Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3962
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Eliabe »

Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe [deel 1]: de moslimwereld

Volgens de mensenrechtenorganisatie OFWI (One Free World International) zijn in de Moslimwereld in 2009 ruim 165.000 Christenen vermoord, enkel vanwege hun geloof. Iedere drie minuten wordt er ergens in een Islamitisch land een Christen gemarteld vanwege zijn levensovertuiging. De Palestijnse Moslimterroristen op de Gazastrook maken het helemáál bont: zij graven zelfs de lijken van overleden Christenen op, omdat deze de grond zouden ‘verontreinigen’.

Voorganger Majed El Shafie, het hoofd van One Free World International dat in Toronto haar hoofdkantoor heeft, staat aan het hoofd van een delegatie die bestaat uit mensenrechtenactivisten, leden van het Canadese parlement en diverse religieuze voormannen, die een mensenrechtenconferentie in Jeruzalem heeft georganiseerd. Volgens El Shafie worden er op dit moment over de hele wereld tussen de 200 en 300 miljoen Christenen vanwege hun geloof in Jezus Christus vervolgd. 80% van deze vervolging vindt plaats in Moslimlanden, de rest in hoofdzakelijk communistische landen (Noord Korea, China).

Christenvervolging neemt wereldwijd toe
door Franklin ter Horst

Er is een schrikbarende toename te constateren van moordpartijen op christenen wereldwijd.Waren het tot voor kort voornamelijk moslims die zich hier mee bezig hielden, de laatste tijd zijn het ook steeds vaker extremistische Hindoes. Open Doors, een organisatie die opkomt voor vervolgde christenen wereldwijd meldde dat er sinds augustus 2008, in de Indiase deelstaat Orissa, zeker 500 christenen zijn vermoord door de extremistische Hindoebeweging RSS. Daarnaast zijn 5000 huizen van christenen verwoest, alsmede 200 kerken andere christelijke instellingen en zelfs hanen, geiten en buffels werden gedood.

Ruim 50.000 mensen zijn in paniek gevlucht. Zo’n 30.000 verblijven er nog steeds in de vluchtelingenkampen van de overheid. Tienduizenden, waarvan velen ernstig gewond, leven in de bossen. Ze zijn bang om naar hun dorpen terug te keren, omdat ze vrezen gedwongen te worden om zich tot het Hindoeïsme te bekeren. De moord op een RSS-leider Swami Laxmanananda Sarawati, op 24 augustus 2008, was de directe aanleiding voor het geweld tegen de christenen. Zelfs nadat Maoistische aktivisten toegaven de moord te hebben gepleegd, is de vervolging van christenen gewoon doorgegaan. Sinds India zelfstandig is geworden, is er nog nooit zoveel geweld tegen christenen geweest, zegt Open Doors-directeur Tjalling Schotanus.’De politie doet weinig of niets om christenen te beschermen. Nadat een non was verkracht stonden de agenten later vriendelijk te praten met één van de mannen die haar hadden verkracht. Toen ze aangifte wilde doen, waarschuwde de politie haar voor de gevolgen.

Extremistische Hindoe-groeperingen in India beloven geld, voedsel en alcohol aan iedereen die christenen vermoord en hun huizen verwoest. Faiz Rahman, de voorzitter van ‘Good News India’, zegt dat vooral christelijke leiders het doelwit zijn. “De beloning voor het vermoorden van een voorganger is $ 250.” Rahman, het hoofd van diverse weeshuizen, heeft al 25 voorgangers geholpen om uit vluchtelingenkampen te komen, maar zegt dat zo’n 250 christelijke leiders nog altijd ondergedoken zitten. ‘Alle voorgangers zijn gewilde doelwitten,’ aldus Rahman tegenover de Engelse organisatie Release International. ‘Daarom moeten we hen uit de kampen zien te krijgen.’Een official zei persoonlijk getuige geweest te zijn van de ‘crematie van meer dan 200 lichamen’ nadat christenen de schuld hadden gekregen van de dood van RSS-leider. Volgens de mensenrechtenorganisatie Barnabus Fund worden christenen in Orissa onder dreiging van verkrachting en moord op hun kinderen gedwongen zich te ‘bekeren’ tot het Hindoeïsme. Een christelijke familie werd gedwongen koeienuitwerpselen te eten om zichzelf te ‘reinigen’ van het christendom.In een brief aan de eerste minister van de staat verklaarden de katholieke bisschoppen van Orissa dat de aanvallen op christenen onderdeel vormen van een vooropgezet plan om het christendom in de regio uit te roeien, zodat er een aparte Hindoe-staat opgericht kan worden [bron].

Ook in het buurland Pakistan worden christenen door moslimbendes afgeslacht. In het Pakistaanse dorp Korian zijn op 29 juli 2009, onder het schreeuwen van ‘dood de ongelovigen’ enkele tientallen christelijke vrouwen en kinderen om het leven gekomen nadat moslims zo’n 60 huizen van hen in brand staken. Toen de politie in wilde grijpen blokkeerden de moslims de toegangsweg naar het dorp.Dit is niet de eerste aanval van moslims op christenen in de provincie Punjab. Eerder werden in het dorpje Bahamin Wala huizen van christenen in brand gestoken. Iedere keer wordt dezelfde reden opgegeven: christenen zouden de Koran ontheiligd hebben, iets wat door de christelijke minderheid ten stelligste ontkend wordt.

De aanval in Korian vond plaats tijdens een christelijk huwelijksfeest. Via de luidsprekers van de moskee werden de moslims opgehitst om de ‘ongelovigen ‘ een lesje te leren. Omdat het nacht was hadden velen van hen de deuren van hun woningen op slot gedaan, vanwege de voortdurende vijandige houding en dreiging met geweld door de moslims. Sinds de groeiende invloed van de islam in de jaren ‘70 hebben christenen in Pakistan het steeds moeilijker gekregen. In de hoofdstad Islamabad zijn ze verplicht te wonen in een ghetto, omgeven door een muur die aan de bovenkant voorzien is van scherpe glasscherven. De zwaar gediscrimineerde christenen mogen geen werk verrichten dat door moslims kan worden gedaan, hun huizen krijgen geen stroom geleverd en hun vuilnis wordt niet opgehaald.

Eveneens in Pakistan werden in de plaats Gojra op 1 augustus 2009, 100 huizen geplunderd en 50 huizen in brand gestoken. Daarbij werden 9 christenen door moslims gedood omdat er een koran zou zijn ontwijd, maar daar bleek na onderzoek geen sprake van te zijn. De slachtoffers waren levend verbrand. Ook twee kerken gingen in vlammen op. Net als in Korian zou de menigte door moslimextremisten zijn misleid.

In New Jersey in de Verenigde Staten is op 16 januari 2005 een christelijk gezin op gruwelijke wijze door moslimextremisten vermoord. De moordenaars hadden Hossam Armanious, zijn vrouw Amal Garas en hun twee dochters eerst vastgebonden, toen gemarteld en daarna de keel doorgesneden. De familie waren Koptische christenen. Hossam ontving de laatste twee maanden met regelmaat doodsbedreigingen van moslims omdat hij zich kritisch over de islam zou hebben uitgelaten. In een van de bedreigingen aan zijn adres stond: “Je kunt maar beter stoppen met je kritiek, anders zullen wij jou slachten als een kip”. Sylvia, een van de meisjes uit het gezin, was voordat ze haar de keel doorsneden, eerst herhaaldelijk met een mes in haar borst gestoken omdat zij een tatoo van een Koptisch kruis op haar borst droeg. Ook was ze in haar polsen gestoken omdat ze hiermee haar gezicht probeerde te beschermen. Sympathisanten van “de religie van de vrede” hebben opgeroepen de zaak niet al teveel op te blazen omdat, zo zeggen ze, een toename van haat tegen de moslimgemeenschap vrezen.

In de belangrijkste hadith (islamitische overlevering), die van Boechari, staat duidelijk: “Islam is er om te heersen en niet om beheerst te worden.” Jihad, de heilige oorlog is de plicht van elke moslim. Wie de jihad afwijst is een afvallige, niet langer een moslim en daarmee zelf een doodskandidaat. Dat volgt niet alleen uit de Koran en de andere geschriften, maar ook uit de handelingen van Mohammed, wiens daden door alle moslims dienen te worden nagevolgd. Het is verbijsterend wat moslims hebben aangericht in Indonesië, op Ambon waar hele dorpen met christenen zijn uitgemoord, in Pakistan, India, Nigeria, en Soedan, terwijl het Westen de andere kant opkijkt. De oorlog tussen Eritrea en Ethiopië, was in werkelijkheid een oorlog tussen moslims en christenen.

In Nigeria worden regelmatig Christenen door moslims met machetes in de straten afgeslacht. Nigeria is het land met de grootste bevolking van Afrika (140 miljoen mensen). 12 van de 36 Nigeriaanse staten worden geregeerd door de sharia wet, de islamitische apartheidswet die niet moslims discrimineert en vrouwen als minderwaardige schepsels ziet. De rechten van vrouwen en niet-Moslims zijn ontbonden. Nigeria heeft zich volledig overgegeven aan de jihad en dat wordt aangemoedigd door buitenlandse Arabieren, “Palestijnen“, Syriërs, en Soedanezen, die allen adviseurs zijn voor de mulla’s in Nigeria en die de Moslim militia’s, die daar in de afgelopen jaren huishouden, financieren en trainen.

Er zijn de laatste jaren honderden kerken verwoest en duizenden Christenen vermoord. Soldaten die de orde moeten herstellen, doen daar dikwijls volop aan mee.Complete dorpen zijn uitgemoord. In de stad Kano werden Mohammed’s volgelingen door moslimleiders in de moskee opgejut. Deze gingen vervolgens de straat op en vermoorden elke christen die ze tegenkwamen. Huizen van christenen en maar liefst dertig kerken gingen in vlammen op. Dertigduizend christenen kwamen zonder huis te zitten. Tenminste 1750 christenen werden op beestachtige wijze vermoord, onder wie tien voorgangers. In de plaats Vaase werden 1200 burgers door militairen gedood.

Op 27 juli 2009 braken er opnieuw gevechten uit tussen radicale moslims en veiligheidstroepen in het noorden van Nigeria. Volgens een verslaggever van de BBC lagen in de plaats Maiduguri in de staat Borno meer dan honderd doden in de straten. Volgens ooggetuigen zijn mensen uit hun auto’s gesleurd en koelbloedig vermoord. Een deel van de strijders zou afkomstig zijn van de beweging Boko Haram van de moslimprediker Mohammed Yusuf. Die strijdt voor invoering van de islamitische wetgeving in heel het land en keert zich tegen westers onderwijs. Één van de slachtoffers vertelde het zeer schokkende verhaal dat drie predikanten in opdracht van Yusuf waren onthoofd omdat ze hadden geweigerd zich tot de islam te bekeren. Kort na deze slachtpartij is Yusuf door de Nigeriaanse politie doodgeschoten toen hij op de vlucht probeerde te slaan. Een agent vertelde dat de 39 jarige Mohammed Yusuf om genade en vergeving smeekte, voordat hij werd doodgeschoten. Dat berichtte de BBC op 31 juli 2009. De staatstelevisie toonde beelden van het met kogels doorzeefde lichaam van de moslimsekteleider.

Tienduizenden Christenen zijn door moslims vermoord in Indonesië. 8000 christenen zijn hier met geweld overgegaan tot de Islam onder druk van bewapende islamitische bendes. Zij die weigerden werden vermoord. De al jaren durende bloedige oorlog in Soedan- de moslims in het noorden, tegen de christenen in het zuiden- hebben aan honderdduizenden christenen het leven kost. Christenen werden levend uit vliegtuigen gesmeten. Er bestaan geen taboes meer voor deze hellehonden.

Vervolging van christenen in Irak

De Palestijnse commentator Abd Al-Nasser Al-Najjar schreef in een artikel in de Palestijnse krant Al-Ayyam in oktober 2008 waarin hij de vervolging van Arabische christenen scherp veroordeelde:

“Christenen worden niet alleen in Irak vervolgd, maar in de meeste Arabische landen. Ze zijn het slachtoffer van discriminatie en van verdrijving. Vanaf 2008 zijn 50 procent van de Iraakse christenen uit hun huis en hun land verdreven. In de Palestijnse gebieden is deze trend hetzelfde. Hier worden huizen van christenen zomaar in beslag genomen. De daders blijven onbestraft omdat ze steun ondervinden van het regiem en de vele zogenaamde ’veilgheidsdiensten’.”

Half oktober 2006 is in de Iraakse stad Baqouba een 14-jarige christelijke jongen door moslims onthoofd. Dat bericht de Assyrian International News Agency (AINA). De jongen, Ayad Tariq, probeerde een electrische generator te starten toen drie moslims op hem toeliepen. Ze vroegen hem om een identiteitsbewijs. Volgens een ooggetuige, die alles zag gebeuren, maar die zich verborg uit angst ook door de mannen onder handen te worden genomen, begonnen de moslims Ayad Tariq te schoppen en te slaan toen ze op zijn identiteitsbewijs het woordje ‘christen’ zagen staan. “Dus jij bent een christelijke zondaar”, riepen ze. “Ik ben wel een christen, maar ik ben geen zondaar”, gaf de jongen hen ten antwoord. Daarop werd hij door enkele mannen van achteren vastgepakt, waarna een van hen een mes pakte en de jongen het hoofd afsneed, onderwijl uitroepend ‘Allahu akbar! Allahu akbar!‘. Duizenden christelijke gezinnen zijn uit de Iraakse stad Mosul gevlucht vanwege moord en bedreiging door voornamelijk soennieten. Zij hebben noodgedwongen hun toevlucht gezocht in scholen en kerken op het platteland in de provincie Nineveh.

De Telegraaf meldde op 23 juli 2007 “Christenen worden Irak uitgetreiterd”. Bij de val van Saddam Hoessein in 2003 waren er nog 1.5 miljoen christenen, zo’n 8 procent van de Iraakse bevolking. Nu zijn het er minder dan 500.000 en ze blijven hun vaderland ontvluchten, weggetreiterd door soenitische, sji’itische en Koerdische groeperingen. Het gaat voornamelijk louter om Assyriërs, een volk dat al minstens 5000 jaar in Mesopotamië- het huidige Irak- leeft en 2000 jaar geleden tot het christendom overging. Zij spreken een moderne versie van de oorspronkelijke taal van de Bijbel, het Aramees.Het is hun religieuze overtuiging die hen tot doelwit maakt.

Het meest sprekende voorbeeld is het stadsdeel Dora in Bagdad. Dat was het Assyrische, dus christelijke stuk van de Iraakse metropool. Dora stroomt in ras tempo leeg en wordt overgenomen door soennitische groepen gelieerd aan Al-Qaeda. In Dora worden de christenen zonder pardon vermoord, kerken platgebrand en priesters doodgeschoten. In de wijk alleen al zijn zeker 500 winkels van Assyriërs in vlammen op gegaan. Ook in Mosoel, in het Koerdische noorden van het land, hebben de Assyriërs het zwaar te verduren.Terroristen in Dora vragen de christelijke families zich tot de islam te bekeren. Willen ze dat niet, dan moeten ze vertrekken of beschermbelasting betalen.

In Irak zijn de inwoners verplicht hun godsdienst op hun identiteitsbewijs te vermelden. Diverse mensenrechtenorganisaties hebben er al op aangedrongen om die verplichting te laten vallen [bron].

Lees verder in Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe [deel 2]: de Palestijnse gebieden

Bronnen: Christenvervolging neemt wereldwijd toe door Franklin ter Horst van 14 oktober 2005 laatst bijgewerkt op 14 december 2009; Women in Green Media releases van 18 september 2005; Israel Heute van 5 september 2005; Honest Reporting van 6 september 2005.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Pilgrim »

We horen de Christen Unie en het CDA hier niet over en ook de kerken zwijgen in alle talen. :(
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door BFA »

Eliabe schreef:In New Jersey in de Verenigde Staten is op 16 januari 2005 een christelijk gezin op gruwelijke wijze door moslimextremisten vermoord.
Denk niet dat dit een uitzondering is.
een van de best bewaarde gehiemen uit de Amerikaanse Criminologie is het willekeurig vermoorden van Christenen e.a. ongelovigen door Mohammedanen.
Sinds de stichting van Nation of islam loopt het aantal slachtoffers in de honderden, zo niet duizenden.
Enkel in de jaren '70 kwam het aantal slachtoffers op ongeveer 200. Slachtoffers waarbij uit de getuigenis van de moordenaars de religieuze ijver naar boven kwam. Religieuze ijver= ontoerekenbare dader en verder geen gevolg.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door naar boven »

Pilgrim schreef:We horen de Christen Unie en het CDA hier niet over en ook de kerken zwijgen in alle talen. :(
Toch wel. Beter laat dan nooit..
EP wil bescherming christenen Egypte

Het Europees Parlement roept de regering van Egypte op haar christelijke bevolking meer bescherming te bieden.

De motie daartoe is een initiatief van de ChristenUnie, naar aanleiding van een recente aanval op een Koptische kerk in het zuiden van Egypte. Op 6 januari werden zes christenen gedood toen ze uit de kerstnachtmis kwamen; Kopten vieren kerstmis op 6 en 7 januari. Ook een islamitische politieman kwam om het leven.

Officieel mogen Egyptenaren zich niet afkeren van de islam, de grootste religie onder de 80 miljoen inwoners. President Hosni Mubarak van Egypte heeft gezegd dat sektarische conflicten de eenheid in zijn land bedreigen. Hij pleit voor 'een moderne samenleving waar andersdenkenden niet worden uitgesloten'.

De oproep van het Europees Parlement is ook gericht aan Maleisië. De regering van dat land wil dat christenen het woord 'Allah' niet meer gebruiken als zij God bedoelen. Dit terwijl de kerken daar dat al eeuwen doen.
RTFM
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Pilgrim »

Weer tientallen lichamen gevonden in Nigeria

JOS - Opnieuw zijn in Nigeria tientallen lijken gevonden na de gewelddadigheden van vorige week tussen christenen en moslims. Sommige lichamen zijn onthoofd en missen ledematen, die op palen zijn gespietst.

''We bezochten het dorpje Gero, 23 kilometer ten zuiden van de stad Jos, waar we 51 lichamen aantroffen'', liet een medewerker van een moskee in Centraal-Nigeria maandag weten.
''Daarna reden we door het dorpje Talchon, waar we nog eens tien lichamen vonden.''

Het dodental door de vier dagen aanhoudende rellen is inmiddels opgelopen naar ruim 550. Dat aantal is gebaseerd op gegevens van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, ziekenhuizen en religieuze leiders.

Machetes
Christelijke en islamitische bendes namen het vier dagen lang tegen elkaar op met geweren, machetes en messen in de stad Jos en omliggende gemeentes. Vicepresident Goodluck Jonathan zette het leger in om het geweld de kop in te drukken.

Politici spoorden de autoriteiten aan bendeleiders en hoofden van gemeenschappen die achter het geweld zitten, op te pakken om toekomstige onlusten te voorkomen.

De politie heeft inmiddels ruim driehonderd mensen opgepakt in verband met de rellen. Veel arrestanten werden eerder ook al opgepakt na soortgelijke rellen in november 2008. Ze ontsnapten toen aan strafrechtelijke vervolging.

Vervolgen
Mensenrechtenorganisaties dringen er bij de autoriteiten op aan de onruststokers ditmaal wel te vervolgen. Veel vertrouwen dat dat daadwerkelijk gebeurt, is er niet. De gevangenissen in het West-Afrikaanse land zitten bomvol en het juridische systeem is overbelast.

Het is nog onduidelijk wat het geweld tussen de geloofsgroepen deed oplaaien. Volgens sommigen braken de onlusten uit na een voetbalwedstrijd. Anderen beweren dat onenigheid ontstond over de wederopbouw van huizen die bij een eerdere geweldsuitbarsting waren verwoest.

Weer andere bronnen stellen dat de bouw van een moskee in een overwegend christelijke buurt de vlam in de pan deed slaan.

http://www.nu.nl/buitenland/2170211/wee ... geria.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Ariel »

Zelds een simpele mobile telefoon wordt een dodelijk wapen in de handen van dit soort achterlijke mensen. :shock:
Sms'jes speelden rol in bloedbad Nigeria

JOS - Betrokkenen bij de moordpartijen van vorige week in Nigeria hebben elkaar met sms'jes instructies gegeven en opgejut. Dat meldde een coalitie van mensenrechtenorganisaties in het West-Afrikaanse land woensdag.

Zeker 326 mensen vonden de dood tijdens vier dagen durende rellen tussen moslims en christenen in de stad Jos en omgeving. „De boodschappen hebben een bijdrage geleverd aan de escalatie van het geweld in Jos, in die zin dat mensen werden geïnstrueerd over hoe ze moesten moorden en hoe en waar ze de lijken moesten dumpen en verbranden”, aldus Shehu Sani, een prominente mensenrechtenactivist.

Tijdens het bloedbad werden ook tientallen islamitische en christelijke gebedshuizen, woningen en auto's in brand gestoken. Oproepen tot kalmte van geestelijk leiders van de beide geloofsgemeenschappen hadden nauwelijks effect. Het leger werd uiteindelijk ingezet om de orde te herstellen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/5886 ... pen__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48647
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Mahalingam »

In Noord-Korea heb je als officieele wereldbeschouwing de Juche. Elke andere denkwijze is verboden. En de Juche heeft af en toe zondebokken nodig de geofferd worden.
De inflatie is er zo groot dat ze bedachten om maar twee nullen te schrappen en nieuwe muntjes te persen. Dat ging niet vlekkeloos.
Een vooraanstaand partijfunctionaris in Noord-Korea die economisch beleid uitstippelde, is voor een vuurpeloton aan zijn einde gekomen. De chef geplande economie van de socialistische arbeiderspartij van het land, Pak Nam-ki, heeft volgens meldingen van het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap met zijn dood als zondebok gefungeerd. Recente, drastische economische maatregelen liepen volkomen uit de hand.

Zo werd in november plotseling een nieuwe versie van de Noord-Koreaanse munteenheid, de won, geïntroduceerd. De nieuwe won heeft twee nullen minder, elke honderd oude won is nu één won. Dat leidde onmiddellijk tot ernstige ongeregeldheden in heel het land en grote prijsstijgingen.

Noord-Korea heeft volgens Yonhap laten weten dat Pak Nam-ki niet enkel wegens de blunder met de nieuwe won is geëxecuteerd. Hij is ter dood gebracht omdat hij "een product is van de bourgeoisie die samenzweerde om te infiltreren in de rangen van de revolutionairen met als doel de nationale economie te ruïneren''.
Hè ja, zo ken ik de Oude Kameraden weer. Nog steeds het ouderwetse jaren-50 Stalin taalgebruik.
Zoals altijd en overal: communisme vernielt de economie.
http://www.spitsnieuws.nl/archives/buit ... teerd.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3962
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Christen in brand gestoken in Pakistan

Bericht door Eliabe »

Pakistan, maart 2010

De 38-jarige Arshed Masih, een Pakistaanse christen uit Rawalpindi is door politieagenten levend in brand gestoken omdat hij weigerde zich tot de islam te bekeren. Hij is overleden aan zijn brandwonden.
Masih en zijn vrouw waren werkzaam voor een rijke sjeik. Hij als chauffeur, zij als huishoudelijk medewerkster. Kortgeleden vielen zij in ongenade omdat zij zich niet tot de islam wilden bekeren. Marshih werd in brand gestoken, zijn vrouw werd verkracht.
http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3544" onclick="window.open(this.href);return false;

Arshed Masih overleden

Hilversum (Van onze redactie) 25 maart 2010 - De 38-jarige Arshed Masih, een Pakistaanse christen, is gisteren in Rawalpindi begraven. Hij was bezweken aan zijn brandwonden. Masih werd naar verluidt door politieagenten levend in brand gestoken omdat hij geweigerd had zich tot de islam te bekeren.

Uitvaart
De uitvaart werd door honderden mensen bijgewoond, onder wie leden van de civiele autoriteiten en enkele NGO’s. Er waren strenge veiligheidsmaatregelen getroffen, meldt AsiaNews.

Sjeik
Masih en zijn vrouw waren werkzaam voor een rijke sjeik. Hij als chauffeur, zij als huishoudelijk medewerkster. Kortgeleden vielen zij in ongenade omdat zij zich niet tot de islam wilden bekeren. Marshih werd in brand gestoken, zijn vrouw werd verkracht.
http://www.katholieknederland.nl/actual ... r2010.html" onclick="window.open(this.href);return false;
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christen in brand gestoken in Pakistan

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Weet je, de dood van deze man is heel triest voor de familie, maar ik ben blij dat hij overleden is. Deze man had anders een levenlang met pijn en vernedering moeten leven.

http://www.bosnewslife.com/12035-news-a ... sing-islam" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3962
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Christen in brand gestoken in Pakistan

Bericht door Eliabe »

Ariel schreef:Afbeelding

Weet je, de dood van deze man is heel triest voor de familie, maar ik ben blij dat hij overleden is. Deze man had anders een levenlang met pijn en vernedering moeten leven.

http://www.bosnewslife.com/12035-news-a ... sing-islam" onclick="window.open(this.href);return false;
Zo iets is heel erg en niet te bevatten. Ondanks al deze leed en ellende ben ik dankbaar dat deze ellende zo breed naar buiten aan het komen is, zodat de mensen het ware gezicht van de islam gaan zien.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Ariel »

Christenen Pakistan na kerkgang gedood

SUKKUR - In de Pakistaanse stad Sukkur zijn op 15 juli vijf christenen doodgeschoten door gemaskerde mannen. Een onafhankelijke bron bij de regering heeft hun dood nu bevestigd en meldde dat lokale media onder druk van moslims niet over de moord hebben bericht.

Dat meldde de nieuwsdienst Compass Direct deze week. De aanval vond plaats toen de christenen de kerk uit kwamen. Tien gemaskerde mannen openden het vuur en doodden voorganger Aaron John en vier leden van de Volle Evangelie Kerk. De zoon van de voorganger en vijf andere christenen raakten gewond.

Twee maanden daarvoor ontvingen leiders van de kerk een dreigbrief van de islamitische groepering Sip-e-Sahaba, waarin de christenen werden gewaarschuwd het gebied te verlaten. De kerkleiders stelden de politie op de hoogte van de bedreiging, maar die nam hun melding niet serieus en weigerde een officieel formulier over de bedreiging in te vullen.

Onder druk

De kerk is de afgelopen twee jaar herhaaldelijk bedreigd door studenten van een islamitische school in de buurt, die banden heeft met Sip-e-Sahaba. Verschillende bronnen hebben Compass Direct verteld dat de gemaskerde mannen op de studenten leken en dat hun aanval de indruk wekte dat het om getrainde extremisten gaat.

Christenen staan de laatste tijd zwaar onder druk in Pakistan. Maandag 19 juli werden in de stad Faisalabad ook twee christenen vermoord. De 32-jarige voorganger Rashid Emmanuel en zijn 30-jarige broer Sajid werden op de stoep van het gerechtshof in de Pakistaanse stad door extremisten om het leven gebracht

http://www.nd.nl/artikelen/2010/juli/30 ... ang-gedood" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Dhana
Berichten: 7962
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Dhana »

Wat is dat toch met ons. Een zo'n berichtje over moslims op een islamsite en de rapen zijn gaar. Wij laten dat kennelijk maar voor wat het is. Geen enkele kaffir die van zo'n bericht over de rooie gaat.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Ariel »

Dhana schreef:Wat is dat toch met ons. Een zo'n berichtje over moslims op een islamsite en de rapen zijn gaar. Wij laten dat kennelijk maar voor wat het is. Geen enkele kaffir die van zo'n bericht over de rooie gaat.

Ik vermoed dat ons "wij gevoel" niet zo sterk is als het Islamitische "wij gevoel"
Islam heeft het oemmah (gemeenschap) gevoel, en elke moslim is een broeder of zuster.
Wij hebben dat gevoel niet meer. Ieder voor zich, en God voor ona allen is ons motto.
Misschien al er oorlog komt dat we dan weer het "wij gevoel" gaan krijgen ?
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Dhana
Berichten: 7962
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Dhana »

Ariel schreef:
Dhana schreef:Wat is dat toch met ons. Een zo'n berichtje over moslims op een islamsite en de rapen zijn gaar. Wij laten dat kennelijk maar voor wat het is. Geen enkele kaffir die van zo'n bericht over de rooie gaat.

Ik vermoed dat ons "wij gevoel" niet zo sterk is als het Islamitische "wij gevoel"
Islam heeft het oemmah (gemeenschap) gevoel, en elke moslim is een broeder of zuster.
Wij hebben dat gevoel niet meer. Ieder voor zich, en God voor ona allen is ons motto.
Misschien al er oorlog komt dat we dan weer het "wij gevoel" gaan krijgen ?

Ik heb het over het algemeen niet zo op "wijgevoelens". Dat leidt er al snel toe dat je een ongenuncaceerde mentaliteit krijgt van goede em slechte mensen. Ik voel hetzelfde voor moslims die opgehangen worden in Iran om wat voor barbaarse reden dan ook, als voor christenen of boeddhisten die het zwaar te verduren krijgen.

Wij is voor mij de gehele mensheid.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:34 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door gerard_m »

Ariel schreef:Ik vermoed dat ons "wij gevoel" niet zo sterk is als het Islamitische "wij gevoel"
Islam heeft het oemmah (gemeenschap) gevoel, en elke moslim is een broeder of zuster.
Wij hebben dat gevoel niet meer. Ieder voor zich, en God voor ona allen is ons motto.
Misschien al er oorlog komt dat we dan weer het "wij gevoel" gaan krijgen ?
Naast het wij gevoel, gaat het ook om het haatgevoel. Als er 100.000 moslims in Soedan of Algerije worden vermoord, kraait er geen moslim naar. Eerwraak, aanslagen in Pakistan, etc. lijkt ze ook geen moer te kunnen schelen. Alleen als de dader een kafir is, breekt de hel los. Ik geloof niet (meer) in dat wij gevoel van moslims. Het bestaat alleen als er een vijand is.
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)
Dhana
Berichten: 7962
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Dhana »

gerard_m schreef:
Ariel schreef:Ik vermoed dat ons "wij gevoel" niet zo sterk is als het Islamitische "wij gevoel"
Islam heeft het oemmah (gemeenschap) gevoel, en elke moslim is een broeder of zuster.
Wij hebben dat gevoel niet meer. Ieder voor zich, en God voor ona allen is ons motto.
Misschien al er oorlog komt dat we dan weer het "wij gevoel" gaan krijgen ?
Naast het wij gevoel, gaat het ook om het haatgevoel. Als er 100.000 moslims in Soedan of Algerije worden vermoord, kraait er geen moslim naar. Eerwraak, aanslagen in Pakistan, etc. lijkt ze ook geen moer te kunnen schelen. Alleen als de dader een kafir is, breekt de hel los. Ik geloof niet (meer) in dat wij gevoel van moslims. Het bestaat alleen als er een vijand is.

Ik denk dat de islam ook alleen heeft kunnen blijven voortbestaan bij de gratie van een gemeenschappelijk vijand. Ik heb het al vaker geschreven hier. In Pakistan nemen ze elkaar daarom maar te grazen bij gebrek aan de externe vijand.

Ik heb het woord haat in mijn leven niet zo vaak horen bezigen als uit de monden van moslims.

Kijk naar Iran. Ammejihad daar is een sjie'iet. En die stroming is voor veel moslims een soort van in de moskee vloeken, maar dat gaat dan weer niet op als die dreigt Israël van de landkaart te atoombombaderen. Dan staan ook de soennieten van pure bewondering en opwinding driftig in de handjes te klappen.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: vr apr 06, 2007 8:14 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Ruth »

Ranglijst Christenvervolging

1. Noord-Korea
2. Iran
3. Saoedi-Arabië
4. Somalië
5. Malediven
6. Afghanistan
7. Jemen
8. Mauritanië
9. Laos
10. Oezbekistan
11. Eritrea
12. Bhutan
13. China
14. Pakistan
15. Turkmenistan
16. Comoren
17. Irak
18. Qatar
19. Tsjetsjenië
20. Egypte
21. Vietnam
22. Libië
23. Birma
24. Azerbeidzjan
25. Algerije
26. India
27. Nigeria (noord)
28. Oman
29. Brunei
30. Soedan (noord)
31. Koeweit
32. Tadzjikistan
33. Ver. Arabische Emiraten
34. Zanzibar-eilanden
35. Turkije
36. Djibouti
37. Marokko
38. Cuba
39. Jordanië
40. Sri Lanka
41. Syrië
42. Wit-Rusland
43. Tunesië
44. Ethiopië
45. Bangladesh
46. Palestijnse gebieden
47. Bahrein
48. Indonesië
49. Kirgizië
50. Kenia (noordoost)
Speciaal voor Tukkerin en Amazigh: Marokko staat op een prachtige 37e plaats !!!

Bron: Opendoors
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door BFA »

gerard_m schreef: Naast het wij gevoel, gaat het ook om het haatgevoel.
Het wij-gevoel komt in Islam voort uit de gemeenschappelijke haat.
Het is makkelijker een groep te creëren rond haat dan rond liefde. Dit is wat Mohammed gedaan heeft. Voor alles de makkelijke weg nemen. dus, steeds via: haat, leugen, misleiding, ... alle donkere emoties heeft Mohammed gebruikt voor de creatie van Islam.

Eens je op haat bouwt is het niet makkelijk hier af te raken. Daardoor dat Mohammedanen, als er geen Kafir is, elkaar evehard haten als ze de kafir zouden haten. Elkaar ook voortdurend naar het leven staan.

Christendom is zoals elke religie, ook een gemeenschap. Veel van dat 'wij' als gemeenschapsgevoel is de laatste decennia verloren gegaan.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Ariel »

'Dit jaar 2000 christenen gedood in Nigeria'

ERMELO - Nigeria was in 2010 het gevaarlijkste land voor christenen. Gewelddadige acties hebben dit jaar aan tweeduizend christenen in het Afrikaanse land het leven gekost. Dat heeft de organisatie Open Doors, die opkomt voor vervolgde christenen, maandag gemeld. Dit kerstweekend kwamen in Nigeria nog zeker 39 mensen om bij rellen tussen moslims en christenen.

Andere landen waar christenen in 2010 het slachtoffer van geweld werden, zijn Irak, Pakistan en Laos. In Irak kwamen volgens Open Doors negentig christenen om. In Pakistan wordt iedere maand zeker één christen om zijn geloof gedood en in het communistische Laos werden 29 geloofsgenoten om het leven gebracht. Open Doors baseert zich op gedocumenteerde gevallen. Het is bekend dat er tienduizenden Noord-Koreaanse christenen in kampen vastzitten, maar over hun lot is niets bekend.

De meeste doden in Nigeria vielen de afgelopen dagen in de stad Jos, waar in januari al zevenhonderd christenen werden gedood. Op kerstavond ontploften daar zeker zeven bommen, onder meer bij een kerk. De streek rond Jos vormt de grens tussen het islamitische noorden en het christelijke zuiden van Nigeria.

De zwaarste aanslag op christenen in Irak vond eind oktober plaats. Toen gijzelden terroristen kerkgangers in een kathedraal in Bagdad. 58 christenen kwamen om. Het geweld heeft ertoe geleid dat vele christenen Irak hebben verlaten. Sinds de val van dictator Saddam Hussein in 2003 is hun aantal met meer dan de helft gedaald tot net boven 300.000.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/8596 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: vr apr 06, 2007 8:14 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Ruth »

Hoeveel jaar hebben de christenen in Irak nog? Voor deze mensen ziet de toekomst er heel somber uit.
Maar.... waarschijnlijk zie ik dat weer helemaal verkeerd want de moslims in Europa hebben het veel zwaarder :mad:
denken ze.
Bomaanslagen op christenen Irak

BAGDAD (ANP/AFP) – Bij veertien huizen in de Iraakse hoofdstad Bagdad waarin christenen wonen, zijn donderdagavond bommen geplaatst. Tien explosieven gingen af, waardoor twee christenen om het leven kwamen en er zestien gewond raakten.

Dat heeft een functionaris van het Iraakse ministerie vrijdag bekendgemaakt. De veiligheidsdiensten wisten de overige vier bommen onschadelijk te maken.

De bom die de twee christenen het leven kostte, ontplofte rond zes uur (Nederlandse tijd) in de wijk al-Ghadir in het centrum van de hoofdstad. Drie christenen raakten daardoor gewond.

Christenen in Irak zijn vaker het doelwit van aanslagen die aan radicale moslims worden toegeschreven. De zwaarste aanslag, op een kathedraal in Bagdad, had op 31 oktober plaats en kostte 58 gelovigen het leven. Aartsbisschop Louis Sarko van de Chaldeeuws-Katholieke Kerk zei ruim een week geleden dat hij en tien andere vooraanstaande christenen een dreigement van een groep van radicale moslims hadden ontvangen. De organisatie Open Doors, die opkomt voor vervolgde christenen, meldde begin deze week dat het geweld dit jaar aan zeker negentig christenen het leven heeft gekost.
Bron: RD
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3962
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Eliabe »

Christenvervolging van 2010
De verbeten strijd die wereldwijd woedt tussen de vorst van de duisternis en de Vorst van het licht is vooral zichtbaar in de levens van bedreigde gelovigen. De Somalische Nurta heeft 2010 niet overleefd.

Op de ranglijst christenvervolging die Open Doors ieder jaar in de eerste week van januari publiceert, rust nog een embargo. Pas over enkele dagen zal blijken in welke landen de christenvervolging het felst is. Maar dat betekent niet dat woordvoerder Klaas Muurling hoeft te zwijgen over de mensen in de frontlinie, of –beter gezegd– „over de frontlinie in mensen.”

Muurling denkt aan Nurta. De ouders van het 17-jarige Somalische meisje bonden haar na haar bekering tot het christendom elke dag vast aan een boom, onder het uitspreken van bezwerende teksten uit de Koran. Ook sloegen ze haar en sloten haar ’s nachts op. Eind november schoten twee mannen het meisje door de borst en het hoofd.

„Ze bleef geloven”, zegt Muurling. „Deze vrouw maakte een dappere keuze, zonder dat ze medechristenen kende die haar konden steunen. Nurta was iemand die trouw bleef tot in de dood. In haar leven wordt het front zichtbaar.”

Hij pakt Mattheüs 24 erbij en leest: „Alsdan zullen zij u overleveren in verdrukking en zullen u doden, en gij zult gehaat worden van alle volken om Mijns Naams wil.” Muurling: „Christenvervolging gaat om de Naam, díé vormt het hete hangijzer. Dit zie je terug bij Nurta. Zij werd gehaat omwille van de Naam van Jezus. Dan denk je: Wat is er toch aan de hand dat er dat er zo’n haat losbreekt tegen mensen die in Hem geloven? Tegelijk: Jezus heeft dat Zelf voorspeld.”

Die ene Naam botst met andere namen die op deze aarde ten koste van alles gevestigd moeten worden. „Met die van Kim Jong Il en Kim Jong Un, die geen andere goden naast zich verdragen, en met de vele goden uit het hindoeïsme. Hindoes kunnen het maar niet verkroppen dat christenen één weg preken. Ook de islam heeft grote moeite met Jezus als Zoon van God. Wereldwijd wordt het niet geaccepteerd dat je in Jezus gelooft.”

Moslimwereld

De ranglijst christenvervolging hangt op A2-formaat aan de kast op Muurlings werkkamer. Landen ”waar geloof ’t meest kost” kregen een rode of donkeroranje kleur. Vooral in islamitische landen neemt het geweld tegen christenen toe. In 8 van de 10 landen uit de top tien is islamitisch extremisme de voornaamste reden van christenvervolging, evenals in 35 van de in totaal 50 landen op de lijst. „Het wordt erger, ja”, meent Muurling. „Het lijkt erop dat in de moslimwereld de vijandschap tegenover het Evangelie groeit.”

Pakistan is daar een voorbeeld van. De naam van Asia Bibi valt. Het kwam haar duur te staan dat ze tijdens het bessen plukken de naam van Jezus in de mond nam. Anderhalf jaar lang zit Asia Bibi –moeder van onder anderen een gehandicapte dochter– nu in de gevangenis. „Ze werd nota bene ter dood veroordeeld”, een unicum in Pakistan. Nooit eerder kreeg een vrouw vanwege godslastering de doodstraf opgelegd.

Noord-Korea

Wat ook opvalt, zegt de Open Doorswoordvoerder, is dat kerken wereldwijd blijven groeien. En waar groei is, rijst tegenstand. Zoals in Iran, waar het aantal christenen in enkele jaren groeide van 250.000 naar 450.000. Een aantal dat in werkelijkheid waarschijnlijk groter is.

De overheid nam maatregelen en verbood kerkdiensten in het Farsi, de voertaal, waardoor veel mensen de diensten niet meer kunnen volgen. Niet alle Iraanse kerken geven gehoor aan de verordening. „De kerk groeit als kool.”

„Miljoenen broeders en zusters staan elke dag in de frontlinie en dienen toch trouw de Heere. Dat is iets waarvan ik steeds opnieuw onder de indruk raak. Het kan niet anders of God geeft hun kracht hiervoor.”

Als dit ergens duidelijk wordt, is het in Noord-Korea, het land dat al acht jaar lang de weinig eervolle koppositie inneemt op de ranglijst christenvervolging. Het land waar Open Doors de bevolking medicijnen verstrekt omdat het eten van gras de ingewanden aantast. Waar het gevaarlijk is om een boterham aan je buurman te geven omdat je door het tonen van naastenliefde verraadt dat je een christen bent.

Open Doors brengt christenvervolging in kaart aan de hand van vijftig onderzoeksvragen. Daarbij krijgt Noord-Korea 90,5 van de 100 punten, de hoogst haalbare score. Muurling: „In Noord-Korea kost je geloof je echt alles. Dit land verdient onverminderd onze aandacht.”

Van de 400.000 christenen die het land telt, zitten er tussen de 50.000 en de 70.000 in een werkkamp: een op de acht christenen. Muurling heeft geen enkele aanwijzing dat verandering op til is. Ook de machtswisseling in Noord-Korea biedt hiervoor geen aanknopingspunt. „Wel wordt er al jaren om verandering gebeden. Een gebed is als een sneeuwvlokje. Het heeft amper gewicht. Maar talloze sneeuwvlokjes doen een zware tak afbreken.”

Sluipmoordenaar

Noord-Koreaanse christenen vragen God of Hij wil spreken tot het hart van Kim Jong Il. „Het is hun diepste verlangen dat hij zal gaan geloven.”

Noord-Korea is uitgemergeld. Het is onvoorstelbaar, vindt Muurling, dat een regime de bevolking zó kan misbruiken en de inwoners intussen in de waan laat in het paradijs te wonen. „Goed beschouwd is het een godswonder dat hier ondanks alles nog 400.000 christenen wonen. Dat God trouw houdt tot in eeuwigheid en niet laat varen wat Zijn hand begon, krijgt een nieuwe betekenis.”

Het komt voor dat wanhopige Noord-Koreanen die met gevaar voor eigen leven naar China zijn gevlucht, daar het Evangelie horen en vervolgens teruggaan naar hun familie om hun het goede nieuws te vertellen.

Muurling: „„Mijn leven telt niet meer”, zeggen ze dan. Wij westerlingen kunnen hier met ons verstand niet bij. Wij hebben de luxe van veel luxe. Een overvloed aan mooie dingen leidt ons af van het Evangelie. Materialisme is een sluipmoordenaar en veel gevaarlijker dan openlijke christenvervolging. Wanneer wij de Bijbel lezen, denken we: O nee, geen vervolging, dat gaat te ver. Een vervolgde christen is blij want hij weet dat hij op de goede weg zit. De vervolgde kerk kan ons helpen in het serieus nemen van de Bijbel.”

Toen Muurling een Cubaanse predikant eens vroeg of al het lijden dat hij meemaakte hem niet te veel werd, antwoordde deze: „Het leven van een christen is als een voetreis door de woestijn. Je weet dat je niet na elke kilometer een kraan met fris water tegenkomt. De zon is heet, het zand schroeit je voeten. Maar aan het einde van de reis wacht een geweldige oase.”

Een christen uit Laos was dertien keer van zijn vrijheid beroofd, mishandeld en al zijn bezittingen kwijtgeraakt. Met zijn gezin probeerde hij in het bos een nieuw bestaan te beginnen. „Ik kijk niet naar wat om mij heen is”, zei hij. „Ik heb mijn ogen gevestigd op de Eeuwige.”

Wordt vervolgd

Wereldwijd worden zeker 100 miljoen christenen vervolgd om hun geloof of zijn niet vrij om hun geloof te belijden en te beleven.

Christenvervolging komt voor in meer dan vijftig landen in (vooral) het Midden-Oosten, Azië en het noordoostelijke deel van Afrika.

Noord-Korea staat al jaren op de onbetwiste nummer 1 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. Van de 400.000 christenen die het land telt, zitten er 50.000 tot 70.000 opgesloten in een werkkamp.

Andere landen in de top tien (2010) zijn Iran (2), Saudi-Arabië (3), Somalië (4), Maldiven (5), Afghanistan (6), Jemen (7), Mauritanië (8), Laos (9) en Oezbekistan (10).

In 8 van de 10 landen uit de top tien is islamitisch extremisme de voornaamste reden van christenvervolging, evenals in 35 van de 50 landen op de lijst.

De situatie van de kerk in Irak verslechtert. In de afgelopen jaren vluchtte meer dan de helft van de 850.000 christenen het land uit. Momenteel wonen er 345.000 christenen in het land. Alleen al in december vertrokken 500 gezinnen uit Irak. De kerkbanken raken leeg. Bloedige aanslagen kostten in 2010 negentig mensen het leven.

In Nigeria kwamen in het afgelopen jaar honderden christenen om het leven als gevolg van geweldsexplosies en gevechten tussen moslims en christenen.

In zowel Pakistan als Afghanistan brachten talibanstrijders christelijke hulpverleners om het leven. Een van de aanslagen kostte tien mensen het leven. In oktober doodden Pakistaanse extremistische moslims zeven christenen uit één gezin: een advocaat, zijn vrouw en hun vijf kinderen.

Eritrea houdt nog altijd 1500 christenen gevangen in cellen, zeecontainers en ondergrondse kerkers. Ook Iran, Laos, Afghanistan, Pakistan en Oezbekistan sluiten gelovigen op.

In Sudan loopt de spanning op. Zuid-Sudan stemt op 9 januari 2011 over onafhankelijkheid. De kerk in het zuiden vreest dat onafhankelijkheid zal leiden tot zware repressies voor de christenen in het islamitische noorden.

Soms vervolgt de overheid christenen, zoals in Noord-Korea, Iran, Eritrea en Laos. In veel moslimlanden wordt het lijden juist teweeggebracht door de familie en mensen uit de omgeving van christenen. Het is een grote schande voor moslimfamilies als iemand uit eigen kring christen wordt.
http://www.refdag.nl/nieuws/christenver ... 0_1_525138" onclick="window.open(this.href);return false;
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: vr apr 06, 2007 8:14 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Ruth »

Ik heb er geen woorden voor zo schandalig is het gedrag van alle christelijke politici hier in het Westen. Iedereen weet hoe erg christenen te lijden hebben maar bijna niemand durft of wil er iets over te zeggen. Ze lopen zich wel het vuur uit de sloffen voor de rechten van moslims hier, want o wat hebben het die slecht in het vrije Westen. Maar hun broeder en zusters die afgeslacht worden, verraden ze. Echte dhimmi's en geen knip voor de neus waard.

Het christendom gaat een zeer zware tijde tegemoet dankzij de toenemende invloed van de radicale en haatzaaiende islam. En wij staan erbij en kijken ernaar.
Ik ben zover dat ik zeg, we betalen de hier wonende moslims met gelijke munt terug, we geven ze dezelfde behandeling als christenen krijgen in hun thuisland.
Eerlijk toch??!!
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door Ariel »

Ik ben het met je eens Ruth.
Ik heb heel veel goede doelen geschrapt, maar Open Doors krijgt nog steeds donaties van mij.
Zij zijn de enige die opkomen voor Christenen in Islamitische landen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Vervolging christenen hoort erbij. Als mosterd na de maaltij

Bericht door hans van de mortel »

Ruth schreef:
Ranglijst Christenvervolging

Speciaal voor Tukkerin en Amazigh: Marokko staat op een prachtige 37e plaats !!!

Bron: Opendoors
Waarmee bewezen is dat wij die Open Doors voor geen cent moeten vertrouwen. Het is een clubje van misselijkmakende arrogante normbepalers. Net zoals de Jehovah's Getuigen. Open Doors beweegt zich al geruime tijd op het zinloze en irritante gebied van zieltjes winnen. Die bijbel zal en moet kosten wat het kost aan de man gebracht worden. Nou dan weet je het wel hoe geloofwaardig leugenachtig zo'n organisatie is.

Ik kan het weten
En ik kan het weten. Want ik heb zo'n vijf jaren terug vrolijk en fluitend langs de deuren het woord van God verkondigd. Niet in Marokko, maar wel in Cuba. Het vervolgen van christenen is mij daar totaal onbekend. Sterker nog, ik weet mij te herinneren dat ik notabene niet aan de volgende deur mocht 'bedelen' met God. De Cubaanse overheid had bepaald dat er steeds een deur over geslagen moest worden. Dus, wat nou vervolging? Waarom een deur overslaan? Nog niet over na gedacht. Het is wel zo, dat vijftien tot twintig jaar geleden in Cuba niet aan de deur gepredikt mocht worden. Toch gebeurde dat door de JG's die daar listige (leuke) trucjes op hadden bedacht. Men belde aan en vroeg de bewoner of ze een loodgieter konden gebruiken. Een andere keer boden zich aan als elektricien. Zagen ze een kruis ergens hangen, dan was loodgieten plotseling niet meer zo interessant. De geheime politie viel dan later die mensen lastig en vroeg wat die twee aan de deur kwamen doen. De bewoners konden dan oprecht en naar waarheid zeggen dat ze loodgieters aan de deur hadden die zich aanboden. En dat allemaal zonder dat ze gemarteld werden. Cuba is tenslotte geen islamitisch Egypte. (deze anecdote heb ik eerder op FFI geplaatst)

Cuba is christelijk zoals Marokko islamitisch is
Achterlijk eigengereid zooitje die Open Doors. Bijna de meeste mensen op Cuba zijn christelijk. Zij geloven in God en Jezus Christus en nog wat andere heilige personen die volop in ere worden gehouden zonder door de overheid hierop aangesproken te worden. Madona hier, een andere Madona daar. De Cubaanse overheid vervolgt niets. Ze bevordert het christendom niet, want zoiets is alleen voorbehouden aan truthola Beatrix zonder goede manieren als parade paardje van de Calvinisten. Cuba heeft het christendom altijd om begrijpelijke redenen ontmoedigd. En dat is heel wat anders dan het vervolgen van christenen.

Alleen de domme gelooft alles klakkeloos
We moeten nu maar eens ophouden met altijd maar klakkeloos alles van anderen overnemen. Als je weet dat Open Doors links en rechts overal op de wereld de bijbel aan het promoten is, dan snapt mijn gevoelige linker teen - of is het nu de rechter? - dat je alles van die eenzijdige domme kliek met een korreltje zout moet nemen. Dus dat geldt ook voor Marokko. Ik weet het niet. Ik ben er nooit geweest. Maar juist omdat die Open Doors dat soort onzin verkondigt, neem ik ook deze quotering over Marokko met een korreltje zout. Wat ik wel weet is dat de christelijke beschaving in Marokko steeds in hoog aanzien heeft gestaan. En dat is nog niet zo lang geleden. Logisch, want wie wil er nou niet hogerop op de ladder van ONZE kennisbeschaving?

Volgens mij vindt er in Marokko geen vervolging plaats van christenen. Net zo min als op Cuba, notabene een christelijk land. Ik heb nog nooit zo fijn over God kunnen ouwehoeren als op Cuba. Dat christenen in Marokko mogelijk door analfabeten en gelijkwaardige islamitische idioten met de nek worden aangekeken . . . nou, so what? :laugh1:

Enne . . . we hebben Open Doors helemaal niet nodig om aan de weet te komen dat andersdenkenden in achterlijke landen geterroriseerd worden. Het hangt natuurlijk in ruime mate van het geloof van de politie af. En politie is, zoals we weten, per definitie fascistisch. En daar hoort pesten en in het ergste geval martelen nu eenmaal bij. :drool:
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe.

Bericht door BFA »

Hans,

Marokko staat op de 37ste plaats omdat er niet genoeg Christenen wonen om op de eerste te raken.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Plaats reactie