Rusland valt Oekraïne binnen

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85752
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door Ariel »

Tja...Dan hadden ze die auto's maar weg moeten halen.

De Russische autoriteiten in de regio Donbas hebben beslag gelegd op zeker vijftig gepantserde terreinauto’s, die zijn achtergelaten door internationale waarnemers van de OVSE. De vrees bestaat dat de Russische troepen of daaraan gelieerde strijders, de voertuigen inzetten aan het front.

Er zijn daarover tegenstrijdige berichten, ook in lokale media. Er circuleren meerdere video’s waarop in elk geval is te zien dat de gepantserde Toyota Landcruisers - waarde zeker 100.000 euro per stuk - worden afgevoerd.

Afbeelding

Er is binnen de OVSE gewaarschuwd voor mogelijk misbruik van de mijnen- en kogelbestendige auto’s. Een betrouwbare bron met nauwe banden met de de OVSE en nog steeds veel contacten in Oekraïne zegt ‘zeer gefrustreerd te zijn’ over de gang van zaken. „Er is meerdere keren op aangedrongen ze snel weg te halen. Er is gewaarschuwd voor misbruik van de voertuigen, die aan het front voor de Russen natuurlijk zeer welkom zijn. Ze zouden ook teruggehaald worden. maar dat duurde, en duurde en duurde… Nu zijn onze auto’s kennelijk weg.”

‘Heel pijnlijk’
Hij heeft de video’s gezien van het afvoeren van de wagens op diepladers, waarvan niet duidelijk is van wie die zijn. Gezien de omgeving waar de beelden zijn gemaakt heeft het er alle schijn van dat de jeeps richting Loehansk worden gebracht. „Ik weet natuurlijk niet wat er precies met de wagens gaat gebeuren. Maar het is niet uit te sluiten dat ze worden ingezet aan het front, al dan niet met militaire doeleinden. Met westers belastinggeld aangeschafte voertuigen, die dan door de Russen worden gebruikt ten koste van de Oekraïense bevolking. Dat is wel heel erg pijnlijk.”

Het was chaos
Onze bron levert ook kritiek op het achterlaten van de auto’s in Sotsji en Rostov aan de Don, vooral omdat dat het gevolg was van het ontbreken van een goed evacuatieplan. „Het was gewoon chaos. Dat ze onze waarnemers destijds in dat gebied niet via het front wilden vertrekken is logisch. Maar waarom niet 600 kilometers doorrijden naar Tbilisi in Georgië, waar ook een internationale luchthaven is? Daar kunnen de Russen er niet bij.”

Auto’s overspuiten
Op Russische tv is verteld dat de auto’s worden aangeboden aan het het regionale ministerie van Volksgezondheid. Maar er zijn ook geluiden dat de wagens naar het front gaan, mogelijk dan overgespoten in camouflage kleuren. De zender Tsargrad meldde al dat het hoog tijd is ze naar de Donbas te sturen ‘om de jongens te helpen’. Een Russische oorlogscorrespondent meldde op Telegram al dat de wagens zijn overgedragen ‘aan onze troepen’. Op videobeelden die hij toonde is in elk geval een konvooi te zien met terreinauto’s met het OVSE-logo.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

Er worden toch al miljarden in een bodemloze put van corruptie in Oekraïne gegooid. Die paar wagens die eveneens verkeerd terecht komen maakt dan natuurlijk ook weinig meer uit.
:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

Ukraine is collapsing under the weight of Russian Offensives


Ukraine Bakhmut Crisis Deepens, Zelensky Fires Key Adviser, Bloomberg Confirms Russian Oil Surge


Brussels failed on Russia sanctions, Hungary's foreign minister says
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85752
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door Ariel »

Hypermoderne luchtafweer uit Nederland moet Oekraïne straks beter beschermen tegen Russische bombardementen. Een waterdichte garantie dat er helemaal geen raket meer doorkomt, is dat niet want er kan altijd iets mis gaan. ,,Maar het wordt er wel een heel stuk veiliger”, zeggen ze op de basis in Vredepeel.

Nederland gaat bijdragen aan de levering van Patriot-afweersystemen aan Oekraïne. Premier Rutte heeft dat toegezegd aan de Amerikaanse president Biden, maar dat voorstel roept veel vragen op bij experts. „Vergeten we onze eigen veiligheid niet?”

Kritiek experts op weggeven Patriots: ’Onze veiligheid komt in het gedrang’

„Luchtverdediging is cruciaal”, zei Mark Rutte in de studio van CNN na zijn bezoek aan president Biden. Daar zegde hij een Nederlandse bijdrage toe aan de Patriot-leveranties richting Oekraïne. „Het kan ook een onderdeel zijn, niet het hele systeem.”

Daarmee raakt hij aan zorgen binnen defensie of Nederland niet meer weggeeft dan het zich kan veroorloven. We hebben zelf Patriots nodig om bijvoorbeeld de Rotterdamse of Vlissingse haven te beschermen als de oorlog verder uit de hand loopt, zei analist Rob de Wijk van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS). Volgens hem moet Nederland zijn eigen veiligheid niet uit het oog verliezen bij het weggeven van wapens aan Oekraïne, hoewel de grens niet scherp is te trekken.

’Bezuinigingswoede’
Peter Wijninga van het HCSS maakte zelf als officier bij de luchtafweer mee hoe de Patriot bij de krijgsmacht werd afgebouwd. „We hadden ooit vier systemen. In 2011 kwamen de bezuinigingen, er moesten twee systemen en 163 functies verdwijnen. Toen heb ik gezegd: dat moet je niet doen, dan kun je net zo goed alles wegdoen. Met twee systemen kun je niets.”

Als compromis is toen één systeem in reserve gehouden, zonder bemanning. „Er werden 124 banen geschrapt maar ik had de hoop dat het vierde systeem toch weer te bemensen zou zijn als de bezuinigingswoede was overgewaaid.”

Nu dreigt dus opnieuw een situatie waarin Nederland te weinig Patriots overhoudt voor eigen inzet. „Ik hoop niet dat Nederland een heel systeem gaat leveren maar onderdelen. Bijvoorbeeld twee lanceeraffuiten (onderstellen, red.) of aparte raketten. Die zijn makkelijk in te passen in het Duitse of Amerikaanse systeem.”

Rotterdam potentieel doelwit
De gerenommeerde Amerikaanse denktank RAND noemde in een rapport ook al de Rotterdamse haven een potentieel doelwit voor de Russen, als het conflict met de NAVO verder escaleert. Mochten Nederlandse havens in een groot conflict transportknooppunt worden bij het doorsluizen van wapens, dan zijn Patriots onontbeerlijk, stelde De Wijk.

We hebben namelijk al veel te weinig Patriots om Nederland te beschermen als het menens wordt, zegt Wijninga. „Vier systemen is absoluut onvoldoende om onze behoefte af te dekken. Je kan er de haven in Vlissingen of de Rotterdamse haven en olievoorraad mee beschermen, misschien de Eemshaven of het regeringscentrum in Den Haag, maar dan heb je het wel gehad. Alle andere wapensystemen om vliegvelden of troepen te beschermen, zoals de Hawk-raketten: het is allemaal afgeschaft. Jachtvliegtuigen: daarvan hebben we er ook weer niet zoveel. Dus dat is een probleem. De veiligheid komt dan echt in het gedrang.”

Nederland had afgelopen najaar twee Patriot-eenheden in Slowakije staan om daar het NAVO-luchtruim te beschermen samen met de Duitsers. Op de Slowaakse basis Sliač tussen de groene heuvels was goed te zien hoe ingewikkeld het Patriot-systeem is.

Kenmerkend is de donkergroene doosvormige lanceerinstallatie die schuin op de hemel staat gericht. Daaromheen is het een wirwar van kabels, zendmasten en verbindingen tussen lanceerinstallatie, vuurleidingscentrum, radar en stroomvoorziening. „Ik zei altijd tegen mijn vrouw: als wij worden uitgezonden dan is het echt mis in de wereld”, zei een van de Nederlandse militairen die in Slowakije de Patriot-eenheid bediende. „Dit is best een heftig wapen.”

Drie miljoen per stuk
Maar ook complex. Zo’n negentig militairen en technici zijn nodig om een Patriot alert te houden, in drie diensten per 24 uur. Oekraïners heb je niet zomaar opgeleid voor de ingewikkelde bediening en onderhoud. Dat duurt weken. Monteurs voor ingewikkelder onderhoud moeten een jaar in de leer, verwacht Wijninga. Ook de Nederlandse technici die al een opleiding in radartechniek op zak hebben, moeten nog een jaar worden bijgeschoold voor ze de Patriot onder de knie hebben.

Waar zijn Patriots goed voor? Niet voor het neerhalen van drones van een paar duizend euro per stuk in elk geval. De raketten van het Patriot-systeem kosten zo’n drie miljoen per stuk. Ze zijn daarentegen uitstekend geschikt voor het hogere luchtruim en het neerhalen van helikopters, grote drones, Iraanse raketten of Russische kruisvluchtwapens.

„Wat Oekraïne moet hebben, is een bevelvoeringskoepel die de vuurverdeling doet”, zegt Wijninga. „Op basis van de radarbeelden wordt daar beslist welk wapensysteem tegen welke dreiging wordt ingezet. Bijvoorbeeld een Patriot tegen een grotere dreiging zoals een kruisvluchtwapen, en een goedkopere Nasams-raket tegen een drone. Oekraïne heeft inmiddels vrij goede systemen om kleinere drones uit de lucht te halen.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

Spoiler! :
Shocking document: How the US planned the war and energy crisis in Europe

INTERNATIONAL
In what appears to be an exceptional internal leak from the think tank RAND Corporation, known among other things to have been behind the American strategy for foreign and defence policies during the Cold War, a detailed account is given of how the energy crisis in Europe has been planned by the United States.

The document, which dates from January, acknowledges that the aggressive foreign policy that was being pursued by Ukraine before the conflict would push Russia into having to take military action against the country. Its actual purpose, it contends, was to pressure Europe into adopting a wide range of sanctions against Russia, sanctions which had already been prepared.
The European Union's economy, it states, “will inevitably collapse” as a result of this, and its authors rejoice in the fact that, among other things, resources of up to $9 billion will flow back to the United States, and well-educated young people in Europe will be forced to emigrate.
The key objective described in the document is to divide Europe - especially Germany and Russia - and destroy the European economy by placing useful idiots in political positions in order to stop Russian energy supplies from reaching the continent.

PUBLICERAD 15 SEPTEMBER 2022 - AV MARKUS ANDERSSON

As the first outlet in Europe, Nya Dagbladet can publish what appears to be classified US plans to crush the European economy by means of a war in Ukraine and an induced energy crisis.

RAND Corporation’s think tank, which has a huge work force of 1,850 employees and a budget of $350 million, has the official aim of “improving policies and decision-making through research and analysis”. It is primarily connected to the United States Department of Defence and is infamous for having been influential in the development of military and other strategies during the Cold War.

A document signed RAND, under the opening heading of “Weakening Germany, strengthening the U.S.”, suggests that there is an “urgent need” for an influx of resources from outside to maintain the overall American economy, but “especially the banking system”.

“Only European countries bound by EU and NATO commitments can provide us with these without significant military and political costs for us.”

According to RAND, the main obstacle to this ambition is the growing independence of Germany. Among other things, it points out that Brexit has given Germany greater independence and made it more difficult for the United States to influence the decisions of European governments.

A key objective that permeates this cynical strategy is, in particular, to destroy the cooperation between Germany and Russia, as well as France, which is seen as the greatest economic and political threat to the United States.

”If implemented, this scenario will eventually turn Europe into not only an economic, but also a political competitor to the United States.”, it declares.

The only way: “Draw both sides into war with Ukraine”
In order to crush this political threat, a strategic plan, primarily focused on destroying the German economy, is presented.

“Stopping Russian deliveries could create a systematic crisis that would be devastating for the German economy and indirectly for the European Union as a whole”, it states, and believes that the key is to draw the European countries into war.

“The only possible way to ensure that Germany rejects Russian energy supplies is to draw both sides into the military conflict in Ukraine. Our continued actions in this country will inevitably lead to a military response from Russia. Russia is clearly not going to leave to the massive Ukrainian army’s pressure on the Donetsk People’s Republic without a military response. This would make it possible to portray Russia as the aggressive party and then implement the entire package of sanctions, which has already been drawn up”.

Green parties will force Germany to “fall into the trap”
The green parties in Europe are described as being particularly easy to manipulate into running the errands of American imperialism.

“The prerequisite for Germany to fall into this trap is the dominant role of green parties and European ideologies. The German environmental movement is a highly dogmatic, if not fanatical, movement, which makes it quite easy to get them to ignore economic arguments”, it writes, citing the current foreign minister of Germany, Annalena Baerbock, and the climate minister, Robert Habeck, as examples of this type of politician.

“Personal characteristics and lack of professionalism make it possible to assume that it is impossible for them to recognise their own mistakes in time. I will therefore be sufficient to rapidly form a media image of Putin’s aggressive war – and make the Greens into ardent and tough supporters of sanctions – a ‘war party’. This will make it possible to impose the sanctions without any obstacles”.

Baerbock is, i.a., well known for declaring that she will continue the suspension of Russian gas even during the winter – regardless of what her constituents think about the matter and the consequences for the German population.

– We will stand with Ukraine, and this means that the sanctions will stay, also in winter time – even if it gets really tough for politicians, she said at a conference in Prague recently.


Green Party politicians Annalena Baerbock (left) and Robert Habeck (right) are described by the United Sates as being grateful for being manipulated into running errands for the United States – in particular the goal of destroying the German economy. (Photo: Vorderstraße/WEF/CC BY 2.0)
“Ideally – a complete halt of supplies”
The authors express a hope that the damage between Germany and Russia will be so great that it will make it impossible for the countries to re-establish normal relations later on.

“A reduction in Russian energy supplies – ideally, a complete halt of such supplies– would lead to disastrous outcomes for German industry. The need to divert significant amounts of Russian gas for winter heating will further exacerbate the shortages. Lockdowns in industrial enterprises would cause shortages of components and spare parts for manufacturing, a breakdown of logistics chains and, eventually, a domino effect”.

Ultimately, a total collapse of the economy in Europe is seen as both probable and desirable.

“Not only will it deliver a devastating blow to the German economy, the entire economy of the entire EU economy will inevitably collapse.”

It further points out that the benefits of US-based companies having less competition on the world market, logistical advantages and the outflow of capital from Europe, would mean that they would be able to contribute to the economy of the United States by an estimated 7-9 trillion dollars. In addition, it also emphasises the important effect of many well-educated and young Europeans being be forced to immigrate to the USA.

RAND denies originating the report
RAND Corporation issued a press release on Wednesday denying that the report originates from them. No comments are made regarding what parts of the report are false or what is accurate, apart from simply writing that the content is “bizarre” and that the document is “fake””.


Markus Andersson
[email protected]

Isac Boman
[email protected]
Laatst gewijzigd door sjun op vr jan 20, 2023 6:03 am, 2 keer totaal gewijzigd.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

Russia Captures Kleshcheyevka, Bakhmut Cauldron Looms, Zaluzhny Warns Siversk, Biden Scholz Quarrel


Gravitas: Is NATO becoming war-weary?


Weapon addiction as Zelensky claims Putin chroma key
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

"It's over!" - NATO is making Ukraine "weaker" by the minute | Redacted with Clayton Morris
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

How Ukraine's far-right, with NATO backing, block peace


Vervelend dat we nu ineens deel lijken uit te maken van de NATO-staat terwijl we niks kunnen aansturen en enkel betalen. De man heeft ook een interessant boek of de materie geschreven.

Afbeelding
The Tragedy of Ukraine: What Classical Greek Tragedy Can Teach Us About Conflict Resolution.
Nicolai N. Petro, De Gruyter 2022, ISBN 978-3110743241
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

Russia Offensive Zaporozhye Fast Gains, Ukraine Operational Crisis Bakhmut; German No To Tanks


Russia Advance Bakhmut Siversk Zaporozhye; US Tells Ukraine It is Losing Attrition War Leave Bakhmut


Als het Westen stopt met financieren om de strijd nog wat te rekken kan dat vele levens sparen. Daarnaast scheelt het aan milieuvervuiling.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

How Germany's SUBSIDY WAR is BREAKING the European Union and helping Russia? : Economic case study


The Oil war between Russia vs USA and Europe Explained | How will it change India? : Geopolitics


Aangezien we via 'onze eigen' massamedia niet terzake voorgelicht worden (vermoedelijk vanwege propaganda doeleinden) moet de informatie maar ergens anders vandaan komen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

Russia Begins New Vuhledar Offensive, Advances in Bakhmut, Zaporozhye; Big Purge Strikes Kiev


Isolating Zelensky. Collective West builds intervention force for west Ukraine


Poland is HIDING the truth from the world and it's getting bad | Redacted with Clayton Morris


He is ook mijn ervaring dat niet iedereen in Polen lijnrecht achter offers voor Amerikaanse belangenbehartiging staat. Ook daar leven slimme mensen die zien wat er aan het gebeuren is en hoe de kosten daarvan steeds verder zullen oplopen. Maar er zijn Poolse vrijwilligers in Oekraïne, Soldiers of Fortune die een NATO-proxywar in de Oekraïne vechten. Daarnaast wordt er geprobeerd deze jongens welbewust een heldenstatus toe te dichten om meer mensen te kunnen werven voor zulke missies ondanks dat zij niet voor het Poolse vaderland vechten.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

The TRUTH is coming out in Ukraine and Zelensky is in deep trouble | Redacted with Clayton Morris


Al wat langer was duidelijk dat Oekraïne het meest corrupte land an Europa was. Deze kennis van zaken verhinderen Mark Rutte en zijn kabinet niet om miljoenen aan Nederlands belastinggeld in deze bodemloze put van corruptie te blijven gooien. Dat u ook even weet wat er met het door de staat afroomde deel van uw verdiensten gebeurt en hoe zuinig Het kabinet Rutte 4 en alle gedogers ervan met algemeen budget omgaan.

Gelukkig kan er in maart een stevige politieke pas op de plaats gemaakt worden. Maar al eerder kunnen er natuurlijk moties worden ingediend on dit eens publiek en politiek aan de kaak gesteld te krijgen. Welke politici pakken deze handschoen op?
:greeting2:
Laatst gewijzigd door sjun op za jan 28, 2023 1:10 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

Did you order the Code Red? You're damn right I did!
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

Wie stopt deze twee oorlogszuchtige Duitse vrouwen die vooral Amerikaanse geopolitieke belangen behartigen en heel Europa in het ongeluk storten?

Why is no one STOPPING this? Germany and US leading us to WW3 | Redacted with Clayton Morris


Het lijkt me duidelijk dat Baerbock MOET afstreden en die corruptelinge Von der Leyen in het Europarlement kan ook meteen naar huis gestuurd worden!
RE-VOL-TE.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

Scott Ritter on Ukraine, Russia, NATO, and Disarmament
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24092
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door King George »

Is een lang verhaal met een lange tijdlijn. Denk jij dat vitale grondstoffen in de oostelijke regio's ook een rol meespelen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24092
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door King George »

Voor alles is een markt en wat gemaakt kan worden kan nagemaakt worden.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10655
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Rusland valt Oekraïne binnen

Bericht door sjun »

King George schreef:
za jan 28, 2023 11:43 am
Is een lang verhaal met een lange tijdlijn. Denk jij dat vitale grondstoffen in de oostelijke regio's ook een rol meespelen?
Zeker, zonder dat kan ons vanuit Brussel geen Green 'Deal' opgedrongen worden. En die gaan nu dankzij de NAVO die een te grote broek aantrok en die Rusland al even bleef provoceren blijvend verloren. Wat overblijft gaat de Europese burgers jarenlang extra geld kosten. En dan is er nog de verstoorde energiehandel die de komende jaren ruim 8 x zoveel geld uit de portefeuille trekt omdat er gas van de Amerikanen afgenomen moet worden. Zo is door de uitgelokte oorlog voorlopig de Duitse industrie om zeep geholpen en daarmee de Europese economie door het handige opzetje van de VS een flinke slag toegebracht. Immers bedrijven trekken naar Oost-Europa en vooral naar de VS waar de energie goedkoper is en er dus een betere concurrentiepositie op het gebied van de productiekosten verworven kan worden.

De VS is momenteel geen fijne bondgenoot maar een dure, talenten en ondernemers afromende kolonist die een hoop centen kost. Het lijkt me verstandig om vooral ook daar een stuk minder afhankelijk van te gaan worden. En dan is er nog het clubje van Klaus dat vooral in Europa een poot aan de grond krijgt omdat politici en grootwinkelbedrijven er geen been in zien om het belang van de burgers uit te ruilen ter bevordering van de eigen BV Vooruit. Overal in de wereld en zeker ook in Amerika als Joe Biden en zijn Democrats eindelijk op hun wanbeleid worden afgerekend nu het zichtbaar wordt, zullen de ongekozen sekteleider en zijn clubje trekpoppen aan invloed verliezen omdat mensen geen zin hebben om de eigen soevereiniteit over te dragen aan ongekozen egoïsten die de mensen onnodige laten blijven opleggen en die maatregelen ten koste van het vrij besteedbare inkomen en individuele vrijheden voorstaan.

In Nieuw Zeeland is de eerste totalitaire coronadictator al naar huis gestuurd, in Canada groeit het verzet tegen een al even totalitair gebleken Justin Trudeau en ook in Nederland krijgen de mensen in de gaten dat meneer Rutte en consorten zeker niet hun belangen zitten te behartigen maar veeleer de democratie effectief aan het ondergraven zijn door beslissingsbevoegdheden steeds verder van de kiezersinvloed te verplaatsen. Het is nu zaak om in Duitsland een soortgelijk bewustzijn te genereren opdat ook daar de huidige leiders naar huis gestuurd gaan worden en er weer echte volksvertegenwoordigers kunnen worden benoemd die er niet even snel een gezochte oorlog doordrukken om vervolgens de de bevolking en de rest van Europa daarmee te belasten.
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Plaats reactie