KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76586
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Het gevaar van een radicale agenda

Linkse activisten delen gezamenlijke afkeer van iconen uit de Nederlandse cultuur

Wierd Duk en Marcel Vink

De stichting Majority Perspective, die vandaag middels een kort geding de landelijke intocht van Sinterklaas wil laten verbieden, maakt deel uit van een bredere beweging van radicale, extreemlinkse activisten. Hun agenda: iconen van de Nederlandse cultuur moeten verdwijnen.

Zwarte Piet en standbeelden van onze zeehelden moeten verdwijnen. Straatnamen van historische vaderlandse grootheden moeten gewijzigd en museum-collecties ’gedekoloniseerd’. Zelfs de huidige dodenherdenking moet geschrapt. De extreemlinkse activisten van clubs als Majority Perspective, Kick Out Zwarte Piet, De Grauwe Eeuw, New Urban Collective, Geen 4 Mei Voor Mij en Antifa delen een gezamenlijke afkeer van iconen van de Nederlandse cultuur. Uit de openbare optredens van hun woordvoerders blijkt dat zij uit zijn op zoveel mogelijk ophef en tweespalt.

Achter onschuldig ogende activiteiten als schoolbezoeken en ’antiracisme’-workshops gaat een radicale antiwesterse agenda schuil. In het geval van jongeren- en studentennetwerk New Urban Collective (NUC) wordt dit programma niet alleen gesponsord door de Gemeente Amsterdam en door gerenommeerde bedrijven als ABN Amro en KPMG, zoals is te lezen op de site van NUC, maar ook door de Open Society van de omstreden miljardair George Soros. In 2014 kreeg NUC, volgens de website van Open Society, 10.000 dollar en in 2015 zelfs 24.750 dollar van de organisatie van Soros.

Bij acties wordt soms grof geschut ingezet. In een zaaltje van de Universiteit van Amsterdam wil op een winteravond in 2017 de gerenommeerde Canadese hoogleraar Sirma Bilge een lezing geven. Haar onderwerp: de verhouding tussen racisme, seksisme, homofobie en andere vormen van onderdrukking en discriminatie. Maar voordat Bilge ook maar een woord heeft kunnen uitbrengen, roept een woedende groep docenten en studenten haar tot de orde. De activisten vinden de professor ’te wit’ om over dit onderwerp te ’mogen’ spreken.

De luidruchtige demonstranten zijn niet tot bedaren te brengen en Bilge ziet zich genoodzaakt om onverrichter zake terug te keren naar Montreal. De organisatoren van het evenement bieden kort daarop hun excuses aan – niet aan de professor, maar aan de actievoerders. Met hun ’gevoeligheden’ zou ’te weinig rekening’ zijn gehouden.

Mitchell Esajas, oprichter van New Urban Collective en tevens een van de voornaamste gezichten van de anti-Zwarte Piet beweging, steunt de actie. Niet verwonderlijk, het protest is immers een treffend voorbeeld van de manier waarop een kleine, fanatieke groep activisten klinkende resultaten kan behalen. Dergelijke acties hoeven niet per se geweldloos te zijn, aldus Esajas op Facebook. Als antwoord op de opmerking van een van zijn aanhangers – ’Ik houd van vechten, vooral tegen de witte man’ – schrijft Esajas: ’Ik hoop dat jullie dit jaar iets doen, vreedzaam of niet’.

Het andere publieke gezicht van de anti-Piet beweging is de Ghanese Nederlander Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). De dichtende activist, die als kind naar Nederland kwam, laat zich in interviews bedachtzaam uit. Maar in redes doet Afriyie dreigende uitspraken. ’Het is oorlog’, riep hij vorig jaar tijdens een betoging van de Antifa, de radicaal-linkse beweging die geweld niet schuwt. Afriyie hekelde het ’institutionele racisme’ in Nederland. „Als je nazi’s hebt, heb je AFA nodig”, meende hij. En: „Ik wil niet langer rekening houden met jouw gevoelens, als jij na 400 jaar niet weet, of niet kunt accepteren dat ik ook gevoel heb.”

Knuppel

Volgens Afriyie houden verschillende actiegroepen er verschillende werkwijzen op na. „De één gaat zingen op de Dam, de ander gaat met een knuppel naar een intocht. Ik vind dat ze allebei de ruimte moeten krijgen”, zei hij op een bijeenkomst in Leiden.

Het zijn mede dit soort uitspraken die ervoor zorgden dat KOZP werd opgenomen in het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland: als een ’activistische groep, die mogelijk geweld zou kunnen gaan gebruiken’.

Er bestaan intensieve contacten tussen KOZP en NUC met nog radicalere clubs, waaronder Majority Perspective, De Grauwe Eeuw en Antifa. Zo had de ’huisjournalist’ van KOZP, Kevin Roberson, telefonisch overleg met Christa Noëlla Soeters, die is gelieerd aan De Grauwe Eeuw, voorafgaande aan de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum, vorig jaar. Die intocht liep uit op de Friese blokkade bij de A7.

Roberson kreeg in die gesprekken te horen dat Michael van Zeijl, het gezicht van De Grauwe Eeuw, preventief was opgepakt. Van Zeijl had gedreigd om Sinterklaas te vermoorden: ’Liefst tijdens de nationale intocht zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten’.

Christa Soeters riep eerder, in 2016, op tot een boycot van de Nationale Dodenherdenking – onder de hashtag #geen4meivoormij – ’zolang we het opkomende fascisme en de moslimhaat in Nederland gewoon zijn gang laten gaan’.

Diezelfde Soeters, Van Zeijl en Rogier Meijerink – een Utrechtse beroepskraker en milieu-activist, die dit jaar dreigde met een ’lawaaidemo’ tijdens de Dodenherdenking op de Dam – zijn bestuursleden van de recent in het leven geroepen stichting Majority Perspective. Die is gevestigd in een Utrechts kraakpand. Zij spanden het kort geding aan tegen onder meer de NTR en de gemeente Zaanstad, dat vandaag dient, om de landelijke Sint-intocht te verbieden. Opmerkelijk: het vierde bestuurslid is de Nederlands-Indonesische activist Jeffry Pondaag, voorzitter van stichting Comité Nederlandse Ereschulden, die succesvolle rechtszaken voerde tegen de Nederlandse staat.

Nog een radicaal gezicht in het milieu rond Esajas en Afriyie is dat van de Surinamer Sandew Hira. De directeur van het International Institute for Scientific Research strijdt voor ’mentale dekolonisatie’. Hira is, net als Jeffry Pondaag, fel pleitbezorger van herstelbetalingen. In een presentatie op de website van NUC doet Hira aan antiracisme-activisten een aantal aanbevelingen, zoals: ’Maak verbindingen met andere migrantengroepen: koppel racisme aan islamofobie en kolonialisme’. En: ’Zoek verbindingen in de witte gemeenschap’.

Dit advies wordt opgevolgd. Uit het rapport ’Links-extremisme in beeld’ van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), dat eerder dit jaar verscheen, blijkt dat deze links-extremistische groeperingen steeds intensiever met elkaar samenwerken – of het nu gaat om de ’strijd tegen racisme’, tegen ’islamofobie’, of gewoon tegen extreemrechts. Toonaangevende personen zijn aan meerdere groepen verbonden. Telkens duikt een oude bekende op uit het actiewezen: de inmiddels gepensioneerde Corna Dirks van de internationaal vertakte Antifa (’Antifascistische Actie’). Dirks zat in de bus van KOZP naar Dokkum en staat op foto’s bij demonstraties, samen met onder anderen Rogier Meijerink.

Harde kern

De harde kern van deze radicale bewegingen is relatief klein: volgens de samenstellers van het WODC-rapport kwamen slechts 182 personen in de periode 2015 tot en met oktober 2017 in beeld van de veiligheidsdiensten.

Desondanks blijken groepen als Kick Out Zwarte Piet en andere ’antiracisme’-clubs in staat om, dankzij een handjevol fanatieke activisten, het publieke debat te kapen en om het Sinterklaasfeest mogelijk ingrijpend en definitief te wijzigen. Inmiddels richten zij hun pijlen op weer andere iconen. Of ook herstelbetalingen – de hoofdprijs – op het programma staan, moet de toekomst uitwijzen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Desondanks blijken groepen als Kick Out Zwarte Piet en andere ’antiracisme’-clubs in staat om, dankzij een handjevol fanatieke activisten, het publieke debat te kapen en om het Sinterklaasfeest mogelijk ingrijpend en definitief te wijzigen. Inmiddels richten zij hun pijlen op weer andere iconen. Of ook herstelbetalingen – de hoofdprijs – op het programma staan, moet de toekomst uitwijzen.
Het heeft alles met onzekerheid in de politiek en de samenleving te maken. Anders gezegd:

Het volk en zijn leiders zijn de weg kwijt.

En dan denken zwak begaafde lieden die leiding moeten geven aan de samenleving, en dus voor orde en gezag dienen te waken, dat toegeven aan opruiende linkse eisen een garantie inhoudt voor rust en orde waarbij vervolgens bewust de verkeerde weg wordt ingeslagen. Een weg die er altijd zo uitziet:
Afbeelding
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76586
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

ABN: geen sponsor New Urban Collective

New Urban Collective, de beweging die is opgericht door anti-Pietactivist Mitchell Esajas, heeft gisterochtend vliegensvlug de logo’s van ABN Amro en KPMG van zijn website gehaald.

Mitchell Esajas
Dat gebeurde nadat De Telegraaf die dag meldde dat beide ondernemingen als sponsor aan NUC zijn verbonden, zoals de website van de organisatie aangaf.

Een woordvoerder van ABN Amro laat in een reactie weten dat er geen sprake is van een sponsorrelatie met de beweging. „We hebben geen relatie kunnen ontdekken. We hebben nog wel contact opgenomen met deze organisatie om na te gaan of we iets over het hoofd hebben gezien als het gaat om sponsoring, maar daar is geen reactie op gekomen.”

KPMG erkent dat het jaren geleden wel eens een incidentele sponsoring heeft gedaan, maar benadrukt dat het momenteel geen actieve partner is van NUC. Zowel ABN Amro als KPMG geeft aan geen opdracht tot verwijdering van hun namen en logo’s op de website van NUC te hebben gegeven.

NUC heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76586
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

ABN: geen sponsor New Urban Collective

Jokt de ABN? Kijk eens wie bij de ABN werkt !!! Juist...Een zekere Walter Zantinge. Een spin in het New Urban Collective web.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door King George »

Een vergaarbak van minority imbecielen welke zich Majority Perspective noemt... :emm2:

Overigens een zeer lezenswaardig artikel! icon_thumbup.gif icon_thumbup.gif
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door King George »

LIVE. Kort Geding tegen Sinterklaas

Sinter K. en handlangerknol A. voor het hekje in Geding van de Eeuw

Afbeelding

We schakelen rechtstreeks naar de rechtbank in Haarlem, waar het kort geding tegen die jaarlijks terugkerende illegaal Sint N. en diens handlangersbende plaatsheeft. Deze bejaarde invasieve exoot woekert ieder jaar maar weer ons land binnen met zijn knol en ongure schoorsteenboevenbende, dus daar moest maar eens een eind aan komen.

Geding is aangespannen door de huizenstelende 4mei-vernielende doodsbedreigers Michael van Zeijl / Christa Soeters, en Het OM, dat van de daken schreeuwt dat ze het DRUK hebben, vond het wel een goed idee om deze schertsvertoning op de rol te zetten.

De volgende partijen zijn gedaagd wegens rassies: de Staat der Nederlanden, burgemeester Jan Hamming van de gemeente Zaanstad, omroep NTR, de Kijkwijzer en het Commissariaat van de Media.

Volgens de Telegraaf is het allemaal een groot extreemlinks complot tegen Nederland en wordt de laffe lynchpartij op die bejaarde katholieke meneer en zijn schitterende paard gefincancierd door Soros/ABNAMRO (uitvoerig dossier) en doet KPMG de boekhouding, met goedkeuring van de Gemeente Amsterdam. De eerste Pro en Anti Klazen staan reeds bij de rechtbank. Later meer.

Update: Soros & ABNAMRO blokkeren Telegraaf-verslaggever

Afbeelding


Lees verder op GeenStijl
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76586
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: KOZP. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

Wat een gezeur. Het jaar is nog niet uit of de KOZP zeurpieten beginnen al weer te zeuren. Misschien moeten deze lui een echte baan zoeken. Alhoewel..Wie wil deze knapen in dienst nemen. Dat zullen niet veel bedrijven zijn.
KOZP dient in acht gemeenten bezwaren in na inperking demonstraties Sinterklaasintochten 2018

PERSBERICHT
 • KOZP dient in acht gemeenten bezwaren in na inperking demonstraties Sinterklaasintochten 2018

  Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft besloten bij de burgemeesters van acht gemeenten bezwaren in te dienen naar aanleiding van de verschillende beperkingen die de demonstranten werden opgelegd tijdens (gepoogde) demonstraties tegen zwarte piet. Demonstranten die een verandering van zwarte piet bepleiten, demonstreerden dit jaar tijdens verschillende Sinterklaasintochten in het weekend van 17 en 18 november. In verschillende gemeenten werden die demonstraties door burgemeesters voortijdig afgebroken of verboden en werden de vreedzame demonstranten dus beperkt in hun recht op demonstratie. Gisteren en vandaag heeft de advocaat van KOZP, Wil Eikelboom van advocatenkantoor Prakken d’Oliveira, daarom bezwaren ingediend in acht van de veertien gemeenten waar protesten waren gepland dit jaar. Dit is gebeurd op basis van bestudering van gemeentelijke stukken en beschikkingen en verslagen van demonstranten. In de volgende gemeenten wordt een klachtenprocedure gestart: Zwolle, Weesp, Leeuwarden, Tilburg, Den Helder, Den Haag, Hilversum en Rotterdam.

  De actiegroep Kick Out Zwarte Piet is erg geschrokken van alle geweld en haat die KOZP-demonstranten dit jaar te verduren kregen. Vreedzame demonstranten van KOZP zijn bedreigd en belaagd door voorstanders van zwarte piet. Het demonstratierecht is op vele plekken weer geschonden. De schuld daarvan wordt in de media voornamelijk gelegd bij hooligans, zogenaamde voetbalsupporters. De feitelijke gebeurtenissen schetsen echter een ander beeld: burgemeesters en politie hebben op grote schaal gefaald om het demonstratierecht te beschermen, en hebben door niet adequaat op te treden soms zelfs bijgedragen aan de agressie jegens vreedzame demonstranten.

  De nu gestarte bezwarenprocedures zijn de eerste vervolgstappen die KOZP zet om iedereen verantwoordelijk te houden, die heeft bijgedragen aan de schending van het demonstratierecht op zaterdag 17 november en zondag 18 november 2018. De advocaten van KOZP bestuderen daarnaast de mogelijkheden om politieklachten in te dienen en aangifte te doen tegen individuen en groepen die zich schuldig hebben gemaakt aan fysiek geweld, bedreigingen, haat en racistische en seksistische geweldpleging.

  Jerry Afriyie van KOZP: “Lokale autoriteiten dragen bij aan onveiligheid van demonstraties tijdens de intochten, omdat ze focussen op het ‘gevaar’ van KOZP. Dit jaar hebben we wederom en duidelijker dan ooit kunnen aanschouwen waar het geweld, de haat en ordeverstoringen vandaan komen: van de pro-pieten, die geweld niet schuwen. Door het geweld van pro-pieten niet te benoemen, te veroordelen en te beteugelen, wordt het in feite gelegitimeerd. Met de nu ingediende bezwaren willen we de gemeenten, met name burgemeesters, bij de les houden. Het is voor demonstranten, zeker die voor het eerst van hun recht op demonstratie gebruik maken, een harde klap wanneer ze er in de praktijk achter komen dat hun demonstratierecht alleen op papier bestaat.”

  KOZP zet de juridische stappen omdat veel gemeenten vooralsnog vasthouden aan zwarte piet, een stereotyperende weergave van zwarte mensen uit de 19de eeuw, en constructieve gesprekken die kunnen leiden tot een duurzame oplossing uit de weg gaan. Zolang gemeenten en intochtcomité’s de klachten uit de samenleving tegen zwarte piet negeren, zijn vreedzame demonstraties onvermijdelijk, juist daar waar het racisme wordt gevierd. Protesteren tijdens de Sinterklaasintocht blijft een noodzakelijk en effectief middel om dialoog en verandering op gang te brengen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
  E-mail: [email protected].
  Voor actuele informatie volg:
  Facebookpagina: Stop Blackface & Zwarte Piet is Racisme
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door King George »

Lekker janken! Kick Out Zwarte Piet-rammers klagen dat ze nog altijd in Dreigingsbeeld Terrorisme staan

Afbeelding
Foto: KOZP-demonstranten demonsteren bij een Sint-intocht. Bron: Screenshot NTR.

Door Tim Engelbart 8 februari 2019

Kick Out Zwarte Piet, de organisatie van Jerry Afriyie, wil dat ze ogenblikkelijk worden verwijderd uit het Dreigingsbeeld Terrorisme van de NCTb. Ondanks dat de instanties zich zorgen maken over de radicalisering van de actiegroep tegen de vriendelijke kindervriend, eist KOZP een rectificatie en eerherstel. Lol!

De vriendelijke vriendjes van knokploegleider Jerry Afriyie hebben weer eens wat te klagen. Ditmaal niet over de onschuldige kinderfiguur Zwarte Piet, maar wel over de in hun ogen zeer oneerlijke behandeling die ze krijgen. Ze worden gevolgd door de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding vanwege hun radicalisering, en dat zint ze niet. Ze willen daarom verwijderd worden uit het zogeheten ‘Dreigingsbeeld’ en eisen ook een rectificatie:
 • “De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft een klacht ingediend tegen de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De actievoerders vinden dat ze ten onrechte worden genoemd in het Dreigingsbeeld Terrorisme uit november 2017. De groep wil dat de NCTV deze opmerkingen verwijdert uit de rapportage, die vier keer per jaar uitkomt, en rectificeert op de website. Dat meldt ANP.”
Of de NCTb dat ook gaat doen is nog maar zeer de vraag. Eerder legde de nationale coördinator Dick Schoof bij WNL op Zondag nog uit dat er wel degelijk een groot gevaar uitgaat van radicaal-linkse groeperingen als KOZP:
 • “Het is een van de bewegingen waar we ons zorgen over maken,” zei Schoof. Volgens de terreurbestrijder is Kick Out Zwarte Piet een beweging die mogelijk extremistisch wordt en dan ook geweld kan gaan gebruiken. “Je ziet dat op rechts en op links een soort extremisme ontwikkelt dat geleidelijk aan toch een gewelddadig karakter krijgt,” aldus Schoof destijds.”
Daarnaast moet je ook niet vergeten dat de anti-Pietenbeweging geleid wordt door een veroordeelde crimineel. Afriyie heeft een strafblad wegens het molesteren van politie-agenten. Niet bepaald wat je noemt geweldloos, inderdaad.

Jerry Afriyie en z’n matties kunnen lekker verder janken over rectificaties, maar feit is en blijft dat KOZP wel degelijk een gevaar vormt – en daarom terecht blijft staan in het Dreigingsbeeld Terrorisme. Klachten daarover gaan in de zak mee naar Spanje, waar Sinterklaas er ongetwijfeld smakelijk om zal kunnen lachen.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76586
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

Bijeenkomst actiegroep Kick Out Zwarte Piet met geweld verstoord; vijf aanhoudingen

Afbeelding

Een bijeenkomst in Den Haag van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is vanavond met geweld verstoord. Volgens de politie zijn er vernielingen aangericht in het pand aan de Beatrijsstraat. Meerdere ramen zijn ingegooid en auto's op de binnenplaats zijn vernield.

Vijf mensen zijn aangehouden. Het gaat om vijf personen tussen de 13 jaar en 37 jaar oud uit Den Haag en uit Den Andel in Groningen. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en poging tot brandstichting.

Volgens Mitchell Esajas van KOZP probeerden voorstanders van Zwarte Piet met vuurwerk het congres te bestormen, kort na de start van de bijeenkomst in een voormalig schoolgebouw. De naar schatting veertig personen kwamen niet binnen, omdat de deuren van het pand meteen werden gebarricadeerd. Vervolgens werd de politie gebeld. In het pand waren ongeveer zeventig mensen aanwezig.

Op foto's van Esajas op Facebook zijn beschadigde ramen te zien. Ook plaatste hij een foto van zijn auto, waarop te zien is dat de achterruit verbrijzeld is.

Zelf bleef hij ongedeerd, zegt Esajas. Hetzelfde geldt voor de tientallen andere congresdeelnemers.

Esajas heeft op het politiebureau aangifte gedaan. De paniek was groot in de zaal waar de bijeenkomst werd gehouden. "Vooral omdat je in een afgesloten ruimte zit en niet weet welke kant je op moet. Het voelde even alsof we waren opgesloten. En als ze binnen waren gekomen, ben ik bang dat niet alleen auto's het slachtoffer waren geworden", aldus Esajas.

Op de Facebookpagina van het congres staat dat de bijeenkomst was georganiseerd voor mensen "die zich voor verandering van de Sinterklaastraditie willen inzetten".

Na de melding van de bestorming rukte de politie met veel agenten uit naar het pand. Na de aanhoudingen werd de bijeenkomst weer hervat, met agenten zichtbaar aanwezig voor en rond het pand. Ook is de wijk nog uitgekamd, waarna deelnemers het gebouw mochten verlaten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76586
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

Wat men niet vertelde in bovenstaand artikel is de aanleiding van het geweld.

In Scheveningen hield men eergisteren een pro pieten demonstratie waar veel mensen op afkwamen. Het was een gezellige avond.

Een dag later gooide Mariam El Maslouhi, de informele leider van Kick Out Zwarte Piet in Den Haag, deze tweet op twitter...
Heel normaal in Scheveningen. Een kinderfeest beschermen met de Hitler/nazigroet. Kinderen waren hierbij aanwezig. Vinden we dit niet bedreigend? Een groet dat symbool staat voor genocide? Black facing en nazigroet, Nederlandse traditie op één plaatje. Well done Den Haag.
Die opmerking heeft kwaad bloed gezet bij de Scheveningers. Dat pikken ze niet. En vanavond barste dus de bom.

Ik heb geen medelijden met de KOZP gekkies.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76586
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

Volgens de voorman van KOZP waren er ongeveer zestig mensen, onder wie ook kinderen, aanwezig op de bijeenkomst toen een groep van dertig tot veertig ’Pro-Pieten’ met vuurwerk toesloeg. Esajas heeft op het politiebureau aangifte gedaan. Hij meldt opgelucht te zijn dat er geen gewonden zijn gevallen en is benieuwd ’hoe Nederland gaat reageren’. „We zijn allemaal heel erg geschrokken.”
Nou niet dus...Totaal geen compassie mee. Koekje van eigen deeg.

Afbeelding

Ik hoop dat ze er van geleerd hebben dat de "witte man" terug kan vechten.

Maar dat zal vast niet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door King George »

Goed dat je dit onder de aandacht brengt. Dat werpt dan weer eens een ander licht op zijn gejank bij Nieuwsuur. Voor deze geweldsoproep had hij trouwens gewoon vervolgd moeten worden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door King George »

Hier meer vuilnis Mitchell Esajas:

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 41941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Mahalingam »

Dat pand aan de Beatrijsstraat is een gekraakte school en in gebruik door extreem linkse actievoerder. Zie maar wat ze voor de ramen hebben hangen:
Afbeelding

En een van de gearresteerden is 13 jaar oud. Vast en zeker zullen de deradicaliseringsexperts graag hun vakkennis (zielknijpen?) inzetten om dit kind te redden.
En zullen de ouders uit de ouderlijke macht onzet worden?

In ieder geval is het voor de anti-Pieten een godsgeschenk. Ze kraaien luid: zie je wel: racisme !!!
Kick Out Zwarte Piet frontman Jerry Afriyie: ‘Ik heb echt geen woorden voor wat er is gebeurd’
[...]
‘Voor jouw kinderen is het prima zo, dus mijn kinderen en vele anderen mogen zich twee maanden per jaar lekker onveilig voelen’, richt de dichter en mensenrechtenactivist zich tot de verdachten. ‘Dit gaat niet meer om een kinderfeest, maar toont precies het racisme dat wij aankaarten.’
En vervolgens schiet die in de uit de USA afkomstige mantra:
Volgens Afriyie is de politiek nu aan zet: ‘Doe fakking iets met je we zijn neutraal. “If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor”.’
[...]
Vijf mensen met leeftijden tussen 13 en 37 jaar zijn gisteravond aangehouden, de politie sluit meer arrestaties niet uit. Calamiteitensite Regio15 meldt dat het vermoedelijk om pro-piet aanhangers gaat, de politie wil daar geen uitlatingen over doen.
Daar zou Regio15 wel eens gelijk in kunnen hebben. Het is een uitvloeisel van het commentaar door de anti-Pieten op de pro-Piet demo. Met name de beschuldiging dat die pro-Pieters neonazi's zijn die de Hitlergroet brengen.
Inverzet-Resistance PVV
‏ @charsnuff

Vanavond in DEN HAAG. Een mooie gelegenheid voor ons als PRO zwarte piet om ook te gaan . Scheveningen was het begin , nu doorpakken . Om 19:00uur Kalvermarkt Den Haag Komt alle als zwarte piet Retweet = nodig https://www.instagram.com/p/B4mjfslJ8NP ... ac8plfpq2z
3:15 am - 8 Nov 2019
https://twitter.com/charsnuff/status/11 ... 3854012417
 • Kick Out Zwarte Piet zal de komende tijd tijdens zeker twaalf intochten ‘met racistische karikaturen van zwarte mensen’ van zich laten horen, belooft Afriyie, ‘voor #2020zwartepietvrij'.
En dit zeggen zij zelf:
Kom op 16 of 17 november 2019 met ons in actie in o.a. de volgende gemeenten: Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard, Leeuwarden, Eindhoven, Groningen, Den Haag, Den Bosch, Dordrecht, Almere, Nijmegen. Tijdens het KOZP congres komen we bij elkaar in de aanloop naar de vreedzame demonstraties van 16 en 17 november 2019!
https://www.eventbrite.com/e/landelijk- ... 9796313923

https://www.ad.nl/den-haag/kick-out-zwa ... ~a21129d2/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76586
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

Arnoud schrijft op twitter..
Kenmerkend aan fascisme is het hardhandig willen vernietigen van de cultuur van de vijand. Dat doet KOZP in Nederland. (Ze sparen zelfs de kinderen niet.) Óók typisch aan dit soort ‘foute’ clubs is dat geweld daarna niet stopt. Verzet is daarom een logische reactie, zie WO2
En hij heeft gelijk. Oorlog kan ook nodig en gerechtvaardigd zijn om een agressor af te slaan, om burgers in hun veiligheid te verdedigen, om de wereldorde niet in gevaar te laten komen

Dit is de gewraakte foto van pro pieten die zogenaamd een hitler groet brachten.

Afbeelding

En dit is het filmpje...

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76586
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

En kijk nou eens. :shock: Wat zien we hier...Een hitlergroet?

Afbeelding

Nog meer hitlergroeten.... :ohmy2:

Afbeelding

En zijn dit ook hitlergroeten. Vast wel. :emm2:

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76586
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

lol. De NOS noemt een bijeenkomst van enkele tientallen KOZP-sympathisanten eerbiedig een congres.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Mahalingam »

Drie van de vijf verdachten -onder wie een 13-jarige- die zijn gearresteerd voor openlijke geweldpleging bij een bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag zijn zaterdag vrijgelaten. Twee mannen van 22 en 25 jaar zitten nog vast.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1678561 ... en-congres
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48847
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Pilgrim »

Dé oplossing!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7445
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door sjun »

Dan zit de vijfde colonne van zijn niet al te nozele multiculturele helpertjes er nog die menen dat de wet vooral voor anderen geldt. Mensen die zich (doorgaans op gemeenschapskosten) eveneens voor andere onverkwikkelijke zaken inzetten.
:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76586
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

Er gaan geruchten op internet rond dat het een vooropgezette actie van KOZP is.

Ik weet niet wat ik er van moet geloven, maar die geintje komt de KOZP goed uit.

BRON

En dan dit nog. :nietverstaan:
Spoiler! :
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76586
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

Zucht..Een reactie van de Amsterdamse GroenLinks-wethouder .

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door King George »

Damian legt bedaard en genuanceerd uit waar de irritatie over KOZP vandaan komt. Het geweld en de vernielingen keurt hij trouwens gewoon af.


 • Damian was bij bestorming Kick Out Zwarte Piet: 'Wat je vraagt, kun je krijgen'

  9 NOV 2019, 15:45 / UPDATE: 9 NOV 2019, 23:15

  Damian was vrijdagochtend bij de bestorming van de landelijke bijeenkomst van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag. Hij veroordeelt het geweld maar staat wel achter de actie, vertelt hij aan Hart van Nederland.

  De Hagenaar zat vrijdagavond ‘gewoon’ thuis tot hij op sociale media zag dat er iets gebeurde in de Beatrijsstraat. Hij hoorde vuurwerk en zag politieauto’s en een helikopter. Toen hij doorhad dat de actie niet ver weg was, sprong hij op zijn scooter om een beetje rond te rijden.

  “Het was een grote chaos, echt niet normaal”, zegt hij over wat er zich allemaal afspeelde. Op de vraag of hij ook vuurwerk heeft afgestoken, is Damian duidelijk. “Nee, ik heb erbij gestaan, maar niet meegedaan. Ik heb geen vuurwerk afgestoken.”

  ‘Het is een kinderfeest’

  Damian is duidelijk geen grote fan van de anti-Zwarte Pietactivisten. “Je mag je mening hebben. Maar een man die als vluchteling naar Nederland is gekomen en het hele land op z’n kop wil zetten, dat vind ik niet kunnen.

  Hij snapt dat mensen kunnen denken dat Zwarte Piet racistisch is, maar zo moet je het volgens hem niet opvatten. “Kinderen zien het gewoon als een kinderfeest en dat ze lekker cadeautjes krijgen.”

  De Hagenaar zegt tegen geweld te zijn, “maar wat moet dat moet. Als dit nodig is om Zwarte Piet te behouden dan moet je die dingen gewoon doen.”

  ‘Ik vind het nergens op slaan’

  Toch staat Damian niet helemaal achter wat er zich vrijdag in Den Haag heeft afgespeeld. “Het helpt niet om de boel te vernielen, dat zeker niet. Maar ik vind het gewoon nergens op slaan. In 1952 was het gewoon nog allemaal vrede en nu kun je je een sinterklaasfeest zonder ruzie gewoon niet meer voorstellen.”

  De vernielingen vind Damian wel te ver gaan. “Ik vind het te ver gaan, maar ze verdienen een koekje van eigen deeg. Wat je vraagt, kan je krijgen. En in principe vragen ze ruzie, want niet iedereen is het er mee eens.”

Klik hier voor openen link naar het artikel en bekijken filmpje.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door King George »

Ariel schreef:Zucht..Een reactie van de Amsterdamse GroenLinks-wethouder .

Afbeelding
Soort zoekt soort. Links-fascisme heeft er weer een gezicht bij gekregen. En kijk eens welke links-fascisten met een vuist- en vuistdikke vinger in de KOZP-smurrie zitten:

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7445
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door sjun »

Van GroenLinks Amsterdam is al bekend dat ze de stad met ongedocumenteerden laten overstromen door ze in door de gemeente aangekochtepanden in buurtjes ten koste van veiligheid en aanspreekbaarheid op straat te huisvesten. Daarnaast is de partij al behoorlijk van de werkelijkheid losgezongen.
Overigens ging de buurtoverlast gevende gebedsoproep van vrijdag bij de blauwe moskee niet helemaal goed... :cool:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Plaats reactie