De islamisering van, en oorlog in Mali.

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8877
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door xplosive »

En jawel, de volgende Afrikaanse dominosteen is gevallen: een islamistische machtsgreep in Mali. Het is duidelijk dat de islamisten haast maken met het in handen krijgen van het gehele Afrikaanse continent. Misschien dat ze daar straks met hulp van Pakistan (als de Taliban het daar straks overgenomen heeft) kernraketten vanaf kunnen lanceren.

militairen plegen staatsgreep in Mali

Ongeveer een week geleden verscheen dit bericht nog:

Islamist fighters call for Sharia law in Mali

De expansie van nazi-Duitsland onder Hitler verbleekt hierbij.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Ariel »

Het land was al Islamitisch maar nu hebben de Mailinezen een excuus om naar Europa te verhuizen. Frankrijk zal wel een geliefd vluchtland worden.
Nou ja, ik kan dit jaar beter niet op vakantie naar Timboektoe gaan. ( niet dan ik dat van plan was)
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Mahalingam »

De Toeareg hebben onlangs veel wapens bemachtigd (uit Libié). Nu hopen ze hun vroegere glorie en macht terug te winnen. Zij zijn heer een meester over een groot gebied en de boeren worden gezien als slaven van ze.
Ze hebben het leger van Mali verslagen. Dat leger is gaan muiten. De Fransen hebben zich er inmiddels in gemengd.
Met het oog op deze nieuwe situatie, die een direct gevolg van het ongelukkige optreden van Frankrijk en de NAVO tegen Libië is, zijn er twee mogelijkheden:

Of een onmiddellijke en massale interventie van ten gunste van de legers van Mali en Niger met het doel om deze beide fictieve staten te behouden en onze uit deze regio afkomstige uraniumleveringen veilig te stellen. Deze weinig creatieve oplossing zou het probleem echter niet volledig kunnen regelen.

­ Of het exacte tegendeel: Een erkenning van de Berbers en de Toeareg als feit, aan wie men daarna in de vorm van een “Outsourcing” de strijd tegen de AQIM en tegen de maffiastructuren zou kunnen overlaten, waar de regio onder lijdt. Zo´n politiek zou een volledige nieuwe definitie van de staatkundige structuren in plaats van de huidige staten Mali en Niger noodzakelijk maken, wat in de ogen van de Jakobijnen en conformisten, die Frankrijk op dit moment regeren, nauwelijks voorstelbaar is.

Een derde weg, die nu blijkbaar wordt ingeslagen, is de ergste van allemaal: een weg van halfslachtigheden, die in de regel tot catastrofes leiden.
http://ejbron.wordpress.com/2012/03/25/ ... more-17326
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Mahalingam »

Mali wordt in de steek gelaten. En dreigt een failed state te worden.
Eerder werd Mali al geschorst door het regionale overlegorgaan Ecowas, dat eveneens financiële sancties instelde. Ook andere internationale organen trokken hun handen af van Mali sinds de staatsgreep: de EU schort ontwikkelingshulp op en de Verenigde Staten weigeren nog langer militaire hulp te verlenen.[...]
De Verenigde Naties roept de militaire junta in Mali op een einde te maken aan het geweld in het noorden van het land.
De VN. Er is geen geweld van regeringstroepen in het noorden. Ze zijn, na verslagen te zijn door superieure vuurkracht, daaruit gevlucht naar de hoofdstad toe.
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/04/04/vn- ... n-noorden/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Manon »

Wat is in feite het verschil tussen "islamitische" en "islamistische" groeperingen? Politiek correcte benaming voor terroristen?

----------------------------------
De eerste Belgen uit Mali zijn op de luchthaven van Zaventem aangekomen. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft alle Belgen in Mali opgeroepen het land te verlaten. Door een staatsgreep vorige week is de toestand er erg onrustig.

“Het was onze bisschop die in paniek geschoten is over de situatie. Ik was nog de enige blanke zuster in die buurt, dus moest ik wel vertrekken. Ik wilde de mensen daar ook niet in moeilijkheden brengen”, vertelt zuster Suzy Spaenhoven bij haar aankomst in Brussel. De zuster werkt al 31 jaar in Mali.

Ook enkele Limburgse studenten vroedkunde die stage liepen in Mali zijn terug in ons land. Normaal gezien zouden ze nog 2 weken daar blijven, maar de hogescholen hebben hen laten terugkeren. “De studentes hebben zelf niets ergs meegemaakt, maar ze hebben ondertussen een aantal mensen in Mali beter leren kennen. Daarom willen we hen toch ondersteuning bieden”, zegt Michael Joris van de Katholieke Hogeschool Limburg.

Reynders sluit evacuatie niet uit
De toestand in Mali is sinds twee weken behoorlijk onrustig. Ontevreden militairen hebben president Amadou Toumani Touré van de macht verdreven uit onvrede met de aanpak van de opstand van de Toeareg in het noorden van het land. Sinds de coup is het hele noorden van het land in handen gevallen van de Toeareg en van islamistische groeperingen.
Begin deze week adviseerde Buitenlandse Zaken alle Belgen in Mali al om het land te verlaten. Reizen naar Mali worden afgeraden. Minister van Buitenlandse Zaken Reynders, momenteel op bezoek in Turkije, herhaalt die boodschap nu. Er zijn nu nog zowat 180 Belgen in Mali. Zij krijgen de raad te vertrekken als hun aanwezigheid niet strikt noodzakelijk is.


AP Geen van de Belgen heeft rechtstreeks te maken met de offensieven van de Toeareg, maar toch maken ze zich beter uit de voeten, klinkt het bij Reynders. Er zijn nog steeds commerciële vluchten van en naar de hoofdstad Bamako, ook door Brussels Airlines. Daarnaast is er overleg met de Franse overheid, die met hetzelfde evacuatieplan werkt. Reynders sluit een evacuatie van onze landgenoten uit Mali de komende dagen niet uit.

"De toestand in Bamako maakt een evacuatie vooralsnog niet nodig", zegt Reynders. "De Belgen die in Mali blijven, nemen weliswaar het best geen risico's en wordt aangeraden voorzorgsmaatregelen in acht te nemen."
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binne ... nders_Mali" onclick="window.open(this.href);return false;
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Ariel »

Manon schreef:Wat is in feite het verschil tussen "islamitische" en "islamistische" groeperingen? Politiek correcte benaming voor terroristen?
Op een schaal van 1 tot 10 staat het islamitische grondpersoneel van allah wat vechten betreft op een 9 , en de islamitische soldaten staan wat mohammedaanse wreedheden betreft op 10.
Dus veel verschil is er niet. Of je nou door een wolf of door een tijger verscheurd wordt..Het maakt niet uit. Dood ga je toch.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Mahalingam »

Tomboektoe en omgeving is veroverd door de Ansar al-Din. Hoofdman is Ayad Ag Ghaly die duidelijk wil maken dat hij de baas is en voor orde zal zorgen. De eerste handjes zijn afgehakt. De rest volgt later.
Inmiddels is ook Algerije erbij betrokken geraakt. Hun consulaat in Gao is geplunderd en de consul met staf gevangen genomen voor losgeld.
En Frankrijk? Hoe gaan die de zaak gewoontegetrouw verzieken?
Alain Juppe, the French foreign minister, said that Paris would provide support for a 3,000-strong West African intervention force. He estimate that Tuareq rebels and fighters from al-Qeada in the Islamic Maghreb (AQIM) numbered more than 1,000. He said: "We have judged the number of fighters, Tuaregs and AQIM together, at around a small thousand."
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... buktu.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Mahalingam »

Er zijn verslagen uit Gao. Zo te lezen is het patroon van gedrag de laatste 1400 jaar niet veranderd. Plundering, moord partijen en alles is van de overwinnaar, inclusief de bewoners.
Gao’s residents and refugees describe Islamist takeover
It has been impossible to work since they invaded the city. Our facilities were looted; our computers and our cars were stolen by armed gangs. They then take the cars that they stole and resell them. There are even some zealous residents who tell rebels where the shops and wealthy homes are, so they can go loot. It’s total chaos, it’s hard to know who is on what side.
[...]
Also, since the Malian military’s retreat, rebels have pressed Gao’s residents to tell them the whereabouts of soldiers hiding out in the city in plainclothes].
It’s going to be extremely difficult to move forward after what happened. In the case of my NGO, we've lost 15 years of work and archives. There wasn’t this much chaos even during the uprising of the 1990s.
[...]
I escaped by bus, where I ran into a Nigerian friend who owned a successful bar in central Gao. He told me that the militiamen had stormed his business and destroyed everything. Places offering entertainment were especially targeted by the Islamists.
[...]
When the rebels arrived in Gao on Sunday, I was at the hospital, recovering from an operation. A group of men armed with rifles entered the building and, room by room, forced the injured to leave.
http://observers.france24.com/content/2 ... l-takeover
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Er zijn verslagen uit Gao. Zo te lezen is het patroon van gedrag de laatste 1400 jaar niet veranderd. Plundering, moord partijen en alles is van de overwinnaar, inclusief de bewoners.
Een geluk voor de plunderaars dat Mohammed niet meer leeft. Anders hadden ze toch mooi één vijfde deel kwijt geweest aan Allah en zijn de Boodschapper.
Nu kunnen ze het allemaal zelf houden.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Mahalingam »

Het komt vast en zeker omdat ze te weinig respect voor elkaar hebben. Of er is ruzie over het verdelen van de buit. Of onderstaande waar is of het product van wensdenken, is lastig in te schatten.
Toearegs en moslimstrijders vechten tegen elkaar
BAMAKO - De Toearegrebellen en radicale moslimstrijders die gezamenlijk optrokken tegen de Malinese regeringstroepen, bevechten nu elkaar.
Gezamenlijk verdreven ze de afgelopen weken de regeringstroepen uit Kidal, Gao en Timboektoe in het noorden van Mali. Volgens inwoners en veiligheidsbronnen hebben de islamitische strijders de Toearegs nu echter verdreven uit Timboektoe. De Toearegvlag zou zijn vervangen door de zwarte vlag van de jihad.
http://www.nu.nl/buitenland/2780905/toe ... lkaar.html
Volgens berichten wappert de zwarte vlag ook boven het veroverde consulaat van Algerije in Gao.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12342
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Toearegs:Noord-Mali onafhankelijk

Bericht door Zwartmeer »

127 Teletekst vr 06 apr
***************************************
Toearegs:Noord-Mali onafhankelijk

***************************************
De rebellen in Noord-Mali hebben de
onafhankelijkheid uitgeroepen. Op hun
website zeggen de Toearegs dat het door
hen veroverde gebied Azawad in 1960 ten
onrechte bij Mali is gevoegd door de
Fransen. De Toeareg-beweging MNLA vraagt
andere landen de soevereiniteit van
Azawad te erkennen.

De rebellen kondigden gisteren een
bestand af,omdat hun doel bereikt was
met de verovering van Timboektoe en
twee andere steden. In Timboektoe is de
sharia ingevoerd.

De MNLA zegt dat de bevolking van het
noorden van Mali leed onder genocide,
massaslachtingen en vernederingen.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24011
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door King George »

Dankzij die bejubelde Arabische lente ligt Khadaffi's wapenarsenaal op straat en zo te zien heeft het al ook in het buitenland gretig aftrek gevonden. Al Quaida dankt ons zeer.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Mahalingam »

Timbuktu was vroeger een centrum van Mohammedaanse 'geleerdheid'. Wat daarvan rest zijn vele bibliotheken vol oude handschriften.
http://www.timbuktufoundation.org/libraries.html
Als de fundi's doen zoals ze al 1400 jaar doen, dan zullen die boeken wel vernietigd worden, zo vrees ik.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Mahalingam »

Hoeveel zou ze opbrengen (aan losgeld, niet op de markt)?
Swiss woman abducted in Mali: local official
Beatrice, a Swiss national, was abducted this Sunday at Timbuktu by armed men," local official Mohamed Ould Hassen told AFP.
"I saw six armed men take Beatrice away this Sunday," said one resident of the town. "They shouted 'Allah Akbar' (God is great).
The sources described Beatrice as a Christian woman in her 40s, very active in the local community, who had lived for years in the city.
She was the last westerner still living there, having refused to leave after the Ansar Dine Islamist movement, with the help of Al-Qaeda in the Islamic Maghreb (AQIM), took control of the city on April 1st.
AQIM, which has bases in the north of Mali, operates in several countries in the region. It has abducted a number of Europeans in the past.
http://www.thelocal.ch/3095/20120416/
De Zwitserse regering heeft inmiddels de kidnapping bevestigd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Mahalingam »

Er is nieuws over de kidnap:
Swiss officials in contact with Mali kidnappers
http://www.thelocal.ch/3171/20120424/

De vraag is wel: staan ze in kontakt met de juiste groep? Er is nogal verwarring over wiems buit ze momenteel is.
Security sources in the region told AFP on Sunday that the woman, Beatrice Stockly, had been snatched from the group that originally kidnapped her on April 15th by armed Islamists who wanted to free her.
A source in Timbuktu said Stockly had originally been in the hands of a private militia that wanted to sell her to Al-Qaeda in the Islamic Maghreb (AQIM).
Two sources in Timbuktu, speaking on condition of anonymity, said on Sunday the Islamist group Ansar Dine had battled the kidnappers for Stockly and were prepared to free her.
Twee honden vechten om een been en al Qaida gaat ermee heen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8877
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door xplosive »

Will Azawad become a safe haven for Islamic terrorists?

De plannen van Ansar Dine (Ansar al-Din):
Since the beginning of the new offensive in January, the Malian government claimed that members of Islamic extremist groups Al Qaeda in the Islamic Maghreb (AQIM) and Ansar Dine were fighting with the Touareg to "liberate" Azawad. The MNLA always denied that this was the case, but as soon as Timbuktu was occupied, the Islamic extremist fighters of Ansar Dine took control and imposed Sharia law on the city.
Hulp uit Nigeria van de islamisten van Boko Haram:
Another group of Islamic extremists from Nigeria also fight for imposing Sharia in their own country: Boko Haram.
The Malian web medium Maliweb.net reported that a few hundred fighters of Boko Haram were seen in Gao and if this is true then the fate of Azawad is uncertain. With AQIM, Boko Haram and other extremist groups taking advantage of the lack of government in Azawad, there is a chance that they will take up their arms together against the Touareg, try to expel the Touareg and make Azawad or parts of it an Islamic state, based on Sharia law and a safe haven for Islamic extremists. If this will happen, a new Yemen or Somalia (where government control is very limited and in some areas non-existent) isn't unthinkable, this time in the unstable region of North West Africa where governments are struggling to take on and solve their internal problems and where the security situation is vulnerable to extremists who want to topple the imbalanced power of the government over distant and hard to control areas. By doing this they will be expanding their own power base and become a force that will be increasingly hard to defeat.
Zo te merken reiken de islamisten in Afrika uit alle windstreken elkaar overal de helpende hand. Het doel is duidelijk. Ze willen het gehele Afrikaanse continent onbegaanbaar maken voor niet-islamisten en er een islamistisch continent van maken.
Laatst gewijzigd door xplosive op ma apr 30, 2012 6:52 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7595
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Ali Yas »

xplosive schreef: Zo te merken reiken de islamisten in Afrika uit alle windstreken elkaar overal de helpende hand. Het doel is duidelijk. Ze willen het gehele Afrikaanse continent onbegaanbaar maken voor niet-islamisten en er een islamistisch continent van maken.
De cynische vraag die dat beeld oproept, is wat dat gaat betekenen voor onze ontwikkelingshulp.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Mahalingam »

Er valt voor de Salafi's, de Wahabieten en de Talibanners nog heel wat te vernielen in Timboektoe.
Timboektoe, dat soms de stad van 333 heiligen wordt genoemd is nu de stad van de 332 heiligen.
Tombe moslimheilige in Timboektoe verwoest
Volgens de functionaris, die anoniem wilde blijven, hebben de radicale moslims gezworen ook andere tombes te verwoesten. De verwoeste tombe van de heilige Sidi Mahmoud Ben Amar trekt vele gelovigen, maar radicale moslims wijzen de verering van heiligen af.

Volgens de Unesco telt Timboektoe, dat soms de stad van 333 heiligen wordt genoemd, 16 historische begraafplaatsen en mausolea. Ook zijn er in woningen en bibliotheken van particulieren 100.000 oude manuscripten verzameld, waarvan sommige teruggaan tot de 12e eeuw. Daarin komen talrijke onderwerpen aan de orde uit onder meer de islam, de geschiedenis, de astronomie en de muziek.
http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... oest.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Mahalingam »

Timboektoe: vroeger wilde men er heen omdat het zo'n beetje het einde van de beschaafde wereld was.
Vergeet dat nu maar; het is nu pure barbarij daar.
100 zweepslagen wegens buitenechtelijk kind
BAMAKO - Op een plein in de Malinese stad Timboektoe hebben woensdag een man en een vrouw 100 zweepslagen gekregen omdat zij samen een buitenechtelijk kind hebben. Daarna liet het stel zich in een ziekenhuis behandelen.
De straf was opgelegd door de islamistische groep Ansar Dine die eind maart de macht greep in het noorden van Mali en de sharia wil invoeren. Volgens een plaatselijke functionaris is het de eerste keer dat zo'n draconische straf wordt opgelegd voor een buitenechtelijk kind. „Mensen keken alsof het een show was. Ik zag hoe jongeren naar het plein kwamen.”

Mali is in meerderheid islamitisch, maar had lang een seculiere en gematigde cultuur. Timboektoe was een ontmoetingspunt van verschillende godsdiensten en culturen.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/1239 ... ard__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Mahalingam »

En de rebellen hebben onderling ruzie. Iets over een teveel of te weinig aan Islam. En wie er in de steden de baas is en wie op het platteland.
Een vuurgevecht tussen de twee rebellengroepen brak vanochtend uit en duurde ongeveer tot 14.00 uur, aldus AP. Toen het stof was opgetrokken hadden de strijders van de conservatief-islamitische beweging MUJAO alle gebouwen ingenomen die voorheen in handen waren van de NMLA. Hij zei dat hij ook de lichamen van vijf NMLA-strijders zag liggen bij het gebouw dat tot vandaag fungeerde als het hoofdkwartier van de Toearegs.

Een konvooi van de NMLA zou onderweg zijn naar Gao om de stad te heroveren. Een woordvoerder bagatelliseerde het offensief van de conservatieve islamisten en zei dat de ingenomen gebouwen van geen enkel strategisch belang waren.
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/06/27/reb ... g-gevecht/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85203
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Ariel »

UNESCO: Erfgoed Timboektoe in gevaar

TIMBOEKTOE - Het erfgoed in de Malinese stad Timboektoe loopt gevaar als gevolg van de gewapende opstand tegen de regering. Dat stelt Unesco, de organisatie voor cultuur van de Verenigde Naties, donderdag.

Timboektoe was een belangrijk centrum van de islam tijdens de late middeleeuwen. In de stad staan nog drie grote moskeeën. Een van de moskeeën, de Sankore, was in die tijd een belangrijk centrum van de wetenschap.

Unesco vreest dat de vele goed geconserveerde geschriften daar gestolen zullen worden. Timboektoe staat sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Sinds april is het onrustig in Mali. Het leger pleegde toen een staatsgreep tegen president Amadou Toumani Touré. Volgens de militairen pakte zijn regering een opstand van Toearegs in het noorden van Mali niet goed aan. Islamitische rebellen roken toen hun kans. Sindsdien strijden de opstandelingen met het regeringsleger en met elkaar.


http://www.telegraaf.nl/buitenland/1245 ... aar__.html
Nou ja, als ze die moskeeën nou plat willen gooien dan moeten ze dat zelf weten. Waar bemoeien we ons mee, en aan die vele goed geconserveerde islamitsche geschriften is ook niks verloren, want zoveel stelt islamitische wetenschap niet voor.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3962
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Radicale moslims vernielen erfgoed Timboektoe

Bericht door Eliabe »

TIMBOEKTOE - Gewapende moslimextremisten zijn zaterdag een ravage aan het aanrichten in de historische stad Timboektoe in Mali. Ze hebben de graftombe van een moslimheilige uit de 15e eeuw verwoest en richten zich nu op een ander mausoleum. De fundamentalisten zeggen dat ze alle tempels willen vernielen.

De extremisten zijn lid van de beweging Ansar Dine (Verdedigers van het Geloof). Dat is een soennitische groepering die vermoedelijk banden onderhoudt met al-Qaeda. Ansar Dine greep eind maart de macht in het noorden van Mali en wil er de sharia invoeren. De moslimheiligen in Timboektoe waren soefi's, die behoren tot een gematigde en mystieke stroming binnen de islam.

Het West-Afrikaanse Timboektoe was aan het eind van de Middeleeuwen de hoofdstad voor islamitische wetenschappers. Van heinde en verre kwamen geleerden naar de 'stad van 333 heiligen', zoals Timboektoe wordt genoemd. Er zijn 100.000 oude geschriften bewaard.

Timboektoe staat op de Werelderfgoedlijst van VN-organisatie Unesco. Die had donderdag nog gezegd dat Timboektoe ernstig gevaar loopt door de gewapende opstand.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/1246 ... oed__.html
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Radicale moslims vernielen erfgoed Timboektoe

Bericht door Dhana »

Hoe komt het nu toch dat zo'n bericht me van geen kant verbaast?
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Radicale moslims vernielen erfgoed Timboektoe

Bericht door Manon »

Dhana schreef:Hoe komt het nu toch dat zo'n bericht me van geen kant verbaast?
gewenning.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Mali

Bericht door Mahalingam »

Op 5 mei schreef het AD (zie een eindje terug hierzo):
Volgens de functionaris, die anoniem wilde blijven, hebben de radicale moslims gezworen ook andere tombes te verwoesten. De verwoeste tombe van de heilige Sidi Mahmoud Ben Amar trekt vele gelovigen, maar radicale moslims wijzen de verering van heiligen af.
http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... oest.dhtml
Vandaag komt Trouw met
Radicale moslims vernielen werelderfgoed Timboektoe
Gewapende moslimextremisten hebben vandaag een ravage aangericht in de historische stad Timboektoe in Mali. Ze hebben volgens ooggetuigen de graftombe van de moslimheilige Sidi Mahmoud Ben Amar uit de 15e eeuw en de heiligdommen van nog twee andere geestelijken verwoest. De fundamentalisten zeggen dat ze alle tempels willen vernielen.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Bui ... ktoe.dhtml
Gaat dit soms over hetzelfde?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie