Waarom Moslims al jong leren te liegen

Is de koran perfect? Bevat de koran informatie over de toekomst? Bevat de koran wonderen? Is de koran het woord van God? Of begonnen als een tekstuitleg bij de bijbel?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24170
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Waarom Moslims al jong leren te liegen

Bericht door King George »

Waarom Moslims al jong leren te liegen

2018/04/18 Peter Louter

Afbeelding

Door een uitzending van ‘De Reünie’ (KRO) op 8 mei 2016 kreeg de jonge Syriër Bojan vanwege zijn integratieadvies enige bekendheid. ‘Leer de taal, wees eerlijk en neem geen schotelantenne’, was zijn advies aan nieuwkomers. Beter en bondiger kan het niet.

‘Wees eerlijk!’, is een niet vaak gehoord integratie-advies. Toch is het waarschijnlijk het belangrijkste advies uit het rijtje. Bojan is een ervaringsdeskundige en weet waar hij het over heeft. Dat moslims veelvuldig liegen heeft op zich niet zo veel met de islam (taqiyya) te maken. Liegen is een kunst die voortkomt uit de Arabische tribale cultuur. De islam is te zien als een religieuze schil om de al veel langer bestaande Arabische tribale cultuur.

In een tribale cultuur draait het om eer en reputatie. Een schandvlek treft niet alleen de persoon, het treft ook zijn familie, grootfamilie, clan en uiteindelijk de stam. Het is een van de redenen waarom de tribale cultuur gepaard gaat met een strakke sociale controle. Die controle richt zich op wat de cultuur toelaat en verbiedt. Sociale controle richt zich op wat waarneembaar is. Zonder zichtbaarheid en/of getuigen is er geen bewijs. Een niet zichtbare overtreding van de culturele norm, leidt niet tot eerverlies en reputatieverlies.

Het verschil tussen de culturele norm en de praktijk bestaat uit het grijze gebied waarin de norm wordt ontdoken. Iedere cultuur kent dit probleem. In een liberale cultuur wordt het opgelost door normen te relativeren en te verwijden waardoor de normovertreding in feite niet meer bestaat. De Arabische tribale cultuur kent die oplossing niet en handhaaft een strakke controle op het gedrag. In zo’n strakke cultuur is liegen de oplossing om het verschil tussen norm en praktijk te bedekken.

Als een moslimvader thuis alcohol drinkt, krijgen de kinderen de opdracht daar over te zwijgen. Als de vader in een dronken bui een deel van het interieur vernielt, worden de kinderen geacht daarover smoesjes te bedenken. “Hij struikelde over een mat en toen viel de kast om en raakte de tafel”. Dezelfde vader zal overal verkondigen dat hij als goed moslim alcohol verwerpt. Zijn kinderen zijn de getuigen voor zijn trouw aan Allah’s wetten. Ook zijn vrouw zal liegen en zal dat wat geraffineerder doen omdat ze een langere leerschool achter de rug heeft dan haar kinderen. Wellicht zal ze de schuld op zich nemen voor de interieurschade.

Kenners van de situatie in Iran, een land met een strakke sociale controle beschrijven de cultuur van het land als hypocriet. Conformistisch gedrag voor zover het zichtbaar is en norm-overtredend gedrag achter de buitendeur is de wijze waarop veel Iraniërs het strakke regime ontduiken. Het land is één grote leugen.

Het lieggedrag is ook kenbaar bij Nederlandse moslimjongeren die gepakt zijn voor een overtreding. Het standaardgedrag is ontkennen en leugenachtige verklaringen. Zij doen dat niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun familie en groot-familie. Hun eer en reputatie dient te worden beschermd. Autochtone Nederlanders bekennen veel vaker. Het lieggedrag is ook kenbaar bij de alom aanwezige uitkeringsfraude, woonfraude en subsidiefraude. Wie gepakt wordt, speelt de volmaakte onschuld en heeft voor alles een smoes. Liegen in deze gevallen is binnen de tribale cultuur geen normovertreding. Binnen die cultuur wordt het geaccepteerd dat je tegen de Nederlandse overheid liegt en beschermt men elkaar.

Dat islam ‘vrede’is, is een leugen die iedere moslim gemakkelijk over de lippen rolt. Een moslim verdedigt dan de eer en reputatie van de islam in een niet-islamitisch land. De leugens gaan veel verder dan dat. Islamitische woordvoerders liegen voortdurend tegen bestuurders en politici. Ze doen het zo geraffineerd dat ze worden geloofd. Ze vragen bijvoorbeeld subsidie voor Nederlandse les om koranles te kunnen geven. Propaganda is gebaseerd op leugens en daar zijn moslims goed in.

Autochtone kinderen worden in Nederland opgevoed met de norm dat liegen een ernstige overtreding is die niet kan worden getolereerd. Nederlandse moslimkinderen worden daarentegen maar al te vaak in de opvoeding er van overtuigd dat liegen in veel omstandigheden een noodzaak is om de reputatie van het gezin, de familie en grootfamilie te beschermen.

Liegen is een tweede natuur bij moslims. Iedere onderwijzer/leraar, agent, sociaal contactambtenaar, werkgever of buur loopt daar voortdurend tegen aan. Het is een van de redenen waarom moslims niet populair zijn. Dat noemen moslims ‘discriminatie’. Alweer een goed gekozen leugen waarmee ze de Nederlandse overheid dwingen om tegen discriminatie op te treden. De spindoctors van de islam leren onze overheden te liegen over de ware aard van de islam.

Deel dit:Bron: http://hardewoorden.nl/2018/04/waarom-m ... te-liegen/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 86348
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Waarom Moslims al jong leren te liegen

Bericht door Ariel »

Voor Hans.

Een gesprek met een moslima.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16710
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Waarom Moslims al jong leren te liegen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:Voor Hans.

Een gesprek met een moslima.

afbeelding
Heel goed Ariel. Ik herken dit direct. Zal het nu extra goed onthouden. Weet je, ik had het er eerder al met King over hoe je vaak al bij het eerste aangezicht mensen kunt indelen. Bijvoorbeeld: die is van GroenLinks. Laat staan wanneer ze hun mond opendoen in een discussie dat hen niet aanstaat.

Algemeen geldt: Met moslims valt niet te praten. Behalve wanneer je naar hen wilt luisteren.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie