Excuses voor westers imperialisme Anglicaanse kerk

Plaats reactie
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Excuses voor westers imperialisme Anglicaanse kerk

Bericht door Sjeng »

Excuses voor westers imperialisme kerk

Bron: Nederlands Dagblad

LONDEN - Rowan Williams, de leider van de Anglicaanse Kerk heeft anglicaanse kerken in ontwikkelingslanden zijn excuses aangeboden voor het ,,exporteren van hymns, gebeden en liturgieën naar afgelegen delen van het zendingsveld'', aldus The Times.

Volgens Williams heeft zijn kerk, ,,ten tijde van het Britse rijk'', fouten gemaakt door te trachten typisch Engelse manieren van kerkzijn op te leggen aan mensen uit andere culturen. Dat zei hij op een bijeenkomst met geestelijken uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De kerk verkeert daar volgens hem in problemen en moet daarom gebeden en liederen ontwikkelen die beter passen bij de lokale cultuur.

Link naar artikel: http://www.nd.nl/newsite/artikel.asp?id=71909
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
unholy
Berichten: 912
Lid geworden op: do dec 09, 2004 11:02 pm

Re: Excuses voor westers imperialisme Anglicaanse kerk

Bericht door unholy »

Sjeng schreef:Volgens Williams heeft zijn kerk, ,,ten tijde van het Britse rijk'', fouten gemaakt door te trachten typisch Engelse manieren van kerkzijn op te leggen aan mensen uit andere culturen. Dat zei hij op een bijeenkomst met geestelijken uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De kerk verkeert daar volgens hem in problemen en moet daarom gebeden en liederen ontwikkelen die beter passen bij de lokale cultuur.
Boze tongen zouden zeggen dat de excuses pas komen nadat een geloof in de problemen is gekomen, aan de andere kant, er kunnen nog weel een hele hoop meer excuses naar ontwikkelingslanden worden gemaakt die onder een ander soort imperialisme te leiden hebben, globalistatie bijvoorbeeld :oops:
Plaats reactie