Nu ook al gedoe over getekende versie Koran

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74911
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Nu ook al gedoe over getekende versie Koran

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 19, 2008 11:10 am

Het blijkt dat we niet op de hoogte zijn van alle laffe besluiten die genomen worden wat betreft Islam en kunst.

Nu ook al gedoe over getekende versie Koran
John Schoorl
gepubliceerd op 19 mei 2008

AMSTERDAM - Een stripversie van de Koran mocht vorige maand niet worden uitgestald tijdens de overzichtstentoonstelling van Afrikaanse striptekenaars Picha in het Afrika Museum in Berg en Dal. NCDO, een organisatie voor bewustwording over internationale samenwerking, wilde dit volgens samensteller Joost Pollmann niet ‘omdat het olie op het vuur zou gooien’.

De Tunesische islamoloog en filosoof Seddik Youssef (1943) schreef het scenario voor de zevendelige stripuitgave Si le Coran m'était conté, die in 1989 verscheen bij Editions Alef. Na drie delen, getekend door onder meer de Franse tekenaar Philippe Jouan, werd de reeks verboden door de Organization of the Islamic Conference (OIC), waarbij 57 landen zijn aangesloten.

Pollmann, stripdeskundige en publicist in onder meer de Volkskrant, wilde deze drie delen een prominente plaats geven op de tentoonstelling in het Afrikamuseum, maar hij stuitte op tegenstand van NCDO, de initiatiefnemer van Picha. Volgens Mariëtte van Stalborgh van NCDO heeft de tentoonstelling als doel ‘het andere Afrika te laten zien’.

Door de drie delen van de verstripte versie van de Koran te tonen, zou het beeld van Afrika ‘te eenzijdig zijn; de focus van de tentoonstelling ligt juist op diversiteit’.

Pollmann zegt dat men vreesde dat deze stripboeken te veel aandacht zouden krijgen 'vanwege Fitna', de anti-islamfilm van Geert Wilders. Dat wijst het NCDO van de hand. ‘Wij zijn helemaal niet bang. Wij juist bezig met een project om deze tekenaar en deze thematiek onder de aandacht te brengen.’

Van Stalborgh vindt het vreemd dat Pollmann nu, een maand na de opening, met zijn bezwaren komt. ‘Hij had alle gelegenheid om zijn kritiek te uiten, maar ik heb hem er niet over gehoord.’ Pollmann: ‘Onzin. Zij zijn mijn opdrachtgever, en ik wilde niet bij hun opening stennis schoppen


BRON!!!!!!!!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41018
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 19, 2008 12:13 pm

Zo zie je maar hoe de situatie verandert:
in 1943 kon de tekst geschreven worden en niemand kraaide.
In 1989 werd de strip-versie gemaakt en er waren geen rellen.
In 2008 doe je er beter aan om niet met dit stripverhaal geassocieerd te worden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten