Bosbranden

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Bosbranden

Bericht door Pilgrim »

Er zijn momenteel meer bosbranden in Afrika dan in het Braziliaanse Amazonegebied

Geplaatst op 26 augustus 2019

Afbeelding

De hevige branden gaan maar door het Amazonegebied te teisteren

Een fenomeen dat steeds terugkeert, maar dit jaar heel erg schijnt te zijn toegenomen. Het Instituut “Spatiale ( Inpe ) verklaarde dat haar satellietgegevens een toename van 84% laten zien vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Om deze gegevens beter te kunnen uitwerken zijn de kaarten die NASA beschikbaar stelt waardevolle hulpmiddelen. Door de “Fire-Maps” te raadplegen, de kaart van de vuurhaarden in “real-time”, kunnen we het grote aantal branden in het Amazonegebied beter overzien.


Maar er zijn momenteel meer branden ten zuiden van de Sahara dan in Brazilië. Het gaat dan om het meest getroffen gebied, om precies te zijn Centraal Afrika. En nog beter beschouwd blijkt de omvang van de branden zeer wijdverbreid in landen zoals, Angola, Zambia en Tanzania. Het meest in de CONGO.

Afbeelding

MAAR WAAROM SCHIJNT DAN NIEMAND ZICH ONGERUST TE MAKEN?
Je vindt geen enkele vermelding van deze branden, of dit nu de lokale Afrikaanse pers betreft of de internationale. WAAROM GEEN VERMELDING? Heel eenvoudig, omdat dit om een regelmatig terugkerend fenomeen gaat. Maar daarom niet minder verontrustend.

De NASA zelf geeft een verklaring: dit is een gewone alledaagse verschijning in deze periode van het jaar. En ze heeft niets te maken met droogte, noch vervuiling, maar heel simpel met de landbouwtechnieken aldaar. De NASA NOEMT DIT “SLASH AND BURN”. Een eenvoudige en goedkope oplossing en makkelijk uit te voeren; het bos, kreupelhout, wordt gekapt en daarna in brand gestoken en de as wordt met de aarde vermengd en dient a.h.w. als voedingstof, mest.

MAAR DEZE BRANDEN ZIJN GOED VOOR 25 à 35% VAN DE JAARLIJKSE UITSTOOT VAN BROEIKAS-GASSEN IN DE ATMOSFEER.

Deze branden zijn meestal onder controle, maar sommigen lopen uit de hand en worden oncontroleerbaar door de wind of harde stormen die de branden verplaatsen naar gebieden waar dit niet de bedoeling is.

Maar terwijl de wereld op het ogenblik zijn ogen alleen gericht houdt op het Amazonegebied, schat de ESA echter dat Afrika ten zuiden van de Sahara ongeveer 70% van de totale branden ter wereld voor haar rekening neemt.

Bronnen: www.breizh-info.com & www.rtbf.be

Vertaald uit het Frans door: “delamontagne”

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/26 ... onegebied/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bosbranden

Bericht door Pilgrim »

Bosbranden...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bosbranden

Bericht door Pilgrim »

Amazone expert bevestigt: Geen record bosbranden; foto’s in media vaak jaren oud

Posted on 28/08/2019

Afbeelding
Wèl een actuele foto. (Afbeelding: Getty Images (2)).

De tienduizenden branden in het Amazone gebied hebben de aandacht getrokken van tal van politici, klimaatactivisten en beroemdheden. Die blijken alleen in de veel gevallen nepinformatie te verspreiden in de vorm van niet kloppende feiten en jaren oude foto’s. Ook de claim dat de Amazone ‘de longen van de Aarde’ zijn klopt van geen kant, zo bevestigt Dan Nepstad, een van ’s werelds grootste Amazone experts.

Onder meer de Franse president Emanuel Macron en stervoetballer Cristiano Ronaldo twitterden dat het regenwoud in het Amazone gebied 20% van de zuurstof van onze planeet produceren. ‘Het is onze verantwoordelijkheid de planeet te redden,’ vond Ronaldo. Macron schreef dat ‘ons huis letterlijk in brand staat... Dit is een internationale crisis.’

De branden zijn weliswaar zorgwekkend, maar de meeste foto’s waren daar van, en zelfs niet in de Amazone genomen, aldus Forbes. De door miljoenen volgelingen geretweete foto’s van Ronaldo stammen uit 2013 en waren in het zuiden van Brazilië genomen. De foto die Macron en acteur Leonardo DiCaprio deelden is meer dan 20 jaar oud, en de foto die Madonna en Jaden Smith de wereld instuurden zelfs meer dan 30 jaar. Sommige celebrities plaatsten foto’s uit Montana, India en Zweden.

Longen van de aarde en recordbranden? ‘Kletspraat’
Afgelopen vrijdag bevestigde de New York Times zowaar dat de branden ‘niet worden veroorzaakt door klimaatverandering’, en dat de Amazone ‘niet de longen van de wereld zijn.’ Dan Nepstad, een van ’s werelds grootste Amazone experts, noemde die bewering zelfs ‘bullsh*t. Dit wordt niet door de wetenschap ondersteund. De Amazone produceert veel zuurstof, maar het gebruikt door ademhaling dezelfde hoeveelheid zuurstof. Het is dus kletspraat.’

Ook de in Nederland constant herhaalde claim dat we met recordbranden te maken hebben is onzin. Een verslaggever had het zelfs over de ergste branden in 20.000 jaar. Nepstad verwees ook dit naar het rijk der fabelen. Het aantal branden is volgens hem maar 7% hoger dan het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar. Sinds 1999 woedden er in 9 jaren (veel) ergere branden dan nu.

Er zijn ook echte foto’s van de huidige branden, maar die zijn lang zo spectaculair niet. Het is desondanks zorgwekkend te zien dat zulke grote oppervlakken bos verdwijnen. Hoewel de natuur zichzelf herstelt, verdwijnen de meeste bomen permanent omdat ze worden gekapt voor landbouw en mijnwinning.

De Braziliaanse president Bolsonaro zet inmiddels het leger in om de branden te bestrijden. De Italiaanse astronaut Luca Parmitano twitterde foto’s waarop vanuit de ruimte is te zien hoe de rook van de branden zich over duizenden kilometers uitstrekt.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/a ... jaren-oud/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bosbranden

Bericht door Pilgrim »

Bolivia: Je zult branden voor Morales!

Geplaatst op 2 september 2019

Afbeelding

De satellietopnames van de NASA zijn een waarschuwend signaal. Ze laten de branden in de Zuid-Amerikaanse regenwouden zien. De zichtbare brandrooiingen in het grootste regenwoud-gebied van de wereld teisteren al wekenlang de publieke opinie. Maar wie nauwkeuriger kijkt, ziet dat Brazilië geenszins alleen in brand staat. Er woeden ook enorme branden in Peru en Paraguay, het ergst in Bolivia.

Dat heeft een reden. Want Bolivia heeft op 9 juli een decreet in werking gesteld dat niet alleen de massale brandrooiingen in het oerwoud toestaat, maar systematisch bevordert. De Boliviaanse president Evo Morales (foto) heeft op een persconferentie het brandoffensief op bijna heroïsche wijze aangekondigd en zich door boeren laten toejuichen. Het zou een recht van het Boliviaanse volk zijn om het oerwoud “uit te dunnen”. Daarom zou hij trots de “querna controlada”- de gecontroleerde brandoooiing – autoriseren. Bolivia zou zodoende “economisch groeien, vooral in de landbouw”.

Sinds het decreet werden er honderden enorme branden aangestoken om van het oerwoud nuttige stukken grond voor de landbouw te maken. In het oosten van Bolivia vreet zich een enorme vuurwals door het land en zorgt voor ontzetting bij de bevolking daar. Lokale politici van de oppositie waarschuwen vergeefs, de krant “El Deber” slaat alarm en meldt dat er in de afgelopen dagen minstens 500.000 hectare bos vernietigd zouden zijn. Uit het Oost-Boliviaanse Puerto Suarez komt de kreet om hulp, evenals uit Chiquitania. Maar wie kritiek heeft, wordt door het socialistische regime in Bolivia aangevallen.

De focus van de media is bijna alleen maar gericht op Brazilië
Het is Evo Morales heel handig gelukt om als grootste oerwoudverbrander aan internationale kritiek te ontsnappen. De catastrofe in Bolivia gaat grotendeels ten onder in de internationale berichtgeving. De focus van de media is bijna alleen maar gericht op Brazilië, want de president daar, Jair Bolsonaro, is geen socialist, maar rechts-populist. Zodoende trekt hij alle kritiek van de links-liberale wereldpers naar zich toe.

Terwijl het socialistische Bolivia zich nog agressiever tegenover het regenwoud gedraagt. Zó agressief, dat de katholieke kerk nu in het hele land heeft opgeroepen tot gebeden. Die moeten tot solidariteit met de slachtoffers van de branden oproepen en tot eenheid manen. De katholieke kerk is in Bolivia de machtigste advocaat van het protest geworden en waarschuwt voor een vernietiging van de schepping.

De aartsbisschop van Santa Cruz de la Sierra, Sergio Gualberti Calandrina, slaat alarm: “De branden betreffen heel Bolivia, nationale parken en milieubeschermingsgebieden.” Het vuur zorgt voor een enorme schade in o.a. de savanneregio´s Chiquitania en Chaco. De dupe hiervan zouden vooral de oorspronkelijke gemeenschappen en de biodiversiteit zijn. Vorige week zondag riep hij “een dag van het gebed” tegen het Amazone-vuur uit. Zijn doel: “We moeten een bewustzijn van voorzichtigheid scheppen voor ons gemeenschappelijk huis.” Zelfs het Vaticaan publiceert het dramatische appel uit Bolivia en noemt het Decreet 3973 concreet als veroorzaker van de catastrofe.

Een daad in de zin van de klassenstrijd
Het decreet nummer 3973 geldt voor Morales als socialistische verworvenheid, het maakt immers het rooien van grote stukken woud in de departementen Beni en Santa Cruz in het zogenaamde voordeel van de arme boerenbevolking mogelijk. Zodoende moet plaats gecreëerd worden voor de veeteelt. Morales beschouwt de brandrooiingen als een daad in de zin van de klassenstrijd om gelijk recht voor iedereen te scheppen. Daardoor is het Boliviaanse Amazonegebied volgens informatie van het Amazonenetwerk RAISG in de periode van 2005 tot 2018 al meerdere miljoenen hectares oerwoud kwijtgeraakt. Nu, omdat de vuurwals buiten controle dreigt te raken, accepteert hij in ieder geval dat buitenlandse hulp bij de brandbestrijding het land wordt binnengelaten, zoals het grootste blusvliegtuig ter wereld.

Maar Morales offert het regenwoud in werkelijkheid doelbewust op voor zijn geplande herverkiezing in oktober. Bolivia zit middenin een campagne voor de presidentsverkiezingen, en ook daarbij deinst de socialist niet terug voor drastische maatregelen. Want na het einde van derde ambtsperiode zou hij volgens de regels van de Boliviaanse grondwet eigenlijk moeten aftreden. Om desondanks in functie te kunnen blijven, organiseerde hij een omstreden referendum over een desbetreffende grondwetswijziging – dat hij verloor. Een nipte meerderheid zei “Nee” tegen de grondwetswijziging en herverkiezing. Morales zou definitief hebben moeten aftreden.

Maar plotseling verklaarde hij het referendum nietig in naam van het socialisme. Hij drukt zijn nieuwe kandidatuur door op basis van een beslissing van het Boliviaanse constitutionele gerechtshof: het afzien van de kandidatuur zou de mensenrechten van Evo Morales schenden. Een oppositieleider becommentarieerde dat als volgt: “Hij is een brandstichter. Ecologische zowel als politiek.”

Bron: www.achgut.com

Door: Wolfram Weimer

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/02 ... r-morales/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bosbranden

Bericht door Pilgrim »

Australië: 207 brandstichters gearresteerd, ook milieuorganisaties schuldig aan bosbranden

Posted on 06/01/2020

Afbeelding
Mede dankzij door milieuorganisaties geëist ‘groen’ beleid zijn al zo’n half miljard dieren omgekomen. (Afbeelding: (3)).

Ongemanipuleerde statistieken vanaf eind 19e eeuw wijzen uit dat er niets bijzonders is aan temperatuur en droogte in Australië – Vicepremier McCormick haalt uit naar het ‘schandelijke en walgelijke’ gedrag van ‘stapelgekke idioten’ die de bosbranden toeschrijven aan klimaatverandering

Mainstream media en celebrities doen overkomen alsof de enorme bosbranden in Australië zijn veroorzaakt door record temperaturen (niet waar) en natuurlijk klimaatverandering. Dat de Australische politie bijna 200 brandstichters heeft gearresteerd wordt maar mondjesmaat belicht, net als het pijnlijke feit dat de bosbranden zich juist dankzij de eisen van milieuorganisaties om ‘de natuur zijn gang te laten gaan’ zo snel konden verspreiden.

De branden, die veel omvangrijker zijn dan eerder dit jaar in de Amazone, eisten al 18 levens, vernietigden honderden (volgens andere bronnen zo’n 2000) huizen, en legden miljoenen hectaren bos en grond in de as. Ook zijn er naar schatting al een half miljard dieren omgekomen.

Sinds het begin van de branden arresteerde de Australische politie 207 brandstichters, die een maximum straf van 25 jaar kunnen krijgen. In de staat Queensland werden 103 branden aangestoken, zo concludeerde de politie. Van de 98 aangehouden mensen zijn er maar liefst 67 minderjarig.

85% van de branden hebben een menselijke oorzaak, waarvan 50% bewezen of verdachte brandstichting. De overige branden worden toegeschreven aan spelende kinderen of het roekeloos omgaan met vuur (zoals kampvuurtjes en sigaretten).

Milieuorganisatie voor aanzienlijk deel schuldig
Wat de branden dit jaar ook zo erg maakt is het gevolg van door milieuorganisaties geëiste nieuwe regels die het landeigenaren verbiedt om gecontroleerd stukken land af te branden, wat doorgaans juist wordt gedaan om veel grotere branden te voorkomen. In bijvoorbeeld Victoria hielden klimaatactivisten de gebruikelijke gecontroleerde branden tegen ‘om baby vogeltjes te redden’. Het gevolg: Nog véél meer dode vogels en andere dieren.

Bewijs van klimaatverandering is het zeker niet, zoals de media en van overheidssubsidies afhankelijke meteorologen beweren. Er valt niet aanzienlijk minder regen in de getroffen regio’s, en het is er ook niet uitzonderlijk heet. In New South Wales, waar de meeste branden zijn, is het weliswaar erg droog, maar vooral vóór 1960 waren er diverse jaren waarin de droogte nog erger was:

Afbeelding

De gemiddelde maandtemperatuur van 38,0 graden is géén record voor Australië, zoals valselijk wordt beweerd. In drie jaren tussen 1899 en 1901 bedroeg het gemiddelde temperatuur ver boven de 38 graden:

Afbeelding

Vicepremier: ‘Schandelijk en walgelijk dat stapelgekke idioten dit toeschrijven aan klimaatverandering’
Net als in Europa zijn het ook in Australië vooral de linksgroene klimaataanbidders die –niet gehinderd door enige kennis van zaken- met hun krankzinnige eisen exact het omgekeerde bewerkstelligen van wat ze zeggen te willen bereiken. ‘Deze problemen zijn veroorzaakt door de Groenen,’ zei oud-vicepremier Barnaby Joyce tegen The Australian. ‘Dankzij groen beleid hebben we geen toegang meer tot oude dammen en nationale parken, mogen we geen bomen meer omzagen, en liggen er overal bomen op de wegen, waardoor mensen niet kunnen ontsnappen.’

In grote delen van Australië is het door ‘groen klimaatbeleid’ verboden om op je eigen land bomen te kappen, zelfs als ze een gevaar vormen voor je woning of die van anderen. Liam Sheahan kreeg in 2002 een boete van $ 50.000,- en moest nog eens $ 50.000,- aan ‘kosten’ betalen omdat hij toch enkele bomen rondom zijn huis in Victoria had gekapt. In 2009 werd zijn gelijk bewezen toen zijn huis het enige was dat ongeschonden overeind bleef tijdens bosbranden die het complete dorpje waar hij woonde (St. Andrews) verwoestten. Er vielen in dat jaar overigens 20 doden bij de branden.

De huidige vicepremier Michael McCormick haalde weliswaar woedend uit naar het ‘schandelijke en walgelijke’ gedrag van ‘stapelgekke idioten’ die de bosbranden toeschrijven aan klimaatverandering, maar is tegelijkertijd mede verantwoordelijk voor de invoering van almaar absurdere milieu- en klimaatwetgeving. Zou premier Mark Rutte zijn inmiddels beruchte misleidende tactieken van hem hebben geleerd, of juist andersom?

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Breitbart
(3) Afbeelding: Pixabay (rechtenvrij)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/a ... osbranden/
Zie ook HIER.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8141
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Bosbranden

Bericht door xplosive »

Ik vraag mij af welk percentage van de brandstichters in Australië moslim is. Daar mogen waarschijnlijk geen statistieken van bijgehouden worden.

En uit de Volkskrant :
Op maandag trok de begrafenisstoet van Soleimani in de hoofdstad Teheran meer dan een miljoen bezoekers. De enorme belangstelling en steun voor de generaal in beide steden deed denken aan de begrafenis in 1989 van ayatollah Ruhollah Khomeini, grondlegger van de Iraanse revolutie eind jaren zeventig.

Hossein Salami, de leider van de Revolutionaire Garde, maakte van de begrafenis gebruik om uit te halen naar de VS. ‘Wij zullen wraak nemen, wij zullen plekken in vuur en vlam zetten waar ze worden gesteund’, aldus Salami tijdens een toespraak in het centrum van Kerman. Hierop schreeuwde de menigte ‘Dood aan Israël’.
Is dit niet veelzeggend?

Zie ook Imam veroordeeld wegens brandstichting, Bosbranden als jihad, Jihad door branden, Christofobie, kerken branden in Europa, Bosbranden Israel en In-de-fik-steken-jihad
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8141
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Bosbranden

Bericht door xplosive »

Zie ook : Australia's Nightmare: Bushfire Jihad and Pyroterrorism

Dit lijkt nu werkelijkheid te zijn geworden : het platbranden van het land van de kafirs.

Hier werd aan gerefereerd door Daniel Pipes in Bushfire Jihad.

Daaruit :
 • Police believe that the Victoria fires were the result of human action, as are over 90 percent of Australia's fires.
   
 • Australian authorities have long worried about this form of jihad; for example, in 2003, a spokeswoman for Attorney General Daryl Williams stated that "Arson attacks are just one of a wide range of scenarios which have been considered as part of our investigations into al-Qaida's ability to conduct attacks in Australia."
   
 • An article by Josh Gordon, "Islam group urges forest fire jihad", appeared in Melbourne's Age newspaper on September 7, 2008 and described how "a group of Islamic extremists [is] urging Muslims to deliberately light bushfires as a weapon of terror" against Australia.
   
 • Al-Qaeda and other terrorist organizations not only celebrated the fire but held it up as a model for future action.
   
 • A number of non-Muslim groups have resorted to pyroterrorism, such as the Earth Liberation Front in the United States. "Globally, between 1968 and 2005, some 56 terrorist groups employed arson as their principal form of attack."
   
 • This form of terrorism has increased greatly in recent years. Between 2003 and 2004, for example, the number of fatalities from fires jumped from 7 to 254.
   
 • Islamists have long engaged in pyroterrorism in Israel, starting in 1988. By 2002, the chief ranger of the Galilee region, Gilad Mastai, estimated that the vast majority of deliberate fires were started by Arabs with political motives.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8141
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Bosbranden

Bericht door xplosive »

 
Jan 7, 2020 4:00 PM by Robert Spencer

Australia has just arrested a number of arsonists who are accused of setting the wildfires that are ravaging the country. Could they have anything to do with the fact that jihadis have identified setting fires as a tool of jihad?

This has been a threat for years.

“‘Unleash Hell’: New Al Qaeda magazine describes in detail how to start huge forest fires across the U.S..with instructions on how to make ’ember bombs.’” — Daily Mail, May 3, 2012

“ISIS-linked media: California fires are retribution for Syria,” Preston Business Review, November 15, 2018

“Teens Charged with Lighting Grass Fire Face Court,” Daily Telegraph, January 7, 2020:
Fadi Zraika was seen laughing as he left court on Tuesday.

The Daily Telegraph reported:
Western Sydney teen Fadi Zraika — one of the two teens accused of lighting a grass fire at a Guildford park while bushfires ravaged NSW — laughed outside court today after appearing on multiple charges.

Police allege Fadi and Abraham Zreika, both 18, set off fireworks that sparked a grass fire at Bright Park, Guildford, on December 22.

Police were called to the park about 2.40pm after reports of several loud explosions and saw fireworks exploding and several small grassfires that spread rapidly in sudden winds….

Zraika, of Villawood, and Zreika, of Merrylands, were arrested at a fast food restaurant in Merrylands.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77308
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bosbranden

Bericht door Ariel »

En ook deze daders/ daden worden straks door rechters bedekt met een deken van liefde.

Ik hoop dat Australiërs deze gasten doodknuppelen. Van mij mag het. Voor elk verbrand dier een klap met een knuppel.

Mijn hart huilt als ik naar foto's van al die arme dieren kijk.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77308
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bosbranden

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Ik vraag me af of je deze moslims, die Australie in de brand staken, nog "teens" kan noemen.

En waarom lopen ze nu weer op straat. Om nog meer ellende aan te richten?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Bosbranden

Bericht door King George »

En terwijl de bomen die kooltjes afhappen nu door verbranding kooltjes verspreiden is Jesse Klaver met zijn klimaatgedram in geen velden of wegen te bekennen. Valt niet op hè?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77308
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bosbranden

Bericht door Ariel »

2017
IS IT WILDFIRE JIHAD? Officials in Portugal and Spain are calling the massive wildfires an act of terrorism

Since 9/11, several massive wildfires appear to align with the widely publicized al-Qaeda plan instructing followers on how to ignite wildfires in the West. As we speak, huge wildfires are consuming large areas of Portugal and have moved into Spain. And massive wildfires in California have been raging since the beginning of October. Because of the difficulty of identifying the arsonists, most are never blamed on Muslim terrorists…but should be considered, based on the al-Qaeda playbook as revealed in the video below.
ISRAEL: As al-Qaeda has promised, so it begins – ‘Arson Jihad’

Two young Arab Muslim scumbags were arrested in eastern Jerusalem and charged with arson for setting wave of fires in the village of Issawiya. Police are calling it ‘Spontaneous Arson Terrorism.’ Blazes also were reported near US consulate, next to Hebrew University, in area southwest of city and in Gilo apartment.
WILDFIRE JIHAD? Iraqi Muslim arrested for starting a forest fire near Rome

An Iraqi Muslim invader was arrested by the carabinieri yesterday in the pine forest of Castelfusano, in the quadrant south of Rome. The man, an 36-year-old Iraqi Muslim is said to have been arrested by soldiers of the Ostia forest station with two primers. He is accused of being responsible for setting the fire in the woods.
DMF In his backpack the carabinieri found a home-made primer made from matches and wire, similar to one that was found, partially combusted, in the pine forest where the fire broke out.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8141
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Bosbranden

Bericht door xplosive »

Wat meer details en achtergronden met betrekking tot de bosbranden in Australië. Er waren misschien minder brandstichters (nodig) dan eerder verondersteld werd. Niettemin leken de omstandigheden voor een "wildfire jihad" ideaal.
11 januari 2020 07:05

"Ze hadden preventief bos moeten afbranden." "De bosbranden zijn aangestoken." "Hoezo klimaatverandering, kijk eens naar deze grafiek." Er gaan een hoop alternatieve verklaringen rond over de bosbranden in Australië. Soms is de informatie onjuist, maar soms hebben critici een punt. Maar daar moet je dan wel de juiste conclusies aan verbinden, leggen experts uit aan NU.nl.

We leggen twee experts een aantal alternatieve verklaringen voor over de branden. Cathelijne Stoof is een bosbrandenonderzoeker aan de Universiteit van Wageningen. Bart van den Hurk is klimaatonderzoeker van kennisinstituut Deltares en de Vrije Universiteit, en gespecialiseerd in de relatie tussen het klimaat en uitdroging van de bodem.


Misverstand 1: Er zijn 183 mensen gearresteerd voor brandstichting

Dit misverstand kunnen we zelf oplossen: het getal is onjuist. Dit laat de Australische politie zelf weten. In dit cijfer zijn onder anderen ook gevallen meegenomen van mensen die gearresteerd zijn vóór het huidige bosbrandseizoen begon, en mensen die voor heel andere vergrijpen zijn opgepakt.

Desondanks is er bij brand altijd sprake van een eerste vlam. Welke rol speelt brandstichting in de huidige bosbrandencrisis in Australië? Cathelijne Stoof legt uit dat andere factoren van groter belang zijn.

"Bij grote natuurbranden wordt heel vaak op deze manier naar een schuldige gezocht. Maar dan ga je voorbij aan het feit dat er voor grote bosbranden drie dingen nodig zijn: een eerste vlammetje, voldoende brandstof en de 'juiste' weersomstandigheden. Die weersomstandigheden zijn droogte en hitte, daardoor drogen planten uit en komt dus veel brandstof beschikbaar."

"Die eerste vlammetjes zijn er altijd wel. Maar in een woestijn levert dat geen brand op. En als bos nat genoeg is, verspreidt het niet ver of valt het te controleren."

Misverstand 2: Met brandgangen was dit nooit gebeurd

Stoof zegt dat daarnaast de zogeheten brandstofbeperkende maatregelen worden overschat. Dit soort maatregelen zijn bijvoorbeeld de aanleg van brandgangen (stroken zonder bomen en struiken) of het preventief afbranden van de ondergroei van stukken bos.

"Het is een misverstand dat brandgangen of preventief verbrande ondergroei een heftige bosbrand stoppen." De vonken waaien er overheen, en ook grassen kunnen het vuur doorgeven. "Zulke maatregelen zijn dan ook bedoeld om te vertragen, zodat brandweer op die plekken een kans heeft om het vuurfront te stoppen."

"Maar wat ik hoor van collega's uit Australië is dat het onder deze klimaatomstandigheden geen enkel effect heeft. Het vuur gaat net zo snel over brandgangen en stukken bos waar de ondergroei preventief is afgebrand als door onbehandeld gebied. Dat komt weer door de extreme droogte: alle planten zijn uitgedroogd, dus het vuur slaat overal razendsnel over."

Misverstand 3: Zet gewoon meer brandweerlieden in

Stoof zegt zich verder wel eens te verbazen dat mensen denken dat deze branden überhaupt te blussen zijn. Als vuur een bepaalde intensiteit heeft bereikt, wordt dat gewoon technisch onmogelijk.

"Er zijn tabellen voor die dat illustreren. De watertank van een brandweerwagen of blusvliegtuig is dan de spreekwoordelijke druppel op een gloeiende plaat. Je kunt lokaal een beetje vertragen en strategische plekken beschermen, maar niet blussen."

Misverstand 4: Klimaatverandering leidt tot minder regen

Speelt klimaatverandering nou wel of niet een rol in de Australische bosbranden?

De Australische regering zegt resoluut van niet, maar wetenschappers vertellen een ander verhaal: deze branden vallen samen met recordhitte en zeer extreme droogte. Die wordt voor een deel verklaard door natuurlijke variatie, en voor een ander deel door de mondiale opwarming.

Maar versterkt klimaatverandering dan de droogte? Op sociale media komen verwarrende grafieken voorbij. Zo toont onderstaand plaatje dat de neerslag in Australië niet afneemt. En ja, die grafiek klopt.

Bart van den Hurk: "Neerslagtrends in Australië zijn inderdaad klein, en worden sterk beïnvloed door natuurlijke fluctuaties van de temperatuur van naburige oceanen. Zo zie je in de grafiek een enorme piek in 2010, toen er door natuurlijk fenomeen La Niña enorm veel regen viel in de staat Queensland."

"Maar het is sowieso een misverstand dat klimaatverandering droogten veroorzaakt door uitsluitend een afname van regen. Ook in gebieden met toenemende regen kan de kans op droogte toenemen, door een toename van de verdamping. Die gaat substantieel omhoog door de temperatuurstijging zolang er bodemvocht is om te verdampen. Als de regen een tijd uitblijft, wordt dat opeens een sterke factor."

"Er is overigens in die regio één gebied dat wel structureel minder regen krijgt door klimaatverandering. Dat is de westkust van Australië en het aangrenzende deel van de Indische Oceaan. Dat patroon zien we precies ook dit jaar terug. In de klimatologie heet het de 'positieve fase' in de Indische Oceaandipool. We noemen dat natuurlijke variatie, maar eigenlijk lijkt deze klimaatschommeling vaker in de huidige richting door te slaan. Dus óók langs die route kunnen deze droogten in de toekomst vaker voorkomen in Australië als gevolg van de mondiale opwarming."

Misverstand 5: Australië wordt helemaal niet warmer

Op sociale media circuleren ook grafieken die zouden aantonen dat Australië niet opwarmt. Het gaat dan vaak om metingen binnen één seizoen, voor een korte tijdreeks, of voor slechts één meetstation.

"Dat is gevaarlijk als je een klimaat hebt waar je zulke grote schommelingen hebt en waar de neerslag ook nog eens seizoensgebonden is", zegt Van den Hurk. "En dat leent zich ook voor manipulatie. Je kunt een grafiek trekken tussen een piek en een dal, en dan beweren dat de trend de andere kant op gaat."

Van den Hurk verwijst voor de temperatuur daarom naar de langlopende metingen van het Australische Bureau of Meteorology sinds 1910 van de gemiddelde temperatuur voor heel Australië. Die metingen tonen aan dat Australië al 1,5 graden is opgewarmd en dat de hoogste temperaturen in de afgelopen jaren zijn gevallen. Die opwarming is sneller dan wereldgemiddeld.

"De temperaturen van december die we nu in Australië zien, zijn nog extremer", vertelt Van den Hurk. "Die horen eigenlijk bij een klimaat wat 3 graden warmer is: echt extreme temperatuurafwijkingen. En als gevolg zit er ook echt geen druppel water meer in de grond daar."

Misverstand 6: Hoera, het regent in Sydney. Het is voorbij

Helaas. Australië is groot. En zoals we ook in Nederland geleerd hebben na het droogterecord in de zomer van 2018: één bui maakt geen einde aan de droogte. Australië heeft het grootste deel van de zomer nog voor de boeg, en na een zeer lange droogte is er langdurig heel veel regen nodig, voor het bodemvocht en het grondwater is hersteld.

"Daarbij speelt ook mee dat de begroeiing is weggebrand", vertelt Stoof. "Die kan dus geen regenwater meer opvangen." En soms is de bodem ook beschadigd door de hitte van de branden. Als de bodem het vocht niet goed opneemt, kan de eerste regen zo weer wegspoelen via de rivieren, en is het extreme vochttekort in de bodem niet zomaar weer aangevuld.
Des te meer zaak om die "eerste vlam" te voorkomen, lijkt mij. Maar met steeds meer vrij rondlopende jihadisten zoals de eerder in deze draad genoemde Fadi Zraika en Abraham Zraika wordt dat een ondoenlijke zaak.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Bosbranden

Bericht door King George »

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7935
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Bosbranden

Bericht door sjun »

Nu.nl staat er om bekend gewenst nieuws te publiceren en aanvullende informatie die contrasteert met door haar gebrachte feitenvrije meningen, weg te werken. Ik sla de site tegenwoordig over om me de ergernis over roodverpolitiekte propaganda van globalisten en groene aandeelhouders te besparen. Maar elk zijn meug natuurlijk.

Meer over opwarming: Lees het zelf eens door en neem ik dit niet zomaar voor waar aan maar raadpleeg verwijzingen en bekijk ook andere sites. Bart van den Hurk en zijn KNMI scenario's zijn niet onomstreden:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bosbranden

Bericht door Pilgrim »

sjun schreef:Nu.nl staat er om bekend gewenst nieuws te publiceren en aanvullende informatie die contrasteert met door haar gebrachte feitenvrije meningen, weg te werken.
Dat vind ik ook...
xplosive schreef:Wat meer details en achtergronden met betrekking tot de bosbranden in Australië. Er waren misschien minder brandstichters (nodig) dan eerder verondersteld werd. Niettemin leken de omstandigheden voor een "wildfire jihad" ideaal.
[...]

Van den Hurk verwijst voor de temperatuur daarom naar de langlopende metingen van het Australische Bureau of Meteorology sinds 1910 van de gemiddelde temperatuur voor heel Australië. Die metingen tonen aan dat Australië al 1,5 graden is opgewarmd en dat de hoogste temperaturen in de afgelopen jaren zijn gevallen. Die opwarming is sneller dan wereldgemiddeld.
Maar ik lees hierboven een ander verhaal:
Bewijs van klimaatverandering is het zeker niet, zoals de media en van overheidssubsidies afhankelijke meteorologen beweren. Er valt niet aanzienlijk minder regen in de getroffen regio’s, en het is er ook niet uitzonderlijk heet. In New South Wales, waar de meeste branden zijn, is het weliswaar erg droog, maar vooral vóór 1960 waren er diverse jaren waarin de droogte nog erger was:

Afbeelding

De gemiddelde maandtemperatuur van 38,0 graden is géén record voor Australië, zoals valselijk wordt beweerd. In drie jaren tussen 1899 en 1901 bedroeg het gemiddelde temperatuur ver boven de 38 graden:

Afbeelding
En NU.nl staat inderdaad niet bepaald bekend om zijn betrouwbaarheid.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Bosbranden

Bericht door King George »

Dit vind ik nou een klasse actie. Want brandweermannen in Australië zijn veelal vrijwilligers. Vrijwillig, maar niet vrijblijvend, net zoals bij reservisten voor het leger. En er is voor hen nauwelijks of geen tegemoetkoming wat betreft arbeidsinkomsten mislopen. Dit noem ik nou solidariteit van vakbroeders voor vakbroeders. En ja, het blussen van een autobrand of het wassen van een auto doe je met dezelfde hoge drukspuit met water en dat kan je aan brandweermannen wel toevertrouwen. Hier ben ik wel bereid voor om geld aan te doneren indien er zoiets is als een crowd fund actie. Want de brandweermannen in Australië zijn de soldaten.


 • Brandweer Amstelveen gaat auto’s wassen om Australische collega’s te helpen

  15 januari 2020
  door Celine Sulsters


  Afbeelding

  AMSTELVEEN – Donderdag 16 januari kunnen Amstelveners tussen 13.00 en 16.00 uur hun auto laten wassen door de brandweer. De actie is bedoeld om geld op te halen voor Australische brandweercollega’s die op dit moment vechten tegen hevige bosbranden in hun land.

  Niet alleen in Amstelveen wast de brandweer morgen auto’s. Ook bij de kazernes Anton, Willem, Hendrik, Osdorp, Victor, Diemen en Duivendrecht kun je je auto voor een symbolisch bedrag van €7,50 (of meer) laten wassen. Het gehele bedrag gaat naar brandweermensen in Australië, die al wekenlang onbetaald de bosbranden bestrijden.

  ,,Het is makkelijk om te vergeten dat niet alle landen zoveel water hebben als wij, omdat wij ermee omringd zijn en maar al te vaak worden natgeregend. Desalniettemin zijn wij ons ervan bewust dat zich een tragedie afspeelt in Australië, een catastrofe voor de dieren, planten, ecosystemen en de getroffen bevolking. Wij kunnen ons water niet die kant op verschepen, maar bij Brandweer Amsterdam- Amstelland willen we op een andere manier ons water gebruiken om zo veel mogelijk financiële hulp naar de Australische brandweercollega’s te sturen,” schrijft Brandweer Amsterdam-Amstelland op haar facebookpagina.

https://rtva.nl/2020/01/brandweer-amste ... te-helpen/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Bosbranden

Bericht door King George »

E-mail uitwisseling gehad:
Anne de Beer schreef:
King schreef:Kennis genomen van deze klasse actie: https://www.brandweer.nl/amsterdamamste ... rali%C3%AB

Brandweermannen in Australië zijn net als reservisten voor het leger veelal vrijwilligers en krijgen nauwelijks of liever gezegd geen tegemoetkoming voor niet-gemaakte arbeid. Er zijn naar ik vernomen heb geen regelingen voor.

Jullie actie heeft mij ontroerd. Nou woont niet iedereen in de regio Amsterdam-Amstelland en van ver voor een wasbeurt gaat iets te ver, hoezeer de actie mijn hart en ondersteuning heeft.

Is er iets als een actiefonds of een crowdfundàctie waaraan wij kunnen doneren om onze steun aan deze ten zeerste gewaardeerde vrijwilligers te betuigen?
M.v.g.,


King,
********
Beste King,Dank je wel voor je mail!Het was zeker een geslaagde actie. We zijn ook erg blij met de positieve reacties en de opbrengst. Als u wilt kunt u vandaag nog een donatie overmaken naar:Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland

NL83 BNGH 0285 1695 48o.v.v. “Australië”Vandaag wordt het geld geteld en woensdag zullen we het bedrag bekent maken.Met vriendelijke groet,

Anne de Beer,Afdeling communicatie
En € 7,50 gedoneerd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8141
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Bosbranden

Bericht door xplosive »

 
De brandweer was sinds 20 april met man en macht aan het vechten tegen een grote aanhoudende natuurbrand in Nationaal Park de Meinweg bij het Limburgse dorp Herkenbosch. Drie dagen later werd op donderdag het sein brandmeester gegeven. In totaal is er zo’n 200 hectare natuur in vlammen opgegaan.

De brandweer zal nog dagen nablussen.
Net als Nationaal Park de Meinweg, staat ook de Deurnsche Peel in Brabant sinds 20 april in brand. Brandweerwagens kunnen het gebied slecht bereiken, waardoor brandweerlieden – gewapend met waterzakken op de rug – te voet het gebied moeten betreden.

De brand is de grootste natuurbrand ooit in Nederland. Het is nu nog moeilijk om de exacte afmetingen aan te geven. Dat laat de gemeente Deurne woensdagmiddag weten. Door de grote veenbrand in de Deurnese Peel zijn al 800 hectare afgebrand, meldde de brandweer donderdag.
In het Limburgse Tienray woedde in de nacht van woensdag op donderdag een zeer grote brand in een stuk bos aan de Nieuwe Baan. Naast de brand in de Meinweg, was dit de tweede brand in Limburg.

Volgens de brandweer stond een gebied van 200 bij 350 meter in brand. De brand was in diezelfde nacht weer onder controle.
Ook op en rond de Veluwe hebben al meerdere natuurbranden gewoed. Sinds begin april is de brandweer al veertien keer uitgerukt. Er hebben onder meer branden gewoed bij Hoenderloo en Radio Kootwijk.

De drie recentste branden woedden in Vaassen, Hoog Soeren en Ugchelen. Hoeveel hectare natuur rond Apeldoorn er tot nu toe is afgebrand, is niet precies bekend. De meeste branden besloegen enkele tientallen vierkante meters. Inmiddels zijn de branden onder controle.
Op 21 april woedde er een hevige brand op de Kerkeindse Heide bij Moergestel. Dertien korpsen uit de regio rukten uit, ook België sprong bij me twee waterwagens.

“Het is kurkdroog in de natuur en er staat veel wind. Daardoor kan een natuurbrand zich snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. We zetten daarom veel slagkracht in”, meldde een woordvoerster van de veiligheidsregio eerder.

De veiligheidsregio liet op 22 april weten dat de brand onder controle is. De brandweer is nog aan het nablussen om te voorkomen dat het vuur opnieuw oplaait.
In rietpercelen bij het Overijsselse dorp Ossenzijl woedde 21 april een grote natuurbrand. De brand middenin natuurgebied De Weerribben is zo moeilijk bereikbaar dat extra manschappen van de brandweer met bootjes naar het brandende riet worden gebracht, aldus de veiligheidsregio IJsselland.

Een dag later meldde de veiligheidsregio dat de brand volledig was geblust.
In Drenthe viel begin deze maand een bosrijk gebied bij Elim ten prooi aan het vuur. In een gebied van 150 bij 150 meter woedden diverse branden, er werd een drone ingezet om het gebied van bovenaf goed te kunnen bekijken. De brand bij Elim was de derde natuurbrand in Drenthe in korte tijd. Ook bij Alteveer en Klazienaveen brak er brand uit.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77308
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bosbranden

Bericht door Ariel »

Deze bosbrand brengt heel veel levens in gevaar, en is ontstaan omdat een echtpaar een ’Gender reveal party’ hielden. Leuk begin van je zwangerschap.
’Gender reveal party’ loopt uit de hand: enorme bosbrand

De verwoestende bosbranden die op dit moment grote delen van de Californische natuur in de as leggen, zijn veroorzaakt door een ’gender reveal party’. Dat meldt de brandweer in de Amerikaanse staat.

Bij een ’gender reveal party’ wordt het geslacht duidelijk na een explosie waarbij rook in de kleur van het geslacht vrijkomt.

Of er aanhoudingen zijn verricht, is niet duidelijk De branden in en rond El Dorado werden in gang gezet door vuurwerk dat de bekendmaking van het geslacht van een aanstaande baby had moeten opluisteren. Bij deze feesten, die steeds populairder worden, gebeuren wel vaker ongelukken met vuurwerk. Soms zelfs met fatale afloop.

De brandweer heeft de bevolking van de getroffen gebieden er nogmaals aan herinnerd dat het niet verstandig is om onder deze omstandigheden vuurwerk te gebruiken in de kurkdroge natuur.

De brand begon zaterdagochtend in Yucaipa, 115 kilometer ten oosten van Los Angeles. Meer dan 200 campinggasten moesten afgelopen weekeinde met helikopters geëvacueerd worden. Ze raakten ingesloten door het vuur.

Een foto van de reddingsdiensten in Californië toont hoe zeker 20 van de campinggasten dicht op elkaar zitten in een Chinook-helikopter. Sommigen hebben snel nog wat bezittingen meegenomen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bosbranden

Bericht door Pilgrim »

Kennelijk zijn de Antifa/BLM in de leer gegaan bij de moslimterroristen met hun bosbrandenjihad en hebben dit gekopieerd. Zowel radicale moslims als radicale linksen gebruiken bosbranden nu als wapen.
Politie westkust VS verricht diverse arrestaties wegens brandstichting, waaronder Black Lives Matter activist

Posted on 14/09/2020

Afbeelding
De politie bevestigde op regionale TV-stations dat de branden wel degelijk zijn aangestoken, en dat bewoners op meerdere locaties enkele daders hebben gefilmd. (Afbeelding: (2)).

Agenten bevestigen in regionale media dat brandstichters zijn betrapt – Ook federale officials zeggen dat de branden ‘op gecoördineerde wijze’ zijn aangestoken – Politie Clark County rapporteert ‘Antifa activisten met volle jerrycans en kettingzagen’

Bij zogenaamde ‘fact checkers’ heeft u kunnen lezen dat de bewering dat de enorme branden die de westkust van de Verenigde Staten teisteren door linkse activisten zijn aangestoken, niet bewezen en daardoor ‘onwaar’ is. Ook voor dit item geldt de vuistregel dat voor 9 van de 10 zaken die ‘feitencheckers’ van de mainstream media schrijven, juist het omgekeerde de waarheid is. De Amerikaanse politie heeft namelijk op verschillende locaties personen wegens brandstichting gearresteerd. Eén van hen is al jaren een Black Lives Matter activist.

De politie van Puyallup, vlakbij Tacoma, een voorstad van Seattle (Washington), arresteerde de 36 jarige Jeffrey Accord voor brandstichting in de natuur. Een patrouillerende agent had het ontstaan van de brand gezien naast een pick-up truck, die onmiddellijk wegreed nadat hij de bestuurder wilde aanspreken.

Accord, een bekende Black Lives Matter relschopper die in 2014 al eens werd gearresteerd omdat hij verboden wapens en lichte explosieven in zijn auto had, werd even later aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij ontkende, en na het betalen van zijn borg van $ 1000,- mocht hij weer naar huis. Het eerste wat hij deed was inbreken in een benzinestation, wat op beveiligingscamera’s werd vastgelegd. (1)

De dader had na zijn misdaad op een livestream beweerd dat hij de politie had gebeld omdat hij de brand had ‘ontdekt’, maar een aantal automobilisten hadden gezien hoe hij in het veld naast de weg met een aansteker een stuk karton had aangestoken.

Getuigen zien dader van verwoestende brand 700 huizen en minstens 2 doden
De enorme bosbranden bij Almeda (Oregon) werden zo goed als zeker aangestoken door de 41 jarige Michael Jarrod Bakkela. Getuigen hadden gezien hoe hij achter hun huizen brand had gesticht. Het vuur verspreidde zich razendsnel, waardoor de bewoners hun huizen moesten ontvluchten. 700 huizen gingen vervolgens in vlammen op. Daarbij vielen minstens 2 doden. In heel Oregon werden een half miljoen mensen door de branden gedwongen hun woningen verlaten. Dat is meer dan 10% van de totale bevolking.

Bakkela werd aangehouden wegens twee gevallen van brandstichting, 15 gevallen van opruiend gedrag, 14 gevallen van het roekeloos in gevaar brengen van anderen, en het bezit van amfetaminen.

Agenten bevestigen in regionale media dat brandstichters zijn betrapt
Bij Eugene (Oregon) wordt de 44 jarige Elias Newton Pendergrass verdacht van het stichten van een brand die 162 hectare natuur verwoestte. De verdachte is op de vlucht geslagen. Anita Esquivel (37) wordt verdacht van het aansteken van de branden langs hoofdweg 101 bij Salinas (Oregon) (3). Op regionale TV stations verklaarden agenten dat voetgangers brandstichters hadden gefilmd, en vervolgens de politie hadden gebeld. Ook in Californië werd een brandstichter aangehouden, net als een tweede persoon in Washington. (2)

Federale officials zijn inmiddels een officieel onderzoek begonnen of de vele honderden branden inderdaad (bijna) allemaal ‘op gecoördineerde wijze’ zijn aangestoken. Zo is op een kaart te zien hoe alle branden op ‘magische’ wijze bij de grens met Canada stoppen:

Afbeelding

Hier is een video te zien van een automobilist die laat zien hoe hij met zijn smartphone brandstichters had weten te filmen.

Politie Clark County: Antifa activisten met volle jerrycans en kettingzagen
De deputy-sheriff van Clark County berichtte tijdens een video vergadering van provinciale afgevaardigden dat bewoners en agenten Antifa activisten met volle jerrycans benzine en bewapend met kettingzagen hebben zien rondlopen. De kettingzagen zouden zijn bedoeld om elektriciteitsmasten (vaak nog van hout) om te zagen, waardoor er nog meer branden zouden ontstaan. Eén afgevaardigde stelde voor om de Nationale Garde te hulp te roepen. (4)

FBI speciaal agent Loren Cannon sprak de agenten, getuigen en lokale media echter tegen. Volgens hem is brandstichting door Antifa niet bewezen. Cannon raakte eerder in opspraak omdat hij tot het uiterste toe de gewelddadige Antifa / BLM rellen in Portland had gebagatelliseerd.

Democraten: ‘Klimaatverandering, schuld van Trump’
Enkele Democratische politici erkenden weliswaar dat de gelijktijdig op zoveel plaatsen uitgebroken branden ‘verdacht’ zijn, maar geven natuurlijk president Trump de schuld, omdat die te weinig tegen ‘klimaatverandering’ zou doen. De Democratische gouverneur van Californië, een verklaarde Trump-hater, ging breed grijnzend voor een rokend en zwartgeblakerd stuk bos staan en beweerde dat ‘het debat over klimaatverandering nu over is.’ (5) Ook in de meeste Nederlandse media werd natuurlijk alleen deze volslagen onbewezen kulverklaring gegeven.

Zo ziet ‘klimaatverandering’ anno 2020 er in werkelijkheid uit:

Afbeelding

Door de Democraten aangestuurde, en overwegend door George Soros gefinancierde extreemlinkse groepen zoals Antifa en Black Lives Matter hebben niet alleen de oorlog verklaard aan blanken, conservatieven, de politie en de complete sociale orde, maar klaarblijkelijk ook aan de natuur. Alles mag worden opgeofferd voor het grote doel: zoveel mogelijk chaos, schade en geweld creëren, in de hoop dat president Trump in november niet herkozen wordt, en Joe Biden vervolgens de VS definitief verandert in de zo door hen begeerde communistische heilstaat.

(1) Natural News
(2) Infowars
(3) Natural News
(4) Hal Turner
(5) The Hill via Hal Turner

Xander

https://www.xandernieuws.net/algemeen/p ... -activist/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7935
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Bosbranden

Bericht door sjun »

Er zijn veel meer vormen van kruisbestuiving tussen fanate volgelingen van Mohammed en door Soros gesponsorde straatterroristen te spotten. Juridische Jihad, glashard liegen, herhistoriseren, fatwa's, oplepelen van mantra's bij gebrek aan aanspreekbaarheid en fascistoïde opdringen van de eigen ideologie door middel van intimidatie en terreur in groepen alsmede het op kosten jagen van de maatschappij vallen al op.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Plaats reactie