Het Westen versus Rusland

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Mahalingam
Berichten: 44069
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Bericht door Mahalingam »

Ik schreef hier op do mei 27, 2021 6:58 pm over die rare beweringen over een wapen waardoor Amerikaanse diplomaten hersenschade oplopen.
En het verhaal is nog niet klaar want nu lopen er weer hersenbeschadigde diplomaten van de USA in Wenen rond en wie weet wat voor soort schade die gaan aanrichten aan de betrekkingen.
'Havana syndrome'-like mystery illness affects Vienna US diplomats

The US government is investigating a series of health incidents in the Austrian capital Vienna involving its diplomats and other administration staff.

More than 20 officials have reported symptoms similar to Havana Syndrome - a mystery brain illness - since President Joe Biden took office in January.

The syndrome is unexplained, but US scientists say it is most probably caused by directed microwave radiation.

It was first found in Cuba in 2016-17.
US and Canadian diplomats in Havana complained of symptoms ranging from dizziness, loss of balance, hearing loss and anxiety to something they described as "cognitive fog".
The US accused Cuba of carrying out "sonic attacks", which it strongly denied, and the incident led to increased tension between the two nations.

A 2019 US academic study found "brain abnormalities" in the diplomats who had fallen ill, but Cuba dismissed the report.

The Vienna cases first came to light in the New Yorker magazine on Friday and were later confirmed by the US State Department, which said it was "vigorously investigating".
Reuters quoted an Austrian foreign ministry statement saying it was "working with the US authorities on jointly getting to the bottom of this".

Vienna has long been a centre for diplomatic activity and has had a reputation as a hotspot for espionage, particularly during the Cold War.
Countries like the US have a large diplomatic presence there.

The city is currently hosting indirect talks between Iran and the US over attempts to resurrect the 2015 Iran nuclear deal.
https://www.bbc.com/news/world-europe-57875322

Cases of the condition have been reported elsewhere in the world, but US officials say the numbers in Vienna are greater than in any other city apart from Havana.

In June, US Secretary of State Antony Blinken announced a wide-ranging review into the causes of the illness.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79959
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Bericht door Ariel »

Personeel VS teruggehaald uit Wenen om mysterieuze klachten

Amerikaanse diplomaten, inlichtingenfunctionarissen en andere overheidsmedewerkers in Wenen hebben sinds het begin van het jaar herhaaldelijk melding gemaakt van mysterieuze gezondheidsklachten. Sommige getroffen Amerikanen zijn teruggebracht naar hun thuisland om daar een medische behandeling te ondergaan, zeggen bronnen tegen CNN. De nieuwszender schrijft dat de klachten vergelijkbaar lijken te zijn met het zogeheten ’Havana-syndroom’.

De bronnen zeggen dat een twintigtal incidenten is gemeld. De hoofdstad van Oostenrijk zou daarmee de enige plek in de wereld zijn waar recentelijk een cluster van de mysterieuze ziektegevallen is vastgesteld, al was ook in andere landen sprake van vergelijkbare incidenten. In Wenen vond dit jaar internationaal topoverleg plaats over het nucleaire programma met Iran, maar het is onduidelijk of rekening wordt gehouden met een verband.

De term Havana-syndroom is gebruikt om de onverklaarbare klachten te omschrijven waar Amerikaans personeel op Cuba enkele jaren geleden melding van maakte. Die Amerikanen hoorden soms een raar geluid en klaagden over ernstige hoofdpijn en misselijkheid. De VS besloten uiteindelijk om veel medewerkers terug te halen uit dat land.

Later maakten ook Amerikaanse diplomaten in landen als China en Rusland melding van vergelijkbare incidenten. Het bleef uiteindelijk onopgehelderd of sprake was van aanvallen en wie daarvoor verantwoordelijk is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44069
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Bericht door Mahalingam »

Wta heeftde USA te maken met een gaspijp tussen Duitsland en Rusland?
De vrees dat Rusland de pijpleiding inzet als politiek drukmiddel in conflicten met landen als Oekraïne.
Ooit is de gasstroom door de Oekraïne verminderd door de Oekraïne totdat de EU de gasrekeneing van de Oekraïne betaald had. Afpersing door de Oekraïne van de EU.
Duitsland en VS sluiten akkoord over controversiële gaspijplijn Nord Stream 2

Duitsland en de Verenigde Staten hebben een overeenkomst gesloten over Nord Stream 2, de omstreden gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland. Dat hebben de twee landen woensdag in een gezamenlijke verklaring laten weten. Het compromis tussen de twee landen is dat Rusland sancties opgelegd zal krijgen als het de pijpleiding inzet als politiek drukmiddel in conflicten met Europese landen, zoals Oekraïne. De VS waren de afgelopen jaren een uitgesproken tegenstander van de gaspijpleiding.

Rusland kan op sancties en „andere instrumenten” rekenen als dat land de energiezekerheid van landen inzet om „agressieve politieke doelen te bereiken” in conflicten. „Duitsland heeft toegezegd om maatregelen te nemen op nationaal en Europees niveau als Rusland probeert om energie als wapen te gebruiken of verdere agressieve acties tegen Oekraïne onderneemt”, zei de Amerikaanse staatssecretaris voor Politieke Zaken Victoria Nuland woensdag tegen het Amerikaanse Congres. Nuland gaf een exportverbod op Russisch gas als voorbeeld. Daarnaast richten de VS en Duitsland samen een investeringsfonds op voor een groene energietransitie in Oekraïne. Duitsland steekt minstens 175 miljoen dollar (ruim 148 miljoen euro) in dat fonds, dat 1 miljard dollar wil ophalen uit onder meer de particuliere sector.
https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/21/vs ... 2-a4051922
Zonder twijfel zijn de oligarchen van de Oekraïne heel blij met de geldstroom richting hun zakken. En het geld is ook natuurlijk welkom ter bestrijding van de kosten van de burgeroorlog in de Donbas.
En wie kan er nu tegen een een groene energietransitie in Oekraïne zijn?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79959
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Bericht door Ariel »

Rusland klaagt Oekraïne aan over onder meer neerhalen MH17

Rusland sleept naar eigen zeggen Oekraïne voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens over burgerdoden waar de Oekraïense regering voor verantwoordelijk zou zijn in 2014. De klacht betreft onder meer het neerhalen van de Maleisische Boeing-777 die in juli dat jaar boven het oosten van Oekraïne met 298 mensen aan boord neerstortte. Op vlucht MH17 waren 193 Nederlanders. Rusland stelt dat de regering in Kiev achter het neerschieten van het vliegtuig zit en de schuld probeert af te schuiven op Russen.

De klacht gaat ook over burgerdoden tijdens een gewelddadige opstand in de hoofdstad Kiev tegen de regering van de pro-Russsiche president Viktor Janoekovitsj. Die werd in februari 2014 weggejaagd en vluchtte naar Rusland. Volgens Moskou is hij met een door westerse landen gesteunde en gewelddadige staatsgreep ten val gebracht.

De afzetting van Janoekovitsj leidde onmiddellijk tot onrust in vooral oostelijke delen van Oekraïne waar de bevolking Russisch spreekt of waar de bevolking cultureel of economisch op Rusland gericht is. Het leidde in het oosten van het land tot een burgeroorlog die nog steeds gaande is en er zijn naar schatting zeker 13.000 doden gevallen.

De Oekraïense minister van Justitie, Denis Maljuska, heeft de klacht meteen als belachelijk afgedaan. Hij zei dat het Kremlin mogelijk denkt dat het hof in Straatsburg „een Russische talkshow is.” Ze maken er juridisch geen enkele kans, aldus Maljuska. Een internationale onderzoekscommissie houdt ondertussen Russen verantwoordelijk voor het neerhalen van de MH17 en heeft er vier aangeklaagd. Oekraïne zit in de commissie en Rusland niet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie