VS zijn niet meer de enige supermacht

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

VS zijn niet meer de enige supermacht

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 28, 2017 6:32 pm

Amerikaanse inlichtingendienst van Defensie: VS zijn niet meer de enige supermacht

Geplaatst op 27 mei 2017

Afbeelding

De Amerikaanse Defensie inlichtingendienst (DIA) is gealarmeerd: Rusland en China zijn naar inschatting van de experts hard op weg om de VS concurrentie aan te doen voor wat betreft de status van supermacht. Dat schrijft de chef van de DIA, luitenant-generaal Vincent Stewart, in een actueel veiligheidsrapport aan de Senaatscommissie voor militaire aangelegenheden.

Volgens het rapport hebben de potentiële concurrenten van de VS in de afgelopen jaren de Amerikaanse oorlogvoering grondig bestudeerd en een potentieel voor de verzwakking of zelfs uitdaging van de Amerikaanse militaire dominantie ontwikkeld, en wel in de lucht, op de grond, op het water, in de ruimte en op cybergebied.

Letterlijk schrijft Stewart: “Ze zullen gebruikmaken van alle diplomatieke, economische en politieke methodes en van andere verborgen mechanismen van invloed en druk om hun regionale agenda door te drukken – met een impliciete of daadwerkelijke toepassing van militair geweld.”

Concreet zouden vooral Rusland en China het potentieel voor een serieus te nemen projectie van militaire macht hebben. Stewart: “Moskou beschouwt militaire macht als een kritisch belangrijke basis voor het bereiken van strategische doelen en heeft aanzienlijke bronnen in de modernisering van haar strijdkrachten gestoken.”

Iets soortgelijks zou ook voor China gelden: “De Chinese leiders zoeken naar manieren om de groeiende militaire, diplomatieke en economische positie van China te gebruiken om de internationale invloed van het land te vooruit te brengen”, schrijft Stewart. China zou er, net als Rusland, naar streven om ook buiten het Chinese vasteland te kunnen opereren en internationale invloed te winnen.

Stewart´s slotsom klinkt ontnuchterend. De internationale situatie zou dusdanig veranderd zijn dat de VS niet meer de “enige supermacht” zouden zijn. Veelmeer zouden “buitenlandse strijdkrachten een bijna gelijkwaardig of op enkele terreinen zelfs vergelijkbaar potentieel kunnen ontplooien”, stelt de generaal vast.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/27 ... upermacht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 22 gasten