De geschiedenis ontkend

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47006
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De geschiedenis ontkend

Berichtdoor Pilgrim » Di Okt 08, 2019 11:19 pm

EEN FASCINEREND BOEK

Geplaatst op 8 oktober 2019

Afbeelding

De historica Deborah Lipstadt neemt de lezer op meeslepende wijze mee in haar zowel politieke als persoonlijke rechtsgang tegen een van de meest rabiate Holocaust-ontkenners ter wereld: de historicus David Irving. Een belangrijk boek, want niet alleen de herinnering aan de Holocaust leeft voort, ook de ontkenning ervan.

Omdat Lipstadt haar collega Irving een van de gevaarlijkste woordvoerders van de Holocaust-ontkenners had genoemd, klaagde hij haar aan. Hij deed dit in Engeland, waar de bewijslast bij de beklaagde ligt. Dat alleen al had aanleiding kunnen zijn om een schikking te treffen, maar Lipstadt besloot het gevecht aan te gaan. Dit betekende een tijdelijke verhuizing naar Engeland, zes jaar bewijzen verzamelen en tien weken in de rechtszaal. Want naast bewijzen dat ze gelijk had over Irving, wilde Lipstadt vooral aantonen dat de Holocaust niet een verzinsel, maar een van de pijnlijkste feiten uit de moderne geschiedenis is.

“Lipstadts meeslepende verslag van een gebeurtenis die over de hele wereld resoneerde, zal door de komende generaties met belangstelling en dank worden gelezen.” Elie Wiesel

Nederlandse uitgave: HarperCollins Holland (o.a. hier te koop)

Door: “Driek”

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/08 ... rend-boek/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Terug naar “Boekbesprekingen en recensies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast