"Verwarde man" ( kuch ) pleegt jihad in Den Haag.

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39689
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: "Verwarde man" ( kuch ) pleegt jihad in Den Haag.

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jun 26, 2019 12:53 am

Hoever moet je gaan?

Geplaatst op 25 juni 2019

Afbeelding

Voor velen, misschien wel de meesten, zal het als larie en zelfs onrecht in de oren klinken dat een advocaat verplicht is om te zwijgen over bijvoorbeeld het daderschap van iemand, maar daar is juist het principe dat ieder vermeend dader de beste verdediging dient te krijgen die er is op gebaseerd, om te voorkomen dat iemand zomaar iets aan zijn/haar broek gehangen krijgt. Iets dat in vroegere eeuwen makkelijk en veelvuldig geschiedde, dus deze veranderde aanpak is theoretisch gezien een goed ding.

Als advocaat ben je verplicht je naar beste inzicht en vermogen in te zetten voor je cliënt om die te verdedigen. Zelfs als je weet dat je cliënt schuldig is, mag je dat niet tegen hem/haar gebruiken, noch mag je dit op welke manier dan ook in de openbaarheid brengen. De verdediging neerleggen, is enkel wat je kan en mag doen, mits dit niet de belangen van de desbetreffend cliënt schaadt. En dat doet het al snel wel. Dus zal dat neerleggen van de verdediging niet snel plaatsvinden. Dit is kort door de bocht samengevat waar een advocaat de eed over aflegt als hij als advocaat bij de balie wordt ingezworen.

Echter moet een advocaat zover gaan in dat ‘beste inzicht en vermogen’ dat het de indruk krijgt dat de advocaat een potje zit te liegen? Moet een advocaat zover gaan dat hij/zij de waarheid geweld aandoet en anderen, derden, hiermee wellicht onrecht ofwel zelfs in (in)direct gevaar kan brengen? Het antwoord hierop lijkt mij een absoluut “Nee” te moeten zijn. Zo denk ik over sommige, misschien wel heel veel, advocaten, die naar mijn smaak meer met grof geld verdienen dan het dienen van recht en rechtvaardigheid bezig zijn.

Om te beginnen denk ik aan asieladvocaten, waarvan de meerderheid vermoedelijk heel goed weet en begrijpt met iets bezig te zijn dat niet in het belang van het land noch van de daar levende bevolking is. Zouden deze advocaten niet gewoonweg hun acties moeten staken en verdediging(en) moeten neerleggen als zij begrijpen dat zij, weliswaar door de politiek toegestaan, bezig zijn de democratie te ondermijnen door niet te stoppen hordes vreemdelingen bij te blijven staan in hun meestal ongerechtvaardigde eis om zich alhier te vestigen. Ik schets hier een moreel dilemma dat door slappe politici is geschapen. Want, zoals gesteld, als advocaat moet je ‘alles’ geven voor je cliënt, dat heb je gezworen.

Terug naar dat liegen. Moet je als advocaat zover gaan dat je niet langer de waarheid spreekt, maar ronduit een potje gaat zitten liegen ofwel daar dicht tegenaan zit? Dat vraag ik mij af met een Job Knoester, die in tegenspraak tot wat de moordlustige verdachte zelf in de gevangenis tegen medegevangenen en anderen heeft verklaard blijft volhouden dat de man in een psychose verkeerde en dus niet wist wat hij deed. Hierop hameren is voor zijn cliënt voordelig. Mochten de rechters hierin meegaan, dan pakt de straf voor zijn cliënt minder streng uit. Mag en kan je een persoon verantwoordelijk stellen als die in een waan iets heeft gedaan of is dan verpleging hetgeen dient plaats te vinden?

Op dat laatste zeg ik ja, maar dan wel zonder de mogelijkheid op verlof en/of ontslag uit de inrichting, op het eerste zeg ik nee. Naar mijn smaak mag een advocaat niet zover gaan in zijn beroepseed dat hij liegt ofwel lijkt te liegen. Wat meneer de dader betreft, sluit meneer Malek voorgoed op, in het gevang of in een inrichting, of stuur hem terug naar het land van herkomst en laten ze daar verder kijken wat ze met hem moeten. Zijn woorden van spijt geloof ik niet, noch dat ik woorden van spijt van andere moordenaars serieus neem, ze hebben meestal enkel spijt ‘dat ze zijn gepakt’, verder niets.

Door: “bozeoudeman”

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/25 ... t-je-gaan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70855
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: "Verwarde man" ( kuch ) pleegt jihad in Den Haag.

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 28, 2019 11:42 am

Silvan Schoonhoven

Het is de 3de zittingsdag in de zaak-Malek F. Twee dingen bleven bij van de vorige zitting: de hartverscheurende slachtofferverklaringen en de doffe reactie van Malek daarop. Pas toen het ging over de manier waarop de politie hem neerschoot, toonde hij emotie

Malek is er weer bij, in zijn vertrouwde gele T-shirt. Het woord is aan de officieren, die 2,5 tot 3 uur de tijd nemen voor hun requisitoir, uitmondend in de strafeis.

OvJ: 'de slachtofferverklaringen waren hartverscheurend, zoals die van de man die elke nacht schreeuwend wakker wordt. Of die van de man wiens keel werd doorgesneden.'

De verdachte past telkens zijn verklaringen aan, zoals vorige week nog, toen hij zei dat hij duivels zag in de slachtoffers. Het OM ontkent niet dat hij aan een stoornis lijdt, maar de vraag is of hij zó ziek is als de verdediging heeft geframed.'

OvJ: uit het dossier blijkt dat de verdachte steeds radicaler en verwarder werd. Aannemlijk is het verband met de traumatische dood van zijn vader. Maar ook opmerkelijk is zijn aanwezigheid bij een demonstratie tegen Trumps beleid in Israël.'

OvJ: twee weken voor de steekpartij woonde hij bij zijn moeder. Zij vertelde dat hij steeds meer met het geloof bezig was. Drie dagen ervoor kocht hij een nieuw mes omdat de messen in huis 'niet geschikt waren'.

Vlak voor de steekpartij was Malek bij de Haagse moskee el Mohsinin om te bidden. Hij had het mes toen al bij zich. Dan gaat hij naar het Cafe Nova, stroopt zijn mouwen op en begint in te steken op het eerste slachtoffer op het terras.

Het tweede slachtoffer werd meerdere malen gestoken. Het enige wat hij kon doen was 'help!' roepen. Het derde slachtoffer ziet Malek niet eens aankomen. Ineens wordt de keel van oor tot oor doorgesneden.

Tot op heden is de telefoon van Malek nog niet geopend, omdat hij blijft weigeren de toegangscode te geven. In een afgeluisterd telefoongesprek met zijn moeder verklapt Malek wel wat erop staat: koranverzen en allemaal jihad.

Een kijkersoproep op tv aan de schrijver van een anonieme brief bij de politie leverde niets op. Het is zeer bijzonder dat er een brief binnekomt om te waarschuwen voor een aanslag die ook werkelijk plaatsvindt

Het OM houdt er rekening mee dat Malk de waarschuwingsbrief zelf geschreven heeft

Het OM gelooft er niets van dat Malek spijt heeft. Dat blijkt ook uit afgeluisterde gesprekken met zijn moeder, waarin hij zegt dat hij weigert een excuusbrief te sturen en dat hij een soldaat van Allah is

OvJ: het OM heeft al die tijd sinds 5 mei geen enkele indruk gehad dat Malek in een psychose verkeerde.

OvJ: de verdachte wil steeds stoppen met ondervragingen als de druk wordt opgevoerd. Hij verandert steeds zijn verklaring.

OvJ: Malek heeft ook een keer gesproken over het 'afslachten van Michael, een homo, die hij wilde afslachten. Maar God had me toen nog niet voorbereid. Het is niet gelukt.'

OvJ: Malek wilde martelaar worden. 'Waarom heb ik anders al die kogels opgevangen', zegt hij in een afgeluisterd gesprek.

Malek verklaarde eerst dat hij na het moskeebezoek al wist dat hij ging steken. Later verklaarde hij opeens dat hij eendjes wilden kijken in de vijver. Nogal een verandering van standpunt.

Malek verklaarde: 'Als de dokter een goed rapport maakt, ben ik gerustgesteld. Ik mankeer rniets, maar ik wil wel doen of ik een geestelijke ziekte heb.' Als de politie Malek met die afgeluisterde uitspraak confronteert, zwijgt hij.

Tijdens de eerste 7 verhoren met deskundigen praatte Malek heel open. Maar na de eerste pro forma-zitting werd hij veel geslotener in de gesprekken. Hij laat stiltes vallen en verandert de inhoud van zijn antwoorden

Malek glimlacht als hij dit verhaal van de officier aanhoort. De officier haalt nu het begrip 'taqiyah' aan, het principe dat een moslim oder bepaalde omstandigheden mag liegen over zijn geloof om zichzelf te beschermen

OvJ: bij jihadzaken hebben we meermalen te maken gehad met taqiyah. Ovj houdt het geval aan van Mohammed G., de jihadist die beweerde dat hij bezeten was door een djinn (een geest). Later zei hij dat hij iedereen daarmee om de tuin had geleid.

OvJ: Het is een patroon dat Malek berekenend te werk gaat. Eerst duidelijke en consequente antwoorden, daarna probeert hij de verklaringen in zijn voordeel bij te buigen. Eerst koopt hij een mes om te steken, dan is het opeens voor zelfverdediging.

Malek in afgeluisterd gesprek: 'Jihad is ongelovigen doden.'

De OvJ gaat nu in op het terroristisch motief. 'Het OM koerst daar echt niet automatisch op af. Wij stellen ons telkens opnieuw de vraag of het gaat om terrorisme. Alleen het roepen van Allahu Akbar is niet genoeg. Het is een combinatie.

De OvJ haalt het voorbeeld aan van een asielzoeker die in Naaldwijk ook iemand neerstak, maar waarbij de conclusie was dat er geen sprake was van terrorisme maar van verwardheid.

De OvJ houdt nu een wat technisch verhaal over wanneer een geweldsdaad terrorisme is of niet. Is het doel om vrees aan te jagen bij de bevolking? Kan iemand verward zijn maar toch een terreurdaad plegen?

De OvJ somt nu alle (al dan niet afgeluisterde) uitspraken van Malek op, waaruit blijkt dat ongelovigen moeten worden afgeslacht omdat Allah dat wil. Het is een lange lijst.

Malek discussieerde met z'n moeder over het begrip jihad. Zijn moeder verdedigde de (vaak gehoorde) visie dat jihad de 'strijd is tegen onrecht in jezelf' - een 19de eeuwse interpretatie. Malek hing de oorspronkelijke visie aan over jihad: dat het puur gewapende strijd is.

Terwijl de OvJ spreekt, zit Malek de nagels te bestuderen van de hand die het mes vast had.

Terrorisme kan volgens de OvJ worden afgeleid uit oa: de keuze voor de kerk als doelwit, geld opnemen, trouwen, de anonieme brief, het zich anders voordoen, willekeurige slachtoffers uitzoeken, doorsnijden van de keel, het wissen van sociale media.

OvJ: aanwijzingen zoals deze (er waren er nog veel meer op de lijst) brengen het OM erop om te spreken van een 'terroristisch oogmerk'.

Het OM bespreekt nu het neerschieten van Malek. De advocaat vond het geweld buitenproportioneel ('de laatste kogel was niet nodig en gevaarlijk dicht bij het hart'). Volgens de OvJ dat de politie juist heeft gehandeld. De rijksrecherche vond dat overigens ook.

Het OM plaatst 'ernstige kanttekeningen' bij de conclusies van de psychiaters dat Malek louter door wanen werd gedreven: 'hij was niet volledig ontoerekeningsvatbaar'.

De officier werkt langzaam maar zeker toe naar het moment van de strafeis. Malek zoekt oogcontact met zijn broer en zus op de tribune.

Malek kwam bij de hulpverleners niet verward over. 'Hij was rustig en keek helder uit de ogen We zien vaak verwarde mensen, maar hij was niet zo.'

OvJ: 'Het is goed mogelijk dat Malek de psychiatrisch rapporteurs om de tuin heeft geleid.'

Het OM laat bij de eis het blanco strafblad en het traumatische vluchtverhaal meewegen. Maar ook dat er zoveel omwonenden, familieleden en partners diep zijn getroffen door de steekpartij.

OM eist vijftien jaar plus tbs met dwangverpleging
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18406
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: "Verwarde man" ( kuch ) pleegt jihad in Den Haag.

Berichtdoor King George » Vr Jun 28, 2019 12:12 pm

Die TBS-behandeling moet maar permanent in Syrië geschieden. Want anders blijft hij verward van dat leven in een Westerse cultuur.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 6 gasten