Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

Tja, als thuis de ideologie van het thuisland met de paplepel wordt ingegoten, dan is de bodem gelegd voor radicalisering. Dan kunnen ze op jonge leeftijd al gaan strijden voor het geloof.
Vier Belgische tieners gearresteerd voor beramen van terroristische aanslag

De Belgische federale politie heeft zondag vier tieners gearresteerd. Justitie verdenkt ze van het voorbereiden van een terroristische aanslag, mogelijk op een concertzaal in Brussel. Een van de verdachten is nog maar 15 jaar oud.

De jongeren zouden volgens Belgische justitie handelen vanuit een jihadistisch motief. De Vlaamse krantDe Standaardhad inzicht in chatgroepen waarin het viertal overlegde. Daarin spraken ze over een aanslag op een concertzaal in hoofdstad Brussel. De plannen leken nog niet in een vergevorderd stadium.

‘In zo’n situatie grijpen we liever te vroeg dan te laat in’, zegt het Belgische federaal parket in een reactie tegen de krant. In België staat het dreigingsniveau nog altijd op drie, het op een na hoogste niveau, na een aanslag op Zweedse voetbalsupporters in oktober van vorig jaar. Rond de interland België-Zweden in Brussel schoot een man twee supporters dood. Dreigingsniveau drie houdt in dat een aanslag mogelijk en waarschijnlijk is.

Contact via internet


De vier Franstalige tieners die de politie zondag arresteerde, zouden elkaar via het internet kennen. Uit de gesprekken die ze online voerden concludeert de Belgische justitie dat ze geradicaliseerd waren; ze spraken meermaals positief over IS.

De arrestaties volgden op huiszoekingen zondag in Brussel, het Vlaamse Ninove en de Waalse steden Luik en Charleroi. Daarbij zijn geen wapens of explosieven gevonden. De telefoons en laptops zijn in beslag genomen. De Belgische politie leest die nu uit om te zien of ze meer terroristische daden voorbereidden en of de vier onderdeel zijn van een groter terroristisch netwerk.

Radicalisering


Maandag besluit de jeugdrechter of de verdachten langer vast blijven zitten. Slechts een van de verdachten is meerderjarig, hij is 18 jaar oud. De jongste verdachte is pas 15, bevestigde de burgemeester van zijn woonplaats Ninove zondag. Hij zou pas sinds afgelopen zomer in de stad wonen. De politie pakte hem in Brussel op. De twee overige verdachten zijn volgens omroep VRT minstens 16 jaar oud, maar over hen is minder bekend.

Volgens de Belgische minister van Justitie is radicalisering onder Belgische jongeren een breder punt van zorg. ‘De verdachten zijn zeer jong. Dat is helaas een bevestiging van het huidige dreigingsbeeld’, zei hij in een reactie. ‘Het is niet de eerste keer dat we zien dat jongeren vooral via sociale media, via besloten communicatiegroepen, zeer snel radicaliseren.’
https://www.volkskrant.nl/buitenland/vi ... ~b163bc1b/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Ook drie tieners in Frankrijk opgepakt om verijdelde aanslag Brussel

Drie tieners tussen de 15 en 17 jaar zijn maandag in Frankrijk opgepakt in verband met de verijdelde aanslag op een Brusselse concertzaal. Ze zouden in contact hebben gestaan met de vier verdachten die eerder deze week zijn gearresteerd in België, meldt een bron dicht bij de zaak aan het Franse persbureau AFP.

De in drie Franse steden opgepakte verdachten zouden niet direct betrokken zijn geweest bij het plan om een aanslag te plegen op de Botanique (ook wel Kruidtuin), op de grens van probleemwijk Sint-Joost en het centrum van de Belgische hoofdstad. Wel hangen ze dezelfde islamitische theorieën aan, aldus de bron.

Het Belgische Openbaar Ministerie hield zondag vier jonge terreurverdachten aan van 15, 16, 17 en 18 jaar oud. Ze zouden hebben gesympathiseerd met IS. Die terreurgroep zat onder meer achter de bloedige aanslag op de Parijse concertzaal Bataclan in 2015. Volgens het OM zou het viertal „binnen enkele weken” hebben willen toeslaan. Bij huiszoekingen zijn vooralsnog geen wapens of explosieven gevonden. Wel namen de autoriteiten onder meer laptops en telefoons in beslag.

’Jihadistisch milieu’
De eerder aangehouden verdachten zouden volgens het Belgische Openbaar Ministerie deel hebben uitgemaakt van het „jihadistisch milieu.” Ze stonden met elkaar in contact via een chatgroep. Het is onduidelijk hoe concreet de plannen voor een aanslag waren, maar volgens het OM was er in elk geval genoeg reden om in te grijpen. „In dat soort dossiers komen we liever te vroeg dan te laat”, zei een woordvoerder volgens de VRT.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

Twee terreurverdachten gearresteerd in Gera

Federale aanklagers beweren dat de twee mannen uit Afghanistan een aanval planden niet ver van het Zweedse parlement.

Dinsdag liet het federale parket twee vermoedelijke islamisten arresteren in Gera, Thüringen, op verdenking van terrorisme. De twee mannen worden beschuldigd van het plannen van een aanval met vuurwapens nabij het Zweedse parlement, zei een woordvoerster in Karlsruhe.

De aanval was bedoeld als reactie op de Koranverbrandingen in Zweden en andere Scandinavische landen afgelopen zomer. De aanklager zei dat de twee Afghanen instructies kregen van een afdeling van de “Islamitische Staat” (IS) in Afghanistan en Pakistan. Hun missie was het vermoorden van politieagenten en andere mensen in en rond het Zweedse parlement. Volgens het federaal parket zouden de twee verdachten de mogelijke locatie van de aanval op internet hebben verkend en tevergeefs hebben geprobeerd wapens te bemachtigen. Ook zamelden zij donaties in van zo’n 2.000 euro voor IS in Duitsland.

Wraak namens de Islamitische Staat

Afgelopen december werden twee Syrische broeders die in Duitsland woonden tot gevangenisstraf veroordeeld omdat ze van plan waren een explosievengordel tot ontploffing te brengen in een Zweedse kerk. Hun motief was dat ze wraak wilden nemen voor de herhaalde verbranding van de Koran. IS had hen de opdracht gegeven zich op een kerk te richten. In oktober schoot een Tunesische islamist die illegaal in Brussel woonde twee Zweedse voetbalfans op straat neer en verwondde twee andere mensen aan de zijlijn van een kwalificatiewedstrijd. In een bekentenisvideo beweerde hij ook namens IS te hebben gehandeld. De man werd neergeschoten door de politie.

De verdachten van Gera worden naar verwachting dinsdag of woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Daar zullen de arrestatiebevelen, die bijna twee weken geleden zijn uitgevaardigd, worden geopend. Ook zal er een beslissing worden genomen over eventuele voorlopige hechtenis. Concreet beschuldigen de onderzoekers de twee ervan niet alleen lid te zijn van of steun te verlenen aan een terroristische organisatie in het buitenland, maar ook samen te zweren om een ​​misdrijf te plegen, in dit geval moord, en de Foreign Trade Act te overtreden.
https://www.sueddeutsche.de/politik/fes ... -1.6468688
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

France: 14-year-old suspected of plotting an attack on a shopping centre; he also allegedly wanted to “avenge the Prophet”, pro-jihadist content found on his mobile phone

This is another example of the internal threat posed by terrorism in France. According to BFMTV, a 14-year-old teenager will be brought before an anti-terrorism investigating judge to be charged with ” creating a criminal organisation to prepare attacks on persons”.

The boy, who lives in northern France, is suspected of having planned an attack on the Euralille shopping centre in Lille, whose blueprints he had obtained from the Internet.

According to our information, he also expressed his desire to carry out an attack at his school together with a friend in exchange with four strangers via the Telegram platform chat rooms in order to “avenge the prophet who was caricatured”.

He also watched Islamic State propaganda videos, as well as videos on how to make explosive devices. He also stated that he was “ready” to attack people with a “stabbing weapon”.

The teenager also expressed his support for the Islamic State to the same contacts on various encrypted platforms and motivated them to join him in order to “commit an attack”. (…)

In police custody, the young man said he had attended a mosque in the municipality of Waziers before admitting to having “watched videos containing jihadist propaganda”. He stated that he had suggested to a certain “Abu Abdallah” that he should attack the Euralille shopping centre with “long weapons”.

During his interrogation, he explained that the exchange and the planned act of violence were the result of “pure curiosity”.
https://medforth.biz/france-14-year-old ... ile-phone/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

Deze Rotterdammer : zou die een voornaam hebben zoals Klaas, Willem of Get-Jan ?
En dat is niet het enige dat we niet te weten komen. Wat, waar, hoe, waarom zullen we misschien ooit wel later horen.
19-jarige Rotterdammer aangehouden voor het voorbereiden van een terroristisch misdrijf

Een 19-jarige Rotterdammer is afgelopen donderdag aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Waar en wanneer dit misdrijf zou plaatsvinden, is niet bekend. De verdachte is in zijn woning aangehouden.

De jongen kwam in beeld na een bericht van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Door dit bericht is de politie actie gaan ondernemen en zijn agenten naar de woning van de verdachte gegaan. Het huis is ook volledig doorzocht. Hierbij werd apparatuur in beslag genomen. Wapens of explosieven werden overigens niet aangetroffen.

De Rotterdammer is afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat hij ten minste nog twee weken vast blijft zitten in beperkingen. Hij mag dus alleen contact hebben met zijn advocaat.

Het Openbaar Ministerie kan niet ingaan op verdere vragen. Momenteel wordt onderzocht waar en wanneer het misdrijf zou plaatsvinden en hoe serieus zijn voorbereiding daarvoor is.
O
https://www.ad.nl/rotterdam/19-jarige-r ... ~a1253c8f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Schok door aanhouding buurjongen (19) om terreurdreiging: ’We dachten aan drugs’

In de Rotterdamse wijk Ommoord schrokken bewoners donderdag wakker toen een zwaarbewapend arrestatieteam de woning van hun buren binnenstormde en de 19-jarige zoon des huizes arresteerde. „We hadden geen idee dat die zoon is opgepakt voor het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. We dachten eerder dat het met drugs te maken had. Maar dit is erger”, vertelt een buurtbewoonster dinsdagavond.

Het Openbaar Ministerie Rotterdam maakte dinsdag bekend donderdag een 19-jarige man te hebben gearresteerd nadat er via een ambtsbericht informatie was binnengekomen van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De politie stapte vanwege die informatie de woning binnen.

„Er waren allemaal mannen in zwarte kleding en ze maakten lawaai”, vertelt een vrouw die vanwege het lawaai uit haar raam keek. „Ik zag vervolgens dat ze de zoon des huizes afvoerden”, zegt de Rotterdamse.

’Wapens en handgranaten’
„Wij kennen de mensen niet heel goed die daar wonen. Ze wonen daar nog maar een klein jaartje. Het zijn mensen van Turkse afkomst. Er wonen een vader, een moeder en twee kinderen. Wat wel opviel was toen ze er kwamen wonen er meteen camera’s rondom de woning werden geplaatst. Dat riep bij sommige buren onbestendige gevoelens op”, vertelt een buurman.


Dat de zoon verdacht wordt van terreur hadden de bewoners nooit kunnen bedenken. „Je denkt hier sneller aan drugs. Eind 2022 was er hier in de buurt een aanslag op een woning en jaren daarvoor zijn er in diezelfde woning wapens en handgranaten gevonden. Dat was heel onprettig.”

’Nooit voorgesteld’
De meeste bewoners hebben de voordeur van de rijtjeswoning gezien die is ingetrapt en waar nu een grote houten plaat voor is getimmerd. „Het ziet er niet fraai uit”, zegt een andere buurtbewoner. Veel contact hebben de mensen niet met de bewoners. „Ze hebben zich nooit voorgesteld”, zegt een buurvrouw. Een andere buurtbewoner zegt nauwelijks contacten in de buurt te hebben. „Ik bemoei mij nergens mee.”

De 19-jarige Rotterdammer is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat hij nog veertien dagen langer vast moet blijven zitten. Hij zit in volledige beperking waardoor hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Het Openbaar Ministerie kan vanwege die beperking ook niet verder ingaan op de zaak.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

’Onderzoek naar Rotterdamse terreurverdachte Nazih R. leidt tot vondst wapendepot van Hamas in Bulgarije’

De Duitse recherche denkt een geheime wapenvoorraad te hebben gevonden waarmee Hamas aanslagen wilde plegen op Joodse doelen in Europa. Het wapendepot werd ontdekt onder de grond in Bulgarije, meldt der Spiegel. De vondst volgt op de arrestatie van vier vermeende Hamas-leden afgelopen december, onder wie de Rotterdammer Nazih R.

Afbeelding

Volgens justitie in Duitsland kregen Nazih R. en medeverdachten Mohamed B., Abdelhamid Al A. en Ibrahim El-R. opdracht van de militaire tak van Hamas in Libanon om het ondergrondse depot te lokaliseren. De openbaar aanklager stelt dat het de bedoeling was om de wapens naar Berlijn te brengen, zodat ze gebruikt konden worden bij aanslagen op Joodse doelen. De verdachten zouden contact hebben gehad met de inmiddels gesneuvelde tweede man achter de gevreesde al-Qassam Brigades, de gewapende tak van Hamas.

Op verzoek van de Duitsers werd Nazih R. daarom vorig jaar December aangehouden in Rotterdam. De andere drie verdachten werd opgepakt in Berlijn.

De Duitsers kwamen de verdachten op het spoor na een tip van de Israëlische geheime dienst. De mannen zouden volgens justitie in Duitsland diverse malen tevergeefs op zoek zijn gegaan naar de wapens.

Tijdens het onderzoek dat volgde op hun arrestatie werd foto’s gevonden van de wapens op hun telefoons. Die leidden de rechercheurs naar een locatie in het zuiden van Bulgarije, dicht bij de Turkse grens, waar de vuurwapens in een plastic zak onder een boom waren begraven, schrijft der Spiegel woensdag. De wapens zouden er al een jaar verborgen hebben gelegen.

Bronnen van De Telegraaf bevestigden kort na de aanhouding van Nazih R. dat hij tot 2009 secretaris was van stichting Israa, voluit ’Internationale Steun Rechtstreeks Aan Armen’. Het Openbaar Ministerie beschouwt Israa als het financieel centrum waar zes miljoen euro werd ingezameld voor Hamas.

De Rotterdammer ontkent eerder elke betrokkenheid bij terrorisme.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

Ik lees ook:
Een van die verdachten is dus 'onze' Nazih Rustom, ook wel bekend als Nazih R., de Rotterdammer die op verzoek van Duitsland werd aangehouden. Deze knakworst is oud-bestuurder van stichting Israa - 'Internationale Steun Rechtstreeks Aan Armen', de club van griezel Abou Eenarm.
https://www.geenstijl.nl/5175571/Nazih-Rustom
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie