Deze zeeman verveelde zich op zee. Een moslim die aan boord was gaf hem een exemplaar van de Koran in handen, zodat hij wat te lezen had. Deze man raakte zo onder de indruk van de zo wetenschappelijke beschrijving van de zee, die in de Koran staat dat hij meteen maar moslim werd.
Zijn verbazing steeg ten top toen hij vernam dat Mohammed nog nooit de zee gezien heeft !! Hij leefde namelijk in de woestijn.
Mohammed beschreef een storm op zee als volgt: een storm op zee bestaat uit golven, een golf en daar boven op nog een golf en boven in de hemel wolken. Mohammed was zijn tijd ver veruit met deze zeer wetenschappelijke en analytische beschrijving van een storm op de zee. Daar kunnen wij domme westerlingen nog heel wat van leren.
Geen wonder dat die man zich meteen liet bekeren. "Een golf op een golf en daarboven wolken". Als je dit ziet moet je meteen concluderen dat de Koran niet door een mens geschreven kan zijn maar rechtstreeks afkomstig is van Allah die ons allemaal geschapen heeft.
"Een golf op een golf en daarboven wolken", zo'n een preciese beschrijving van de zee, zo wetenschappelijk onderbouwd. Dat is geen mensenwerk.
Lees het zelf maar na:
http://www.al-islaam.com/al-islaam/arti ... oran/1.htmDE WONDERBAARLIJKE QOR'AAN
Door Gary Miller; vertaald door Rasheed Mulder
De Qor’aan als wonderbaarlijk omschrijven is niet iets dat alleen Moslims doen, die overigens een grote waardering hebben voor dit Boek. Dit Boek, de Qor’aan is echter ook wonderbaarlijk genoemd door niet-Moslims, vaak zelfs door grote tegenstanders en vijanden van de Islam.
Iets dat tegenwoordig veel niet-Moslims die dit boek onderzoeken verbaast, is dat de Qor’aan helemaal niet lijkt op datgene wat ze verwachtten. Ze verwachten dat ze een 1400 jaar oud boek uit de Arabische woestijn in hun handen hebben; en dat dat boek er ook zo uit ziet, als een oud boek uit de woestijn. Maar zodra ze het boek openslaan merken ze dat dit helemaal niet het geval is. Het eerste wat je verwacht als je een boek openslaat dat uit de woestijn komt, is dat het grotendeels over de woestijn gaat. De Qor’aan praat inderdaad over de woestijn, maar het praat ook over de zee, bijvoorbeeld hoe het is om in een storm op zee te zitten.
Een aantal jaar geleden hoorde ik in Toronto een verhaal over een koopman die handel dreef op zee. Een Moslim gaf hem een vertaling van de Qor’aan zodat hij iets te lezen had tijdens zijn volgende reis. Deze man wist niks over de geschiedenis van de Islam, maar het leek hem wel interessant om de Qor’aan eens te lezen. Toen hij weer terug kwam van zijn reis en hij het boek uit had, bracht hij het weer terug naar die Moslim en hij vroeg “Deze Mohammed, was hij een zeeman?”. Deze man was erg onder de indruk hoe precies de Qor’aan spreekt over een storm op open zee, en andere verschijnselen in de zee. De Moslim antwoordde hem; “Nee, sterker nog, Mohammed leefde in de woestijn!” Hij wist genoeg. De Moslim had de woorden nog niet uitgesproken of de koopman bekeerde zich. Hij was zo onder de indruk van de beschrijving van een storm op zee, want hij had dit zelf vaak meegemaakt. De beschrijving van “een golf, daarover een golf, en daarboven de wolken” was niet iets wat iemand die nog nooit een zee heeft gezien kan bedenken. Deze en vele andere beschrijvingen laten duidelijk zien dat de informatie in de Qor’aan duidelijk van een Bron komt die de zee beter kent dan wie dan ook. Dit is slechts één voorbeeld van de velen die laten zien dat de Qor’aan niet vastzit aan een plek of tijdperk. Sterker nog, de wetenschappelijke ideeën die men er in vindt lijken helemaal niet uit de woestijn van 1400 jaar geleden te komen.