Economische crisis en corruptie in Zuid-Afrika

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41282
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Economische crisis en corruptie in Zuid-Afrika

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 29, 2019 9:16 pm

Zuid-Afrika: Werkloosheid en illegale immigratie ruïneren het land

Geplaatst op 21 april 2019

Afbeelding
De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa.

Een kwart eeuw na de “bevrijding” van Zuid-Afrika bedraagt het officiële werkloosheidspercentage meer dan 27%. Bij de mensen onder de 35 jaar bedraagt dit percentage een alarmerende 53% – een van de hoogste ter wereld.

De zwarte ANC-regering zweert herhaaldelijk – vooral tijdens verkiezingscampagnes – dat ze arbeidsplaatsen zal creëren, wat haar tot nu toe niet lukte. Open grenzen, corruptie en bijna geen plicht om rekening en verantwoordelijkheid af te leggen, bloeiden sinds 1994 in Zuid-Afrika. Voor het eerst bevatte het manifest van het ANC voor de verkiezingen op 8 mei de verplichting van de partij om de stroom van niet geregistreerde illegale immigranten te bestrijden, bericht de website “Freewestmedia”.

De partij zegt “harde maatregelen tegen illegale immigranten te nemen die deelnemen aan criminele activiteiten in het land of aan grensoverschrijdende delicten. Inclusief diegenen die illegale handel bedrijven en in Townships en dorpen vervalste levensmiddelen verkopen.”

Tijdens zijn rede in het Moses Mabhida Stadium in januari sprak president Cyril Ramaphosa over de noodzaak van een “effectief grensmanagement”. Het zou tevens het doel van de regering zijn om de werkloosheid tot 2020 met de helft tot ongeveer 14% te verminderen. Dit is echter “onwaarschijnlijk”, aldus de Wereldbank in een bericht uit 2018.

Het enorme werkloosheidspercentage heeft de apathie onder de kiezers aangewakkerd. De verkiezingscommissie registreerde een daling van de geregistreerde kiezers in de leeftijd van 18 en 19 jaar van ongeveer 47%. Ongeveer twee derde deel van de negen miljoen stemgerechtigden die zich niet laten registreren, is jonger dan 30 jaar.

Met gemakkelijker toelatingseisen is het aantal studenten aan universiteiten toegenomen en het aantal geslaagden van openbare universiteiten is van 92.874 in het jaar 2000 naar 203.076 in het jaar 2016 meer dan verdubbeld.

Het ontwikkelingsproject Zuid-Afrika is mislukt
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verlaagde in april de voorspelde groei van het bnp van Zuid-Afrika voor 2019 van 1,2% en verwees naar politieke onzekerheid bij landbezit, grote corruptie en steeds terugkerende stroomuitval, wat het vertrouwen van de beleggers zou schaden.

Nieuw onderzoek van de denktank “Eunomix Business & Economics” heeft aangetoond dat Zuid-Afrika een van de grootste economische dalingen van de afgelopen 12 jaar meemaakte. Een land, dat zich niet in oorlog bevond. Zuid-Afrika zou zich wat betreft een serie sociale, economische en bestuursmaatregelen meer verslechterd hebben dan welke andere natie ook, die niet in een internationaal of civiel conflict verwikkeld zou zijn.

Alleen conflictrijke landen zoals Mali, de Oekraïne en Venezuela zouden zich in de afgelopen tien jaar slechter hebben ontwikkeld dan Zuid-Afrika, zei “Eunomix”.

Een index van de indicatoren voor veiligheid, regeringsleiding, welvaart en welzijn toonde aan dat Zuid-Afrika verleden jaar naar de 88e plaats van 178 naties was gedaald. De denktank maakte de afgelopen negen jaar voor de verslechtering van corruptie en politieke verlamming verantwoordelijk.

Ramaphosa, die op 8 mei met zijn eerste verkiezingen wordt geconfronteerd, zal “naar alle waarschijnlijkheid slechts een president met een eenjarige ambtsperiode zijn”, zei de chef van “Eunomix”, Claude Baissac. “Hij begon met een zeer zwakke economie, de zwakste van alle presidenten sinds Mandela en ook vanuit politiek had hij een zwakke start. Ramaphosa heeft landroof ondersteund, terwijl Mandela een florerende economie van de voormalige Apartheid-regering had geërfd. De landbouw van het land verkeerde in shock toen Ramaphosa gedreigd had met de inbeslagneming van land van blanken”, zei Baissac tegenover “Bloomberg”.

“Het ontwikkelingsproject is mislukt. Zuid-Afrika is nu een fragiele staat, waarvan verwacht wordt dat hij nog zwakker wordt”, aldus de chef van “Eunomix”. De staatsprestatie van Zuid-Afrika bereikte in 2007 haar hoogtepunt. In dit jaar waren de economie en de regeringsleiding het best. Sindsdien heeft de staat op alle wezenlijke prestatie-indicatoren een constante achteruitgang meegemaakt.

Bron: www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/21 ... -het-land/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten