Discriminatie van christelijke asielzoekers ten gunste van moslims

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49693
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Discriminatie van christelijke asielzoekers ten gunste van moslims

Bericht door Pilgrim »

Ook dit onderwerp heeft zo langzamerhand een nieuwe topic nodig. Het fenomeen van deze vorm van discriminatie werd al vaker gemeld (bijv. in Zweden en Engeland), maar hier is nu een voorbeeld uit Duitsland.
Saarland: Moslims worden in legersterkte opgenomen – 400 christelijke Assyriërs niet

Geplaatst op 28 september 2019

Afbeelding
Charli Kanoun en Tobias Hans.

De Duitse deelstaat Saarland onder de opvolger van Annegret Kramp-Karrenbauer, Tobias Hans (CDU), heeft de opname van 400 christelijke Assyriërs uit Syrië afgewezen. De Assyrische cultuurvereniging Saarlouis had de CDU/SPD-regering van de deelstaat verzocht om de christenen de deelstaat binnen te laten. Ze zouden in Syrië enorm bedreigd worden, verklaarde de cultuurvereniging tegenover het evangelische persagentschap “Idea”.

De woordvoerster van de deelstaatregering, Anne Funk, verklaarde daarentegen tegenover de “Saarbrücker Zeitung” dat de opname van 400 extra – en in dit geval daadwerkelijke vluchtelingen – in het Saarland niet mogelijk zou zijn. De te verwachten kosten alleen al voor hun verzorging van ongeveer € 4 miljoen per jaar zouden de beperkte mogelijkheden van de kleine deelstaat overstijgen.

De minister-president van Saarland, Tobias Hans (CDU), mislukte voormalige student economie-informatica en studie-afbreker na 18 semesters rechtenstudie, zou zich in een brief hebben tot minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) gericht en voorgesteld hebben de 400 christenen over alle deelstaten te verdelen. Volgens de gebruikelijke verdeelsleutel zou het Saarland dan tot vijf van hen kunnen opnemen, aldus de opvolger van Annegret Kramp-Karrenbauer.

De Assyrische christenen behoren tot de oudste christelijke gemeenschappen en spreken de taal van Jezus – Aramees. In Syrië worden de Assyriërs meedogenloos vervolgd door de islamitische terreurmilitie “Islamitische Staat”. Ze worden uit hun dorpen verdreven, hun vrouwen worden weggevoerd, de velden worden in brand gestoken.

De Assyrische cultuurvereniging noemde de beslissing van de deelstaatregering in een standpuntbepaling “cynisch, mens-verachtend en laf”. Sinds 2015 zouden er 10.000 andere “vluchtelingen” naar het Saarland zijn gekomen. “Hier gaat het om 400 acuut bedreigde christenen, en de regering gooit ons een kalmeringspil toe”, aldus de voorzitter van de Assyrische cultuurvereniging Saarlouis, Charli Kanoun.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/28 ... iers-niet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie