De neergang van de Islamwetenschap

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46625
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De neergang van de Islamwetenschap

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jun 29, 2015 3:14 pm

Islamitisch sprookjesuur: Was Mohammed alleen maar een zotte inval?

Geplaatst op 28 juni 2015

Afbeelding

Steeds meer islamwetenschappers betwijfelen of de islamuitvinder Mohammed ooit geleefd heeft. Een fascinerend nieuw populair wetenschappelijk boek, “Good Bye Mohammed”, zal dit internationale debat waarschijnlijk nog meer aanwakkeren. Maar in Duitsland mag men daar tegenwoordig niet meer over praten. Om redenen van politieke correctheid en uit pure angst.

Enkele jaren geleden is het een populair wetenschappelijk boek over Mohammed en de koran, dat alleen in de Duitse taal bestond, gelukt om op de voorpagina van de “New York Times” terecht te komen. De Duitse schrijver, een islamwetenschapper, had feiten opgeschreven die alle illusies van de politiek correcte denkers als een zeepbel uit elkaar lieten spatten. Enkele jaren later heeft nu een andere islamwetenschapper er met een anoniem boek een schepje bovenop gedaan. Waarom anoniem? Tegenwoordig mag men in populair wetenschappelijke boeken over het thema islam geen politiek incorrecte vragen meer stellen, anders wordt men onmiddellijk uitgerangeerd of zelfs vermoord.

Het lezenswaardige nieuwe Mohammed-boek “Good Bye Mohammed” van een islamwetenschapper kon nu nog alleen nog maar onder het pseudoniem Norbert Pressburg verschijnen. Wie de spannende 250 pagina´s heeft gelezen, kan alleen nog maar zijn hoofd schudden hoe we tegenwoordig islamitische sprookjes als zogenaamde waarheid accepteren en ons leven in vooruitsnellende gehoorzaamheid steeds meer oriënteren op Oriëntaalse fabels, alleen maar om de aanhangers van het sprookje maar niet te beledigen.

Toen ik een generatie geleden in Freiburg luisterde naar voordrachten in islamwetenschappen, waren er nog enkele van mijn toenmalige professoren als vanzelfsprekend duidelijk dat er terechte wetenschappelijke twijfel over zou bestaan of de historisch beschreven persoon Mohammed daadwerkelijk ooit geleefd had.

Het vragen stellen over overgeleverde uitspraken met betrekking tot de islam was toen nog toegestaan. Het was zelfs een van de belangrijkste voorwaarden van de islamwetenschap. Tegenwoordig bestaat deze vrijheid bij het thema islam niet meer. Terwijl er intussen steeds meer aanwijzingen bestaan dat de historische persoon Mohammed vooral zuiver Oriëntaals jagerslatijn is, een sprookje, waarmee men tot op de dag van vandaag veel geld kan verdienen, een fata morgana van de woestijn als tegenhanger van de Noord-Duitse zeemanssprookjes. Het was de islamwetenschapper Christoph Luxenberg, die met zijn ontluistering van de Oriëntaalse sprookjes op de voorpagina van de “New York Times” terechtkwam.

Terwijl veel van zijn inzichten niet nieuw waren. Uit mijn studententijd in Freiburg zijn me de volgende fundamentele uitspraken over de islam en Mohammed, waarover men wetenschappelijk beslist voortreffelijk kan twisten, bijgebleven: de koran werd pas lange tijd na de dood van de zogenaamde profeet Mohammed geschreven. En niet – zoals moslims graag beweren – in het Arabisch, maar in de syro-aramese taal.

De koran is ook zeer zeker gebaseerd op christelijke en joodse fragmenten. En onbetwist is ook: Mohammed was in de toenmalige tijd een christelijke benaming (vertaald zoiets als “gegroet zij” of “geloofd zij”). De munten die in de 7e eeuw gebruikt werden met het woord “Mohammed” waren volgens mijn toenmalige professoren geen bewijs voor het bestaan van een islam-oprichter Mohammed, maar gewoon munten, waarin de christelijke Jezus met de benaming “Mohammed” gehuldigd werd. Deze oude Mohammed-munten droegen immers per slot van rekening ook christelijke kruisen. De eerste eeuwen van de zogenaamde islamitische geschiedenis – aldus mijn professoren – waren in ieder geval deels bedacht. Want de eerste twee “islamitische” kaliefen waren vermoedelijk in een historisch correcte weergave in werkelijkheid christenen.

Samengevat: de islam was geenszins zonder twijfel door een “profeet” uit de hemel gevallen, maar waarschijnlijk religieus-geschiedkundig langzamerhand uit het Syrische christendom ontstaan, zoals iedere religie uit voorgaande religies is voortgekomen, uit verteltradities, culturele gebruiken en ethische regels.

Sinds mijn studie is er echter veel veranderd. Het joden- en christendom zijn tegenwoordig nog altijd objecten van historisch wetenschappelijk kritisch onderzoek. Het staat iedere religiewetenschapper volledig vrij om thesen en antithesen over het christendom en Jodendom op te stellen en steeds opnieuw overal vraagtekens bij te plaatsen. Alleen bij de islam is dat niet meer mogelijk. Erger nog: kritische vragen stellen over de islam is tegenwoordig niet meer toegestaan. Ik heb dat in mijn nieuwe boek “Mekka Deutschland – Die stille Islamisierung” aanschouwelijk met alle verwoestende gevolgen beschreven.

Wie als wetenschapper in Europa tegenwoordig durft te twijfelen aan beweringen uit het gebied van de islam wordt bijvoorbeeld in Duitsland direct ontslagen. Bij de islamwetenschapper professor Sven Kalisch werd door het ministerie van Culturele Zaken van de deelstaat Nordrhein-Westfalen zelfs zijn doceerpermissie afgenomen, omdat hij het gewaagd had om te vragen of Mohammed überhaupt als historisch persoon geleefd had:Onmiddellijk was er in Duitsland angst voor de haat van de islamitische wereld en voor terreuraanslagen. De “Süddeutsche Zeitung” schreef: “Een gevaarlijke these”. En “BILD” schreef: “Islamitische professor maakt islamitische wereld boos”. Omdat islamitische organisaties vanwege een heel normale wetenschappelijke these onmiddellijk op de barricades gingen, moest de Duitse islamwetenschapper Kalisch tot zwijgen gebracht worden. Hij werd gewoon uitgerangeerd. In duidelijke taal: op het gebied van de islamwetenschappen mag men tegenwoordig in Duitsland niet meer wetenschappelijk werken. En islamkunde, zoals ik deze een generatie geleden in Freiburg tijdens mijn studie nog gehoord heb, bestaat tegenwoordig niet meer. Daarvoor in de plaats is op Duitse universiteiten een sprookjesuur gekomen, waar vermoedelijke Oriëntaalse fantasieverhalen als realiteit gepresenteerd worden. Ook de politiek en de media verkopen ons tegenwoordig bij de islam vele bedrieglijke beelden, ficties en hersenspinsels vanzelfsprekend als feiten, zonder de mogelijkheid om vragen te stellen naar mogelijke zwendel.

De waarheid luidt echter: de door meer dan een miljard mensen vereerde zogenaamde islamoprichter Mohammed is, wanneer je de verklaringen en uiteenzettingen van Duitse islamwetenschappers zoals professor Karl-Heinz Ohlig of professor Sven Kalisch volgt, wellicht alleen maar een kunstmatig figuur, dus modern uitgedrukt niets anders dan nu James Bond, Donald Duck of Darth Father. Ook de islamwetenschapper professor Tilman Nagel schreef in 2008 in zijn standaardwerk “Mohammed – Leven en legende” op pagina 871: “de hele overlevering over Mohammed neemt het uiteindelijk het karakter aan van een opeenhoping van wonderbaarlijke vertellingen…”. Hoe men tegenwoordig over Mohammed en de koran moet denken, wordt voor ons bepaald:

“´Alle kennis staat al in de koran en wetenschap moet zich daaraan meten´, zegt Thomas Eich, islamwetenschapper aan de universiteit Bochum. ´Als de koran niet met de wetenschap verenigbaar is, dan zit de wetenschap automatisch fout.´ Wetenschap moet uiteindelijk de koran bevestigen – maar niet om kennis te creëren, maar om bestaande kennis te behouden.”

Dat betekent: er bestaat bij moslims geen scheiding tussen geloof en wetenschap. De wetenschap heeft bij moslims slechts tot doel om het geloof in Allah te bevestigen. Dat is ook de belangrijkste reden waarom islamitische landen wetenschappelijk gezien volledig zonder betekenis zijn. Ze kunnen zich niet uit eigen kracht door ontwikkelen. De islamitische wereld staat wereldwijd op de allerlaatste plaats bij de publicatie van wetenschappelijke geschriften, bij de publicatie van populair wetenschappelijke boeken over niet-islamitische thema´s en bij het aantal winnaars van de Nobelprijs.

Door van wetenschappers, die zich in Duitsland wetenschappelijk kritisch met de islam bezighouden, hun doceerpermissie af te pakken, accepteren we de islamitische zienswijze, volgens welke wetenschap overal daar waar moslims leven slechts middel tot het doel is. In duidelijke taal: ook wij vallen nu steeds verder terug, omdat wij met de stille islamisering op alle gebieden datgene opgeven wat ons ooit vooruit heeft gebracht. In Duitsland is het echter taboe om hierover te praten. Want in Duitsland geloven we nu dat sprookjes ons vooruit zullen brengen.

Bron: http://info.kopp-verlag.de

Auteur: Udo Ulfkotte

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/06/28 ... more-91889

Zou Hans Jansen zich nu omdraaien in zijn graf of zou hij deze ontwikkeling al lang voorzien hebben? :thinking:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75017
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De neergang van de Islamwetenschap

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 29, 2015 3:27 pm

Pilgrim schreef:Zou Hans Jansen zich nu omdraaien in zijn graf of zou hij deze ontwikkeling al lang voorzien hebben? :thinking:


Ik heb geen idee. Hans Jansen was slim, en zou zich geworpen hebben in deze theorie. Maar Hans Jansen ging er volgens mij van uit dat zolang moslims geloven dat Mohamed bestaan heeft, hij dat als uitgangspunt moest nemen.

Het heeft geen nut om te roepen dat Mohamed niet bestaan heeft, als je moslims daar van niet overtuigd krijgt ..
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten