Forum regels.

zoals ze op 26 februari door alisina werden geformuleerd

Moderator: Dutch

Gesloten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Forum regels.

Bericht door Ariel »

Hoofdregels
Er zijn 3 vuistregels op het forum van Dutch.Faithfreedom.org die iedereen moet onthouden. Deze zijn er om het forum interessant, gezellig en werkbaar te houden. Iedere gebruiker wordt geacht deze regels te kennen en zich er aan te houden.

1.We houden ons aan de wet
2.Beleefdheid is essentieel voor een goede discussie.
3.De moderatie is baas over het forum en beslist dus.

Berichten zijn steeds voor rekening van de gebruikers zelf, deze drukken geenszins een zienswijze uit van de moderatie.


Niet toegestaan is.

Het plaatsen van racistische of discriminerende of anderzijds kwetsende of schokkende uitlatingen (bijvoorbeeld ,verwensingen, ernstige ziektes etc.) of linken naar dergelijke content.

Het plaatsen van al te onsmakelijke of gewelddadige foto's of tekeningen of links daarnaar.

Het speculeren over, of posten van de echte naam, signalement, afbeelding of adres gegevens van forum leden, tenzij de poster dit zelf vrijgeeft.
Wees bovendien - zoals steeds op internet - zeer voorzichtig en behoudend alvorens je privé gegevens aan iemand kenbaar te maken. Wees je ervan bewust dat dit VOLLEDIG OP EIGEN RISICO gebeurt.

Onmiddellijke verbanning van één week
Dutch FFI heeft als beleidslijn om zo weinig mogelijk te bestraffen of te bannen. Vrijheid van meningsuiting staat hoog op onze waardenlijst.

In sommige gevallen zal de moderatie echter toch onmiddellijk overgaan tot een ban van één week. Bij herhaling van de overtreding wordt de ban permanent. Dit is onder andere het geval in onderstaande situaties:

•forumgangers die énige privé informatie van andere forumleden op het forum zetten. Behoud van de privacy van ALLE forumleden staat zeer hoog op onze agenda. We tolereren NOOIT dat persoonlijke informatie wordt openbaar gemaakt, zonder de expliciete toestemming van de persoon in kwestie.

•forumgangers die bedreigingen uiten aan het adres van de moderatie (bijv. gerechtelijke stappen)

•dubbelnicks die gebruikt worden om een ban te omzeilen


Richtlijnen voor gedrag
Probeer de volgende richtlijnen en gedragsregels in acht te nemen.

Opzettelijk kwetsen d.m.v. persoonlijke kwetsende teksten en/of afbeeldingen te plaatsen is niet toegestaan. Wees vriendelijk voor elkaar.

Vermijd en voorkom het starten of meedoen aan flamewars (ruzies).

Quote alleen relevante delen van een bericht en voeg altijd je (passende) reactie toe.

Plaats geen foto's, emails of Persoonlijke Berichten van andere leden zonder dat daar uitdrukkelijk (dus aantoonbaar) toestemming voor is.

Houd je handtekening bescheiden, en het plaatsen van banners in onderschrift is verboden.

Wij verwijderen zelden berichten! Berichten worden alleen verwijderd als de regels overschreden worden ,bijvoorbeeld omdat er copyright geschonden wordt, of als men racistische, discriminerende of te kwetsende uitlatingen plaatst

Auteursrecht blijft bij de auteur maar door plaatsing alhier geeft u toestemming om uw post ten eeuwige dage hier gepubliceerd te houden.

Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend bij een niet eigen tekst een bronvermelding te geven.

Kwaliteit heeft meer waarde dan kwantiteit, dus denk na voordat je een post maakt.

Meldingssysteem
Zaken die strijdig zijn met bovenstaande regels kunnen bij de moderatie gemeld worden via een rood driehoekje die je naast elk bericht (links) aantreft. De moderatie zal de overtredingen evalueren en indien nodig gepaste maatregelen nemen. Dit kan gaan van het verwijderen van een passage over verwittigen tot waarschuwen en verbannen. De moderatie kan ook beslissen niet in te gaan op een melding indien zij deze niet in strijd acht met het forumreglement.
De moderatie kan ook ingrijpen zonder melding indien ze overtredingen tegenkomt op het forum. Het is echter onmogelijk om alles te lezen, er wordt dan ook ten dele op de gebruikers gerekend om zaken te weren van het forum die strijdig zijn met het forumreglement.


Ik hoop dat een ieder die deelneemt aan dit forum zich zal houden aan deze regels.
Ik besef dat het er in een discussie hard en fel aan toe kan gaan, en daar is naar mijn inziens niets fout aan.
Dit forum is tenslotte geen naaikransje, maar laten we er in ieder geval voor zorgen dat normale regels van fatsoen in acht genomen worden!

Nogmaals, iedereen is welkom, maar zodra iemand zich niet gedraagt krijg men het vriendelijke verzoek zich aan te passen aan de geldende normen en waarden.
Doet men dat niet dan vertrek je maar.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gesloten