Cultuur onder Vuur

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 28, 2019 12:53 am

Deze organisatie krijgt nu een eigen topic!

CULTUUR ONDER VUUR CONGRES 2019

Afbeelding

Bestaat onze westerse beschaving nog over vijftig jaar? Niet als het aan politiek-correct links ligt. Islamisering, klimaatideologie, massa-immigratie... Het slaat gaten in de dijken van Nederland. Als dit zo doorgaat raken we onze eigenheid en vrijheid kwijt.

Onze cultuur wordt bedreigd, maar wat doen we eraan? Dat is de grote vraag waar we samen met u over willen nadenken op het congres van Cultuur onder Vuur. Boeiende sprekers belichten voor ons de verschillende aspecten van de verdediging van onze cultuur: de taak van de elite, het belang van onderwijs, de rol van de media.

In de pauzes en tijdens de borrel kunt u kennismaken met gelijkgezinden en in het beursgedeelte kennismaken met geallieerde organisaties. Het congres wordt opgeluisterd met prachtige klassieke muziek op het beroemde Cavaillé-Coll-orgel in de Philharmonie in Haarlem. Van harte welkom!

Na afloop vindt het bijzondere Cultuur onder Vuur 2019 Congresdiner plaats waar u van harte voor bent uitgenodigd en waar u zich separaat voor dient aan te melden.

Schrijf u hier snel in want er is beperkt plaats. Toewijzing van de gereserveerde zitplaatsen vindt plaats op volgorde van aanmelden.

Afbeelding

Lees verder >>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 06, 2019 11:05 pm

SCHOKKEND: NEDERLANDSE POLITIEAGENTEN GAAN IN UNIFORM NAAR ISLAMITISCHE GEBEDSOPROEP

Geplaatst op 6 september 2019Nederlandse politieagenten wonen in uniform de islamitische gebedsoproep bij. Dat is te zien op een filmpje dat de ronde doet op het internet.

“Allah akhbar”

We zien hoe een imam luidkeels oproept tot gebed. Daarbij roept hij “Allah akhbar”, de leus waarmee islamitische terroristen westerse kelen doorsnijden. De geüniformeerde agenten staan erbij en kijken ernaar.

Multiculti thee met islamieten
De gebedsoproep vindt plaats bij een iftar, een maaltijd tijdens de Ramadan. Nederlandse politieagenten zijn daar niet om de wet te handhaven. Wel om multicultureel thee te drinken met de islamieten.

Zorgwekkende islamisering
Het bijwonen van islamitische gebedsoproepen past binnen een zorgwekkende ontwikkeling van islamisering bij de politie. Landelijke politiechef Bernard Welten gaf het voorbeeld door op de knieën te gaan in de moskee.

Hoofddoekjes bij het politieuniform
Pieter-Jaap Aalbersberg, hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie, noemde de Ramadan in 2017 een “heilige maand”. Aalbersberg vindt het zelfs een goed plan om islamitische politieagentes hoofddoekjes te laten dragen.

Teken de petitie: stop de islamisering van de Nederlandse politie!
Politieagenten in uniform moeten onpartijdig de wet handhaven. Ze moeten onze Nederlandse christelijke cultuur respecteren. Ze moeten zeker niet knielen voor de islam en naar gebedsoproepen luisteren. Teken nu de petitie en verzoek de Nederlandse politie: stop met islamiseren!

[Teken de petitie op de site!]

Afbeelding

https://cultuurondervuur.nu/schokkend-n ... p/#petitie
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72928
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Ariel » Zo Nov 03, 2019 11:43 am

Hoe was het Cultuur onder Vuur Congres Pilgrim. Heb je veel interessante mensen ontmoet ? En was het het geld waard?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 03, 2019 10:00 pm

Het was zeker de moeite waard en ik heb met verscheidene mensen gesproken, zowel bekende als minder bekende.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 05, 2019 1:18 am

Linkse indoctrinatie in het onderwijs: schoolboekenrapport Cultuur onder Vuur
Cultuur onder Vuur TV - 10 okt. 2019Het is een interview met Henk Rijkers, die voor Cultuur onder Vuur het rapport maakte over linkse indoctrinatie in schoolboeken.

Rijkers doet een boekje open over de politiek-correcte propaganda die links in de schoolboeken van onze kinderen heeft gezet.

Dit moet u zien!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 05, 2019 1:18 am

Onthullend rapport over linkse indoctrinatie in schoolboeken

Geplaatst op 29 oktober 2019

Afbeelding

De linkse indoctrinatie in schoolboeken is schrikbarend. Gelukkig is mijn rapport nu klaar! De rillingen lopen mij over de rug als ik dan ook nog dit lees: “Minister Ingrid van Engelshoven (D66) gaat de inhoud van schoolboeken bespreken met uitgevers van schoolboeken.” Sinds wanneer bepaalt de politiek wat er in schoolboeken staat? De linkse indoctrinatie van onze kinderen wordt steeds onbeschaamder. Daarom dit rapport. Het zal hard inslaan.

Als trouw medestander van Cultuur onder Vuur stuur ik u graag het rapport. Maar dan moet het ook direct door naar Arie Slob, minister van Onderwijs; naar de grote onderwijs- en scholenorganisaties; naar de onderwijswoordvoerders van alle fracties in de Tweede Kamer. Naar alle journalisten, grote televisiezenders en websites. Help mij alstublieft vandaag nog het geld bij elkaar te krijgen voor de grootschalige verzending van het rapport.

Het rapport moet de hele samenleving ervan doordringen dat schoolboeken onze kinderen willens en wetens indoctrineren. Bedenk dat we nu de beslissende slag kunnen binnenhalen: de slag om de jonge generatie! De tijd is rijp. Dat schoolboeken vol linkse inhoud staan, dringt steeds breder door. Ook tot de politiek zelf. Met het unieke onderzoek heeft Cultuur onder Vuur het voortouw genomen. Het is een doorbraak: waar anderen nog over praten, hebben wij al uitgevoerd.

Eerlijk is eerlijk: het was een enorm karwei. Talloze schoolboeken van het lager en voortgezet onderwijs hebben we doorgeworsteld. We concentreerden ons daarbij op twee thema’s: ‘Groene’ klimaatpropaganda en islam. Allereerst: welk beeld van de islam rijst uit schoolboeken op? Wat blijkt? Na decennia van massieve druk door Arabische oliestaten stellen schoolboeken de islam alleen nog maar voor als een godsdienst van vrede en verdraagzaamheid.

Dit staat haaks op de historische feiten. Mohammed, stichter van de islam, leidde bloedige veldtochten om zijn sektarische ideeën met geweld te verspreiden. Wie verslagen werd, kreeg de keus: kop eraf of moslim worden. Precies zoals de Islamitische Staat het vandaag nog doet. Deze jihad of ‘heilige’ oorlog is een historisch feit. Toch vind je deze terreur nauwelijks in schoolboeken terug.

Mohammed´s opvolgers waren geen haar beter. Zij liepen Noord-Afrika onder de voet en staken over naar Europa. In Frankrijk wachtte Karel Martel hen op, de grootvader van Karel de Grote. Hij versloeg de moslims verpletterend. Sinds jaar en dag wijzen historici deze slag aan als een scharniermoment. Zonder deze overwinning hadden we nooit een christelijk Europa gekend. Geloof het of niet: moderne schoolboeken verdraaien dit. Volgens hen was het maar een schermutseling, die door ‘christelijke propaganda’ is opgeblazen tot een overwinning. Een veelgebruikt VWO-geschiedenisboek suggereert zelfs dat de Arabieren het in Frankrijk te koud vonden. Ze bleven bij nader inzien liever lekker in Spanje! Zo islamiseert zelfs ons geschiedenisonderwijs. Het staat allemaal beschreven in het rapport, met voetnoten die verwijzen naar de oorspronkelijke bronnen.

Met de blootlegging van deze indoctrinatie stel ik de linkse eigenmachtigheid van onze schoolboeken genadeloos aan de kaak. Met het rapport geef ik bovendien ouders een wapen in handen om bij school protest aan te tekenen. Het rapport bevat tal van tips. Help mij dit rapport zo grootschalig mogelijk te verspreiden. Ik heb een lange lijst aangelegd van topmensen in onderwijs en politiek. Ik wil hen allemaal dit rapport toesturen. Zij moeten dit lezen! Waarom stellen schoolboeken de islam zo verkeerd voor?

De vraag stellen is haar beantwoorden: om de weg vrij te maken voor meer massa-immigratie. Het overgrote deel van de immigranten in Nederland is immers moslim. Niemand mag op de gedachte komen dat van islamitische groepen in Nederland enig gevaar kan uitgaan. Zelfs moeten schoolkinderen de islam leren bewonderen, zodat ons eigen christendom daar als ‘achterlijk’ bij afsteekt.

Eén geschiedenisboek voor de basisschool maakt het wel erg bont. Kinderen krijgen daarin de opdracht het plaatje van een krijgshaftige Viking te vergelijken met dat van een vreedzame, ongewapende Arabier. De bedoeling is duidelijk: dit schoolboek wil schoolkinderen wijsmaken dat de islam vrede betekent, terwijl het onze voorouders als barbaren wegzet. Alles draait om het zwartmaken van onze afkomst en cultuur.

Het andere thema dat het rapport behandelt, is de groene propaganda in schoolboeken. Klimaat en ‘duurzaamheid’ zijn immers de nieuwe religie geworden: een linkse religie. We zien voor onze ogen hoe het onderwijs massaal meewerkt om kinderen aan het ‘klimaat-spijbelen’ te krijgen. Alsof er geen leerplicht meer bestaat! Schoolboeken hebben deze groene hysterie voorbereid. Met hun desinformatie roepen zij bij kinderen het gevoel van een noodtoestand op, die alle wetten kan en moet doorbreken.

Dit sluit naadloos aan bij de draconische inbreuken vanuit de overheid op de vrijheid van meningsuiting en het privébezit. Denk aan het gas-verbod. Denk aan de milieu- en energiebelastingen die op ons af komen. Denk aan de verlaging van de maximumsnelheid. Deze groene dwingelandij moet als noodzakelijk, onontkoombaar, en dus aanvaardbaar worden voorgesteld.

Dat men hiervoor schoolkinderen manipuleert, die nog geen stemrecht hebben of belasting betalen, onderstreept nog eens hoezeer links erop uit is in hen te investeren. Zoals een commentator schreef: scholen lijken wel opleidingsinstituten voor GroenLinks-stemmers. Nieuwe meldingen van indoctrinatie blijven bij mij binnenkomen. Ik kan echter niet langer wachten om met het rapport de eigenmachtigheid van scholen aan de kaak te stellen. U krijgt het rapport nu al. Ik schrijf deze e-mail echter vanuit mijn kantoor, dat nog vol gestapeld staat met rapporten. Maar ook die wil ik allemaal de deur uit! De portokosten zijn nog maar het begin. Want we trekken er ook op uit om het rapport aan de man te brengen. We gaan ermee lobbyen bij politiek, media en onderwijsorganisaties. U kunt mij helpen door een donatie. Met € 20,- kan ik 15 rapporten sturen naar onderwijsbestuurders. Het zou mij pas echt helpen wanneer u een bedrag van € 100,- of meer kunt geven, zodat ik het rapport persoonlijk bij alle onderwijswoordvoerders van de Tweede Kamer kan bezorgen en bepleiten.

We weten dat aan de kaak stellen helpt. We merkten dat vorig jaar al toen we de websites van scholen gingen onderzoeken op verplicht moskeebezoek. Zodra scholen merkten dat ze met moskeebezoek op een negatieve manier in de gaten liepen, begonnen ze snel het foto- en videomateriaal van hun website weg te halen. Scholen weten dus heel goed dat ze fout zitten. Met mijn rapport wil ik daarom bewustzijn kweken bij ouders, scholen en politiek. Waar zijn wij mee bezig? We moeten een golf van verontwaardiging opwekken om direct aan deze (s)linkse indoctrinatie een einde te maken.

Ik wil het succes van het moskeerapport herhalen. Ons rapport “Klassen op de knieën voor de islam” bracht de Tweede Kamer in 2018 tot het aannemen van een motie om het verplichte moskeebezoek van scholen aan banden te leggen. De tijd is gunstig. Ook in de landen om ons heen dringt het besef door dat onderwijs te belangrijk is om aan het onderwijs over te laten. Wat scholen aan kinderen onderwijzen, moet in overeenstemming zijn met wat ouders willen. Niet met de linkse privéhobby´s van een D66-minister als Ingrid van Engelshoven. Samen kunnen u en ik met dit rapport aan ouders een wapen geven om een directe aanpak van linkse indoctrinatie af te dwingen.

  • Met het rapport gaan we bij de politiek langs. Partijen moeten helder maken hoe zij deze indoctrinatie willen aanpakken. Hier wil ik € 3000,- in steken.
  • Ik heb een lange lijst met onderwijsbestuurders, Tweede Kamerleden en andere prominenten. Aan al deze mensen, die de toekomst van het Nederlands onderwijs bepalen, kan ik het rapport zo toesturen. Dat kost mij echter € 5.000,-.
  • Ik wil dat leerkrachten het rapport gratis kunnen bestellen. Ik spreek veel docenten die de propaganda beu zijn. Mijn rapport geeft hen handvatten. De toezending kost € 7.000,-
  • Op sociale media wil ik adverteren om het rapport zo breed mogelijk te verspreiden. Delen ga ik in artikelvorm promoten, met betaalde advertenties. Hier wil ik € 9.000,- in steken.
  • Ik wil advertenties plaatsen in de grote kranten en tijdschriften van Nederland om de aandacht te vestigen op de linkse indoctrinatie en ons vernietigende rapport. Daar wil ik € 11.000,- aan besteden.
Ook als u zelf niet voor de klas staat, draagt u met een gift bij aan beter onderwijs voor onze kinderen en kleinkinderen. Voor hen doen we het. Weet dat elke euro gewaardeerd wordt, ook wanneer u geen € 20,- of meer kunt opbrengen. Alle beetjes helpen. Want met elke euro bereik ik meer Nederlanders. Elke euro is een duwtje in de goede richting.

De Tweede Kamer komt nu terug van herfstreces. Laten we zorgen dat ruim vóór de drukke decembermaand aanbreekt het rapport op de bureaus van alle parlementariërs ligt. Dan kunnen ze er nog dit jaar mee aan de slag! Steeds meer politici pikken de linkse indoctrinatie van onze kinderen niet meer. Ze willen in actie komen. Ons rapport geeft hen de benodigde munitie om een definitief einde te maken aan de linkse drijverij op scholen.

Het zou vreselijk zijn als we niets doen en de politiek-correcte indoctrinatie van onze kinderen straffeloos doorgaat. We moeten deze situatie omkeren. De linkse propaganda in schoolboeken zal stoppen, en wel zo snel mogelijk. Met minder neem ik geen genoegen. Samen krijgen we Nederland weer in het rechte spoor!

Afbeelding

Bron: https://cultuurondervuur.nu

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/29 ... oolboeken/

Als trouwe medestander van Cultuur onder Vuur stuur ik u graag het rapport.

Bestel het schoolboekenrapport

Steun mij bij het verspreiden en lobbyen voor het rapport. Help mij daarom alstublieft met een gift van €20,- €30,- €50,- of zelfs €100,- om het rapport wijd te kunnen versturen.

Ja, ik help met een gift
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 05, 2019 1:19 am

Jenny Douwes ontvangt Nationale Vrijheidsprijs 2019 op Cultuur onder Vuur Congres 2019
Cultuur onder Vuur TV - 21 okt. 2019Jean Wanningen over het rampzalige ECB beleid - Cultuur onder Vuur Congres 2019
Cultuur onder Vuur TV - 31 okt. 2019Hugo Bos en Henk Rijkers over de islam - Cultuur onder Vuur Congres 2019
Cultuur onder Vuur TV - 31 okt. 2019Pater Elias: "De mens gevangene van zijn rede" - Cultuur onder Vuur Congres 2019
Cultuur onder Vuur TV - 31 okt. 2019Prof. dr. Andreas Kinneging - Cultuur onder Vuur Congres 2019
Cultuur onder Vuur TV - 31 okt. 2019Arnold Karskens tegen de NOS - Cultuur onder Vuur Congres 2019
Cultuur onder Vuur TV - 31 okt. 2019Ir. Cyril Wentzel over de klimaatreligie - Cultuur onder Vuur Congres 2019
Cultuur onder Vuur TV - 31 okt. 2019Henk Rijkers presenteert schoolboekenrapport - Cultuur onder Vuur Congres 2019
Cultuur onder Vuur TV - 31 okt. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Za Nov 09, 2019 2:42 am

Apeldoorn baalt: 9000 petities voor Zwarte Piet

7 november ging Cultuur onder Vuur naar het gemeentehuis van Apeldoorn, om de 9000 (!) ondertekende petities voor Zwarte Piet aan de burgemeester aan te bieden.

Bekijk hieronder de beelden en de reactie van de burgemeester:Campagneleider Hugo Bos sprak de aanwezigen toe, over de waarde van tradities, de dictatuur van minderheden en hoe onze vrijheid bedreigd wordt:

Toespraak bij aanbieden petitie aan burgemeester Van Wingerden

De hoogedelgestrenge vrouwe Van Wingerden, geachte aanwezigen,

Hoe komt het dat Nederlanders zo heftig reageren op het afschaffen van Zwarte Piet?
Welke open zenuw is geraakt? Ik denk dat hier drie redenen voor zijn.

1. Een dictatuur van minderheden
2. Een totalitaire gelijkheidsdwang vanuit de overheid
3. En verlies van vrijheden voor burgers

Daarover wil ik u kort enkele dingen zeggen voor we 9.000 petities aanbieden waarin we u als burgemeester verzoeken om Zwarte Piet te behouden.

Zwarte Piet is een oude traditie die vele stormen overleeft heeft. Wat is de waarde van tradities?...
Traditie verbindt ons aan afgelopen generaties en stelt ons in de gelegenheid dit door te geven aan de komende generaties. Het garandeert zo de continuïteit van onze identiteit en herinnert eraan dat wij een schakel zijn in een lange keten. Traditie versterkt ook de samenhang van onze samenleving, die bestaat uit mensen van verschillende generaties.

Met het oog op de toekomst moeten wij oog hebben voor traditie. Maar dat niet alleen. Het volgen van traditie is ook recht doen aan je (voor)ouders. Die hebben tradities niet doorgegeven om in de vitrinekast te zetten, maar om levend te houden, te laten doorgeven van vader op zoon. Echter, nu wordt een van de grote Nederlandse tradities bedreigd door een klein groepje soms gewelddadige activisten.

Stop dictatuur van minderheden
Er is maar een heel klein aantal activisten die onze Zwarte Piet willen afschaffen. Terwijl de overgrote meerderheid van de burgers Zwarte Piet graag wil behouden en die dit familiefeest koesteren. Maar de activisten geven niet op en gebruiken zelfs geweld, Zwarte Piet moet veranderen, en niet alleen de kleur, maar ook de rode lippen, het kroeshaar en de oorringen. Een eeuwenoude traditie die door miljoenen Nederlanders wordt gevierd moet nu wijken voor de gevoelens van een paar activisten. Een voorbeeld van de toenemende dictatuur van minderheden.

Een Ghanese activist heeft evenzeer gelijk als 17 miljoen Nederlanders?
De tweede bedreiging is de totalitaire gelijkheidsdwang. We durven tegenwoordig geen verschil meer te maken tussen diverse culturen en religies. De Nederlandse cultuur en tradities zijn gelijk aan die van Ghana en Papoea-Nieuw-Guinea, om maar een paar landen te noemen. En daarom heeft een Ghanese activist, Jerry Afriyie, net zo veel te zeggen over onze tradities als ongeveer 17 miljoen Nederlanders. Alle culturen zijn gelijk, en daarom promoot de Nederlandse overheid de Islamitische cultuur evenzeer als de Nederlandse cultuur die op het Christendom is gebaseerd. Deze totalitaire gelijkheidsdwang moet stoppen. De Nederlandse cultuur is niet gelijk aan die van een willekeurig Afrikaans land, niet omdat ze per definitie beter is, maar omdat het de Nederlandse cultuur is. En het is een van de taken van de overheid om die cultuur te beschermen tegen soms gewelddadige activisten die deze cultuur kapot willen maken.

Hoe onze vrijheid wordt bedreigd
We moeten onze vrijheid beschermen tegen een gedachtenpolitie (lees: bijvoorbeeld kinderombudsman of Verenigde Naties) die alle vooroordelen, elke vorm van ongelijkheid en elke negatieve stereotypering wil verbieden. Natuurlijk klopt een vooroordeel niet altijd, niet alle Belgen zijn dom en niet alle Duitsers drinken bier. Maar verbieden van negatieve stereotyperingen leidt tot een totalitaire maatschappij waar burgers hun vrijheid verliezen. Waar het maken van een Belgenmop kan leiden tot gekwetste gevoelens en daarmee een strafbaar feit voor deze gedachtenpolitie, die van ons allemaal politiek correcte gehoorzame burgers moet maken.

Het bestrijden van elke vorm van ongelijkheid leidt ook tot een totalitaire maatschappij. Natuurlijk zijn er vormen van ongelijkheid die onrechtvaardig zijn. Maar het is zeker ook onrechtvaardig om elke vorm van ongelijkheid te bestrijden. Het hele universum in gebaseerd op ongelijkheid. Niet elk orgaan in het lichaam is even belangrijk, een hart is belangrijker dan een blinde darm. De maan is minder belangrijk dan de zon. Zilver is een edeler metaal dan brons, enzovoorts. Deze hiërarchie in alle dingen moeten we respecteren en bewaren, om totale anarchie en wanorde te voorkomen.

Oproep
Daarom roepen we u op om niet te buigen voor de eisen van een kleine minderheid van radicale onruststokers. U bent als burgemeester verantwoordelijk voor alle burgers van Apeldoorn en moet de oren dus niet laten hangen naar de de wensen van een klein groepje oproerkraaiers die hun mening willen opleggen aan een meerderheid van de bevolking.

Ik vraag u dan ook: ga achter de burgers van Apeldoorn staan en neem een krachtige positie in ten gunste van het behoud van de traditionele Nederlandse Zwarte Piet.

Ik kan u ervan verzekeren dat de grote meerderheid van de burgers achter u staat als u het behoud van de traditionele Zwarte Piet faciliteert. De Zwarte Piet die u en ik kennen uit onze kindertijd, die wij meegekregen hebben van onze ouders en die wij door willen geven aan onze kinderen en aan de komende generaties.

Daarom bieden we u deze 9.000 petities aan voor het behoud van Zwarte Piet.

Cultuur onder Vuur zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor de christelijke tradities en Nederlandse cultuur. Steun ons met een gift: cultuurondervuur.nu/donaties

https://cultuurondervuur.nu/apeldoorn-b ... arte-piet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 17, 2019 3:01 am

Harm Beertema (PVV) neemt ons schoolboekenrapport in ontvangst

1 nov 2019

Afbeelding

Cultuur onder Vuur was met een aantal medewerkers in de Tweede Kamer om het nieuwe rapport Schoolboeken: van informatie naar indoctrinatie te overhandigen aan Harm Beertema, onderwijswoordvoerder namens de PVV.

Munitie

Beertema heeft als eerste de linkse indoctrinatie in het onderwijs op de agenda in de Tweede Kamer gezet, toen nog onder het bewind van minister Jet Bussemaker in de periode 2012-2017. Hij was zeer lovend over het schoolboekenrapport, omdat het zijn fractie de munitie in handen geeft om de overduidelijke linkse sturing in het onderwijs te bestrijden.
Minister als activist

Het is niet verrassend dat de huidige minister van onderwijs, Ingrid van Engelshoven van D66, geen oog heeft voor linkse vooringenomenheid in onderwijsland. “Ze gedraagt zich veel meer als een keiharde linkse activist dan als minister”, zegt Beertema. “Dat verwijt ik haar vaak in debatten. Volgens de grondwet moet zij als minister een dienaar van de kroon zijn. Ze doet alleen haar kunstje voor D66, GroenLinks en in mindere mate de SP.”

Interview
Bekijk hier de uitreiking van het rapport en het interview dat wij met Harm Beertema hielden:[Rapport bestellen op de site.]

https://cultuurondervuur.nu/harm-beerte ... ontvangst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 17, 2019 3:02 am

Bisschop (SGP) ontvangt ons schoolboekenrapport in Tweede Kamer

4 nov 2019

Afbeelding

Cultuur onder Vuur was met een aantal medewerkers in de Tweede Kamer om het nieuwe rapport Schoolboeken: van informatie naar indoctrinatie te overhandigen aan onder andere Roelof Bisschop, onderwijswoordvoerder namens de SGP.

Censuur

Bisschop zet zich samen met andere rechtse partijen in voor minder overheidsbemoeienis in het onderwijs. Hij is dan ook niet te spreken over de werkwijze van de huidige onderwijsminister Van Engelshoven, die “in gesprek” wil met uitgevers van schoolboeken omdat die bijvoorbeeld nog teveel het traditionele gezin laten zien. Bisschop: “Dat grenst aan censuur. Je moet als overheid verre blijven van die inhoud van schoolboeken.”

Totalitair denkpatroon
In het schoolboekenrapport wordt voor een belangrijk deel aandacht besteed aan de klimaatideologie en hoe kinderen geïndoctrineerd worden met apocalytische doemscenario’s. Kinderen worden in de klimaatstrijd ingezet als ‘veranderingsagenten’, die hun ouders een rode kaart kunnen geven wanneer ze een SUV rijden of de verwarming te hoog hebben staan. Bisschop zegt hierover: “Dat hoort bij een totalitair denkpatroon, dat je kinderen gebruikt om jouw standpunten doorgevoerd te krijgen. Ik gruw ervan eerlijk gezegd.”

Interview
Bekijk hier de uitreiking van het rapport en het volledige interview dat wij met Roelof Bisschop hielden:[Rapport bestellen op de site.]

https://cultuurondervuur.nu/bisschop-sg ... ede-kamer/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 17, 2019 3:06 am

Betrapt: academisch rapport tegen ‘stereotypering’ in schoolboeken is besteld door D66-minister Van Engelshoven

13 nov 2019

Afbeelding

Nederlandse schoolboeken bevatten teveel traditionele voorstellingen van gender en etniciteit. Dat beweert professor Judi Mesman van de Universiteit Leiden in de media, op basis van haar academisch onderzoek. Wat er niet bij gezegd wordt: het onderzoek is besteld en betaald door D66-minister Van Engelshoven, met als doel om de genderideologie en het multiculturalisme in de schoolboeken te krijgen.

Natuurwetenschapper is vaak man

Mesman heeft onderzoek gedaan naar ‘stereotyperingen’ in Nederlandse schoolboeken. In de boeken is een natuurwetenschapper vaak man en wijden vrouwen zich aan huishoudelijke taken. Allochtonen hebben in schoolboeken vaak een lagere maatschappelijke status. Een feitelijke weergave van de werkelijkheid die nu onacceptabel is verklaard.

Schoolboeken zijn juist politiek-correct
Cultuur onder Vuur heeft zelf al uitgebreid onderzoek gedaan naar schoolboeken, maar ziet juist het tegenovergestelde: allochtonen en vrouwen worden vaak op onrealistisch-positieve wijze voorgesteld. De blanke man moet het vaak bezuren: hij is lui, lelijk en dik. Op dezelfde manier worden moslims voorgesteld als wijs en vreedzaam en christenen als achterlijke barbaren.

Afbeelding
Schoolboeken bevatten eerder linkse dan traditionele stereotyperingen: de vrouw en de allochtoon zijn goed, de blanke man is slecht. Zie voor meer voorbeelden het rapport Schoolboeken: van informatie naar indoctrinatie van Cultuur onder Vuur.

Universiteit pakt flink uit
Toch blijft politiek-correct links volharden in de illusie dat schoolboeken juist vol staan met ‘traditionele stereotypen’. De Universiteit Leiden, waar Mesman doceert, pakt dan ook flink uit met haar onderzoek. Dat verschijnt prominent op de voorpagina:

Afbeelding

Aansturing door ministerie van Onderwijs
De linkse media schrijven het persbericht van de universiteit kritiekloos over. Hadden ze de rapporten van Mesman opengeslagen, dan zouden ze in het voorwoord al ontdekt hebben dat het onderzoek aangevraagd, aangestuurd en gefinancierd is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW).

Plannen dateren van 2018
Het zat allemaal in de planning. Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven (D66) kondigde in 2018 al met haar Emancipatienota aan “in gesprek” te willen gaan met uitgevers van schoolboeken over genderstereotypering. “Waarom moeten we altijd het traditionele gezin zien?”, luidde de veelzeggende toelichting van de minister. Van Engelshoven benaderde voor de uitvoering Judi Mesman, zo vernamen we in maart 2019 uit een voortgangsrapport:

Afbeelding
Bron: Voortgangsrapportage Emancipatie, maart 2019

Partijdige onderzoekster
Mesman is – we verzinnen het niet – hoogleraar ‘interdisiciplinair onderzoek naar maatschappelijke uitdagingen’ en leidt een ‘laboratorium’ met de veelzeggende naam het Diversity in Parenting Lab. Mesman stelt zich weinig onpartijdig op: ze verschijnt geregeld als genderideoloog in de media om het afbreken van traditionele seksevoorstellingen te bepleiten.

Wie betaalt, bepaalt
Mesman heeft haar onderzoek dus op aanvraag en op kosten van Van Engelshoven verricht. Waarbij van meet af aan duidelijk was welk resultaat de betalende minister wilde. En wie betaalt, bepaalt. Waarom lezen we hier niet over in de media? Of in het enthousiaste persbericht van de Universiteit Leiden? Hoe objectief is onderzoek waarvan de minister op voorhand al wil dat het haar politiek-correcte denkbeelden bewijst? Het zijn zoal vragen voor Tweede Kamerleden om aan Van Engelshoven te stellen.

Afbeelding
D66-minister bestelt ‘wetenschappelijk’ rapport om politiek-correcte ideologie te pushen, waar kennen we dat ook alweer van? O ja, Ollongren...

Ollongren ging Van Engelshoven voor
De gelijkenissen dringen zich op met een ander onderzoek: dat van onderzoekers aan de Universiteit van Amsterdam, naar ‘nepnieuws’. Dat onderzoek is ook besteld door een D66-ministerie, namelijk Kajsa Ollongren. Ook dat onderzoek is bedoeld om opvattingen die afwijken van de D66-marsrichting zwart te maken.

Lees ook: Rapport van Ollongren: kritische berichtgeving over subsidie aan Jerry Afriyie is “hyperpartijdig”.

Kwetsbare kinderen
Maar Ollongren richt zich tegen nieuwssites die door volwassenen gelezen worden. Van Engelshoven en haar uitvoerster Mesman richten zich op kwetsbare kinderen. Die moeten politiek-correct bewerkt worden om hun common sense-opvattingen van man en vrouw los te laten en de genderideologie aan te nemen. Uiteraard op kosten van de Nederlandse belastingbetaler.

Weten hoe het echt zit? Cultuur onder Vuur heeft een uitgebreid rapport opgesteld. Nederlandse schoolboeken blijken vol te zitten met linkse ideologie, vooral op het gebied van islam en klimaat. Bestel nu uw exemplaar!

Afbeelding

[Bestellen op de site.]

https://cultuurondervuur.nu/betrapt-aca ... gelshoven/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 24, 2019 3:53 am

Cultuur onder Vuur TV

https://www.youtube.com/channel/UCmTUxb ... opq2wq7hTQ

videoverslagen van Cultuur onder Vuur.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 27, 2019 3:52 pm

Via de mail:

Afbeelding

Teken de petitie tegen het Klimaatakkoord!

26-11-2019

Er komt een allerlaatste kans om het rampzalige klimaatakkoord van Rutte III tegen te houden!

Aanstaande vrijdag 29 november zal de Vereniging Nederlandse Gemeenten erover vergaderen.

Gelooft u mij: het kabinet ziet in spanning toe. Als de burgemeesters van de VNG de klimaatplannen wegstemmen, zit de regering met een groot bestuurlijk probleem.

Onderdeel van het klimaatakkoord is immers dat de gemeenten het moeten uitvoeren.

De burgemeesters van Nederland zien echter een reusachtige ijsberg op zich afkomen. Zo krijgen ze van het kabinet de verplichting op hun dak geschoven vóór 2030 maar liefst anderhalf miljoen huishoudens van het gas af te dwingen.

Gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Los van de vraag hoe de gemeenten tegenover het gasverbod staan, ze twijfelen of ze dit bestuurlijk wel aan kunnen. Of ze er het geld, de ervaring en kennis wel voor hebben.

Het bestuur van de VNG neigt ertoe het kabinet zijn zin te geven. Maar de leden, de gemeenten die het werk moeten gaan doen, reageren met ergernis.

Ze hebben diepe twijfels. Kunnen ze dit wel aan? Hoe zal de bevolking reageren?

De gemeenten hebben bovendien het gevoel dat zij niets meer in te brengen hebben, dat alles al voor hen beslist is. Net als de burgers van Nederland.

Ze zijn bang met een onmogelijk missie te worden opgezadeld.

De stemming over de klimaatplannen vrijdag gaat bijzonder spannend worden.

Het is zeker “nog geen gelopen race”, laat een gemeentewoordvoerder weten. Andere gemeentes uiten zich in dezelfde lijn.

Het klimaatakkoord is dus een dubbeltje op zijn kant. Een uitgelezen kans voor de Nederlandse burger om zijn stem te laten horen.

Namelijk dat uitvoering van het klimaatakkoord op grote maatschappelijke weerstand kan rekenen.

Burgemeesters, stop Rutte’s klimaatakkoord!

We hebben samen een unieke gelegenheid om onze stem te laten horen op het niveau dat het klimaatplannen moet uitvoeren: de gemeenten.

Helpt u ons zoveel mogelijk druk uit te voeren op de voorzitter van de VNG en burgemeester van Utrecht Jan van Zanen. Stuur hem via e-mail en social media een bericht waarin u uw hoop uitdrukt dat de vergadering van vrijdag uitvoering van het klimaatakkoord kan tegenhouden.

•E-mail: Stuur zelf een e-mail naar [email protected] U kunt daarbij eventueel de volgende standaardtekst gebruiken:

Titel: Stop de uitvoering van het klimaatakkoord!

Geachte heer Van Zanen, vele burgers maken zich net als ik grote zorgen. Het klimaatakkoord van het kabinet Rutte III dreigt ons land financieel naar de rand van de afgrond te sturen. Stopt u aanstaande vrijdag alstublieft de uitvoering van het klimaatakkoord. Laat de gemeenten niet de speelbal van Rutte worden!
Met vriendelijke groet,


• Facebook: ga naar de pagina van de VNG https://www.facebook.com/VNGemeenten/ en plaats daar een bericht of gebruik de blauwe Messenger knop met opschrift: ‘Bericht sturen’. Plak daarin dit bericht:
Geachte heer Van Zanen, vele burgers maken zich net als ik grote zorgen. Het klimaatakkoord van het kabinet Rutte III dreigt ons land financieel naar de rand van de afgrond te sturen. Stopt u aanstaande vrijdag alstublieft de uitvoering van het klimaatakkoord. Laat de gemeenten niet de speelbal van Rutte worden!

• Twitter: klik hier om een vooraf ingevuld tweet naar Jan van Zanen en de VNG te sturen.

U en ik kunnen zo een stevige rem zetten op de dwaze klimaatplannen van Rutte III, die ons land naar de rand van de afgrond voeren.

Ik zal met Cultuur onder Vuur eveneens druk blijven uitoefenen: met rapporten, straatcampagnes en petities.

Zonder uw steun is dat onmogelijk. Helpt u mij alstublieft met een gift voor de hoge kosten van mijn acties tegen dit waanzinnige klimaatakkoord.

Ja, ik help met een gift >>

Hartelijk dank voor uw steun!

Met strijdbare groet,

Hugo Bos
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 27, 2019 3:54 pm

Veelzeggend: EenVandaag-journalist boos vanwege rapport over linkse indoctrinatie in schoolboeken

26 november 2019

Afbeelding

Cultuur onder Vuur heeft een uitgebreid rapport gepubliceerd over de linkse indoctrinatie in Nederlandse schoolboeken. Ook EenVandaag-journalist Guido Vermeulen ontving een exemplaar – tot zijn woede.

“Ik blijf inderdaad graag verschoond van indoctrinatie, JULLIE indoctrinatie wel te verstaan”, twitterde Vermeulen dinsdagochtend. Twaalf minuten later kregen we daarbovenop een boos mailtje van de journalist over de “kwaadaardige indoctrinatie” die het rapport volgens hem is. Het zit hem hoog.

EenVandaag-journalist Vermeulen gaat niet in op de inhoud van het rapport, dat een onthutsend beeld schetst van klimaatideologische en islamofiele vooringenomenheid in Nederlandse lesboeken.

Vermeulen is medewerker van EenVandaag. Bij uitstek een programma dat politieke neutraliteit hoog in het vaandel moet hebben. In de praktijk laat het voornamelijk het linkse geluid horen. Net als zowat alle NPO-nieuwsprogramma’s waar wij burgers verplicht aan meebetalen. Het maakt de nieuwe omroep Ongehoord Nederland meer dan welkom. Eindelijk een frisse wind in het Mediapark?

https://cultuurondervuur.nu/veelzeggend ... oolboeken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Vr Dec 13, 2019 9:44 pm

EU wil klimaatdictatuur vestigen – Nederland helpt

12 dec 2019

Afbeelding

De Europese Commissie komt met verregaande plannen om klimaatverandering te stoppen. Met het Nederlands Klimaatakkoord als model. Dat belooft niet veel goeds.

Alles moet klimaatneutraal

De nieuwe Europese Commissie heeft klimaat tot missie gemaakt. Transport, landbouw, handel, energie: tegen 2050 moet het allemaal met nul CO2-uitstoot. De Europese Investeringsbank gaat een ‘klimaatbank’ worden. De Europese Centrale Bank dient klimaatverandering te bestrijden. De EU wil controle over alles krijgen, omdat alles klimaatneutraal gemaakt moet worden. Groen is de nieuwe kleur van het totalitarisme.

Afbeelding

CO2 als denkbeeldige vijand
De grote vijand van de Europese Commissie is CO2. Probleem is alleen dat CO2 juist een vriend is van een groot deel van de natuur. Planten en bomen groeien er beter door. Net als bij eerdere vormen van totalitarisme is deze vijand vooral denkbeeldig. En denkbeelden kun je altijd in stand houden. Moet de Europese Commissie in stand houden. Want de EU lijdt sinds het Griekse debacle aan een identiteitscrisis. De klimaatideologie is een nieuwe identiteit, een bezielend ideaal van de Verenigde Staten van Europa.

Nederlandse inspiratie
Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, komt uit Duitsland. Daar wordt de ‘klimaattransitie’ al decennia doorgedramd – paradoxaal genoeg met juist extra milieuvervuiling tot gevolg. Toch komt de inspiratie voor de EU-klimaatplannen niet uit Duitsland, maar uit Nederland. Onze traditie van polderen leent zich makkelijker voor het creëren van draagvlak in de Europese Unie.

Lees ook: Betrapt! Europese Commissie blijkt drijvende kracht achter het klimaatspijbelen

Diederik Samsom
Het model voor de EU is het Klimaatakkoord van Nederland. De architect daarvan is PvdA-coryfee en Greenpeace-veteraan Diederik Samsom. Niet toevallig is hij nu de kabinetschef van Frans Timmermans, als vicepresident van de Europese Commissie de eerste uitvoerder van de EU-klimaatpolitiek. Samsom weet als geen ander hoe je, in afwezigheid van enig democratisch mandaat, door drijven en douwen radicale klimaatmaatregelen afdwingt – zonder de schijn van inspraak en draagvlak te verliezen.

Rutte doet de rest
Frans Timmermans en Diederik Samsom zijn PvdA’ers, maar genieten de volledige steun van VVD-premier Mark Rutte. Alle neuzen dezelfde kant op. En terwijl de PvdA’ers Europa bewerken, doet Rutte op VN-klimaatconferenties de rest van de wereld:

Mark Rutte
@MinPres

Vandaag ben ik in Madrid voor de VN-klimaatconferentie #COP25. Voor Nederland belangrijk dat ambities ook internationaal omhoog gaan, iedereen moet meedoen. En het moet op een geleidelijke manier waardoor mensen hun manier van leven niet in een keer hoeven aan te passen.

10:39 - 2 dec. 2019

Klimaatideologie misbruikt poldertraditie
Goed beschouwd maken Rutte, Timmermans en Samsom misbruik van onze poldertraditie. Polderen is eigenlijk bedoeld om het water buiten te houden, zodat de mens het land kan bewerken voor zijn levensonderhoud. De natuur dient de mens. Klimaatideologen willen juist ingepolderd land weer prijsgeven aan de natuur, het water. De mens dient de natuur – ook als zijn broodwinning als agrariër verliest door strenge stikstofmaatregelen.

Ultieme afrekening
Land dat in de middeleeuwen is drooggelegd door Nederlandse kloosters, moet dienen als offer aan de afgod Klimaat. Zo bezien is klimaatideologie geen terugreis naar de middeleeuwen, zoals de – doorgaans scherpe – klimaatcriticus Leon de Winter beweert, maar een ultieme afrekening ermee. Wat ervoor in de plaats komt is het nieuwste stadium van de Revolutie, een groene versie die nog anti-menselijker en anti-traditioneel is dan de oude, rode versie.

Afbeelding

Nederland stoot schadelijke klimaatdwang uit
Nederland is een milieuvriendelijk land. De hoeveelheid CO2 die wij uitstoten is niet schadelijk. De hoeveelheid klimaatdwang die wij uitstoten is veel schadelijker. De dwang zal Nederlanders hard treffen, want Nederland heeft het steeds minder voor het zeggen in eigen land en Brussel steeds meer. Het Klimaatakkoord klapt via Brussel als een boemerang in ons gezicht.

Cultuur onder Vuur strijdt met 0 euro subsidie voor de Nederlandse cultuur, tegen de klimaatdwang. Help ons met een gift!

Bron afbeelding boven: Flickr / European Parliament

https://cultuurondervuur.nu/eu-wil-klim ... udIr2O0xrg
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39640
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 24, 2019 4:01 pm

Ooit gehoord van het Kallemooifeest op Schiermonnikoog ? Dat is een traditie uit de oude Germaanse cultuur. Het heeft met vruchtbaarheid te maken en zodoende (?) hijsen ze een haan op in een hoge mast. Dat klinkt dieronvriendelijk.
Traditie met haan in mast op Schiermonnikoog mag blijven
Het pinksterfeest op Schiermonnikoog, waarbij een haan in een 18 meter hoge mast wordt gehesen, mag blijven bestaan. Dat heeft de Raad van State bepaald. De Stichting Comité Dierennoodhulp had bezwaar gemaakt tegen de traditie omdat sprake zou zijn van dierenmishandeling.

„Het is onbegrijpelijk dat de Raad van State het niet eens is met de eerdere uitspraak van de rechtbank Noord Nederland. Die gaf aan dat dierenmishandeling wel een grond zou kunnen zijn om de evenementenvergunning te weigeren”, aldus het Comité Dierennoodhulp. „We hebben bij de Raad van State met vijf deskundigen aangetoond dat het wel degelijk dierenmishandeling is en dus had de vergunning geweigerd moeten worden. Dierenmishandeling kan op deze manier structureel blijven plaatsvinden.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/796969740/traditie-met-haan-in-mast-op-schiermonnikoog-mag-blijven

Rond Pinksteren wordt Kallemooi gevierd op het eiland. Dit feest kan worden gezien als vruchtbaarheidsfeest, zoals dit in de noordse traditie gebruikelijk is. Onderdeel is het op zaterdag middernacht hijsen van de ruim achttien meter lange Kallemooi-mast met daar bovenin een ruime mand met haan, die eerder die dag is ontvoerd uit een eilander kippenhok. Na opsluiting van drie dagen - met voldoende water en voer - wordt de mast weer gestreken en wordt de haan weer teruggebracht naar de eigenaar.
https://www.schierweb.nl/geschiedenis/tradities/
In 1871 schreef de kroniekschrijver Jan ter Gouw over ‘dierekwellende spelen’ als ganstrekken, palingtrekken, zwijntje-tik, katmeppen of hanengevechten.
https://historiek.net/palingtrekken-katmeppen-en-hanengevechten/75580/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42849
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cultuur onder Vuur

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 25, 2019 12:44 am

Garantie op uw spaargeld? Zolang het nog duurt...

24 dec. 19

Afbeelding

Sinds jaar en dag kent de Nederlandse spaarder het depositogarantiestelsel. Dit is de bescherming van het spaartegoed van de individuele spaarder tot een bepaald bedrag.

Op dit moment bedraagt dat 100.000 euro. Met andere woorden: als uw spaargeld minder dan 100.000 euro bedraagt, bent u er zeker van – wat er ook met uw spaarbank gebeurt – dat u dat terugziet.

Panische bankrun
Het voordeel voor zo’n stelsel ligt voor de hand: Het is een geruststelling voor de spaarder te weten dat bij een faillissement van de bank zijn spaartegoed niet zomaar verdampt, maar door andere banken zal worden vergoed. Voor heel wat Nederlanders werd dit concreet, toen de DSB-bank in 2009 op de fles ging. Die bank had eerder gestunt met hoge spaarrentes, zodat er veel spaargeld was gestald. Het depositogarantiestelsel werkte in dit geval goed: het duurde even, maar iedereen kreeg zijn tegoed terug. Ook bleek het tweede voordeel van het garantiestelsel: een panische bankrun bleef uit. Dat is een massale opname van spaartegoeden, die het hele financiële systeem kan doen ontsporen.

Socialistische systemen
Er is bovendien een reden waardoor het systeem niet alleen doeltreffend was, maar rechtvaardig. Zo vervult de staat het subsidiariteitsbeginsel: hij doet voor de burger wat hem boven zijn macht gaat en geeft hem een garantie dat zijn verworven bezit beschermd is. In dit geval is de staat een beschermer en geen vijand, zoals in socialistische systemen het geval is, waarin je van je privébezit allesbehalve zeker bent.

Totale integratie
Kortom: wat werkt, zou je niet moeten willen veranderen. De Europese Unie wil echter hoe dan ook de Europese bankenunie afmaken: de totale integratie van alle banken in de EU. Dit houdt in dat, zoals nu alle Nederlandse banken onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) staan, alle banken in de EU onder toezicht komen van de Europese Centrale Bank (ECB). Voor een EU-spaardepositogarantiestelsel betekent dit dat, zoals nu alle Nederlandse banken garant staan voor elkaars spaartegoeden, dan alle banken in de EU dat doen.

Duitsland het belangrijkst
De Duitsers stribbelen tegen. Al heel lang. Logisch, want gezien het verschil in financiële degelijkheid tussen noord en zuid komt een EU-spaardepositogarantiestelsel er vooral op neer dat de spaartegoeden van noordelijke landen garant staan voor de zuidelijke. En van de noordelijke landen is Duitsland economisch het belangrijkst.

In de race
Het kwam daarom als een verrassing dat de Duitse minister van Financiën onlangs voorstellen deed om alsnog tot een EU-spaardepositogarantiestelsel te komen. Hoewel, bij nader inzien was dit eigenlijk wat minder verrassend, want Olav Scholz was op dat moment in de race voor het leiderschap van de SPD, de Duitse socialistische partij. Hij had er dus behoefte aan even als ‘visionair’ uit de hoek te komen. Hij kreeg ook meteen bijval van zijn Nederlandse collega Wopke Hoekstra, want ook die ziet het garantiestelsel als ‘ontbrekende schakel’ van de bankenunie.

‘Tuinkabouters’
De Duitse bankenwereld kijkt daar blijkbaar heel anders tegenaan. Zijn voorstel kwam Scholz op een hagel aan kritiek uit te staan. “Hier wordt geen Duitser beter van” en “de Duitse financiële wereld heeft de bankenunie sowieso niet nodig”. Zoals zo vaak echter werden de verdedigers van het nationale niveau (en dus van de spaarders) direct weggezet als provincialen die het leuk vinden hun “tuinkabouters in de voortuin te tellen” in plaats van ‘groot’, lees: EUropees, te denken.

Giftige leningen
De poging van Scholz om leider van de SPD te worden is mislukt, maar het EU-spaardepositogarantiestelsel staat nu stevig op de agenda voor 2020. Zeker zullen deskundigen ons dan weer van alle zijden verzekeren hoe goed dit is en hoe onmisbaar voor de ‘afronding’ van de bankenunie. Het punt is echter dat de situatie van banken in de verschillende landen sterk uiteenloopt. Bijvoorbeeld Italiaanse banken kampen nog altijd met grote hoeveelheden ‘giftige’ leningen op hun balans. Wilt u daar garant voor staan? Met uw eigen spaargeld?

Naderende ijsberg
Het beeld van de Titanic komt op. Je kunt van vele schepen wel één heel groot schip maken en jezelf wijs maken dat het door compartimentering onzinkbaar is geworden. Die naderende ijsberg trekt zich daar niets van aan, en het binnendringende zeewater ook niet. Binnen de kortste keren maak je slagzij en gaat het hele schip ten onder, terwijl als er maar één schip was geraakt, de schade beperkt was gebleven.

Lange mensen korter
Dat is het effect van socialistische maatregelen, die streven naar utopische gelijkheid. In plaats van te verbeteren van wie niet doeltreffend genoeg is, wil dergelijke politiek bij wijze van spreken lange mensen korter maken zodat die beantwoorden aan het gemiddelde. We weten hoe dat gewerkt heeft in de USSR, Cuba en het huidige, in crisis ondergedompelde Venezuela.

Verdeling van ellende
Kort samengevat: een Europees garantiestelsel voor spaardeposito’s kan voor even wellicht de stabiliteit vergroten, maar al gauw gaat het andersom werken. Dan kan het betekenen dat de garantie voor iedereen onhoudbaar wordt. Dan zou ook de Nederlander het nakijken krijgen, terwijl hij bij een nationale garantie van zijn spaargeld verzekerd zou zijn gebleven. Behalve dat een EU-depositogarantiestelsel grote onzekerheden met zich mee brengt, gaat het in tegen het beginsel van rechtvaardigheid. Het vernietigt de nationale garanties op privébezit, die we zo zorgvuldig voor onze toekomst hebben opgebouwd. Een andere zekerheid levert het wel op: zoals vaker opgemerkt is socialisme vooral de gelijke verdeling van ellende.

Cultuur onder Vuur strijdt met 0 euro subsidie voor de Nederlandse cultuur, tegen de klimaatdwang. Help ons met een gift!

https://cultuurondervuur.nu/garantie-op ... QAsG4zPn3Y
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Anti Islam Politiek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast