De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Mahalingam
Berichten: 39880
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 09, 2013 5:35 pm

Enige tijd geleden viel de regering doordat rebellen de macht over namen. Dat gebeurt daar wel meer maar deze keer waren het Mohammedanen. En het NoordWesten van de CAR grenst aan Sudan en is vol met zandige dingen en het Zuiden en het Westen worden bewoond door Christenen. Een land dus aan de bloedige grens van de Ummah. Dus terreur, moord enz.
De pers maakte in het begin melding van ongeregeldheden tussen de twee bevolkingsgroepen. Maar het wordt steeds duidelijk waar de aggressie vandaan komt. De kerken branden.
De Fransen hebben met spoed een stukje van hun leger er heen gestuurd. Dat gaat dus vechten met jihadi's worden.
Franse troepen onthaald in Centraal-Afrikaanse Republiek
Franse troepen zijn vandaag door de plaatselijke bevolking in het westen van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) als bevrijders onthaald. Ruim 200 militairen staken de grens van Kameroen met de geplaagde CAR over. Ze vormen onderdeel van de Franse troepenmacht die zaterdag zijn volle omvang, 1200 man, heeft bereikt volgens een legerwoordvoerder in Parijs.
[...]
Het aantal doden als gevolg van het geweld tussen moslims en christenen in de Centraal-Afrikaanse Republiek is opgelopen tot boven de 280.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3558336/2013/12/07/Franse-troepen-onthaald-in-Centraal-Afrikaanse-Republiek.dhtml

De zaak komt op gang:
Frankrijk gaat rebellen CAR ontwapenen - EU begint luchtbrug
CAR verkeert in chaos sinds de president in maart werd verdreven door islamitische Seleka-rebellen. Interim-president Michel Djotodia is het niet gelukt de rebellen te controleren. Ze vallen leden van de christelijke meerderheid aan en dwingen ze milities te vormen. Frankrijk stationeert 1600 troepen in de voormalige kolonie nadat de VN-Veiligheidsraad donderdag een resolutie aannam waarin staat dat buitenlandse troepen met geweld burgers in CAR mogen beschermen. De Afrikaanse Unie zet uiteindelijk 6000 troepen in in het gebied - nu zijn dat er nog 3500.
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/08/frankrijk-begint-morgen-met-ontwapenen-rebellen-eu-begint-luchtbrug/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39880
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 09, 2013 5:37 pm

Meer informatie over de toestand en hoe het kwam is hier:
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/07/rauwe-haatgevoelens-krijgen-vrij-spel-in-centraal-afrikaanse-republiek/
De Séléka (Alliantie in de Sanga-taal) begon in die ruige streken van het noordoosten, waar buitenlandse en binnenlandse strijders en smokkelaars streden om de controle over de winningsgebieden van diamanten. Naarmate het bewind van president François Bozízé door interne ruzies fragmenteerde, gingen deze ruziënde groepen samenwerken.
Ze vormden de Séléka onder leiding van Djotodia, een voormalige consul van de Centraal-Afrikaanse Republiek in de West-Soedanese stad Nyala. Séléka begon met 5.000 man, een strijdmacht die tijdens de opmars naar de hoofdstad Bangui aangroeide tot 25.000 soldaten door rekrutering van vrijgelaten gevangen, huurlingen, stropers, diamanthandelaren, honderden kindsoldaten en moslimfanaten.
Slecht een klein percentage komt uit de Centraal-Afrikaanse Republiek zelf. “Ons land is bezet door buitenlanders”, klagen inwoners van Bangui, dat in maart in handen viel van de Séléka.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
pd7835
Berichten: 1637
Lid geworden op: Di Mar 01, 2005 10:35 am
Locatie: Vlaanderen

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor pd7835 » Di Dec 10, 2013 11:15 pm

Missie in Centraal-Afrikaanse Republiek broodnodig om bloedbad te vermijden

De Franse missie in de Centraal-Afrikaanse Republiek is gevaarlijk maar ook nodig als we willen vermijden dat er zich een bloedbad afspeelt. Dat heeft de Franse president François Hollande gezegd aan journalisten, even na zijn aankomst in het land.

Moordend geweld

"Het was tijd om te reageren (...) Frankrijk is hier niet uit eigenbelang. Het komt hier de menselijke waardigheid verdedigen", zei de president.

Franse soldaten zijn gisteren begonnen aan een gevaarlijke operatie om milities en gewapende groepen te ontwapenen, na een nieuwe golf van moordend geweld dat in Bangui aan bijna 400 mensen het leven heeft gekost.
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland ... jden.dhtml

Mahalingam
Berichten: 39880
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 16, 2013 4:42 pm

Helemaal gratis gaat Nederland de Fransen helpen bij het verdedigen van de ex-koloniale belangen in Mali.
Maar er zijn weinig Franse bondgenoten die zin hebben om in de CAR mee te doen met het voorkomen van bloedbaden.
Deze gewetensschuld kan afgekocht worden door de Fransen geld te geven.
Frankrijk wil EU-geld voor hun militaire missies
Frankrijk vraagt zijn Europese partners een fonds te vormen voor de financiering van militaire interventies in het buitenland, zoals het huidige ingrijpen in de Centraal-Afrikaanse Republiek. De andere Europese landen voelen weinig voor de Franse wens.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Europese-Unie/article/detail/3563056/2013/12/16/Frankrijk-wil-EU-geld-voor-hun-militaire-missies.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39880
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Mahalingam » Wo Dec 18, 2013 3:21 pm

Ten Oosten van de CAR ligt Zuid-Soedan sinds kort onafhankelijk te zijn.
De presidentieele Garde bestaat uit de Dinka-stam en de Nuer-stam.
De Dinka zijn voor president Kiir, de Nuer voor vicepresident Riek Machar. maar die laatste is ex-vicepresident geworden dus de Garde valt vechtend uiteen. Wie er verder nog aan het vechten zijn tegen wie en of er een staatgreep is of niet, "The fog of war", hangt nog boven het strijdgebied.
Of het iets te maken heeft met de rebellen in de CAR is ook onbekend.
Arrestaties ‘mislukte staatsgreep’ Zuid-Soedan - tientallen doden bij gevechten
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/17/tientallen-doden-bij-gevechten-in-zuid-soedan/

Ondertussen is het Franse parlement verteld dat er in de EU toch landen zijn die ook troepen naar de CAR zullen zenden. Wie, wanneer en hoeveel is onbekend. Het kan gewoon politiek gezwatel zijn voor intern gebruik.
http://www.nu.nl/buitenland/3656594/meer-europese-landen-sturen-troepen-centraal-afrika.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43555
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 19, 2013 3:58 pm

Centraal-Afrika: Bloedbaden op christenen beginnen

Posted on 19 december 2013

Afbeelding

In Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek, kwam het de afgelopen twee dagen tot de eerste bloedbaden op de christelijke meerderheidsbevolking. Al in maar van dit jaar hadden islamitische Seleka-terroristen de democratisch gekozen president ten val gebracht. De terroristen zouden door andere islamitische landen worden gefinancierd. Nu kwam het tot bloedbaden met minstens 1000 doden in de hoofdstad van het land en in andere omstreden gebieden.

Nadat er christelijke milities waren geformeerd om tegen de islamitische binnendringers te vechten, werden alleen al de afgelopen dagen meer dan 1000 christenen afgeslacht. Frankrijk probeert op dit oment met 1600 militairen de vrede te herstellen. Tot nu toe echter zonder succes.

Ondertussen melden Amnesty International en Human Rights Watch dat zowel christelijke als islamitische groeperingen voor misdaden verantwoordelijk zijn. Daarbij vergeten deze organisaties helaas oorzaak en gevolg te noemen.

ORF schrijft:

Christelijke groeperingen zouden begin december in de hoofdstad Bangui “van deur naar deur zijn getrokken” en zouden ongeveer 60 moslims hebben gedood, aldus Amnesty over de aanleiding van de golf van geweld. In groots opgezette vergeldingsacties zouden daarna binnen een periode van slechts twee dagen bijna 1000 mensen door de rebellen gedood en “huizen van burgers systematisch geplunderd” zijn. De VN had daarvoor gesproken van ongeveer 600 dodelijke slachtoffers bij gewelddadigheden in het begin van de maand, waarvan 450 in Bangui.

Nog steeds zijn vooral katholieke instellingen het toevluchtsoord van vluchtelingen geworden, zoals de Don Bosco-missie in Bangui (foto boven).

Bron: http://www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2013/12/19/ ... more-52044
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39880
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 24, 2013 5:39 pm

De strijd is tussen Moslims en de rest. En de Fransen en hun helpers moeten kiezen; voor hun en voor ons. Zelfs de multinationale (tevens multiculturele) vredesmacht ontkomt er niet aan. D.i. Afrikaanse troepenmacht in de Centraal-Afrikaanse Republiek (Misca).
De troepen van Burundi raakten in gevecht met de troepen uit Tsjaad.
Volgens luitenant-kolonel Pontien Hakizimana van het Burundese contingent lanceerden de Tsjadiërs een granaat in de richting van de Burundezen terwijl die zes voormalige Seleka-rebellen probeerden oppakken. De granaat maakte geen gewonden, maar het kwam toch tot een vuurgevecht waarbij drie Tsjadiërs gewond raakten.

‘De Tsjadische soldaten zijn er met de zes ex-Seleka vandoor gegaan terwijl ze in het rond schoten’, aldus de luitenant-kolonel. Het incident doet opnieuw vragen rijzen over de houding van de Tsjadiërs, die deel uitmaken van Misca, maar door vele inwoners van Bangui als medestanders van de ex-Seleka worden gezien.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20131224_00902338
Wie weet moeten de Fransen dadelijk gaan vechten tegen de Tsjadische soldaten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43555
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 04, 2014 9:58 pm

Kinderen islamitisch onthoofd

Posted on 4 januari 2014

Afbeelding

In de Centraal-Afrikaanse Republiek ontplooit zich deze dagen de volledige pracht van de islam – Moslims gaan ertoe over christelijke kinderen te onthoofden:

De escalatie van het geweld in de Centraal-Afrikaanse Republiek wordt een bedreiging voor kinderen. Volgens de VN werden er minstens twee onthoofd en duizenden als kindsoldaten aangeworven.

“We zijn getuigen (en veroorzakers!) van een nog nooit eerder vertoonde geweldpleging tegen kinderen. Steeds meer kinderen worden in gewapende groeperingen opgenomen en worden het rechtstreekse doelwit van de wraakveldtochten”, zegt Souleymane Diabate (zelf een dader), vertegenwoordiger van UNICEF in het land.


CNN

Wat CNN ons niet verteld, is dat dit een direct gevolg van de demografische woekering. Daar, waar veel teveel kinderen worden geboren, zijn ze gewoon niets waard. En voor diegenen die medelijden hebben, moeten we er tegelijk nog iets aan toevoegen wat de journalisten voor ons verzwijgen: wie daar wil helpen, wordt al snel een instrument in handen van de daders.

Afbeelding

Het zijn de blinde christelijke helpers van de kerken hier, die deze daders als “vluchtelingen” naar Europa halen. Niet de slachtoffers! De daders. Waarom deze mensenrechtenactivisten zoiets doen? Opdat hun zaakjes blijven floreren en ze honderden miljoenen van de belastingbetaler kunnen blijven aftroggelen, helpen ze de monsterachtige kindermoordenaars.

Afrikaanse volkerenmoordenaar woonde in Frankrijk

Hutu-milities opereerden vanuit Stuttgart

Afbeelding

Bron: www.kybeline.com

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/01/04/ ... more-53203
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39880
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Mahalingam » Za Jan 25, 2014 2:47 pm

Nu de Islam in de CAR in de verdrukking komt, gaan Frankrijk en de VN er iets aan doen. Er is inmiddels zoveel haat dat multicultureel samenleven onmogelijk is geworden.
‘Moslimleider CAR vermoord door christelijke militie’
Joseph Kalite werd vermoord bij een moskee in de hoofdstad Bangui. Volgens ooggetuigen werd de auto van Joseph Kalite aangevallen door christelijke strijders en werd de ex-minister vervolgens met machetes om het leven gebracht. Het nieuws van Kalites dood is de zoveelste reden tot zorg voor de moslimgemeenschap in de CAR.
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/01/24/moslimleider-car-vermoord-door-christelijke-militie/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43555
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De de-islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 02, 2014 8:21 pm

"We willen geen moslims meer in dit land. We maken ze af"

Door: Sacha Kester − 22/01/14

Afbeelding
© reuters. Een man op straat in Bangui, waar een menigte op straat barricades opwerpt.

Toen christelijke bendes afgelopen vrijdag een moslimwijk introkken, de bewoners aanvielen en hun huizen plunderden, liep een katholieke priester de wijk in om moslims te helpen. "Een dappere man", vertelt Peter Bouckaert over de telefoon. De directeur van de afdeling Noodhulp van Human Rights Watch is op dit moment bij de kerk in Boali, in de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR). "Er schuilen hier 700 moslims, en even verderop branden hun huizen."

De kerk wordt bewaakt door Franse en Afrikaanse soldaten die in CAR zijn om het geweld een halt toe te roepen. "Het lukt hen de burgers te beschermen", zegt Bouckaert, "maar niet om het geweld te stoppen. De milities zijn te groot."

Het is geen incident. Een paar uur eerder was Bouckaert in de hoofdstad Bangui, waar hij zag hoe de islamitische wijk PK 13 werd aangevallen. Rwandese soldaten konden voorkomen dat de inwoners werden afgeslacht, maar mensen moesten toezien hoe hun huizen in brand werden gestoken of werden afgebroken. "Dit is onze wraak", vertelden de militieleden Bouckaert. "We willen geen moslims meer in dit land. We maken alle moslims af."

Genocide dreigt
De CAR tuimelt al jaren van de ene staatsgreep in de volgende burgeroorlog. In maart wierpen moslimrebellen het regime van François Bozizé omver. Religieuze motieven speelden nauwelijks een rol, maar nadien gingen gewapende moslimmilities zich te buiten aan geweld, waarop zich christelijke milities vormden. Vorige week waarschuwden de Verenigde Naties dat een genocide dreigt.

Het straatarme land kreeg maandag een nieuwe interim-president: burgemeester Catherine Samba-Panza van Bangui. Zij krijgt de zware taak het geweld tussen bevolkingsgroepen een halt toe te roepen en verkiezingen voor te bereiden.

"Het geweld neemt alleen maar toe", vertelt Bouckaert over de telefoon. "Na negen maanden van moord en misbruik door moslimmilities, nemen christelijke milities wraak. De haat groeit, over en weer, en daarmee het extremisme. Sommige militieleden vertelden me vanmorgen dat ze uren hadden gelopen om die moslimwijk te grazen te kunnen nemen."

Vorig jaar geen gewassen geplant, nu geen voedsel
Een kwart van de bevolking is op de vlucht geslagen en schuilt in kerken, moskeeën en grote vluchtelingenkampen. Ze hebben hulp nodig: eten, schoon drinkwater en medicijnen, maar dat is er niet genoeg. "Vorig jaar zijn er geen gewassen geplant", vertelt Bouckaert, "en nu is er dus geen voedsel. De wegen zijn geblokkeerd, en het lukt niet om voedselhulp het land in te rijden."

De Europese Unie heeft deze week besloten dat er een Europese vredesmacht moet komen, maar wacht wel op een mandaat van de VN-Veiligheidsraad of een verzoek uit de CAR voordat militairen op het vliegtuig worden gezet. Nederland 'staat open' voor financiële en logistieke hulp, maar stuurt geen militairen.

Die Europese missie zal waarschijnlijk uit zo'n 500 manschappen bestaan, en dat komt bovenop de 1.600 Franse troepen, en 6.000 militairen van de Afrikaanse Unie. "Te weinig om het geweld te stoppen", zegt Bouckaert, "maar de Fransen zouden dan wel weg kunnen bij het vliegveld in de hoofdstad waar ze nu hun handen vol hebben (en waar duizenden vluchtelingen zich hebben verzameld - red.), en verder het land in kunnen trekken om mensen te beschermen."

Niet iedereen gaat dit afwachten. 'Ik sprak zojuist met een man die al generaties lang in Boali woont", zegt Bouckaert. "Hij vertrekt. Hij hoopt dat zijn familie in Tsjaad veiligheid kan vinden."

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buiten ... e-af.dhtml
Laatst gewijzigd door Pilgrim op Vr Feb 14, 2014 2:51 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39880
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Mahalingam » Zo Feb 02, 2014 8:45 pm

"Vorig jaar zijn er geen gewassen geplant", vertelt Bouckaert, "en nu is er dus geen voedsel. De wegen zijn geblokkeerd, en het lukt niet om voedselhulp het land in te rijden."

Een bekende strijdmethode. De islam rebellen hebben ervoor gezorgd dat door de chaos die zij maakten er bijna niet geplant is in het Zuiden waar de meeste Christenen wonen (en waar de natuur nog een beetje groen is) die nu dus honger hebben en rebellen blokkeren de voedseltransporten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43555
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De de-islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 07, 2014 4:55 pm

Zo te zien wordt hier flink terug gemept. zou dit op een dag ook in Europa kunnen? :thinking:

Duizenden moslims ontvluchten CAR

7 februari 2014

Duizenden moslims zijn vrijdag de hoofdstad Bangui van de Centraal-Afrikaanse Republiek ontvlucht.

Afbeelding
Duizenden moslims ontvluchten CAR

Zij werden begeleid door het zwaarbewapende Tsjadische leger.

Een man die uit een wegrijdende truck viel, werd verminkt en vermoord door een woedende menigte.

Geweld tussen christenen en moslims heeft sinds december al aan meer dan duizend mensen in Bangui het leven gekost. Vooral de moslimminderheid was het mikpunt van het geweld.

De moslims worden ervan verdacht een islamitische rebellengroep te steunen die de macht wil grijpen in het overwegend christelijke land.

Vluchtelingen zeiden tegen medewerkers van de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) dat ze hun land hebben verlaten uit angst om vermoord of aangevallen te worden.

Sinds het conflict in december uitbrak, zijn bijna 246.000 inwoners van de CAR hun land ontvlucht. Daarnaast zijn meer dan 838.000 mensen in de CAR op de vlucht geslagen.

Achtergrond: Nieuw Rwanda dreigt in Centraal-Afrikaanse Republiek

Door: Novum

http://www.nu.nl/buitenland/3695862/dui ... -car.html#
Laatst gewijzigd door Pilgrim op Vr Feb 14, 2014 2:52 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43555
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De de-islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 13, 2014 3:01 pm

Moslims ontvluchten wijken Bangui

Do 13 feb 2014

BRUSSEL - Moslims ontvluchten massaal hun woningen in de Centraal-Afrikaanse hoofdstad Bangui. Uit een moslimwijk zijn praktisch alle bewoners vertrokken. En in een wijk die tot voor kort als gemengd gold, wonen alleen nog maar christenen.

Afbeelding
Een lid van de Christelijke anti-balaka militie, die volgens berichten de huizen van moslims hebben geplunderd en de bevolking verjaagd uit het gebied ten noorden van Bangui. Foto: EPA

Dat zei de Franse topmilitair Philippe Ponties, die de Europese militaire missie voor de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) gaat leiden. Hij sprak donderdag in Brussel over de stand van zaken bij de voorbereidingen. Hij vertelde echter ook wat hij in Bangui zag tijdens zijn recente bezoek aan de stad. Hij wilde de woorden „etnische zuivering” echter niet in de mond nemen.

In de CAR voeren moslimrebellen en christelijke milities een bloedige strijd. De Europese Unie gaat militairen sturen om in delen van het land de veiligheid te herstellen. Generaal-majoor Ponties hoopt dat de beveiligde gebieden uiteindelijk kunnen dienen als voorbeeld voor de rest van het land.

Het is de bedoeling dat de missie zo snel mogelijk begint, maar Ponties kon nog geen datum noemen. Er komen twee hoofdkwartieren, in Bangui en in het Griekse Larissa, waar een NAVO-basis is.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2229 ... gui__.html
Laatst gewijzigd door Pilgrim op Vr Feb 14, 2014 2:52 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73353
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Ariel » Do Feb 13, 2014 3:18 pm

Ja, daar had de presentator in Nieuwsuur het ook over toen hij met een grafstem verkondigde..."Straks is er geen moslim meer over in CAR." of dat de grootste ramp is die het land kan overkomen. En natuurlijk geen woord waarom deze oorlog is begonnen. Ja knul, dacht ik. Dat is wat de Christenen daar willen. Alle moslims er uit. En geef ze eens ongelijk.

Over hoe het conflict begon.

Wie vechten er nu tegen wie? Het is duidelijk dat er een strijd gaande is tussen de moslims enerzijds en de christenen anderzijds. In maart namen moslimrebellen het bestuur van het land over. Dat was gewoon een vorm van de jihad. Moslimfundamentalisten die meevechten komen uit buurlanden van de CAR, zoals Somalië, Kenia en Mauritanië. Deze zogenaamde Seleka-strijders gingen zich na de coup helemaal te buiten. Men plunderde en men moordde. Vooral de christenen in het land waren de dupe. Mondjesmaat kwamen er de afgelopen maanden dan ook berichten naar buiten over enorme slachtpartijen onder christenen. De media zwegen...


Als reactie hebben de christenen in het land ook gewapende groepen opgezet. Deze groepen waren vooral bedoeld om onschuldige burgers te beschermen tegen de agressie van de moslimrebellen. .


En nu gaan deze gewapende christengroepen hun handen ook bevuilen met het uitmoorden van islamitische dorpen. De kranten staan er bol van.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43555
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De de-islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 14, 2014 2:50 pm

Amnesty & VRT: “De islam is slachtoffer!”

Posted on 14 februari 2014

Afbeelding

Ik heb nog even op de Nederlandse Amnesty-site gezocht of de wereldwijde christenvermoordingen door de islam ergens aan de orde komen. De zoekfunctie gebruikt op de woorden “christenen” en “vervolging”. Daar kwam weinig uit. Het is tekenend. Als er al aandacht wordt besteed door Amnesty aan die christenvervolgingen, dan gebeurt dat in elk geval zorgvuldig buiten de publiciteit. Dat is heel anders als moslims door christenen alleen nog maar verjáágd worden, want dan weten het islamofiele en antisemitische Amnesty en de islamofiele Vlaamse Radio en Televisie Omroep elkaar te vinden. Gisteren, 13 februari 2014, zond de VRT een reportage uit die ging over de Centraal Afrikaanse Republiek.

Een jonge zwarte in felrood hemd die een groot mes suggestief tegen de eigen strot houdt, blijft aan het begin van die reportage 10 seconden lang in beeld. Iconisch voor de moslimterreur wereldwijd, denk je in eerste instantie. Maar nee, want gedurende die 10 seconden zegt de presentatrice:

“In de Centraal Afrikaanse Republiek is een etnische zuivering aan de gang en de internationale vredesmacht heeft te weinig gedaan om dat te verhinderen. Dat staat in een nieuw rapport van Amnesty International. Volgens de organisatie worden moslims massaal vermoord en het land uit gejaagd.”

Op de site van Amnesty staat het item moslimvervolging in de CAR prominent op de voorpagina en daar lees ik:

“In de afgelopen weken hebben onderzoekers van Amnesty International meer dan honderd getuigenissen verzameld van moslims die de aanvallen van Anti-Balaka hebben meegemaakt. De dodelijkste aanval die Amnesty tot nu toe heeft vastgelegd, vond plaats op 18 januari in Bossemptele. Hier werden ten minste honderd moslims vermoord, onder wie vrouwen en oudere mannen. Het resultaat van deze etnische zuiveringen is een exodus van moslims van historische proporties. Dorpen en steden blijven leeg achter. De weg naar veiligheid is moeilijk en gevaarlijk. Konvooien worden vaak aangevallen door Anti-Balaka-milities. Een klein jongetje vertelde Amnesty hoe een vrachtwagen waarin hij reisde werd aangehouden bij een checkpoint van de milities. Zij eisten dat alle moslims uitstapten. Drie vrouwen en drie kleine kinderen van zijn familie werden hierbij gedood.” [mijn schuine vet]

Het rapport is dus in zijn geheel gebaseerd op hear say en wel van moslims, die, zoals bekend, van hun geloof nooit mogen liegen, vooral niet tegen ongelovigen.

Amnesty kon er blijkbaar niet meer onderuit te vermelden dat de moslims de terreur waren begonnen, zoals altijd en overal in het 1400-jarige bestaan van het geloof van de vrede:

“Het huidige geweld en de instabiliteit van de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn een direct resultaat van de mensenrechtencrisis die in december 2012 begon. Toen begonnen de Seleka, een alliantie van islamitische milities, een gewapend offensief dat leidde tot een staatsgreep in maart 2013. In de tien maanden dat de Seleka aan de macht waren, werden dorpen van christenen verwoest en verbrand en werden christelijke burgers beroofd, verkracht, gemarteld en vermoord. De Seleka-milities trokken zich terug en de internationale vredestroepen lieten toe dat de Anti-Balaka dit machtsvacuüm vulden.”

Laten we verder naar de VRT-reportage kijken. Stijn Vercruysse is in Bangui, de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek. De moslims zijn “vermoord of gevlucht”, zegt ook de reportagemaker.

De woordvoerster van Amnesty, Donatella Rovera, is een echte vertegenwoordigster van het feminisme dat de laatste 40 jaar in de mode is gekomen en dat de islam diep en liefdevol in het hart heeft gesloten. Op 60 seconden zegt ze:

“Het is zeker etnische zuivering. Ze willen moslims doden. Alle moslims moeten weg uit dit land. Alle moslims moeten weg of dood. Het is de opzettelijke bedoeling om de hele moslimgemeenschap hier uit te wissen.”

De presentatrice doet ook haar duit in het zakje:

“Amnesty International is scherp: de vredestroepen doen te weinig om te verhinderen dat een hele bevolkingsgroep, de moslimgemeenschap, wordt weggevaagd.”

En dan opnieuw Donatella Rovera:

“Ze [de vredestroepen] gingen niet waar ze nodig waren, zelfs als dat perfect voorspelbaar was.”

Nee, het grote publiek dat naar de VRT-reportage kijkt, krijgt van Amnesty niet te horen dat de terreur door de moslims is begonnen. Dat geven ze alleen toe op hun site, waar slechts de fans komen. Maar gelukkig is reportagemaker Vercruysse eerlijk genoeg om het héél kort even aan te stippen (vanaf 1:10):

“Eerst grepen moslimrebellen uit het noorden de macht. Ze terroriseerden de christenmeerderheid. Nu nemen de christenen wraak, op álle moslims.”

Ja, dat moest er toch echt even bij: “op álle moslims”, want er zijn natuurlijk ook goeie moslims. Je zou wensen dat zo’n suggestief mededelinkje dan óók gepaard zou gaan met de vaststelling dat er nog nooit een goede islam heeft bestaan en niet kan bestaan en dat moslims áltijd degenen zijn die de rotzooi beginnen.

Aan het einde van de reportage van Vercruysse krijgen we de centrale moskee van Bangui te zien, alwaar de laatste moslims wachten op deportatie naar Tsjaad of Kameroen. Ze maakten 15% van de bevolking uit in de CAR, maar het bleek weer eens voldoende om de vrede te breken. Vercruysse laat bedeesde moslims als slachtoffer poseren. Uit wat ze zeggen blijkt opnieuw waarom de islam nooit en nergens ter wereld ooit in vrede kon samenleven met andersgelovigen: want nadat de terreur en de verovering vanuit het door de moslims is mislukt, willen ze nu Apartheid. Het noorden moet voor de moslims worden en het zuiden voor de christenen, aldus een van de woordvoerders. Ah ja! Een soort “Palestijnse” staat, van waaruit de terreur dan opnieuw georganiseerd kan worden.

Updaterige toevoeging:
Nog een teken van de totale verrotheid van het Vlaamse gesubsidieerde media-systeem: de uitzending van “Reyers Laat” van 13 februari 2014. Daar kregen twee islamofiele antisemieten, Kathleen Cools en Bert Anciaux , zwaar gesubsidieerd de gelegenheid elkaar een vol kwartier lang op te vrijen. Gevoelsmens Bert Anciaux is door zijn partij SP.A op een moeilijk verkiesbare plaats gezet en nu mag hij door Cools uitgebreid geplugd worden op de publieke zender.

Wordt er nog iets van belang gezegd in dat kwartier Cools-Anciaux? Mwah. Bertje is van zijn verkiesbare plaats verdrongen door een vrouw, maar gelukkig is die vrouw . . . . hou je vast en kijkluister 1:55 “van etnisch-cultureel-diverse afkomst”. Ja, dat zegt-ie letterlijk! De dwaas heeft van de “diversiteit” dus al een soortnaam, zelfs een soort “ras” gemaakt.

Op 11:50: Bertje is vroeger lid geweest van Vlaams-nationale emancipatiepartijen, maar, zegt hij “toen ging het over eigen rechten en nu gaat het over het onderdrukken van anderen en daar wil ik niet aan meedoen”. Kritiek op de massale immigratie van moslims en op de islam, de oudste vorm van nazisme ter wereld, noemt de halve zool dus “onderdrukken van anderen”.

Door: Martien Pennings

http://ejbron.wordpress.com/2014/02/14/ ... more-56021
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43555
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 14, 2014 6:34 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43555
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 16, 2014 6:15 pm

Amnesty: moslims Centraal-Afrika slachtoffer zuiveringen
12/02/14 − bron: ANP

Moslims in de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn het slachtoffer van etnische zuiveringen en het lukt de vredestroepen in het land niet die te stoppen. Dat schrijft Amnesty International in een rapport over het conflict.

'Het resultaat is een exodus van moslims van historische omvang', aldus Joanna Mariner van Amnesty. Volgens de mensenrechtenorganisatie voeren christelijke milities (Anti-balaka) gewelddadige aanvallen uit om gebieden te zuiveren van moslims.

Amnesty heeft de afgelopen weken meer dan honderd getuigenverklaringen uit de eerste hand opgetekend van aanvallen op moslims. Het meest dodelijke incident vond plaats op 18 januari in de plaats Bossemptele in het westen van het land. Onder de zeker honderd gedode moslims waren vrouwen en oude mannen. Uit tal van plaatsen zouden inmiddels alle moslims zijn gevlucht voor het geweld.

Amnesty vindt dat er niet genoeg is gedaan om de bedreigde moslimminderheid te beschermen en dat onvoldoende wordt opgetreden tegen christelijke milities.

De Nederlandse Martine Flokstra van Artsen zonder Grenzen zegt ook dat het geweld 'schokkende niveaus' heeft bereikt. 'Het is de laatste maanden alleen maar verergerd', liet ze enkele dagen geleden weten vanuit het Afrikaanse land.

Moslimrebellen (Séléka) zaten achter de eerste golf van geweld. 'Nu zie je dat de christelijke milities wraak nemen en is er sprake is van een nieuwe golf van geweld', aldus Flokstra. Beide kampen zijn volgens haar verantwoordelijk voor lynchpartijen en het platbranden van dorpen.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenla ... ngen.dhtml
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43555
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 18, 2014 3:51 pm

"Geen plek voor moslims in de CAR"

Dinsdag 18 feb 2014

Afbeelding
Franse militairen grijpen in als christenen een hulpkonvooi voor moslims willen blokkeren in Bangui.AFP

"Mensen stapelen op straat hun huisraad op en hopen dat er voldoende vrachtwagens zijn om veilig te kunnen vluchten", zegt correspondent Kees Broere in het Radio 1 Journaal. Hij is in Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Het geweld tussen moslims en christenen is daar de laatste maanden toegenomen en de islamitische minderheid ontvlucht massaal het land. Al zo'n 80.000 moslims weken uit naar buurlanden als Tsjaad, Kameroen en Congo.

Loopt het land leeg?
"Vooral de moslims, een minderheid van zo'n 15 procent, zijn op de vlucht geslagen. Ze hebben heel sterk het gevoel dat er voor hen in dit land, waar ze zijn geboren en getogen, geen plaats meer is. "Ze komen hier niet vandaan en ze moeten weg", zeggen de christenen. Dat sentiment leeft heel sterk en de moslims voelen zich bedreigd. Maar een uittocht van moslims zal grote gevolgen hebben voor dit arme land, want de economie drijft voor een groot deel op moslimhandelaren. Als de moslims weg zijn, zal het nog slechter gaan dan het nu al gaat."

Hebben moslims in de CAR altijd gescheiden geleefd van christenen?
"Nee, zeker in de hoofdstad was de inmenging heel lang een normaal verschijnsel. Tot er begin december vorig jaar aan beide kanten een soort psychologische grens werd overschreden. Moslimrebellen namen de hoofdstad in, waardoor een conflict dat vooral sociaal-economisch was, plotseling een religieuze dimensie kreeg. De rebellen zijn gaan plunderen en in antwoord daarop namen christelijke milities wraak. Nu is er een situatie ontstaan waarin iedereen elkaar naar het leven staat. Het gemoedelijke gevoel is verdwenen."

Houdt het geweld op als de moslims vertrekken?
"Op korte termijn wel. Maar de christelijke milities die nu de moslims verdrijven, krijgen straks weer te maken met moslimrebellen die uit de hoofdstad gevlucht zijn. Volgens verschillende berichten zijn de rebellen in het noorden van het land aan het hergroeperen. En niet alleen in Bangui; ook elders in het land is sprake van geweld en tegengeweld tussen moslims en christenen. Deze spiraal zal voorlopig nog niet stoppen."

Wat kunnen de troepen van de vredesmacht doen?
Heel weinig. Frankrijk stuurt extra militairen en er zitten al bijna 5000 soldaten van de Afrikaanse Unie. Mogelijk komt er binnenkort een vredesmissie van de VN en dan zullen er zo'n 20.000 militairen zijn. Maar het blijft moeilijk te controleren hier, zeker als het gaat om gebieden buiten de hoofdstad. Het is ook een kwestie van politieke wil. In andere landen waar een humanitaire ramp is losgebarsten, zoals laatst in de Filipijnen, staat de VN onmiddellijk klaar, maar in de CAR wordt nauwelijks ingegrepen. De mensen hier hebben het gevoel dat ze door de internationale gemeenschap in de steek worden gelaten."

http://nos.nl/artikel/612705-geen-plek- ... e-car.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43555
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 20, 2014 10:07 pm

Ik ben zelf donateur van Open Doors en krijg dus ook regelmatig hun magazine. Daar in lees ik een verhaal wat je volstrekt niet terug vindt in de MSM. De Centraal Afrikaanse Republiek staat op nummer 16 op de ranglijst van Christenvervolging. Het verhaal staat ook op hun website heb ik ontdekt.

‘Ik kan mijn gemeente niet achterlaten’

Drie keer werd in 2013 het huis van de 59-jarige voorganger Augustine door rebellen overvallen. Augustine woont in Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Nog niet zo lang geleden een stabiel land in Afrika, nu een ontwrichte staat waar geweld de boventoon voert. De islamitische Séléka-beweging, een alliantie van vier islamitische groeperingen, verdreef in maart 2013 president François Bozizé en trekt sindsdien moordend en plunderend door het land.

Afbeelding
Pastor Augustine

De Centraal-Afrikaanse Republiek is een verrassende nieuwkomer op de Ranglijst Christenvervolging 2014. Het land staat meteen op de zestiende plaats van de lijst van 50 landen waar christenen het zwaarst worden vervolgd om hun geloof. De Centraal-Afrikaanse Republiek eindigde hoog vanwege het enorme geweld tegen christenen in het land. Op geweld scoorde het land hoger dan Syrië, Pakistan, Egypte en Irak.

Open Doors hoort voortdurend de meest gruwelijke verhalen over het lot dat christenen treft in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Rebellen van Séléka verkrachten meisjes en vrouwen, overvallen woningen en kerken en deinzen er niet voor terug burgers te doden. Voorganger Augustine kan erover meepraten. “De eerste keer dat ze kwamen was op 23 maart, net na de middag. Ik hoorde hen dichterbij komen en wilde snel mijn schoenen aantrekken, zodat we konden vluchten. Maar we waren niet snel genoeg. Ik hoorde dat ze binnenkwamen. Ze schreeuwden in het Arabisch: ‘Waar is de heer des huizes?’.”

Augustine stapte de slaapkamer uit waar hij op dat moment was. In de woonkamer trof hij vier rebellen aan. Ze dwongen de voorganger naar buiten te lopen, waar hij op de grond moest gaan liggen. De rebellen hielden Augustine onder schot, terwijl ze zijn mobiele telefoon afpakten en zijn portemonnee leegden. “Ook binnen zochten ze naar waardevolle spullen. Ze vonden een kist met etenswaren en aten alles op wat erin zat. Mijn vrouw en negen kinderen hebben alles zien gebeuren. De allerkleinsten begonnen te huilen. Ze waren doodsbang.” Toen de rebellen klaar waren in het huis van de voorganger trokken ze verder naar andere woningen in de wijk. Daar vonden ze alcohol en ze namen de nodige drank tot zich. Ze feestten de hele nacht, luid zingend en dansend en schietend met hun geweren. “Wij bleven binnen, we waren te bang om een vluchtpoging te ondernemen”, zegt Augustine. De rust keerde weer, maar niet voor lang. Een week later was het opnieuw raak. “Ik was op weg naar de kerk, toen er kinderen op me afkwamen rennen. ‘Ze zijn terug, ze zijn terug’, schreeuwden ze in paniek. Toen ik een auto zag naderen, wist ik dat we geen tijd te verliezen hadden. We grepen de kinderen en renden de bosjes in.”

Augustine kwam er genadig van af, maar de rebellen hielden opnieuw flink huis in zijn buurt. Een buurman van de voorganger werd gedood, en wederom werden alle huizen overhoop gehaald. Vervolgens bleef het enkele maanden relatief rustig in de omgeving, maar in augustus kwam de derde aanval. In het weekend na de inauguratie van rebellenleider Michael Djotodia als nieuwe president van de Centraal-Afrikaanse Republiek werd het opnieuw onrustig in de wijk waar Augustine woont. “We hoorden het geluid van lichte en zwaardere wapens. Ik was buiten toen ik hoorde dat Séléka-rebellen de buurt hadden omsingeld. Er was geen tijd om naar huis terug te keren.” Hij rende, net als in maart, de bosjes in om zichzelf in veiligheid te brengen.

“De rebellen namen alles mee, zelfs spullen van de kerk die stonden opgeslagen in mijn huis. Het waren spullen die onze penningmeester aanvankelijk zou bewaren, maar toen hij op de vlucht sloeg hebben we alles overgebracht naar mijn huis. Zelfs zijn persoonlijke spullen”, zegt Augustine. “Ik weet niet of zij weten dat ik een voorganger ben. Maar ik weet dat ze alleen christenen en animisten overvallen en geen moslims. Een moslim uit mijn buurt wordt altijd met rust gelaten.”

Sinds september verzet de tegenbeweging Anti-balaka (letterlijk: tegen het zwaard) zich met geweld tegen de aanvallen van de moslims. Soms vallen zij zelf ook aan. De Anti-balaka is een beweging die bestaat uit gewapende milities die zijn geformeerd door de verdreven president Bozizé. Deze milities bestaan niet uitsluitend uit christenen, al maken zij er wel een groot deel van uit. Hierdoor wordt de strijd in de Centraal-Afrikaanse Republiek nu een interreligieus conflict genoemd. Voordat de Anti-balaka actief werd, rapporteerden functionarissen van het Internationaal Strafhof en van de Verenigde Naties echter al over de gruweldaden van Séléka en het gebrek aan een rechtssysteem om deze gruweldaden te bestrijden. Ook christenen gaven aan steun van de internationale gemeenschap nodig te hebben om te voorkomen dat het geweld zou toenemen en wellicht landsgrenzen zou overschrijden.

Ondanks de bedreigingen en het feit dat al 400.000 inwoners naar veiliger plaatsen in het land gevlucht zijn, wil pastor Augustine zijn gemeente niet in de steek laten. “Ik blijf elke zondag preken. We komen ook elke maandagavond samen met een groep mensen om te bidden. Er komen steeds minder mensen, omdat velen de buurt hebben verlaten. Maar ik blijf hier. Als ik de kerk verlaat, wie zorgt er dan voor de leden? Ik kan mijn gemeente niet zomaar achterlaten. Ik bid dat God Zijn genade toont aan dit land. En we bidden dat zij die de macht hebben in dit land de godsdienstvrijheid in de Centraal-Afrikaanse Republiek zullen respecteren.” Het afgelopen jaar zijn ten minste dertien voorgangers in de Centraal-Afrikaanse Republiek omgebracht.

http://www.opendoors.nl/vervolgdechrist ... hterlaten/

Kennelijk heeft de geterroriseerde voornamelijk Christelijke bevolking het zo op zijn heupen gekregen dat ze hier en daar flink van zich af meppen. Maar dan zie je in de mainstream media hetzelfde wat je overal elders ziet en dat is dat deze hardhandige verdedigers omgeturnd worden in 'daders'! Zagen we dat ook niet bij die boeddhisten? :thinking:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73353
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Ariel » Do Feb 20, 2014 11:12 pm

Ik vind het enorm moedig van de Christenen in de Centraal-Afrikaanse Republiek dat ze zich verzetten tegen moslims. Ze kunnen niet anders als ze willen overleven. Als je leven constant in gevaar is, dan wil je het kwaad uitbanden.

Bij ons in de media hoor je inderdaad alleen maar over een genocide gepleegd door Christenen, en huilt men ach en wee over de arme moslims die vervolgd worden. Het ware verhaal wordt niet verteld.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7638
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor xplosive » Vr Feb 21, 2014 3:03 am

Altijd gaat het in de MSM over "zielige moslims". Eigenlijk zou je daarom kunnen zeggen dat onze MSM nu al onder islamitische controle staat. Zou het nou echt aan al die christenen, boeddhisten, joden en hindoestanen liggen? Toch wel "héél toevallig" dat het steeds moslims zijn die bij al die conflicten zijn betrokken. Telkens wordt er in de MSM kwaad van gesproken als mensen zich verzetten tegen moslimterrorisme (terwijl je over dit aanvankelijke moslimterrorisme nauwelijks iets verneemt in de MSM), waarbij juist dit verzet breed uitgemeten wordt gekenschetst als "terrorisme". Een schandelijke verdraaiing van feiten.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43555
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 21, 2014 2:25 pm

'Gevluchte moslims CAR bidden onder Mariabeeld'

Door: Sacha Kester − 20/02/14

Honderden moslims schuilen in een de Sint Petruskerk in Baoli, een districtshoofdstad in de Centraal Afrikaanse Republiek. 'Als er een mis wordt gehouden, schuiven de vluchtelingen hun matjes en tassen even opzij', vertelt Volkskrantcorrespondent Kees Broere. 'Als de moslims willen bidden, doen ze dat onder het Mariabeeld.'

Buiten de kerkdeuren wordt gepatrouilleerd door soldaten van de Afrikaanse Unie. Binnen schuilen 649 mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen maar ook een enkele man, voor de christelijke milities, de anti-Balaka. 'De eersten zijn hier op 17 januari naartoe gevlucht, toen milities hun huizen plunderden en in brand staken', vertelt correspondent Kees Broere, die net is rondgeleid door een piepjonge vicaris. 'Een kleine honderd man is later vertrokken naar het buitenland, maar de meerderheid wacht hier op betere tijden.'

De situatie in de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) blijft gespannen. Gisteren lukte het Broere niet om de hoofdstad Bangui te verlaten omdat de milities niemand wilden doorlaten op de wegen die in noordwestelijke richting leiden. 'Er werd geschoten. Mensen waren onrustig. Ze zijn moe. Hebben soms honger.' Donderdagochtend heerste er relatieve rust, en kon hij wel naar Baoli reizen, zo'n 90 kilometer buiten de hoofdstad.

Psychologische barrière
Er waren in dit land nooit spanningen tussen moslims en christenen. Dat veranderde toen moslims uit het noorden vorig jaar de macht grepen in het zuidelijke, overwegend christelijke Bangui. 'De rebellen onttrokken zich echter al snel aan het gezag van hun leiders en begonnen te moorden en plunderen', vertelt Broere over de telefoon. 'Ze gingen zo gruwelijk tekeer dat de christenen milities vormden om wraak te nemen. Er is sindsdien een psychologische barrière doorbroken. Het taboe op geweld is weg.'

De vluchtelingen in de Petruskerk zijn op dit moment veilig. Er is een soort bestand met de milities buiten de poort: ze zullen deze moslims niet aanvallen. Eten wordt verzorgd door particuliere buitenlandse hulporganisaties, maar ook door christenen uit de buurt. Mensen die het een goede zaak vinden dat hun priester opgejaagde moslims opvangt. 'Als er een mis wordt gehouden, schuiven de vluchtelingen hun matjes en tassen even opzij. Als de moslims willen bidden, doen ze dat op elke plek die goed uitkomt. Onder het Maria-beeld bijvoorbeeld.'

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nie ... eeld.dhtml
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43555
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Pilgrim » Ma Feb 24, 2014 1:07 pm

Boehoehoee!! Wat een zielige moslims! :cry:

Moslims uit Centraal-Afrikaanse Republiek zoeken veilig heenkomen in Kameroen

Posted on 24 februari 2014

Afbeelding

Opmerking vertaler: uit een ander artikel op deze site [E.J. Bron]: “In Nederland zal in 2025 de helft van de Nederlandse bevolking islamitisch zijn” en “in het Verdrag van Lissabon heeft Europa zich ertoe verplicht om nog eens 50-100 miljoen moslims Europa binnen te laten”. De door de bevolking democratisch afgewezen Europese Grondwet, die ons later alsnog door de strot geduwd werd, levert dus een versnelling van de islamisering van Europa op. Het onderstaande is afkomstig van de hevig door de islam geïndoctrineerde World Bulletin / News Desk:

Honderden uitgebrande huizen en vrachtwagens staan langs de weg naar Bouar. Kopieën van de koran, het heilige boek van de moslims, liggen samen met identiteitspapieren van moslims op de grond. Geterroriseerd door anti-islamitische wreedheden, begaan door de christelijke anti-balaka milities, wacht de 14-jarige islamitische jongen Alidou ongeduldig om Kameroen binnen te komen en zodoende het sektarische geweld te ontvluchten in de Centraal-Afrikaanse Republiek. “Ik wil ze [anti-balaka] niet zien”, zei Alidou tegen het Anadolu Agentschap, nadat hij zich bij een konvooi vrachtwagens met vluchtende moslims had aangesloten. “Iedere keer als ze langskomen, ren ik weg en verstop me in het bos: ze hebben velen vermoord”, voegde Alidou er aan toe, wiens moeder en vader, een ex-Seleka strijder, al gevlucht zijn naar het aangrenzende Kameroen.

Afbeelding

Aan boord van één van de vrachtwagens bevindt zich de jeugdvriend van Alidou, Juisse, een christen, die op het konvooi is gestapt uit angst voor zijn vader, een lid van de anti-balaka militie en voormalig lid van het CAR-leger (FACA). Juisse hoopt in Kameroen bij zijn grootmoeder te kunnen wonen.

Het door Afrikaanse vredestroepen begeleide konvooi is zaterdag vroeg vertrokken vanuit Bangui, de onrustige hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek, en is op weg naar Garoua-Boulai op de grens met Kameroen. Honderden uitgebrande huizen en vrachtwagens staan langs de weg naar Bouar. Kopieën van de koran, het heilige boek van de moslims, liggen samen met identiteitspapieren van moslims op de grond. Iedere keer als het konvooi stopt, zoeken de vluchtelingen naar weggegooide korans en identiteitspapieren van vermiste vrienden of familieleden. Velen proberen tevergeefs geliefden te bellen die vastzitten in verafgelegen dorpen.

CAR is afgegleden in een staat van wetteloosheid in maart 2013, toen seleka-rebellen – naar verluidt ( [icon_lol.gif] ) meestal moslims – François Bozize, een christen die tijdens de coup van 2003 aan de macht kwam, afgezet hebben. De rebellen hebben later Michel Djotodia, een moslim, geïnstalleerd als interim-president. In de maanden daarna werd het land overspoeld door sektarische vergeldingsacties van christelijke anti-balaka milities en voormalige seleka-rebellen.

Het geweld tegen moslims is verergerd sinds Catherine Samba-Panza, een christen, tot interim-president is gekozen in januari. Met manchetes zwaaiende christelijke militieleden krioelen nu door de buitenwijken, waar zij vaak illegale controleposten oprichten met het doel moslims te identificeren en standrechtelijk te executeren. Een aantal moslims werd recentelijk overdag standrechtelijk geëxecuteerd, waarna hun lichamen in brand werden gestoken. Verschillende moskeeën in Bangui zijn ook vernietigd en tientallen huizen van moslims zijn geplunderd.

Christenen, die een meerderheid uitmaken van de bevolking in de Centraal-Afrikaanse Republiek, beschuldigen moslims ervan voormalige seleka-rebellen te ondersteunen die beschuldigd worden van het plunderen van christelijke huishoudingen en het uitvoeren van standrechtelijke executies.

Afbeelding

Bron: http://www.worldbulletin.net

Vertaald uit het Engels door: Wans Horst

http://ejbron.wordpress.com/2014/02/24/ ... more-56744
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43555
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 25, 2014 1:36 am

Central Africa Republic: Nuns raped by rebels

By: Eva-Maria Kolmann and John Newton - February 23, 2014

Rape, sexual assaults, looting and killings have taken place as rebel troops left the Central African Republic and withdrew to Chad – including the attempted rape of religious Sisters. Fr Aurelio Gazzera, Director of Caritas in Bouar Diocese, told Aid to the Church in Need that attacks had increased as members of the now disbanded Seleka militia group left the country.

Seleka, which seized power in the Central African Republic in March 2013 and was dissolved last September, was the result of a merger of militia units including ones from Chad and Sudan.

The Carmelite missionary priest said that during an attack on a mission station near the border with Chad, two religious sisters, originally from Europe, and a voluntary helper were sexually assaulted by members of Seleka. Fr Gazzera said: "One of the rebels who invaded the mission station held his gun to the head of one of the Sisters and tried to force her to undress. The other Sister and the voluntary helper were also sexually molested."

The missionary Sister, who asked that their names and the convent's location be withheld, reported that the rebels debated whether they should tie the women up. But the soldiers left them, instead looting the mission station. Fr Gazzera said: "They wanted to force one of the Sisters to mount their motorbike. The Sister fear[ed] that she would be kidnapped."

As the rebels were arriving, one of the Sisters removed the consecrated Hosts from the tabernacle and consumed them thereby preventing the rebels from desecrating them.

He told Aid to the Church in Need that there had been no protection from peace-keeping troops as ex-Seleka members retreated. Fr Gazzera said: "Especially in the border zone, military protection is urgently needed to prevent assaults and massacres."

The Italian priest added that the presence of new peace-keeping forces sent to the Central African Republic is "very much appreciated," but stressed their operations must not be focused on the capital city, Bangui.

Fr Gazzera also stated that on Tuesday, 4 February, 22 people, including 14 women, were killed in their homes and several houses were burned down in the village of Nzakoun, also near the border with Chad. The village's clinic was looted and destroyed by a grenade.

The priest also recently received reports that on 23 January 12 people, including four women and four children, were killed and five others badly wounded by Seleka rebels passing through the village of Assana, also situated in the border zone.

The clinic was also destroyed there and 158 houses were burned down.

He added: "Even the refrigerator with the vaccines was destroyed. The people fled into the bush and have absolutely no medical care."

The Carmelite missionary also said it was a "great injustice" that Muslims, the great majority of whom have nothing to do with Seleka, have suffered from "revenge attacks" by Anti-Balaka militias and in several cases have been forced to flee the country.

He said: "From Bozoum, all 2,500 Muslims have fled with a convoy towards Chad. They include many friends with whom we had a good relationship. It is an injustice that now these people have also lost everything."

"In our parish church we celebrated a Mass in penance, because many of the non-Muslim inhabitants of Bozoum rejoiced when the Muslims were driven out. That is a sin. For a peaceful future, the people must realise that one injustice cannot wipe out another, and that we should not rejoice over the sufferings of others."

Source: CAN

http://www.indcatholicnews.com/news.php?viewStory=24217
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39880
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van de Centraal-Afrikaanse Republiek

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 29, 2014 8:21 pm

De aanwezigheid van Moahammedanen in de hoofdstad Bangui is ten einde gekomen. Dankzij hulp van de VN.
Muslims escorted out of CAR capital Bangui
Peacekeeping troops have escorted around 1,300 Muslims out of the Central African Republic’s capital city, removing one of the last pockets of Muslims from Bangui, in a nation torn apart by religious violence.
Foreign troops have escorted thousands of Muslims to relative safety in the north of the Central African Republic.
But some leaders fear that will make permanent divisions that have led to talk of partition after 18 months of conflict.
http://www.aljazeera.com/news/africa/2014/04/muslims-escorted-out-car-capital-bangui-20144280303869318.html
Het is dus de bedoeling dat de Moslims tevreden worden geteld door een eigen stuk land voor ze te creeeren. (de Kosovo-oplossing)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten