Al-Qaida streeft naar nucleaire aanval op Europese stad

Plaats reactie
Webmaster NRP
Berichten: 130
Lid geworden op: vr apr 13, 2007 3:26 am
Contacteer:

Al-Qaida streeft naar nucleaire aanval op Europese stad

Bericht door Webmaster NRP »

Al-Qaida zoekt actief naar nucleaire wapens voor een grootscheepse aanval. Dit zegt Rolf Ekeus, sinds kort Hoge Commissaris van de Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE) en eerder directeur van de VN wapen onderzoek commissie in Irak.
Op een internationale conventie over de preventie van een nucleaire ramp in Luxemburg, zei Ekeus dat de dreiging van een nucleaire aanval op een Europese stad door Al-Qaida, reëel is. Ook zei hij dat maatregelen worden genomen om nucleaire installaties te beschermen tegen terroristen die op zoek zijn naar verrijkt uranium.
Al-Qaida jihadi’s zijn moeilijk tegen te houden, omdat ze bereid zijn om te sterven. Zie verder: http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/786
Nieuw Religieus Peil:
peilt onvrijheid en onverdraagzaamheid
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Zonder geld geen wapens; zeker geen nucleaire wapens.

Al Qaida haalt diens geld uit liefdadiheidsorganisatie en drugshandel. Als nu verboden drugs werden gelegaliseerd dan zouden de prijzen spectaculair dalen en daarmee hun inkomen. De Taliban kunnen niet zonder de opiumhandel. Als liefdadigheidsorganisaties en geldstromen uit Islamitische landen in de gaten worden gehouden dan scheelt dat ook een hoop.

Als landen als Saoedi Arabië, Iran en Pakistan weten dat ze de zwaar worden afgestraft voor een dergelijke aanval dan zullen ze ook minder genegen zijn om allerlei radicale clubjes te steunen. 11 september is betaalt van Saoedisch geld en ook mede uitgevoerd door Saoediërs.
Mahalingam
Berichten: 42541
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Over die opium handel:
Ik heb nooit begrepen waarom de hele opium oogst gewoon niet bij de boeren zelf wordt opgekocht door de Navo-troepen en Amerikanen.
De boeren blij, de USA blij en de Taliban kwaad. Een win-win situatie (in managersjargon).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Beste Mahalingam,

Inderdaad. Onze medische industrie heeft ook opium nodig dus dat zou een hoop problemen oplossen.

Met vriendelijke groet,
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Bericht door Pilgrim »

Ik las onlangs dat het atoomterrorisme binnen tien jaar al kan gaan beginnen. Er schijnt ook veel nucleair materiaal uit de voormalige Sowjet Unie ontvreemd te zijn. :(
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Dat materiaal was volgens de verhalen tien haar geleden al zoek. De vraag is dan: waarom is het nog niet gebeurd?

Pakistan heeft ook al jaren de bom en steunt Islamisten. Waarom is er nog geen nucleare terroristische aanval geweest? Een goede bom bouwen en die naar het Westen krijgen is niet makkelijk. Dit technische aspect moet niet worden onderschat.

Daarnaast denk ik dat veel elites in landen als Pakistan het niet aandurven. De Ayatollahs in Iran lijken Ahmadinejad aan het intomen te zijn, omdat ze geen militair conflict met de VS en de rest van het Westen willen. Rusland, China en de VS zijn best bereid om ieder land dat zo'n aanval mogelijk heeft gemaakt het Stenentijdperk in te bombarderen. Dat kan met conventionele middelen. Daar heb je niet eens kernwapens voor nodig. De VS heeft Servië murw gebombardeerd omdat dit land niet wenste te gehoorzamen. Bush is over een jaar weg. Een toekomstige Amerikaanse president is waarschijnlijk geen vrienden met het Saoedisch koningshuis. Dergelijke landen kunnen als zo'n aanval gebeurd een ultimatum verwachten:

Herstelbetalingen in de vorm van grondstoffen als olie en het keihard uitmoorden van militante Islamistische groepen of een enkeltje stenentijdperk en eventuele bezetting van olievelden of andere grondstofgebieden.

Als een nucleare aanval gebeurd dan is dat heel tragisch, maar het Westen overleeft dat wel. Islamisten kunnen hooguit een paar bommen produceren, maar het Westen, Rusland en China hebben een arsenaal waar je de wereld meerdere keren mee kunt ontvolken.

Een dergelijk aanval zou bovendien de nekslag voor de islam in het Westen betekenen. Na 11 september zijn er in Nederland moskeeën en Islamistische scholen beschadigd. Na de moord op van Gogh namen anti-Islamistische sentimenten verder toe. Wat denk je dat er gebeurd als er een dergelijke aanval komt op de VS, een ander EU-land of op ons eigen grondgebied? Een atoombom zou het centrum van Amsterdam wegvagen en mogelijk honderdduizend of meer mensen doden. Een waterstofbom zou een derde van ons land onbewoonbaar maken. Hoe razend denk je dat de Nederlandse bevolking van zoiets zou worden? Hoe denk je dat de rest van de Westerse wereld zou reageren?

Een totale oorlog tegen alles wat naar de Islam riekt is dan heel waarschijnlijk.

Dat weten veel Islamisten ook wel.

Ik denk zelf dat als terroristen in de Westerse wereld nog een aanslag plegen als 11 september of een gijzelingsactie als Beslan dat dit in het Westen mogelijk al een permanent resentiment zou creeëren.
Plaats reactie