Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71937
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Ariel » Do Jan 12, 2012 9:26 pm

Peiling: SP stijgt met 4 zetels

De SP behaalt 22 zetels in de politieke barometer van bureau Synovate. Dat zijn er 4 meer dan in de vorige peiling halverwege december. Daarmee evenaart de partij van fractieleider Emile Roemer in de peiling het zetelaantal van de PvdA. De SP heeft 15 zetels in de Tweede Kamer.


Rukt het rode gevaar weer op?
Door: Filantroop

Toen de PVV 24 zetels verschalkte bij de laatste Kamerverkiezingen laaide een vuur op. Vanuit de papieren pers en de omroepen werd getierd dat de democratie en de rechtsstaat door Wilders bedreigd werden. Er werd met een platvloers cynisme gesproken over de “blonde leider”, wat moest herinneren aan het fascisme en nationaalsocialisme. Nooit werd in de naoorlogse politiek een lijsttrekker en/of fractieleider als grijze, kale of roodharige leider aangeduid, maar bij Wilders moest dat kunnen. Hoe anders gaat het nu de SP door Maurice de Hond op 29 zetels gepeild wordt. Geen bedreiging voor de democratie en de rechtsstaat, ondanks dat de partij in tegenstelling tot de PVV wel wortels heeft in een totalitaire ideologie, en de oprichters van die partij daadwerkelijk het communisme aangehangen hebben. Geen Elsbeth Etty die komt klagen over de terugkeer van de rode gruwelideologie die ze ooit zelf aanhing. De enorme groei van de SP brengt de pen van Thomas von der Dunk evenmin in beweging. Geen overhaast georganiseerde petitie tegen het kwaad van Doekle Terpstra. Geen student die een dissertatie schrijft over de SP=communistisch. En de majesteit zeikt in haar kerstboodschap wel over duurzaamheid maar ziet in haar linkeroog geen rode glaucoom opkomen. Kan ook niet, want ze zwijmelt liever weg bij de SP-rijmelaar en naaiende priester Huub Oosterhuis.

Bij de pers en omroepen wemelt het niet van parallellen van de SP met de communistische moorddictaturen, zoals Fortuyn en Wilders met ongeveer alle topnazi’s vergeleken werden. Nee, Emile Roemer wordt als de beminnelijke en door zijn tongval ontwapenende pappie van het volk gezien die absoluut geen kwaad in de zin heeft. En zelfs RTL-diva Linda de Mol troetelt de man nog even onder z’n kin. Nee heus, bij Wilders krijgt u slapeloze nachten, bij vadertje Roemer kunt u rustig gaan slapen.

Wie de loonlijst van VARA’s stinkfabriek Joop onder de loep neemt ziet dat het er rood ziet van de SP’ers en de verwante Internationale Socialisten die er mogen komen vertellen hoe goed ze voor de mens zijn. Ooit PvdA-omroep, is de VARA nu medeschuldig aan het leeg lepelen van die partij. En er mag geen twijfel over bestaan dat de SP vele graden erger is dan de PvdA, waar nog wel eens de neiging tot realisme voorbij fietst. Bij de PvdA staan ze niet te trappelen van ongeduld het gemakkelijke alles is de schuld van het kapitaal van de SP te weerleggen.

Je vraagt je dan ook af waarom er zo breed met die SP gedweept wordt. Integendeel daarvan durft de steeds idioter opererende Job Cohen zijn ergste rivaal niet aan te pakken, maar kondigt hij aan de PVV nog maar eens bij de blonde pruik te grijpen. Angst voor Roemer, of hoopt Cohen stilletjes op een rood volksfront met de SP? In dat geval zal het kapitaal snel Nederland verlaten, want de wijde wereld is dol op het Nederlandse bedrijfsleven.

Maar hoe beminnelijk is die SP nu werkelijk? In tegenstelling tot de PVV beschikt de SP over een straatbende in de vorm van de Internationale Socialisten. Hoewel de SP officieel de band met deze trotskisten ontkent, zijn er genoeg aanwijzingen die de connectie aantonen. Ze opereren in de openbare ruimte te vaak naast elkaar om de geestverwantschap te ontkennen. En het past precies in de stijl van zowel het bruine als het rode socialisme dat er tegelijk in het parlement en op straat geopereerd wordt om de heilstaat te bevorderen.

Daarom mag het zorgwekkend genoemd worden dat zowel SP’ers als Internationale Socialisten zodanig salonfähig geworden zijn dat ze zeer welkom zijn bij de omroepen en de dag- en weekbladen om daar vrijelijk hun politieke propaganda te spuien.

Het electoraat van de SP mag dan misschien uit louter argeloosheid, naïviteit en wellicht in een poging tot protesthouding op de partij stemmen, de creaturen die voor deze partij het pluche bevolken hebben heel wat minder sympathieke bedoelingen. Want communisten en hun epigonen hebben een ziekelijke hunkering naar macht. Macht, die als die eenmaal verkregen is, net zoals bij de bruine socialisten het geval was, naar meer zal smaken. Daarin verschillen de totalitaire stromingen niet, maar kopiëren die elkaar nauwgezet. En nee, de SP neemt zeker geen genoegen met alleen een bescheiden gedoogrol en zal ook geen water in de wijn lusten. Een eerdere poging om iets met de SP te ondernemen strandde op de onverzettelijkheid van Marijnissen. Zie het verschil met Wilders, die wel tot consensuspolitiek bereid bleek. En dat voor een politicus die vaker met fascisten vergeleken werd dan Anton Mussert.

En dat laatste mag verwonderen want waar PVV’ers nimmer totalitaire naties en dictators bewierookt hebben zag je bij de SP dat de bewondering, of op z’n minst een meegaandheid jegens moordregimes, niet geschuwd werd. En nog steeds wordt vriendelijk geglunderd naar moorddadige totalitaristen, als die het gehate Amerika, Israël en het kapitalisme er maar van langs geven. Dan mag het zo lijken dat de partij haar communistische gevederte geruid heeft, maar als dat werkelijk gemeend was hadden ze de partijnaam wel veranderd en zouden ze zich zwaar gedistantieerd hebben van het communistische verleden.

Men moet zich maar realiseren dat de veronderstelde 29 SP-zetels bevolkt gaan worden door Hamas-aanbidders en antisemieten die een orgasme krijgen als er weer een intifada uitbreekt en ze zich weer eens kunnen verheugen op Joods bloed dat vloeit. De partij is zelfs zo “verzot” op Joden dat de neo-nazi Constant Kusters er op stemt. Zit hij dan ook goed met de Jodenfetisjist Peter Edel in zijn nabijheid.

Waar Wilders en verwant rechts zich in vele bochten moesten wringen om zich van de massamoord door de fanaticus Breivik te distantiëren, keutelen SP’ers met een verleden van adhesie met de plegers van 100 miljoen moorden vriendelijk en vaderlijk door onze drassige polders alsof er geen vuiltje aan de lucht is.

Ander links Nederland loopt zich ondertussen te hoop tegen de PVV, maar neemt de SP niet de wind uit de zeilen. Het roept niet dat een partij van het niveau van de SP met 29 zetels een bedreiging is voor onze democratie en rechtsstaat. Het vergelijkt de kopstukken van die partij niet met de moordende bolsjewieken en maoïsten van weleer.

En waar is die glimmende klootoog van D66? Die ultrademocraat, die het altijd op rechts gemunt heeft maar zwijgt over het linkse extremisme dat in tegenstelling tot de PVV wel over straat marcheert en met megafoon en spandoek schreeuwt om de omverwerping van de kapitalistische welvaartsstaat.

Wat dacht u lezers? Zou Pechtold die 29 zetels misschien meetellen bij een gedroomde rode coalitie met gedoogsteun van Kathleen Ferrier en Ad Koppejan? Mocht dat er komen dan staat Nederland er pas echt gekleurd op. De vergrijzing wordt dan ingehaald door de verbruining.

http://www.amsterdampost.nl/26686/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor H.Numan » Vr Jan 13, 2012 5:56 am

De SP op zich maak ik me weinig zorgen om. Net als GL. Beiden zijn extremistische partijen zonder bestuurlijke ervaring op landelijk niveau die never nooit in de regering zouden kunnen komen.

Maar nu is de situatie is anders geworden. Het establishment van links tot (bijna) rechts wil hoe dan ook houden wat ze hebben, en bij voorkeur een beetje meer. Die zitten zeer beslist niet te wachten op de aflossing van hun wacht. Dus als ze de PVV kunnen pootje lichten gebeurt dat. Niks nieuws, gebeurde in de 17e eeuw ook regelmatig. Zittende regenten werden van het pluche gewipt door een frisse wind en een jaar later regelde de bestaande families (met die van Oranje) dat die veranderingen snel terug gedraaid werden.

En daar wringt de schoen. Want onder normale omstandigheden zou een Maoïstische partij nooit in de regering kunnen komen. Nu wel, al is het politieke zelfmoord voor die regering. Vooral nu het CDA op instorten staat (die gaan nog veel verder naar beneden).
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Scarlatti » Vr Jan 13, 2012 10:06 am

dus kort samengevat, een simpele conclusie denk ik hieruit te kunnen trekken en dat is als wij als 'volk' hier niet tegen in opstand eindelijk eens gaan komen dan is ons lot bezegeld en zijn wij gewoon 'marionetten'... puppets on a string...."
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor H.Numan » Za Jan 14, 2012 3:15 am

Scarlatti, er is niet zo gek veel verandert sinds de Gouden Eeuw. Ga zelf maar eens om je heen kijken, en vooral in de geschiedenisboekjes.
In Nederland hebben we 3 bestuurlijke lagen: gemeente, provincie en land.
In de Republiek waren de gemeentes bijna onafhankelijk en zijn dat nu nog steeds. De provincies stelden weinig voor, en het landsbestuur was iets minder belangrijk dan nu. Dat komt omdat de prins van Oranje in 1813 gewoon vierkant weigerde om met minder genoegen te nemen. Hij wilde eigenlijk ook geen grondwet, maar daar kwam hij niet mee weg. En eigenlijk had hij nog gelijk ook. Want voorheen maakte de prins van Oranje indirect de dienst uit. Wat hij wilde - en kreeg- was dat dit direct werd.

Opstanden en oproeren hebben we altijd gehad. Relatief recentelijk het Palingoproer in de jaren 30, waarbij het leger met pantservoertuigen (een of allebei, dat weet ik niet) moest inzetten. Maar natuurlijk waren er ook minder roerige omwentelingen en corruptieschandalen waar door regenten het veld moesten verlaten. Ook toen was het heel gewoon om elkaar pootje te lichten.

Het enige verschil is dat destijds alles binnen de familie gehouden werd. Vandaag de dag blijft het binnen de partij.

Even een mooi voorbeeldje hoe de Vaderlandsche Geschiedenis herschreven is ten faveure van de familie von A:
Frederik Hendrik had een persoonlijk geschil met de stadstaat Amsterdam. Als opperbevelhebber gaf hij zijn troepen opdracht om naar Amsterdam op te rukken en dat in te nemen. Het Staatse Leger raakte de weg kwijt op de hei bij Naarden (?) waar ze toevallig de postiljon van Amsterdam tegen kwamen. Die wees ze de verkeerde kant op en hij ging als een haas naar Amsterdam en sloeg alarm.

Zo staat het in de geschiedenisboekjes. Wat er niet in staat is hoe we normaliter zo'n geval noemen. Dat heet met een duur woord hoogverraad. Stel dat morgen generaal Huppeldepup boos is op Amsterdam (zeer waarschijnlijk terecht) kan hij de KL dan opdracht geven om Amsterdam in te nemen? Of Mark Rutten? Omdat generaal Huppeldepup of Rutten persoonlijk een geschil hebben met van der Laan? Ik dacht het niet!
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Rechtsliberaal
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Sep 02, 2010 8:52 pm

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Rechtsliberaal » Za Jan 14, 2012 3:24 am

Nederland is nog steeds de Republiek der twaalf verenigde Nederlanden, een republiek met erfopvolging en een regentenkliek, hedendaags PvdA, D666 en linkse CDA

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18881
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor King George » Za Jan 14, 2012 3:28 pm

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71937
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Ariel » Zo Jan 15, 2012 12:08 pm

Wat een simpele zielen wonen er in Nederland, ( ook onder de PVV stemmers) Denken ze nu werkelijk dat de SP er voor kan zorgen dat er geen bezuinigingen hoeven te zijn?
Het was een zwarte dag voor Nederland toen die gladde Roemer ten tonele kwam. Ik begrijp niet waarom mensen hem vertrouwen.

SP even groot als VVD

DEN HAAG - De SP blijft winnen, volgens de peiling van Maurice de Hond die zondag bekend is gemaakt. Deze week haalt de partij 30 zetels, één meer dan vorige week en even veel als de VVD.

Afbeelding

De PVV zou als er nu verkiezingen worden gehouden 21 zetels halen. Dat waren er een week eerder nog 24, even veel als de partij er nu daadwerkelijk heeft in de Tweede Kamer. Bij een peiling rond Kerstmis waren het nog 26 zetels.

De Hond denkt dat de afnemende populariteit van de PVV onder meer te maken heeft met enkele bezuinigingsmaatregelen die vorig jaar zijn ingevoerd.

De SP bindt niet alleen de mensen die eerder op de partij stemden, maar ontvangt ook kiezers op andere partijen. Zo geeft 30 procent van de PvdA-kiezers aan nu op de SP te zullen stemmen. Zo'n 10 procent van de PVV-stemmers geeft aan ook die overstap te maken.

De VVD levert ten opzichte van vorige week een zetel in en komt uit op 30 zetels. Het CDA wint er een en heeft er nu 13. De coalitie en gedoogpartij PVV zouden nu samen 64 zetels hebben. De PvdA komt net als vorige week uit op 18 zetels, 12 minder dan de partij er nu in de Kamer heeft.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag. Als deelnemers de vraag voorgelegd krijgen op wie ze nu zouden stemmen, zien ze eerst hun oude keus voor zich. Zo worden de veranderingen in stemgedrag per individu geregistreerd

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1130 ... VVD__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18571
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor mercator » Zo Jan 15, 2012 12:29 pm

PVV is over het hoogtepunt heen. Het kan alleen maar bergaf gaan nu, dank zij het principe van het cordon sanitaire vanuit de gevestigde intellingen. De PVV zit gevangen in een tang tussen dat cordon sanitaire én de demografische evolutie: laat Europa zo snel mogelijk volstromen met allochtonen en Wilders wordt binnen de 10 jaar een soort nieuwe Janmaat. Dat automatisme zie je in alle Europese landen. Het volstaat voor links om nog een paar jaar de immigratiesluizen open te zetten en rechts verdwijnt vanzelf.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Scarlatti » Zo Jan 15, 2012 12:48 pm

Laat ik dit even vertellen ter opheldering: Ik word ineens sinds tijden niet meer 'uitgenodigd' voor de onderzoeken vd mdhond... en niet alleen IK maar ik hoor het van veel meer PVV mensen, daarbij manipuleert hij sowieso al en ook de vraagstelling doet hij heel tricky, de uitslagen zijn dus beslist niet correct!

Ik ga er alsnog van uit dat de PVV niet het lot beschoren is wat jij schildert Mercator want dan kunnen wij wel gelijk als lemmingen ons vd rotsen storten...
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

mercator
Berichten: 18571
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor mercator » Zo Jan 15, 2012 1:07 pm

De Belgische ervaring zet me op dat sombere spoor. Het Vlaams Blok kende in de jaren 90 een spectaculaire groei. Daar kwam een reactie van alle hens aan dek vanwege de reactionnaire partijen en groepen, het fameuze cordon sanitaire. Dat heeft zo prima gewerkt dat de NVA zich heeft afgesplitst om zgz. een soort "respectabel" Vlaams Blok te vormen maar de NVA is op haar beurt ook in een cordon sanitair terecht gekomen en de situatie is nu weer voor jaren geblokkeerd en dat is ook de bedoeling van de reactionnairen.
Wilders doet hetzelfde: in een poging om toch maar geaccepteerd te worden vijlt hij alle scherpe kantjes eraf en wordt dus totaal ongevaarlijk.
Wat Wilders had moeten doen was heel cru stellen ja nou en ? Turken zijn toch nutteloze stukken halal vreten?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 18571
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor mercator » Zo Jan 15, 2012 1:11 pm

Scarlatti schreef: is wat jij schildert Mercator want dan kunnen wij wel gelijk als lemmingen ons vd rotsen storten...


Nee zo zou ik het niet stellen. PVV is goed, maar je mag er niet op vertrouwen. Best is om alles zelf in het oog te houden en je voor te bereiden. Het is zoals met de politie: in principe is die er om je te beschermen maar in de praktijk komt daar weinig van terecht.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71937
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Ariel » Zo Jan 15, 2012 1:14 pm

Ik denk dat het verlies van de PVV verschillende oorzaken heeft.
Ten eerste de toestand in Limburg. Stemmers willen nu eenmaal niet vergeleken worden met tokkies . Dat verwijt dat PVV-ers tokkies zijn horen ze bijna dagelijks op de TV.
Heel veel PVV stemmers krijgen het nieuws alleen via de TV , dus wordt men via de linkse pers links geindoctrineerd. De meeste kiezers weten niets maar dan ook niets iets af van de comunistische achtergrond van de SP . Men stemt dus op het sympathiek gezicht en de goeie vaderlijke babbel van Roemer.
Misschien moet Geert weer eens wat meer in het openbaar verschijnen en eens wat vaker een interview geven. En misschien is het slim om het koningshuis voorlopig even wat met rust te laten. De Nederlander is nog teveel gehecht aan het koningshuis.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Scarlatti » Zo Jan 15, 2012 1:19 pm

'ja nou en ? Turken zijn toch nutteloze stukken halal vreten?'
met deze zin ben ik het volledig eens!
Hij zou nu gewoon moeten komen met doelgerichte zaken, onder het motto van 'zachte heelmeesters, stinkende wonden'... en dàààr zitten we nu dus mee als erfenis!!!!

Ik voel me noooit aangesproken als er over 'tokkies' of over dommerds of dergelijke gesproken worden, vergeet niet dat heel veel 'intelligente mensen' juist op de PVV stemmen en die kijken daar dwàrs doorheen en weten precies wat en waarom dit gedaan wordt, ik denk zelfs dat het een tegenovergestelde reaktie heeft. Lees de reakties maar eens, 'men' zegt 'wacht maar tot de verkiezingen, dan zal in één klap duidelijk zijn hoeveel zetels de PVV heeft...' men làcht om die idioterie! Ieder zinnig denkend mens wéét wat er ad hand is en wèlke belangen er gediend worden en dat zijn NIET die vh volk!!!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

mercator
Berichten: 18571
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor mercator » Zo Jan 15, 2012 1:19 pm

Ariel schreef:Ik denk dat het verlies van de PVV verschillende oorzaken heeft.
Ten eerste de toestand in Limburg. Stemmers willen nu eenmaal niet vergeleken worden met tokkies . Dat verwijt dat PVV-ers tokkies zijn horen ze bijna dagelijks op de TV.


Niet alleen op teevee. De beide Limburgse dagbladen staan bol van de anti-Wilders propaganda. Bijdragen die positief zijn voor Wilders komen er gewoon niet in, k heb het zelf geprobeerd. Idd zou het goed zijn dat Wilders zich hier wat laat zien, maar dat doet hij niet.
Het zou me niet verbazen dat Wilders het goed zat is en aan zichzelf aan het toegeven is dat de tegenstand niet te neutraliseren is.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Scarlatti » Zo Jan 15, 2012 1:22 pm

mercator schreef:
Ariel schreef:Ik denk dat het verlies van de PVV verschillende oorzaken heeft.
Ten eerste de toestand in Limburg. Stemmers willen nu eenmaal niet vergeleken worden met tokkies . Dat verwijt dat PVV-ers tokkies zijn horen ze bijna dagelijks op de TV.


Niet alleen op teevee. De beide Limburgse dagbladen staan bol van de anti-Wilders propaganda. Bijdragen die positief zijn voor Wilders komen er gewoon niet in, k heb het zelf geprobeerd. Idd zou het goed zijn dat Wilders zich hier wat laat zien, maar dat doet hij niet.
Het zou me niet verbazen dat Wilders het goed zat is en aan zichzelf aan het toegeven is dat de tegenstand niet te neutraliseren is.geloof ik NIETS van, ik denk dat je zijn staatmanskunde en strategisch inzicht onderschat....
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

mercator
Berichten: 18571
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor mercator » Zo Jan 15, 2012 1:26 pm

Scarlatti schreef:geloof ik NIETS van, ik denk dat je zijn staatmanskunde en strategisch inzicht onderschat....


Ik kan niet in zijn hoofd kijken....alleszins heeft hij het tot nu toe stukken handiger gespeeld dan de Vlamingen De Winter en De Wever die zich als schooljongetjes buiten spel hebben laten stellen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71937
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Ariel » Zo Jan 15, 2012 1:33 pm

Scarlatti schreef:'ja nou en ? Turken zijn toch nutteloze stukken halal vreten?'
met deze zin ben ik het volledig eens!
Hij zou nu gewoon moeten komen met doelgerichte zaken, onder het motto van 'zachte heelmeesters, stinkende wonden'... en dàààr zitten we nu dus mee als erfenis!!!!
!!!


Ik ken Turken die zeer waardevolle mensen zijn Scarlatti. We moeten geen mensen aanvallen, maar de Islam. Waarom moeten wij generaliseren. Zelfs Bosman deed dat niet. Die viel de Turk Selçuk Öztürk aan om dit artikel http://www2.prepresskelpen.nl/archiefae ... ermond.pdf ( pagina 5 ) waarin hij verkondigde dat PVV-ers brokkenmakers zijn , en dat de PVV in Limburg desastreuze gevolgen voor Limburg zal hebben. Hij wil een vuist tegen de PVV maken. Nou.. dat is hem dankzij Bosman en de PVV verrader Harm Uringa heel goed.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Scarlatti » Zo Jan 15, 2012 2:16 pm

Ariel schreef:
Scarlatti schreef:'ja nou en ? Turken zijn toch nutteloze stukken halal vreten?'
met deze zin ben ik het volledig eens!
Hij zou nu gewoon moeten komen met doelgerichte zaken, onder het motto van 'zachte heelmeesters, stinkende wonden'... en dàààr zitten we nu dus mee als erfenis!!!!
!!!


Ik ken Turken die zeer waardevolle mensen zijn Scarlatti. We moeten geen mensen aanvallen, maar de Islam. Waarom moeten wij generaliseren. Zelfs Bosman deed dat niet. Die viel de Turk Selçuk Öztürk aan om dit artikel http://www2.prepresskelpen.nl/archiefae ... ermond.pdf ( pagina 5 ) waarin hij verkondigde dat PVV-ers brokkenmakers zijn , en dat de PVV in Limburg desastreuze gevolgen voor Limburg zal hebben. Hij wil een vuist tegen de PVV maken. Nou.. dat is hem dankzij Bosman en de PVV verrader Harm Uringa heel goed.ik wéét het Ariel, ik had het genuanceerder moeten schrijven, ik wéét dat hij alleen dat bericht bedoelde... maar ja... raakte wat geïrriteerd... maar weet dat je overal waardevolle mensen onder hebt... oook daar bij en bij onszelf.... en`´overal waardeloze figuren erbij hebt.... ooook daarbij en bij ons zelf :D
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

mercator
Berichten: 18571
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor mercator » Zo Jan 15, 2012 2:34 pm

Uiteraard bedoelde ik MOSLIM Turken. Maar ja, dat zijn de meesten want Islam is de officiële godsdienst daar.
Maar ik bedoelde natuurlijk dat Wilders er verkeerd aan doet om die Bosman dan uit de partij te gooien. Wilders moet nu maar s open kaar spelen: niemand gelooft toch in dat praatje dat er met moslims niks mis is maar dat het hulpeloze slachtoffertjes van Islam zijn ? De meeste PVV stemmers vinden INDERDAAD dat Turken en Marokkanen waardeloze niksnutten zijn en het zou Wilders sieren zijn eigen achterban niet telkens weer af te straffen. Want door dat afstand nemen van zulke uitlatingen praat hij eigenlijk links na en geeft toe dat hij OOK vidt dat PVVers achterlijke en onbeschaafde boertjes zijn.
Wat Wilders had moeten doen is zeggen: de uitspraken van dhr. Bosman zijn voor zijn eigen rekening. Verder is dhr. Bosman een gewaardeerd medewerker van de partij en dus gaan we NU over tot de orde van de dag.

Door dat genuanceer verzwakt Wilders zijn positie ipv ze te versterken.
Dat zie je nu ook met de katholieke kerk: door met betraande ogen publiekelijk schuld te bekennen voor een paar pedofiliezaken van 50 jaar geleden stijgt het aantal pedofilie-slachtoffers ineens met vele malen en komt de kerk er NOG slechter uit.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Dhana
Berichten: 7964
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Dhana » Zo Jan 15, 2012 3:11 pm

Mijn beide zussen en echtgenoten zijn er rotsvast van overtuigd dat Wilders Hitlerneigenschappen heeft. Als ik daar tegen in ga, word ik aangekeken en behandeld of ik zelf nazisympathiën heb. De enige die me kan volgen is mijn zoon. Maar ja die woont in het Goudse Korte Akkeren, dus die weet wel zo'n beetje wat de doorsnee moslimmentaliteit inhoudt. Al die mensen die een slaperige dorpje wonen waar een hoofddoekje nog een bijzonderheid is en waarvan de kinderen wegens gebrek aan mohammedaanse klasgenoten nooit en te nimmer onder bedreiging hun zakgeld op het schoolplein hoeven in te leveren, hebben makkelijk praten.

Misschien dat ik als ik zelf niet jaren in Gouda gewoond zou hebben hun ideeën gedeeld zou hebben. Ik heb zelf twee zoons maar mijn vriendinnen daar met dochters konden die meiden niet zonder lijfwachten naar het zwembad of de Reeuwijkse Plassen laten gaan. Zelfs op klaarlichte dag kon het ze overkomen dat ze midden in het centrum in het kruis en borststreek betast werden. Onze Hollandse mentaliteit heeft er toe bij gedragen dat het zo uit de hand heeft kunnen lopen. Geen mens die dat ziet gebeuren doet ook maar een mond open. Erger nog... er wordt gewoon de andere kant op gekeken. Zolang we zelf te laf zijn om daar paal en perk aan te stellen hebben we nog maar met het topje van de ijsberg te maken.

Ik kan bladzijden vullen met wat Hollandse kinderen overkomt en dat dan met name die wegens scheiding of wat dan ook bij hun moeders wonen. Wij zorgen niet meer voor elkaar. Het enige wat er gedaan wordt is op koffievisites en verjaardagen hoofschuddend sissend de verhalen aan horen en de eigen ervaringen te delen. Maar er wat aan doen? Ho maar. Stelje voor dat je een steen door je raam krijgt of dat ze even gaan pingen met hun vrienden... Dan heb je geen poot om op te staan en voor dat je het weet heb je een mes tussen je ribben,

Pas als we zo ver zijn dat we het niet meer pikken kan het tij gekeerd worden als het dan tenminste al niet veel te laat is.

En dan niet te vergeten al die autochtonen die brood op de plank hebben door allerlei gezellige planntjes voor ze bekokstoven. Hoeveel jeugdwerkers zouden er op straat komen te staan als er geen overlast meer zou zijn van totaal geschifte criminele knaapjes? Waarbij ons een nog groter probleem te wachten staat, omdat die meiden de mentaliteit van hun broertjes aan het over nemen zijn. Heb je wat tegen een klasgenootje, laat je je broers en hun kornuiten toch even langs komen? En als het erg dringend is ga je zelf aan het werk. Je weet hoe die te werk gaan en thuis wordt er toch over ons gsproken alsof wij het schuim van de aarde zijn in plaats van henzelf. Dus het zal je pa een halalworst zijn hoe welke kaffir dan ook behandelt. Als je maar zorgt dat je als maagd te boek staat, kan je voor de rest doen en laten wat je wilt.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

mercator
Berichten: 18571
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor mercator » Zo Jan 15, 2012 3:17 pm

Dhana schreef:Mijn beide zussen en echtgenoten zijn er rotsvast van overtuigd dat Wilders Hitlerneigenschappen heeft.


Zo gaat dat. Mijn eigen broer is er rotsvast van overtuigd dat ik een racist ben omdat ik twijfel aan de goede bedoelingen van moslims. Dat is niet bij wijze van spreken, maar dat heeft die letterlijk zo gezegd. Op die manier schiet het natuurlijk geen centimeter op. Dat is het resultaat van decennia lange linkse hersenspoeling. Ozes heeft het hier geschreven en ik ga die uitspraak onthouden want het klopt als een bus:
links heeft weten te bekomen dat Europees zelfbehoud een ergere kwaal is dan moslimterrorisme.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Zwartmeer » Ma Jan 16, 2012 10:55 am

mercator schreef:PVV is over het hoogtepunt heen. Het kan alleen maar bergaf gaan nu, dank zij het principe van het cordon sanitaire vanuit de gevestigde intellingen. De PVV zit gevangen in een tang tussen dat cordon sanitaire én de demografische evolutie: laat Europa zo snel mogelijk volstromen met allochtonen en Wilders wordt binnen de 10 jaar een soort nieuwe Janmaat. Dat automatisme zie je in alle Europese landen. Het volstaat voor links om nog een paar jaar de immigratiesluizen open te zetten en rechts verdwijnt vanzelf.

Achteraf had de PVV beter deze regering niet kunnen gedogen. Ze zijn met een heleboel zaken akkoord gegaan die tegen hun eigen partij-programma indruisen. Of te wel ingaan tegen de reden waarom mensen op hen gestemd hebben. Ik meen dat er vorig jaar 160.000 nieuwe Nederlanders bij zijn gekomen. Zouden het er meer zijn geweest zonder de PVV? Maar ik zou me eerst niet al te druk maken. Dit zijn geen verkiezingsuitslagen. En ze staan nog steeds op 21 zetels ondanks het geklungel.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

mercator
Berichten: 18571
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor mercator » Ma Jan 16, 2012 11:11 am

Zwartmeer schreef:Achteraf had de PVV beter deze regering niet kunnen gedogen. Ze zijn met een heleboel zaken akkoord gegaan die tegen hun eigen partij-programma indruisen.


Blijkbaar kan een cordon sanitair ook nog werken eens de PVV binnen de regering zit. Vooral vanuit de coalitiepartner CDA wordt de eigen regering op alle manieren gesaboteerd.
Mijn idee is dat links de macht zodanig in handen heeft dat die op een democratische manier onmogelijk nog kan vernietigd worden. Dat zou theoretisch alleen maar kunnen als de PVV een absolute meerderheid zou halen en dat is onmogelijk, alleen al gezien de ethnische opbouw van de Nederlandse bevolking. Dat probleem is hetzelfde overal in Europa. Behalve-gek genoeg-in Vlaanderen: daar zou het wél mogelijk zijn dat de nationalistische partijen tesamen meer dan 50 % van de stemmen zouden krijgen, maar dàt kan dan weer niet binnen de Belgische Islamofiele constructie. t Is om depressief van te worden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41267
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jan 16, 2012 9:08 pm

Zwartmeer schreef:Ik meen dat er vorig jaar 160.000 nieuwe Nederlanders bij zijn gekomen.

Dat zijn vooral mensen uit andere landen van de EU en beslist niet allemaal moslims. :ermm:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Peiling: SP stijgt met 4 zetels

Berichtdoor Zwartmeer » Ma Jan 16, 2012 9:40 pm

Pilgrim schreef:
Zwartmeer schreef:Ik meen dat er vorig jaar 160.000 nieuwe Nederlanders bij zijn gekomen.

Dat zijn vooral mensen uit andere landen van de EU en beslist niet allemaal moslims. :ermm:

Oke, maar ook dan is het niet goed. Waarom moet iedereen hierheen? Die mensen snap ik. Maar niet de politici die de grenzen open zetten. Het is toch logisch dat als een Pool hier voor hetzelfde werk vijf keer zoveel kan verdienen hij hierheen gaat. Ik kom steeds van die Zuid-Europese bedelaars die voor de Albert Heijn staat tegen. En die verkopen dan een daklozenkrant of spelen een kinderliedje. Wat hun binnenhalen gaat toch ten koste van onze eigen daklozen en junks? Die zal je altijd houden. Die krijgen het door deze concurrentie alleen maar zwaarder. Ik begrijp echt niet dat iemand die hier alleen maar te gast is een daklozen krant kan verkopen. Natuurlijk is hij dakloos! Wat anders? En 160.000 is toch een getal uit het pre-Fortuyn tijdperk? Toen de mensen het zo zat waren.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten