DISCRIMINATIE

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

DISCRIMINATIE

Bericht door Hans v d Mortel sr »

De betekenis van het woord Discriminatie

Ik zeg met nadruk WOORD. Het is maar een woord. Deze wetenschap wordt nogal eens makkelijk terzijde gelegd.

Wie bepaalt eigenlijk de betekenis van een woord en beslist tevens over de toegevoegde waarde eraan? De uitgever van woordenboeken misschien? Nee toch zeker. Neem het woord revolutie en de betekenis daarvan. Dat woord heeft NIET dezelfde betekenis voor iedereen. Wie is er dan fout? Is een rechter in staat om een beslissing af te dwingen? NEE! Mits hij een corrupte arrogante flikker is die meent alles beter te weten. Of misschien gaat het hem eigenlijk louter om ordinaire machtsuitoefening. Revolutie betekent voor westerse begrippen geweld en ongeoorloofde activiteit. Dat was, maar tegenwoordig is het wat de gek er voor geeft. Denk aan de Arabische revolutie. Revolutie in Syrië. Was de betekenis daar nu goed of slecht van? Hoe dan ook heeft het woord revolutie in Zuid-Amerikaanse ten enenmale altijd een positieve klank. Het betekent omwenteling ten goede. Om zoiets hier te bereiken is het nodig dat tegenover moslims gediscrimineerd wordt om een revolutie in Europa tot stand te brengen. Merkel meet echter met twee maten. 3 oktober zou in Duitsland weleens de dag van de revolutie kunnen worden. Ik zie dat positief. Merkel negatief en strafbaar. Het leger patrouilleert al in de straten van Dresden, broeinest van de revolutie met een vraagteken. Voor mij met een uitroepteken. icon_thumbup.gif

Onze wetgeving is aan grondig onderhoud toe.
Af en toe heb ik de indruk dat er smerige belangen zijn behartigd bij het in elkaar frutselen van de wetgevende regels. Discriminatie zal ongetwijfeld een belangrijke rol hierin gespeeld hebben. Hoe kun je nu in godsnaam vrijheid van meningsuiting laten matchen met het begrip discriminatie dat voor een ieder een verschillende betekenis heeft. Doe de test en ga maar eens een vragenronde doen langs vrienden en bekenden. Een goede interviewer heeft hiermede alle moslims direct bij hun pik. Want als er een groep discrimineert dan is het wel onder de aanhangers van de discriminerende historische kampioen, de Arabier Mohammed. Want een vrouw de helft van haar waarde toekennen is niet discriminerend wanneer dit niet in de praktijk wordt toegepast. En dat is nu juist wat Mohammed wel deed. Hij was een praktiserende moslim en discrimineerde er wellustig op los. De vrouw is minderwaardig. Zo simpel is het als we het over discriminatie hebben onder de moslims.

Discriminatie volgens Van Dale.
Verwerpende onderscheiding, achterstelling, negatieve beoordeling en behandeling van iets, iemand of een groep op grond van bepaalde, niet ter zake doende kenmerken als ras, huidskleur, sekse, geaardheid en dergelijke (waarom wordt hier ‘dergelijke’ verder niet gedefinieerd?).

Knappe of corrupte rechter(s) die in het proces Wilders gaat oordelen over het al of niet kunnen samengaan van goed en slecht door een deur. Discriminatie versus vrijheid van meningsuiting.

Voor mij is discrimineren in woorden net zo min strafbaar als vrijheid van meningsuiting.

Only words
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie