Jihadi's en hun kinderen keren terug

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door King George »

Voor zo ver deze kinderen al niet meer te deprogrammeren zijn blijven ze dus gewoon nog hun portie indoctrinatie van hun ouders ontvangen. En dat deradicaliseren is ook geen doorslaand succes. Kijk maar naar de Dodenherdenking in Vught op de fussilladeplaats toen vanuit de dereadicaliseringsafdeling van de EBI tijdens de twee minuten stilte luidkeels "Allahu akbar" werd uitgeschreeuwd. Er wordt niet bij nagedacht dat sommige mensen gewoon niet resocialiseerbaar zijn. Honddolheid is ook niet te behandelen. En bij hondsdolheid zijn we heel wat minder lang van geduld.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door King George »

Azazel van de Berg schreef:Als het aan deze man ligt, dan laten we die IS vrouwen gelijk los op de samenleving, want, de visie van Ad Corten is dat we als samenleving over onze harten moeten strijken voor IS vrouwen https://nrc.nl/nieuws/2022/11 deze man is totaal gek, een ordinaire trap na naar de Yazidi toe

Afbeelding

Islamitische Staat Het verblijf in Koerdische kampen is een hel geweest voor IS-vrouwen en hun kinderen, zegt Ad Corten. Enige barmhartigheid is op zijn plaats.[/url]
https://twitter.com/writherazazel/status/1587579001639411713
Monique maar Godin van de Tweeps is ook prima! schreef:Walgelijk stuk in de @nrc. We moeten medelijden hebben met de ISvrouwen maar geen woord over hun daden. Er zijn gezinnen vermoord, onthoofd, vrouwen verkracht, baby's gekookt. En nu moeten deze vrouwen een 2e kans? Compleet gestoord!

Afbeelding

Nederland heeft zijn IS-vrouwen nu wel hard genoeg gestraft

Islamitische Staat Het verblijf in Koerdische kampen is een hel geweest voor IS-vrouwen en hun kinderen, zegt Ad Corten. Enige barmhartigheid is op zijn plaats.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

Steeds meer vrouwen en kinderen opgehaald uit Syrische kampen

Nog niet eerder werden zoveel vrouwen en kinderen door hun eigen land gerepatrieerd uit Syrische kampen in voormalig IS-gebied. In 2022 gaat het tot nu toe om 517 personen, melden de Koerdische autoriteiten. Nederland haalde vorige week nog 12 vrouwen en 28 kinderen terug.

Veel landen waren lang terughoudend om mensen terug te halen die vrijwillig naar het IS-kalifaat waren gereisd, onder meer uit angst voor terroristische aanslagen door geradicaliseerden. Maar internationale organisaties voerden de druk op, omdat de leefomstandigheden in de kampen in Syrië slecht zijn, zeker voor kinderen. Volgens de Koerden zijn de kampen veel te vol en breekt er geregeld geweld uit.

Frankrijk repatrieerde dit jaar al ruim honderd mensen, nadat het op de vingers werd getikt door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Het Straatsburgse hof besloot dat Frankrijk opnieuw moest beoordelen of twee moeders en hun kinderen recht hadden om terug te keren naar het land. Ook de Verenigde Naties hebben de Franse regering bekritiseerd om hun weigering burgers te repatriëren. Zowel in Frankrijk als in Nederland zijn de vrouwen overgedragen aan justitie en de kinderen aan jeugdbescherming.

Desondanks zitten er volgens de Koerden nog meer dan 10.000 buitenlandse vrouwen en kinderen in de kampen in het noordoosten van Syrië. Mensenrechtenorganisaties roepen landen op om hun burgers zo snel mogelijk terug te halen. Nederland haalde eerder al zes vrouwen en zestien kinderen terug en zegt nu geen terugkeerverzoeken meer te hebben van mensen in Syrië.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48658
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Mahalingam »

Een hele simpele vraag die naar iets vraagt dat staatsgeheim blijkt te zijn. Of in ieder geval niet openbaar gemaakt wordt dan wel onmogelijk beantwoord kan worden.
De kosten van het importeren van de laatste batch jihadbruidjes en hun gebroed.
Antwoord aan Caroline van der Plas:
Operationele redenen staan in de weg van openbaarmaking van sommige kosten. Daar komt bij dat het niet past om in het stelsel van begroten en verantwoorden over kosten op individueel casusniveau verantwoording af te leggen. Dit speelt rond overbrenging naar Nederland van uitreizigers of hun kinderen temeer nu er een groot aantal diensten, ressorterend onder verschillende ministeries, betrokken zijn.
PDF: https://www.rijksoverheid.nl/documenten ... kzaamheden
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadi's en hun kinderen keren terug

Bericht door Ariel »

Minister wil maximumstraf voor deelname aan terroristische organisatie flink verhogen

Deelname aan een terroristische organisatie wordt zwaarder bestraft. Minister Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) zegt nog voor kerst met een wetsvoorstel te komen om dat voor elkaar te krijgen. Eerder kondigde ze al aan de maximale celstraf te willen verhogen van 15 naar 20 jaar.

Jihadisme is nog altijd een van de belangrijkste terrorismedreigingen in Nederland, blijkt uit rapportages van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Zeker nu het kabinet massaal IS-vrouwen en -kinderen naar Nederland haalt om rechtszaken niet te laten verlopen en straffeloosheid te voorkomen, dreigt jihadisme als deze IS’ers na een gevangenisstraf op vrije voet komen.

Straffeloosheid
„Als je ze niet terughaalt is de rechtszaak verlopen, dan kunnen zij ons land binnenwandelen zonder dat we ze kunnen vervolgen”, zegt de VVD-bewindsvrouw daarover. Als Kamerlid verzette Yesilgöz zich fel tegen het terughalen van IS’ers. Nu gaat ze morrend akkoord met uitspraken van de rechter om IS’ers op te halen. „Als Kamerlid heb ik daar flink op gemopperd, maar als minister van Justitie en Veiligheid past het mij niet om een oordeel te hebben over uitspraken van de rechter.”

Eerder kondigde Yesilgöz al aan deelname aan een terroristische organisatie zwaarder te willen bestraffen, om te voorkomen dat uitreizigers in Nederland snel weer op straat staan. „Door het strafmaximum voor deelname aan een terroristische organisatie te verhogen naar 20 jaar geeft het kabinet een belangrijk signaal af”, zei ze daarover.

„Straffeloosheid van terugkeerders uit terroristische strijdgebieden wordt voorkomen, strafbare feiten worden vervolgd. Teruggekeerde uitreizigers zijn vrijwel allemaal veroordeeld”, redeneert de VVD-bewindsvrouw.

Re-integratie
Ze wil niet alleen inzetten op langere gevangenisstraffen. „Op enig moment komen deze mensen weer vrij. Zij kunnen terugkeren naar oude netwerken en bijdragen aan een opleving van de jihadistische beweging in Nederland. Dat geldt ook voor mensen die vrijkomen nadat ze zijn veroordeeld voor terroristische misdrijven in Nederland. Daarom maakt ook inzet op een veilige en gecontroleerde re-integratie deel uit van deze strategie.”

Onlangs haalde het kabinet twaalf vrouwelijke Syriëgangers en hun 28 kinderen op. De vrouwen worden verdacht van terroristische misdrijven. De kinderen zijn na aankomst overgedragen aan de Raad voor de Kinderbescherming en in instellingen geplaatst.

De vrouwen en hun kinderen zaten jarenlang vast in kampen, waar de leefomstandigheden slecht zijn. Het kabinet besloot de vrouwen terug te halen, zodat ze in Nederland vervolgd kunnen worden voor hun mogelijke betrokkenheid bij de terroristische organisatie IS. Als dit niet op tijd zou gebeuren, dan zouden hun rechtszaken vervallen.

De afgelopen jaren zijn meerdere vrouwen door de rechtbank in Nederland veroordeeld voor hun steun aan IS, die in Syrië en Irak destijds met veel geweld een kalifaat uitriep. De minister wil niet zeggen wat terughalen van IS’ers heeft gekost. „Die informatie is vertrouwelijk.” België is daar wél open over. Daar werd ruim een miljoen euro betaald aan zo’n ophaalmissie.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie