Terreurslachtoffers organiseren zich

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Terreurslachtoffers organiseren zich

Bericht door Pilgrim »

Duitse terreurslachtoffers en nabestaanden willen zich organiseren

Geplaatst op 29 december 2019

Afbeelding

De woordvoerster van de slachtoffers en nabestaanden van de islamitische terreuraanslag op de kerstmarkt op de Breitscheidplatz in Berlijn, Astrid Passin, wil een belangenvereniging voor alle Duitse terreurslachtoffers oprichten. “Ik zal volgend jaar een organisatie oprichten voor Duitse terreurslachtoffers in het binnen- en buitenland”, zei Passin tegenover het “Redactienetwerk Duitsland”. “Het is mijn eerste doel om een nationale herdenkingsdag voor alle terreurslachtoffers in te voeren. Zoiets bestaat tot nu toe niet. Alle betrokkenen hebben het recht om te rouwen.” Tot nu toe zou de focus “vaak op de Breitscheidplatz gericht zijn”, zei Passin. Zij zou zich echter kunnen voorstellen “dat sommige mensen zich daardoor benadeeld voelen”.

Die zou ze willen helpen. “Daarbij gaat het ook om de mensen die in de toekomst slachtoffer zullen zijn.” De Berlijnse, die bij de aanslag haar vader verloor, taxeert het aantal door de aanslag op de Breitscheidplatz getroffen mensen op 80 tot 100 personen. Er zouden echter ook Duitsers, die door terreuraanslagen in het buitenland getroffen zouden zijn, naar de herdenkingsdag op 19 december zijn gekomen. “Zij hebben geen mogelijkheid om in het land, waarin ze iemand verloren hebben, een soort waardering te ervaren. Zij staan ons terzijde en voelen zich op hun beurt bij ons goed opgeborgen. Deze mensen spelen anders geen rol meer. Ook dat moet veranderen.”

Passin beklaagt bovendien dat de verzorging van de slachtoffers en nabestaanden nog steeds onvoldoende zou zijn. Bij slachtoffers, die niet meer kunnen werken, zou er daarom sprake zijn van angst om hun bestaan. “Veel betrokkenen weten niet meer hoe ze verder moeten leven en glijden af naar Hartz-IV-niveau. Buiten hun schuld om”, aldus de woordvoerster. Anderen zouden alleen nog maar met pillen op de been blijven. “Zij moeten geholpen worden en er moet voor hen een waardig leven mogelijk worden gemaakt – zonder financiële nood.”

De hervorming van het slachtofferpensioen zou echter pas in 2024 in werking treden. Tot dat moment zou er een veel te groot gat bestaan, waarin de oude wet nog zou gelden, aldus Passin verder. “Eerste helpers vallen volledig door het raster en er wordt nauwelijks rekening met hen gehouden. Ze zouden het rode tapijt voor hen moeten uitrollen!” De woordvoerster waarschuwde dat men “zich niet zou moeten verbazen wanneer betrokkenen, die constant met hun trauma geconfronteerd worden, op een bepaald moment een punt bereiken waarop ze niet meer willen leven. Dat zou fataal zijn.”

Gezien de steeds nieuw opduikende en tot nu toe onbekende informatie over achtergronden van de aanslag zouden betrokken uiteindelijk “het gevoel hebben dat ze ons niet de waarheid vertellen”, zei Passin met het oog op de veiligheidsautoriteiten en noemde de Duitse geheime dienst en de binnenlandse veiligheidsdienst. “Deels moeten parlementariërs immers zelfs voor het federaal constitutionele gerechtshof klagen om aan aktes, beeld- of videomateriaal te komen. Dat kan en mag niet en geeft het beeld door van een blokkade en een vertragingstactiek. Ons vertrouwen werd verspeeld”, aldus de woordvoerster.

De Tunesiër Anis Amri had op 19 december 2016 een Poolse vrachtwagen gekaapt en daarmee de aanslag op de kerstmarkt op de Breitscheidplatz in Berlijn gepleegd. Daarbij werden twaalf mensen gedood en raakten tientallen zwaargewond.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/29 ... ganiseren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie