"Jongeren" plunderen winkels.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Plaats reactie
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

"Jongeren" plunderen winkels.

Bericht door Mahalingam »

De wereld is door internet 1 groot dorp geworden.
Wordt er met succes geplunderd in zeg Parijs dan is het niet raar als eenzelfde type jeugdigen in andere steden net zo gaat doen. Internationale solidariteit. Proletarisch winkelen.
Groep minderjarige jongeren overvalt kledingwinkel Lacoste in Amsterdam
Een groep van zo’n vijftien jongeren heeft vanavond rond zeven uur een kledingwinkel van Lacoste op het Rokin in Amsterdam geplunderd. De politie heeft twee verdachten aangehouden.

Volgens de politie gaat om het jongeren tussen de 14 en 18 jaar oud die de winkel in zijn gegaan. Hier hebben ze vervolgens kleding gepakt, om snel weer te vluchten. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder hadden ze waarschijnlijk geen wapens bij zich.

Op basis van signalementen zijn twee verdachten inmiddels opgepakt. De politie zegt verder onderzoek te doen en deze zaak zeer hoog op te nemen. Een woordvoerder van de politie: “Dit is diefstal in vereniging. Dat wordt ook zwaarder gestraft dan wanneer je zoiets alleen doet.”

Het is de tweede keer in korte tijd dat een groep een overval pleegt in een winkel. Gisteren werd de JD Sports op het Bijlmerplein door een groep mannen gewapend overvallen. Het heeft er schijn van dat de overval op JD Sports georganiseerd is. Er werden ook filialen in België op soortgelijke wijze overvallen. Aanleiding zou zijn een online verschenen video waarbij de manager van de winkel zich racistisch uitlaat.

Het is nog niet duidelijk of er een relatie is tussen de plunderingen van JD Sports en Lacoste, maar het wordt meegenomen in het onderzoek, aldus de woordvoerder. Ook kijkt de politie of er een verband is met vergelijkbare incidenten bij filialen van JD Sports in andere landen.
https://www.ad.nl/binnenland/groep-mind ... ~a3a50e96/

“Dit is diefstal in vereniging. Dat wordt ook zwaarder gestraft dan wanneer je zoiets alleen doet.”
Zou het? De daders behoren tot een kwetsbare groep die het al heel zwaar heeft en extra bescherming krijgt. Ze zijn slachtoffer van het kapitalistisch uitbuitingsssysteem.
En ze zijn minderjarig dus dat wordt met een foei-gesprek afgehandeld.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jongeren plunderen winkels.

Bericht door Ariel »

Never a dull moment in de lieve stad Amsterdam. Winkeliers willen liever dat het wat duller wordt, want die zijn op dit moment de klos , en ze zijn bang.
’Winkeliers staan machteloos tegen plunderingen’

Afbeelding

Winkeliers voelen zich machteloos tegenover de plunderingen zoals die de afgelopen dagen plaatsvonden in Amsterdam. ,,Tegen een groep kun je niets beginnen.”

Donderdagavond werd een winkel van JD Sports in de Bijlmer door een grote groep jongeren leeggeroofd. Een dag later gebeurde datzelfde bij een vestiging van Lacoste aan het Rokin, vlak bij station Amsterdam Centraal.
Spoiler! :
Heel veel winkels in de Amsterdamse binnenstad huren particuliere beveiliging in, en ondanks dat wordt er steeds meer gestolen”, zegt Pauline Buurma. Zij is straatmanager voor een aantal grote winkelstraten in het centrum van Amsterdam, waaronder Rokin en Kalverstraat.

„Dat er steeds meer wordt gestolen is een trend. Niet alleen hier, maar ook bijvoorbeeld in Londen. Voor de winkeliers is het een nieuw fenomeen. Hoe ze daar op reageren? Bij veel winkels krijgt het personeel al trainingen hierover, maar als er met groepen wordt geplunderd, zoals in de afgelopen dagen, moet het personeel zijn eigen veiligheid altijd op de eerste plek zetten.”

Camera’s
Amsterdamse winkeliers vragen de gemeente al jaren of er camera’s op straat mogen worden geplaatst, maar de hoofdstedelijke politiek wil daar niet aan, zegt Buurma. „De gemeente kijkt naar de statistieken. Als het aantal aangiftes van winkeldiefstal groot is, wordt overwogen of er camera’s in de openbare ruimte mogen worden geplaatst. Maar het probleem bij het doen van aangiftes is dat het allemaal zo lang duurt. Dat maakt het ook moeilijk voor de winkelorganisaties. De Amsterdamse burgemeester heeft criminologie gestuurd. Misschien dat zij nog iets kan doen.”

Er is volgens de winkelstraatmanager iets aan de hand in de maatschappij. „Meer dan ooit willen jongeren allemaal merkkleding en als ze het geld niet hebben, dan stelen ze kennelijk. Daarmee worden winkeliers financieel gepakt. Elke diefstal kost geld. En de daaruit voortvloeiende kosten voor beveiliging ook. Het gaat weliswaar goed met de economie, maar met de winkels gaat het ook nog eens minder goed. We kopen steeds vaker online.”

De politie neemt de plunderingen zeer hoog op, zei een woordvoerder vrijdagavond. ,,Dit is diefstal in vereniging en dat wordt zwaarder gestraft.”

Hyena’s
Al eerder sloegen jongeren in Engeland op dezelfde manier toe. Zoals recent in Tottenham. Volgens Daily Mail stormden tientallen jongeren vanuit verschillende hoeken de winkel binnen en plunderden de boel. Beelden van de beroving verschenen op het onder jongeren populaire sociale medium Snapchat. Te zien is hoe de jongens zich op de kleding storten als hyena’s op een prooi en met hun buit wegrennen.

Ook bij de zuiderburen ging het mis. Filialen in Brussel en Luik kregen een vergelijkbare behandeling, schrijft De Standaard.
De gewapende plundering van de JD Sports in de Amsterdamse Bijlmer door een grote groep jongeren was zorgvuldig voorbereid. Want de plunderaars gingen donderdagavond gecoördineerd te werk en hadden het plan van te voren uitgestippeld. Zo zag het eruit, vertelt een ooggetuige aan De Telegraaf.

De groep rovers verzamelde zich donderdagavond bij de Febo aan het Bijlmerplein. Ze hadden hun eten netjes besteld en betaald, aldus de ooggetuige die uit angst voor represailles niet met zijn naam in de krant wil. „Het was heel beleefd allemaal. Er was niets aan de hand. Toen stonden ze plotseling op. Ik dacht dat ze zouden gaan vechten. De groep was huge. Een stuk of twintig misschien.” De leeftijd van de jongens schat de ooggetuige op ‘ongeveer zestien’.

"Heel strategisch. Ze hebben hier goed over nagedacht"
De groep liep richting de Blokker aan de overkant. „Het ging heel beheerst allemaal. Heel rustig. Uit het niets stormden ze de sportwinkel binnen. Ze hadden hier duidelijk heel goed over nagedacht en knalden in een keer naar binnen”, vertelt hij. „Twee jongens pakten kleding en schoenen. Vier jongens zetten het op een lopen om het personeel af te leiden. En twee anderen gingen met armen vol kleding de andere kant op. Heel strategisch. Ze hebben hier goed over nagedacht.”

Het personeel van de sportzaak hield vrijdagmiddag de kaken stijf op elkaar. „Het was kut”, zegt een medewerkster die de bestorming meemaakte. De manager wilde niets zeggen. Volgens de politie hebben de criminelen ‘een flinke buit’ meegenomen en waren er wapens in het spel. „Het is niet duidelijk of hiermee is gedreigd”, stelt een woordvoerder. De zaak wordt onderzocht. De politie is hard op zoek naar beelden van het voorval.

„Ik woon hier nu 26 jaar. Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, vertelt Kimberley over de plunderstormloop. Dat de jongens uitgerekend voor JD Sports kozen, wekt verbazing. De kleding is niet goedkoop, maar zeker niet onbetaalbaar. Een weekje vakken vullen levert voldoende geld op om er te kunnen winkelen. „Misschien is het luiheid”, zegt Dilainy. „Of gewoon om stoer te doen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jongeren plunderen winkels.

Bericht door Mahalingam »

De crimineeltjes hebben de balans opgemaakt: het loont.
Opnieuw plundering: mannen stelen telefoons bij Apple Store
Dit gebeurde rond 11.00 uur. De daders zouden het personeel hebben bedreigd met geweld, maar waren volgens de politie verder niet (zichtbaar) bewapend.

Het drietal is na de overval gevlucht. Een van hen is in een tram gesprongen die in richting van de Overtoom reed. De overige twee zijn er in onbekende richting vandoor gegaan.

De drie mannen droegen tijdens de overval hoodies. Een van hen had een rood-witte muts op. Een gedeelte van de winkel is afgezet voor onderzoek, de rest van de Apple Store is gewoon open.
https://www.at5.nl/artikelen/198191/opn ... pple-store
Afbeelding
Ze hebben bewakers maar die hebben alleen maar hun mond en hun handen om iets er tegen te doen. Hier doen ze dat anders:
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jongeren plunderen winkels.

Bericht door Mahalingam »

Als een bepaalde groep jeugdigen samenschoolt bij een groot warenhuis dan vermoed de politie dat ze wel eens plunderplannen kunnen hebben. En nu heeft de politie zaken buit gemaakt. het kan verkeren.
Elf jongeren aangehouden rondom Bijenkorf: messen, cocaïne, boksbeugel en vuurwerk
De politie heeft vrijdagavond elf jongens aangehouden in het centrum van Rotterdam. Ze zijn tussen de 12 en 22 jaar. Op de Lijnbaan en rond het warenhuis Bijenkorf hingen veel jongeren rond, meldt de politie. Donderdag was er ook al extra inzet bij de Bijenkorf, na een signaal over plunderplannen. Om die reden stonden ook vanavond de agenten en handhavers op scherp.

Er werd preventief gefouilleerd bij de groepen jongeren - voornamelijk bestaande uit jongens, maar ook enkele meisjes - die rondhingen bij de Bijenkorf. Zes van hen hadden een mes op zak. Twee konden geen identiteitsbewijs laten zien, een ander had cocaïne bij zich en weer een ander had een boksbeugel bij zich. Ook is er vuurwerk gevonden.

Berovingen

Volgens de politie stonden agenten en handhavers vanwege ‘de informatiepositie over de mogelijke berovingen’ op scherp. Donderdag werden er geen aanhoudingen verricht. Toen was er veel politie op de been, omdat er signalen waren binnengekomen dat jongeren de Bijenkorf wilden plunderen.

Afgelopen weken waren er meerdere plunderingen bij JD Sports, onder meer op de locatie in Brussel en Amsterdam. Dat gebeurde nadat een medewerker van de winkel in het Belgische Luik racistische uitlatingen zou hebben gedaan. Zij is inmiddels opgepakt.

De politie hoopt dat een telefoontje naar de ouders van de minderjarige opgepakte jongens een goed gesprek oplevert tussen ouders en kind. ,,Dat is de standaardprocedure wanneer minderjarigen worden aangehouden’’, zegt de woordvoerder van de politie. De jongeren zitten momenteel nog vast. Ook luidt het bericht dat de koopavonden in de stad moeten blijven zoals ze nu zijn: veilig en gezellig en zónder extra politie-inzet.
https://www.ad.nl/rotterdam/elf-jongere ... ~a062564a/

De politie heeft het weer druk met foeigeprekken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: "Jongeren" plunderen winkels.

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Marokaanse jongeren dreigen met plunderingen in Antwerpen

Nadat vrijdagavond zeventien “jongeren” – aldus de Vlaamse media – werden opgepakt omdat ze winkels wilden plunderen in Antwerpen, dreigen Marokkaanse jongeren ermee dat opnieuw te doen. “Vandaag doen wij het over maar heel Antwerpen zeker Borgerhout en kiel op stelten zetten dreries”, klinkt het in een oproep die circuleert op sociale media.

Vrijdag kreeg de politie informatie over de plannen van een bende “jongeren” om in Antwerpen winkels te gaan plunderen en amok te maken. “Via sociale media riepen jongeren op om op een afgesproken plaats in de stad te verzamelen”, klinkt het bij de lokale. “Ze hadden plannen om van daaruit één of meerdere winkels te plunderen.”

In de loop van de avond werden zestien jongeren gearresteerd door de politie. Enkelen onder hen waren gewapend en in het bezit van drugs. Maar het feit dat de bende criminelen opgepakt werd, was niet naar de zin van hun Marokkaanse vrienden.

Wraak voor “dreries”
Op sociale media circuleert een bericht waarin wordt opgeroepen om wraak te nemen voor de arrestaties van hun “dreries”, Arabisch voor vrienden. “Gisteren zijn onze dreries opgepakt geweest!! Vuile flikken!”, klinkt het. “Vandaag doen wij het over maar overal heel Antwerpen zeker Borgerhout en Kiel op stelten zetten dreries! Niemand mag worden opgepakt zonder reden.” Het bericht wordt afgesloten met een reeks Marokkaanse vlaggetjes.

De politie van Antwerpen werd getipt over de oproep tot wraak en verhoogde de waakzaamheid. “We namen de berichten opnieuw serieus en hielden zaterdagavond opnieuw een gelijkaardige actie”, bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns aan HLN. “Er werden verschillende jongeren gecontroleerd maar niemand werd gearresteerd. Er waren geen incidenten en alles bleef rustig.“
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jongeren plunderen winkels.

Bericht door Mahalingam »

Nog meer plunderplannen verijdeld:
Politie voorkomt plunderactie winkel op de Nieuwendijk

De politie heeft zondag mogelijk een plunderactie van een winkel aan de Nieuwendijk in Amsterdam voorkomen. Hierbij werden zeven mannen aangehouden.

Na signalen over de voorgenomen diefstal, werden bij de ingang afgelopen zondag zeven mensen gespot die zich verdacht gedroegen. Toen ze werden aangesproken, maakten twee mannen zich uit de voeten. Zij konden even verderop worden aangehouden door agenten in burger.

Een van de twee had meerdere messen bij zich en voorwerpen die volgens de politie gebruikt worden bij winkeldiefstal, zoals handschoenen en een tang. De vijf anderen zijn door de Koninklijke Marechaussee, die de politie assisteerde bij de actie, staande gehouden en gecontroleerd.

De politie is extra alert, nadat de laatste weken grote groepen vooral jonge daders kledingwinkels plunderen. Eerder gebeurde dat al op het Bijlmerplein en op het Rokin. Daarbij werden ook aanhoudingen verricht.
https://www.parool.nl/amsterdam/politie ... ~b3c26af8/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jongeren plunderen winkels.

Bericht door Mahalingam »

Ik lees:
"Een van de twee had meerdere messen bij zich en voorwerpen die volgens de politie gebruikt worden bij winkeldiefstal, zoals handschoenen en een tang. "
En hier zijn ze dan op de foto:

Afbeelding

En echt grote machette geschikt voor het afhakken van hoofden en ledematen. Wordt die normaal gebruikt bij winkeldiefstal?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jongeren plunderen winkels.

Bericht door Ariel »

Plundergevaar: jongeren met bivakmutsen en messen opgepakt in Rotterdam

In totaal hadden drie van de zeven aangehouden jongeren een mes op zak. Twee hadden geen id-bewijs bij zich en twee anderen luisterden niet naar bevelen van de agenten.

De aanhoudingen gebeurden tijdens preventief fouilleren in het centrum. Volgens het AD werden de aanhoudingen gedaan in de buurt van een filiaal van JD Sports op de Lijnbaan. De politie bevestigt dat het ’informatie over mogelijke plunderingen’ had binnengekregen.

De 22-jarige aangehouden jongen, de oudste van de arrestanten, gooide op enig moment een fles op straat. Toen een agent in burger hem hierop aansprak, trok de jongen een mes. Met hulp van een andere agent werd hij tegen de grond gewerkt.

Vrijdag werd al bekend dat een 15-jarige Rotterdamse jongen is aangehouden omdat hij opriep tot het plunderen van de Bijenkorf. De laatste weken plunderden grote groepen met erg jonge daders kledingwinkels in Amsterdam, terwijl die dreiging ook in Rotterdam bestaat.

Vorige week vrijdag werden in de Maasstad nog elf jongeren opgepakt die vooral rond de Bijenkorf en op de Lijnbaan rondhingen, met wapens op zak.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: "Jongeren" plunderen winkels.

Bericht door Ariel »

Politie zeer alert op plunderingen

Voor de derde week op rij heeft de politie de handen vol aan groepen jongeren die winkels plunderen. Donderdag en vrijdag werd een ’mogelijke’ groepsdiefstal voorkomen. Detailhandel Nederland vermoedt dat sociale media een belangrijke rol spelen bij de plunderingen en „kijkt hoe het fenomeen zich ontwikkelt”, aldus een woordvoerster.
Spoiler! :
Vrijdagavond waren veel meer dienders dan normaal op straat in het centrum Rotterdam vanwege ’informatie over mogelijke plunderingen’. Die vonden niet plaats, wel werden zeven jongens aangehouden die zich niet konden identificeren of die messen en bivakmutsen bij zich hadden.

Of dat een plundering heeft voorkomen „zullen we nooit weten”, aldus een woordvoerster van de Rotterdamse politie. Waar de signalen precies vandaan komen en of sociale media een rol spelen, wil de woordvoerster niet zeggen. Een jongen die een agent met een mes bedreigde, zit nog vast.

Racistisch gedrag
De groepsplunderingen lijken te zijn overgewaaid uit het buitenland. Verschillende winkels van JD Sports in België en Engeland werden dit najaar door groepen beroofd. Mogelijk, meldden internationale media, had dat van doen met een video van racistisch gedrag van een medewerkster van JD Sports in Luik.

Begin november was het voor het eerst raak in Amsterdam. Een groep jongeren sprintte een filiaal van JD Sports in Amsterdam-Zuid binnen en roofde spullen. Binnen een dag werd ook een vestiging van Lacoste in de hoofdstad slachtoffer. Vorig weekend pakte de politie in Rotterdam elf jongeren op die waarschijnlijk van plan waren de plaatselijke Bijenkorf te bestormen. Een 15-jarige jongen werd deze week aangehouden, omdat hij mogelijk betrokken was bij de oproep om de winkel te plunderen.

Signalen opgevangen
Die vermoedens waren er afgelopen vrijdag wederom in Rotterdam, terwijl in Amsterdam donderdag zeven jongens werden gepakt die zich verdacht ophielden bij een winkel. De politie had ’signalen opgevangen van een aanstaande diefstal’ en is na de eerdere plunderingen ’zeer alert’. „Extra politie-inzet is erop gericht deze ontwikkeling in de kiem te smoren”, schrijft de politie.

Het recente fenomeen heeft ook de aandacht van Detailhandel Nederland, laat een woordvoerster weten. „We willen niet spreken van een trend, daarvoor is het veel te vroeg. Maar we kijken hoe dit zich ontwikkelt.”

De meeste winkelovervallers zijn uit op geld, of stelen stiekem spullen. In dit geval lijkt sprake van een tussenvorm, waarbij razendsnel spullen worden gejat onder het toeziend oog van beveiliging, personeel en camera’s. Toch is het advies aan winkeliers hetzelfde: zorg voor genoeg toezicht en wees zo goed mogelijk voorbereid. Daarbij geldt ook de vraag hoe makkelijk mensen de winkel in en uit kunnen komen.

Ook vermoedt Detailhandel Nederland dat sociale media een belangrijke rol spelen bij deze plunderingen. „We vinden dat de politie een belangrijke preventieve rol kan spelen door te monitoren wat daar gebeurt. We hebben altijd goed overleg met de politie, die ook winkeliers kan informeren wat er speelt.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: "Jongeren" plunderen winkels.

Bericht door Mahalingam »

A gang of 13 youngsters plundered a newsagents in Ternat (Flemish Brabant) on Saturday evening. The youngsters took everything they could remove with them and fled towards the railway station where a train was about to depart. Fortunately, an alert guard kept the train at the station until the police could arrive.

The gang have been hanging around Ternat for a while causing a nuisance. Local mayor Michel Vanderhasselt noticed the youngsters obstructing the pavement on Saturday afternoon and called the police, but the gang returned in the evening to raid a newsagent’s.

The newsagent told reporters: “”These guys were suddenly all in my shop in both aisles. They took crisps, drinks, biscuits, lollies and sweets. Before I could realise what had happened they were off!”

The gang members had planned to jump on a waiting train. The newsagent ran after them. A vigilant train guard noticed what was up. Police were at the scene in minutes. They identified some ten individuals and detained them.

“It’s just like in America” said the newsagent. “We’ve been in the shop for four years and we see it getting worse and worse. There’s no respect anymore.”

The mayor believes the gang hails from the Dender Region and has been causing problems for a while: “They were reported in a park carrying weapons. Our police will carry out more supervision and I’m getting CCTV installed in the town centre.”
https://www.vrt.be/vrtnws/en/2019/12/02 ... n-america/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie