Terreur is het beste wapen...

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Plaats reactie
unholy
Berichten: 912
Lid geworden op: do dec 09, 2004 11:02 pm

Terreur is het beste wapen...

Bericht door unholy »

Een democratie heeft éen sterk punt, namelijk de gelijke behandeling van mensen.

Het probleem is hoe implementeer je dit, Nederland heeft in z'n verleden nogal eens te maken gehad met godsdienstige conflicten, dat was in die tijd niet geheel verbazelijk, daar iedereen wel geloofde. Destijds is in de grondwet godsdienstvrijheid opgenomen, een voor die tijd progressieve benadering....

Nu leven we echter in een andere tijd, de maatschapppij is veel meer gepolariseerd geraakt, alsmede de godsdiensten. Tevens leven er in de moderne maatschappij veel meer atheïsten en andere andersdekenden.
Feit blijft dat veel godsdienstigen zich in veel gevallen niet aan de wet hoeven te houden. Zo zijn er nog steeds kerken die geen homohuwelijken toestaan hetgeen gewoon pure discriminatie is. Ook kunnen gelovige ambtenaren zich in vele gevallen permiteren om bepaalde beroepszaken niet uitvoeren op de wet gewetensbezwaar. In het reguliere bedrijfsleven heet dat werkweigering = ontslag.


Discriminatie ten top dus......

Op zich geven de godsdiensten de problemen niet, maar wel de fundamentalistische krachten binnen de godsdiensten. Deze negatieve elementen kunnen zich tot zeer verre uitspraken laten verleiden en zich dan beroepen op godsdientsvrijheid....

Een fundamentalist heeft vijanden nodig, terrorisme is het makkelijkst om vijanden te creeëren. De oorspronkelijke groep waaruit de fundamentalist komt zal ook onder vuur komen te liggen waardoor de o zo nodige haat-bodem voor het fundamentalisme groeit.

Godsdienstwet ?
Waarom niet, laten we maar eens gaan toetsen of godsdiensten zich aan de wet houden, net als iedere andere Nederlander. Het is natuurlijk zeer complex een dergelijke wet, maar als de politiek echt lef heeft kan men met een dergelijke wet uitwassen voorkomen.
Dit zal de maatschappij dienen, gelovigen of ongelovigen....

Godsdienstvrijheid, afschaffen, we hebben de wet op vrije meningsuiting toch al ?

Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Bericht door Dutch »

Ook ik ben van oordeel dat terrorisme, en meer bepaald het moslim-terrorisme enkel en alleen uit te roeien valt door het onverminderd en voortdurend op de hielen te zitten en niet op te geven totdat het kwaad met wortel en al is uitgeroeid. Geen gedoogpolitiek, geen vriendjesmakerij, geen nutteloze dialogen, gewoon keihard ertegenaan, dat is de enige remedie! Strenge straffen, uitwijzingen (in land van oorsprong wordt er niet zachtzinnig met ze omgegaan hoor, cfr. Marokko, Tunesië...) en een nooit aflatende controle, kortom een ware vervolging, dat is de enige oplossing.
Vergeten we bovendien niet dat de islam oplegt om zich gedeisd te houden zolang écht in de minderheid en onderdrukt...éénmaal de onderdrukking verdwenen, dan gebiedt de islam haar gelovigen om er keihard tegenaan te gaan...Wat we dus nu meemaken.
Spijtig, maar onderdrukking is momenteel de enige oplossing, in afwachting van beter.

Dutch

Plaats reactie