Bronnen van de islam: Koran, Soenna en Hadith

Is de koran perfect? Bevat de koran informatie over de toekomst? Bevat de koran wonderen? Is de koran het woord van God? Of begonnen als een tekstuitleg bij de bijbel?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Bronnen van de islam: Koran, Soenna en Hadith

Bericht door Pilgrim »

BRONNEN VAN DE ISLAM: KORAN, SOENNA EN HADITH

Geplaatst op 23 april 2018

Afbeelding

Koran, sira of soenna en Hadith zijn de bronnen waaruit iedere moslim zijn of haar geloof put! De enige manier voor de moslim om in de hemel te komen is om 100% zich te houden aan de bronnen in volledige onderwerping (letterlijke betekenis islam) aan Allah. Er is geen enkele tolerantie jegens andere godsdiensten. De enige juiste exacte vertaling van de Koran is die van prof. dr. Kramer. Andere vertalingen zijn onderhevig aan Taqiyya. Hierdoor is in het Westen een compleet vertekend beeld van de islam ontstaan, dat via de media en voorlichting wordt verspreid. Zo kent de islam geen vergeving en het is een religie van zelf-verlossing. De hemel moet je verdienen! Er bestaat geen kritiek op de bronnen. De Koran bestaat uit twee delen:

Mekkaans deel: Dit gaat over de dertien jaar dat Mohammed in en vanuit Mekka zijn nieuwe geloof poogde te verspreiden met een voor hem tegenvallend resultaat: slechts 150 aanhangers! Dit eerste en kleine gedeelte van de Koran is relatief poëtisch en gematigd vredelievend richting de kafirs (niet-gelovigen), Joden en christenen.

Medinaas deel: De laatste negen jaren van zijn leven heeft Mohammed meer dan zestig oorlogen gevoerd om de islam te verspreiden en met een zeer groot resultaat: geheel Saoedi-Arabië werd 100% islam! Duizenden Perzen, christenen en Joden stierven in deze jihad. Dit grootste deel van de Koran lijkt dualistisch en het tegenovergestelde ten opzichte van het eerste deel, maar beide delen vormen de Koran. Opgemerkt moet worden, dat het laatst genoemde Koran-vers het beste is. Zo herroept de Koran zichzelf 124 maal: de laatste uitspraak is geldend, ook al vermelden voorgaande teksten het tegenovergestelde (= abrogatie).

Sira of soenna: Dit boek is veel groter dan de Koran en bevat de biografie of overleveringen van Mohammed. Slechts 20% van de teksten van de Koran gaat over Allah (theologie) en 80% gaat over Mohammed (biografie) als de enige echte moslim. Hij is het voorbeeld en 91 keer wordt de moslim opgeroepen Mohammed´s voorbeeld te volgen. Vandaar dat een moslim niet zonder de soenna en Hadith kan. In de soenna staan immers alle oorlogen beschreven en de manieren waarop Mohammed met list en bedrog veldslagen won. Zijn tegenstanders werden genadeloos afgeslacht.

Hadith: dit grootste boek bevat de 7000 uitspraken van Mohammed, die gezien worden als de enige ware grondslag van de Koran. Deze uitspraken vormen voor de moslim de leidraad voor alle beslissingen in het leven. Mohammed is immers het meest perfecte voorbeeld. Vandaar ook dat ieder commentaar op Mohammed voor onlusten kan zorgen. De Hadith is absoluut antiwesters en hoogst vrouwonvriendelijk. Maar de uitspraken t.o.v. de kafirs zijn stuitend! Zolang de islam in de minderheid is, voorzien de soenna en Hadith in de ‘juiste houding’ voor de moslim, maar zij geven ook richtlijnen om stukje voor stukje meer invloed te krijgen in het land van migratie. De teksten zetten aan om bepaalde wetten in landen te gebruiken om zodoende meer rechten te verwerven. Aanpassen, inburgeren of integreren zijn voor het islamitisch denken onbekend.

Bron: https://bijbelenonderwijs.nl

https://ejbron.wordpress.com/2018/04/23 ... en-hadith/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10421
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Bronnen van de islam: Koran, Soenna en Hadith

Bericht door sjun »

Original Sources Koran Stole its Stories From
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Plaats reactie