Ex-president Donald Trump

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door sjun »

Trump sounds off on Biden's policies in exclusive interview


"that is why I got 75,000,000 votes, probably much more than that."
:rolleyes:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Pilgrim »

Biden´s grenscrisis: Border Patrol en immigratieautoriteit roepen om Donald Trump

Geplaatst op 28 maart 2021

Afbeelding

Donald Trump, de 45e president van de Verenigde Staten, zei in een telefoongesprek met de presentatrice van het Fox News-programma “Justice met rechter Jeanine Pirro” dat hij in de komende weken naar de grens zou gaan.

Trump: Veel mensen willen dat ik dat doe. De Border Patrol en alle mensen van ICE (immigratieautoriteit) willen me daar hebben. Ze hebben me gevraagd om te komen en ik heb echt het gevoel dat ik hen dat schuldig ben. Het zijn geweldige mensen, ze doen ongelooflijk werk... Ik zou het fijn vinden om er niet bij betrokken te zijn. Iemand anders moet het doen.”

Presentatrice Pirro vroeg wanneer Trump zou gaan: “... In de komende weken. De Border Patrol wil graag dat ik waarschijnlijk volgende week kom. Ik denk niet dat ik snel moet komen. Hij (bedoeld wordt Biden) moet gaan en de beslissing nemen...”

“... Ik wil geen wedstrijd. Ik wil graag een probleem oplossen.”

“... Ik weet niet zeker of ik het echt moet doen, Jeanine, afgezien van het feit dat ik de Border Patrol en ICE respecteer. En deze mensen sterven voor de leiding. Er is niets, er is geen leiding. Je moet de ellende eens zien. De kinderen en, eerlijk gezegd, de mensen die het land zijn binnengekomen. Wanneer je kijkt wat er met het vuil en het vuil van deze plaatsen gebeurt. Daarom laten ze de pers niet binnen. En eerlijk gezegd, als ik er naartoe zou gaan, zou de pers gek worden. Het is een zeer gevaarlijke situatie. Het is vreselijk voor ons land. Ze zullen ons land vernietigen.

“... en Joe Biden is ons ECHTE PROBLEEM voor de komende jaren, tenzij federale rechters beginnen op te treden tegen een grenscrisis. De Democraten overstromen de natie letterlijk met 100.000 illegale buitenlanders per maand plus 900 per dag die over de grens sluipen. Dat zijn meer dan 1,5 miljoen illegale buitenlanders per jaar, opzettelijk veroorzaakt door de Democraten. We zouden 3 miljoen illegale buitenlanders kunnen hebben voordat de Republikeinse Partij het in 2022 overneemt. Waar is AG Paxton uit Texas? Waarom klagen conservatieve commissies deze regering niet in elk district van het land aan? Volgens de federale wet mag er niemand toegelaten worden, tenzij hij vrij is van ziektes, maar hij gooit elke dag zieken mensen op onze straten. ABSOLUUT WALGELIJK.

(Bron: thegatewaypundit.com)

Bron: politikstube.com

Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/03/28 ... ald-trump/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79426
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Ariel »

Donald Trump heeft een stap gezet naar een comeback op sociale media met de lancering van zijn website 45office.com, een verwijzing naar zijn tijd als 45ste president van de Verenigde Staten.

https://www.45office.com
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Pilgrim »

Trump´s mediaplatform is online: Nieuwe spelregels voor sociale media

Geplaatst op 31 maart 2021

Afbeelding

Bovendien had hij opnieuw scherpe kritiek op zijn opvolger

Nu heeft Donald Trump, de 45e president van de Verenigde Staten, zijn eigen mediaplatform. Duidelijk eerder dan aangekondigd ging het nu onder www.45office.com online. Daarmee wil Trump vooral vaart zetten achter zijn beweging, “America First”, zoals hij beloofd heeft. Nadat Twitter, Facebook, Instagram, SnapChat etc. Trump van hun platforms verbanden, heeft hij nu zijn eigen podium en kan daar, vrij van politiekcorrecte meningsdictatuur, met de mensen communiceren.

Voor Amerika en zijn burgers

Op de website staat o.a.: samen met de burgers en openbaar activisme zal het kantoor van Trump zich inspannen om Amerikanen op alle levensterreinen te informeren, te ontwikkelen en te inspireren en een werkelijk grootste Amerikaanse toekomst op te bouwen. Trump zou een onvermoeibaar voorvechter van de ijverige mannen en vrouwen van het land blijven en opkomen voor hun recht om in veiligheid, waardigheid, welvaart en vrede te leven.

Einde voor censuur en Trump-haat
De website is interactief, Trump zal daar ook dingen plaatsen en burgers kunnen hem rechtreeks berichten of verzoeken sturen. Het platform is compleet nieuw opgebouwd, het is bijvoorbeeld ook niet afhankelijk van servers van Amazon. Trump kan zodoende zelf bepalen wat hij er publiceert en hij zal het “spel nieuw definiëren”, zoals de adviseur van Trump, Jason Miller, al aankondigde.

Er worden miljoenen gebruikers op het platform verwacht. Trump bevrijdt zichzelf daarmee van haat vervulde mainstream media, die hem gedurende zijn ambtsperiode zwart maakten, neer maaiden, zijn successen verzwegen of verdraaid weergaven. Nog nooit eerder werd een zittende president zo smakeloos en op het laagste niveau bestreden en aangevallen.

Biden: buitenlandspolitieke “Master of Desaster”
Daarentegen wordt Joe Biden, de 46e president van de VS, door de correcte mainstream media de hemel in geprezen. Biden was er tot nu toe vooral mee bezig om Trump´s sporen uit te wissen en diens wetten te vernietigen. Terwijl op initiatief van Trump meerdere vredesakkoorden in het Midden-Oosten tot stand kwamen, liet Biden, nauwelijks in functie, Syrië bombarderen.

Met China vaart hij een weerbarstige zigzagkoers, heel goed wetend dat hij Trump´s beginsel niet kan ignoreren, dit echter niet wil toegeven. Zijn lang van tevoren aangekondigde persconferentie vond onlangs plaats en was meer dan nietszeggend – en vooraf georkestreerd.

Biden beantwoordde 30 vragen van de grote mediahuizen, conservatieve media kwamen niet aan het woord. Trump sprak van een “softbalwedstrijd”. De vooral door vrouwen gespeelde amateurvariant van baseball word tin het politieke jargon van de VS graag als uitdrukking voor niet bijzonder serieus “bespelen” van de kritische publieke opinie gebruikt.

Zonder Trump geen vaccins, kritiek op digitaal vaccinatiepaspoort
Ook het overmeesteren van de coronacrisis schrijft hij schaamteloos in zijn eigen vaandel, hoewel het Trump was die met de operatie “Warp Speed” de ontwikkeling van vaccins in recordtijd stimuleerde en mogelijk maakte. Nu zoekt Biden ruzie met de Amerikaanse staten, omdat hij vasthoudt aan een (inter)nationaal elektronisch vaccinatiepaspoort. De Republikeinse Senator van Florida, Ron DeSantis, kondigde hier al juridische stappen tegen aan.

Het zou niet zo kunnen zijn dat een regering of de privésector van de mensen eisen om een vaccinpaspoort te tonen, opdat mensen kunnen deelnemen aan het normale leven, zei hij. Zelfs de voormalige adviseur van Hillary Clinton, Naomi Wolf, vindt dat Covid-19-vaccinatiepaspoorten “het einde van de vrijheid van de mensen in het Westen” zouden kunnen betekenen.

Grenschaos: 100.000 illegale jongeren
Ook de restrictieve immigratiepolitiek van Trump werd door Biden onmiddellijk na zijn ambtsaanvaarding ontbonden en hij nodigde migranten formeel uit om illegaal naar de VS te komen, met de garantie dat geen van hen zou hoeven terugkeren. De oproep werd gevolgd door 100.000 jongeren, die nu in kampen aan de grens zijn ondergebracht en daar huizen onder ongelooflijke toestanden.

Doorgesijpelde foto´s laten zien hoe daar jonge mensen op elkaar gepropt op de grond onder aluminiumdekens liggen. Aan journalisten werd de toegang geweigerd. Biden en vicepresident Kamala Harris weigeren te spreken van een “grenscrisis” en de situatie daar persoonlijk te onderzoeken. Trump kondigde aan weldra de grens met Mexico te bezoeken.

Bron: wochenblick.at

Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/03/31 ... ale-media/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Pilgrim »

Trump: Joe Biden is radicaler dan de socialist Bernie Sanders

Geplaatst op 5 april 2021

Afbeelding

Socialist Biden? – Al in de verkiezingscampagne had Donald Trump voor de politiek van zijn opvolger gewaarschuwd. Nu voegt hij er nog iets aan toe. De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in een actueel interview voor de podcast van zijn schoondochter Lara Trump te verstaan gegeven dat er “hoop” voor zijn presidentschapkandidatuur in het jaar 2024 bestaat. Hij wilde zich hier echter nadrukkelijk niet op vastleggen.

Lara Trump had hem gevraagd: “Kunnen we hopen dat er een mogelijkheid bestaat om Donald Trump in het jaar 2024 weer als kandidaat te zien?” Trump antwoordde: “Die hoop bestaat, dat kan ik je zeggen.”

Tijdens het 18 minuten durende interview sprak Trump over de politiek van zijn opvolger Joe Biden, over Iran en China en hoe “saai” Twitter geworden zou zijn na de verwijdering van zijn account.

Hij bekritiseerde Biden voor zijn politiek en vooral voor het feit dingen in te voeren die hij daarvoor tijdens de verkiezingstour nooit aangesproken zou hebben. Wat hij nu zou doen, zou “linkser, radicaler dan hetgeen Bernie Sanders ooit in de zin had” zijn, zei hij onder verwijzing naar Senator Bernie Sanders, die zichzelf een socialist noemt.

Biden zou het er nooit over hebben gehad de energiesector te vernietigen. Nu zou het second amendment (het recht om wapens te bezitten en te dragen) aan de beurt zijn, aldus Trump. Al die dingen die ingevoerd zouden worden, waaronder “de grootste belastingverhoging in de geschiedenis” waren “geen dingen waarover tijdens de verkiezingen werd gediscussieerd.”

Kritiek op de media
De voormalige president beklaagde ook dat de media hem niet zo behandeld zouden hebben als Joe Biden. Dat zou het struikelincident op de trap van de Air Force One hebben aangetoond. Hij vermoedt dat hij heftig bekritiseerd zou zijn als hem dat overkomen zou zijn.

“Het was niet in het avondnieuws”, zei de 45e president. “Er werd bijna niet over bericht”. Het zou een “treurige situatie” zijn, omdat “we geen persvrijheid meer hebben”. Eind 2020 zei Trump dat de media een “nieuwe fase” binnengestapt zouden zijn, waarin bepaalde nieuwsmedia zouden weigeren om over potentieel schadelijke informatie over een politieke kandidaat of politicus te berichten.

Trump voegde er aan toe: “Ik hoop dat Biden goed in vorm is. Ik hoop dat het hem goed gaat, voor het welzijn van het land.”

In het interview werd aan Donald Trump, die in de zomer 75 jaar wordt, naar de mogelijkheid gevraagd of hij in de toekomst bijeenkomsten zou organiseren. Tijdens zijn verkiezingscampagnes in 2016 en 2020 waren zulke bijeenkomsten heel populair bij zijn aanhangers.

“Oh ja, zeker, dat denk ik wel”, zei hij. “We denken er inderdaad over na om relatief snel eentje te organiseren, alleen om iedereen te laten weten dat er hoop voor de toekomst bestaat.” Een mogelijke datum noemde hij niet. Trump heeft sinds zijn aftreden op 20 januari geen openbare manifestatie meer gehouden.

Bron: epochtimes.de

Door: Jack Phillips

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/04/05 ... e-sanders/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Pilgrim »

Ex-president Trump sluit kandidatuur in 2024 niet uit – Beslissing na tussentijdse verkiezingen in 2022

Geplaatst op 1 mei 2021

Afbeelding
Ron DeSantis en Donald Trump.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump duidt een mogelijke derde presidentschapkandidatuur aan. Hij verraadt ook met wie hij in de verkiezingen ten strijde zou kunnen trekken.

De voormalige president Trump zou de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, als mogelijke kandidaat voor de functie van vicepresident overwegen, mocht hij zichzelf in 2024 opnieuw kandidaat stellen.

In een gesprek met “Fox News” afgelopen donderdag prees Trump de gouverneur van Florida en bracht tot uitdrukking hoezeer hij van zijn kant het idee van een “Trump-DeSantis”-ticket waardeert.

Trump zei:

“Hij heeft fantastisch werk gedaan als gouverneur. Ik zeg wat ik lees en wat u leest, ze houden van dit ticket. Zeker zou Ron in overweging worden genomen. Hij is een geweldige kerel.” – de 45e Amerikaanse president, Donald Trump.

Als Trump zich niet kandidaat stelt, geldt DeSantis als potentiële topkandidaat van de Republikeinen voor 2024. Dat ligt vooral aan zijn omgang met de pandemie. Hij had pragmatisch met het virus samenhangende beperkingen opgeheven om zijn staat open te houden.

Woensdag verklaarde Trump voor het eerst dat, mits hij in 2024 kandideert, hij dit pas na de tussentijdse verkiezing van 2022 officieel bekend zal maken.

In een interview in de “The Dan Bongino Show” zei Trump:

“Ik denk dat het meest geschikte moment waarschijnlijk direct na de tussentijdse verkiezing 2022 zou zijn. Dat is mijn mening. Ik zou het eerder kunnen doen, maar ik denk dat direct na de tussentijdse verkiezing goed zou zijn, vooral als de verkiezing goed verlopen is.”

Hij is van mening dat de tussentijdse verkiezing 2022 geweldig zal zijn voor de Republikeinen.

De Republikeinen hopen in de tussentijdse verkiezing 2022 zowel het Congres als d eSenaat te winnen. En Trump heeft duidelijk gemaakt dat hij van plan is om in de verkiezingsstrijd een sleutelrol voor Republikeinse kandidaten te spelen.

Bron: epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/01 ... n-in-2022/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22263
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door King George »

Donald Trump is op twitter en op facebook gecensureerd.


Facebook mocht Trump weren, maar krijgt er ook flink van langs

Sociale media De onafhankelijke Raad van Beroep komt tegemoet aan critici van Facebook, die het bedrijf verwijten dat het veel te lang en in strijd met de eigen regels ophitsende berichten van Trump heeft getolereerd.

Juurd Eijsvoogel
5 mei 2021 om 19:03
Leestijd 2 minuten


Afbeelding
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump op de conservatieve actiebijeenkomst CPAC, afgelopen februari.
Foto Joe Skipper/Reuters


Facebook krijgt er hard van langs van de onafhankelijke Raad van Beroep die het zelf in het leven heeft geroepen. Deze zogeheten Oversight Board oordeelde woensdag weliswaar dat Facebook Donald Trump in januari terecht heeft verbannen van het platform en dat van dochterbedrijf Instagram. Maar verder levert de Raad scherpe kritiek op het concern.

Naar de uitspraak is internationaal met grote spanning uitgekeken. Het besluit van Facebook, en ook van Twitter en YouTube, om de toenmalige president van de Verenigde Staten de mogelijkheid te ontnemen via deze sociale media met zijn achterban te communiceren, was fel omstreden. In de eerste plaats bij de aanhang van Trump in de Verenigde Staten. Maar ook de Russische oppositiepoliticus Aleksej Navalny sprak van „een daad van censuur”. Bondskanselier Angela Merkel vond het „problematisch”, omdat het een ingreep zou zijn in de vrije meningsuiting.

De Raad van Beroep vond wel dat Facebook gelijk had toen het Trump schorste, maar dat had nooit zonder duidelijke argumentatie „voor onbepaalde tijd” mogen gebeuren, omdat de eigen regels van Facebook in die straf niet voorzien. Ook heeft Facebook niet duidelijk gemaakt wat de criteria zijn om weer toegelaten te worden.

Facebook heeft wel de mogelijkheid om bepaalde berichten te verwijderen, gebruikers voor een bepaalde periode te schorsen, of hun pagina of account permanent te verwijderen. Maar Facebook mag gebruikers en hun volgers niet in onzekerheid laten, zoals bij Trump is gebeurd, over de duur van een schorsing.

De Raad verwijt Facebook verder dat het „zijn verantwoordelijkheden wilde ontlopen”, door eerst „zonder maatstaven een vage straf” op te leggen en de zaak vervolgens op het bord te leggen van de leden van de Raad. Facebook krijgt zes maanden de tijd om zijn beslissing te herzien, dat wil zeggen: ofwel Trump weer toelaten, of de schorsing voor een bepaalde tijd verlengen, of zijn account definitief opheffen. Daarmee ligt de bal nu weer bij Facebook.

Bestorming van het capitool

Trump werd in januari voor onbepaalde tijd van Facebook en Instagram verbannen, nadat hij tijdens de bestorming van het Capitool twee berichten op Facebook had geplaatst: eerst een videobericht en later een geschreven bericht. Daarin riep hij de woeste menigte weliswaar op om naar huis te gaan, maar ook herhaalde hij de ongefundeerde aantijging dat de presidentsverkiezing was „gestolen”, dat hij „een grote overwinning” had geboekt en dat hij van de bestormers van het parlementsgebouw hield.

Daarmee heeft Trump de Richtlijnen voor de Community, zoals Facebook zijn regels noemt, geschonden, bevestigt de Raad. Op dat moment was er een duidelijk risico dat zijn woorden het geweld nog konden verergeren. Trump had een groot bereik, stelt de Raad, met 35 miljoen volgers op Facebook en 24 miljoen op Instagram.

Facebook onder de eigen loep. Werkt dat?

Ergerlijk is dat gebruikers niet weten waar ze bij Facebook op aan kunnen, omdat het beleid „een verbijsterende warboel” is, zei een van de co-voorzitters, de staatsrechtgeleerde Michael McConnell, in een toelichting op het besluit van de Raad. Facebook zou voortdurend ad hoc besluiten nemen, in plaats van een helder en consistent beleid te voeren inzake het al dan niet verwijderen van berichten.

Gevraagd of hij gelooft dat de schorsing van Trump politiek gemotiveerd was, zei McConnell: „Dat valt met geen mogelijkheid te zeggen, omdat het besluit van Facebook niet transparant was.”

De Oversight Board bestaat uit twintig juristen, journalisten, oud-politici en activisten voor persvrijheid en mensenrechten uit de hele wereld. „Onze taak is een extreem machtige organisatie ter verantwoording te roepen”, aldus McConnell.

Dringende aanbevelingen

Behalve het bindende besluit dat de schorsing terecht was, maar aangepast en verhelderd moet worden, doet Raad nog een aantal dringende aanbevelingen. Die zijn niet bindend, maar Facebook moet er wel op reageren.

Zo zou Facebook er goed aan doen een grondig onderzoek in te stellen naar de eigen rol bij de verspreiding van „het verhaal over verkiezingsfraude en bij het oplopen van de spanningen die leidden tot het geweld op 6 januari” in en om het Capitool.

Met dat advies komt de Raad tegemoet aan critici van Facebook, die het bedrijf verwijten dat het veel te lang en in strijd met de eigen regels ophitsende berichten van Trump heeft getolereerd. Dat zelfonderzoek zou ook moeten gaan over de manier waarop de verspreiding van berichten op Facebook functioneert – en hoe daardoor „het platform misbruikt kan worden”.[/list]


https://www.nrc.nl/nieuws/2021/05/05/fa ... s-a4042558
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22263
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door King George »

Wat Donald Trump te melden heeft is te lezen op zijn eigen account.

https://www.donaldjtrump.com/desk

En deze mededelingen kunnen wij dan wel weer op twitter en op facebook plaatsen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Pilgrim »

Trump richt nieuwe alliantie op om een einde te maken aan verkiezingsfraude

Geplaatst op 8 mei 2021

Afbeelding

Op 5 mei richtten enkele Amerikaanse juristen en vrienden van de voormalige president Donald Trump een “Election Integrity Alliance” op met het doel om een einde te maken aan verkiezingsfraude.

Big Tech, zoals Facebook, censureert alle informatie over dit thema. Zo heeft ook een commissie van toezicht van Facebook besloten om het account van Trump te blijven blokkeren.

Niemand minder dan Trump´s voormalige advocate Jenna Ellis leidt de nieuwe alliantie ter bestrijding van verkiezingsfraude. Ook doen als vicevoorzitter de procureur-generaal uit Texas, Ken Paxton, en de voormalige adviseur van Trump, Peter Navarro, mee.

De alliantie geeft zichzelf tot taak om “een einde te maken aan de verkiezingsfraude en de stemveiligheid te versterken”.

En zij zijn niet de enigen. Sinds de verkiezing op 3 november vorig jaar zijn er meer dergelijke organisaties gevormd met verschillende zwaartepunten. Stephen Miller richtte “America First Legal” op om zich te verzetten tegen Biden´s politiek. Dan zijn er nog Brooke Rollins en Larry Kudlow met “America First Policy Institute” en Ben Carson met “American Cornerstone Institute”.

Dat het vertrouwen in de verkiezingintegriteit voor veel Amerikanen sinds de laatste presidentsverkiezing aangeslagen is, hield ook rechtstreeks verban met de sociale media zoals Facebook. Facebook blokkeerde het account van Donald Trump na de bestorming van het Capitool op 6 januari.

Op 5 mei heeft nu een zogenaamde “onafhankelijke commissie van toezicht” van Facebook beslist dat het account van Donald Trump nog steeds geblokkeerd blijft. De commissie bestaat uit 20 personen. Ze staan allemaal op de loonlijst van Facebook.

Voor Doug Wade, CEO van het sociale mediaplatform “PureSocial”, roept dit vragen op: “Wat we ons moeten afvragen, is wie er in deze commissie zitten, wat hun motivatie is en waarom ze proberen de vrijheid van meningsuiting van iemand tot zwijgen te brengen.”

In de commissie zitten o.a. Democraten, waaronder de voormalige hoofdredacteur van de “Guardian”, die tegelijkertijd contact onderhoudt met de stichting “Open Society Foundations” van George Soros.

Inmiddels heeft de voormalige Amerikaanse president Trump bekendgemaakt dat hij via zijn eigen platform in blogstijl, genaamd “From the Desk of Donald J. Trump”, met de wereld zal communiceren.

Via dit platform gaf Trump een statement af over de beslissing van de commissie van toezicht van Facebook. Hij schreef: “Deze corrupte sociale media ondernemingen moeten een politieke prijs betalen en mogen nooit meer ons verkiezingsproces vernietigen en decimeren.”

Ook voor Wade zou de commissie van toezicht van Facebook alleen maar een farce zijn:

“Ik denk dat haar fundamentele richtlijnen behoorlijk duidelijk zijn en ze lijken zich niet te storen aan deze richtlijnen om uitzonderingen te maken, en dat is op dit moment het probleem. Dat betreft niet alleen Facebook, maar ook de andere grote platforms YouTube en Twitter.”

Bron: epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/08 ... ngsfraude/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79426
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Ariel »

Donald Trump gaat weer bijeenkomsten organiseren voor zijn achterban, meldt persbureau Bloomberg. Een persoon die bekend is met de plannen van de Amerikaanse oud-president zegt dat de eerste twee evenementen al in juni zullen plaatsvinden.

Met de bijeenkomsten krijgt de oud-president een groot platform waarmee hij weer direct kan communiceren met zijn achterban. Sinds de bestorming van het parlementsgebouw door zijn aanhangers is hij niet meer welkom op sociale media als Facebook en Twitter. Trump plaatst sindsdien zijn uitlatingen op zijn eigen website en af en toe worden die ook gedeeld door conservatieve tv-zenders.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door hans van de mortel »

King George schreef:
do mei 06, 2021 10:47 am
Wat Donald Trump te melden heeft is te lezen op zijn eigen account.

https://www.donaldjtrump.com/desk

En deze mededelingen kunnen wij dan wel weer op twitter en op facebook plaatsen.
Geweldig toch die Trump! Niks mis mee als president. Als mens ken ik hem niet zo goed.

Trump stopte de hulp aan de Palestijnen (Hamas). En wat doet meneer Biden? Jawel, die heeft de hulp weer onmiddellijk in werking gesteld, als mijn informatie daarover klopt. Het resultaat is meer dan schrikbarend, bij het misdadige af. De haat schiet alle kanten op. Ook de goede kant, de kant van de islam.

Met de Palestijnen een eigen staat geven is niemand gediend. Je gaat als volwassen ouder toch ook je kind van vijf jaar, die zich als brulaap manifesteert, niet zijn eigen broek laten ophouden. Dat is ook nog eens verboden bij de wet.

Zonder de hulp van buitenaf zou een Palestijnse staat, op uit elkaar barsten na, dood zijn geboren. De oplossing is zo vriendelijk als maar zijn kan: Palestijnen horen in de Palestijnse staat Jordanië thuis. Daar is ruimte zat. Maar - hahaha! - geen mens wil de door Hamas opgevoede en ontspoorde terroristisch ingestelde Palestijnse moslimmens in huis halen. Logisch toch? Was het niet de Palestijnse terrorist en kindermoordenaar Arafat die met zijn moordbrigade jaren geleden Jordanië werd uitgetrapt?

Politiek is dom en smerig. Trump vormt de uitzondering.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Mahalingam
Berichten: 43759
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Mahalingam »

Bij een normale dictatuur zorgt de nieuwe president altijd dat de oude president achter de tralies komt . Vae victis. Wee de verliezers.
Nu ook onderzoek naar ‘criminele feiten’ bij Trump Organization

Het openbaar ministerie van New York voert een strafonderzoek naar de Trump Organization, het conglomeraat van de familie van de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Dat heeft de procureur bevestigd.

Er liep al een onderzoek naar de Trump Organization naar aanleiding van een getuigenis van een voormalige advocaat van Trump, Michael Cohen. Die beschuldigde ex-president Donald Trump en zijn bedrijf van allerlei financiële malversaties. Volgens nieuwszender CNN gaat het onder meer om het misleiden van banken en verzekeraars over de waarde van bezittingen.

In het onderzoek zouden mogelijke bewijzen van ‘langdurig en uitgebreid crimineel gedrag’ zijn opgedoken. Trump noemde het onderzoek eerder al politiek gemotiveerd.

‘We hebben de Trump Organization ingelicht dat ons onderzoek naar de organisatie niet langer louter burgerrechtelijk is’, zegt een woordvoerder van procureur Letitia James. ‘We onderzoeken de Trump Organization nu actief strafrechtelijk, samen met de procureur van Manhattan.’ Die laatste voerde al langer een strafrechtelijk onderzoek.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20210519_93257118
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door sjun »

King George schreef:
do mei 06, 2021 10:47 am
Wat Donald Trump te melden heeft is te lezen op zijn eigen account.

https://www.donaldjtrump.com/desk

En deze mededelingen kunnen wij dan wel weer op twitter en op facebook plaatsen.
Op Facebook en Twitter heb ik uit principe niks (meer) te zoeken. Gelukkig zijn er andere kanalen voor het delen van informatie Kanalen waarop nog wel gediscussieerd kan worden. Niettemin bedankt voor de link naar informatie van Donald Trump..
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79426
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Ariel »

Donals Trump is tegenwoordig druk op GAB. Hij heeft daar een account.

https://gab.com/REALDONALDTRUMP
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door sjun »

Het lijkt er op dat het enkel een archief is
Reserved for the 45th President of the United States of America🇺🇸 This account is an uncensored Twitter archive and shares email statements sent by The Office of Donald J. Trump.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Pilgrim »

Ex-president van Amerika Donald Trump: “Manifestatie in de komende een of twee weken”

Geplaatst op 25 mei 2021

Afbeelding

De voormalige Amerikaanse president Trump keert terug – met manifestaties. Bij “One America News” liet hij weten dat de evenementen “relatief snel” zullen plaatsvinden. Een aankondiging zou nog “in de komende een of twee weken volgen”.

Trump zei dat hij manifestaties in vier staten zou houden: Florida, Ohio, Georgia en North Carolina. In het verleden hebben Trump´s manifestaties grote mensenmassa´s aangetrokken.

De voormalige president heeft de afgelopen maanden meerdere interviews gegeven en verklaringen gepubliceerd. Zijn eerste manifestatie sinds zijn aftreden als president op 20 januari zou op 5 juni plaatsvinden. Hij zal op de plenaire vergadering van de Republikeinse Partij van North Carolina op 5 juni een toespraak houden.

Bron: epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/25 ... wee-weken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79426
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Ariel »

sjun schreef:
wo mei 26, 2021 12:38 am
Het lijkt er op dat het enkel een archief is
Reserved for the 45th President of the United States of America🇺🇸 This account is an uncensored Twitter archive and shares email statements sent by The Office of Donald J. Trump.
Dat zou kunnen, maar zijn posten zijn volgens mij wel recent
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79426
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Ariel »

Had Trump toch gelijk? VS doet onderzoek naar oorsprong coronavirus

De Amerikaanse president Biden heeft zijn inlichtingendiensten opdracht gegeven ’zwaar in te zetten’ op onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus. Het virus kan van mens op dier zijn overgedragen, maar het zou net zo goed uit het beruchte laboratorium in Wuhan kunnen zijn gekomen. Voor ex-president Trump betekent het onderzoek een morele overwinning. Hij wees al sinds het begin van de pandemie met de beschuldigende vinger naar China, maar werd door veel media en experts voor gek verklaard.

Biden kwam er al snel na zijn aantreden achter dat de Amerikaanse inlichtingendiensten nog niet genoeg weten over de oorsprong van de pandemie. Volgens Biden hebben de diensten zich achter twee scenario’s geschaard, die van een natuurlijke overdracht van dier tot mens, en het scenario waarbij het virus uit het laboratorium is ’ontsnapt’. Maar is er nog geen duidelijke conclusie. „Twee elementen binnen de diensten neigen naar het eerste scenario en een neigt naar het tweede scenario. Maar in beide gevallen zijn ze lang niet zeker”, aldus de president van Amerika. De inlichtingendiensten krijgen negentig dagen de tijd.

Zieke labmedewerkers
De aankondiging komt nadat recente berichten het laboratorium van Wuhan, waarin virussen onderzocht werden, weer onder de aandacht brachten. Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten werden verschillende medewerkers van dat laboratorium al in november 2019 zo ziek dat ze in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Eerder in de pandemie werd de laboratoriumtheorie door wetenschappers nog afgedaan als voer voor complotdenkers. Met name president Trump viel spot en hoon ten deel, toen hij zinspeelde op de mogelijkheid dat Chinese wetenschappers het virus de wereld in hebben geholpen. Ook had hij forse kritiek op het onderzoek dat wereldgezondheidsorganisatie WHO uitvoerde naar de oorsprong van het virus.

’Gebrek aan hulp’
De leider van het onderzoeksteam van de WHO noemde het „volstrekt onwaarschijnlijk” dat het virus uit het laboratorium in Wuhan was gelekt. Het WHO-team kon evenwel niet vrijuit onderzoek doen in China, en de organisatie werd naïviteit richting China verweten.

„Wij moeten dit tot de bodem uitzoeken, en we hebben daarom transparantie nodig vanuit China”, zegt Andy Slavitt nu, een van de belangrijkste corona-adviseurs van het Witte Huis. „We willen daarbij bovendien de hulp van de WHO, we hebben niet het gevoel dat we die krijgen op dit moment.”

’Eerder onderzoek stopgezet’
De Amerikaanse minister van Volksgezondheid Becerra roept op tot een snel en onafhankelijk onderzoek in China. Dat zei hij op een jaarlijks ministerieel overleg van de Wereldgezondheidsorganisatie. Een onafhankelijk team van internationale onderzoekers moet worden aangesteld om de bron van het virus en de eerste dagen van de uitbraak te onderzoeken, zo zegt Becerra.

President Biden liet opvallend genoeg eerder een onderzoek naar het virus-laboratorium stopzetten, zo meldt CNN. Bronnen melden aan de nieuwszender dat Bidens team twijfels had over de kwaliteit van het onderzoek dat werd ingesteld onder zijn voorganger Trump. Er werd gevreesd dat het onderzoek gekleurd zou zijn, en dat er selectief gezocht werd naar belastend materiaal voor China, omdat dit in het politieke plaatje van president Trump zou passen.

Trump reageerde verheugd op de hernieuwde interesse in het Chinese viruslaboratorium. „Nu ziet iedereen dat ik gelijk had toen ik al heel vroeg Wuhan noemde als bron van Covid-19, ook wel het Chinavirus genoemd”, schrijft de voormalig president in een statement. „Voor mij was het vanaf het begin al duidelijk, maar toch kreeg ik harde kritiek, zoals gewoonlijk. Nu zegt iedereen ’hij had gelijk’. Dank!”

Zowel Trump als zijn minister van Buitenlandse Zaken Pompeo legden de schuld van het virus herhaaldelijk bij de Chinezen. Trump noemde het virus ook geregeld het ’Chinavirus’. Trump zei daarbij dat het ’zeer zeker’ was dat het virus uit het Chinese laboratorium was gekomen. Maar waar hij zich precies op baseerde bleef onduidelijk.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43759
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Mahalingam »

Er zit toch een rem op de "Vae victis" strategie van de Democraten.

Afbeelding


Oud-president Donald Trump met een bijbel voor de Episcopaalse kerk nabij het Witte Huis. Om de foto te kunnen laten maken gebruikte de federale politie onder meer traangas om demonstranten uiteen te drijven.
Amerikaans ministerie van Justitie vraagt rechter om zaak tegen Trump af te wijzen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een federale rechter gevraagd om een rechtszaak tegen onder anderen oud-president Donald Trump en voormalig justitieminister William Barr van tafel te vegen, aldus de Amerikaanse krant The Washington Post. De zaak draait om het bikkelharde optreden van de oproerpolitie tegen vreedzame demonstranten voor het Witte Huis vorig jaar.

Trump en de overige aangeklaagde regeringsfunctionarissen moeten worden beschouwd als immuun voor civiele rechtszaken rond politieoptreden dat bedoeld is om de president te beschermen en hem ruim baan te geven, aldus juristen van het ministerie.

De rechtszaak was aangespannen door de American Civil Liberties Union (ACLU), een vooraanstaande Amerikaanse burgerrechtenorganisatie. De ACLU vindt dat het optreden van de politie voor het Witte Huis op 1 juni niet door de beugel kan. Betogers demonstreerden toen naar aanleiding van de gewelddadige dood van de zwarte arrestant George Floyd in Minneapolis.

De federale politie gebruikte onder meer traangas om demonstranten op Lafayette Square uiteen te drijven zodat Trump op de foto kon gaan voor een nabijgelegen kerk, waarbij hij een bijbel omhoog hield. Het gebedshuis, dat toebehoort aan de Episcopaalse Kerk, was eerder lichtbeschadigd geraakt als gevolg van brandstichting. In de gerechtelijke stukken die door de ACLU zijn ingediend, wordt gesteld dat Trump, minister Barr en andere functionarissen de grondwettelijke rechten van de betogers hebben geschonden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22263
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door King George »

Ariel schreef:
do mei 27, 2021 11:43 am
Had Trump toch gelijk? VS doet onderzoek naar oorsprong coronavirus

De Amerikaanse president Biden heeft zijn inlichtingendiensten opdracht gegeven ’zwaar in te zetten’ op onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus. Het virus kan van mens op dier zijn overgedragen, maar het zou net zo goed uit het beruchte laboratorium in Wuhan kunnen zijn gekomen. Voor ex-president Trump betekent het onderzoek een morele overwinning. Hij wees al sinds het begin van de pandemie met de beschuldigende vinger naar China, maar werd door veel media en experts voor gek verklaard.
Spoiler! :
Biden kwam er al snel na zijn aantreden achter dat de Amerikaanse inlichtingendiensten nog niet genoeg weten over de oorsprong van de pandemie. Volgens Biden hebben de diensten zich achter twee scenario’s geschaard, die van een natuurlijke overdracht van dier tot mens, en het scenario waarbij het virus uit het laboratorium is ’ontsnapt’. Maar is er nog geen duidelijke conclusie. „Twee elementen binnen de diensten neigen naar het eerste scenario en een neigt naar het tweede scenario. Maar in beide gevallen zijn ze lang niet zeker”, aldus de president van Amerika. De inlichtingendiensten krijgen negentig dagen de tijd.

Zieke labmedewerkers
De aankondiging komt nadat recente berichten het laboratorium van Wuhan, waarin virussen onderzocht werden, weer onder de aandacht brachten. Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten werden verschillende medewerkers van dat laboratorium al in november 2019 zo ziek dat ze in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Eerder in de pandemie werd de laboratoriumtheorie door wetenschappers nog afgedaan als voer voor complotdenkers. Met name president Trump viel spot en hoon ten deel, toen hij zinspeelde op de mogelijkheid dat Chinese wetenschappers het virus de wereld in hebben geholpen. Ook had hij forse kritiek op het onderzoek dat wereldgezondheidsorganisatie WHO uitvoerde naar de oorsprong van het virus.

’Gebrek aan hulp’
De leider van het onderzoeksteam van de WHO noemde het „volstrekt onwaarschijnlijk” dat het virus uit het laboratorium in Wuhan was gelekt. Het WHO-team kon evenwel niet vrijuit onderzoek doen in China, en de organisatie werd naïviteit richting China verweten.

„Wij moeten dit tot de bodem uitzoeken, en we hebben daarom transparantie nodig vanuit China”, zegt Andy Slavitt nu, een van de belangrijkste corona-adviseurs van het Witte Huis. „We willen daarbij bovendien de hulp van de WHO, we hebben niet het gevoel dat we die krijgen op dit moment.”

’Eerder onderzoek stopgezet’
De Amerikaanse minister van Volksgezondheid Becerra roept op tot een snel en onafhankelijk onderzoek in China. Dat zei hij op een jaarlijks ministerieel overleg van de Wereldgezondheidsorganisatie. Een onafhankelijk team van internationale onderzoekers moet worden aangesteld om de bron van het virus en de eerste dagen van de uitbraak te onderzoeken, zo zegt Becerra.

President Biden liet opvallend genoeg eerder een onderzoek naar het virus-laboratorium stopzetten, zo meldt CNN. Bronnen melden aan de nieuwszender dat Bidens team twijfels had over de kwaliteit van het onderzoek dat werd ingesteld onder zijn voorganger Trump. Er werd gevreesd dat het onderzoek gekleurd zou zijn, en dat er selectief gezocht werd naar belastend materiaal voor China, omdat dit in het politieke plaatje van president Trump zou passen.

Trump reageerde verheugd op de hernieuwde interesse in het Chinese viruslaboratorium. „Nu ziet iedereen dat ik gelijk had toen ik al heel vroeg Wuhan noemde als bron van Covid-19, ook wel het Chinavirus genoemd”, schrijft de voormalig president in een statement. „Voor mij was het vanaf het begin al duidelijk, maar toch kreeg ik harde kritiek, zoals gewoonlijk. Nu zegt iedereen ’hij had gelijk’. Dank!”

Zowel Trump als zijn minister van Buitenlandse Zaken Pompeo legden de schuld van het virus herhaaldelijk bij de Chinezen. Trump noemde het virus ook geregeld het ’Chinavirus’. Trump zei daarbij dat het ’zeer zeker’ was dat het virus uit het Chinese laboratorium was gekomen. Maar waar hij zich precies op baseerde bleef onduidelijk.
Opvallender nog: Nu mag je op Facebook ineens wel meespeculeren of het misschien toch een bedrijfsongeval ergens in een lab dat onderzoek naar uitgebroken viri kan zijn, waar tot kort geleden al deze speculaties gecensureerd werden. Dus als Biden speculeert mag er wel meegespeculeerd worden? Merkwaardig beleid.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22263
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door King George »

En de senaat stemt niet in met onderzoek naar Donald Trump en zijn betrokkenheid bij de zesde januari.

Republikeinen blokkeren onderzoek naar 6 januari

Mooi zo. Zijn we van dit gejank ook af.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Pilgrim »

Donald Trump: “Amerikaanse president Joe Biden vernietigt ons land”

Geplaatst op 2 juni 2021

Afbeelding
De vorige Amerikaanse president Donald Trump verlaat zijn Trump-Tower in New York op 18 mei 2021.

In een interview beschuldigt de voormalige Amerikaanse president Donald Trump de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden ervan de Verenigde Staten met de “mislukte grenspolitiek” van zijn regering “te vernietigen”. Trump had ook felle kritiek op de regering-Biden met betrekking tot de Amerikaanse politiek in het Midden-Oosten en in China.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden wegens diens omgang met China, het Midden-Oosten en de crisis aan de zuidelijke grens van de VS scherp bekritiseerd en beweerd dat zijn opvolger “ons land zou vernietigen”. Zaterdag zei Trump in een interview met de conservatieve Amerikaanse nieuwszender “Newsmax TV”:

“Alles wat hij zou hebben moeten doen, was: niets. We zullen geen land meer hebben; ze verwoesten ons land.”

Trump beweert dat het werk van zijn regering aan de Mexicaanse grens door Biden teniet werd gedaan en dat hij zodoende de situatie heeft gecreëerd die daar nu bestaat. Trump zei letterlijk:

“Als hij niets gedaan zou hebben, zouden we nu de sterkste grens in de geschiedenis hebben. Ik had alles met de andere landen uitgewerkt, of dit nu ging om Guatemala, Honduras, El Salvador of Mexico. En zelfs Mexico zegt: blijf in Mexico. Met andere woorden: deze mensen zouden in Mexico moeten blijven en niet naar ons land kunnen komen. En daar heeft hij een eind aan gemaakt. Het is gewoon krankzinnig wat ze gedaan hebben.”

Biden heeft al enkele van Trump´s programma´s met betrekking tot een immigratie ongedaan gemaakt, waaronder de richtlijn “Blijf in Mexico”, die van asielzoekers eiste het resultaat van de verwerking van hun immigratieverzoek in hun thuisland af te wachten.

Trump beweert ook dat d elanden van deze noordelijke driehoek (El Salvador, Guatemala en Honduras) “hun gevangenissen open zouden zetten”:

“Hun gevangenen komen hier naartoe, hun moordenaars, hun drugsverslaafden en drugshandelaars. En de mensenhandelaars komen binnen. En wij nemen hen op, omdat ze de grenzen geopend hebben. De vraag is of ze dit doen uit incompetentie – wat ik af en toe denk – of omdat ze echt denken dat open grenzen goed zijn voor dit land? Dat zijn ze echter niet.”

De kwestie van de immigratie is een van de heftigst bediscussieerde thema´s in de huidige Amerikaanse politiek. Kort na de ambtsaanvaarding als nieuwe Amerikaanse president had Biden een decreet ondertekend dat “de uitzetting van diegenen die zich hier illegaal ophouden en delicten zoals met alcohol op achter het stuur hebben gepleegd, die geen verband houden met de nationale veiligheid, moet verminderen.” Bovendien had Biden een Task Force opgericht om kinderen en ouders weer te herenigen, die onder de regering-Trump nog aan de grens van elkaar werden gescheiden.

Tijdens zijn interview bekritiseerde Trump president Biden ook voor zijn decreet, dat het de “scholen toestaat biologische jongens, die zichzelf als meisjes te identificeren, aan meisjessporten te laten deelnemen.”

“Het is waanzin… het is heel oneerlijk tegenover de meisjes en het zal de vrouwensport vernietigen. Het is zo belachelijk. Ik kan niet geloven dat we er überhaupt over moeten praten.”

Op de eerste dag van zijn presidentschap vaardigde de Amerikaanse president Biden een decreet uit dat LGBT-mensen tegen discriminatie, bijvoorbeeld op de werkplek, in scholen en in het gezondheidswezen, moet beschermen.

Trump liet zich eveneens uit over de Israëlisch-Palestijnse crisis en zei daar over: “Wat er met Israël is gebeurd, is een van de grote onrechtvaardigheden.” Hij merkte op:

“Als je tien of twaalf jaar terugkijkt, dan werd Israël destijds door het Congres beschermd. Het Congres hield van Israël. Nu – vooral als je het Huis van Afgevaardigden bekijkt – mag het Huis van Afgevaardigden Israël niet meer. Het Huis beschermt alles, alleen Israël niet.”

Trump benadrukte ook dat volgens hem de Amerikaanse handelsakkoorden, waaronder dat met China en het VS-Mexico-Canada-akkoord (USMCA), voortgezet zouden moeten worden. Trump zei:

“China heeft ons jarenlang niets betaald. Nu krijgen we opeens tig miljarden dollar per jaar.”

Met betrekking tot de dynamiek tussen de VS en Noord-Korea zei Trump “een zeer goede relatie met Kim Jong-un ontwikkeld” te hebben en verklaarde verder:

“Wij krijgen er geen erkenning voor, maar het is een feit dat wij vier jaar lang geen probleem hadden. We konden het met elkaar vinden. De relatie was heel sterk, een zeer goede relatie, en het was echt iets dat tot een akkoord geleid zou hebben. En nu is die relatie voorbij, en dat is heel jammer. En nu is hij vijandig tegenover Biden en de regering, zeer, zeer vijandig.”

Sinds zijn aftreden heeft Trump al meerdere malen zijn mogelijke kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap in 2024 aangeduid. In een interview met de Amerikaanse nieuwszender “Fox News” zei Trump onlangs dat hij er serieus over nadenkt om nogmaals voor het Amerikaanse presidentschap te kandideren.

Bron: de.rt.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/06/02 ... -ons-land/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79426
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ex-president Donald Trump

Bericht door Ariel »

Tja..Weten jullie het nog? Ophef over Trump met zijn bijbel. Trump: ik liet betogers niet wegsturen bij kerk
Donald Trump heeft zelf geen opdracht gegeven het gebied rondom de St. Johns Episcopal Church in Washington te ontruimen. Dat zei de Amerikaanse president woensdag. Trump liep maandag na een toespraak naar de door relschoppers vernielde kerk om daar, samen met Melania, als eerbetoon een bijbel in de lucht te houden. Daarvoor werd het tussenliggende park Lafayette Square door de veiligheidsdiensten leeg geveegd, waar op dat moment een demonstratie aan de gang was.

„Ik heb niet gezegd dat ze weg moesten”, zei Trump over de demonstranten, die al dagen protesteren tegen politiegeweld. Ook zei de president dat de politie geen traangas gebruikte, maar volgens demonstranten en journalisten was dat wel degelijk het geval.

De actie van Trump bij de ’kerk van de presidenten’ leidde tot de nodige verontwaardiging, onder meer bij de bisschop van de Episcopaalse Kerk in Washington, Mariann Budde. Zij is boos omdat Trump volgens haar een van haar kerken zou hebben gebruikt om een politiek statement te maken. „Ik ben woedend”, aldus Mariann Budde tegen The Washington Post. „Alles wat hij gezegd en gedaan heeft, is geweld aanwakkeren.”

De kerk, die tijdens onlusten werd vernield, ligt vlakbij het Witte Huis. Ook daar vonden de laatste dagen hevige rellen plaats. Volgens Amerikaanse media zou Trump vanwege de onlusten zijn overgebracht naar een beveiligde bunker onder het Witte Huis, maar volgens de president zelf was dat alleen voor een „inspectie.” „Ik ben twee of drie keer naar beneden gegaan voor een inspectie, want op een dag kan je zo’n plek misschien nodig hebben. Ik ging naar beneden om het te bekijken”, aldus Trump woensdag.
Police did not clear protesters from Lafayette Park for Trump photo op, inspector general finds

A government report concludes that federal police did not clear protesters from Lafayette Park near the White House last summer so then-President Donald Trump could walk to a nearby church for a photo op.

The report, released Wednesday by Interior Department Inspector General Mark Lee Greenblatt, says U.S. Park Police and the U.S. Secret Service determined it was necessary to remove protesters from the area in and around the park last June 1, so contractors could install security fencing.

Federal police didn't learn of Trump's plans to walk through the park and examine damage from a fire at St. John's Episcopal Church until mid- to late afternoon – hours after they had begun planning for the security fencing and the contractor had arrived in the park, the report says.

"The evidence we obtained did not support a finding that the USPP cleared the park to allow the president to survey the damage and walk to St. John’s Church,” the report said.

'I was horrified': Witnesses injured by police testify about Trump's photo op at Lafayette Square

Federal and military police clashed with protesters and drove them out of the park and nearby streets on the evening of June 1 shortly before Trump walked through the park and stood in front of St. John's to hold up a Bible.

Police used pepper spray and other chemical irritants to clear the park and the nearby streets of protesters, who had filled the area for days in the wake of George Floyd's death in the custody of Minneapolis police.

Shortly after the report was released, Trump issued a statement thanking the inspector general “for completely and totally exonerating me in the clearing of Lafayette Park!”

“As we have said all along, and it was backed up in today’s highly detailed and professionally written report, our fine Park Police made the decision to clear the park to allow a contractor to safely install antiscale fencing to protect from Antifa rioters, radical BLM protestors, and other violent demonstrators who are causing chaos and death to our cities," he said.

According to the report, the Secret Service procured antiscale fencing on the morning of June 1 to establish a more secure perimeter around Lafayette Park. The fencing was to be delivered and installed the same day. Park Police, in coordination with the Secret Service, decided the park and the surrounding area needed to be cleared to enable the contractor’s employees to safely install the fencing.

The report recounts an exchange in which Attorney General William Barr showed up at the park and asked an unnamed Park Police operations commander: “Are these people still going to be here when POTUS (President of the United States) comes out?’”

The operations commander said he hadn’t known until then that Trump would be coming out of the White House and into the park. “He said he replied to the Attorney General, ‘Are you freaking kidding me?’ and then hung his head and walked away. The Attorney General then left Lafayette Park.”

The operations commander later denied that Barr had ordered him to clear the park, the report said, and the inspector general’s investigation found no evidence the attorney general’s visit caused police to change their plans.

Six other law enforcement agencies assisted the Park Police and the Secret Service in clearing and securing the park and nearby area. The operation began at 6:23 p.m. and was finished by 6:50 p.m. Trump walked from the White House through Lafayette Park to St. John’s Church at 7:01 p.m.

At 7:30 p.m., the contractor began assembling and installing the new fencing and completed the work around 12:30 a.m. the next day, the report said.

Greenblatt concluded that Park Police had the authority and discretion to clear Lafayette Park and the surrounding areas. But the report found that, although Park Police used a sound-amplifying, long-range acoustic device to issue three dispersal warnings to the crowd, not everyone could hear the warnings.

The report also concluded that “the USPP and the Secret Service did not use a shared radio channel to communicate” and that “weaknesses in communication and coordination may have contributed to confusion during the operation.”

In addition, the report notes that a contingent from the Bureau of Prisons may have fired pepper pellets into the crowd contrary to park commander’s instructions. The Bureau of Prisons team arrived late at the scene and didn’t hear the commander’s briefing that pepper pellets were to be used only if protesters breached the fence line, the report said.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie