstreeks om vroeg. Dit bewijst niet dat de Islam de ware Godsdienst is. Dit bewijst dat jij, als je dat wilt, jezelf tot God kunt wenden. Je ervaring bewijst ook niet dat de paniek die je voelde van God kwam. Paniek komt namelijk uit jezelf en heeft te maken met angsten en onzekerheden.

Kirk Cameron heeft zich tot het Christendom bekeerd nadat hij had gebeden op aanraden van de vader van zijn vriendin. Hij vroeg God om zich te openbaren en hij had daarna een mystieke ervaring zoals die van jou. Hij concludeerde toen dat de kerk van zijn vriendin de ware religie moest zijn.

Jij en Kirk Cameron waren allebei atheist, hadden bepaalde problemen en hadden een relatie met iemand die wel lid was van een religie. Jullie hebben je daarom tot de religie van je respectievelijke partners bekeerd.

Ik had ten tijde van ervaring geen relatie en ik geloof niet in georganiseerde religie. Voor mij telde alleen de ervaring zelf en het antwoord wat ik kreeg. Daarom kwam ik niet tot de conclusie dat een bepaalde religie de waarheid was.
Ik was er wel uit dat ik geloof in één God en geloof in doen van goede daden
De Katholieken en de Joden geloven ook in goede daden
(itt christendom met drieëenheid etc).
De Heilige drieëenheid staat los van of je in goede daden gelooft of niet. De Heilige drieëenheid omschrijft verschillende aspecten van God op dezelfde manier waarop Moslims dat doen met de 99 namen voor het opperwezen. Als buitenstaander snap ik ook niet dat Moslims maar blijven doorgaan met Christenen van polytheïsme te beschuldigen. Niet alle Christenen geloven bovendien in de Heilige drieëenheid. Er zijn diverse Unitarische stromingen binnen het Christendom. De tegenstelling die jij schetst is nogal ongenuanceerd.

Ik vind het heel eerlijk van je dat je geloven als iets gevoelsmatigs omschrijft. Dat is het ook en daar is niks mis mee. Ratio kan niet alle antwoorden verschaffen.

Met vriendelijke groet,

Linda
Dag Linda, ik reageer op deze vraag in mijn eigen topic, ok?
Kom even spieken hier.
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Dag Linda, ik reageer op deze vraag in mijn eigen topic, ok?
Dan zie ik daar je antwoord tegemoed.
*moslima*
Berichten: 201
Lid geworden op: zo mei 06, 2007 7:25 pm

Bericht door *moslima* »

Linda Danvers schreef:
Dag Linda, ik reageer op deze vraag in mijn eigen topic, ok?
Dan zie ik daar je antwoord tegemoed.
Zie hier: http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... ght=#86076
Kom even spieken hier.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49826
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Bericht door Pilgrim »

*moslima* schreef:Ik moet ook zeggen dat ik een soort drang voelde om te lezen over de islam, terwijl ik het zelf niet wilde.
Misschien een verzoeking van een djinn.
*moslima*
Berichten: 201
Lid geworden op: zo mei 06, 2007 7:25 pm

Bericht door *moslima* »

Pilgrim schreef:
*moslima* schreef:Ik moet ook zeggen dat ik een soort drang voelde om te lezen over de islam, terwijl ik het zelf niet wilde.
Misschien een verzoeking van een djinn.
Misschien. :)
Kom even spieken hier.
Amazigh
Berichten: 1449
Lid geworden op: wo mei 02, 2007 9:42 pm

Bericht door Amazigh »

Mijn tip aan jou Souhaila: STOP MET DIE HARAMRELATIE, EN WELNU! STOP NU HET NOG KAN. VOOR HETZELFDE GELDT LEEF JE MORGEN NIET. NIEMAND HEEFT JE MORGEN BELOOFD, JE MOET MET DE DAG LEVEN.


Het nemen van relaties is haram, en vraag me echt soms af wat men eraan heeft?

Groetjes van Chaimae.
A proud amazigh!
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49826
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Bericht door Pilgrim »

ajax schreef:Mijn tip aan jou Souhaila: STOP MET DIE HARAMRELATIE, EN WELNU! STOP NU HET NOG KAN. VOOR HETZELFDE GELDT LEEF JE MORGEN NIET. NIEMAND HEEFT JE MORGEN BELOOFD, JE MOET MET DE DAG LEVEN.


Het nemen van relaties is haram, en vraag me echt soms af wat men eraan heeft?

Groetjes van Chaimae.
Alweer?? Chaimae, niet lezen! Je moet studeren!!

Overigens schreef Souhaila:
"...maar geef aub geen mening die gebasseerd is op het feit dat relatie's haram zijn,want daar ben ik me natuurlik ook van bewust,ik wil echt jullie persoonlijke mening,.."
Plaats reactie