KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door King George »

Federatie Indische Nederlanders (FIN) is van mening "dat 15 augustus een Nederlandse herdenking is en moet blijven".
En daar hebben ze volkomen gelijk in. De Indiëherdenking herdenkt de Indische Nederlanders in de periode van de Japanse invasie tot aan de Japanse capitulatie. Niets minder, niets meer.

En wat ze op Indonesië zelf herdenken aan deze periode is een aangelegenheid van de Indonesiërs zelf en daar gaan wij niet over. En het tijdvak van de politionele acties na de capitulatie van Japan heeft hier ook geen betrekking op.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

De KOZP. Eerst hitsen ze het racisme in Nederland op, en nu moet de regering het racisme aanpakken. :thinking:
KOZP: ‘Hoopvol, maar nog niet vol vertrouwen dat Rutte racisme aanpakt’

De delegatie van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is na het gesprek met premier Mark Rutte van gisteren hoopvol dat de politiek racisme wil aanpakken. ,,Maar een gesprek met de premier wint nog niet ons politiek vertrouwen na jarenlange stelselmatige achterstelling.”

Het doet de actiegroep goed dat Rutte erkent dat racisme aangepakt dient te worden door de politiek om het probleem echt te bestrijden. ,,De acties die wij met duizenden mensen de afgelopen negen jaar gevoerd hebben om institutioneel racisme aan te pakken in Nederland, lijken eindelijk binnengedrongen in Den Haag”, laat voorman Jeffrey Afriyie van KOZP weten in een verklaring vanochtend.

,,Er is gesproken over de mechanismen die de structurele achterstand voor zwarte en bruine mensen in stand houden’’, aldus Afriyie. ,,Dit hebben we besproken aan de hand van verschillende thema’s, zoals onderadvisering in het onderwijs, etnisch profileren door de politie en het gebrek aan onderzoek als het gaat over ziektes die met name zwarte mensen treffen, zoals sikkelcelziekte.”

Zulk institutioneel racisme kan volgens de actiegroep niet worden opgelost door een ‘goed gesprek met de buurman of voetbaltrainer van de lokale voetbalclub’. Dat Rutte nu erkent dat er meer nodig is, geeft KOZP hoop.

,,Maar wij verwachten actie en beleid, ook ná de aankomende verkiezingen in 2021. Wij zijn voorzichtig hoopvol, maar een gesprek met de premier wint nog niet ons politiek vertrouwen na jarenlange stelselmatige achterstelling. We zullen onze kritische houding ten opzichte van de politiek behouden totdat racisme is verdwenen uit het dna van de Nederlandse samenleving.”

‘Racisme naar nul’
Gisteren ging een delegatie van actiegroepen KOZP en Black Lives Matter in gesprek met premier Mark Rutte en de minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over institutioneel racisme. In juni werd al duidelijk dat premier Rutte met de organisaties om de tafel zou gaan, om door te praten over de vraag hoe ‘het gif van racisme’ kan worden bestreden. Rutte vond het gesprek gisteren ‘meer dan goed', zegt hij tegen Trouw. ,,We hebben elkaar huiswerk opgegeven om hier verder over na te denken en er in een breder verband over door te praten. Dat is nodig om de volgende grote stappen te kunnen zetten.”

De komende tijd zullen Rutte en andere ministers vaker met beide organisaties om tafel gaan om zo tot verbeteringen te komen. ,,Na het gesprek heeft Mark Rutte gezegd dat wij als samenleving naar een ‘nul’ moeten gaan als het gaat over racisme en discriminatie. Hij geeft ook aan dat dit niet het Nederland is dat hij wil en dat het belangrijk is dat er diep wordt nagedacht over wat er nu moet gaan gebeuren”, zegt Afriyie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

Spoiler! :
Ariel schreef:
za nov 09, 2019 1:33 am
Bijeenkomst actiegroep Kick Out Zwarte Piet met geweld verstoord; vijf aanhoudingen

Afbeelding

Een bijeenkomst in Den Haag van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is vanavond met geweld verstoord. Volgens de politie zijn er vernielingen aangericht in het pand aan de Beatrijsstraat. Meerdere ramen zijn ingegooid en auto's op de binnenplaats zijn vernield.

Vijf mensen zijn aangehouden. Het gaat om vijf personen tussen de 13 jaar en 37 jaar oud uit Den Haag en uit Den Andel in Groningen. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en poging tot brandstichting.

Volgens Mitchell Esajas van KOZP probeerden voorstanders van Zwarte Piet met vuurwerk het congres te bestormen, kort na de start van de bijeenkomst in een voormalig schoolgebouw. De naar schatting veertig personen kwamen niet binnen, omdat de deuren van het pand meteen werden gebarricadeerd. Vervolgens werd de politie gebeld. In het pand waren ongeveer zeventig mensen aanwezig.

Op foto's van Esajas op Facebook zijn beschadigde ramen te zien. Ook plaatste hij een foto van zijn auto, waarop te zien is dat de achterruit verbrijzeld is.

Zelf bleef hij ongedeerd, zegt Esajas. Hetzelfde geldt voor de tientallen andere congresdeelnemers.

Esajas heeft op het politiebureau aangifte gedaan. De paniek was groot in de zaal waar de bijeenkomst werd gehouden. "Vooral omdat je in een afgesloten ruimte zit en niet weet welke kant je op moet. Het voelde even alsof we waren opgesloten. En als ze binnen waren gekomen, ben ik bang dat niet alleen auto's het slachtoffer waren geworden", aldus Esajas.

Op de Facebookpagina van het congres staat dat de bijeenkomst was georganiseerd voor mensen "die zich voor verandering van de Sinterklaastraditie willen inzetten".

Na de melding van de bestorming rukte de politie met veel agenten uit naar het pand. Na de aanhoudingen werd de bijeenkomst weer hervat, met agenten zichtbaar aanwezig voor en rond het pand. Ook is de wijk nog uitgekamd, waarna deelnemers het gebouw mochten verlaten.
Herinneren jullie je dit nog. Dat een bijeenkomst in Den Haag van actiegroep Kick Out Zwarte Piet op gewelddadige wijze aangevallen is door blanke KOZP haters?

Wel nu. Hier de finale van deze schandalige actie.
OM: onvoldoende bewijs tegen verdachten van aanval KOZP

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen vijf personen die verdacht werden van een aanval op de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) geseponeerd. Justitie heeft na uitgebreid onderzoek te weinig bewijs gevonden tegen het vijftal.

Op vrijdag 8 november 2019 was er een bijeenkomst van actiegroep KOZP in een pand aan de Beatrijsstraat in Den Haag. Een groep mensen kreeg daar lucht van en viel vervolgens het pand aan. Zij gooiden met vuurwerk naar het pand en pleegden vernielingen aan auto’s en fietsen. Er werden ook brandjes gesticht. Toen de politie arriveerde, rende de groep weg.

De vijf verdachten werden in de omgeving aangetroffen maar niemand in de Beatrijsstraat. Eén van hen is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. "Uiteindelijk was niet bewijsbaar dat de vijf een bijdrage hebben geleverd aan het gepleegde geweld", stelt het OM. "Daarom heeft het OM besloten het onderzoek te sluiten en de zaak tegen de vijf verdachten te seponeren wegens gebrek aan bewijs."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7444
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door sjun »

Er zijn intussen subsidiepotnetwerkjes ontstaan met een opvallende uitloper naar justitie voor de juridische dekking. Onder dankzegging aan een vizier op deze zaken komt er beeld:

Graaien in de subsidiepot

Afbeelding

Daarnaast vinden we gebruikelijke D66, GL, PvdA subjects terug bij de BKB Academie (van de PvdA) waarin de netwerkjes naar media, advies en ambtenarenwereld worden gesmeed om de belastinginkomsten ten behoeve van rood-groene hobbies herverdeeld te krijgen.

Afbeelding
Zo krijgt solidariteitsovervraging niet enkel een ons kent ons logica maar ook een adressering. :scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Pilgrim »

De woordkunstenaars van KOZP

Maaike van Charante, 25 september 2020

Afbeelding

‘Het Openbaar Ministerie (OM) heeft na uitgebreid onderzoek te weinig bewijs gevonden tegen vijf personen die verdacht werden van een aanval op de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) op vrijdag 8 november 2019 te Den Haag. Het OM heeft daarom besloten om de zaak tegen de vijf verdachten te seponeren.’ Aldus het persbericht van het OM van 24 september.

Dat is raar. Die vrijdagavond was er een bijeenkomst van actiegroep KOZP in een pand aan de Beatrijsstraat te Den Haag. Tegenstanders vielen het pand aan, gooiden met vuurwerk en pleegden vernielingen. Er werden ook brandjes gesticht. Toen de politie arriveerde, rende de groep weg. Naar aanleiding hiervan hield de Haagse gemeenteraad een spoeddebat over ‘Vrijheid van demonstratie en vergadering van Kick Out Zwarte Piet’. Insprekers, onder wie Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet, legden dramatische getuigenissen af.

Een inspreekster stelde dat dit een terroristische aanslag was en dat er doden hadden kunnen vallen. Volgens een andere inspreekster, in zwarte trui met ‘Zwarte Piet is racisme’ (op LinkedIn is ze medewerkster van BIJ1), waren er meer dan vijftig mannen met honkbalknuppels, bivakmutsen en zwaar vuurwerk. Mensen werden onder de voet gelopen, er waren gewonden. Ze zei ook bedreigd te zijn op haar thuisadres. Ook de derde inspreekster zei doodsbedreigingen te krijgen. Zij getuigde dat vijftig gewelddadige, witte mannen over het twee meter hoge hek klommen, het gebouw omsingelden, vuurwerkbommen gooiden en alle ruiten insloegen. Ze zei dat ze glas in haar hand had gekregen.

Hoe kan dit? Vijftig gewelddadige mannen met honkbalknuppels en bivakmutsen vielen dit gebouw aan en er zou geen enkel bewijs zijn? Al sinds begin februari probeer ik informatie te krijgen over deze zaak, en dit is wat ik los wist te peuteren:
  • Het exacte aantal aanvallers is bij de politie niet bekend.
  • Er werden een paar ramen vernield en auto’s op de binnenplaats beschadigd.
  • De politie neemt aan (getuigenverklaringen) dat de aanvallers sjaals voor hun gezichten hadden, vuurwerk gooiden en stokken bij zich hadden. Deze zaken werden niet aangetroffen bij de verdachten.
  • Voor zover de politie weet, zijn er geen gewonden gevallen.
De getuigenverklaringen zijn vermoedelijk van de activisten, niet van voorbijgangers of buren. En vreemd genoeg zijn er geen beelden van de horde aanvallers of de paniek, terwijl zo’n beetje iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon bij zich heeft. De grote vraag is natuurlijk: wie waren de aanvallers en wie zijn er gewond geraakt? Hier heeft de politie blijkbaar geen antwoord op kunnen vinden. We hebben alleen maar de ‒ onbewezen ‒ verklaringen van de activisten.

De enige harde bewijzen zijn de kapotte ramen en beschadigde auto’s. Opmerkelijk: er is op de bewuste avond na de aanval een filmpje gemaakt. In dit filmpje zien we geen paniek, geen rook, geen gillende mensen. We zien een zaaltje waar mensen rustig op stoelen zitten, op het podium staat iemand rustig te praten. Maar de dramatische verhalen van de inspreeksters dan?

Laat ik het zo vriendelijk mogelijk zeggen. Het zou kunnen dat een paar relschoppers op een deur gebonkt hebben, een paar ruiten hebben ingegooid of zelfs een paar auto’s hebben beschadigd. Áls dat zo is, is het fout. Hoe onhebbelijk KOZP zich ook gedraagt, deze groep heeft net als alle andere Nederlanders recht op vrijheid van meningsuiting en vergadering zonder bang te hoeven zijn voor geweld.

Alleen weten we niet precies wat er is gebeurd die avond. Wel weten we dat de drie inspreeksters blanke activistes zijn die graag willen vechten tegen racisme. Misschien dachten ze de goede zaak te dienen met een dramatisch verhaal. Misschien hebben ze dat verhaal zelfs uitgedacht samen met Jerry Afriyie, die zelf niet aanwezig was op de bewuste avond.

Sinds november vorig jaar hebben we KOZP het voordeel van de twijfel gegeven, maar als ik nu alles overzie, dan lijkt het mij dat KOZP dit voordeel niet verdient. Te veel van deze verhalen zijn bewezen onwaar, en niets is bewezen waar. De woordkunstenaars van KOZP hebben hun hand overspeeld.

Naschrift: Een eerdere versie van dit gastblog is verschenen op weblog Saltmines.nl.

U kunt de auteur steunen via BackMe. Alle blogs van Maaike van Charante staan hier. Volg haar op Twitter.

https://www.ongehoordnederland.nl/de-wo ... -van-kozp/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Ariel »

ME grijpt in bij protest rond Kick Out Zwarte Piet in Maastricht

Een protest van actiegroep Kick Out Zwarte Piet in Maastricht is op het laatste moment om veiligheidsredenen verplaatst naar het Mosae Forum. De actiegroep wilde op het Vrijthof demonstreren, maar daar was een grote groep tegendemonstranten. De Mobiele Eenheid greep in, omdat het volgens de politie te onrustig werd.

De anti-Zwarte Piet-betogers werden door de politie van het Vrijthof weggeleid. Volgens het ANP zijn zij naar het station gebracht en kwam daarmee een einde aan het protest. De politie kan die informatie tegenover de NOS nog niet bevestigen.

Of er alsnog betogers van Kick Out Zwarte Piet hebben kunnen demonstreren op het Mosae Forum, waar ook veel tegendemonstranten stonden, is niet duidelijk.

Eerder vanmiddag betitelde Kick Out Zwarte Piet de tegendemonstranten als een "grote groep hooligans". Veel tegendemonstranten droegen geen mondkapje en hielden zich niet aan de anderhalvemeterregel. Inmiddels is het weer rustig in de stad.
Beelden van hun tragische afgang.


Maar gelukkig mogen ze aan het AD vertellen wat voor onrecht ze is aangedaan.

Aytmara (39) naar 'geheime locatie' na rellen in Maastricht: 'We werden omsingeld door hooligans’

Tientallen leden van Kick Out Zwarte Piet zijn vanmiddag onder politiebegeleiding naar een geheime locatie in Maastricht gebracht nadat ze door honderden tegenstanders werden bekogeld met vuurwerk en eieren. De Mobiele Eenheid (ME) voerde charges uit en probeerde betogers met paarden en honden op afstand te houden. ,,Het was angstaanjagend. We werden omsingeld door honderden mensen”, zegt Aytmara Hersisia, woordvoerder van de Limburgse afdeling van Kick Out Zwarte Piet.

Bij de demonstratie van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) verzamelden zich aan het begin van de middag vooral veel voorstanders van Zwarte Piet. Voor aanvang stonden zo’n duizend aanhangers rond het Vrijthof, onder wie ook fans van voetbalclub MVV. Zij hadden hun zinnen gezet op de circa zestig demonstranten van Kick Out Zwarte Piet, die op dat moment demonstreerden tegen Zwarte Piet.

De demonstranten voelden zich genoodzaakt om hun standpunten op een andere locatie te verkondigen ‘omdat de gemeente Maastricht haar verantwoordelijkheid niet neemt en zich niet actief inzet voor een Sinterklaasviering vrij van racisme’. Volgens Aytmara Hersisia, die de demonstratie coördineerde, was de locatie van het protest op het allerlaatste moment uitgelekt. ,,KOZP en de gemeente waren de enige partijen die op de hoogte waren van de precieze locatie. Wij zijn erg teleurgesteld dat de locatie vooraf is uitgelekt, want hierdoor konden de hooligans zich mobiliseren.”

Het was volgens Hersisia een ‘extreem bedreigende situatie’. ,,We werden bedreigd, uitgescholden, bekogeld met van alles en nog wat. Ik ben nu nog bezig het eigeel van mijn broek te krijgen. We waren echt bang dat we er niet zonder kleerscheuren uit zouden komen. We konden geen kant op.” Door kordaat ingrijpen van de ME konden de agressieve en grofgebekte betogers op afstand worden gehouden. ,,Als zij er niet waren geweest, was het helemaal fout afgelopen. We werden echt ontzettend goed beschermd.”

Onder politiebegeleiding werden Hersisia en tientallen anderen naar een geheime locatie gebracht, totdat de situatie weer onder controle was. ,,Sommigen waren nog echt verstijfd van angst. We zijn enorm opgelucht dat niemand gewond is geraakt. Het is nu kijken of we er mentaal niets aan overhouden. [icon_lol.gif]

Van de hulpdiensten hebben we een telefoonnummer meegekregen, mochten we nog iemand nodig hebben om mee te praten.”

Het uit de hand gelopen protest staat volgens Hersisia symbool voor de onderlinge verhoudingen in Nederland. ,,Als ik een opmerking maak over een traditie, dan blijkt dat ik niet echt een Nederlander ben. We zijn in dit land allemaal gelijkwaardig, maar dat is niet voor iedereen duidelijk. De discussie rondom Zwarte Piet laat dat heel goed zien. Dat het vandaag onrustig is verlopen is jammer, maar we blijven in debat gaan.”

Ook in Breda hebben gisteren zo'n vijftig aanhangers van Kick Out Zwarte Piet korte tijd gedemonstreerd. Voor de actiegroep zijn alleen roetveegpieten acceptabel. Er was ook toen een tegendemonstratie van ongeveer dertig aanhangers van de traditionele Zwarte Piet. De demonstratie verliep daar vreedzaam. De locatie, het Chasséveld, was tot het laatst geheimgehouden.
KORT FILMPJE VAN HUN AFGANG,

Komt, mannen, niet versaagd, den vijand aangevallen!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: KOZP/De Grauwe Eeuw/ New Urban Collective. Het gevaar van een radicale agenda

Bericht door Mahalingam »

Deel tegendemonstranten KOZP Maastricht vrijgelaten

MAASTRICHT - Enkele demonstranten die zondag werden opgepakt omdat ze een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Maastricht verstoorden, zijn weer vrijgelaten. Er waren vijf tegendemonstranten opgepakt. Hoeveel van de arrestanten weer op vrije voeten zijn en hoeveel er nog worden verhoord, wil de politie maandag niet zeggen.

KOZP begon de demonstratie zondag met zo’n vijftien mensen op het Vrijthof, maar de kleine groep werd er al direct belaagd door honderden tegendemonstranten. Drie van hen werden aangehouden omdat ze met vuurwerk gooiden. Daardoor liep een agent gehoorschade op. Hij heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen, zei een woordvoerster van de politie. De drie worden verdacht van poging tot zware mishandeling.

Of onder de maandag vrijgelaten demonstranten ook een van deze drie zit, wil de politie niet kwijt.
Er zijn tot nu toe geen andere aanhoudingen verricht. De politie doet nog wel onderzoek naar de gebeurtenissen van zondag, onder meer door het bekijken van camerabeelden.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1606783 ... rijgelaten
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Plaats reactie