Terroristische aanslag in Nice

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16510
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Nadenken! Hersens gebruiken!

Wanneer gaan eindelijk de verantwoordelijke mensen dit eens een keer leren doen?

Het mosterd na de maaltijd huilen is schering en inslag geworden. Om nog maar niet te spreken van het folkoristische spektakelstuk 'Als het kalf verdronken is', dat langzamerhand schering en inslag is geworden in de Gutmenschen Republiek Europa.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Pilgrim »

Poolse minister van Binnenlandse Zaken: Aanslag is gevolg van het multiculturalisme

Geplaatst op 21 juli 2016

Afbeelding
De Poolse minister van Binnenlandse Zaken, Mariusz Błaszczak.

De Poolse minister van Binnenlandse Zaken, Mariusz Błaszczak, van de conservatieve partij PiS, keerde zich in een reactie op de aanslag van Nice met scherpe bewoordingen tegen de bagatelliserende standpunten op de aanslagen in België en Frankrijk tot nu toe: “Dit was heel duidelijk opnieuw een terreuroverval. In november verleden jaar was het Parijs, in maart Brussel en nu Nice. Het probleem waarmee Europa zich geconfronteerd ziet, is het gevolg van een decennialange mislukte politiek van het multiculturalisme en de politieke correctheid, waarvan de effecten nu te zien zijn.”

“We moeten de dingen bij de naam noemen en de consequenties trekken”, aldus Błaszczak verder. “Wat heeft men van de terreuraanslagen van Parijs geleerd, inclusief de terreuraanslag van januari 2015? Men heeft vredesmarsen georganiseerd en bloemen in alle kleuren van de regenboog op de trottoirs getekend – een duidelijke referentie naar de LGTB-beweging. En mevrouw Mogherini, de hoge vertegenwoordigster van de EU voor Buitenlandse en Veiligheidspolitiek, is zelfs in hete tranen uitgebroken.”

Błaszczak laconiek over de tranen van Federica Mogherini: “Tranen zijn begrijpelijk bij getroffen familieleden en vrienden, niet echter bij politieke leiders die moeten zorgen voor de veiligheid van de burgers. Verplaatst u zich eens in de situatie van een terrorist, die bereid is zijn leven op te offeren, zoals dat bij de islamitische terroristen het geval is. Wat moet hij wel niet van deze politieke macht denken, wat moet hij wel niet van mevrouw Mogherini denken? Hier gaat het om het probleem hoe macht zich presenteert. Wie aan de macht is, moet niet huilen, maar moet de openbare orde en de vrijheid en veiligheid van de burgers garanderen.”

Błaszczak had ook felle kritiek op de blindheid van de Europese politieke elites: “Op Witte Donderdag, na de terreuraanslagen van Brussel, vond er een bijeenkomst van de EU-ministers van Binnenlandse Zaken plaats. Ik was daarbij aanwezig, evenals de heer Frans Timmermans, de vicevoorzitter van de Europese Commissie [“voor de verbetering van de wetgeving, de relaties tussen de instellingen, de staatkundigheid en de charta van de fundamentele rechten”], dus die meneer, die ons lessen wil leren over onze constitutionele toestand. En precies deze meneer bracht zijn verwondering tot uitdrukking waarom de in Europa geboren nakomelingen van Noord-Afrikaanse immigranten zich niet weten te helpen met de Europese waarden. Daarop vroeg ik hem wat hij onder ´Europese waarden´ zou verstaan, maar ik kreeg geen antwoord van hem.”

Met betrekking tot de voorbereidingen van zijn land voor de Wereldjeugd-dag aan het eind van de maand wees de Poolse minister van Binnenlandse Zaken erop dat Frankrijk zich in een veel moeilijker situatie dan Polen zou bevinden. Ook Polen zou zich in een gelijksoortige situatie hebben bevonden als na de verkiezingen op 25 oktober 2015 de regeringswisseling niet zou hebben plaatsgevonden. Błaszczak letterlijk: “Wij zouden nu duizenden immigranten uit het Midden-Oosten en uit Afrika in het land hebben, want dat is het wat de voormalige regeringscoalitie (PO-PSL) wilde. [...] Maar immigranten uit Afrika en uit het Midden-Oosten passen niet bij ons, dat is een feit.”

Bron: http://unser-mitteleuropa.com

Door: Olivier Bault

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/07/21 ... turalisme/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16510
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Verplaatst u zich eens in de situatie van een terrorist, die bereid is zijn leven op te offeren, zoals dat bij de islamitische terroristen het geval is. Wat moet hij wel niet van deze politieke macht denken, wat moet hij wel niet van mevrouw Mogherini denken? Hier gaat het om het probleem hoe macht zich presenteert. Wie aan de macht is, moet niet huilen, maar moet de openbare orde en de vrijheid en veiligheid van de burgers garanderen.”
Bijna alle moslims keuren inwendig de aanslagen goed. Wie dit nog niet doorheeft, heeft een bord voor zijn scheve linkse Gutmenschkop. Geen mens is verplicht zich nog langer moslim te noemen. Maar tsja . . . onze democratie speelt ons parten omdat de wet niet voorziet in religieuze terreurdaden bedreven door uitsluitend MOSLIMS.

Niet iedere moslim is terrorist, maar iedere terrorist is wel moslim.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 48653
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Mahalingam »

Zou het waar zijn? Dan pakte Allah's loterij erg slecht uit voor zijn aanbidders.
Kawthar Ben Salem, a spokeswoman for the Union of Muslims of the Alpes-Maritimes, said that Muslim funerals were being held for at least 30 of those who died during the Bastille Day attack, including men, women and children.
http://www.nytimes.com/2016/07/20/world ... .html?_r=0
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Pilgrim »

HOEZO... “LONE WOLF”?!

Elif Isitman, 21 juli 2016

Afbeelding

Nice-dader Bouhlel bereidde aanslag ‘maandenlang’ voor en had hulp van buitenaf.

De aanslagpleger in Nice had hulp bij de voorbereiding van zijn bloederige daad. De Franse justitie opent terreuronderzoeken naar vijf verdachten, die op dit moment vastzitten.

De 31-jarige Tunesiër Mohamed Lahouaiej Bouhlel zaaide vorige week donderdag dood en verderf op de bekende boulevard Promenade des Anglais in de Franse badplaats.

Hij reed daar met een witte vrachtwagen in op de mensenmassa die daar bijeen was om het vuurwerk ter ere van de Franse nationale feestdag te bewonderen. Er kwamen in totaal 84 mensen om het leven, waarna Bouhlel zelf werd doodgeschoten. Zijn motief is nog altijd niet duidelijk (???!!!)

‘Snelle radicalisering’
De Franse autoriteiten zeggen nog geen aanwijzingen te hebben gevonden dat Bouhlel, die kampte met psychische problemen, het jihadisme aanhing. Premier Valls zegt dat ‘de radicalisering zeer snel lijkt te hebben plaatsgevonden.’

Daarbij baseert hij zich op getuigenissen van onder meer buurtbewoners, die zeggen dat Bouhlel pas sinds kort überhaupt moskeeën bezocht. Zaterdag claimde Islamitische Staat (IS) verantwoordelijkheid voor de aanslag in Nice.

Bouhlel, die een Franse verblijfsvergunning in zijn bezit had en in het oosten van Nice woonde, bereidde zijn daad maandenlang voor, en had daarbij ook hulp van anderen, meldt de Franse openbaar aanklager François Molins donderdag in Parijs. Tot nu toe werd gedacht dat hij slechts enkele dagen de tijd nam om zijn aanslag voor te bereiden. Dat deed hij onder meer door de route te verkennen die hij met zijn vrachtwagen zou rijden.

Lidmaatschap van een terroristische organisatie
De vijf vermoedelijke helpers van Bouhlel worden onder meer beschuldigd van het lidmaatschap van een terroristische organisatie. Naast het terreuronderzoek wordt er ook een onderzoek gestart naar de veiligheidsomstandigheden van Nice op 14 juli. De omheining rondom de promenade stuitte op kritiek na de aanslag, omdat het inrijden op het publiek Bouhlel vrij gemakkelijk afging.

In maart 2016 werd Bouhlel nog opgepakt. Hij had volgens de autoriteiten echter niets te maken met terroristische misdrijven maar met een uit de hand gelopen verkeersruzie. Ook de inlichtingendiensten wisten niet van zijn bestaan en hij staat op geen enkele terreurlijst.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Pilgrim »

Nice weigert verzoek camerabeelden aanslag te wissen

Geplaatst op 22 juli 2016

Afbeelding
Bloemen op de Promenade des Anglais in Nice.

Nice heeft een verzoek om beelden van bewakingscamera’s van de aanslag op 14 juli te wissen geweigerd. De Franse antiterrorismepolitie had het verzoek ingediend, maar volgens de autoriteiten in de Zuid-Franse stad kunnen de beelden dienen als bewijs dat er te weinig beveiliging was.

Het schriftelijke verzoek van de terrorismebestrijdingsdienst DAT was volgens een anonieme gemeentefunctionaris niet goed onderbouwd, meldt persbureau AP. Volgens de Franse krant Le Figaro is de nationale politie bezorgd dat de beelden kunnen uitlekken en in jihadistische propaganda opduiken.

Er is groeiende kritiek op de veiligheidsmaatregelen die rond de viering van de nationale feestdag in Nice waren getroffen. Op de bewakingsbeelden is waarschijnlijk te zien hoe en waar de politie was geposteerd.

Regionaal bestuurder Christian Estrosi van de rechtse Republikeinenpartij had om strenge beveiliging gevraagd. Minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft toegegeven dat de toegang tot de promenade slechts door lichtbewapende lokale politie werd bewaakt, en niet door de nationale politie zoals hij eerder beweerde. Daardoor kon terrorist Bouhlel met zijn vrachtwagen het gebied gemakkelijk binnendringen. Nabestaanden hebben aangekondigd dat zij de staat willen aanklagen wegens nalatigheid.

De polemiek past in het gepolariseerde klimaat in Frankrijk. De Republikeinen vinden dat de terreurbestrijding beter moet worden aangepakt, dat de socialisten laks zijn en onvoldoende doordrongen van de ernst van de situatie.

Extra artillerie
Frankrijk gaat komende maand extra artillerie leveren aan Iraakse troepen om terroristische groepering Islamitische Staat te verslaan. Dat heeft Franse president François Hollande vrijdag gezegd na een zitting van zijn veiligheidskabinet. Na de aanslag in Nice kondigde Hollande aan harder tegen IS te gaan strijden in Irak en Syrië, maar voorlopig zijn er geen plannen om grondtroepen naar de landen te sturen, zei Hollande.

Frankrijk helpt Irak al met militaire instructeurs en adviseurs. Daarnaast bombardeert de Franse luchtmacht stellingen van IS. Vanaf eind september wil Frankrijk ook weer het vliegdekschip Charles de Gaulle tegen de jihadisten inzetten.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/nic ... ~a4344560/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16510
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef:Zou het waar zijn? Dan pakte Allah's loterij erg slecht uit voor zijn aanbidders.
Kawthar Ben Salem, a spokeswoman for the Union of Muslims of the Alpes-Maritimes, said that Muslim funerals were being held for at least 30 of those who died during the Bastille Day attack, including men, women and children.
http://www.nytimes.com/2016/07/20/world ... .html?_r=0
Voor alle duidelijkheid. Moslims behoren zich niet tussen niet-moslims op te houden vanwege smetgevaar. Volgens mij staat daar iets van door Mohammed Allah opgetekend in de Koran. Maar los daarvan, je bent natuurlijk wel een enorme hypocriet als moslimparasiet en dat Allah dit afkeurt dient als vanzelfsprekend aanvaard te worden door de meute, Korangeleerden en funeralisten. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 48653
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Mahalingam »

Er wordt nu veel stennis gemaakt over wat de autoriteiten zoal verzuimd hadden. En er zijn zorgen over de doofpot. Niet zonder reden.
Policewoman's Nice claims leave government in crisis
The interior minister, Bernard Cazeneuve -- whose account of police deployments on the night of July 14 celebrations has already faced questions -- has been the lightning rod for criticism over alleged security failures.

Having resisted calls for his resignation from the far right, who are strong in the Riviera city, the Socialist hit back at the "grave accusations" made by the policewoman, saying he would sue for defamation.
He later told France 2 television that he would counter "a villainous campaign" of lies against him from opposition politicians in Nice "blow for blow".

Sandra Bertin, who is in charge of Nice's system of security cameras, told the Journal du Dimanche newspaper she had been "harassed for an hour" by an unnamed interior ministry official on the phone after a "commissioner" came to see her the day after the attack.
She said she had been told to detail the presence of the local police at the Bastille Day fireworks event and also to report "that the national police had also been deployed at two points".
"The national police were perhaps there, but I couldn't see them on the video," Bertin told the newspaper.
"He ordered me to put in (the report) the specific positions of the national police which I had not seen on the screen," she was quoted as saying.
Het gerommel in de hogere regionen van de regenten:
President Francois Hollande was forced on Friday to say that he still had "full confidence" in Cazeneuve, a key member of his government, promising "truth and transparency" on the security measures that were in place.

Cazeneuve called the claims "undignified" and pointed the finger at Estrosi, hinting that he had orchestrated "daily attacks" on him even though he was also partly responsible for security in Nice.

But the far right National Front weighed in saying "the minister gave the impression that he was trying to stop the truth" leaking out in what they claimed was becoming "a state scandal".

And Nice MP Eric Ciotti, an Estrosi ally from the same opposition Republicans party, said the policewoman's testimony was "another element which shows that something is not transparent".
http://www.thelocal.fr/20160725/nice-go ... ice-attack
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16510
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Allahhoer vraagt aandacht en paradeert in onze kennisbeschaving

Afbeelding

France has some 5 million Muslims, they all breed like crazy, take multiple wives and disproportionately collect hordes of welfare. Despite choosing to immigrate to European nations like France, then choosing to kill European "infidels" in accordance with their religion, these poor economic migrants are the "real victims" of their own people's terrorism targeted against us.

If only they had 49 nations of their own they could go and live in to escape our mean stares!

Bron: http://www.informationliberation.com/?id=55228

Vriend Mercator wist het weer eens duidelijk te verwoorden: moslims hanteren (schaamteloos) een parallelbeschaving.
Laatst gewijzigd door Hans v d Mortel sr op ma jul 25, 2016 5:15 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Schepsel »

sjun schreef:Opvallend weinig kogelinslagen aan de chauffeurskant...
Ik ben een paar dagen weggeweest, maar ik had gelezen dat hij een speciale vrachtwagen met kogelwerend glas had gehuurd... Misschien dat dat ook meespeelde.

(Of het was onzin-nieuws, zoals je dat altijd in ladingen hebt na een grote gebeurtenis)
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Mahalingam
Berichten: 48653
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Mahalingam »

Pilgrim schreef:Afbeelding

“Denken jullie dat ISIS zich ook maar iets aantrekt van jullie zielige hashtags, gebeden en kaarsjes? Stop met wachten om afgeslacht te worden en eis dat onze leiders iets DOEN!”
Dat zei een Deense komiek ook: doe wat. En hij krijgt bagger over zich heen.
Danish comedian slams prayer and religion in viral video
A video posted by Danish comedian Andreas Bo on his Facebook page has stirred up a heated debate on the utility of prayer and religion in general.
In the video, the comedian begins by criticising the use of the #prayfor hashtag on Twitter, first popularised during the November 2015 Paris attacks (#PrayforParis) but which have since been used in connection with nearly every other major attack that has made international news, such as the nightclub shooting in Orlando, Florida in June this year (#PrayforOrlando) and the attempted coup attempt in Turkey on July 15th (#PrayforTurkey)

“The only time you should be praying for Turkey is when you’re really hungry,” Bo said.

He questions whether there are any real examples where prayer “has actually helped,” arguing that people should consider actually taking action instead.
[...]
“Never ever have I simply told my children when they get hurt that ‘Well I’m going to pray for you, and I’m going to ask that my neighbour does the same.’”

“Prayer? We don’t really need that. Religion? Nah. Action? Yes. Good idea.”
http://www.thelocal.dk/20160726/danish- ... iral-video

Een in het kruis getast Gutmensch:
“I think you are trivialising and ridiculing the act of standing together. Standing together, forming a common front and showing others you are thinking of them has value,” argued Katrine Byskov Hansen, another commenter.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door King George »

Veertig jaren massaïmmigratie van Noord-Afrikanen en andere Moslims; Wie had er ooit gedacht dat een kaartje "Groeten uit St. Tropez" er ooit nog zo uit zou kunnen gaan zien?

Afbeelding

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door King George »

Zesde verdachte terreuraanslag Nice opgepakt

Dat is al met al een hele roedel lone wolves

De Franse justitie heeft een nieuwe verdachte aangehouden in verband met de aanslag in Nice. Het gaat om de 36-jarige Hamdi Z. die samen met de dader van de aanslag, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, een selfie maakte. Hamdi Z. werd al op 25 juli aangehouden. Volgens justitie hadden de twee mannen al ruim een jaar contact.

Op 14 juli reed de 31-jarige Tunesiër Bouhlel op de boulevard van Nice met een vrachtwagen in op de feestende mensen. Er kwamen 84 mensen om het leven en Bouhlel werd ter plaatse door de politie doodgeschoten.

Met de aanhouding van Hamdi Z. zitten er nu zes mensen vast die betrokken zouden zijn geweest bij de aanslag.


TPO
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Dhana
Berichten: 7962
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Dhana »

Het is toch om te huilen dat we zover zijn gekomen zoals op de foto's van de Cote d'Azur? Zo werd een reiziger op Schiphol geïnterviewd met de vraag wat hij van al die politie- en marechausseebewaking vond en zijn antwoord was dat het hem een gevoel van veiligheid gaf. Nog even en we kunnen ons alleen maar veilig voelen in ons eigen land met een overal militaire aanwezigheid gelijk aan die van Israël, met onze politici ons maar blijven voorhouden dat dat alles NIETS maar dan ook helemaal NIETS met de islam te maken heeft.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door mercator »

Dhana schreef: Nog even en we kunnen ons alleen maar veilig voelen in ons eigen land met een overal militaire aanwezigheid gelijk aan die van Israël, met onze politici ons maar blijven voorhouden dat dat alles NIETS maar dan ook helemaal NIETS met de islam te maken heeft.
Erger nog, Juncker en Merkel willen NOG meer moslims naar Europa lokken, ongeacht welke hoge vlucht het moslimterrorisme neemt.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16510
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Dhana schreef: Zo werd een reiziger op Schiphol geïnterviewd met de vraag wat hij van al die politie- en marechausseebewaking vond en zijn antwoord was dat het hem een gevoel van veiligheid gaf.
Dat is nu precies de bedoeling van onze smerige vieze huichelachtige onverantwoordelijke politiek. Verschillende politici en verslaggevers hebben in herhaling benadrukt dat je een aanslag niet kunt voorkomen en dat is dan voor het eerst niet gelogen.
Al die heiza en komedie is niet opgezet om de burger een gevoel van veiligheid te geven, maar om na een aanslag, die onvermijdelijk is, met het staalste gezicht van de wereld voor de verzamelde pers te kunnen meedelen: "Wij (de smerige politiek die dit alles zelf heeft geëntameerd) hebben er alles aan gedaan . . . "

Dat smerige zooitje van de politiek doet me denken aan de vuurwerkramp in Deventer. Of de verwoestende vuurzee in de discotheekbar te Volendam. De verantwoordelijke politieke bestuurders hebben beide krankzinnige levensgevaarlijke situaties getolereerd in hun gemeente. Grote vuurwerkopslagplaats in woonwijk en mutvolle discotheek met brandbare aankleding. Ik herinner mij voor wat die klootzakken in Volendam betreft, dat toen ik dertig jaren geleden in Praag was, er een portier voor de discotheek stond die toezicht hield dat er zich niet teveel mensen binnen bevonden. Een portier voor de disco in Nederland dient voornamelijk om Marokkaanse jongeren buiten de deur te houden. Op zich een goede zaak, maar het voorkomt geen doden bij een brand of aanslag wanneer de disco propvol is met jongeren zonder enige bewegingsvrijheid.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 48653
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Mahalingam »

Er is inmiddels maar een stempel voor gemaakt:
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Dhana
Berichten: 7962
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Dhana »

Mahalingam schreef:Er is inmiddels maar een stempel voor gemaakt:
Afbeelding
Wettelijk verplicht om die stempel op de doodskisten en grafstenen te zetten van de slachtoffers van terreuraanslagen.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Pilgrim »

Nice: Een nieuw gedenkteken herinnert aan de slachtoffers van de islamitische vrachtwagenterreur

Geplaatst op 10 januari 2018

Afbeelding

Zondagmiddag jongstleden heb ik heel persoonlijk, maar ook voor de lezers, vrienden, sponsoren van “Philosophia Perennis”, bloemen neergelegd bij het nieuwe gedenkteken in Nice, dat moet herinneren aan de slachtoffers van het islamitische vrachtwagen-bloedbad op 14 juli 2016.

Op het gedenkteken staat:

“EN MEMOIRE DES NOS ANGES” – In herinnering aan onze engelen...

Een troostend motto, dat het leven na de dood tegen de schijnbare zinloosheid van de tragische dood van de slachtoffers doet gelden. Maar eveneens een toespeling op het feit dat deze mensen uitgerekend op de Promenade des Anglais (eigenlijk Promenade van de Engelsen, wier naam echter is afgeleid van het woord “engel”) door de islamitische daders werden gedood.

Bovendien heb ik diep ontroerd het condoleanceregister getekend.

Afbeelding

Het gedenkteken bevindt zich in het park van het Musée Massena, dat in een prachtige oude villa aan de Promendade des Anglais is ondergebracht.

Afbeelding

Bron: https://philosophia-perennis.com

Auteur: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/10 ... enterreur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Pilgrim »

Aanklacht tegen Frankrijk: “Mijn dochter zou de aanslag hebben kunnen overleven”

Geplaatst op 15 juli 2018

Afbeelding

Zwitserland – De Zwitser Sylvain Solioz heeft bij de aanslag in Nice twee jaar geleden zijn partner en zijn kleine dochter verloren. Nu onderneemt hij gerechtelijke stappen tegen de Franse staat.

Bij de islamitische aanslag in Nice op 14 juli 2016 reed de Tunesische dader Mohamed Lahouaiej Bouhlel op de Promenade des Anglais in Nice met een vrachtwagen door een mensenmenigte. Daarbij werden minstens 86 mensen gedood en raakten er meer dan 400 deels zwaargewond. De nu 36-jarige Sylvain Solioz uit het westen van Zwitserland had zijn partner en zijn oudste, destijds 6-jarige, dochter Kageyla verloren.

De tweevoudige vader wordt nog steeds geplaagd door nachtmerries. Solioz is er van overtuigd dat de aanslag verhinderd had kunnen worden. “De veiligheid was onvoldoende, de promenade was lang niet goed genoeg afgesloten”, aldus de Zwitser tegenover het tijdschrift “Blick”. Hij klaagt eveneens aan dat de verzorging van de slachtoffers ter plaatse onvoldoende was. Het zou langer dan 30 minuten geduurd hebben tot zijn dochter naar het ziekenhuis werd vervoerd. Ze zou het wellicht overleefd kunnen hebben wanneer men haar eerder zou hebben verzorgd, aldus de rouwende vader.

Omdat de Zwitser de verantwoordelijken ter verantwoording wil roepen, heeft hij een aanklacht ingediend tegen de Franse staat.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/15 ... overleven/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85274
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Ariel »

Best wel snel. Al na 5 jaar gepakt.
Medeverdachte aanslag met vrachtwagen in Nice 2016 gearresteerd

Een medeverdachte van de aanslag met een vrachtwagen op 14 juli 2016 in het Zuid-Franse Nice is aangehouden. Het gaat om een mogelijke handlanger van de radicaalislamitische dader. Hij werd in het zuiden van Italië gearresteerd, in Sparanise bij Napels.

Volgens Italiaanse media gaat het om een 28-jarige Albanees, die ervan wordt verdacht wapens te hebben geleverd aan de Tunesische dader, die achter het stuur van de truck werd doodgeschoten. Tegen de vermoedelijke medeplichtige was een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd door de Franse justitie.

Slachtoffers
De Tunesische terrorist maakte tijdens zijn dodelijke rit op de avond van de Franse nationale feestdag ruim tachtig slachtoffers. Honderden mensen raakten gewond bij de aanslag op de beroemde Promenade des Anglais langs de kust.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door King George »

Toch nog meerdere verwarde mannen bij de aanslag betrokken? Zo zie je maar: Een schizofreen is nooit alleen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85274
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Ariel »

De rechtszaak begint nu pas? :nietverstaan:
Patrick overleefde terreuraanslag in Nice: ‘Binnen paar seconden was iedereen links van me dood’

In Frankrijk begint maandag de rechtszaak over de aanslag in Nice op 14 juli 2016, waarbij 86 doden vielen. Getuige Patrick Prigent vertelt. ,,Overal lagen doden en gewonden op straat.”

‘Ik liep die avond met vier vriendinnen op de boulevard van Nice. We kwamen voor het vuurwerk. Het was 14 juli, de nationale feestdag, het was enorm druk. Ineens hoorden we herrie. Ik keek om en zag een vrachtwagen zigzaggend op ons afkomen, met zo’n 80 of 90 kilometer per uur. Een witte vrachtwagen, ik weet het nog precies. Hij reed de mensen op de boulevard letterlijk omver. Binnen een paar seconden was iedereen rechts van me nog in leven, en was iedereen links van me dood. Overal lagen lichamen.’’

Patrick Prigent (60) stopt met praten, snikt en huilt. Dan herpakt hij zich.

,,Ik zag het gezicht van de man achter het stuur van die vrachtwagen, want hij reed vlak langs ons. Hij was stoïcijns, heel geconcentreerd. Hij zigzagde om zo veel mogelijk mensen op de boulevard te raken. Ik stuurde de vriendin die naast me liep snel weg, naar huis. De andere drie was ik kwijt. Ik zocht nog op de grond naar kleren of tassen van ze, maar: niets. De vrachtwagen reed toen voor me, op zo’n 50 meter. Ik zag dat hij langzamer ging rijden.

Overal lagen lijken. Het was alsof je in een oorlog verzeild was geraakt. Maar dan onvoorbe­reid en onverwacht

Patrick Prigent
,,Toen hoorde ik de schoten: de chauffeur werd neergeschoten door agenten. Ik dacht: ik moet mensen helpen. Want overal lagen doden en gewonden op straat. Ik ben bij een meisje gaan zitten, ze was gewond aan haar been. Ze moet 16 of 17 zijn geweest. Even later kwam haar oom naar haar toe. Ze vroeg waar haar tante was. Die bleek het niet te hebben overleefd. Pas om 4 uur ’s nachts vond ik de drie vriendinnen terug waarmee ik was gekomen. Ze waren een huis in gevlucht. En ze durfden er niet eerder uit te komen. Ze waren bang dat de aanslag nog door zou gaan.’’

Prigent stopt opnieuw met praten en huilt opnieuw. ,,Overal lagen lijken. Het was alsof je in een oorlog verzeild was geraakt. Maar dan onvoorbereid en onverwacht.”

Bloedbad
Op 14 juli 2016 werd een bloedbad aangericht op de boulevard van Nice, La Promenade des Anglais. De 31-jarige Tunesiër Mohamed Lahouaiej-Bouhlel reed er rond half 11 ’s avonds met een gehuurde vrachtwagen in op de mensenmassa. Er vielen 86 doden. Meer dan 400 mensen raakten gewond. Daarmee was het een van de bloedigste aanslagen ooit in Frankrijk.

Terreurbeweging IS eiste later de verantwoordelijkheid op, hoewel Lahouaiej-Bouhlel niet bekendstond als een radicale moslim en schijnbaar geen contacten had met IS. De dader werd die avond gedood. Vanaf maandag staan acht andere betrokkenen bij de aanslag terecht (zie kader onderin dit artikel).

,,Die avond gebeurde er iets vreemds met me”, vertelt Prigent. ,,Het was alsof ik in een bubbel zat, afgesloten van de horror rondom me. Ik hoorde niets meer, ik rook het bloed niet dat overal lag. Ik was ook niet bang. Daarom bleef ik om mensen te helpen. De angst kwam pas de dag erna. Toen ben ik de hele dag gaan lopen. Rondlopen in Nice. Doelloos. Om mijn hoofd leeg te maken.

,,Ik voelde me nog niet schuldig, dat kwam pas een jaar erna. Het eerste jaar heb ik alleen maar gewerkt, gewerkt en gewerkt. Om er niet aan te de denken. Ik ben ook nog alle ziekenhuizen langs geweest: om te achterhalen wie dat gewonde meisje was bij wie ik op de boulevard ben gebleven. Ik heb haar nooit meer kunnen vinden. Daarna kwam ik in een zwart gat terecht, een tunnel, ik zag geen licht meer.”

Schuldgevoel
,,Ik voelde me schuldig, ik wilde een eind aan mijn leven maken. Ik dacht steeds: had ik maar méér gedaan, had ik maar ingegrepen, dan waren er misschien minder doden. Ik beëindigde de relatie met mijn vriendin. Het lukte me niet meer om tegen haar te zeggen: ‘ik hou van je’. Ik weet niet waarom. Mijn psychiater zei toen: stop! Zo kan het niet doorgaan. Hij liet me opnemen in een ziekenhuis. Om me tegen mezelf te beschermen.”

Pas daarna kon Prigent heel langzaam beginnen met het oppakken van zijn leven. De rechtszaak kan hem daarbij helpen, hoopt hij. ,,Het is voor overlevenden en nabestaanden belangrijk dat justitie haar werk doet. Dat de schuldigen veroordeeld worden. En ik heb ook nog zo veel vragen. Wie was de dader? Hoe kon hij zomaar een vrachtwagen huren? Hoe kwam hij aan de wapens die hij had?’’

,,Het zijn allemaal vakjes in mijn hoofd die ik nog moet invullen. Hopelijk gebeurt dat tijdens dit proces. Lege vakjes opvullen. Dan kan ik eindelijk een bladzijde omslaan. Niet dat het boek dan dicht gaat. Ik leef nog, maar die 14de juli ben ik eigenlijk dood gegaan. Zo voelt het. Ik ben nog steeds bang voor vuurwerk. Ik zie elke dag witte vrachtwagens rijden, en steeds schrik ik weer. Ik sluit mezelf vaak op thuis. Dan doe ik de luiken dicht. Als ik naar vrienden ga, durf ik ’s avonds niet alleen naar huis. En het is al zes jaar geleden, hè?”
  • Megaproces in Parijs
    De rechtszaak die maandag begint over de aanslag in Nice in 2016 is een megaproces. Er staan acht verdachten terecht, er hebben zich meer dan achthonderd overlevenden en nabestaanden aangemeld als civiele partij en er zijn 133 advocaten present. Het proces gaat drieënhalve maand duren.

    De rechtszaak vindt plaats in Parijs, waar een speciale beveiligde zaal is gebouwd in het Paleis van Justitie voor grote terreurprocessen. Het is de derde grote rechtszaak na een aanslag in Frankrijk. De eerdere processen betroffen de aanslag op Charlie Hebdo en de joodse supermarkt in januari 2015, en de aanslagen op concertzaal Bataclan, caféterrassen en het Stade de France in november 2015.

    De dader van de aanslag in Nice, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, werd de avond van zijn terreuractie gedood. De acht verdachten die nu in de beklaagdenbank zitten, worden niet verdacht van medeplichtigheid. Drie van hen worden beschuldigd van ‘deelname aan een terroristische organisatie’ omdat ze meededen aan de voorbereidingen. Maar ze ‘wisten niet precies’ wat Lahouaiej-Bouhlel van plan was, aldus de onderzoeksrechters. De vijf anderen zouden zich hebben beziggehouden met illegale wapenhandel, maar wisten helemaal niets van de aanslag
.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85274
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nice

Bericht door Ariel »

Verdachten bloedige aanslag met vrachtwagen in Nice staan terecht

Acht verdachten staan vandaag terecht voor hun rol bij de aanslag op de Promenade des Anglais in Nice. Daarbij kwamen zes jaar geleden bijna negentig mensen om het leven.

De rechtszaak vandaag is de eerste van een reeks die wordt gevoerd in een Parijse rechtbank, speciaal voor terrorismeverdachten. Nabestaanden en overlevenden zullen tijdens de zittingsdagen ook aan het woord komen. Het proces is live te volgen in een congrescentrum in Nice, maar beelden worden ook online verspreid. De uitspraak volgt naar verwachting in december.

Vuurgevecht
De aanslag gebeurde op 14 juli 2016, een nationale feestdag in Frankrijk. De bekende boulevard in Nice aan de Middellandse Zeekust was daarom erg druk. Kort na de vuurwerkshow in de avond reed een vrachtwagen door de menigte over een afstand van 2 kilometer. De chauffeur, de 31-jarige Tunesiër Mohamed Lahouaiej Bouhlel, werd na een vuurgevecht gedood door de politie.

Er kwamen 15 minderjarigen, 33 toeristen en 38 volwassenen om. 450 anderen raakten gewond. Ieder jaar wordt de aanslag herdacht in Nice.

'Verwachten alles tot niets'
Drie van de verdachten die terechtstaan worden beschuldigd van 'terroristische samenzwering', omdat ze volgens justitie banden met de aanslagpleger hadden. De vijf anderen worden onder meer verdacht van het leveren van wapens aan de chauffeur. De mannen riskeren celstraffen van vijf jaar tot levenslang.

Weinig nabestaanden denken dat gerechtigheid nog mogelijk is, omdat de dader van de aanslag niet meer leeft. "Onze cliënten verwachten alles tot niets van de rechtszaak. Een deel ervan vindt dat de zaak nutteloos is, een ander deel hoopt op veroordelingen", zei een advocaat namens een deel van de families tegen persbureau AP.

De terreurorganisatie Islamitische Staat eiste de verantwoordelijkheid voor het bloedbad op. Franse onderzoekers gingen op zoek naar de banden tussen Lahouaiej Bouhlel en IS, maar konden niet aantonen dat de terreurgroep de aanslag geregisseerd had. Wel was de aanslagpleger geïnspireerd door de denkbeelden van IS.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie