Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

ROTTERDAM - Sinds de aanslagen van 11 september 2001 hebben veiligheidsdiensten zeker vijftig omvangrijke terroristische aanslagen van moslimextremisten in Europa voorkomen. Behalve in Nederland waren er ook doelwitten in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Dat zeggen terrorismedeskundigen Glenn Schoen van Ernst & Young en hoogleraar Strategische Studies aan de Universiteit Leiden Rob de Wijk vandaag in de krant van het AD. De twee baseren zich op rapportages van inlichtingendiensten, overheidsstukken, eigen onderzoek en bronnen.
In Nederland gaat het onder meer om plannen van leden van de Hofstadgroep. Ook werd in 2008 door de Nationale Recherche ernstig rekening gehouden met een zelfmoordaanslag door een Pakistaanse student, die deel zou hebben uitgemaakt van een terreurnetwerk dat vanuit Barcelona aanslagen in Europa voorbereidde.

Doelwitten van de moslimextremisten waren onder meer militaire bases, vliegvelden en winkelcentra. In de meeste gevallen wilden de terroristen zoveel mogelijk slachtoffers maken, zegt Schoen.

De afgelopen weken werden vermeede terroristen opgepakt, maar bij gebrek aan bewijs ook snel vrijgelaten. Volgens Europol zijn vorig jaar 110 verdachten van moslimterrorisme opgepakt. Gegevens over de strafzaken worden niet openbaar bijgehouden. (NOVUM/AD)

http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/arti ... ropa.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Manon »

Gegevens over de strafzaken worden niet openbaar bijgehouden. (NOVUM/AD)
tiens. Was het niet zo dat "justice must not just be done but must be seen to be done"?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Schepsel »

Vreemd. Ik vroeg mij al af waarom er niet meer zijn geweest gezien het aantal waanzinnigen. Maar het zou, volgens die televisiemeneer van de SBS (een De Vries-achtige figuur, maar dan wat jonger en minder bekend/mediageil, althans nu) makkelijk zijn om een bom een KLM-vliegtuig binnen te smokkelen. Als je een aanslag pleegt, plan je die toch, en bereid je toch alles voor? Als je dan nóg, met ál die ''goede'' omstandigheden, faalt, moet je wel heel onvoorstelbaar oliedom zijn.

Daarnaast kan je ook makkelijk aanslagen plegen op dingen als scholen, etc etc. Het hoeft echt niet zo spectaculair met vliegtuigen die in de lucht al zwabberend aan stukjes worden geblazen.

Als je een particuliere aanslag wilt plegen, en niemand wat vertelt, en iets neemt dat niet bijzonder moeilijk is (een bus ofzo) zouden veiligheidsdiensten er op geen enkele manier achter moeten komen.

Derhalve vind ik het een vreemd verhaal. Ik kan me hoogstens voorstellen dat ze achter aanslagplannen kunnen komen door te infiltreren in zaken als wapenhandel (noem maar wat) en enge moslimclubjes (die onvindbaar zouden moeten zijn als ze zich gedeist houden).
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Gebruikersavatar
pd7835
Berichten: 1637
Lid geworden op: di mar 01, 2005 10:35 am
Locatie: Vlaanderen

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door pd7835 »

Nog een aanval van moorddadige jihadis verijdeld
Commandoraids op Europese grootsteden verijdeld

Inlichtingendiensten hebben een terreurplot verijdeld waarbij simultane aanvallen op verschillende grootsteden zouden plaatsvinden. Dat meldt Sky News. Onder meer voor Londen, Franse en Duitse grote steden stonden op de hitlist van Paksitaanse terroristen.

Het plan bevond zich nog niet in de uitvoeringsfase, maar was 'gevorderd', zo melden de inlichtingendiensten die de terroristen geruime tijd in de gaten hielden.

Raids op Mumbai
Volgens bronnen dichtbij het onderzoek was het opzet om commandoraids uit te voeren zoals die in 2008 in de Indiase stad Mumbai plaatsvonden. Toen voerde de vanuit Pakistan opererende islamistische groep Lashkar-e-Taiba aanslagen uit met vuurwapens en handgranaten, onder meer op hotels. Daarbij kwamen 166 mensen om het leven.

De 'Europese' plot kwam aan het licht dankzij doorgedreven samenwerking tussen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Ook de recente evacuaties van de Eiffeltoren in Parijs moeten in het licht van deze dreiging worden gezien.

Drones
Toen de eerste berichten over de terreurdreiging bekend raakten, boden de VS ondersteuning aan hun Europese bondgenoten, zegt Sky News. Zo begonnen Amerikaanse militairen een reeks aanvallen om de leiders van het complot te doden in de Pakistaanse Waziristan-regio. De voorbije maand werden zo'n 20 aanvallen met drone-vliegtuigjes uitgevoerd om de terroristen uit te schakelen.

"Ik vermoed dat een aantal aanvallen specifiek gericht waren tegen de kopstukken van deze samenzwering", zegt Sky-buitenlandreporter Tim Marshall. "Het complot had banden met al-Qaida en mogelijk de taliban, en wou een Europees luik aan de terroristische activiteiten uitbouwen. De reden waarom de terreurdreiging niet werd uitgevoerd, is dat verschillende leiders zijn omgekomen." (hlnsydney/tw)
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland ... deld.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Ariel »

Pakistan weerspreekt berichten aanslagen
woensdag 29 september 2010

ISLAMABAD (ANP) - Er bestaat geen enkele geloofwaardige aanwijzing dat vanuit de bergen van noordwestelijk Pakistan wordt samengezworen om een serie gecoördineerde aanslagen te plegen in West-Europa.

Dit heeft een woordvoerder van de Pakistaanse strijdkrachten, generaal Athar Abbas, woensdag gezegd. Hij reageerde op berichten in Amerikaanse en Europese media dat extremisten in het Pakistaanse Noord-Waziristan terroristische aanslagen beramen op doelen in Londen en grote steden in Duitsland en Frankrijk.

Ze zouden dat in de stijl van de bloedige aanslagen in de Indiase metropool Mumbai in 2008 willen doen. Die aanslagen stortten het centrum van Mumbai drie dagen in chaos en er kwamen 166 mensen om het leven. De enige overlevende dader is Mohammed Ajmal Amir Kasab, die in mei de doodstraf kreeg. Hij mag in hoger beroep, bepaalde de Indiase rechter woensdag.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... slagen.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Ariel »

'Terroristen bereiden aanslag in Europa voor'

BRUSSEL - Europese inlichtingendiensten beschikken over sterke aanwijzingen dat islamextremisten een aanslag plannen op een stedelijk centrum in Europa. Het team zou zich al in Europa bevinden, meldt The Wall Street Journal op zijn website.

Contraterrorisme-specialisten zouden op de hoogte zijn dat er een schietpartij wordt gepland naar het model van de aanslagen in de Indiase stad Mumbai, eind 2008. Men weet evenwel niet welke stad het doelwit is, schrijft The Wall Street Journal. Eerder deze week klonk het nog dat een aanslag werd verijdeld.

Afgelopen maand voerden de Verenigde Staten in Pakistan zo'n 20 aanvallen uit met onbemande vliegtuigjes (zogenaamde 'drones'), onder meer om de terreurdreiging af te zweren. Naderhand werd echter gevreesd dat terroristen vanuit de Pakistaanse stammengebieden al werden binnengesmokkeld in Europa.

'Vage' informatie
Men vermoedt dat de aanval zal bestaan uit een commandoraid op een drukbezocht stedelijk gebied, waarbij de met vuurwapens gewapende aanvallers een bloedbad kunnen aanrichten. Ook het openbaar vervoer wordt genoemd als potentieel doelwit. In de Wall Street Journal verklaarde een Europese terreurspecialist dat de tot op heden ingewonnen informatie 'zo vaag is dat we er niks mee kunnen aanvangen.'


Londen, Duitsland, Frankrijk
Veel aanwijzingen zouden echter in de richting van één of meerdere aanslagen in Londen, Duitsland of Frankrijk wijzen. De dreiging zou zo reëel zijn dat alle middelen worden ingezet om een aanslag te voorkomen. CIA-directeur Leon Panetta sprak in Islamabad met een aantal Pakistaanse leiders, onder meer over de terreurdreiging in Europa.

http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/arti ... voor.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Manon »

Actie 1212 : geef zoveel mogelijk geld voor Pakistan, dan kunnen ze het doorsluisen naar hun slapende cellen zodat je jezelf mee kan laten ontploffen! Wie weet krijg je ook wel zo'n hoerie te zien dan?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Ariel »

Bin Laden betrokken bij plan aanslagen Europa

WASHINGTON - De voortvluchtige terrorist Osama Bin Laden is betrokken bij plannen om aanslagen te plegen in Europa. Dat meldde de publieke Amerikaanse radiozender NPR donderdag (lokale tijd).

Enkele maanden geleden zou de spoorloze leider van al-Qaeda zijn ondergeschikten opdracht hebben gegeven tot zeker drie aanslagen op steden in Duitsland, Engeland, Frankrijk en waarschijnlijk ook Amerika, op dezelfde manier als in Mumbai. In de Indiase stad schoten in 2008 zwaarbewapende moslimextremisten 160 mensen dood.

Vrijdag verscheen een verrassende radioboodschap op islamitische websites. Een stem die zeer veel lijkt op die van Bin Laden, roept luisteraars niet op tot een heilige oorlog, maar spoort ze aan de hooivorken op te pakken en zich nuttig te maken in de akkerbouw en veeteelt. De spreker maakt zich zorgen over de klimaatverandering en voedseltekorten

http://www.telegraaf.nl/buitenland/7805 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Ariel »

Talibanleider dreigt Nederland met aanslagen

RIJSWIJK - De Pakistaanse Talibanleider Wali ur Rehman dreigt met aanslagen gericht tegen Nederland, als reactie op „wetten” die Nederland zou maken „tegen de islam” en het „belachelijk maken van de islam”. Hij zei dat in een interview dat het RTL Nieuws vrijdag uitzond. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) kent de uitlatingen, maar ziet hier geen aanleiding in om het huidige dreigingsbeeld 'beperkt' aan te passen

We nemen dit soort signalen serieus”, zei zijn woordvoerster in een reactie. „Maar deze uitlatingen waren ons bekend en die hebben we al meegewogen in ons dreigingsbeeld.”

„De weg die de Nederlandse regering sinds een paar jaar is ingeslagen is heel erg gevaarlijk”, vertelde Wali ur Rehman. „Ze proberen steeds nieuwe wetten te maken tegen moslims. Ze maken de islam belachelijk en proberen hem te beperken. Volgens ons is dit de eerste fase van de plannen van de Nederlandse regering. Daarom zullen we proberen, en dat heeft voor ons de prioriteit, om ze een lesje te leren. Ze zullen ervoor boeten dat ze wetten maken tegen de islam.”

Dreigingsniveau

Internationale terroristische groepen vinden Nederland nog steeds een islamvijandig land en daarmee een 'legitiem' doelwit, meldde het laatste dreigingsbeeld van de NCTb op 13 september. Er zijn volgens de analyse de afgelopen maanden geen concrete aanwijzingen geweest voor aanslagen tegen Nederland. Daarom blijft het dreigingsniveau voor Nederland 'beperkt'. In de VS staat er overigens een prijs op zijn hoofd van 5 miljoen dollar.

Het risico van terroristische aanslagen tegen Nederlanders is groter in of bij gebieden waar jihadistische groepen actief zijn, denkt de NCTb. Het gaat dan om gebieden als Pakistan, Afghanistan, Indonesië, Noord-Afrika, Somalië en Jemen.

'PVV trekt aandacht'

Nederland heeft nog steeds een hoog internationaal profiel en wordt door extremisten gezien als een legitiem doel, omdat de Nederlandse overheid moslims zou onderdrukken. Een andere reden voor het gebruik van geweld is dat er in Nederland uitlatingen worden gedaan die als 'moslimvijandig' kunnen worden opgevat. Met name PVV-leider Wilders heeft internationaal veel aandacht getrokken met uitlatingen en voornemens, zonder dat dit overigens leidde tot concrete bedreigingen, concludeerde de NCTb.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7813 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Ariel »

Is dit niet een beetje drastisch?
Terreuralrm VS-toeristen

PARIJS - De VS staan op het punt een terreuralarm af te geven speciaal voor Amerikaanse reizigers in Europa.

De autoriteiten in Washington geven hun landgenoten het dringende advies toeristische attracties en knooppunten van openbaar vervoer op hun reis door Europa zo veel mogelijk te mijden. Dat meldde Fox News zaterdagavond.

Volgens de Amerikaanse regering zijn er aanwijzingen van inichtingendiensten dat er binnenkort aanslagen zullen plaatsvinden in Europa. Onlangs werd in Parijs twee keer terreuralarm afgegeven voor de Eiffeltoren, en een keer voor een groot treinstation, ook in Parijs.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/7822 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Ariel »

'Prins Harry is doelwit nummer 1 van al-Qaida'

LONDEN - De gewapende beveiliging van de Britse prins Harry (26) werd verdubbeld. Reden? De roodharige soldaat zou doelwit nummer 1 van al-Qaida zijn in Europa, en ook van Ierse terroristen. Zes gewapende SAS-bodyguards volgen nu Harry bij elke stap die hij zet.

Dat meldt News of the World. De dreiging van een terroristische aanval op de Britse koninklijke familie werd verhoogd tot niveau 2, wat net onder het hoogste niveau van "imminent" is. Ook prins Charles en zijn vrouw Camilla kregen extra bescherming gisteren bij hun aankomst in India, waar het paar de Commonwealth Games ging openen. En natuurlijk wordt de beveiliging van de Queen herself en prins William eveneens verhoogd.

Prins Harry - pas derde in lijn voor de troonopvolging - zou het belangrijkste target voor al-Qaida zijn omdat hij militaire dienst deed in Afghanistan in 2008 en ook voor zijn frivole levensstijl.

Engeland, Frankrijk, Duitsland
Andere targets in Europa die werden vrijgegeven:
- in Londen: de Tower of Londen, een niet nader genoemd station
- in Parijs: de Eiffeltoren en de Notre-Dame-kathedraal
- in Berlijn: het vijfsterrenhotel Adlon, het nieuwe Centraal Station en de TV-toren op de Alexanderplatz

Het plan zou zijn, zo zegt politicus Patrick Mercer in News of the World, om een aantal mensen op iconische toeristische trekpleisters te gijzelen, voor de camera's neer te schieten en vervolgens zouden de daders vechten tot hun dood.

De terreurinformatie werd onder meer verkregen van Ahmed Sidiqi (36), die weliswaar hard getraind werd door al-Qaida maar die toch zou gebroken zijn tijdens de ondervraging. Hij waarschuwde voor bloedige terreuraanslagen in Europa zoals die in Mumbai in 2008, waarbij 166 mensen om het leven kwamen. Deze maand werd de Eiffeltoren al tweemaal ontruimd voor mogelijke terroristische aanslagen.

Europa was recent al twee keer het doelwit van terreur: in 2004 in Madrid en in 2005 in Londen.

http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/arti ... aida.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Manon »

Lekker spannend hé! die verrijkende religie van de wrede! Laat de armen tot ons komen zeggen de linkiewinkies.
Zouden ze nu al snel vertrokken zijn? Waaraan zou het nu liggen? Niet genoeg yizyah betaald voor Pakistan hulp? niet snel genoeg Afghanistan naar de allahverdommenis geholpen? Als Binny tenminste eerst eens zou zeggen wat 'm wilt hé.

Groot-Brittannië waarschuwt voor terreuraanslagen in Duitsland en Frankrijk. De Verenigde Staten hebben een reisadvies gelanceerd voor Amerikanen die naar Europa reizen. Reizigers krijgen de raad om de grote stations, luchthavens en toeristische plekken te vermijden en op hun hoede te zijn.

In navolging van de VS heeft ook Groot-Brittannië een advies de wereld in gestuurd. Volgens Londen is het risico op een terroristische aanslag in Frankrijk of Duitsland gewijzigd van "algemeen" naar "hoog", dat is het op een na hoogste niveau.

"Cellen van Al Qaeda en aanverwante organisaties plannen nog steeds aanslagen", zo staat het in de mededeling van de VS. Het reisadvies is een eerste stap, voorlopig komt er nog geen formele reiswaarschuwing.

De mededeling is een reactie op de uitgelekte plannen van Al Qaeda om aanslagen te plegen in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. In Frankrijk geldt sinds enkele weken het hoogste terreuralarm. De inlichtingendiensten verdenken een aantal Pakistanen die in Groot-Brittannië leven en Afghanen uit Duitsland. Zij hebben westerse identiteitspapieren, en kunnen ongehinderd in Europa rondreizen. Tot nu toe is niemand opgepakt.

Het Amerikaanse reisadvies zou negatieve gevolgen kunnen hebben voor het toerisme en voor zakenreizen naar Europa.

De Tsjechische regering heeft vandaag de veiligheidsmaatregelen op de luchthaven in Praag verhoogd na de Amerikaanse waarschuwing.
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buite ... arschuwing" onclick="window.open(this.href);return false;
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Manon »

De roodharige soldaat zou doelwit nummer 1 van al-Qaida zijn in Europa, en ook van Ierse terroristen.
en ook van ETA terroristen en misschien ook wel van palestijnse VRIJHEIDSstrijders (of nee, die doen zoiets niet), wel van Siciliaanse terroristen of was het nu Corsica?
Enfin, Harry hoeft echt niet ALLEEN van de muzelmannen schrik te hebben hoor!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Ariel »

Erg gezellig dat het team van terroristen zich mogelijk al in Europa bevinden. :ohmy: Niet dat ik dit anders had verwacht.
We moeten van de EU nou eenmaal iedereen die moslim in zijn paspoort heeft staan en dus gediscrimineerd wordt binnen laten.
De inlichtingendiensten verdenken een aantal Pakistanen die in Groot-Brittannië leven en Afghanen uit Duitsland. Zij hebben westerse identiteitspapieren, en kunnen ongehinderd in Europa rondreizen. Tot nu toe is niemand opgepakt
.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door BFA »

Ariel schreef:Tot nu toe is niemand opgepakt
In Napels is een Al Qaida opgepakt met een bom.
ROME — Two Italian newspapers say police have arrested a French man wanted in his country and suspected to be a member of al-Qaida.

Il Mattino, a newspaper based in Naples, and the Naples editions of La Repubblica said Sunday that the suspect had notes and a kit for making bombs when he was arrested.

They say the 28-year-old of Algerian origin was picked up in Naples, southern Italy. Police also seized his laptop and mobile phone, according to the reports.

Il Mattino said the arrest took place two weeks ago but only became public during a closed-door hearing in Naples that approved the suspect's extradition to France.

Law enforcement authorities in Italy and France have declined comment.

The arrest comes at a time of heightened concerns about a terrorist attack in Europe.
http://www.google.com/hostednews/ap/art ... =D9IK7J200" onclick="window.open(this.href);return false;
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Ariel »

'Europeanen in terreurtraining'

Tientallen moslimextremisten met Europese paspoorten volgen volgens bronnen bij Pakistaanse en westerse inlichtingendiensten terreurtraining in de tribale gebieden in het noordwesten van Pakistan. Al-Qaida zou zulke terroristen voor aanslagen in Europa willen inzetten, omdat zij makkelijk van het ene naar het andere land kunnen reizen.

De Amerikaanse en Britse regeringen hebben zondag reizigers in Europa gewaarschuwd op hun hoede te zijn. Amerikaanse en Europese veiligheidsexperts hebben zich bezorgd getoond dat extremisten in Pakistan aanslagen met machinepistolen en handgranaten beramen in Europese steden, naar het voorbeeld van de terreuractie in november 2008 in de Indiase stad Mumbai. Volgens Amerikaanse inlichtingendiensten zit Osama bin Laden zelf achter de plannen.

Een hooggeplaatste functionaris van de Pakistaanse inlichtingendienst ISI zei tegen het persbureau AP dat 'enkele tientallen' mensen met Europese paspoorten, veelal van Pakistaanse afkomst, zich onder de extremisten in de tribale gebieden ophouden. Andere buitenlanders zijn Tsjetsjenen, Oezbeken, Arabieren en Turken, onder wie een voormalige F-16 piloot van de Turkse luchtmacht. "Dit geeft aan dat sommigen hoogopgeleid zijn. Dat was voor ons erg verrassend, maar zij denken dat dit de zuivere (islamitische) ideologie is die zij zoeken."

De Britse afluisterdienst GCHQ schat dat er een stuk of twintig in Groot-Brittannië geboren militanten in het grensgebied zijn, vooral in Noord-Waziristan, dat de afgelopen maand door de Amerikaanse CIA flink met raketten afgevuurd door radiografisch bestuurde vliegtuigen is bestookt.

Vanuit het grensgebied is mobiel telefoonverkeer gevolgd naar plaatsen in Engeland, vooral de Midlands, waar veel Pakistaanse immigranten wonen. Met speciale software die stemprofielen maakt hebben Britse agenten bepaalde individuen kunnen identificeren en volgen, zegt een anonieme Britse regeringsmedewerker.

De Duitse federale recherche berichtte vorige week dat er 'concrete aanwijzingen' zijn dat ongeveer zeventig mensen vanuit Duitsland naar Pakistan of Afghanistan zijn gereisd om paramilitaire training te ondergaan. Ongeveer een derde van hen is inmiddels in Duitsland teruggekeerd.

De aanwezigheid in het grensgebied van moslimmilitanten met westerse banden is al jaren bekend. Faisal Shahzad, de Pakistaanse Amerikaan die 1 mei een mislukte poging deed een bom tot ontploffing te brengen op Times Square in New York, zegt dat de Pakistaanse Taliban hem hebben getraind.

Pakistaanse soldaten vonden vorig jaar een paspoort op naam van Said Bahaji, een lid van de Hamburgse cel die betrokken was bij de aanslagen van 11 september 2001 in de VS. Bahaji zou Duitsland kort voor de aanslagen zijn ontvlucht. Ook is het paspoort aangetroffen van een Spaanse vrouw die gehuwd was met Amer Azizi, een Marokkaans Al-Qaidalid wiens naam met zowel de aanslagen van 11 september als die van 11 maart 2004 in Madrid in verband is gebracht.

De informatie over het jongste terreurplot zou voor een deel afkomstig zijn van een verdachte die is ondervraagd in de militaire gevangenis van Bagram, de belangrijkste Amerikaanse en NAVO-basis in Afghanistan. Het gaat om Ahmed Siddiqui, een Duitse staatsburger van Afghaanse afkomst, die in juli gevangen werd genomen.

Het plan zou aanslagen door verschillende groepjes gewapende mannen behelzen in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ze zouden op verschillende plaatsen tegelijk in een stad moeten toeslaan en zoveel mogelijk doden moeten maken voordat ze zelf gedood of gevangengenomen worden. Zulke tactieken werden al toegepast in Mumbai, maar ook in Kabul en andere Afghaanse steden.

De ontdekking van de plannen heeft opnieuw de aandacht gevestigd op Noord-Waziristan. Het Pakistaanse leger voelt er tot nog toe weinig voor om daar orde op zaken te stellen. Sommigen in het leger en bij de inlichtingendiensten in Pakistan zeggen dat de opgevoerde Amerikaanse raketaanvallen en de recente helikopteraanvallen over de Pakistaanse grens bedoeld zijn om het Pakistaanse leger te dwingen tot actie over te gaan.

http://www.depers.nl/buitenland/513916/ ... ining.html" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Jimm
Berichten: 87
Lid geworden op: zo aug 08, 2010 8:34 pm

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Jimm »

En elke keer komen ze weer met Osama op de proppen. In een tijd waar elke kneus met een mobieltje loopt zijn de terroristen niet in staat om
een filmpje te schieten.
Nee hoor, een geluidsfragment. Misschien nog wel een cassetebandje, met de post verstuurd naar Al Jazeera of naar CNN.
Osama leeft allang niet meer.
Dat er nauwelijks aanslagen zijn in Europa is eigenlijk een raadsel. Zo zwaar beveiligd is alles niet. Je kan zo met een bom in een tas naar A'dam CS gaan. Geen hond zal het opvallen.
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door BFA »

Jimm schreef:Je kan zo met een bom in een tas naar A'dam CS gaan. Geen hond zal het opvallen.
Het is het opzoeken hoe de bom te construeren en daarna de ingrediënten voor die bom bij elkaar zoeken dat opvalt.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Manon »

Osama zal eeuwig blijven leven natuurlijk.

Daarom dat hij ook niet dood kan gaan. En inderdaad: als er geen filmpjes kunnen getoond worden dan is er str*t aan de knikker. Maar voor de achterlijke sekteleden die zichzelf zo naar het hiernamaals laten ploffen maakt dat dus geen enkel verschil uit.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Ariel »

Europa ligt niet wakker van VS-terreuralarm
dinsdag 5 oktober 2010

LONDEN (ANP) - Het Amerikaanse terreuralarm van zondag heeft in Europa vooral de wenkbrauwen gefronst. De meeste Europese landen reageerden sindsdien schouderophalend.

De VS waarschuwden zondag dat al-Qaeda van plan is een aanslag te plegen in Europa, met name Frankrijk en Duitsland. Maar Duitsland verhoogd het alarmniveau niet. Andere landen zoals België stelden hun inwoners gerust door te zeggen dat zij geen extra risico liepen.

Analisten menen dat het alarm vooral voortkomt uit Amerika's gevoeligheid voor terreurgevaren. De Amerikaanse zenuwen zijn volgens hen gespannen door een reeks van mislukte, maar brutale pogingen tot aanslagen in de VS zelf. Een man, die dinsdag is veroordeeld, wilde bijvoorbeeld een autobom laten ontploffen op Times Square in New York.

Tobias Feakin van de Britse denktank Royal United Services Institute zei de indruk te hebben dat de Europese veiligheidsdiensten ongemakkelijk zijn met de Amerikaanse waarschuwing. Een vroegere Britse veiligheidsdiplomaat zei dat de VS begrijpelijkerwijs geen enkel risico accepteert, ook als het klein is of goed afgedekt door internationale partners.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... ralarm.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

Bericht door Ariel »

Frankrijk pakt twaalf terreurverdachten op
dinsdag 5 oktober 2010

In de Zuid-Franse steden Marseille en Avignon heeft de Franse politie negen personen opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Er werden wapens in beslag genomen.

Eerder zijn ook al drie mannen opgepakt in Marseille en Bordeaux. Zij zouden materiaal voor explosieven in hun bezit hebben gehad. De politie kwam achter hun identiteit omdat hun telefoonnummers in de telefoon van een Algerijnse man werden gevonden die dit weekend in Napels is opgepakt.

Bommeldingen
Frankrijk wordt sinds de Senaat een burqaverbod aannam geplaagd door bommeldingen en waarschuwingen voor aanslagen. Al twee keer is de Eiffeltoren ontruimd omdat er aanwijzingen waren dat iemand zich in het gebouw wilde opblazen.

Amerika en Japan hebben hun burgers gewaarschuwd voor reizen naar Europa, omdat er aanwijzingen zouden zijn voor terroristische aanslagen. De Taliban hebben onlangs gedreigd met aanslagen in Nederland. De Britse regering waarschuwde inwoners voor aanslagen in Frankrijk en Duitsland.

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... ten-op.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ariel »

Het zou handig zijn als men de dag van de aanslag ook even vermeld.
Moslimterroristen beramen aanslagen op Europese vliegvelden
woensdag 6 oktober 2010

Inlichtingendiensten vrezen dat Duitse moslimextremisten op het punt staan om gelijktijdige aanvallen uit te voeren op luchthavens in Europa, waaronder Schiphol.

Dat schrijft De Telegraaf woensdag.

Dreigingsniveau
Amerikaanse bronnen noemen als mogelijke doelwitten de vertrekhallen van vijf grote Europese luchthavens. Britse media noemen Schiphol als doelwit. Nederland ziet geen aanleiding om het dreigingsniveau voor terroristische aanslagen te verhogen.

De afgelopen dagen waarschuwden Amerika, Frankrijk, Engeland en Japan al voor terreuraanslagen in Europa. Het terreurcomplot zou worden gevormd door tientallen geradicaliseerde Duitse moslims.

Twin Towers
Zij zouden banden hebben met een moskee in Hamburg, waar de terroristen samenkwamen die op 11 september 2001 de aanslagen op de Twin Towers pleegden.

Volgens Amerikaanse bronnen zouden de terroristen al observaties hebben uitgevoerd rondom hun doelwitten.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... velden.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ariel »

Frankrijk waarschuwt voor reizen naar Groot-Brittannië

woensdag 6 oktober 2010

De Franse regering heeft haar inwoners gewaarschuwd voor reizen naar Groot-Brittannië, omdat Al-Qa’ida daar mogelijk een aanslag zal plegen. Eerder waarschuwden Amerika en Japan al voor reizen naar Europa en Groot-Brittannië voor Frankrijk en Duitsland.

Volgens Franse autoriteiten houdt de Britse regering zelf ook ernstig rekening met een terroristische aanval, meldt CNN. Toch hebben noch Frankrijk, noch Groot-Brittannië het dreigingsniveau verhoogd. Ook in Nederland is het dreigingsniveau 'beperkt'.

In Pakistan werden deze week vijf Duitsers die in een trainingskamp voor terroristen zaten, gedood. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat zij een aanslag in Duitsland wilden plegen.

Waarschuwingen
Een maand eerder werd in Afghanistan een man met de Duitse nationaliteit opgepakt die onthulde dat er plannen waren voor nieuwe aanslagen in Europa. Daarop waarschuwden de regeringen van Amerika, Groot Brittannië en Japan hun burgers.

Gisteren werden in Frankrijk twaalf mensen opgepakt die ervan worden verdacht een terroristische aanval voor te bereiden. Het is niet duidelijk of deze arrestatie met de waarschuwing van Frankrijk te maken heeft.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tannie.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ariel »

Saudi-Arabië: Al-Qa'ida wil Europa treffen met aanslag
zondag 17 oktober 2010

Saudi-Arabië heeft de veiligheidsdiensten van Europa gewaarschuwd voor terroristische aanvallen. Vooral in Frankrijk zou het risico groot zijn.

Dat meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Brice Hortefeux zondagavond. De Al-Qa'ida-afdeling op het Arabisch schiereiland zou aanslagen in Europa voorbereiden.

Het is al de zoveelste waarschuwing voor een terreuraanval op rij. Eerder waarschuwden Japan en Amerika hun inwoners voor aanslagen in Europa. Frankrijk waarschuwde voor aanslagen in Groot-Brittannië.

Luchthavens
Grote luchthavens in Europa, ook Schiphol, zouden doelwit zijn voor aanslagen. In Nederland blijft het officiële dreigingsniveau nog wel 'beperkt'.

Frankrijk zou een geliefd doelwit zijn voor moslimterroristen vanwege het burqaverbod dat net is aangenomen. Al-Qa’ida in Noord-Europa heeft Frankrijk al gevraagd het burqaverbod in te trekken, in ruil voor de vrijlating van zeven ontvoerde Fransen.

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... anslag.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ariel »

Taliban waarschuwen kabinet-Rutte voor aanslag

KABUL - Afghaanse Taliban waarschuwen het nieuwe Nederlandse kabinet dat uitvoering van het 'anti-islambeleid' van Geert Wilders kan resulteren in een aanslag op eigen bodem. De Taliban beschouwen deze 'fascist' en 'anti-islampoliticus' als 'onderdeel van de Nederlandse regering'.

Dit zegt Zabiullah Mujahed, de officiële Talibanwoordvoerder voor Oost- en Noord-Afghanistan in een telefonisch interview met de Volkskrant.

'Als hij (Wilders) het voor elkaar krijgt om het Nederlandse parlement te manipuleren om meer anti-islamitische wetgeving of (nadelige) wetten voor Nederlandse moslims goed te keuren, dan is er geen twijfel mogelijk dat moslims uit andere landen actie zullen ondernemen om hun moslimbroeders en -zusters (in Nederland) te helpen', aldus Mujahed.

Aanslag
Het uiterste actiemiddel is een terreuraanslag. Mujahed: 'Als Nederland haar anti-islambeleid doorzet of verergert is het zeker dat Nederland het doelwit zal zijn van een aanslag door een jihadgroep. Deze groep hoeft niet uit het buitenland te komen. (Jullie) eigen moslims zullen Nederland aanvallen en andere internationale jihadgroepen zullen klaarstaan om (te helpen).'

Eerder deze maand uitte ook de Pakistaanse Taliban al een bedreiging aan Nederland. RTL Nieuws zond op 1 oktober een interview uit met talibancommandant Wali-ur Rehman. Hij zei dat hij Nederland een lesje wilde leren voor 'de anti-islamtoon' in ons land. Het nieuwe kabinet was toen nog niet gevormd.

Uitzonderlijk
Het is uitzonderlijk dat Taliban dreigen met een aanslag op Nederlandse bodem. Doorgaans plegen Taliban alleen aanslagen in Afghanistan en Pakistan, maar niet in westerse landen.
De Afghaanse Talibanwoordvoerder laat in het midden of er al concrete plannen zijn voor een aanslag in Nederland, maar uit het interview valt op te maken dat dit waarschijnlijk niet het geval is. 'We zijn (vooralsnog) erg voorzichtig met onze relatie met Nederland. Want het is het eerste land dat besloot om de bezetting van ons land te beëindigen'. Nederland trok op 1 augustus jl. als eerste NAVO-land haar militairen terug uit Afghanistan. Taliban feliciteerden Nederland met die stap.

Er is nóg een aanwijzing dat een aanslag niet binnenkort ophanden is: 'Tot nu zijn de islamofobe zaken waarover de Nederlandse regering discussie voert, tot woorden beperkt gebleven', zegt Mujahed . 'Taliban hebben nog geen praktische anti-islamitische uitvoering van die discussie gezien. Maar uiteraard volgen wij de (discussie) nauwgezet.'

Nieuwe missie
Een mogelijk nieuwe Nederlandse missie in Afghanistan, waarover kabinet-Rutte binnenkort een beslissing moet nemen, wekt de woede van de Taliban. 'Als de Nederlandse regering besluit om hun missie is Afghanistan te hervatten (...), zal Nederland (weer) worden beschouwd als vijandig land', aldus Mujahed.

De Talibanwoordvoerder heeft ook een special boodschap voor de leiders van VVD en CDA, partijen waarvan hij 'weet dat zij nu de beslissingen nemen' over een nieuwe missie: 'Het maakt niet uit onder welke naam u soldaten naar Afghanistan stuurt, zij zijn niet welkom (...), ook niet voor een humanitaire missie. (...) Uw soldaten zullen behandeld worden als bezetters en de hele wereld weet inmiddels wat Afghanen (daarmee) doen.'

Tegen
Taliban weten overigens dat Wilders tegen een nieuwe Afghanistanmissie is: 'Zijn standpunt (daarover) is het enige waarover wij het eens zijn. Goddank is er tenminste één persoon onder Nederlandse politici die begrijpt dat (dit) niet in het belang is van ons beider landen.'

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nie ... slag.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie