De toestand van de strijdkrachten in heel Europa

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46614
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De toestand van de strijdkrachten in heel Europa

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 17, 2019 5:28 pm

Bijna alle strijdkrachten in Europa bevinden zich inmiddels in een miserabele toestand

Geplaatst op 16 februari 2019

Afbeelding

Voor 1960 was de wereld voor de militairen nog in orde. Het was de tijd van de Koude Oorlog en men kreeg genoeg geld van de minister van Financiën om de strijdkrachten te kunnen uitrusten met voldoende wapensystemen. Ook bestond in bijna alle landen de dienstplicht, die er garant voor stond dat de strijdkrachten over genoeg soldaten konden beschikken.

Nu, 30 jaar later, beschikken de Europese landen uitgedrukt in procenten van het bnp nog over minder financiële middelen dan in 1990 en hebben ze bovendien nog met een tekort aan soldaten te kampen, omdat het grootste deel van de strijdkrachten van de landen in Europa werden veranderd in een systeem van vrijwilligers. De gevolgen zijn verwoestend, er werden vele kazernes gesloten, de zware wapens werden gereduceerd, en de kwijnende wapenindustrieën in Europa zuigen de strijdkrachten met hun begeerlijkheden uit tot op het bot. Het gevolg daarvan is dat in de praktijk nog maar enkele landen beschikken over volledig functionele strijdkrachten.

“Grote drie” nog slechts beperkt inzetbaar
Laten we eerst eens naar de grote drie kijken: Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland. De beide eerste landen hebben weliswaar atoomwapens, maar verder alleen nog maar in enkele legereenheden capaciteiten voor het uitvoeren van operaties. In het geval van Frankrijk is dit de marine en in het geval van Groot-Brittannië het leger. Het Duitse leger maakt op de deskundigen een erbarmelijke indruk, maar de energieke betrokkenheid van minister van Defensie Ursula von der Leyen geeft hoop dat het weer bergopwaarts gaat met het Duitse leger.

NAVO-landen van Europa vertrouwen op Amerikaanse hulp
Bij de andere NAVO-lidstaten is ook niet echt iets meer te vinden dat de moeite waard is. Alle landen in het midden van Europa houden zich niet aan de NAVO-criteria, bijvoorbeeld 2% van het bnp voor defensie, en vertrouwen in geval van nood op de ondersteuning door de VS. President Trump heeft hier 100% gelijk wanneer hij steeds opnieuw meer solidariteit van de Europese lidstaten van de NAVO eist.

Positieve uitzonderingen: Finland en Zwitserland
Oostenrijk bevindt zich zodoende wat betreft de strijdkrachten in het beste gezelschap, ook al behalen bijvoorbeeld de pantsertroepen in internationale wedstrijden regelmatig topposities. Maar er bestaan ook positieve voorbeelden van hoe je het goed zou kunnen doen. Helemaal in het noorden van Europa laat het neutrale Finland zien hoe je een actieve neutraliteitspolitiek onder handhaving van sterke strijdkrachten bedrijft. Zelfs de planners in het Kremlin zouden wel eens in kunnen zien dat het zich niet loont (net zoals in de winteroorlog 1939/1940) om Finland aan te vallen, omdat het land bij alle onderdelen van de krijgsmacht hypermodern materiaal bezit, dat in geval van een aanval aan iedere aanvaller zware verliezen zal toebrengen. En ook, echter met beperkingen, Zwitserland onderhoudt nog sterke strijdkrachten, die beoordeeld moeten worden als een uitdrukking van een actieve neutraliteitspolitiek.

Bron: www.unzensuriert.de

Door: Harald Pöcher

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/16 ... -toestand/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten