De islamisering van Afrika

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47818
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De islamisering van Afrika

Bericht door Pilgrim »

Heel Afrika weldra een islamitisch continent?

Geplaatst op 19 april 2019

Afbeelding

Afrika – Wordt het zwarte continent het nieuwe slagveld van het geloof? De islamitische strijdgroepen verschuiven hun gewicht in toenemende mate van het Midden-Oosten naar Afrika en niet alleen maar in het noorden van het door leed geplaagde continent.

Zoals blijkt uit een bericht van “Breitbart” verhogen de VS en ook de Chinezen hun betrokkenheid tegen de vele milities, islamitisch of niet, in Afrika. De jacht op de grondstoffen in de instabiele landen wordt door het toenemende ontkiemen van jihadistische bewegingen moeilijker gemaakt. Behalve Boko Haram en Al-Shabaab bestaan er ettelijke kleinere groeperingen, die zich verbonden voelen met ISIS of directe filialen van de Islamitische Staat zijn. Veel groeperingen, waaronder ook Al-Qaida, zijn al tientallen jaren actief en gewoon niet dood te krijgen.

Het gaat vooral om de volgende landen: Somalië, Zuid-Soedan, Tunesië, Niger, Mali, Libië, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Burkina Faso, Kameroen, Tsjaad en de Democratische Republiek Kongo. Er is nauwelijks een land dat niet gegrepen werd door het interreligieuze conflict. Daarbij verloopt de grens van het geloof tamelijk nauwkeurig in het midden van Afrika. Vanuit het noorden dringt de islam langzaam, maar met succes, steeds dieper het zwarte hart van Afrika binnen. Het mensenpotentieel van de radicale islamieten is in Afrika enorm, er zijn immers ontelbare verarmde en wanhopige massa´s, die zich maar al te graag in een droom van een beter leven in het paradijs zouden willen inkopen. Nu al is er sprake van een enorme toename van het aantal leden van ISIS-groeperingen. Wellicht dreigt Afrika een veel bloediger slagveld te worden dan het Midden-Oosten dit ooit zou kunnen zijn.

Generaal Marcus Hicks, die de speciale Amerikaanse troepen in Afrika aanvoert, waarschuwde al dat de oorlog tegen de islamitische groeperingen in Afrika vermoedelijk niet te winnen zou zijn. Wat dit voor Europa betekent, laat zich gemakkelijk beschrijven. Mochten zulke ISIS-groeperingen zich daar beneden nestelen, dan dient rekening gehouden te worden met nog grotere migratiebewegingen naar Europa.

Maar ook in Libië woedt de radicale islam. Na de militaire nederlaag van ISIS in Irak en Syrië vluchten schijnbaar veel strijders van Allah naar Libië, waar een heftige burgeroorlog woedt. Zodoende groeit ISIS ook in deze regio onophoudelijk.

De warrige burgeroorlog in Libië is voor buitenstaanders nauwelijks te begrijpen. Het is echter duidelijk dat er veel islamitische brigades aan deelnemen, die allemaal een vorm van de sharia willen implementeren. Frank Kryza van het Royal Institute of International Affairs beweert tegenover “Breitbart” dat “Libië het volgende kalifaat van de Islamitische Staat zal zijn”.

Het land maakt sinds jaren een stijgende toename van strijders uit de hele wereld mee. Maar er komen ook veel geharde Jihadisten uit Syrië, die hun visioen van het kalifaat niet opgegeven hebben. Ze proberen vooral Libië te veroveren, om van daaruit een bruggenhoofd naar Europa te kunnen vestigen. Italië is niet ver weg, zegt Kyrza, en hij merkt op dat het aantal Jihadisten van ISIS vermoedelijk al tot 20.000-30.000 toegenomen zou kunnen zijn. Dat komt ongeveer overeen met de grootte van ISIS in het jaar 2015 of 2016. En het eindpunt is nog steeds niet bereikt.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/19 ... continent/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Plaats reactie