Contant geld verdwijnt

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51000
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Contant geld verdwijnt

Bericht door Pilgrim »

Zweden zal in 2030 zonder contant geld zijn

Geplaatst op 9 april 2015

De afschaffing van het contante geld is in Zweden in volle gang. Nadat het land als eerste land in Europa bankbiljetten invoerde, zal het ook het eerste land zijn dat deze weer afschaft. Tot 2030 dient Zweden helemaal zonder contant geld te zijn. Want het devies luidt: “Als je cash betaalt, klopt er iets niet.” Profiteurs van deze ontwikkeling zijn vooral de banken en de cybercriminelen.

De absurde logica in Zweden luidt: “Als je contant moet betalen, klopt er iets niet.” Of met andere woorden: wie nog met contant geld betaalt, moet wel met criminaliteit te maken hebben. Zo ver is de hersenspoeling in het Scandinavische land al binnengedrongen. Dientengevolge moet men ook niet verbaasd zijn wanneer men bij een bezoek aan Zweden bijna overal al borden met het opschrift “Vi hanterar ej kontanter” (vrij vertaald zoiets als: “Wij accepteren geen contant geld”) vindt. Zelfs kleine bedragen betaalt men daar met de creditcard.

Dit schijnt de Zweden echter niet te storen. Integendeel zelfs!: contant geld wordt in het Scandinavische land inmiddels al bijna meer onoorbaar dan alcohol en sigaretten. Inmiddels is het al zover dat ongeveer 95% van de inkopen in de detailhandel zonder contant geld worden gedaan. Vooral de banken namen de afgelopen jaren successievelijk afscheid van bankbiljetten en munten: in nog slechts enkele filialen kun je contant geld krijgen en in Zweden zijn bijna geen geldautomaten meer te vinden. Volgens schattingen zou Zweden in het jaar 2030 al zonder contant geld kunnen zijn.

De argumentatie van de banken betreffende de afschaffing van het contante geld beroept zich vooral op het veiligheidsargument: bankovervallen, diefstallen en ook roofovervallen dienen daarmee vermeden te worden. Echter neemt daardoor ook het gevaar van cybercriminaliteit toe. In werkelijkheid gaat het de banken echter vooral om extra inkomsten door heffingen op transacties en om de controle van het koopgedrag d.m.v. “gepersonifieerde reclame”. Deze beide zijn namelijk veel attractiever, zodat ze daarmee extra inkomsten kunnen genereren.

Bron: www.contra-magazin.com

Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/04/09 ... more-86654
We hadden het er hier al eerder over dat het gewone contante geld gaat verdwijnen. Zweden is dus het eerste land in de EU waar dit gaat gebeuren.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51000
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Pilgrim »

Econoom van de Citi-group: verbod op contant geld “enige mogelijkheid”

Geplaatst op 19 april 2015

Een econoom van de grote bank Citi-group zei dat contant geld het “grootste probleem” zou zijn voor de huidige geldpolitiek van de negatieve rentes. Contant geld is anoniem en “anonimiteit is een symbool van de vrijheid” schrijft een Amerikaans blog.

De bekende econoom van de Citi-group, William Buiter, zei dat de enige oplossing voor de door de negatieve rentes veroorzaakte “problemen” zou zijn om het gebruik van contant geld af te schaffen. Het “probleem” dat hier bedoeld wordt, is, dat de burgers er blijkbaar niet meer de noodzaak van inzien hun geld naar de bank te brengen.

“Bloomberg” citeerde Buiter: “Wanneer de economische omstandigheden verslechteren, reageren ze erop door de rentes te verlagen om de economie aan te zwengelen. Maar, zoals dit in de hele wereld de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden, op zeker moment komt men op een punt dat de centrale banken niet meer verder kunnen – dat de rentes op nul staan. Als deze nog verder naar beneden zouden gaan, gaat dat samen met problemen, waarvan in de economie het grootste het contant geld is.”

“Natural News” schrijft in een actuele bijdrage dat westerse landen, zoals op dit moment vooral Frankrijk, onder het voorwendsel van terreurbestrijding contant geld criminaliseren. “Ze laten geen goede crisis onbenut voorbijgaan”, aldus het magazine.

Bron: www.gegenfrage.com

Auteur: Bürgender

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/04/19 ... more-87289
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19323
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door mercator »

Het is al lang een collectivistische droom om het contant geld af te schaffen. Als alles via de banken moet gebeuren-en het bankgeheim wordt opgegeven-heeft de staat zicht op het hele betalingsgedrag van de burgers en kan ze daar naar eigen initiatief in ingrijpen. De officiële reden is dat zwart werk en zwart geld on-solidair zijn. Dat zou logisch zijn in een staat die een aanvaardbaar belastingstarief oplegt van laat ons zeggen 20 % maar in België schat ik het tegen de 70 % . Belastingen ontduiken is zo eerder je beschermen tegen diefstal dan een misdaad. De overheid heeft graag toegang tot 100 % van het geld van de burgers.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51000
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Pilgrim »

Centrale banken nemen concrete stappen naar verbod op contant geld

Xander, 03-05-2015

Grieken mogen bedragen boven € 70,.- straks niet meer contant afrekenen – Ruim 97% van alle betalingen in Zweden reeds elektronisch – ‘Banken gaan tijdens komende financiële crisis 5% negatieve rente heffen’ – Mogelijk invoering wisselkoers tussen elektronisch en contant geld.

Afbeelding
Duidelijk te zien is dat vooral in het Westen contante betalingen bijna compleet zijn verdwenen. Nederland staat bij de bovenste 7 landen waar bijna alleen nog maar elektronisch wordt afgerekend.

Centrale banken zijn met elkaar in gesprek over een in te voeren gedeeltelijk of totaal verbod op contant geld. Dat zou enkel voor ‘noodgevallen’ zijn, maar feit is dat steeds meer landen nu al zijn overgegaan tot het beperken van cash betalingen. Zo mogen binnenkort in Griekenland bedragen hoger dan slechts € 70,- waarschijnlijk niet meer contant worden afgerekend. Deze ontwikkelingen tonen opnieuw aan dat de werkelijke problemen van het Westerse financiële systeem veel ernstiger zijn dan in de media bekend wordt gemaakt.

Eerste concrete stappen zijn gezet
De signalen zijn al geruime tijd aanwezig. Eerst waren het een aantal afzonderlijke experts uit de financiële wereld die een verbod op contant geld suggereerden. Met name Kenneth Rogoff van de Harvard Universiteit en Willem Buiter, hoofdeconoom van Citigroup, kregen veel aandacht voor hun gedetailleerde voorstellen om cash betalingen (vrijwel) af te schaffen.

Diverse landen hebben de afgelopen tijd de eerste concrete stappen gezet naar het opheffen van contant geld. Frankrijk voert vanaf de zomer nog strengere kapitaalbeperkingen in. Zweden is net als de rest van Europa al jaren actief bezig de bevolking zover te krijgen alleen nog maar elektronisch te bankieren en af te rekenen, waardoor het aantal cash betalingen daar gedaald is tot slechts 2,7%. In de eurozone is dat nog 9,8%, in de VS 7,2%.

Grieken overwegen verbod op cash betalingen boven € 70,-
Deze percentages geven goed aan hoe ver we reeds op het pad naar een volledig elektronische betaalmaatschappij zijn gevorderd. In Griekenland wordt serieus gepraat over een verbod op alle contant betalingen boven de € 70,-. De Griekse banken kampen nog steeds met een enorme leegloop van hun rekeningen, en hopen dat met deze maatregel in te dammen.

De Duitse investeringsbank Baader Bank zei onlangs de totale afschaffing van contant geld te verwachten, zodat de banken alle vrijheid krijgen om structureel negatieve rente te heffen. Met andere woorden: dan moet u geld betalen om geld op uw (spaar)rekening te mogen laten staan. Dit zou het consumeren moeten bevorderen, waardoor de economie –tijdelijk- weer flink zal aantrekken.

Congres in Londen over ‘noodsituatie’
Eind mei vindt er in Londen een groot congres plaats rond dit thema. De als serieus bekend staande Neue Zürcher Zeitung bericht dat uitgerekend economen als Rogoff en Buiter aan het woord zullen komen, naast vertegenwoordigers van de centrale banken van de eurozone, Zwitserland, Denemarken en de VS. Het officiële doel van het congres is om ‘een oplossing voor een noodsituatie’ te vinden.

‘Men hoopt dus op het beste, maar bereidt zich op het ergste voor,’ schrijft de NZZ. ‘Dit motto geldt ook voor het geldbeleid van de Nationale Bank. Menigeen zou er op willen inzetten dat de wisselkoerssituatie geleidelijk ‘normaliseert’ of tenminste niet meer verslechtert, maar een verdere verscherping zou wel eens meer dan marginaal waarschijnlijk kunnen zijn.’

Wisselkoers tussen elektronisch en contant geld
De krant analyseert vervolgens hoe een nieuwe financiële crisis, die kan ontstaan door een massale bankrun of het verdere verlies van vertrouwen in (centrale) banken en financiële instituten, bezworen zou kunnen worden. Daarbij is het afschaffen van contant geld een bij bankiers zeer gewilde optie.

In Zwitserland zou zo’n maatregel vanwege hevige tegenstand van de bevolking (nog) niet veel kans maken, maar er zouden ook andere mogelijkheden zijn om het bezit van cash te bestraffen. Zo wordt nagedacht over het invoeren van een wisselkoers tussen elektronisch en contant geld. Kort gezegd: u haalt € 100,- van uw rekening af, maar krijgt (bijvoorbeeld) slechts € 97,-.

Negatieve rente naar 5%?
Er bestaat een toenemende kans dat de negatieve rente wel eens naar 5% verhoogd kan worden om de aanstormende nieuwe financiële crisis te bedwingen. Zodra dit gebeurt zal iedereen zijn geld van de bank willen halen, en zo’n bankrun willen de banken en autoriteiten ten koste van alles voorkomen. De meest effectieve –en feitelijk enige- manier om dit te bereiken is een totaal verbod op contant geld.

Al deze ontwikkelingen tonen aan dat het veel slechter gaat met het financiële systeem dan bekend wordt gemaakt. De genomen en geplande radicale maatregelen in Frankrijk en Griekenland laten zien dat deze nieuwe ernstige crisis misschien wel dichterbij is dan de meeste mensen durven vermoeden.

Xander

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... ntant-geld
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Contant geld verdwijnt mogelijk. Maar niet zoals Xander het brengt

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mmmm . . . :thinking:

Wat een onzin! Totaal verbod op contant geld in de toekomst wordt er beweerd. U verlangt een nadere toelichting? Heel verstandig! Ik zorg altijd dat ik voldoende cash bij me heb. Het zal je maar gebeuren dat je bankpas niet werkt bij het benzinestation, of dat het systeem in de winkel niet werkt, of dat . . . en ga maar zo door. Ik was vandaag nog bij de ABN AMRO bank. Het komt daar regelmatig voor dat de pin automaat niet werkt. Maar . . . de pin-automaat is er juist voor om er contant geld uit te halen, zult u opmerken. Klopt! Daarom staan er ook twee naast elkaar en ook nog eentje buiten. De laatste is vooral voor 's avonds bedoeld. Dan is de kans op een beroving het grootst. Er staat ook een elektronische kast in de bank, waarin je je muntgeld kunt storten, dat vervolgens dan digitaal op je rekening wordt bijgeschreven. En die deed het vandaag (weer) niet.

Laat ik al die onzin maar vergelijken met een mooie vrouw. Daar wil je toch liever mee friemelen dan verlekkerd zitten kijken naar een digitale tante via je computerscherm, toch? Machines, en vooral computers, laten het nogal eens afweten. Ook een paar keer meegemaakt op Schiphol. Dan wordt er automatisch overgeschakeld naar handenarbeid.

Het irritante aan Xander vind ik zijn eenzijdige benadering. Hij wekt nooit de indruk van een logische denker.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51000
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Pilgrim »

En langzaam wordt cash-geld illegaal...!!

Mei 17, 2015

De beweging naar een maatschappij zonder cash-geld, gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. In plaats daarvan worden aan de randen van het cash-geldgebruik, langzaam, heel langzaam en systematisch, een serie opvolgende stappen genomen. Over de hele planeet, let wel, leggen overheden beperkingen op, aan het gebruik van cash geld. We krijgen als burgers-van-wie-het-geld-eigenlijk-is, te horen, dat dit wordt gedaan in de nimmer aflatende strijd tegen het terrrrrorrrisme, tegen criminelen in de drugshandel, tegen witwaspraktijken en als ‘krachtige maatregel’ tegen belastingontduiking.

En... zo gaat dan het verhaal, het is natuurlijk veel simpeler om andere vormen van betaling te traceren voor overheden, en daarom gaat de voorkeur van overheden hier heen. Maar we weten niet of je het in de gaten hebt, in analogie aan de quote van Hitler hierboven, maar we naderen heel snel een punt, waar het gebruik van cash geld wordt beschouwd als een ‘verdachte activiteit’, alleen al door het geld bij je te dragen. Je gaat toch pinnen. Wat moet jij met zoveel cash in je portemonnee.?

Neem bijvoorbeeld het betaling van een hotelrekening. Wie doet dat nog cash? En het betalen van goederen en/of diensten ter waarde van een paar honderd Euro, betaalt ook bijna niemand meer cash. Als je dat wel doet, wordt je vreemd aangekeken. En héél simpel, waar zie je nog een Euro-biljet van 100 €.? Kijk je dan niet gek op, wanneer je dat onvermoed voorbij ziet komen. En dan hebben we het nog niet eens over een biljet van € 200 of het biljet van € 500,- Wie heeft dat overigens al eens gezien?

Snap je wat we bedoelen? Je wordt onbewust al getraind om grote sommen cash geld als ‘vreemd’ te bekijken.. En als je het niet vreemd vindt, dan toch in ieder geval toch als ‘ongewoon’. De volgende stap is natuurlijk simpel; ook daadwerkelijk -zoals nu in Frankrijk en sommige andere landen al het geval is- grote sommen cash geld als betaalmiddel uitbannen.

Vanaf a.s. september zullen in Frankrijk transacties van € 1000 in cash worden verboden. De volgende opsomming komt uit een artikel in Zero Hedge, waarin deze gedetailleerde beperkignen worden opgesomd:

Het wordt inwoners van Frankrijk verboden om cash betalingen te verrichten van € 1000 + Hiermee wordt de huidige limiet van € 3000 stevig verlaagd.

Gezien de deplorabele staat van de Franse economie, zal de limiet voor cashbetalingen door buitenlandse toeristen hoog blijven. Maar deze gaat ook met 1/3, namelijk van € 15.000 naar € 10.000.

Zonder een identiteitskaart kan de Franse bevolking op dit moment een bedrag van € 8.000 omwisselen; dit zal m.i.v. september echter worden teruggebracht naar... € 1.000!

Daarbij komt de maatregel dat een cash-opname van meer dan € 10.000 in één maand, gerapporteerd zal dienen te worden aan Tracfin, de Franse anti-fraude en anti-witwas agentschap...

De Franse autoriteiten dienen ook op de hoogte gebracht te worden van elke transfer van geld, binnen de EU, boven de € 10.000 . Hiertoe behoren ook betalingen met credit cards, cheques en... goud.

Op dit moment heeft Spanje alle transacties van hoger dan € 2.500 in de ban gedaan en Italië zelfs alle transacties boven de € 1.000 Zelfs in de VS, waar het geld niet eens van de burgers meer is, sinds de invoering van het FED-stelsel begin jaren 1920, worden niet zulke strenge restricties gesteld aan de roulatie van cash geld. Maar in de VS gelden wel erg strikte rapportage-eisen door ontvangers van cash geld. Bijvoorbeeld: als je regelmatig grote sommen geld op een bankrekening zet, maak je grote kans dat je in de ‘doelgroep’ valt van mensen die gerapporteerd moeten worden, in verband met ‘verdachte activiteiten’... En in 2013 waren dat er naar schatting zo’n 1,6 miljoen van deze rapportage aan de federale overheid…

[Lees hier verder:]

http://stopdebankiers.eu/en-langzaam-wo ... -illegaal/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19323
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door mercator »

De meeste mensen-IK dus niet-denken dat HUN geld op de bank staat. Wat natuurlijk niet het geval is, zo gauw dat geld digitaal daar staat doet de bank daarmee wat ze wil. En als de bank gecontroleerd wordt door de overheid is het geld van de overheid. Als heel de economie kaalgeplukt is heeft de overheid geen andere keuze dan het spaargeld van de burgers in te pikken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
mercator
Berichten: 19323
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Contant geld verdwijnt mogelijk. Maar niet zoals Xander het brengt

Bericht door mercator »

'Hans van de Mortel' schreef:Mmmm . . . :thinking:

Wat een onzin! Totaal verbod op contant geld in de toekomst wordt er beweerd.
Dat is nochtans het logische eindpunt van de Marxistische economie. Bezit = diefstal dus alles moet aan het collectief-de Overheid-toebehoren. Die Staat moet overal zicht op kunnen hebben. Als ik contant betaald wordt door een klant zijn staat en fiscus daar niet op de hoogte en daar houden die niet van.Al die uitleg dat het is om criminele geldstromen tegen te gaan is gelul natuurlijk. Het afschaffen van cash geld is ook een cadeautje aan de allochtonen. Die werken toch niet voor hun geld en zijn 100% van de overheid afhankelijk en dat heeft die graag.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 43281
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Mahalingam »

In ontwikkelingslanden waar het geld van de overheid niet vertrouwd wordt als ruilmedium dat snel in waarde daalt, rekenen burgers onderling af met echte dollar biljetten en muntjes.

Ik moet nog de eerste bedelaar tegenkomen die een 'u kunt hier met pin betalen' bordje heeft.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78685
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Ariel »

Het niet meer kunnen betalen met geld is een slimme zet van de regering. Allereerst hoeft men geen duur geld meer te drukken, en ten tweede zijn we dan machteloos als de bank negatieve rente gaat rekenen. Winst voor bank en regering. De bank steelt ons geld via de negatieve rente, en de regering steelt ons geld via de rendementsheffing .

Misschien moeten we weer goud en zilver gaan kopen. Alhoewel ? Heeft dat nog zin? Van een gram goud kan je geen brood kopen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Monique »

Reken maar dat cash gaat verdwijnen.
De totale controle over de mensen duurt niet al te lang meer.

Ik pin nooit. Alleen de hypotheek etc gaat van de bank af. De rest gaat contant. Alles.
Laatst een motor gekocht; contant afgerekend. Hij keek wel raar.

Ik ben met de dag blijer dat ik al "oud" ben.

Afbeelding
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78685
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Ariel »

Monique schreef:
Afbeelding
Dat zijn toevallig ook de woorden van Jean Cleade Juncker. Scary.

We decide on something, leave it lying around and wait and see what happens. If no one kicks up a fuss, because most people don't understand what has been decided, we continue step by step until there is no turning back.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19323
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door mercator »

Monique schreef:Reken maar dat cash gaat verdwijnen.
De totale controle over de mensen duurt niet al te lang meer.
En we gaan dat slikken omdat we ons laten wijsmaken dat zo... de drugshandel onmogelijk wordt gemaakt [icon_lol.gif] .
Ik zou iedereen aanraden die spaargeld heeft dat geleidelijk weg te halen in contanten.
Dat digitaal geld "veiliger" zou zijn is nog zo een giller. Iet of wat hacker plundert zo mijn hele rekening leeg.

Als het aan de EU ligt mogen straks alleen nog de bootnegers hun mensenhandelaren cash betalen om naar hier te komen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Ieder zaad resulteert in het volk dat het verdient

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Het Noord-Koreaanse volk is gelukkig en weet niet beter. Maar Europa met kapitein Merkel aan het roer wil dat niet begrijpen. Dat is jammer, want anders zouden we ons niet zo met Afrika bemoeien en ons druk maken om hun vrijwillige overbevolking.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51000
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Pilgrim »

Fanatieke lobby
Ook elders in Europa barstte ineens een heftige discussie los over het afschaffen van contant geld, of beter gezegd een fanatieke lobby daarvóór van economen, grootwinkeliers en sommige journalisten, onder wie dus De Waard. In Duitsland bepleitte ene Peter Bofinger in der Spiegel dat de Bondsregering de kwestie in de G7 aan de orde stelt. Volgens Bofinger bestaat bijna een derde van de eurobiljetten die in omloop zijn uit bankjes van vijfhonderd, die alleen maar door schoelje gebruikt worden om hun onfrisse zaakjes te regelen. In Nederland wezen verschillende mensen op afschaffing van contanten als een gouden kans om de hele zwarte economie op te ruimen en een klap aan de misdaad uit te delen, en natuurlijk op de vele minuten tijdwinst die we jaarlijks kunnen boeken als in de supermarkt geen contant geld meer hoeft te worden uitgeteld. Het grootwinkelbedrijf is ook radicaal voor: geen overvallen meer, geen transport- en beveiligingskosten, en zelfs niet langer kasverschilletjes met bijbehorende huilende caissières die van hun minimumjeugdloon die tekorten natuurlijk wel moeten aanvullen.

.....

http://politiek.thepostonline.nl/2015/0 ... jke-onzin/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Contant geld verdwijnt. Logisch.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Fanatieke lobby
Ook elders in Europa barstte ineens een heftige discussie los over het afschaffen van contant geld. Volgens Bofinger bestaat bijna een derde van de eurobiljetten die in omloop zijn uit bankjes van vijfhonderd, die alleen maar door schoelje gebruikt worden om hun onfrisse zaakjes te regelen.
Dus? Geen onnodige discussies. Schaf de euro biljetten af. Houd alleen maar tot en met het 10 euro biljet in ere. Mocht het betaalsysteem onverhoopt bij een tankstation niet werken, teken dan een schuldverklaring en lever desnoods je paspoort in. Ook mijn pasje wilde vroeger weleens niet werken in de betaalautomaat. Ik herinner mij een paar keer (lang geleden, dat wel) in een niet Nederlands restaurant [...] in Amsterdam, waardoor ik verplicht werd cash te betalen. Maar storing kwam ook voor in een grote winkel. U begrijpt het al. Maar misschien was er geen opzet in het spel. Zeker weten doen we niks. Nou ja, dat we dood gaan. Maar dat heeft meer te maken met de vrije wil. Slechts 1% Vrije Wil wil dat we niet dood gaan. Tenminste als we Mercator willen geloven.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51000
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Pilgrim »

‘Geheim overleg VS en EU in Londen over snelle afschaffing contant geld’

Xander, 30-05-2015

Afbeelding

Martin Armstrong: ‘Verschrikkelijke instorting Westerse sociale systemen onvermijdelijk – De cashloze samenleving komt veel sneller dan verwacht’.

De vermaarde Amerikaanse ‘rebel’econoom Martin Armstrong zegt dat de Europese Centrale Bank, de Federal Reserve en enkele andere Centrale Banken op zeer korte termijn in Londen bij elkaar komen om te besluiten over een even plotselinge als snelle afschaffing van contant geld in Europa en de Verenigde Staten. De belangrijkste reden is dat het Westerse financiële systeem feitelijk totaal bankroet is, en alleen op de been kan worden gehouden als de overheid totale financiële controle krijgt over de burgers.

Armstrong voorspelde in het verleden correct de beurskrach van 1987 (‘Zwarte Maandag’) en de financiële instorting van Rusland in 1998. De econoom, die enkele jaren geleden nog in het gevang zat omdat hij weigerde zijn succesvolle model waarmee hij soms tot op de dag nauwkeurig financiële en economische trends wist te voorspellen aan de ‘Feds’ af te staan, toonde zich verbijsterd dat de reguliere media geen enkele aandacht besteden aan deze ‘geheime vergadering’ in Londen.

‘Cashloze samenleving komt sneller dan verwacht’
‘Kenneth Rogoff van de Harvard Universiteit en Willem Buiter, hoofdeconoom van Citigroup, zullen de Centrale Banken toespreken en pleiten voor het elimineren van al het contante geld, zodat de dag komt dat u niets kunt kopen of verkopen zonder toestemming van de overheid,’ aldus Armstrong, die al eerder deze maand bekend maakte dat dit overleg er aan zat te komen.

‘We kunnen maar beter opletten voor deze geboorte van de cashloze samenleving, want die komt veel sneller dan verwacht. Waarom deze geheime vergadering? Er is iets niet pluis.’

Centrale banken willen negatieve rente
Willem Buiter pleitte onlangs openlijk voor het grotendeels of geheel afschaffen van contant geld om ‘de problemen die centrale banken ervaren bij het invoeren van negatieve rente op te lossen’. Zodra al het geld digitaal is kunnen banken en overheden naar believen belastingen en heffingen invoeren op alle financiële transacties, en met negatieve rente het uitgeven van geld stimuleren, waarmee ze een allerlaatste economische opleving hopen te realiseren.

De afschaffing van contant geld zal aan het argeloze publiek worden verkocht als iets positiefs, omdat het belastingontduiking, de schaduweconomie (zwartwerken) en illegale activiteiten onmogelijk maakt. Verpak het verder met termen zoals ‘smart’, ‘hip’, ‘leuk’ en ‘makkelijk’, en het nietsvermoedende –en vaak ook niets willen wetende- volk zal in de rij staan om eraan mee te doen, zo leert de ervaring.

Totale controle op en over kopen en verkopen
Zodra geld alleen nog maar op digitale bankrekeningen bestaat worden niet alleen al onze aankopen en uitgaven geregistreerd en gecontroleerd, maar kunnen deze ook direct worden gestuurd en gemanipuleerd. Het zal dan een kwestie van tijd zijn voordat de overheid automatisch belasting gaat inhouden en mensen gaat bestraffen voor ongewenst gedrag door bijvoorbeeld de toegang tot hun rekening (tijdelijk) te ontzeggen.

Westerse financiële systeem is failliet
De echte achterliggende reden van de mogelijk al spoedige afschaffing van contant geld is het complete failliet van het Westerse financiële systeem, dat de afgelopen jaren enkel door honderden miljarden euro’s en dollars nieuwe schulden overeind kon worden gehouden. Zodra de onvermijdelijke instorting komt is een bankrun zoals nu nog steeds in Griekenland gaande is onmogelijk als er geen contant geld meer kan worden opgenomen.

Financiële politie op komst?
In Frankrijk zijn vanaf september contante betalingen van boven de € 1000,- verboden. Volgens Armstrong zou er een financiële politie kunnen komen die dit soort wetten gaat handhaven door mensen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer altijd en overal te mogen fouilleren op het bij zich hebben van een verboden hoeveelheid cash, en in een later stadium het überhaupt in bezit hebben van alle munten en bankbiljetten.

‘Uitbannen cash heilige graal voor tiran’
‘Voor een tiran is het uitbannen van cash de heilige graal,’ schrijft Michael Krieger van de bekende Liberty Blitzkrieg Blog. ‘Door het plebs in een systeem met digitale munttransacties te dwingen wordt via het registreren van alle transacties in de economie totale controle mogelijk. De betalingen van brutale burgers die weigeren te gehoorzamen kunnen zo eenvoudig worden geblokkeerd.’ (1)

‘Instorting socialisme wordt verschrikkelijke nachtmerrie’
Martin Armstrong schrijft er al jaren over, en waarschuwt dat het nu heel dichtbij is: de totale instorting van de Westerse sociale systemen, dat hij voor het gemak het ‘socialisme’ noemt. ‘Dat zal onze verschrikkelijkste nachtmerrie zijn. De overheid zal in haar doodsstuiptrekkingen veranderen in een weerzinwekkend beest dat de samenleving zal verslinden om maar niet de macht kwijt te raken.’

De EU heeft de eurozone de afgelopen jaren enkel bij elkaar kunnen houden door de staatsschulden gigantisch te laten stijgen. ‘Zodra deze schulden niet meer kunnen worden terugbetaald, zal dat de doodsteek voor het socialisme betekenen. Toch is het grootste deel van de mensen zich niet eens bewust van de gevaren, en al helemaal niet van de gevolgen.’

China en Rusland hebben de totale mislukking van het staatssocialisme meegemaakt, wat gepaard ging met extreem veel ellende, armoede en bloedvergieten. ‘En nu gebeurt het binnenkort ook in uw buurt!’ schrijft Armstrong cynisch.

‘Gezin als basis voor onafhankelijk leven vernietigd’
Het enige grote verschil is dat de regeringen nu bezig zijn om nog vóór de grote klap komt al het contante geld af te schaffen. ‘Zo zullen ze de samenleving willen dwingen om aan hun eisen te voldoen... Ze hebben de samenleving weggevaagd en in plaats daarvan de afschuwelijke nachtmerrie van het socialisme opgebouwd, die in een catastrofe zal eindigen. Ze hebben de sociale gezinsstructuur vernietigd, die duizenden jaren lang de basis was om onafhankelijk door het leven te gaan.’

‘Burgers zijn voorgelogen, we gaan in een vuurbal ten onder’
De pensioenfondsen zullen worden leeggeroofd, de belastingen nog verder verhoogd, en op nieuwe banen zullen we vergeefs moeten wachten. ‘Ze hebben de jeugd in een verloren generatie veranderd, alles onder het voorwendsel enkel het goede te willen doen... Ze hebben zichzelf en het volk voorgelogen. Wij zullen in een vuurbal ten onder gaan, dat is onvermijdelijk. Pas als de economie aan het instorten is zullen we over oplossingen gaan praten.’ (2)

Xander

(1) Infowars
(2) KOPP

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... ntant-geld
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19323
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door mercator »

Een gelijkaardige maatregel is al eens toegepast meer dan 200 jaar geleden. De Franse revolutionairen pakten het muntgeld af van de burgers-compleet met huiszoekingen door soldaten- en gaven papieren "assignaten" in de plaats. Een soort belofte van de overheid dat ooit het muntgeld zou terugbetaald worden. Dat gebeurde dus nooit want de overheid had snel door dat dat waardeloze papier een prima manier was om zelf onbeperkt schulden te maken .
Met die assignaten heeft Napoleon 20 jaar oorlog kunnen financieren. En dat met een Frankrijk dat helemaal blut was en in die tijd al mijlenver achter lag op de zich industrialiserende andere Europese landen.
In een eerste faze hebben we ons dus papier voor goud laten verkopen, nu gaan we nog bruiner bakken en leveren we het waardeloze maar tastbare papier in voor onbestaande getalletjes op een computerscherm. Getalletjes die iemand met de delete knop zomaar kan doen verdwijnen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51000
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Pilgrim »

Contant geld als misdaad

By Germen • 6 juni 2015

Overal in de mainstream media duiken artikelen op waarin het afschaffen van contant geld wordt geplugd, of juist bekritiseerd. Het lijkt er nu op, dat het financiële establishment de oorlog heeft verklaard aan contant geld. Hier hebben de overheid en de banken een aantal goede redenen voor, dezelfde redenen die voor een onderdaan contant geld juist erg belangrijk maken.

Rogoff en Buiter: schaf contant geld af
De invloedrijke Amerikaanse politiek econoom Kenneth Rogoff pleitte in 2014 voor het afschaffen van contant geld[1]. Contant geld, aldus Rogoff, kan namelijk niet onderworpen worden aan negatieve rente, een geliefde techniek van centrale bankiers om de onderdanen aan het uitgeven te zetten en zo de economie op te peppen. Een honderd-eurobiljet blijft een honderd-eurobiljet. Ook wordt contant geld gebruikt voor illegale zaken, zoals drugshandel en witwassen van geld.

Ook Rogoffs Nederlandse kompaan, de (hier wegens zijn tumultueuze buitenechtelijke relatie vooral bekende) politiek econoom en bankdirecteur Willem Buiter, vindt dat contant geld snel afgeschaft moet worden [2]. Volgens Buiter had de effectieve rente volgens de zogeheten Taylor Rule verlaagd moeten worden tot -6% tijdens de economische crisis van 2008-2014, en heeft de Fed dat alleen niet gedaan omdat spaarders hun geld dan massaal op hadden genomen.

Bezit contant geld steeds meer een misdaad
In bijna elk land is het bezit van grote hoeveelheden contant geld strafbaar. In Nederland ligt deze grens bijvoorbeeld op tienduizend euro. In Frankrijk wordt in de tweede helft van 2016 een wet van kracht, die betalingen met meer dan duizend euro contant verbiedt. In Spanje, Italië en Griekenland zijn al langer dergelijke wetten van kracht. Er zijn sterke aanwijzingen, stelt een politiek econoom die al eerder de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de kredietcrisis van 2008-2014 voorspelde, dat straks alle contante betalingen illegaal worden[3].

Afbeelding
Wordt contant geld straks verboden?

Is het afschaffen van contant geld een goed idee?
Het visionaire gezichtspunt vereist dat we alle ideeën het voordeel van de twijfel geven. Hoe weerzinwekkend een idee op het eerste gezicht ook lijkt. Uit het oogpunt van het bestrijden van kruimelmisdaden is het afschaffen van contant geld zonder meer een goed idee. Het aantal bankberovingen in Zweden, waar nog slechts één bank contant geld accepteert, is met bijna negentig procent gedaald. Een Zweedse bankrover moest onverrichterzake vertrekken, toen er in de bank geen kroon contant geld aanwezig bleek.

Totale almacht voor de overheid
Elektronisch geld heeft voor overheden en banken een aantal grote voordelen. Om te beginnen is elektronisch geld niet anoniem. Dat betekent, dat de banken en de overheid precies weten, wie aan wie betaalt. Ten tweede is elektronisch geld niet in handen van u, maar in handen van de bank (die weer in de greep is van de overheid). Wil de overheid een lastige onderdaan volkomen lamleggen, dan is een enkel telefoontje naar de bank voldoende. Deze persoon kan vervolgens niets meer kopen of verkopen en verandert in een paria. Ook het innen van belastingen is erg makkelijk. Er kan van elke bankrekening vrij eenvoudig elk willekeurig bedrag afgeschreven worden. Vrije jongens zijn plotseling niet zo vrij meer, als voor elke handeling een bankrekening nodig is.

Grote criminelen ontspringen overigens wel de dans. Zo kan je een truststructuur oprichten in bijvoorbeeld Panama. Dit is een stichting volgens Angelsaksisch recht, die jouw belangen behartigt. De grap is dat je op papier niets bezit. En wat je niet bezit, daar hoef je ook geen belasting over te betalen. De uitdaging is uiteraard om je bezit ongezien in de trust over te hevelen, maar een slimme jongen (of meid) weet daar wel oplossingen voor. Zo kan je je bezittingen voor een appel en een ei overdoen aan de trust, die je vervolgens belastingvrije uitkeringen doet. Het einde van contant geld zal aan deze legale fraude geen einde maken.

http://www.visionair.nl/ideeen/contant- ... s-misdaad/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51000
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Pilgrim »

Afschaffing van het cash-geld wordt een zegen voor onze socialistische staat

Geplaatst op 24 juni 2015

Afbeelding

Het probleem van geld is dat er een direct verband is met hebzucht, egoïsme, vrijheid van besteding en noem nog maar een paar onsmakelijke dingen op die voor de mensen in onze gesocialiseerde staat een gruwelijke klank hebben. Maar het wordt steeds duidelijker dat er nog altijd mensen zijn die geld oppotten op de bank om er later goed van te leven, terwijl er zoveel arme mensen op de wereld zijn die het zo veel beter kunnen gebruiken en er dus veel meer recht op hebben. Er is daarom een systeem van belastingheffing en negatieve rente ontwikkeld om dat spaargeld af te pakken. Wat doen die dekselse mensen vervolgens? Ze halen het geld van de bank en stoppen het in een ouwe sok.

Slimme economen in dienst van de staat hebben echter een magistraal plan bedacht: het cash-geld wordt doodleuk afgeschaft. In de toekomst is er alleen nog een mogelijkheid het geld op een rekening van een door de staat goedgekeurde bank te zetten. Alle betalingen kunnen dan alleen nog via de bank plaatsvinden.

Voor de staat is dit natuurlijk een ideale situatie: Alle koop en verkoop staat op papier, zodat er meteen belasting op geheven kan worden. Het wordt onmogelijk nog iets te kopen of te verkopen zonder belasting en premies te betalen. Zwart werken wordt onmogelijk. Niks schnabbelbaantjes, schoonmaken bij de buren, kinderoppas; meteen belasting afrekenen.

Sommige transacties zijn niet toegestaan en komen dan ook niet meer voor. Geen drugsverkoop, bordeelbezoek, zwarte handel, omkoopschandalen, alles in één klap afgelopen. Eindelijk een maatregel die recht doet aan de keurige burger die zich aan alle regels houdt en nooit iets verkeerd doet. Zij hebben niets te verbergen en de rest nu ook niet meer. Gaan we weer een beetje meer richting de ideale maatschappij.

Maar er is meer, want de mogelijkheden Europa verder te socialiseren door deze maatregelen zijn schier eindeloos.

1. De staat kan adviseren over de aankopen van de mensen. In eerste instantie natuurlijk om bestwil van de kiezer zelf: per persoon maar zoveel suiker, zoveel vet, niet teveel drank, zeker geen drugs.
2. Daarna komen wat sturende maatregelen: een donatie aan Greenpeace wordt natuurlijk goedgekeurd, maar een bijdrage aan de PVV zeker niet.
3. Vervolgens kan met zachte hand een wat dwingender beleid uitgezet worden: verplicht lidmaatschap van de PvdA en de VARA.
4. Aankoop van Joodse producten wordt niet meer goedgekeurd.
5. Verplichte bijdrage aan Hamas en de Palestijnse Staat
6. Verplicht abonnement op Volkskrant en NRC om de vergiftiging van het land voort te kunnen zetten
7. Iedereen krijgt een asielzoeker als buddy aangewezen die hij moet onderhouden. De asielzoeker krijgt als enige een betaalpas voor de rekening, maar moet wel beloven dat hij niet in het rood gaat staan.
8. Als de rekeninghouder zich niet voorbeeldig gedraagt of het hier niet mee eens is, wordt zijn rekening stopgezet.

Wanneer je rekening wordt stopgezet, mag je je paspoort inleveren en kun je opgenomen worden in het euthanasieprogramma.

Pensioen
Ook een herziening van het pensioenstelsel biedt hier grote mogelijkheden voor de brave goedgelovige burger. Alle bestaande pensioenfondsen worden opgeheven en het geld gaat naar de staat. In plaats daarvan krijgt iedereen als pensioenvoorziening een spaarrekening van de staat met één miljoen euro er op. Nog nooit was er in de geschiedenis een volk waarbij iedereen rijk was. Omdat het een pensioenvoorziening betreft, is er de clausule dat er pas na het tiende jaar geld opgenomen mag worden. Omdat het een langlopende rekening is, ligt de rente ook wat hoger dan normaal, in dit geval 10% negatieve rente per jaar die van de rekening wordt afgeschreven. Na tien jaar is het geld dus op, maar het gaf al die tijd toch een heerlijk gevoel.

Door: “weethetwel”

https://ejbron.wordpress.com/2015/06/24 ... more-91588
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51000
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Pilgrim »

Achter afschaffen van contant geld schuilt dubieuze missie

Door Syp Wynia | 14 aug 2015

De gedachte achter het verbieden van bankbiljetten en munten is een aanslag op de keuzevrijheid en op de individuele vrijheid in het algemeen. Dan kun je de Volkswagen Golf ook wel verbieden omdat het de favoriete vluchtauto van geboefte is.

Er heeft een beweging de kop opgestoken die bankbiljetten en muntgeld wil afschaffen. Iedereen moet dan, altijd en overal, met een plastic kaartje, met zijn telefoon of digitaal bankierend betalen. Daar wordt de wereld beter van, betogen vooraanstaande Amerikaanse economen als Kenneth Rogoff en Larry Summers.

De Duitse econoom en regeringsadviseur Peter Bofinger sloot zich bij zijn Amerikaanse collega's aan. In Scandinavische landen zijn ook politici die hard bezig zijn het betalen met cash onmogelijk te maken. Bankenlobby's ijveren ook tegen baar geld, want daar wordt niets aan verdiend.

Digitaal betalen heeft in ruimere zin het tij mee, omdat aan digitalisering nou eenmaal het odium van onontkoombare vooruitgang kleeft. Met aanhangers van dergelijk vooruitgangssentiment is het kwaad kersen eten. Als iets nieuw is en meer door jongeren dan door ouderen wordt gebruikt, bestaat al snel de neiging niet alleen het nieuwe te omarmen maar het oude ook als afgedaan te beschouwen.

Nog maar kort geleden won het nieuwe het vanzelf van het oude als er voor het oude geen klandizie meer was. Sinds kort lijkt het – kijk maar naar het gloeilampverbod – alsof het nieuwe dient te worden opgelegd en het oude verboden. Dat is geen vooruitgang, al was het maar omdat het de keuze van burgers onmogelijk maakt.

Vluchtauto
De lobby tegen bankbiljetten en muntgeld zegt dat cash het criminelen te makkelijk maakt om hun illegale bedrijf gaande te houden. Dat is geen onzin, maar zegt ook niet alles. Hoeveel zwart geld gaat er immers niet, digitaal en wel, de hele wereld over?

Waarom zou je alle burgers de keuze tussen giraal (met plastic, bijvoorbeeld) en chartaal (biljetten en munten) betalen afnemen om de enkele reden dat zo de boeven onder ons het leven minder makkelijk wordt gemaakt? Dan kun je de Volkswagen Golf ook wel verbieden omdat de Golf de favoriete vluchtauto van geboefte is.

IJveraars tegen baar geld willen er ook van af omdat, als alles digitaal wordt, het altijd te achterhalen is wat iemand waar en wanneer heeft betaald. Dat is aantrekkelijk voor de overheid, die zo altijd kan zien welke transacties er zijn, om die vervolgens sluitend te belasten.

De gedachte klopt technisch gezien, maar verdient daarom nog niet uitsluitend applaus. Mogen burgers nog een beetje privacy, anonimiteit, vrijheid – ook ten opzichte van elkaar? We weten dat overheids­gegevens probleemloos in handen van bedrijven en kwaadwillenden vallen.

Dan zijn er ook nog economen die het een heel mooie gedachte vinden dat als burgers naar hun idee te weinig consumeren, zij daartoe kunnen worden gedwongen door ze een strafrente op spaartegoeden te laten betalen. Zoals nu trouwens ook al ongeveer het geval is, door toedoen van de Europese Centrale Bank.

Nu kun je daaraan nog ontsnappen door je spaarrekening om te zetten in biljetten die je onder de matras stopt. Die uitweg wordt bij een verbod op cash onmogelijk.

De hele gedachte achter het verbieden van bankbiljetten en munten is vooral een aanslag op de keuzevrijheid en erger, op de individuele vrijheid in het algemeen. Het is een totalitaire gedachte. Hitler, Stalin en Mao draaien zich postuum om bij het idee dat zij het zonder dit buitenkansje hebben moeten stellen.

Gemodelleerd harnas
Het goede nieuws luidt dan ook dat de Duitser Peter Bofinger heel Duitsland over zich heen kreeg toe hij zijn verbod op cash lanceerde. Maar het oprukken van het verbod op baar geld in Scandinavië laat zien dat dit nog niet bepaald geruststelt.

'Baar geld wordt alleen nog door oude mensen gebruikt,' motiveerde de Zweedse minister van Financiën, Magdalena Andersson, haar verbodsmissie. De Deense regering wil naast een verbod op cash in de detailhandel ook nog een rekening bij een staatsbank verplicht stellen.

Het maakt je ook ongerust over de denktrant van althans sommige economen. Als hun modellen niet kloppen omdat mensen zich er niet naar gedragen, moet de mensheid kennelijk maar in een gemodelleerd harnas worden gestopt.

Dat alles net zo lang tot die mensheid zodanig kreukloos, geurloos en willoos gerobotiseerd is, dat wat er nog resteert aan menselijk gedrag zich uiteindelijk ook voegt naar op de tekentafel bedachte modellen.

Elsevier nummer 34, 22 augustus 2015

http://www.elsevier.nl/Economie/blogs/2 ... -2671644W/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51000
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Pilgrim »

Grootste bank Noorwegen wil snel totaal verbod op contant geld

Xander, 24-01-2016

Afbeelding

‘Waarschijnlijk al in 2020 volledig cashloze samenleving’

Noorwegen volgt het voorbeeld van zijn buurlanden Zweden en Denemarken door al binnen enkele jaren een volledig ‘cashloze’ samenleving te willen creëren. De grootste Noorse bank (DNB) roept de overheid op het gebruik van contant geld zo snel mogelijk te verbieden. Als argumenten worden het tegengaan van de zwarte markt en het witwassen van crimineel geld genoemd. De werkelijke redenen gaan echter veel verder: door alle inwoners te verplichten uitsluitend elektronisch te betalen en te bankieren, komt totale controle over de hele samenleving voor het eerst binnen handbereik.

In Noorwegen zijn zo’n 50 miljard kronen in omloop, waarvan slechts 40% getraceerd kan worden. Dat betekent dat de overheid geen idee heeft wat er met het grootste deel van het contante geld wordt gedaan. ‘Wij geloven dat dit komt door ‘onder-de-tafel’ (= zwart) geld en witwassen,’ verklaarde Trond Bentestuen, executive bij de DNB.

‘Er zijn zoveel gevaren en nadelen aan cash verbonden, dat wij hebben geconcludeerd dat het moet worden afgeschaft,’ voegde hij eraan toe. Daar wordt overigens al jaren naar toegewerkt. Nog maar 6% van de Noorse bevolking, voornamelijk ouderen, gebruikt dagelijks contant geld. 85% van de Noren gaat zelden of nooit naar een bank.

2020
Het Noorse ministerie van Financiën voelt nog niet zoveel voor het plan, en critici hebben gewezen op de problemen rond de privacy van mensen en de toeristenindustrie. In 2014 stelde financieringsmaatschappij Finans Norge echter dat het land op koers ligt om in 2020 een volledig ‘cashloze’ samenleving te hebben. Daar zou al op korte termijn een begin mee kunnen worden gemaakt door biljetten van 1000 kronen (ruim € 105,-) af te schaffen.

Behalve DNB is ook de tweede bank van het land, Nordea, reeds gestopt met het gebruiken van contant geld in zijn bijkantoren. Ook wordt er net als in Denemarken en Zweden gemorreld aan het recht van consumenten om bijvoorbeeld in restaurants en benzinestations cash betalen.

Banken redden met uw geld
Deze ‘war on cash’ is feitelijk niets anders dan de invoering van zeer strenge kapitaalcontroles. De achterliggende reden is dat de banken en overheden weten dat de feitelijk failliete banken binnen afzienbare tijd opnieuw ‘gered’ moeten worden, en dat daar dan ‘bail-ins’ voor nodig zullen zijn. Dat zijn verplichte bijdrages van bankrekeninghouders. Als contant geld is uitgebannen zal niemand daar meer aan kunnen ontsnappen door tijdig zijn rekeningen leeg te trekken, en worden bankruns dus onmogelijk gemaakt.

Toeslagen en negatieve rente
Groot voordeel voor de overheid is dat met volledig elektronisch betalingsverkeer naar believen automatisch allerlei belastingen kunnen worden afgeschreven, en banken op iedere financiële transactie een toeslag kunnen berekenen. Bijvoorbeeld: u koopt op internet een nieuwe stofzuiger voor € 90,-, maar de bank schrijft € 92,- af. Daarnaast zullen banken waarschijnlijk permanent negatieve rente gaan rekenen. Dat betekent dat u rente zult moeten betalen om uw eigen geld op te bank te ‘mogen’ (= moeten) laten staan.

Totale controle over bevolking
Niet alleen in Europa, maar ook in Amerika, Israël en zelfs in landen als Iran worden grote stappen gezet naar het uitbannen van contant geld. Als de bevolking daar niet tegen in opstand komt, dan zullen ze al over enkele jaren volledig zijn overgeleverd aan de willekeur van banken en overheden, die middels deze financiële controle en onderdrukking ieder ‘ongewenst’ gedrag en ‘niet politiek correcte’ meningen kunnen bestraffen met bijvoorbeeld boetes of zelfs het totaal blokkeren van je rekeningen, waardoor je niet eens meer naar de supermarkt zult kunnen gaan.

Kritische analisten denken dat dit soort totalitaire, wanhopige maatregelen de laatste ademtochten van het huidige financiële systeem zijn, en een totale wereldwijde financiële catastrofe sowieso onafwendbaar is.

Xander

(1) Zero Hedge

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... ntant-geld
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51000
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Pilgrim »

George Orwell´s “1984” was een verhaaltje voor het slapen gaan

Geplaatst op 14 februari 2016

Afbeelding

In 1948 beschreef George Orwell in zijn roman “1984” een totalitaire preventie- en bewakingsstaat in het jaar 1984. Hoofdrolspeler van de handeling is Winston Smith, een eenvoudig lid van de dictatoriaal heersende socialistische staatspartij. Smith wil zijn privésfeer beschermen tegen de alomtegenwoordige bewaking en controle en komt daardoor in conflict met het systeem, dat hem onderwerpt aan een hersenspoeling.

In onze realiteit functioneert dat omgekeerd. Eerst komt de hersenspoeling, daarna de totale controle en bewaking. Het volgende bedrijf is de roof van het vermogen en de omvorming van de burgers tot consumptie- en arbeidsslaven, die uitgemolken worden tot bij hen het licht uitgaat.

We worden al tientallen jaren lang gehersenspoeld door de mainstream media en de tv. We worden doelbewust dom gemaakt. De beïnvloeding, manipulatie, aansturing tot aan indoctrinatie toe, die geen kritiek meer toestaat, zijn onmiskenbaar. Geïndoctrineerde, gehersenpoelde mensen en kapotgemaakte samenlevingen zonder “Wij-gevoel” laten zich gemakkelijk onderwerpen. Hetgeen aan “Wij-gevoel” in onze samenleving nog rudimentair aanwezig is, wordt doelbewust in volledig onbelangrijke kanalen zoals “wij zijn wereldkampioen” gestuurd.

Als het aan onze bankiers en onze regering ligt, dan is het einde verhaal contant geld. De beperking van het gebruik van contant geld wordt gemotiveerd met de bestrijding van drugshandel, belastingontduiking, terrorismefinanciering enz. We zijn benieuwd hoe en of de drugsbarons en terroristen zich aan de bovengrens van contant geld zullen houden. In werkelijkheid leidt een verbod op contant geld tot het verlies van de persoonlijke vrijheid en tot het verlies van vermogen.

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, wil in de EU graag contante betalingen boven een bedrag van € 5.000,- verbieden en het bankbiljet van € 500,- uit de circulatie nemen. In Denemarken werden de contante betalingen als tot 50.000 Deense Kronen (€ 6.700,-) beperkt. België en Slowakije hebben een beperking voor contante betalingen tot € 5.000,-

In Griekenland ligt de grens momenteel tot € 1.500,- bij privébetalingen en tot € 3.000,- bij zakelijke transacties. De Spanjaarden moeten zich op dit moment neerleggen bij een grens voor contante betalingen tot € 2.500,-

In Italië mogen alleen nog rekeningen onder de € 1.000,- contant betaald worden. In Frankrijk zijn sinds september 2015 nog slechts € 1.000,- per transactie toegestaan. Daar worden aan de autoriteiten ook het van je eigen rekening afhalen van contant geld, goudverkopen en het wisselen van euro´s naar vreemde valuta gemeld.

In Zweden zijn contante betalingen bijna niet meer mogelijk. In de bankfilialen worden geen munten en bankbiljetten afgegeven en ook niet aangenomen.

De winnaars van een verbod op contant geld zijn behalve de banken de creditcardondernemingen en de bedrijvers van elektronische betalingssystemen. De voormalige Amerikaanse minister van Financiën en Obama-adviseur Larry Summers eist voor Europa al lange tijd de afschaffing van contant geld. De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, zou zijn fiat gegeven hebben aan documenten volgens welke in de EU het contante geld vanaf 2018 afgeschaft moet worden.

De werkelijke reden van het afschaffen van contant geld is gelegen in de wereldwijde veel te hoge schulden. Daarom dient er een negatieve rente geregeld te worden.

De zin van de negatieve rente vanuit het oogpunt van de banken wordt al snel duidelijk als je je ervan bewust wordt dat de tegoeden van de bankklanten op bankrekeningen in principe schulden van de banken aan hun klanten zijn.

Wanneer de banken de tegoeden van de klanten belasten met negatieve rentes, dan dalen automatische de schulden van de banken bij hun klanten. Bij negatieve rentes smelten de tegoeden van de bankklanten weg als sneeuw voor de zon. Het fantastische bijverschijnsel voor de banken: vernietigde tegoeden van de klanten betekent op de balans van de bank afgenomen schulden en dus een winst voor de bank.

Iedere spaarder die nog bij zijn verstand is, zou zijn tegoed van de bank halen en als contant geld onder het matras stoppen. Met de afschaffing van het contante geld wordt deze vluchtweg geblokkeerd.

De samenleving zonder contant geld is ook een droom van de leidende politieke kliek. Iedere burger kan bespioneerd worden. Iedere aankoop wordt transparant. Uiteindelijk bepalen regeringen wat er gekocht mag worden, wat men mag lezen en waar men naartoe mag reizen.

Zonder contant geld wordt de controle en bewaking totaal. Diegenen onder ons die het verbod op contant geld accepteren of zelfs eisen, zijn er het levende bewijs van dat de hersenspoeling, waar wij al tientallen jaren aan staan blootgesteld, werkt.

Want in werkelijkheid betekent het verbod op contant geld het verlies van individuele vrijheid en het helpt een hebzuchtige politieke kaste bij het realiseren van hun streven naar alle macht.

Bron: http://info.kopp-verlag.de

Auteur: Thomas Trepnau

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/02/14 ... apen-gaan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51000
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door Pilgrim »

De totalitaire EU en de banken willen contant geld gaan verbieden

Geplaatst op 16 februari 2016

Afbeelding

Er ligt een plan bij de EU en bij de banken om het contante geld helemaal af te schaffen. U kunt dan alleen maar via een plastic pasje, U welbekend, betalen. U hebt dan geen spaarpot meer thuis, maar alles staat ‘digitaal’ op de bank. U hebt dus geen enkele persoonlijke controle meer over Uw eigen geld. Die controle hebben dan de banken. Totaal! Ze kunnen doen wat ze willen!

Gevolg 1:


Er is zeer weinig tot geen informatie over gegeven, maar sinds 1 januari van dit jaar kost het U ook Uw geld als het fout loopt bij de banken. Ze zullen U dan geld dat U op de bank hebt staan mogen afpakken om hun tekorten aan te vullen. Geld van Uw betaalrekening én van Uw spaarrekening. ‘BAIL-IN’ heet dat. U bent óngevraagd risicohouder van de banken gemaakt. Slecht bankieren en gegraai door ‘de grote jongens´? U betaalt dat, al bent U er absoluut niet verantwoordelijk voor! En in combinatie met het feit dat al Uw geld straks ‘digitaal’ op de bank staat, ben U dan heel erg de klos. Ook dáárom willen de EU en de banken op korte termijn contant geld verbieden. Dan heeft U geen enkele mogelijkheid om die oneerlijkheid, het afpakken van Uw geld, tegen te gaan. Want U heeft er geen controle meer over!

Gevolg 2:

De banken zullen Uw geld kunnen blokkeren, zodat U er niet meer over beschikken kan. Onwaarschijnlijk? Helemaal niet. In Cyprus en in Griekenland gebeurde dat al. Dan kunt U (eventueel tijdelijk, dát in ieder geval) nergens meer over beschikken, zelfs geen brood kopen! Een vreselijk machtsmiddel over de burgers dat de EU en de banken zich toe-eigenen.

Gevolg 3:

De rente die U van de banken over Uw spaargeld krijgt, is al minimaal 0,6% of zoiets. Maar het plan bestaat ook – en hier en daar is het zelfs al ingevoerd – om NEGATIEVE RENTE te gaan heffen over spaartegoeden. Negatieve rente betekent dat U geen rente krijgt, maar BETAALT over Uw spaarbedrag. Waardoor Uw spaarcentjes zullen slinken. Het dan maar in een ouwe sok stoppen? Dat kan dus niet meer, want contant geld, papier en munten, zijn dan verboden. Het zal met die negatieve rente trouwens niet bij -0,6% blijven, eerder zal dat -3% zijn of zelfs meer.

AL DIE KWALIJKE ZAKEN (er zijn er zelfs meer, ook betreffende Uw privacy) maken U totaal afhankelijk van de machthebbers. Oftewel, U gaat vallen onder een per definitie totalitair, fascistisch bewind. Vindt men U vervelend of lastig, dan heeft men het met dit alles in zijn macht om U alles af te pakken, zodat U zelfs niet aan eten zou kunnen komen. Weer een nieuw middel om opstandige burgers te straffen!

ER IS EEN MOGELIJKHEID OM DIE SMERIGE PLANNEN TE VERIJDELEN ALS IEDEREEN MEE DOET. BETAAL VOORTAAN NOOIT MEER MET PIN. BETAAL UITSLUITEND MET CONTANT GELD EN DOE DAT MASSAAL. ZORG ERVOOR DAT MEN U NIET NÓG MEER TOT SLAAF VAN ‘HET SYSTEEM’ MAAKT.

Ja, pinnen is gemakkelijk, maar pinnen is dus ook heel gevaarlijk! Het is het begin van de bovengenoemde gevaren voor de burger. Trap niet in de smoezen dat het criminaliteit en terrorisme tegen zou gaan. Criminelen en terroristen beschikken over nog heel andere mogelijkheden en middelen. Zie dat alles in, denk na over deze informatie. Maak U niet totaal afhankelijk van de valse ‘elite’ en de banken. Wees verantwoordelijk voor Uzelf, Uw kinderen en verdere nazaten.

Er bestaat al een slogan: PINNEN? NEE, DANK U!

Door: “Frans Brassens”

https://ejbron.wordpress.com/2016/02/16 ... verbieden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19323
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Contant geld verdwijnt

Bericht door mercator »

Ik heb 3 bankrekeningen. Ik laat die allemaal op een beetje positief staan en ik doe alleen de overschrijvingen die ik niet contant kan betalen. Niemand staat er nog bij stil maar bij een betaling heb je helemaal geen bank nodig. Stel je moet een telefoonrekening betalen waarom moet daar per se een bank tussen zitten als medium? Ik probeer dat zoveel mogelijk te vermijden en betaal alles wat ik kan contant.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Plaats reactie