VVD bezorgd over beoogd AEL-voorzitter Cheppih

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Dave
Berichten: 12
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 3:20 pm

VVD bezorgd over beoogd AEL-voorzitter Cheppih

Bericht door Dave »

VVD bezorgd over beoogd AEL-voorzitter Cheppih

DEN HAAG (ANP) - De VVD is verontrust over de beoogd voorzitter van de Arabisch-Europese Liga (AEL) Nederland, Mohammed Cheppih. VVD-Kamerlid Wilders heeft de ministers van Justitie en Buitenlandse Zaken maandag gevraagd wat zij vinden van de opvattingen van Cheppih.

Wilders is bang dat de AEL-Nederland met Cheppih als voorzitter radicaler zal worden. De liberaal wijst onder meer op de in zijn ogen ,,onaanvaardbare en absurde'' uitspraken van de 26-jarige Cheppih over de invoering van islamitische lijfstraffen in Nederland en over homoseksualiteit.

Ook wil Wilders weten hoe het zit met mogelijke financiële banden tussen Cheppih en geldschieters uit Saudi-Arabië en de hulp die hij verleent aan twaalf vermeende moslimterroristen die in Nederland vastzitten. De VVD'er baseert zich op uitspraken van Cheppih zelf in de media. Wilders vraagt zich af of de ministers hun opvatting en beleid inzake de AEL gaan aanpassen.

Het interim-bestuur van AEL-Nederland heeft Cheppih als enigde kandidaat naar voren geschoven voor het voorzitterschap van deze nieuwe moslimorganisatie in Nederland. In mei kiest het congres de voorzitter.
Plaats reactie