Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 23, 2019 12:38 pm

Afgeblazen militaire aanval op Iran

Geplaatst op 23 juni 2019

Afbeelding

Het Witte Huis heeft de aanval op nucleaire installaties in Iran afgeblazen, omdat is gebleken dat door verraad de Iraniërs al op de hoogte waren van de komst van de Amerikaanse bommenwerpers, waardoor zij op tijd hun installaties konden beschermen met luchtafweersystemen. Aangezien er binnen de Amerikaanse regering en de Democraten alsmede de Republikeinen maar een paar mensen en de Europese bondgenoten wisten van de aanval, wordt er een onderzoek gestart naar wie de hele operatie heeft verraden.

Het meest voor de hand liggend is een Europese bondgenoot, want de bemanning van een bommenwerper heeft berichten onderschept dat vanuit een NAVO-lidstaat werd doorgegeven aan Iran over de ophanden zijnde aanval, waarop Trump de actie heeft afgeblazen. Het meest voor de hand liggend is Duitsland dat het verraad heeft gepleegd, omdat Trump niet door één deur kan met Merkel, persoonlijk niet en politiek niet. Maar vergeet Nederland ook niet met die verraderlijke Rutte en zijn elite. Als Trump erachter komt wie van zijn “vrienden” zijn mensen hebben verraden, kan het wel eens gauw zijn afgelopen met de NAVO…

Door: “Bezige Bij”

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/23 ... l-op-iran/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jun 24, 2019 12:04 am

Veiligheidsadviseur John Bolton: Iran moet “bezonnenheid” van de VS niet verwarren met “zwakte”

Geplaatst op 23 juni 2019

Afbeelding

Na het afblazen van een vergeldingsaanval heeft de Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton (foto) Iran ervoor gewaarschuwd om de “bezonnenheid” van de Amerikaanse regering niet te verwarren met “zwakte”.

“Noch Iran noch welke vijandelijke speler dan ook zouden de voorzichtigheid en bezonnenheid van de VS met zwakte moeten verwarren”, zei de nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump vandaag in Jeruzalem. Het Amerikaanse leger zou “klaar zijn voor actie”.

Niemand zou aan Iran een jachtlicentie voor het Midden-Oosten hebben gegeven, zei Bolton voor een ontmoeting met de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Bolton wil in Jeruzalem ook zijn collega´s uit Israël en Rusland, Meir Ben-Schabbat en Nikolai Patroesjev, ontmoeten. De gesprekken zouden met het oog op de actuele ontwikkelingen in de regio nog belangrijker zijn geworden, zei Bolton.

Amerikaanse verkenningsdrone in het Iraanse luchtruim neergeschoten
De Iraanse Revolutionaire Gardes hadden donderdag een Amerikaanse verkenningsdrone neergehaald. Teheran verklaarde dat het onbemande toestel het Iraanse luchtruim geschonden zou hebben. Washington wees deze voorstelling van zaken van de hand.

De Amerikaanse president Trump had eerst een militaire vergeldingsaanval overwogen, maar deze daarna weer afgeblazen. Zoals Amerikaanse media gisteren berichtten, gaf Trump in plaats daarvan opdracht aan het Amerikaanse cybercommando om als vergelding cyberaanvallen tegen Iran te starten. De cyberaanvallen richtten zich tegen Iraanse raketcontrolesystemen en een spionagenetwerk.

Trump kondigt nieuwe sancties tegen Iran aan
Trump kondigde gisteren bovendien nieuwe “belangrijke” sancties tegen Iran aan. De extra strafmaatregelen zouden vanaf maandag gelden, schreef Trump op Twitter, zonder daarbij meer details te noemen over de aard en de omvang van de sancties. Bolton zei hierover dat de sancties al enige weken gepland zouden zijn en officieel maandag verkondigd zouden moeten worden. “Houd de vinger aan de pols”, voegde hij er aan toe.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/23 ... et-zwakte/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 25, 2019 1:31 am

Van mijn neef...

Hallo Pilgrim,

Hier een clipje, één van de enorme hoeveelheid die ik bekijk, maar deze was zeer de moeite waard. Een clip van Alex&Alex (=Alexander Christoforou [Cyprioot] en Alexander Mercouris [Brit met Griekse wortels]). Ze bespreken Trump’s besluit om geen catastrofale oorlog te ontketenen tegen Iran, en dan in het bijzonder het enorme contrast tussen Tucker & Hannity. Hannity komt uit de verf als een enorme neocon en Tucker is de “voice of reason”. Opmerkelijk: Tucker is ooit op bezoek geweest bij Alex Jones. De geestverwantschap is merkbaar. The Duran is een zeer aanbevelenswaardig kanaal.

The Duran: Hannity meltdown exposes thirst for war with Iran. Tucker is voice of reason [42m36s]
The Duran - Gepubliceerd op 24 jun. 2019Groeten,
Politicvs
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 25, 2019 11:46 pm

Sancties VS tegen Ayatollah Khamenei: Iran zegt dat diplomatie ‘permanent’ voorbij is

Posted on 25/06/2019

Afbeelding
Afbeelding: Getty Images (4).

‘Trump kan oorlog mogelijk niet meer vermijden’ – Iran wil Westen mee laten lijden onder olie sancties

Een woordvoerder van het Iraanse ministerie van BuZa heeft verklaard dat ‘de zinloze sancties tegen de Iraanse leider en de topdiplomaat van het land de permanente afsluiting van het diplomatieke pad met de Amerikaanse regering betekent.’ In plaats van een militaire vergeldingsaanval besloot president Trump om Iran op een andere manier te straffen voor het neerhalen van een Amerikaanse drone, namelijk door de leiders van de Islamitische Republiek rechtstreeks met harde sancties te treffen. Analisten zijn bang dat een aanstaande oorlog tussen de VS en Iran (en hun bondgenoten) nu toch onvermijdelijk is geworden.

‘Khamenei vernederd door Trump’
Trump tekende gisteren een decreet waarmee de opperleider van het land, Ayatollah Khamenei, de toegang tot belangrijke financiële middelen wordt ontzegd. Het is voor het eerst dat de Shi’itische geestelijke leider rechtstreeks door sancties wordt getroffen. Ook minister van BuZa Javad Zarif krijgt later deze week met vergelijkbare maatregelen te maken.

‘We zullen nooit toestaan dat Iran ooit een kernwapen krijgt,’ aldus Trump. Volgens zijn minister van Financiën worden ‘letterlijk tientallen miljarden dollars bevroren. Deze sancties zijn zeer effectief.’ (1)

Israëlische analisten betwijfelen dit. Volgens hen heeft Khamenei zijn tientallen miljarden dollars verdeeld over tal van geheime fondsen, en is het zeer onwaarschijnlijk dat de Amerikanen in staat zijn die allemaal te bevriezen. De sancties tegen Khamenei ‘zijn dan ook meer een persoonlijke belediging, een vernederende aanval op zijn eer. Nu de twee leiders van de VS en Iran hun handschoenen hebben neergelegd en een persoonlijk duel zijn aangegaan, zal de patstelling tussen hun landen waarschijnlijk gewelddadiger worden.’ (2)

Iran ‘had geen andere keuze na verwoestende sancties’
Analist Patrick Cockburn wijst erop dat de sancties die Amerika instelde na het terugtrekken uit het nucleaire verdrag in 2018 ‘verwoestend zijn voor de Iraanse economie. Het Amerikaanse ministerie van Financiën is een dodelijkere internationale macht dan het Pentagon… Iran had geen andere keuze dan het conflict te escaleren. Het wil ervoor zorgen dat de VS, de Europese en Aziatische machten, en de regionale Amerikaanse bondgenoten Saudi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, (ook) wat pijn voelen.’

Een nieuwe grondoorlog zoals in Irak en Afghanistan zit er tegen Iran echter niet in, nog even los van het feit dat Trump militaire interventies zoals deze altijd fel van de hand heeft gewezen. Hij is dan ook de eerste president in lange tijd die geen nieuwe oorlog begon (terwijl zijn bewierookte voorganger Obama onder meer Libië en Syrië liet platbombarderen).

Eind jaren ’80 begeleidden Amerikaanse marineschepen olietankers door de Perzische Golf, en werden diverse Iraanse schepen en kustinstallaties aangevallen. Een herhaling van deze tanker oorlog is zeker mogelijk, maar de omstandigheden zijn in de tussentijd zeer ten gunste van Iran veranderd. Nadat ze al vele gevechten hebben gewonnen heersen Shi’itische moslims van de grens met Afghanistan tot de Middellandse Zee kust in Libanon. Ook de door Iran gesteunde Houthi rebellen in Jemen hebben de verwoede pogingen van Saudi Arabië en de V.A.E. hen te vernietigen overleefd.

Eén incident verwijderd van oorlog
De VS staat er economisch en financieel een stuk slechter voor dan onder toenmalig president Ronald Reagan. ‘Stel dat de prikaanvallen op de de tankers inderdaad werden uitgevoerd door Iran, wat waarschijnlijk lijkt,’ vervolgt Cockburn. ‘Het doel daarvan is de boodschap overbrengen dat als Irans olie export afgesneden kan worden, dat ook met de andere olieproducenten in de Golf kan gebeuren. Trump denkt dat hij het moeras van weer een Midden Oosten oorlog kan vermijden, maar hij zou er inmiddels al te diep in kunnen zitten.’

Eén enkel nieuw incident, bijvoorbeeld een tweede Amerikaanse drone die door Iran wordt neergehaald, zal Trump vermoedelijk niet opnieuw militair onbeantwoord kunnen laten. De beperkte vergeldingsaanvallen die daarop zullen volgen zullen de olieprijzen verder de hoogte in drijven, en de toch al wankele wereldeconomie in nog zwaarder water brengen – zeker als het geweld in de Golf uit de hand loopt, en Iran zijn voortdurende, ook afgelopen week weer geuite dreigementen om als vergelding Israël aan te vallen waar maakt.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) DEBKA
(3) The Unz Review via Zero Hedge
(4) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/s ... oorbij-is/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 30, 2019 2:31 am

Amerikaanse cyberaanval op Hezbollah mislukt; angst voor oorlog neemt toe in Israël

Posted on 28/06/2019

Afbeelding
Anti-Israël mars van Hezbollah in Beirut. (Archief afbeelding: Getty Images (7)).

Waarnemende Amerikaanse minister Defensie krijgt NAVO niet mee voor eventuele aanval op Iran

Afgelopen zondag 23 juni heeft het Amerikaanse cybercommando een aanval uitgevoerd op de Shi’itische Kata’b Hezbollah militie, één van Irans belangrijkste ‘proxy’s’ in Libanon. Doel was om een nieuw commandocentrum, vanwaar raketten van het islamitische terreurleger worden aangestuurd, uit te schakelen. Volgens Israëlische analisten is de aanval zo goed als zeker mislukt, wat de Joodse staat in grote onzekerheid en zelfs angst brengt voor oorlog, mede omdat Hezbollah deze week opnieuw waarschuwde dat een Amerikaanse aanval op Iran vergolden zal worden met een massale aanval op Israël.

De Kata’b militie is een Iraakse tak van Hezbollah en heeft sinds kort een commandocentrum in Libanon. De Amerikaanse aanval, kort na het afsluiten van een van Israëls grootste militaire oefeningen rond een toekomstige oorlog met Hezbollah ooit, zou zich hebben gericht op het communicatienetwerk tussen de centrale en de lanceerinstellingen. Omdat noch Kata’b, noch Hezbollah, noch de Amerikanen iets kwijt wilden over de aanval, vermoeden Israëlische defensie specialisten dat deze deels of compleet is mislukt. (1)

Grote ongerustheid in Israël
In Israël is in militaire en politieke kringen grote ongerustheid ontstaan, omdat de (mislukte) aanval een duidelijke voorbode lijkt te zijn van een grote oorlog. De Amerikanen zouden hebben willen voorkomen dat het Iraanse proxyleger Hezbollah zijn raketten, waar het naar schatting zo’n 100.000 op Israël heeft gericht, kan afschieten.

Een indirecte oorlogsdaad zoals een cyberaanval op een militair doelwit lijkt alleen te worden gedaan om de weg vrij te maken voor een echte ‘hete’ oorlog, zeker omdat het Amerikaanse cybercommando rond dezelfde tijd ook een aanval op Iraanse overheidsdoelen zou hebben uitgevoerd. Hezbollah sheikh Naim Qassem zei overigens dat een Amerikaanse oorlog met Iran niet waarschijnlijk is, omdat president Trump de uitbreiding van zo’n oorlog over het hele Midden Oosten niet zal kunnen voorkomen. (6)

Piloten melden GPS storingen boven Israël
Het is denkbaar dat de vreemde GPS storingen in het luchtruim van Israël afgelopen woensdag een vergelding waren voor de Amerikaanse cyberaanval. Veel piloten van verkeersvliegtuigen meldden dat hun verbinding met GPS satellieten plotseling werd verbroken. (2)

Sommige bronnen wezen een Russische basis in Syrië als schuldige aan, maar Moskou ontkent iedere betrokkenheid: ‘Fake nieuws, dat we niet serieus kunnen nemen.’ (5).

VS krijgt NAVO niet mee voor eventuele aanval op Iran
Een dag later kreeg de waarnemende Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper bij de NAVO bondgenoten in Brussel nul op het rekest voor verzoek om steun voor een eventuele aanval op Iran. Frankrijk, Duitsland en andere landen riepen de VS juist op om terug te keren naar het nucleaire akkoord met Iran (3), dat volgens bronnen bij het IAEA in Wenen toch lijkt te zijn teruggekomen op het besluit om de uraniumverrijking boven de afgesproken limiet op te voeren. Volgens een bron is dit vooral te danken aan de diplomatie van Europese regeringen (4).

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) Ynet News
(6) Ynet News
(7) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/a ... in-israel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15621
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Jul 01, 2019 6:54 pm

OORLOG

Kom op nou toch en hou op met gezeik over oorlog! Er is nog nooit iets anders geweest dan oorlog in de wereld van het bestaan van de (aap)mens. De mens zelf heeft bedacht dat God de eerste (klootzak) was die oorlog genereerde tussen hem als de almachtige hansworst en de mens. En zo is het altijd al geweest. Vandaar het op schrift gestelde De Bijbel. Duidelijk! Geen speld tussen te krijgen. De grootste lachwekkende roman voor wie niet in sprookjes gelooft maar die wel weet te waarderen. En vol met tegenstrijdigheden over God. Want God is goed, maar komt over - tenminste bij mij - als een uiterst onbetrouwbare miezerige psychopaat, geboren in het jaar van de teloorgang van de wetenschap. En eerlijk is eerlijk, de meeste wetenschappers waren en zijn haast altijd atheïst. Bedenk hierbij wel dat uitzonderingen de regel onderstrepen en NIET bevestigen!

Maar los daarvan. We moeten uitkijken voor die engerd van de Christenunie, Segers. Een geesteszieke man die overtuigd is dat wij de oorzaak zijn van de opwarming van de aarde en dat om God tegemoet te komen in zijn liefderijke goedheid, wij zijn goedheid jegens de mens niet mogen bruuskeren. Wij zijn zondaars! Wij verpesten de aarde. En dat zullen we weten. Betalen! Want ook betalen is een vorm van boete doen. De vieze smerige walgelijke rooms-katholieke kerk, die helaas in Hans Jansen zijn gelijke vond, weet daar alles van.

Hallo klootzak Segers! Wat is het probleem? Heeft God ons nu een vrije wil gegeven of niet? En dan gaat God, wanneer er dingen zijn die hem niet bevallen, ingrijpen en onze vrije wil op non-actief zetten?

Wie nadenkt en zijn hersens gebruikt, zal beseffen dat het de reputatie van God aangaat om de mens niet ten onder te laten gaan. Omdat daarmee al zijn gewaande succes in het voortraject van de schepping als een walgelijke misselijk makende scheet in het duister valt.

Laat ik het anders zeggen dat pas echt logisch wetenschappelijker klinkt:

DE NATUUR LAAT ZICH NIET DWINGEN
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Do Jul 04, 2019 1:51 am

Spoedoverleg over mogelijk vuurgevecht tussen Amerikaanse en Russische onderzeeërs

Posted on 03/07/2019

Afbeelding
Explosies in de verte, nadat Israëlische raketten een Iraans/Syrisch militair doelwit raakten (afbeelding: (5)).

Ook tussen VS / Israël en Iran lopen de spanningen verder op

Volgens doorgaans goed ingelichte Israëlische inlichtingenspecialisten heeft een Amerikaanse onderzeeër gisteren in de wateren bij Alaska een Russische kernonderzeeër onderschept. De laatste vuurde daarop een Balkan 2000 torpedo af, die de Amerikanen op de vlucht deed slaan. In Washington en Moskou volgde onmiddellijk spoedoverleg over het korte vuurgevecht.

Vicepresident Mike Pence werd zonder verklaring weggeroepen van een bijeenkomst in New Hampshire en met spoed naar het Witte Huis gehaald. In Moskou schrapte president Putin een afspraak en spoedde zich naar het Kremlin, om daar te overleggen met zijn minister van Defensie en militaire leiders.

Officieel was dat vanwege het nieuws dat 14 bemanningsleden in ‘Russische wateren’ door het vrijkomen van giftige gassen waren omgekomen na een brand in een ‘experimentele (kern)onderzeeër’ van het type AS-12, wat u ook in de reguliere media hebt kunnen lezen. Dit kan echter ook een losstaand incident zijn geweest. Een AS-12 onderzeeër wordt vaak gebruikt voor spionage missies. Een oorzaak van de brand wordt niet genoemd. (1)

Iran dreigt uranium limiet te doorbreken
Ook de spanningen met Iran lopen verder op. Media berichtten dat Iran de in het kernverdrag afgesproken limiet van 300 kilo verrijkt uranium inmiddels heeft overschreden (2). President Rouhani dreigt de Europeanen ermee dit vanaf zondag officieel te gaan doen als de EU niet snel de Amerikaanse sancties tegen de Islamitische Republiek omzeilt en compenseert. ‘We gaan onze uraniumverrijking net zover opvoeren als we zelf willen.’

President Trump reageerde dat Iran ‘met vuur speelt’. Ook zijn Franse collega Macron roept Teheran dringend op om de maatregel weer terug te draaien. China verklaarde Irans stap ‘te betreuren’, maar zei er wel bij dat deze wordt veroorzaakt door ‘de toenemende Amerikaanse druk op Iran’. (3)

In Iran wordt ondertussen de doodstraf geëist tegen een aantal burgers met dubbele nationaliteit omdat ze voor de VS en de CIA zouden hebben gespioneerd. Vorige maand werd een voormalige leverancier van het ministerie van Defensie om deze reden geëxecuteerd. (4)

Israël valt opnieuw Iraanse doelen in Syrië aan
Afgelopen maandag viel de Israëlische luchtmacht vanuit het Libanese luchtruim 10 doelwitten van Iran en Hezbollah in Syrië aan, waaronder opnieuw het militaire vliegveld bij Damascus. Enkele Israëlische raketten zouden zijn onderschept, maar overal werden luide explosies gezien en gehoord. Bij de aanvallen zouden zeker vier mensen zijn omgekomen. (5)

Militaire bronnen melden dat Israël zijn operaties mogelijk gaat uitbreiden naar Irak. De gewapende drones waarmee op 14 mei olie installaties in Saudi Arabië werden aangevallen blijken namelijk niet in Saudi Arabië, maar in Irak te zijn afgeschoten. De Iraanse Revolutionaire Garde lijkt daarmee Irak toe te voegen aan het oorlogsfront in Syrië en Jemen.

De ‘zekere’ conclusie van Mossad directeur Yossie Cohen dat Iran achter de aanvallen op olietankers en –installaties zit, wordt echter nog niet hardop gedeeld door president Trump en de Israëlische premier Netanyahu, vermoedelijk omdat een militaire aanval op de Islamitische Republiek dan echt onvermijdelijk wordt. (6)

Xander

(1) DEBKA
(2) Ynet News
(3) Ynet News
(4) DEBKA
(5) DEBKA
(6) DEBKA

https://www.xandernieuws.net/algemeen/s ... derzeeers/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71867
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Ariel » Zo Jul 14, 2019 1:08 pm

Paul Cliteur: 'Dit kan de eeuw van de godsdienstoorlogen worden'

Het wordt tijd dat het Westen zijn naïeve houding tegenover het Syrische conflict opgeeft en president Bashar al-Assad steunt. Anders dreigt de wanorde zich naar Europa te verspreiden, zegt rechtsgeleerde en filosoof Paul Cliteur. 'De 21ste eeuw kan zomaar de eeuw van de godsdienstoorlogen worden'.

Wat is voor u het nieuws van de dag?
'Ik las dat Nederland niet meer in Syrië wil ingrijpen, omdat de Russen daar aan het bombarderen zijn geslagen. Dat is groot nieuws, want de Syrische situatie heeft grote gevolgen voor de vluchtelingenstroom waarmee we hier te maken hebben.'

Neemt de Nederlandse regering daarmee de juiste beslissing?
'Nee, ik denk dat de westerse regeringsleiders de verkeerde diagnose stellen. De gedachte achter ons beleid is sinds de Arabische lente - die inmiddels in een Arabische herfst is veranderd - dat de dictators in het Midden-Oosten weg moeten, soms met onze steun. In werkelijkheid zijn die dictators, hoewel verre van ideaal, zeer te prefereren boven de islamistische bewegingen die het verzet tegen hen leiden.

'Assad behoort bijvoorbeeld als Alawiet tot een minderheidsgodsdienst en heeft een zekere religieuze tolerantie in zijn land behouden. Islamitische Staat streeft een theocratie na waarin geen ruimte is voor mensen met een ander geloof of voor homoseksuelen, dat is veel erger.'

U spreekt alsof er alleen te kiezen valt tussen Assad en IS. En het Vrije Syrische Leger dan?
'Het is simpelweg geen realistische gedachte dat de gematigde oppositie deze strijd gaat winnen. IS oefent een veel sterkere aantrekkingskracht op mensen uit, op gelovigen in Syrië en in ons eigen land.

'Die aantrekkingskracht van de radicale islam wordt door het Westen onderschat. Wij denken dat die jihadisten een beetje gek zijn, maar dat klopt niet. Deze mensen worden bewogen door een ideologie die een serieuze uitdager is van de westerse liberale samenleving.

'Obama, Cameron, Ban Ki-moon, al deze leiders zeggen dat dit conflict niet om godsdienst gaat. Daar gaat het juist wel om. Onze samenleving is dusdanig geseculariseerd dat we niet snappen dat mensen bereid zijn te sterven voor hun geloof. In de zestiende en zeventiende eeuw, toen Europa werd verscheurd door godsdiensttwisten, begrepen ze dat wel. Als onze leiders dit probleem niet op een andere manier gaan aanpakken, wordt ook de 21ste eeuw een tijdperk van godsdienstoorlogen.'

Wat is volgens u dan het antwoord?
'We moeten secularisering en atheïsme omarmen. Daarmee bedoel ik niet alleen dat het Westen meer afstand moet scheppen tussen religieuze instanties en de staat, zoals de Noorse regering heeft gedaan, maar dat staatskerken eigenlijk overal ter wereld zouden moeten verdwijnen. Ook in het Midden-Oosten.'

Is het wel realistisch om dat van de Arabische landen te verwachten?
'Mensen doen daar onnodig cynisch over. In landen als Saoedi-Arabië heb je ook lieden rondlopen als Raif Badawi, de blogger die omwille van zijn kritiek op het regime gegeseld werd. Als je naar zijn idealen kijkt, is het gewoon liberalisme wat hij aanhangt. Het Westen had hem kunnen steunen en druk op de Saoedi's kunnen leggen om hem toleranter te bejegenen. Dat is niet gedaan, omdat ons zakenleven daar te veel belangen heeft.

'Zelfs het regime van Assad was al een stap in de goede richting. Hij bejegende religieuze minderheden veel beter dan bijvoorbeeld de theocratische republiek Iran of de theocratische monarchie in Saoedi-Arabië.'

U vindt het dus belangrijker om seculiere regimes te steunen dan om democratie te bevorderen.
'Laat ik het zo zeggen: de rechtsstaat en liberale rechtsorde zijn belangrijker dan democratie. Bij een rechtsstaat hoort namelijk ook een bepaalde mate van godsdienstvrijheid, vrijheid van expressie en scheiding van kerk en staat.

'Secularisering is echt het beste antwoord op de problemen van dit moment. Ikzelf probeer dat op mijn manier te bevorderen. Ik breng binnenkort samen met Dirk Verhofstadt het Atheïstisch woordenboek uit, een boek waarin we aan de hand van historische personages en thema's laten zien hoe het atheïsme en de scheiding van kerk en staat de wereld een betere en tolerantere plek hebben gemaakt. Op die manier willen we mensen overtuigen om deze idealen na te streven.'

Denkt u echt dat een IS-aanhanger zo'n boek gaat lezen?
'Je moet een beetje optimistisch zijn. Zoals ik al zei: deze mensen zijn niet gek, ze zijn met rede begaafd. Iedere jihadist is in zijn leven meermaals van mening veranderd. Zoals ik in theorie recruteerbaar ben voor de jihad, kan elke islamist de liberale samenleving omarmen.

'Het is typisch Nederlands om ervan uit te gaan dat mensen niet van uitgangspunten kunnen veranderen. Het is wellicht een overblijfsel uit de verzuiling, waarin je elkaars levensovertuiging hoorde te accepteren. Maar je kunt er prima de discussie over aangaan.'

Mede door het conflict in Syrië komen dit jaar 1,4 miljoen vluchtelingen naar Europa, stelt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Hoe denkt u dat Nederland daar het best mee om kan gaan?
'Allereerst moeten we het probleem in Syrië zelf oplossen, via een internationale coalitie die samen met Assad de orde herstelt. Dan kunnen veel vluchtelingen terug. Maar zelfs als dat lukt, denk ik dat het onvermijdelijk is dat binnen Europa de politiek van open grenzen op de schop gaat.'

Waarom denkt u dat?
'De staat heeft als belangrijkste taak om de orde te bewaren en de veiligheid van zijn burgers te garanderen. Met de huidige problemen in het Midden-Oosten en het gebrek aan middelen om de grenzen te controleren lukt dat steeds minder goed. Het beste voorbeeld hebben we op 7 januari in Frankrijk gezien, waar de staat niet kon voorkomen dat in twee dagen tijd de redactie van Charlie Hebdo werd uitgemoord en in een Joodse supermarkt vier mensen door de jihadisten Saïd en Chérif Kouachi werden omgebracht.

'Ik las gisteren dat de nieuwe redactie van Charlie Hebdo in een geheim pand is ondergebracht, omdat de politie anders niet in staat is hun veiligheid te garanderen. In deze situatie is het onontkoombaar dat de staat zijn slagkracht vergroot. Het strenger controleren of sluiten van de grenzen is hierbij een belangrijk middel.'

Kunnen de migratie en de veiligheid dan niet op Europees niveau worden gegarandeerd?
'Dat is lastig. Er hangen wat staten in de Europese Unie die nauwelijks nog bij Europa horen, zoals Griekenland, waar een groot deel van de migranten aankomt. Je kunt niet meer van de Grieken verwachten dat ze enthousiaste Europeanen zijn.'

U doelt op de Griekse schuldencrisis en de afgedwongen bezuinigingsmaatregelen. Vandaag bleek dat veel Griekse scholen niet meer opengaan omdat er geen geld is. Hebben de Grieken dat aan zichzelf of aan de andere Europese landen te danken?
'Een beetje van beide. Ik heb natuurlijk een professionele voorliefde voor Griekenland, want het feest van de westerse beschaving is voor een belangrijk deel te danken aan het filosofische kapitaal van Socrates, Plato en hun collega's. Daarom kunnen de Grieken bij mij veel potjes breken, maar daarvan hebben ze al veel aan gruzelementen geslagen.'De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 30, 2019 2:19 am

Libanon en Irak noemen talrijke Israëlische aanvallen op Iraanse doelen oorlogsverklaring

Posted on 29/08/2019

Afbeelding
Wekelijks, bijna dagelijks zelfs, licht ergens in het Midden Oosten plotseling het nachtelijke duister fel op, en worden (pro-)Iraanse strijders en militairen verrast door Israëlische bommen, raketten of drones. (Afbeelding: (3)).

Israël dreigt Hezbollah en Libanon met ‘verwoestend antwoord’ bij zelfs de kleinste vergeldingsaanval – Libanese leger in hoogste staat paraatheid gebracht, opent vuur op Israëlische drones – Hamas geeft toe dat explosies in Gaza werden veroorzaakt door ISIS

Hoge officials van Libanon en Irak hebben de Israëlische raket-, lucht- en drone aanvallen van de afgelopen weken op (pro-) Iraanse doelen in hun landen letterlijk een ‘oorlogsverklaring’ genoemd. Nadat een Iraanse officier die bij de islamitische terreurgroep Hezbollah was gedetacheerd midden in Beirut het slachtoffer werd van een ongekende en spectaculaire Israëlische drone aanval, stelde het geschrokken Hezbollah via stille diplomatieke kanalen een ‘gelimiteerde’ vergeldingsaanval op Israël voor, bedoeld om een groter conflict te voorkomen. Israël weigerde dat te accepteren, en waarschuwde dat zelfs op de kleinste vergeldingsaanval op een burger of militair doelwit een verwoestend antwoord zal komen, dat ‘massale schade’ aan Libanon zal toebrengen. (1)(3)

Israëlische militaire operaties tegen Iran in Libanon, Syrië en Irak
De handschoenen lijken definitief uit te zijn gegaan in Jeruzalem, of in ieder geval één van de handschoenen waarmee de regering Netanyahu al jaren zijn vele vijanden aanpakt. Afgelopen weekend vloog er plotseling een Israëlische verkenningsdrone laag over de straten van Beirut. Het onbemande vliegtuigje kon worden neergehaald, maar niet voordat het belangrijkste doelwit, een liaisonofficier van de Iraanse Al Qods bevelhebber generaal Qassem Soleimani die de Shi’itische terreurbeweging Hezbollah aanstuurt, was gelokaliseerd. Een tweede, met een bom bewapende drone vernietigde vervolgens de auto waar de Iraniër was ingestapt. (4)

De drone aanval in Beirut, die door generaal Soleimani ‘krankzinnig’ werd genoemd, viel samen met een Israëlische raketaanval op een basis bij Damascus, waar Iraanse drones in gereedheid werden gebracht voor een aanval op Israël. De drones zouden allemaal zijn vernietigd. (5)

De nacht erop vielen Israëlische drones en/of gevechtsvliegtuigen in Libanon doelen van Hezbollah en de Palestijnse terreurgroep PFLP aan. Al de volgende dag volgende een nieuwe Israëlische operatie diep in Libanon, waarbij in de Beeka Vallei een leider van de PFLP-GC werd geëlimineerd.

Irak en Libanon spreken van ‘Israëlische oorlogsverklaring’
De machtige Fatah Coalitie in het Iraakse parlement sprak na minstens drie aanvallen met F-35 gevechtsvliegtuigen en drones in vijf weken tijd op Iraanse militaire doelen over een ‘Israëlische oorlogsverklaring’, en eiste daarom de terugtrekking van alle Amerikaanse troepen. Premier Abdul-Mahdi wil daarnaast een onmiddellijk einde aan ‘alle ongeautoriseerde vluchten’ boven het land. (5)

De diverse Israëlische aanvallen op pro-Iraanse bondgenoten in Libanon, Syrië en Irak in slechts 24 uur tijd werden ook door de Libanese president Michael Aoun scherp veroordeeld. De drone aanvallen in zijn land noemde hij letterlijk ‘een oorlogsverklaring’. (2) Vandaag opende het Libanese leger bij de zuidelijke grens het vuur op meerdere Israëlische verkenningsdrones. (7)

ISIS aanslagen in Gaza
Ondertussen krijgt de Israëlische regering steun van Egypte, dat Hamas waarschuwde dat het alle banden met de terreurorganisatie zal verbreken als er nieuwe raketaanvallen op Israël worden uitgevoerd.

Hamas heeft nog meer zorgen. De Palestijnse terroristen gaven toe dat de explosies afgelopen dinsdagavond in Gaza niet zijn veroorzaakt door Israël, maar door ISIS, dat enkele zelfmoordaanslagen heeft gepleegd. In 2018 verklaarde de Sinaï tak van ISIS de oorlog aan ‘het afvallige’ Hamas omdat de organisatie afspraken heeft gemaakt met de Joodse staat. (6)

Risico op grote oorlog neemt toe
En dan zijn er nog de vuurgevechten tussen het Syrische leger en de door Turkije gesteunde islamitische rebellen in het noorden van Syrië. Vorige week jaagden Russische gevechtsvliegtuigen boven Syrië Turkse F-16’s weg, waarbij het bijna tot een luchtgevecht kwam. Ook de olietanker spanningen met Iran in de Perzische Golf en daarbuiten blijven onverminderd hoog.

Het gevaar van een nieuwe grote oorlog in het Midden Oosten bestaat natuurlijk al veel langer, al voeren Israël en Iran feitelijk al jaren een proxy oorlog tegen elkaar. Nu zoveel landen op zoveel fronten actief zijn, en Israël met de regelmaat van de klok en voor het eerst openlijk in drie Arabische landen militaire operaties uitvoert, lijkt de kans dat op een dag onbedoeld of bedoeld iets helemaal mis gaat en die grote oorlog inderdaad uitbreekt, steeds groter te worden.

Xander

(1) DEBKA
(2) Zero Hedge
(3) DEBKA (/ afbeelding)
(4) DEBKA
(5) Zero Hedge
(6) Zero Hedge
(7) DEBKA

https://www.xandernieuws.net/algemeen/l ... erklaring/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 05, 2019 4:06 pm

VS zegt Israël volledige steun toe voor aanstaande grote aanval op Hezbollah

Posted on 05/09/2019

Afbeelding
Hezbollah werkt aan het nauwkeuriger maken van Iraanse Zelzal-2 raketten (afbeelding: (2)).

Uitzonderlijk overleg Iraanse topgeneraals met Hezbollah leider in Beirut – Iran wil dat EU misgelopen oliemiljarden volledig compenseert

De Amerikaanse minister van BuZa Mike Pompeo heeft zijn Libanese collega Jubran Basil gewaarschuwd dat als een grote raketfabriek van Iran/Hezbollah niet onmiddellijk wordt ontmanteld, Israël daar een grote aanval op zal uitvoeren, en de VS deze aanval volledig zal steunen. Als dat bombardement inderdaad plaatsvindt, dan komt de al jaren verwachte grote oorlog tussen Israël/Amerika en Iran/Hezbollah weer een stap dichterbij.

Gisteren maakte het Israëlische leger (IDF) al het bestaan van een andere raketfabriek in Nebi Shait in de Beqaa vallei bekend (3). Pompeo heeft het over een tweede, nog grotere faciliteit, waar Hebzollah en Iran op een nog niet onthulde locatie aan nauwkeurige raketten en drones werken. De fabriek in Nebi Shait lijkt dan ook een afleidingsmanoeuvre te zijn geweest.

Aanval mogelijk pas na verkiezingen op 17 september
Enkele dagen geleden trok het Israëlische leger alle verloven van soldaten in het noorden in. Gisterenavond werden extra Patriot afweerraketten bij de grenzen met Libanon en Syrië opgesteld. Ook bracht premier en minister van Defensie Benyamin Netanyahu samen met luchtmachtcommandant generaal-majoor Amikam Nurkin en het hoofd van IDF-operaties generaal-majoor Aharon Havilah vandaag een overwacht bezoek aan de Britse premier Boris Johnson. Zij zullen tevens overleg voeren met de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper. (1)

In Israëlische inlichtingenkringen wordt gespeculeerd dat de raketfabrieken nog niet zijn aangevallen vanwege de verkiezingen op 17 september (2). Als dat klopt dan zou Libanon nog een week of twee de tijd hebben om de raketfabrieken te ontmantelen.

Uitzonderlijk overleg Iraanse topgeneraals in Beirut
Dat ook Iran zich op een grote confrontatie met Israël voorbereidt bleek toen twee Iraanse topgeneraals, IRGC generaal-majoor Hossein Salami en Al Qods commandant Qassem Soleimani in het diepste geheim op 22 augustus naar Beirut vlogen voor een ontmoeting met Hezbollah leider Hassan Nasrallah. Beide generaals waren nog nooit eerder samen en tegelijkertijd buiten Iran geweest. Inlichtingenspecialisten denken daarom dat het topoverleg bedoeld was om oorlogsoperaties tegen Israël af te stemmen. (4)

De bombardementen eind augustus op Hezbollah doelen in Libanon, plus de spectaculaire drone aanval op een hoge Iraanse officier midden in Beirut, beantwoordde de Shi’itische terreurgroep met een raketaanval op een Israëlische legervoertuig langs de grens. Het voertuig werd vernietigd en Hezbollah kraaide victorie, maar achteraf bleek het Israëlische leger opzettelijk een leeg voertuig als doelwit voor vergelding te hebben ‘aangeboden’, omdat een grootschalig conflict Israël op dit moment niet uitkomt (7). De Israëlische artillerie beschietingen daarna waren eveneens voor de show, want er werden enkel wat lege velden geraakt.

Iran wil met nieuwe centrifuges intrekken sancties afdwingen
Iran verklaarde deze week dat het aanstaande vrijdag begint met de ontwikkeling van nieuwe uraniumcentrifuges. Deze kunnen worden gebruikt voor het fabriceren van brandstof voor kerncentrales, maar ook voor kernwapens. Iran trekt hiermee opnieuw afspraken die in het nucleaire akkoord in 2015 zijn gemaakt in (5). De Islamitische Republiek hoopt hiermee de VS te dwingen de sancties tegen het land in te trekken, en/of de EU zover te krijgen de misgelopen (olie)miljarden volledig te compenseren (6).

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) Ynet News
(6) OilPrice.com via Zero Hedge
(7) Ynet News

https://www.xandernieuws.net/algemeen/v ... hezbollah/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 23, 2019 2:22 am

Kremlin boos op Amerikaanse generaal die dreigt met vernietiging Russische afweerraketten

Posted on 22/09/2019

Afbeelding
Amerikaans militair materieel op de kade van de haven van Gdansk. (Afbeelding: (3)).

Maandenlange massale internationale militaire oefening met o.a. China en India in centraal Rusland moet Westers imperialisme afschrikken

Het Kremlin heeft boos gereageerd op de uitspraken van de Amerikaanse generaal Jeffrey Harrigian, die afgelopen dinsdag zei dat de VS ‘zonder twijfel een plan heeft’ om de Russische luchtafweersystemen in Kaliningrad – de enclave tussen Polen en Litouwen- te vernietigen. Dat dergelijke plannen aan beide kanten bestaan is normaal, maar niet dat er openlijk over wordt opgeschept. De Russen vatten het dan ook op als een dreigement.

‘Als we daarheen moeten om bijvoorbeeld het IADS (Integrated Air Defense System) van Kaliningrad uit te schakelen, laat er dan geen twijfel over zijn dat wij een plan hebben om dat te doen,’ verklaarde Harrigian.

‘Ten eerste beschouwen wij dit als een dreigement,’ reageerde het Russisch ministerie van Defensie. ‘Ten tweede vinden wij dit soort uitspraken absoluut onverantwoordelijk. De regio Kaliningrad is op betrouwbare wijze beschermd tegen alle agressieve ‘plannen’ die door Amerikaanse generaals op doorreis in Europa worden ontwikkeld.’

Deze agressieve uitspraken van de generaal waren te lezen in het Breaking Defense magazine, en waren de zoveelste in een almaar langer wordende rij waaruit naar voren komt dat een substantieel deel van de Amerikaanse legertop een oorlog met Rusland eigenlijk wel ziet zitten, vermoedelijk omdat aangenomen wordt dat die voornamelijk in Europa zal worden uitgevochten. Dat WO-3 ons werelddeel dan grotendeels ontvolkt en in puin zal achterlaten lijkt niet iets waar het Pentagon erg mee in zijn maag zit. (1)

NAVO oefent regelmatig in Polen op aanval op Kaliningrad
Amerikaanse- en andere NAVO troepen oefenen met de regelmaat van de klok in Polen op een aanval op Kaliningrad, dat klein genoeg is om te kunnen worden veroverd. Of de NAVO zo’n bezetting lang zal kunnen volhouden valt echter zeer te betwijfelen. Bovendien kan Rusland altijd besluiten om bij een aanval enkele Iskander raketten met tactische kernkoppen vanuit Kaliningrad op het aanvallende NAVO leger af te schieten.

China sluit zich voor het eerst aan bij grote oefening in Rusland
Afgelopen week sloot China zich voor de eerste keer aan bij een jaarlijks terugkerende grote internationale militaire oefening in centraal (‘Tsentr’) Rusland. Ook troepen van de wederzijdse aartsvijanden India en Pakistan namen daaraan deel, alsmede eenheden van Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan.

De zeer langdurige serie ‘war games’ omvat 120.000 manschappen, 600 vliegtuigen, zo’n 20.000 stuks militair materieel en 15 schepen, en begonnen al in juni. Het Amerikaanse staatsmedium RFERL zag ‘door het Kremlin geleide militaire oefeningen… die een grootschalige invasie van een schurkenstaat simuleren.’ (2)

Nauwere samenwerking tegen Westers imperialisme
Waarnemers zeggen dat de massale oefening een onmiskenbare boodschap aan het Westen is dat Rusland bepaald niet alleen staat in de wereld. Vooral het meedoen van China wordt gezien als een krachtig signaal dat beide grootmachten zich weigeren te onderwerpen aan het Westerse militaire en economische (en tegenwoordig ook klimaat-)imperialisme.

Zo heeft Rusland zich de afgelopen jaren ondanks de onterechte Westerse sancties prima staande weten te houden. Als deze sancties ergens in geslaagd zijn, dan is het Rusland onafhankelijker doen worden en nauwer doen samenwerken met China.

VS en China zetten in oefeningen elkaar neer als militaire vijand
(Toegevoegd 15.00 uur): China wordt door de VS dan ook steeds openlijker als militaire opponent neergezet. Afgelopen week oefenden Amerikanen en Japanners op een aanval met raketten op een ‘vijandelijk schip’, volgens berichten met ‘de toenemende Chinese maritieme activiteiten’ in gedachten.

Begin september hield de VS al een vijfdaagse oefening met enkele ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) landen, waaronder Maleisië, de Filippijnen, Vietnam en Brunei, die allemaal conflicten met China hebben over eilanden en/of olie- en gasvelden in de Zuid Chinese Zee.

In augustus simuleerden Amerikaanse mariniers letterlijk het veroveren van betwiste eilanden in de Zuid Chinese Zee. Volgens een rapport ‘zijn het Pentagon en de PLA (het Chinese leger) in ‘war games’ scenario’s steeds meer op elkaar gefocust.’ Behalve Japan schakelt de VS daarbij ook Zuid Korea, Thailand en Australië in. (4)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)
(4) Zero Hedge

https://www.xandernieuws.net/algemeen/k ... rraketten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 28, 2019 1:29 am

‘Israëlische legertop verwacht totale oorlog en overweegt preventieve aanval op Iran’

Posted on 27/09/2019

Afbeelding
Een van de vele muurschilderingen in Iran waarmee de bevolking wordt warm gemaakt voor oorlog tegen Amerika en Israël. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Hezbollah waarschuwt voor Iraanse ‘strafaanval’ op Verenigde Arabische Emiraten

Volgens het doorgaans zeer goed geïnformeerde Israëlische DEBKAfile is de legertop tot de conclusie gekomen dat een totale oorlog onvermijdelijk is geworden nu de Verenigde Staten niet gereageerd hebben op de Iraanse drone/kruisraketaanval op een grote Saudische olie raffinaderij. De generaals van de Joodse staat denken dat een totale oorlog onafwendbaar is geworden, en overwegen daarom om een preventieve aanval uit te voeren op Iraanse militaire doelen, waaronder ongetwijfeld ook installaties waar de Islamitische Republiek vermoedelijk al zo’n 20 jaar aan een eigen kernwapenprogramma werkt.

De Israëlische media zijn vooral bezig met de politieke patstelling die is ontstaan na de verkiezingen van vorige week, en de kans dat de bevolking straks binnen een jaar voor de derde keer naar de stembus zal moeten.

Netanyahu waarschuwt voor eerste keer voor ‘alomvattende confrontatie’
Daarom vallen de serieuze oorlogsvoorbereidingen in het land minder op. Premier Netanyahu verklaarde op 26 september op de nieuwjaarsborrel van de Generale Staf van de strijdkrachten (IDF) dat ‘onze bewezen capaciteit om gelijktijdig meerdere missies uit te voeren als nooit tevoren op de proef zal worden gesteld. Tot dusver hebben we op verschillende gebieden de zaken krachtig en verantwoordelijk aangepakt, in sommige gevallen gelijktijdig, maar niet zo ver als in een alomvattende confrontatie.’

Dat was voor het eerst in zijn lange loopbaan als premier dat Netanyahu openlijk gewag maakte van een mogelijke totale oorlog. Daar zijn diverse redenen voor. Zo is de poging van president Trump om tijdens de afgelopen VN top een gesprek te hebben met zijn Iraanse collega op niets uitgelopen. Iran wil eerst dat alle Amerikaanse sancties van tafel gaan, maar er komen nu juist nog hardere aan, zoals een blokkade van alle Chinese schepen die het olie embargo schenden.

Hezbollah dreigt met Iraanse strafaanval op Emiraten
Teheran beschouwt de kruisraket/drone aanval op de Saudische olie infrastructuur op 14 september als een groot succes, mede omdat er geen militaire tegenreactie is gekomen. Nieuwe verwoestende aanvallen op Amerikaanse bondgenoten in de regio liggen daarom in het verschiet.

Op 22 september verwezen de Iraanse media naar Hassan Nasrallah, leider van Irans proxy-terreurleger Hezbollah in Libanon, door te schrijven dat er ‘een laatste ultimatum is gesteld aan de Verenigde Arabische Emiraten, expliciet en door een derde partij, om hetzij in zowel het zuiden als het noorden uit de oorlog in Jemen te stappen, hetzij te wachten op hun eigen portie strafaanvallen. Dat zou een wrede aanval zijn op een land dat in eigen huis nog nooit in brand heeft gestaan.’

Teheran wil maximaal gebruik maken van uitblijven militaire reactie
Nu Iran de indruk heeft dat de VS ten koste van alles een militaire confrontatie wil vermijden, lijken nieuwe drone/raketaanvallen een kwestie van tijd. De Israëlische legertop denkt namelijk dat het regime in Teheran maximaal van deze situatie gebruik zal willen maken om de ‘stille’ alliantie tussen Israël, Saudi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten met zo’n ‘strafaanval’ op te breken.

De Israëlische generaals beseffen daarom dat er geen enkele garantie is dat de volgende aanvallen –die ook (al dan niet gelijktijdig) uit Irak, Syrië, Libanon, de Gazastrook kunnen komen- niet op Israël zijn gericht.

‘Totale oorlog lijkt onafwendbaar’
Maar zelfs al zouden de Emiraten inderdaad het eerstvolgende doelwit van Iran zijn, dan nog kan ook Israël daarna alsnog worden aangevallen. De Israëlische strategen moeten daarom besluiten of ze die aanvallen gaan afwachten, of dat ze preventieve actie ondernemen. ‘Totale oorlog lijkt hoe dan ook onafwendbaar,’ besluiten de analisten van DEBKAfile.

Xander

(1) DEBKA
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/i ... l-op-iran/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Vr Okt 11, 2019 12:46 am

Netanyahu impliceert dat Israël preventieve aanval op Iran gaat uitvoeren

Posted on 10/10/2019

Afbeelding
Afbeelding: social media meme.

Israëlische legertop verwacht weken- tot maandenlange ‘totale raket- en drone oorlog met Iran, Hezbollah en Hamas’

Terwijl de Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan opnieuw dreigt de EU met 3,6 miljoen migranten te overspoelen als de Europese leiders het zelfs maar wagen door te gaan met hun kritiek op zijn invasie van Syrië en oorlog tegen de Koerden, heeft de Israëlische premier en tevens minister van Defensie Benyamin Netanyahu vandaag tijdens een herdenking van de Yom Kippur oorlog in 1973 geïmpliceerd dat Israël niet zal afwachten totdat het zelf door Iran wordt aangevallen, en daarom een preventieve aanval op Iraanse raketbases gaat uitvoeren. Zeker in Israël is het zeldzaam dat een bewindvoerder openlijk spreekt over een militaire aanval, waardoor de al zolang gevreesde nieuwe grote Midden Oosten oorlog een feit zal zijn.

Volgens Israëlische inlichtingenexperts worden op Iraanse raketbases nieuwe lanceringen voorbereid, deze keer niet (enkel) gericht op Saudi Arabië, maar ook op Israël. De top van het Israëlische leger beseft heel goed dat een preventieve aanval een weken- of zelfs maandenlange totale raket- en drone oorlog met Iran in gang zal zetten. Daar zullen de islamitische terreurbewegingen Hezbollah in Libanon, de Palestijnse Hamas en Jihad Islami in Gaza, en de Shi’itische milities in Irak een actieve rol in gaan spelen.

Netanyahu verwees tijdens de herdenking naar de oorlog in 1973, toen Amerikaanse militaire hulp pas op gang kwam toen de strijd al zo goed als gestreden was. Door de pan-Arabische-islamitische verrassingsaanval tijdens Yom Kippur is het destijds kantje boord geweest voor het voortbestaan van de Joodse staat. Zover wil Israël het nooit meer laten komen.

De premier zei de Amerikaanse steun voor Israël en economische druk op Iran weliswaar zeer te waarderen, maar ook dat ‘we tegelijkertijd niet een fundamentele richtlijn moeten vergeten, namelijk dat Israël zich met zijn eigen strijdkrachten tegen iedere bedreiging zal verdedigen... Wij zijn uitgerust met overweldigende wapen- en geestkracht. Dat is de immens waardevolle erfenis die de generatie die in de Yom Kippur oorlog heeft gevochten ons heeft nagelaten.’

Netanyahu zou zich gesterkt voelen door het feit dat de Turkse invasie van het noordoosten van Syrië vooraf werd afgestemd met Washington en Moskou, maar Teheran er strikt buiten werd gehouden. (1)


Xander

(1) DEBKA

https://www.xandernieuws.net/algemeen/n ... uitvoeren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten