Moslimscholen een drama

Plaats reactie
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Moslimscholen een drama

Bericht door H.Numan »

Moslimscholen een drama
De helft van de 41 Islamitische basisscholen in ons land is zwak tot zeer zwak. De betrokken schoolbesturen organiseren liever reisjes naar Mekka en frauderen voor miljoenen.

Maar liefst 86 procent van de besturen maakt zich schuldig aan financieel wanbeheer, zo blijkt uit onderzoek van de staatssecretarissen Dijksma en Van Bijsterveldt waar de Telegraaf over schrijft. De Islamitische kinderen krijgen niet het onderwijs dat ze verdienen, aldus de krant.

Bij normale basisscholen presteert elf procent onder de maat. De twee islamitische middelbare scholen in Amsterdam en Rotterdam zijn beide zeer zwak. Ouders en kinderen staan vaak machteloos, omdat de schoolbesturen geen inspraak dulden.

De overheid wil 4,5 miljoen euro terugvorderen, vanwege allerlei financiële onregelmatigheden. Er is aangifte gedaan tegen islamitische scholen in onder meer Heerlen, Helmond en Almere en de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun.
Bron

Volgens onze mohammedanisme expert Ali Blabla zijn dit uiteraard geen echte mohammedanen... Uenzo doen dat niet. :wink:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76237
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Ik zat op dit bericht te wachten. We hebben al een poosje het wel en wee van de Ibn Ghaldoun school gevolgd.

http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... t=ghaldoun

Al meer dan een jaar geleden wilde Dijksma het bestuur van deze islamschool ontslaan , maar nog steeds is er niets gebeurd.
Ik ben bang dat het nu ook weer bij benoemen zal blijven.
Er gaat handen met geld naar dit soort scholen. Geld dat naar ons inzien verkeerd wordt besteed. Maar !!!!!!!
Scholen mogen overheidsgeld aan excursies besteden onder voorwaarde dat deze een educatief karakter hebben. Bij een aantal schoolbesturen plaatst de inspectie hier vraagtekens bij.
Men is naïef , en men kan hier duizend vraagtekens bij plaatsen, maar een Islamitische school vindt een excursie naar Mekka goed besteed , omdat dit voor Moslims enorm educatief is.
Een aantal islamitische schoolbesturen heeft aangegeven dat het aanbieden van leerlingenvervoer noodzakelijk is vanwege de regiofunctie van de school
Men heeft niet in de gaten dat deze scholen de bussen nodig hebben, omdat men niet wil dat hun kinderen te veel met kafirs in aanraking komen. Deze scholen beschermen dus hun leerlingen door eigen vervoer te gebruiken.

De omvang van de onrechtmatigheden roept ook vragen op over de rol die de instellingsaccountant van de islamitische scholen heeft gespeeld. Op dit moment wordt onderzocht of de instellingsaccountant de scholen wel voldoende heeft gecontroleerd.
Tja beste staatssecretaris Dijksma . Ik heb met je te doen. Hoe vaak heb je dit al in de kamer geroepen?

Dit is de brief die de staatssecretarissen Dijksma en Van Bijsterveldt van Onderwijs in een brief aan de Tweede Kamer gestuurd hebben..

http://www.minocw.nl/documenten/islamit ... erwijs.pdf
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76237
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Aangifte tegen islamitische school Heerlen

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs heeft aangifte gedaan tegen de bestuursleden van de Stichting Islamitische Scholen Heerlen (SIS Heerlen). Dat heeft zij donderdag bekendgemaakt.

Onder druk van Dijksma zijn de bestuurders inmiddels opgestapt. Het ministerie van Onderwijs heeft aanwijzingen dat het oude bestuur mensen op de loonlijst heeft geplaatst die niet voor de school hebben gewerkt. En dat is strafbaar.

Eerder stapte Dijksma naar de rechter om het ontslag van bestuurders van de Stichting Islamitische Scholen (SIS) Helmond te eisen. Bestuursleden hadden geld bedoeld voor onderwijs aan zichzelf en aan spookwerknemers besteed. De rechter ontsloeg de bestuurders daarop. Overigens bestaat er geen relatie tussen SIS Heerlen en SIS Helmond.
http://www.depers.nl/binnenland/261016/ ... erlen.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41746
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

De brief waarop de persberichten zijn gefundeerd is hier:
http://www.minocw.nl/documenten/islamit ... erwijs.pdf
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

stropke
Berichten: 3412
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Bericht door stropke »

Stelletje gore oplichters, en dat van ons belastinggeld.
Sluiten die handel en weg ermee, retour zandbak... :twisted: :twisted: :angry:
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Mahalingam
Berichten: 41746
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Bij HVV staat een artikel van Encina Navan over de scholen kwestie. Zij kijkt terug en vertelt wat er vroeger al aan rapporten is verschenen en dat er nu niets nieuws onder de zon is.
In 2002 : "Maar liefst 10 van de 32 scholen hielden zich bezig ‘met het aanzetten tot haat en discriminatie bij moslim-leerlingen’."
Ik ga het artikel niet helemaal citeren op dit na:
Uit de aard van de wanbestedingen komt een patroon naar voren. Telkens als er afwijkingen zijn, hebben de bestedingen tot doel om de leerling buiten de Nederlandse samenleving te houden (speciaal vervoer), wordt er geld besteed aan reizen met een godsdienstig en niet met een onderwijskundig doel of het geld dat aan het einde van het jaar dreigt over te blijven wordt met behulp van administratieve ‘aanpassingen’ onder medegelovigen verdeeld.
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7311
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Thomas
Berichten: 3890
Lid geworden op: wo apr 12, 2006 3:53 pm
Locatie: De Sleutelstad

Re: Moslimscholen een drama

Bericht door Thomas »

H.Numan schreef:Ouders en kinderen staan vaak machteloos, omdat de schoolbesturen geen inspraak dulden.
Dit is echt een drogreden.
Als je het niet eens bent met je school of bestuur dan haal je je kind van school en stuur je het naar een andere school!!!!!

Hoezo machteloos?
Context???
Uitleg???
Ik lees wat er staat ...en er staat wat ik lees!!!!

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76237
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Islamitische scholen betwisten terugvordering
dinsdag 23 december 2008


(Novum) - Islamitische scholen in Nederland zijn niet van plan zonder slag of stoot 2,5 miljoen euro aan subsidies terug te betalen aan het ministerie van Onderwijs. De onderwijsinspectie constateerde half november dat in het islamitisch onderwijs subsidies verkeerd zijn besteed, maar daar zijn de scholen het niet mee eens, meldt hun koepelorganisatie Islamitische Scholen Besturen Organisatie (Isbo).

Het ontvangen geld is volgens de inspectie bedoeld voor onderwijs, maar wordt onder meer uitgegeven aan leerlingenvervoer, excursies en huisvesting. Volgens de Isbo wordt alleen terugbetaald als het echt niet anders kan, maar niet voordat alle andere wegen zijn bewandeld.

De onderwijsinspectie stelde vorige maand vast dat er bij 86 procent van de islamitische scholen problemen zijn met de besteding van het geld dat ze van het rijk hebben gekregen. De inspectie pluist de boekhouding van de individuele schoolbesturen nog na om te zien wat door de beugel kan en wat niet. De totale terugvordering kan oplopen tot 2,5 miljoen euro.

De staatssecretarissen van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA) en Marja van Bijsterveldt (CDA) gaan er volgens de Isbo ten onrechte aan voorbij dat islamitische scholen vaak geen wijk- maar een streekfunctie hebben en dus meer geld kwijt zijn aan leerlingenvervoer. Leerlingen komen vaak van ver naar de scholen.

Daarnaast is de Isbo niet te spreken over de gebouwen die de bij de Isbo aangesloten scholen krijgen toegewezen. Die staan volgens de Isbo niet in het 'voedingsgebied' waar de leerlingen vandaan komen. Daarvoor is bij de betrokken gemeenten en bij het ministerie aangeklopt, maar die verwijzen met de kritiek naar elkaar, zegt Isbo-directeur Yusuf Altuntas.

En een excursie naar Mekka, die een aantal van de betrokken scholen organiseerde, is volgens Altuntas geen overbodig schoolreisje maar een essentieel onderdeel van het onderwijs op islamitische scholen. "De reis naar Mekka is een van de vijf zuilen van de islam. Het past bij de identiteit van de scholen en het staat ons vrij onderwijs te geven naar onze eigen identiteit."

De Isbo spreekt niet tegen dat sommige Isbo-scholen ondermaats presteren, zoals de inspectie eveneens constateerde, en heeft een uitgebreid plan opgesteld om aan de kritiekpunten van de inspectie tegemoet te komen. Daarover wil de Isbo met Dijksma en Van Bijsterveldt in gesprek. Zij zullen volgens de Isbo moeten inzien dat de Isbo de aangewezen gesprekspartner is voor het islamitisch onderwijs en de 'handreiking' van de scholen moeten aangrijpen.

De staatssecretarissen gaven half november in een begeleidende brief aan de Tweede Kamer bij het onderzoek aan dat betrokkenheid van de Isbo nu niet aan de orde is. Het onderzoek zette vraagtekens bij de manier waarop de werknemers van de Isbo worden betaald. Die stonden namelijk bij scholen op de loonlijst en niet bij de Isbo. Dat moest worden aangepast voor er overleg mogelijk kon zijn. Volgens Altuntas is dat inmiddels gebeurd.

De achterstand op witte scholen kan overigens niet helemaal op eigen kracht worden ingelopen, stelt de Isbo. Veel kwaliteitsverschil zou te maken hebben met het hogere opleidingsniveau, het hogere inkomen en de betere gezondheid van ouders van kinderen op witte scholen.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=217192
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Zou er ook plaats kunnen gemaakt worden voor Flying Spaghetti Monster scholen?

In dat geloof is een jaarlijkse excursie met het ganse gezin (noteer: héél belangrijk, FSM is zeer gezinsgericht) naar een zuiders spaghetti-oord noodzakelijk. Hoeft zeker niet altijd Italie te zijn. mag ook Spanje, Griekenland, Portugal, Zuid Amerika als het moet.....

Waarom zou het ene wèl mogen en het andere niet?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

ik vond nog dit berichtje:
Islamscholen: reis naar Mekka dient educatie

Door een onzer redacteuren
Rotterdam, 23 dec. Reizen naar Mekka „dienen een educatief doel” en verdienen overheidssteun. Dat zegt ISBO, de landelijke koepel van islamitische schoolbesturen.

ISBO gaat scholen bijstaan om het educatieve doel van dergelijke reizen duidelijker te maken. Ook vindt ISBO dat als islamitische ouders op een zwarte school in de meerderheid zijn, zij ervoor moeten kunnen kiezen dat een school islamitisch wordt.

Dit staat in een plan van aanpak dat ISBO heeft opgesteld om de problemen op islamitische scholen te bestrijden. Bijna de helft van deze scholen is zwak en bijna negen op de tien frauderen met rijksgeld, zo bleek onlangs uit een rapport van de onderwijsinspectie.

Het ministerie van Onderwijs geeft momenteel geen subsidie voor reizen naar Mekka, omdat deze geen educatief doel dienen.

In het plan van aanpak staat verder onder meer dat ISBO erop zal toezien dat scholen serieus werk maken van de ‘Code Goed Bestuur’ die het ministerie met scholen heeft afgesproken. Op islamitische scholen die zwak zijn, zal extra toezicht worden gehouden.
NRC

Ze hebben het toch over gewone normale OPENBARE scholen en geen bijzonder onderwijs neem ik aan?

maar nee hoor, er is helemaal geen islamisering merkbaar! dat zijn psychoten met een fobie die zoiets durven denken!

Je zal godverdomme maar in zo'n buurt wonen als stomme seculiere ouder!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76237
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

ISBO gaat scholen bijstaan om het educatieve doel van dergelijke reizen duidelijker te maken. Ook vindt ISBO dat als islamitische ouders op een zwarte school in de meerderheid zijn, zij ervoor moeten kunnen kiezen dat een school islamitisch wordt.
Dit is werkelijk helemaal bij de beesten af. :twisted:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Bericht door Zwartmeer »

Ariel schreef:
ISBO gaat scholen bijstaan om het educatieve doel van dergelijke reizen duidelijker te maken. Ook vindt ISBO dat als islamitische ouders op een zwarte school in de meerderheid zijn, zij ervoor moeten kunnen kiezen dat een school islamitisch wordt.
Dit is werkelijk helemaal bij de beesten af. :twisted:
Es macht mich zum kotzen!
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

gideong
Berichten: 702
Lid geworden op: za okt 29, 2005 11:05 pm

Bericht door gideong »

Heb dit ook gelezen en dacht dat ga ik op Faithfreedom zetten.

"Ook vindt ISBO dat als islamitische ouders op een zwarte school in de meerderheid zijn, zij ervoor moeten kunnen kiezen dat een school islamitisch wordt".

Dan maar dubbel.

Ook vindt het mSBO dat als in een wijk, stad, Nederland de helft plus 1 mohammedaans is, dat zij ervoor moeten kunnen kiezen dat in een wijk, stad, Nederland mohammedaans wordt.

Met de mohammedaanse mensenonrechten erbij.
De boom herken je aan zijn vruchten

stropke
Berichten: 3412
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Bericht door stropke »

do 25 dec 2008, 11:04 Taliban bedreigen schoolgaande meisjes met dood
Naar School gaan kan dodelijk zijn voor Meisjes door Taliban
ISLAMABAD - De Taliban hebben meisjes in de noordwestelijke Pakistaanse Swat-vallei verboden na school te gaan op straffe van de dood. “U heeft tot 15 januari de tijd om te stoppen met het naar school sturen van meisjes. Als u geen aandacht besteedt aan deze waarschuwing, zullen we dit soort meisjes doden”, aldus een Talibanleider op de radio.
“We waarschuwen ook scholen om geen meisjes aan te nemen, anders blazen we de gebouwen op”, ging de verklaring verder. Volgens Talibanleider Maulana Fazlullah moet in de regio de sharia, strenge islamitische wetgeving, nageleefd worden.

De Taliban hebben in de Swat-vallei inmiddels honderden scholen verwoest. Mensen proberen hun dochters thuis in alle stilte op te leiden, maar ook dat is gevaarlijk.

In de vallei is hard gevochten tussen het leger en moslimextremisten onder leiding van Fazlullah. In mei sloten beide partijen een vredesakkoord. Tot rust heeft dat echter niet geleid. De extremisten vinden dat de regering het akkoord schendt en hebben wederom naar de wapens gegrepen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2870 ... igd__.html

:roll: Dus moslimas moeten dom blijven.
Wel dan moeten ze ook geen scholen zelf stichten hier en er nog steun voor krijgen.
Naar een gewone school of vertrekken.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Plaats reactie