Terreur in Somalië

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Terreur in Somalië

Bericht door Sjeng »

Geweld in Somalië houdt aan

Bron: nieuws.nl

(Novum/AP) - Een moslimmilitie in Somalië heeft vrijdag granaten afgeschoten op tegenstanders na de wekelijkse gebedsdienst in Mogadishu. Zeker vijf mensen kwamen om en meer dan twintig mensen raakten gewond. De doden waren leden van een rivaliserende militie van krijgsheren en zakenlieden. Het dodental van drie dagen van gevechten tussen de twee milities in Mogadishu is hiermee op 65 gekomen.

Somalië ontbeert sinds 1991 een centrale regering. Er worden al jarenlang pogingen gedaan om met behulp van de internationale gemeenschap vanuit het Keniaanse Nairobi een overgangsbewind in Mogadishu te installeren, maar die inspanningen stuiten op hardnekkig verzet van traditionele clans, krijgsheren en plaatselijke machthebbers.

Moslimfundamentalisten profileerden zich recentelijk als een alternatief voor zowel het overgangsbewind als de traditionele potentaten, maar stuitten daarbij op verzet van een alliantie van krijgsheren en zakenlieden. De alliantie beschuldigt de fundamentalisten van een reeks moorden op intellectuelen, moslimgeleerden en voormalige militieleiders.

De fundamentalisten en de alliantie raakten voor het eerst met elkaar slaags van 18 tot 22 februari, toen ten minste 22 mensen om het leven kwamen. Ruim 120 anderen raakten bij die gevechten gewond.

Link naar artikel: http://www.nieuws.nl/201125/Geweld_in_Somalie_houdt_aan
Laatst gewijzigd door Sjeng op za mar 25, 2006 7:00 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bericht door Sjeng »

Bloedbad bij strijd in Mogadishu

Bron: Nederlands Dagblad

MOGADISHU - Zware gevechten tussen islamitische milities en een alliantie van krijgsheren hebben in en rond de Somalische hoofdstad Mogadishu tientallen mensen het leven gekost. Een ziekenhuis meldde gisteren dat het wordt overstroomd met gewonden en dat er zich onbeschrijfelijke taferelen afspelen.
Woonhuizen zouden met antitankgranaten worden beschoten, mensen vluchtten met kinderen over straat waar strijders elkaar beschoten. Een lokaal radiostation maakte melding van minimaal negentig doden. Duizenden mensen proberen de woonwijken waar gevochten wordt, te ontvluchten.

Somalië kent sinds de val van dictator Mohammed Siad Barre in 1991 geen centraal gezag meer. De hoofstad Mogadishu is een strijdtoneel voor milities van clans, criminelen, separatisten, zakenlui en islamitische rechtbanken die orde willen scheppen met strenge islamitische wetten. De hevigste gevechten sinds jaren zijn kennelijk het gevolg van een recente herschikking van de allianties tussen bende- of militieleiders in Mogadishu.

Het zuiden van de hoofdstad was relatief rustig geworden dankzij een verbond van militieleiders. Die wensen echter geen inmenging van de vrijwel machteloze, eerder in Kenia tot standgekomen voorlopige regering van president Abdullahi Yusuf Ahmed. Die is gedwongen in Jawharop, 75 kilometer ten noorden van de hoofdstad, op betere tijden te wachten.

Vanaf half februari hebben de krijgsheren van verschillende stammen zich aaneengesloten in een Vredes- en Anti-Terreuralliantie. Zij hebben de aanval geopend op de islamitische Itihaad die buitenlandse strijders zouden verbergen, en op de sharia-rechtbanken. Zij beschuldigen de moslimgroepen van het vermoorden van tegenstanders en banden met het terreurnetwerk al-Qaeda. De extremistische Itihaad heeft onder meer in Mogadishu een tiental trainingskampen en een deel van de hoofdstad in handen.

De door Itihaad beheerste gebieden in Somalië zijn door Amerikaanse topmilitairen aangemerkt als ideale toevluchtsoorden voor terroristen uit het Midden-Oosten. De groei van het gebied van Itihaad in Mogadishu is al een tijd een grote zorg van Washington.

Link naar artikel: http://www.nd.nl/Document.aspx?document ... l&id=69954
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4146
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

Islamisten veroveren Mogadishu (Somalië)

Bericht door sprot »

MOGADISHU - Hevige strijd tussen islamitische en seculiere milities in Somalië lijkt te zijn beslecht in het voordeel van de islamisten. De voorzitter van de Unie van Islamitische Rechtbanken, sjeik Sharif Sheik Ahmed, zei maandag dat zijn militie de hoofdstad Mogadishu heeft veroverd op de seculiere alliantie van krijgsheren.

De islamitische milities hebben de afgelopen dagen gestage terreinwinst geboekt door het ene na het andere dorp te veroveren en voormalige commandanten van de alliantie aan zich te verbinden. Ahmed zei in een radioboodschap dat zijn groep de vrede en stabiliteit in Mogadishu wil herstellen en voor het belang van de bevolking bereid is met iedereen en elke groep te praten.

De islamisten beschuldigen de alliantie van banden met de CIA, terwijl zij er zelf door de alliantie wordt beschuldigd van banden met Al-Qaeda.

Somalië, dat acht miljoen inwoners telt, verkeert al vijftien jaar in een staat van anarchie. Nadat krijgsheren in 1991 dictator Mohamed Siad Barre hadden afgezet viel het land ten prooi aan elkaar bestrijdende milities.

De islamisten zijn de eersten die er sinds 1991 in zijn geslaagd heel Mogadishu onder hun zeggenschap te brengen. Leiders van de seculiere alliantie waren niet voor commentaar bereikbaar. De meesten zouden Mogadishu inmiddels zijn ontvlucht.

De twee partijen raakten slaags nadat onder auspiciën van de Verenigde Naties een interim-regering was gevormd die steeds meer internationale erkenning verwierf. De regering slaagde er echter niet in haar gezag te laten gelden buiten haar standplaats Baidoa, 250 kilometer van Mogadishu. De rol van de seculiere alliantie in de regering raakte uitgespeeld toen premier Ali Mohamed Gedi onlangs vier krijgsheren van de alliantie ontsloeg als minister. Hoe de regering op de nieuwe ontwikkelingen zal reageren, is nog onduidelijk.

Zowel de president als de premier hebben de eis van de islamisten voor invoering van de islamitische wetgeving verworpen en de islamitische leiders moeten weinig hebben van de regering.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Islamisten breiden macht in Somalië uit

Bericht door Sjeng »

Islamisten breiden macht in Somalië uit

Bron: Nederlands Dagblad

NAIROBI - Opnieuw is in Somalië een belangrijke en strategische plaats in handen gekomen van de Unie van Islamitische Rechtbanken (UIC). Beletuein, driehonderd kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Mogadishu, ligt aan de grens met buurland Ethiopië.
De overname ging gepaard met een kort vuurgevecht waarbij geen slachtoffers vielen. De UIC heeft sinds juni, toen het Mogadishu veroverde op de krijgsheren, gestaag zijn invloed uitgebreid. Het grootste deel van het zuiden van Somalië is in handen van de Unie. Net als in andere plaatsen verwelkomde de bevolking van Beletuein de overname. Overal waar de UIC aan de macht komt, keren rust en orde terug, een situatie die Somalië niet heeft gekend sinds 1991 toen dictator Siad Barre ten val werd gebracht.

Ondertussen probeert de Somalische premier Ali Mohammed Ghedi een nieuwe en afgeslankte regering samen te stellen. Het vorige kabinet bestond uit meer dan honderd leden. Het werd ontbonden omdat een groot deel van de ministers en staatssecretarissen opstapte uit protest tegen de weigering van Ghedi om met de UIC te onderhandelen. Ghedi beschouwt de Unie als een groep extremistische moslems. Hij heeft vooral problemen met voorzitter Sjeik Hassan Dahir Aweys. Deze oud-militair leidde in het verleden een islamitische groepering die volgens de VS banden met al-Qaeda onderhield.

De Somalische regering wordt weliswaar door de internationale gemeenschap erkend maar heeft nauwelijks enige invloed. Ghedi kwam met zijn weigering om met de UIC te onderhandelen in conflict met president Abdullahi Yusuf. Die heeft ook bezwaren tegen de Unie, maar is wel bereid tot besprekingen. Sjeik Hassan Dahir Aweys wijst eveneens besprekingen af tussen zijn Unie en de regering zolang zich Ethiopische troepen op Somalisch grondgebied bevinden.

Ethiopische militairen zijn gelegerd in Baidoa, de regeringszetel. Ethiopië ontkent de aanwezigheid, maar heeft wel openlijk gedreigd in te grijpen als islamitische milities Baidoa aanvallen. De Ethiopische regering vreest dat de UIC een islamitische staat wil maken van Somalië. Zo'n regime zou islamitische rebellen kunnen ondersteunen in Ethiopië, waar de helft van de bevolking moslim is.

De volgende plaats waarop de milities zich richten is Galkayo. Het stadje, zeshonderd kilometer ten noorden van Mogadishu, ligt in de autonome regio Puntland, de machtsbasis van president Yusuf. Het is er eerder deze week tot onlusten gekomen tussen voor- en tegenstanders van de UIC. Voorlopig lijken de aanhangers van de regering de overhand te hebben, maar lokale media maken melding van islamitische milities op de zuidelijke toegangsweg naar Galkayo.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85769
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Somalië

Bericht door Ariel »

Wat is sharia toch een mooie strafrecht. Deze mannen kunnen nooit meer stelen, maar helaas ook niet meer werken. Hun familie zal van honger en armoede sterven.
Somalische islamisten hakken handen en voeten af

(Novum/AP) - Zes gemaskerde mannen van de militie Al-Shabab hebben in de zuidelijke Somalische havenstad Kismayo met kapmessen handen en voeten afgehakt van drie mannen die door een islamistisch hof schuldig waren bevonden aan beroving. Dat heeft een getuige zaterdag gezegd.

Bij twee mannen werd een hand en een voet afgehakt, bij een derde alleen een voet omdat hij al gehandicapt zou zijn. Een menigte van zo'n vierhonderd mensen keek toe terwijl het vonnis voltrokken werd.

Een woordvoerder van de militie liet weten dat de mannen bekend hadden passagiers op een vrachtwagen te hebben beroofd. Het proces voltrok zich echter zonder dat de mannen een advocaat toegewezen hadden gekregen. Ook een beroep tegen het vonnis werd niet toegestaan.

De islamistische rechtbanken werden aanvankelijk opgericht om orde te brengen in de chaos die na achttien jaar burgeroorlog in Somalië was ontstaan. In het begin werden de strenge straffen gewaardeerd door de bevolking die de oorlog moe was. In 2006 vormden de rechtbanken de basis van een islamistische regering die een groot deel van de hoofdstad en het zuiden van het land bestuurde.

De islamistische regering werd in de maand december van dat jaar omver geworpen door Ethiopische troepen die de zwakke Somalische regering steunden. Een bloedige opstand was het gevolg. In gebieden die in handen zijn van de islamistische opstandelingen, waaronder een aantal wijken in de hoofdstad Mogadishu, zijn de rechtbanken nog steeds actief.

In 2008 veroordeelden de rechtbanken in Kismayo een 13-jarig slachtoffertje van een groepsverkrachting tot de dood door steniging. Amputaties en openbare geselingen behoren echter tot de meer gangbare 'rechtspraak'.

http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/artic ... en_af.html" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Somalische islamisten hakken handen en voeten af

Bericht door BFA »

Wat een wreedaardige God is die Allah toch.
Allah wil niet alleen bloed. Allah wil dat diegien in wiens bloed hij zich drenkt zo hard mogelijk afziet;
Vor deze 3 mannen volgt nu een ellendige doodstrijd die jaren kan duren. Telkens ze bijna gestorven zijn van honger kan iemand hun een korst droog brood toewerpen zodat ze het nog een beetje langer trekken.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Somalische islamisten hakken handen en voeten af

Bericht door Manon »

BFA schreef:Wat een wreedaardige God is die Allah toch.
Allah wil niet alleen bloed. Allah wil dat diegien in wiens bloed hij zich drenkt zo hard mogelijk afziet;
Vor deze 3 mannen volgt nu een ellendige doodstrijd die jaren kan duren. Telkens ze bijna gestorven zijn van honger kan iemand hun een korst droog brood toewerpen zodat ze het nog een beetje langer trekken.
En hun vrouw(en) en kinderen? die kunnen niet zelf beslissen om te scheiden en zoals hierboven al gezegd: de mannen kunnen niet meer voor inkomen zorgen.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85769
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Somalische islamisten hakken handen en voeten af

Bericht door Ariel »

Somaliërs gedwongen tot kijken naar executies
zondag 25 oktober 2009

MOGADISHU (ANP) - De radicaalislamitische al-Shabaab-beweging heeft honderden Somaliërs gedwongen naar de executies te kijken van twee mensen die van spionage waren beschuldigd. De militanten hadden de scholen gesloten, omdat ze zoveel mogelijk jongeren wilden bij het voltrekken van de vonnissen door een vuurpeloton.

Dat heeft de BBC zondag gemeld. De executies hadden plaats in de stad Merca in het zuiden van het Afrikaanse land. Milities van de al-Shabaab gingen met voertuigen met luidsprekers de stad rond om de bevolking te manen de executies bij te wonen.

De Shabaab heeft de macht in grote delen van Zuid- en Centraal-Somalië. De groepering strijdt tegen de huidige regering, die internationale steun geniet. De Shabaab-beweging doet van alles om jongeren bij haar strijd te betrekken. Eerder deze maand organiseerden de islamisten een quiz om jongeren aan te moedigen mee te doen met de heilige oorlog tegen vijanden van Allah. De 17-jarige winnaar van de quiz kreeg onder meer een AK-47 machinegeweer en handgranaten

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... cuties.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85769
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Somalische islamisten hakken handen en voeten af

Bericht door Ariel »

Somalische christen gedood
29 okt 2009 Somalië

Somalië - De 45-jarige christen Amina Muse Ali uit Somalië is op 19 oktober vermoord. De vrouw had al langere tijd gemerkt dat ze geschaduwd werd door leden van een islamitische Suna Waljameca-beweging. Ze weigerde een hoofddoek te dragen, zoals onder moslimvrouwen gebruikelijk is.

“Mijn leven is in gevaar. Er is me gezegd dat het niet dragen van een hoofddoek verschrikkelijke gevolgen zal hebben. Ik heb gebed nodig.” Met die boodschap bracht Ali kort geleden een vriend op de hoogte van bedreigingen aan haar adres.

Ali, een ex-moslim, was sinds 1997 lid van een christelijke beweging in Somalië. Ze zette zich actief in voor een ondergrondse kerk in Lager-Juba, een gebied in het zuiden van het land.

De dood van Ali volgt in een reeks van moorden op christenen in Somalië. Eind september werd ook al een vrouw doodgeschoten omdat ze bijbels bij zich had en in september en augustus werden twee mannen vermoord van wie bekend was dat het christenen waren.

http://www.opendoors.nl/vervolgdechrist ... en-gedood/" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85769
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Somalische islamisten hakken handen en voeten af

Bericht door Ariel »

Tieners krijgen zweepslagen na voetbalpartijtje

Somalië, oktober 2009

Leden van de islamitische terreurbeweging Al-Shabaab veroordeelden een groepje jongeren in Jowhar tot zweepslagen omdat ze een partijtje voetbal hadden gespeeld. Balletje trappen zou tijdverspilling zijn en moslims niet betamen. De jongeren waren tussen 10 en 15 jaar oud. Ze kregen elk 38 zweepslagen.

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3127" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85769
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Somalische islamisten hakken handen en voeten af

Bericht door Ariel »

Het is echt leuk die zuivere Islam. :smile:
Zweepslagen voor illegale beltoon

Somaliërs kunnen zware straffen verwachten als ze een ringtone hebben die niet voldoet aan de eisen van de streng islamitische al-Shabaab-beweging. De extremistische militanten staan slechts gezongen verzen uit de Koran en Hadith toe als beltoon.

Dat zeggen burgers in de havenstad Kismayo, die onder controle staat van de extremisten. De 19-jarige Ali Mahamud Yusuf is gevlucht uit de stad. Hij kreeg vorige week 25 zweepslagen omdat hij een 'illegale' beltoon had op zijn mobieltje.

De leiders van Al-Shabaab verbieden elke vorm van vermaak. Popmuziek, televisie, dans en sport is verboden, zoals het ook in Somalië populaire voetbal. Ook mogen vrouwen volgens de beweging geen bh's dragen.

Al-Shabaab zou banden onderhouden met al-Qaeda
http://www.telegraaf.nl/buitenland/5232 ... oon__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: do mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: Somalische islamisten hakken handen en voeten af

Bericht door birdie »

SOMALIËR GESTENIGD NA OVERSPEL

MOGADISHU - Voor de derde keer dit jaar heeft de radicaalislamitische beweging al-Shabaab een inwoner van Somalië gestenigd wegens overspel. Het was de 33-jarige Abas Hussein Abdirahman, zo meldde de BBC vrijdag. De zwangere vrouw met wie hij het slippertje zou hebben gemaakt, ontkomt vooralsnog aan dezelfde straf. Zij mag eerst bevallen, voordat ze hetzelfde lot ondergaat als haar liefdespartner.

Een groep van ongeveer driehonderd mensen was getuige van de steniging van Abdirahman, die gebeurde in de havenstad Merka, enkele tientallen kilometers ten zuiden van de hoofdstad Mogadishu. „Hij schreeuwde en bloed stroomde uit zijn hoofd tijdens het stenigen”, meldde een ooggetuige. „Na zeven minuten bewoog hij niet meer.”

De man en zijn vriendin waren ter dood veroordeeld door een islamitische rechtbank. Na de bevalling krijgen familieleden de baby, waarna de vrouw alsnog wordt geëxecuteerd. Merka ligt in het uitgestrekte gebied dat onder controle staat van al-Shabaab. Somalië beschikt al twee decennia niet over een functionerende centrale regering. Religieuze extremisten hebben vrij spel in grote delen van het land.

Stenigingen hebben vaker plaats in Somalië. Zo lieten rechters van al-Shabaab vorig jaar een 13-jarig meisje stenigen wegens overspel. Mensenrechtenorganisaties meldden dat ze het slachtoffer was van verkrachting, maar het vonnis werd gewoon uitgevoerd.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/5264 ... html?p=4,2
† 14 september 2012.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85769
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Somalische islamisten hakken handen en voeten af

Bericht door Ariel »

Opnieuw Somalische gestenigd voor overspel
woensdag 18 november 2009

MOGADISHU (ANP) - Een 20-jarige vrouw in Somalië is een afschuwelijke dood gestorven. De vrouw is voor een menigte van tweehonderd man gestenigd in het zuidwestelijke plaatsje Wajid, omdat ze een buitenechtelijke relatie had. Haar 29-jarige vriend kreeg tegelijkertijd honderd zweepslagen, berichtte de BBC woensdag.

De vrouw had een doodgeboren baby gebaard en was schuldig aan overspel, zo oordeelde de strengislamitische rechter van de militante al-Shabaab-beweging.

Het is de tweede keer dat al-Shabaab een vrouw in Somalië voor overspel heeft laten stenigen. De groep heeft grote delen van het land in handen en probeert een zeer strikte interpretatie van de islam op te leggen aan de bevolking, van wie het grootste deel een gematigde vorm aanhangt. Al-Shabaab vecht tegen de door de internationale gemeenschap erkende regering in de hoofdstad Mogadishu.

Vorig jaar werd een 13-jarig meisje gestenigd voor overspel. Volgens mensenrechtenorganisaties was ze echter verkracht. Vorige maand zijn twee mannen gestenigd voor spionage.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... erspel.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85769
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Somalische islamisten hakken handen en voeten af

Bericht door Ariel »

Moslims Somalië doden christen

NAIROBI – Islamitische extremisten in Somalië hebben eerder deze maand in Mogadishu een jonge christen vermoord nadat hij zou hebben geprobeerd een 15-jarige jongen van de islam tot het christendom te bekeren.

Op 14 november werd het levenloze lichaam van Yusuf in een straat in de hoofdstad Mogadishu gevonden. Yusuf was zwaar mishandeld, een aantal van zijn vingers was gebroken, zijn voortanden ontbraken en hij was met kogels door het hoofd geschoten, zo meldde de persdienst Compass Direct gisteren.

De moslims hebben waarschijnlijk geprobeerd Yusuf informatie over andere christenen te ontfutselen. De ondergrondse kerk heeft uit voorzorg een aantal maatregelen genomen.

Leden van de fundamentalistische groep al-Shabaab hadden de 23-jarige Mumin Abdikarim Yusuf op 28 oktober gegijzeld nadat de 15-jarige jongen hem had aangegeven bij de militante groepering. De extremisten vielen toen Yusufs huis binnen en doorzochten het. Zij vonden echter niets wat verwees naar zijn christelijke achtergrond, zo meldden bronnen in Mogadishu tegenover Compass Direct. Toch namen zij Yusuf mee, martelden hem en vermoordden hem uiteindelijk.

Al-Shabaab daagt Yusufs ouders voor de rechter omdat zij niet gemeld hebben dat hun zoon christen was geworden. De ouders zeggen dat zij niet wisten dat hun zoon christen was.

Al-Shabaab is een groepering die banden zegt te hebben met al-Qaida. De moslims hebben grote delen van Mogadishu en het zuiden van Somalië in hun greep.

Open Doors, een organisatie die zich inzet voor de vervolgde kerk, meldde deze zomer een grote toename van de christenvervolging in Somalië. Ook de christelijke organisatie Words of Hope signaleerde onlangs dat moslimextremisten Somalische christenen op brute wijze vervolgen. International Christian Concern meldde eerder deze maand dat Somalische moslimextremisten al dertien christelijke voormannen van het land hebben gedood. De islam is de meest voorkomende godsdienst in Somalië. Christenen vormen slechts 0,05 procent van de bevolking

http://www.refdag.nl/artikel/1447459/Mo ... isten.html" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85769
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Somalische islamisten hakken handen en voeten af

Bericht door Ariel »

Baard en lange broek verplicht in Somalië

Somalië, december 2009

Mannen in Somalië moeten hun baard laten staan en hun snor afscheren. Dat maakte Al-Shabab, de Afrikaanse tak van Al-Qaida, gisteren bekend. De mannen hebben drie dagen de tijd om het bevel op te volgen. Ook moeten ze een lange broek tot aan de enkels dragen. Daarvoor krijgen ze 15 dagen de tijd.
Eerder voerde de islamistische rebellenbeweging kledingvoorschriften voor vrouwen in: zij moeten zich geheel bedekken en mogen geen bh dragen.

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3233" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85769
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Somalië

Bericht door Ariel »

Extremisten Somalië arresteren baardlozen

MOGADISHU - De religieuze politie in het zuiden van Somalië heeft tientallen mannen aangehouden omdat ze zich hadden geschoren. De radicaalislamitische machthebbers van al-Shabaab hebben vorige maand bepaald dat alle mannen voortaan hun baard moeten laten staan.

Een woordvoerder van de politie in de havenstad Kismayo maakte de arrestaties vrijdag bekend. De actie van de moraalpolitie had donderdagavond plaats. De arrestanten zijn vooral studenten. Ze worden zeker drie dagen vastgehouden wegens het „schenden van de islamitische cultuur”.

Kismayo staat sinds 2008 onder controle van al-Shabaab. Deze beweging vecht tegen de zwakke regering in de hoofdstad Mogadishu, die wordt gesteund door de internationale gemeenschap. Al-Shabaab onderhoudt naar eigen zeggen banden met het terreurnetwerk al-Qaeda van Osama bin Laden en heeft grote delen van het zuiden en midden van Somalië in handen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/5743 ... erd__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85769
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Somalië

Bericht door Ariel »

Geen muziek meer op radio's Somalië

MOGADISHU - De meeste radiozenders in de Somalische hoofdstad Mogadishu draaien geen muziek meer op bevel van de radicaalislamitische Hizbul-Islam. De opstandelingenbeweging meent dat muziek onislamitisch is, berichtte de BBC dinsdag. Volgens de radiostations moeten ze wel gehoor geven aan de orders, anders zouden de levens van het personeel in gevaar komen.

Hizbul-Islam heeft grote delen van het Oost-Afrikaanse land in handen. De overgangsregering heeft het alleen voor het zeggen in een klein deel van de hoofdstad Mogadishu.

Hizbul-Islam had de ongeveer vijftien radiozenders tien dagen gegeven om te stoppen met het draaien van muziek. Het ultimatum liep dinsdag af. Een functionaris van de Nationale Bond van Somalische Journalisten sprak van „een grove schending van de vrijheid van meningsuiting”.

Inwoners van Somalië kunnen nu alleen nog muziek ontvangen via het radiostation van de regering en een andere radiozender die vanuit Kenia uitzendt. Journalisten en dj's proberen hun uitzendingen nu levendiger te maken met geluiden van onder meer verkeer, dieren en geweerschoten. Maar een eigenaar van een van de getroffen radiozenders vreest luisteraars en adverteerders te verliezen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/6516 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49094
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Somalië

Bericht door Mahalingam »

Er was nog een laatste restje kolonialisme dat opgeruimd moest worden.
Sommige schooltjes hebben een schoolbel en dat is nogal on-islam. Bijvoorbeeld: er zijn geen luid-klokken in Arabië. Geen carillons, niks.
http://www.nieuws.nl/593059
Al-Shabab verbiedt schoolbel in Somalië
Strijders van de opstandelingengroep Al-Shabab hebben schoolbellen in het plaatsje Jowhar, in het zuiden van Somalië, verboden. Volgens de militie zijn de schoolbellen niet islamitisch en klinken ze als kerkklokken. Dat hebben inwoners van het stadje en een medewerker van een school donderdag gezegd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85769
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Somalië

Bericht door Ariel »

Peuters getraind om 'ongelovigen' te doden


In een video van de Somalische islamitische terreurgroep Al-Shabab is te zien hoe kinderen, waaronder peuters, geïndoctrineerd worden om tegen de ongelovigen te vechten en martelaar te worden.

'Weet je wie ik zal doden met dit pistool? De ongelovigen', zegt een kleine jongen in de camera, zwaaiend met zijn speelgoed pistool.
De kinderen krijgen ballonnen en hapjes en worden beloond met speelgoedpistolen als ze de omgekomen leider van al-Qaeda in Irak, Abu Musab Al Zarqawi, op een foto weten aan te wijzen.

De moeders van de kinderen worden aangemoedigd om hun kroost te stimuleren 'militaire wetenschap' te leren en 'om hard te werken en te worden zoals hun heldhaftige vaders die de marteldood tegemoet gingen.'

Daarna ziet men de kinderen met plastic geweren terwijl ze zwarte Al-Shabab vlaggen zwaaien.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Dhana
Berichten: 7962
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Somalië

Bericht door Dhana »

Ariel schreef:
Extremisten Somalië arresteren baardlozen

MOGADISHU - De religieuze politie in het zuiden van Somalië heeft tientallen mannen aangehouden omdat ze zich hadden geschoren. De radicaalislamitische machthebbers van al-Shabaab hebben vorige maand bepaald dat alle mannen voortaan hun baard moeten laten staan.

Een woordvoerder van de politie in de havenstad Kismayo maakte de arrestaties vrijdag bekend. De actie van de moraalpolitie had donderdagavond plaats. De arrestanten zijn vooral studenten. Ze worden zeker drie dagen vastgehouden wegens het „schenden van de islamitische cultuur”.

Kismayo staat sinds 2008 onder controle van al-Shabaab. Deze beweging vecht tegen de zwakke regering in de hoofdstad Mogadishu, die wordt gesteund door de internationale gemeenschap. Al-Shabaab onderhoudt naar eigen zeggen banden met het terreurnetwerk al-Qaeda van Osama bin Laden en heeft grote delen van het zuiden en midden van Somalië in handen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/5743 ... erd__.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Heb je wel eens gezien hoe een baard groeit bij een donkere afrikaan? Het heeft meer weg van een pluk schaamhaar dat op een verkeerde plek omhoog gekomen is. Werkelijk te zielig voor woorden, zowel dit bericht als hoe die "mannen" erbij moeten lopen.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Mahalingam
Berichten: 49094
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Somalië

Bericht door Mahalingam »

Het is dezelfde Mohammedaanse logica die de Taliban gebruikt in Afghanistan.
Taliban= Pashtu met grote baarden en in Noord Afghanistan zijn veel Mongoolse stammen en die hebben ook zo goed als geen baarden (een dunne ijle geitensik soms) en kunnen zodoende geen goede gelovigen zijn. Ketters!
http://kiterunnercwp1t2.pbworks.com/Afg ... ty,-tribes
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Somalië

Bericht door Pilgrim »

Somalië: Radicale islamieten stenigen moeder van drie kinderen

Geplaatst op 28 september 2014

Afbeelding

Terroristen van de islamitische terreurbeweging Al-Shabaab hebben in Somalië een vrouw gestenigd tot de dood er op volgde. Ze had toegegeven met drie mannen tegelijk getrouwd te zijn.

De radicaalislamitische terreurbeweging Al-Shabaab heeft in Somalië een moeder van drie kinderen gestenigd wegens overspel. De 33-jarige had schuld bekend en zich bereid verklaard op deze wijze te sterven om de vergeving van Allah te verkrijgen.

Dat deelde een niet met name genoemde “rechter” van Al-Shabaab zaterdag op de website van de terreurbeweging mee. Volgens ooggetuigen werd de vrouw tot de schouders ingegraven. Daarna bekogelden gemaskerde Al-Shabaab-strijders en meerdere mannelijke burgers haar hoofd met stenen totdat ze dood was.

De steniging had vrijdag in het dorpje Barawe plaatsgevonden, ongeveer 180 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Mogadishu. Het slachtoffer had toegegeven met drie mannen tegelijk getrouwd geweest te zijn, verklaarde Al-Shabaab.

De aan het terreurnetwerk Al Qaida gelieerde islamitische terreurbeweging verbreidt al jarenlang angst en verschrikking. In de door haar gecontroleerde centrale en zuidelijke delen van het land legt ze de islamitische rechtspraak, de sharia, uiterst wreed uit, waarbij steeds opnieuw openbare executies en amputaties horen.

In het buurland Kenia, dat de Somalische regering militair ondersteunt, heeft Al-Shabaab meerdere malen aanslagen met veel dodelijke slachtoffers uitgevoerd.

Bron: www.20min.ch

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/09/28/ ... more-71750
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Somalië

Bericht door Pilgrim »

Islamitische aanslagen in Somalië en Nigeria

Geplaatst op 20 februari 2015

Afbeelding

Terwijl in Europa de politiek en de media er ijverig naartoe werken om de islam hier in te burgeren, toont de “religie van de vrede” in de rest van de wereld wat zij verstaat onder vreedzaam. In Mogadishu viel de islamitisch-Somalische militie Al-Shabaab kort voor het vrijdagsgebed het Central Hotel aan en vermoordde minstens 25 mensen. In het gebouw bevonden zich hoge regeringsvertegenwoordigers toen de daders twee bommen tot ontploffing brachten.

Daarop volgde een wild vuurgevecht. “Dit is een van de ergste aanslagen in de afgelopen twee jaar in Mogadishu”, verklaarde een politieman. Een van de dodelijke slachtoffers is de viceburgemeester van Mogadishu. De viceminister-president en de minister van Verkeer raakten gewond, bericht AFP.

In het noordoosten van Nigeria viel de islamitische terreurbeweging Boko Haram twee dorpen aan, stak de huizen in brand en slachtte 30 mensen af. De islam brengt vrede in de wereld en weldra ook bij ons.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/02/20 ... more-83251
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85769
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Somalië

Bericht door Ariel »

En raad eens wie deze aanslag gepleegd heeft. De krant vermeld dat een Nederlandse vrouw de aanslag pleegde. Jawel. Een Nederlandse vrouw. Ik ben benieuwd waar haar eerste paspoort vandaan kwam. Misschien wel uit Somalië . En dan is mijn tweede vraag. Als Somalië zo gevaarlijk voor haar was, waarom ging ze daar dan werken.

Ik baal ervan dat tegenwoordig elke Jihadist die hier zogenaamd als vluchteling kwam, als Nederlander beschreven wordt.
Een Nederlandse vrouw heeft vrijdag de zelfmoordaanslag op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu gepleegd. Dat meldde de Somalische zender Radio Dalsan vrijdagavond. De terroriste zou als receptioniste in het hotel hebben gewerkt.
Bij de aanslag kwamen meer dan 20 mensen om het leven. Onder de doden zijn twee leden van het Somalische parlement. De verantwoordelijkheid is opgeëist door de fundamentalistische groep al-Shabaab.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49094
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Somalië

Bericht door Mahalingam »

The Fog of War.
Er zijn tegenstrijdige berichten.
de vrouw heet Lula Ahmed Dahir .
De Telegraaf zegt:
In 2009 kwam de man van Dahir om het leven toen hij streed aan de zijde van terreurgroep al-Shabaab in Somalië. Diezelfde groep claimde de aanslag op het hotel. Dahir zou ongeveer een jaar geleden vanuit Nederland zijn vertrokken naar Somalië, de thuisbasis van al-Shabaab.
Zou ze een zeer zielige weduwe zijn geweest en zo snel-nederlander zijn geworden omdat ook haar leven in het thuisland gevaar loopt?
De NRC zegt andere dingen:
Volgens Abdi heeft de vrouw in Delft gewoond en is ze van origine Somalische. Volgens hem zou ze al zes jaar in de lobby van het hotel hebben gewerkt waar de aanslagen gisteren plaatsvonden.
En ten tijde van de aanslag zat men in de moskee:
In het hotel, dat vlakbij het presidentieel paleis ligt, zijn altijd veel regeringsfunctionarissen aanwezig, mede omdat er een moskee in is gevestigd in de lobby. Bij de aanslag ramde een auto met een bom het toegangshek. Even later werd een bomgordel tot ontploffing gebracht in de moskee, waar op dat moment het vrijdaggebed plaatsvond.[...]
Volgens AFP gaat het om een man en een vrouw, beide met een dubbel paspoort: Somalisch en Nederlands. De man zou Ismail Muse heten en de aanslag met de bomauto hebben gepleegd. De vrouw heette Lula Ahmed Dahir en was diegene die een bomgordel tot ontploffing bracht in de lobby van het hotel.
http://www.nrc.nl/nieuws/2015/02/21/dod ... -in-delft/
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2371 ... and__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie