Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

Daar gaan we. Er is afgelopen dagen veel gebeurd tijden de "feestelijkheden" rond de nieuwjaarsdag.

We beginnen met het drama in Arnhem. Een man (39) en zijn vierjarige zoontje zijn om het leven gekomen bij een brand in een flat aan het Gelderseplein in Arnhem. De twee stonden in de lift toen er brand uitbrak in de hal van de flat. Een vrouw (36) en een meisje (8) raakten zwaargewond. Het gaat om een gezin uit Arnhem dat op bezoek was in de flat toen de brand uitbrak. Door de brand viel de elektriciteit in het gebouw uit, waardoor het gezin vast kwam te zitten in de lift.

Politie: fatale brand Arnhem mogelijk door vuurwerk
De politie houdt er rekening mee dat de brand is veroorzaakt door vuurwerk dat in de flatingang kan zijn afgestoken. De politie bekijkt op dit moment beelden. Volgens de directeur van woningbouwvereniging is de brand veroorzaakt door vuurwerk.
En ja hoor. De politie heeft 2 Tieners (12 en 13) opgepakt voor de fatale flatbrand Arnhem.
Na de dodelijke flatbrand in Arnhem zijn twee tieners gearresteerd. Dat meldt de politie. Het gaat om twee jongens van 12 en 13 jaar oud. Ze werden woensdagochtend uit de flat gehaald, waar afgelopen nacht de brand woedde.

Afbeelding

De twee worden officieel verdacht van mogelijke betrokkenheid bij brandstichting met de dood als gevolg, meldt een politiewoordvoerder.
12 en 13 jaar oud. :nietverstaan: Ik heb even geen medelijden met deze gastjes en hun ouders. Misschien moeten de ouders ook aangeklaagd worden omdat ze hun kroost s'nachts om 2 uur nog met vuurwerk op straat lieten lopen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

De eerste schietpartij dode is ook gevallen.
Dode (52) bij vijfde schietpartij in Zwolle: ‘Mijn vader, mijn vader. Het is mijn vader’

Een 52-jarige man uit Zwolle is op oudejaarsavond doodgeschoten in zijn woonplaats. Het is de vijfde schietpartij in vier maanden tijd in Zwolle. Er is nog niemand opgepakt.

De mogelijke dader is nog voortvluchtig. Rond middernacht was nog niets bekend over de dader(s) bij de politie. Of de schietpartij een gerichte aanslag is, is ook nog onbekend.
Waarschijnlijk was het een afrekening vanuit het criminele circuit iemand schrijft...
Als het inderdaad om die kerel gaat dan past het wel bij zulke criminelen. Daar stond hij namelijk wel om bekend, ja. Drugs- en wapenhandel, dat soort dingen. En aan dat wereldje ontkom je niet zo snel, mocht je dat willen.”
Het was een Nieuwjaarsnacht vol ernstige incidenten.

De afgelopen nieuwjaarsnacht is vol incidenten verlopen. Vooral in Rotterdam ging veel mis. Daar moest de politie 59 mensen arresteren, vielen twee zwaargewonden, stonden zo’n 50 auto in brand en werden tientallen andere incidenten gemeld. In het Groningse Nieuwe Pekela liep een agente letsel op nadat een vuurwerkbom onder een bluswagen van de brandweer werd gegooid. Ook in Utrecht raakte een agent gewond.

Hulpverleners zijn op verschillende plekken in het land belaagd. Hier en daar heeft de Mobiele Eenheid de orde moeten herstellen. In Utrecht zijn 38 mensen in de boeien geslagen.

In Nieuwe Pekela was de brandweer een vuurtje op straat aan het blussen toen onverlaten een explosief richting de blusauto en de agente wierpen. Ook in het Groningse Muntendam werden vier politiemensen gehinderd terwijl ze hielpen bij een woningbrand. Ze kregen een lawinepijl naar hun hoofd, maar niemand raakte gewond. In beide gevallen heeft de politie nog niemand aangehouden.

Ook in Utrecht raakte tijdens de Nieuwjaarsnacht een agent gewond. Hij liep een gescheurd trommelvlies op toen zwaar vuurwerk vlak bij hem ontplofte. Een andere man moest na diezelfde explosie met letsel aan het gezicht naar het ziekenhuis. „Het is nog niet bekend of het vuurwerk met opzet in de nabijheid van de agent tot ontploffing is gebracht, of dat het gaat om een ongeluk”, zegt woordvoerster Ellen de Heer van de Politie Midden Nederland.

Mobiele Eenheid
In totaal werden maar liefst 38 personen in Utrecht aangehouden bij meerdere incidenten met oud en nieuw. Dat gebeurde voor vernielingen, openbare dronkenschap en het hinderen van de brandweer tijdens bijvoorbeeld het blussen van auto’s. „Op meerdere plekken is de Mobiele Eenheid ingezet”, zegt de woordvoerster.

Ook in Breda moest de Mobiele Eenheid eraan te pas komen toen een groepje van circa twintig jongeren bezig was met vernielingen. De eerste agenten die ter plaatse kwamen, werden bekogeld met zwaar vuurwerk. Daarna werd de Mobiele Eenheid erbij geroepen. Bij andere vernielingen werden vier mensen aangehouden.

Belaagd
In de Rotterdamse nieuwjaarsnacht werden bij zeven incidenten waarbij agenten werden belaagd aanhoudingen verricht. Er waren in de nieuwjaarsnacht 26 autobranden in de eenheid, waarvan 14 in Rotterdam- zuid. In dat gebied was het sowieso flink aanpoten voor hulpverleners. Op de Rotterdamse Sumatraweg troffen agenten in een woning een zwaargewonde man aan. Twee verdachten zitten vast. Rond 03.00 uur braken drie mannen drie auto’s open en staken er één van in brand op de Plompertstraat. Na een waarschuwingsschot werd het trio aangehouden op de Waalstraat.

Bekogeld
De brandweer Amsterdam meldt eveneens dat brandweerlieden vannacht zijn belaagd met vuurwerk en gehinderd tijdens hun werk. „Er zijn meer meldingen dan voorheen van collega’s die zijn bekogeld met vuurwerk”, aldus een woordvoerster van het korps in de hoofdstad. „Het is niet leuk want je bent niet voor niets op zo’n plek. Uiteindelijk gaat de eigen veiligheid voor.”

Ook de gemeente Amsterdam spreekt van een onrustige jaarwisseling. „Het aantal incidenten met geweld richting hulpverleners is substantieel meer dan vorig jaar. In de meeste gevallen ging het om het bekogelen van agenten met vuurwerk en het verzet tijdens aanhoudingen. Hierbij zijn meerdere agenten gewond geraakt.”

Op andere plekken in Nederland liepen onverlaten hulpverleners eveneens voor de voeten. Zo kreeg de brandweer in Zeist zwaar vuurwerk naar zich toe gegooid bij het blussen van een brandende scooter. Ander vuurwerkgetreiter vond plaats in Zaanstad, Uithoorn, Ede en Veldhuizen. In Leeuwarden werden brandweerlieden bestookt met nitraatbommen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

Rotterdam.
Handenvol werk voor politie R'dam bij oud & nieuw

De politie Rotterdam heeft tijdens de jaarwisseling 59 mensen aangehouden voor onder meer het belagen van agenten, het inbreken in auto's en het plegen van geweld. Zeker 26 auto's zijn in brand gestoken, waarvan 14 in Rotterdam-Zuid.

In de oudejaarsnacht waren er zeven incidenten waarbij de politie werd belaagd en aanhoudingen werden verricht. Verder trof de politie in een huis aan de Sumatraweg een zwaargewonde man aan. Het is niet bekend wat precies is gebeurd. Wel heeft de politie twee mensen opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de zaak.

Rond 04.00 uur vonden agenten op de Groenedijk in Dordrecht een neergestoken man. De politie heeft het slachtoffer nog niet kunnen horen.

Verder werden op het Koninginnehoofd in Rotterdam verkeersregelaars belaagd en kregen ME'ers op de Riederlaan zwaar vuurwerk naar het hoofd gegooid. Van een politievoertuig werd een raam ingeslagen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

Den Haag....Grote, georganiseerde rellen zijn uitgebleven tijdens de Haagse nieuwjaarsnacht. Wel was het voor de brandweer kiezen tussen de honderden brandmeldingen - van afvalcontainers en auto’s. De Mobiele Eenheid voerde een aantal charges uit.
Tientallen autobranden tijdens oud en nieuw, sfeer in Duindorp gemoedelijk

Na een roerige decembermaand in de Haagse wijk Duindorp, door het niet doorgaan van de vreugdevuren, is de viering van oud en nieuw in de wijk gemoedelijk. De politie controleerde mensen die de wijk in wilden, om op die manier relschoppers buiten de wijk te houden. De Duindorpers bouwden hun eigen feestje met vuurkorven en vuurwerk. Natuurlijk hopen ze allemaal dat de jaarwisseling van 2020 weer een mooi vreugdevuur op het strand oplevert.

Zo rustig als het in Duindorp was, zo druk had de brand weer het in de regio met autobranden. Niet alleen in Den Haag moest de brandweer vele malen in actie komen, tot 1.30 uur telden we 64 branden. Van Alphen aan den Rijn, Rijswijk tot Oude Wetering, ook in andere gemeentes gingen er auto's in vlammen op.

In Den Haag waren drie meldingen van een steekpartij, twee daarvan vonden vlak voor middernacht plaats.In het centrum werd op de Palviljoensgracht iemand neergestoken. Op de Wolweversgaarde zou ook iemand zijn neergestoken.

Op de Staverdenstraat in Den Haag werd door voorbijgangers een man liggend op straat gevonden. Hulpdiensten hebben de man nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Volgens de getuigen hebben politieagenten tegen hen gezegd dat er sprake lijkt van geweld. De man bleek een bebloed gezicht te hebben.

Al tientallen auto’s in en rond Den Haag in vlammen op

In en rond Den Haag zijn deze oudejaarsdag tientallen auto’s geheel of deels in vlammen opgegaan. Tussen 18.00 uur en 01.30 uur moest de brandweer bij 64 auto’s in actie komen. Dat is opvallend veel: tijdens de gehele vorige jaarwisseling werden achteraf in totaal 28 autobranden gemeld.

De brandweer in de regio van Den Haag heeft alles bij elkaar meer dan de handen vol aan deze jaarwisseling. In de regio Haaglanden werden sinds de vroege avond tot 23.00 uur al veertig kleinere en grote branden geteld waarvoor de brandweer in actie kwam.

De telling is gebaseerd op het aantal autobranden en branden in en rondom woningen. Het vlamvatten van containers wordt in deze cijfers niet meegerekend.

In de regio Hollands-Midden (Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda) komen beduidend minder autobranden voor, tot dusver tussen 18.00 en 23.00 uur slechts enkele. Wel zijn er in dit gebied veel buitenbrandjes gemeld waarvoor de brandweer in actie moest komen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

Ravage in Utrechtse wijk Zuilen: lantaarnpalen uit de grond geblazen,

Afbeelding
Ook op andere plekken in de stad was het onrustig, zoals in enkele straten in Overvecht en Kanaleneiland. In de hele stad zijn 20 autobranden geweest, pakte de politie 38 mensen op, onder wie 23 minderjarigen.

Burgemeester Van Zanen betreurt het dat op sommige plekken de ME moest worden ingezet om de orde te bewaken. "Het kan toch niet zijn dat dit nodig is bij een jaarwisseling dat een feestelijk moment voor iedereen moet zijn. Er is een flink aantal aanhoudingen verricht."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

Inventarisatie van de regionale omroepen
De officiële cijfers zijn er nog lang niet allemaal, maar op basis van de berichtgeving van de regionale omroepen valt de volgende balans op te maken:
Noord-Nederland
Rustige nacht in het UMCG, wel meer brandwonden behandeld
Hulpverleners belaagd met vuurwerk
Brandweer spreekt van drukke nacht, veel grote branden
Geen noemenswaardige gewonden
Friesland
Grote brand in Bolsward, niet duidelijk of het door vuurwerk komt
Weinig incidenten, paar aanhoudingen
Drenthe
Rustige nacht
Misschien een school in brand gestoken, oorzaak nog niet duidelijk
Overijssel
Schietpartij in Zwolle, 1 dode.
Rustige nacht voor ziekenhuizen
Brandweer Twente drukker, meer onrust
Geen geweld tegen hulpverleners
Gelderland
Arnhem, flatbrand met 2 doden
Hulpverleners in Ede bekogeld met vuurwerk
Utrecht
Hulpverleners belaagd in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, Amersfoort, De Bilt, Vianen en Zeist
Noord-Holland
Onrustige nacht, met hulpverleners die belaagd werden
Drukke nieuwjaarsnacht voor artsen op de spoedeisende hulp van de Amsterdamse ziekenhuizen
Tientallen slachtoffers van vuurwerkincidenten en overmatig drugs- en alcoholgebruik
Historische molen in Bovenkarspel in brand gevlogen
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

Belgie.
Ruim 200 mensen opgepakt tijdens oudejaarsnacht in Brussel, ook in Antwerpen en Luik incidenten

Tijdens de oudejaarsnacht is het in Brussel en Antwerpen op verschillende plaatsen onrustig geweest. De politie van Brussel heeft in totaal meer dan 200 mensen opgepakt. In Antwerpen zijn een 30-tal mensen opgepakt. Daar moest de politie onder meer tussenbeide komen bij ongeregeldheden in Deurne.

In de binnenstad van Brussel was de politie massaal ingezet om incidenten zoals vorig jaar in Molenbeek te voorkomen. Voor het eerst op oudejaarsavond werkten de zes politiezones onder één commando. Dat gebeurde al eerder bij andere grote evenementen, bijvoorbeeld bij het bezoek van de Amerikaanse president.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) waren er lessen getrokken uit het voorbije jaar, toen de oudejaarsnacht onder meer in Sint-Jans-Molenbeek ontsierd werd door rellen en de Brusselse brandweer bekogeld werd met stenen en vuurwerk. Ook was volgens de minister het aantal ingezette agenten verdubbeld.

De grote evenementen in Brussel, zoals het vuurwerk op de Heizel met zo'n 60.000 toeschouwers, zijn zo goed als probleemloos verlopen. Elders in de stad waren er wel verschillende incidenten. In totaal werden 211 mensen opgepakt (185 bestuurlijk en 26 gerechtelijk).

"Geen escalaties"
"Het zijn indrukwekkende cijfers, maar de politie is op verschillende plaatsen snel tussengekomen", zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. "De problemen hebben niet de tijd gekregen om op een plaats te escaleren. We hebben de indruk dat we erin geslaagd zijn te voorkomen dat de situatie ontaardde, zoals vorig jaar. De brandweer heeft in alle veiligheid kunnen werken."

De incidenten waren van uiteenlopende aard. Een 20-tal voertuigen en zo'n 75 vuilnisbakken zijn in brand gestoken. Bij een steekpartij aan het metrostation Beekkant is dan weer een man levensgevaarlijk gewond geraakt. Elders zijn twee agenten in de loop van de avond licht gewond geraakt, maar zij konden hun dienst voortzetten. In Schaarbeek liepen vijf mensen verwondingen op toen het balkon waarop ze stonden instortte.

Volgens woordvoerder Slosse heeft het eengemaakte politiecommando zijn vruchten afgeworpen. Ook minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) is lovend voor de werking van de politie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door King George »

Veel aandacht en tromgeroffel voor Duindorp vooraf. Wel opvallend. Want als ik zo al lees wat er zich elders allemaal heeft voorgedaan.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
mercator
Berichten: 19405
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Belgie.
Volgens de overheden is alles goed verlopen en "is de situatie niet geëscaleerd ". Er zijn idd maar 22 auto's in brand gestoken en geen 220 of 2200. Blijkbaar moeten we dit als het nieuwe normaal in onze steden beschouwen.
Als ik mijn net gekochte auto als een smeulend wrak zou terug vinden zou ik de situatie als danig geëscaleerd beschouwen.
De allochtonen nemen de straat over.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Pilgrim »

Het nieuwe jaar in Leipzig begint met geweld: politieagenten massaal met stenen, flessen en vuurwerk bekogeld

Geplaatst op 1 januari 2020

Afbeelding

Leipzig/Connewitz: Wat de politie al vreesde, is ook gebeurd. Kort na middernacht kwamen er in Leipzig meer dan duizend mensen op het Connewitzer Kreuz bijeen. Nadat eerst vuurwerk werd afgestoken, werden tegen 00.15 uur politieagenten in de Selneckerstraße en de Wiedebachstraße massaal met stenen, flessen en vuurwerk aangevallen.

Een groep geweldplegers probeerde een brandende winkelwagen midden in een groep agenten van de mobiele eenheid te duwen en bestookte de agenten massaal met vuurwerk. Eén agent (mannelijk/38 jaar) raakte daarbij zo zwaargewond dat hij het bewustzijn verloor en in het ziekenhuis geopereerd moest worden. De speciale eenheid “Soko LinX” stelt een onderzoek wegens poging tot doodslag. Drie andere agenten raakten lichtgewond. Tot 02.00 uur werden de agenten in het gebied van het Connewitzer Kreuz steeds opnieuw aangevallen. Pas daarna kwam de situatie enigszins tot rust en vertrokken de meeste mensen. Negen personen werden in voorlopige hechtenis genomen. Drie van hen werden ´s nachts weer vrijgelaten. Behalve het bovengenoemde delict stelt de politie een onderzoek in wegens zware landvredebreuk en delicten betreffende het toebrengen van lichamelijk letsel.

Het hoofd van de politie van Leipzig, Torsten Schultze: “Politieagenten zijn mensen. Het is schrikbarend hoe gewetenloos personen in Nieuwjaarsnacht bij het Connewitzer Kreuz door middel van duidelijk georganiseerde aanvallen zware verwondingen bij mensen veroorzaken respectievelijk op de koop toe nemen. Het is eveneens schrikbarend hoe snel bijvoorbeeld een meneer Bras Dos Santos in een Tweet om 00.26 uur zulk gedrag rechtvaardigt, waarin hij de oorzaak en het gevolg omdraait. Er bestaan geen rechtsvrije ruimtes.”

Na middernacht was het Connewitzer Kreuz op grond van de gebeurtenissen niet meer begaanbaar. Vanaf 02.20 uur werd het volledig door de politie afgesloten om onderzoekswerk te verrichten.

Daarover twittert de smerige linkse politica Jutta Ditfurth:

Afbeelding
“Nieuwjaarsnacht: Politie maakt er een bende van in Connewitz/Leipzig”

Bron: https://politikstube.com

Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/01 ... -bekogeld/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Volgens de overheden is alles goed verlopen en "is de situatie niet geëscaleerd ". Er zijn idd maar 22 auto's in brand gestoken en geen 220 of 2200. Blijkbaar moeten we dit als het nieuwe normaal in onze steden beschouwen.
Straks komen de verhalen vrij dat de situatie toch minder florissant was als de overheid ons probeert voor te liegen.
Zestig vandalen trekken spoor van vernieling door Luik

Een groep van een zestigtal mensen heeft tijdens de overgang van oud naar nieuw keet geschopt in enkele wijken in Luik. Er werden vuilbakken en enkele auto’s in brand gestoken, ze gooiden met stenen en rotjes, een bushokje werd vernield en ook de gevel van een krantenwinkel moest eraan geloven. Dat heeft de Luikse politie meegedeeld.

Er kwamen in totaal veertig agenten ter plaatse, van verschillende politiezones. Eén iemand werd tot nu toe opgepakt. Er is een gerechtelijke onderzoek gaande. De politie raadt mensen die schade leden aan om een klacht in te dienen.
In Brussel - hoewel minder dan vorig jaar - en Antwerpen kenden de hulpdiensten naar eigen zeggen een “hectische” nacht. Een overzicht.
Wagen en bromfiets branden uit in Molenbeek: getuige ziet enkele jongeren wegvluchten

De brandweer heeft dinsdag in Sint-Jans-Molenbeek in de namiddag een brandende auto en scooter geblust, zo bevestigt een woordvoerder van de Brusselse brandweer. Hij voegde eraan toe dat elders in het Brussels Gewest kleinere branden gesignaleerd werden.

De auto in Molenbeek werd rond 16 uur in de Samberstraat geblust. Getuigen zouden gezien hebben hoe drie jongeren wegvluchtten toen de auto vuur vatte. De scooter werd rond 17 uur in de Pierre-Victor Jacobsstraat in deze gemeente in brand gestoken.
De meeste heisa vond plaats in Brussel. Daar werden bij verschillende incidenten in totaal 211 mensen gearresteerd. Een aantal mensen werd opgepakt voor het in brand steken van vuilnisbakken, of het gooien van projectielen naar bussen, auto’s of politievoertuigen. Volgens de politie werden 75 vuilnisbakken, zestien wagens en één scooter in brand gestoken.

Er moest ook 165 keer uitgerukt worden voor medische hulp: 50 keer naar iemand thuis, terwijl de andere incidenten op de openbare weg plaatsvonden. Tien mensen moesten afgevoerd worden met de ziekenwagen. Het meest zorgwekkende incident vond plaats in het metrostation Beekkant, waar rond 2 uur een man levensgevaarlijk gewond raakte bij een steekpartij.
Ook in Antwerpen hadden politie en brandweer de handen vol met vernielingen en brandjes allerhande, daarbij werd een dertigtal personen opgepakt. In Antwerpen-Noord liep een gokkantoor schade op door vuurwerk dat naar binnen werd gegooid, en in Deurne werden de ramen van een advocatenkantoor verbrijzeld. Ook in Borgerhout en op het Kiel werd schade aangericht en brandjes gesticht.
Het feestgedruis in Gent werd dan weer ontsierd door talloze groepjes jongeren die een hele nacht met voetzoekers bleven gooien. Doorheen het hele stadscentrum liepen groepjes jongeren met bommetjes, die ze vaak voor de voeten van verschrikte feestvierders gooiden. De politie moest ook een paar keer uitrukken naar de Korenmarkt voor vechtpartijtjes, één jongeman moest met verwondingen in het aangezicht naar het ziekenhuis vervoerd worden.
WALLONIË. Relschoppers in Luik, schietpartij in Charleroi

Ook aan de andere kant van de taalgrens verliep de overgang van oud naar nieuw niet zonder incidenten. In Luik schopte een groep van een zestigtal mensen keet in enkele wijken. Er werden vuilnisbakken en enkele auto’s in brand gestoken, ze gooiden met stenen en rotjes, een bushokje werd vernield en ook de gevel van een krantenwinkel moest eraan geloven.

In Charleroi raakten dan weer twee mensen gewond, toen een woordenwisseling in een café uitmondde in een schietpartij. De verdachte werd er ontwapend door omstaanders, hij kreeg enkele rake klappen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

Nog wat laatste nieuws over de "vreugdevuren " tijdens de jaarwisseling.

Den Haag. Door een forse brand onder een flat aan de Laan van Wateringseveld zijn meerdere bewoners gewond geraakt.

De brand is omstreeks tien over half acht ontstaan bij geparkeerde voertuigen onder de flat. Daarbij kwam zeer veel dikke zwarte rook vrij, die de bewoners van de bovengelegen woningen bedreigde. Omdat zij niet meer van de galerij gebruik konden maken om te vluchten, zaten de flatbewoners vastgepind in hun woningen.

Afbeelding
Politie vermoedt brandstichting bij grote flatbrand Wateringse Veld met vijftien gewonden

De brand die gisteravond woedde op een parkeerterrein voor een flat aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag is vermoedelijk aangestoken.

Twaalf mensen raakten gewond, waarvan drie zwaargewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Twee agenten moesten in een ambulance nagekeken worden op rookinhalatie. Ook werd een kat uit de flat gered. Het beestje is overgedragen aan de dierenambulance.

Grote zwarte rookpluimen trokken over de stad en waren vanaf Zoetermeer te zien. De geëvacueerde bewoners van het gebouw werden opgevangen in bussen van vervoersmaatschappij HTM.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

Politie Ede houdt 'kater' over aan oud en nieuw

EDE 'Kater na knallend uiteinde'. Dat is de kop die de Edese politie gebruikt op haar Facebookpagina boven een stukje tekst waarin de hulpverleners vertellen over hun werkzaamheden tijdens de jaarwisseling.

Nu de rust is wedergekeerd kijkt de politie terug en maakt zij de balans op. ,,Er kwamen veertig meldingen van vuurwerkoverlast binnen. Wij assisteerden bij veertien branden, waarvan er bij negen sprake was van brandstichting. We kwamen in actie voor één verkeersongeval, zes meldingen van geluidsoverlast, één vermissing, negen meldingen van jeugdoverlast, één autodiefstal, twee zware mishandelingen, er werden twee bushokjes vernield en er werd twee keer ingebroken in een woning", aldus de politie.

VOOR DE RECHTER ,,Ondanks al deze meldingen hebben de meeste mensen waarschijnlijk een geweldig uiteinde gevierd", zo gaat de politie verder. ,,Toch zijn er negen mensen die dit jaar moeten beginnen zonder auto omdat deze in brand gestoken of gestolen is. Ook zijn er twee mensen, die mishandeld zijn, die vast terugkijken op en andere jaarwisseling dan zij van te voren bedacht hadden. Al deze zaken zijn in onderzoek en wij doen hard ons best om de daders die hiervoor verantwoordelijk zijn voor de rechter te krijgen."

HULPVERLENERS BESTOOKT MET ZWAAR VUURWERK Maar het waren niet alleen burgers die een andere jaarwisseling voorgeschoteld kregen dan zij hadden gewild. Ook de politie zelf en andere hulpdiensten werden geconfronteerd met ongewenst gedrag. ,,Wij doen ieder jaar ons best om alles voorspoedig te laten verlopen, daar zijn wij hulpverleners voor. Samen met collega's van de ambulancedienst en de brandweer staan we er elk jaar weer", schrijft de politie. ,,Ondanks landelijke campagnes en een groot gedeelde mening dat je van hulpverleners af moet blijven, zijn er toch ook bij ons weer incidenten waarbij hulpverleners bestookt zijn met (zwaar) vuurwerk. Maar liefst zes keer. En dat is zes keer te veel naar onze mening. De brandweer uit Ede komt morgen aangifte doen nadat een blusvoertuig van hun beschadigd is geraakt."

DIT ZIJN WE NIET GEWEND Woordvoerder van de brandweer Allard Schimmel is verbaasd maar duidelijk in zijn reactie. ,,Wij zijn dit niet gewend in Gelderland Midden. Doe eens even normaal. Er staan daar mensen hulp te verlenen. Die zijn met hun werk bezig. Dit gaan we uiteraard nooit tolereren en accepteren. Naast dat onze mensen op de Van der Hagenstraat en de Vanenburg zijn belaagd met zwaar vuurwerk, is het voertuig van de Stadspoort ook beschadigd. Daar werd zwaar vuurwerk onder gegooid. Wat er gebeurt als dat voertuig uitgeschakeld wordt? In principe hebben we altijd reservevoertuigen, maar hoe je het wendt of keert, als een voertuig als van de Stadspoort uitgeschakeld wordt en er zou sprake zijn van een levensbedreigende situatie in hun dekkingsgebied, dan kan dat grote gevolgen hebben. Een reservevoertuig heb je niet een, twee, drie op de juiste plaats staan.''

ONACCEPTABEL ,,Dit heeft werkelijk helemaal niets met het vieren van een jaarwisseling te maken'', laat burgemeester René Verhulst weten in een reactie. ,,Wat er gebeurd is, is onacceptabel. We gaan samen met de politie de jongeren die dit op hun geweten hebben zo snel mogelijk opsporen en hen en hun ouders ter verantwoording roepen.''
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door King George »

Ede heeft toch ook een Marokkanenprobleem?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door King George »

Ariel schreef:Nog wat laatste nieuws over de "vreugdevuren " tijdens de jaarwisseling.

Den Haag. Door een forse brand onder een flat aan de Laan van Wateringseveld zijn meerdere bewoners gewond geraakt.

De brand is omstreeks tien over half acht ontstaan bij geparkeerde voertuigen onder de flat. Daarbij kwam zeer veel dikke zwarte rook vrij, die de bewoners van de bovengelegen woningen bedreigde. Omdat zij niet meer van de galerij gebruik konden maken om te vluchten, zaten de flatbewoners vastgepind in hun woningen.

Afbeelding
Politie vermoedt brandstichting bij grote flatbrand Wateringse Veld met vijftien gewonden
Spoiler! :
De brand die gisteravond woedde op een parkeerterrein voor een flat aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag is vermoedelijk aangestoken.

Twaalf mensen raakten gewond, waarvan drie zwaargewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Twee agenten moesten in een ambulance nagekeken worden op rookinhalatie. Ook werd een kat uit de flat gered. Het beestje is overgedragen aan de dierenambulance.

Grote zwarte rookpluimen trokken over de stad en waren vanaf Zoetermeer te zien. De geëvacueerde bewoners van het gebouw werden opgevangen in bussen van vervoersmaatschappij HTM.
En zoveel auto's ontbranden zomaar tegelijkertijd? Wijd verspreid overal brandstichtingen kan wel eens het nieuwe illegale vuurwerk gaan worden mocht het ooit tot een vuurwerkverbod komen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

King George schreef:Ede heeft toch ook een Marokkanenprobleem?
Er werd daar gedanst na 9/11, en op andere mohammedaanse "feestelijkheden"

Maar we gaan nooit van zijn leven horen tot welke religie deze "jongeren" behoren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door King George »

Ede en jongeren (niet nader gespecificeerd); We hebben er weer een "nieuw normaal" bij.

  • ’Jongeren gooien vuurwerk naar rouwstoet’

    Updated 54 min geleden
    1 uur geleden in BINNENLAND


    EDE - Jongeren hebben in Ede op Oudejaarsdag een rouwstoet bekogeld met vuurwerk.


    Dat staat in een Facebook-bericht van uitvaartbedrijf Van de Weerd.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1124938 ... -rouwstoet
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

Het kan zomaar je eigen opa of oma zijn.” Vermoedelijk niet hoor. De opa's en oma's van deze jongeren worden waarschijnlijk in Marokko begraven.
„Op oudejaarsdag vertrok rond het middaguur de rouwstoet vanaf Rouwstate van de Weerd naar de begraafplaats. Terwijl Hans van de Weerd, de uitvaartleider, voorliep werd door jongeren vuurwerk naar hem en de rouwauto gegooid”, zo staat er.

De uitvaartleider sprak daarop de jongeren kort en bondig toe: „Ik heb ze respect gevraagd voor de rouwstoet en gevraagd hoe zij het zouden vinden als zij iemand moesten verliezen en als dan de rouwstoet bekogeld zou worden met vuurwerk.”

„Toch lopen de rillingen over je rug als je er aan terug denkt,” zegt Van de Weerd achteraf. „Wat als je geraakt wordt of de auto zware schade oploopt? Laten we met elkaar hopen dat dit een eenmalig incident was. Daarom vragen we aan het begin van het nieuwe jaar: respect voor de uitvaart en de veiligheid voor elkaar.”

Een woordvoerder zegt dat dit in de zestig jaar dat het uitvaartbedrijf actief is, nog nooit is voorgekomen. Maar aangifte wordt niet overwogen. „We zouden het liefst in gesprek gaan met de daders en hun ouders en ze een rondleiding geven in ons bedrijf, zodat ze zien wat het vak inhoudt.” Hij denkt dat dat meer zin heeft dan bijvoorbeeld een Halt-straf. „We doen een algemeen appel: heb respect en doe voorzichtig. Het kan zomaar je eigen opa of oma zijn.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

Laatste rit van 2019 eindigt in drama voor Arriva-chauffeur Jorg (26): ‘Dit was een bom’

,,Het was wel een knallend uiteinde voor mij.” Buschauffeur Jorg (26) heeft, een dag nadat zijn bus werd vernield door vuurwerk, in elk geval zijn humor weer terug. ,,Dit was niet zomaar een rotje, ik zie dit echt als een bom en dat vind ik heel kwalijk.”

Afbeelding

De Bredanaar is vijf jaar buschauffeur en heeft zoals wel vaker dienst op oudejaarsavond. Hij rijdt zijn laatste rit van het jaar. ,,Meestal verlopen die heel gezellig met vrolijke mensen in de bus. Deze keer liep dat anders.” Hij rijdt rond 19.20 uur door de Hoge Vucht in Breda. Bij het Groenedijkplein wil hij linksaf slaan op de rotonde. ,,Ik zag al jongeren staan aan beide kanten van de weg en kreeg al zo'n naar onderbuikgevoel", beschrijft hij een dag later.

Al snel wordt duidelijk dat de jongeren inderdaad vuurwerk onder de bus gooiden. ,,Het erge is dat de passagiers het natuurlijk totaal niet aan zagen komen. Zij schrokken zich rot. Die angstige vrouw van een jaar of veertig zat helemaal achterin de bus”, zegt de chauffeur. Door het rumoer dat ontstaat vergeet hij contactgegevens uit te wisselen. Er gaat op dat moment veel door hem heen. ,,Je zit met een emotionele vrouw, een hoop schade en je moet proberen rustig te blijven.” Veel vragen spoken door zijn hoofd: ,,Hoe komt de bus veilig terug bij de stalling? Hoe kom ik zelf veilig thuis? Wordt er nog iets gegooid?” Dat laatste is gelukkig niet het geval. De vrouw om wie het gaat laat woensdag nog weten dat het naar omstandigheden goed met haar gaat, tot grote opluchting van Jorg.

Respect voor hulpverleners
Jorg alarmeert de verkeersleiding van Arriva die alle hulpdiensten vervolgens oproept. ,,Ondertussen bleef ik me bekommeren om de vrouw. Ze was echt in paniek.” Collega-chauffeurs en politie arriveren. ,,De bus heb ik wel zelf teruggebracht. Daarna heb ik nog even zitten praten met wat collega's om het toch wat luchtig af te sluiten. Maar het gaat goed met me, ik heb geen gehoorschade en heb ook mijn humor terug.”

De Bredanaar haalt een wijze les uit de gebeurtenis. ,,Door wat hier gebeurde heb ik extra veel respect gekregen voor hulpverleners. Het is ongelooflijk dat zij worden lastiggevallen terwijl ze zo'n goed werk doen", legt hij uit. Dat gevoel wordt vooral versterkt doordat er meteen na de knal allemaal mensen om de bus heen staan. ,,Ze stonden allemaal foto's te maken en te lachen. Ik weet niet of het ook de daders waren maar ze deden enorm stoer. Echt ongelooflijk op zo'n moment, ik vond het heel erg frustrerend.” Bovendien denkt de buschauffeur niet dat het zomaar om een rotje ging. ,,Dit zie ik echt als een bom. De ruiten liggen aan diggelen en het is nog afwachten hoe groot de schade aan de bus verder is. Dat vind ik wel echt kwalijk, hoe kun je dat nou doen?”

Niet zomaar uit het veld slaan
's Avonds viert Jorg alsnog fijn de jaarwisseling, in het Kurhaus in Scheveningen. ,,En morgen ga ik ook gewoon weer aan het werk. Vol positiviteit. Ik laat me niet zomaar uit het veld slaan. Ik tel tot tien, scheld een keer en ga weer door.”

De buschauffeur is niet bang om nog door Breda te rijden. ,,Ik rijd morgen gewoon weer ontspannen door Hoge Vucht. Een ding is zeker: het leven van een buschauffeur is niet saai.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door King George »

Ariel schreef:Het kan zomaar je eigen opa of oma zijn.” Vermoedelijk niet hoor. De opa's en oma's van deze jongeren worden waarschijnlijk in Marokko begraven.
Spoiler! :
„Op oudejaarsdag vertrok rond het middaguur de rouwstoet vanaf Rouwstate van de Weerd naar de begraafplaats. Terwijl Hans van de Weerd, de uitvaartleider, voorliep werd door jongeren vuurwerk naar hem en de rouwauto gegooid”, zo staat er.

De uitvaartleider sprak daarop de jongeren kort en bondig toe: „Ik heb ze respect gevraagd voor de rouwstoet en gevraagd hoe zij het zouden vinden als zij iemand moesten verliezen en als dan de rouwstoet bekogeld zou worden met vuurwerk.”

„Toch lopen de rillingen over je rug als je er aan terug denkt,” zegt Van de Weerd achteraf. „Wat als je geraakt wordt of de auto zware schade oploopt? Laten we met elkaar hopen dat dit een eenmalig incident was. Daarom vragen we aan het begin van het nieuwe jaar: respect voor de uitvaart en de veiligheid voor elkaar.”

Een woordvoerder zegt dat dit in de zestig jaar dat het uitvaartbedrijf actief is, nog nooit is voorgekomen. Maar aangifte wordt niet overwogen. „We zouden het liefst in gesprek gaan met de daders en hun ouders en ze een rondleiding geven in ons bedrijf, zodat ze zien wat het vak inhoudt.” Hij denkt dat dat meer zin heeft dan bijvoorbeeld een Halt-straf. „We doen een algemeen appel: heb respect en doe voorzichtig. Het kan zomaar je eigen opa of oma zijn.”
Overduidelijk etnisch profileren dus bij deze bevolkingsgroep. Wat me dan wel opvalt is dat er niemand over racisme rept. Eén kraaiengeluidje ergens vanaf een tribune en de Kamer is minstens een week in tranen. Valt niet op hoor...
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

King George schreef:
Overduidelijk etnisch profileren dus bij deze bevolkingsgroep. Wat me dan wel opvalt is dat er niemand over racisme rept. Eén kraaiengeluidje ergens vanaf een tribune en de Kamer is minstens een week in tranen. Valt niet op hoor...
En we zijn er nog niet wat betreft het vermelden van "feestelijkheden" en de nasleep. Ook dit gebeurde in een wijk die oververtegenwoordigd is door jongeren die een tante in Marokko hebben. En waarom doen de jongens dat...??? De jongerencentra zijn verdwenen
Hassan Lammou, oprichter van SC Hoge Vucht en voorzitter van de stichting Marokkaanse Jongeren Breda, schetste een zelfde beeld: ,,Jongerencentra zijn verdwenen. Wat geweld betreft gebeuren er dingen in Hoge Vucht waar je niet blij van wordt.”

Gejuich bij neerhalen mobiele camera in Breda: ‘Tillen, kom op boys!’

Afbeelding

Ze liggen als gevelde reuzen op de grond: in Breda-Noord zijn de afgelopen dagen meerdere mobiele camera's gesneuveld. Metershoog zijn ze. En toch krijgen vandalen ze plat.

Op een filmpje is te zien hoe met man en macht een camerapaal omver wordt geduwd. ,,Allemaal tegelijk tillen. Kom op boys!”, roept een man. ,,Tillen, met z'n allen aan één kant.” Intussen klinkt op de achtergrond vuurwerk en hardstyle-muziek.

Vervolgens daalt de paal langzaam neer. En valt, bam, als een omgehakte boom op de straatstenen. Gejuich klinkt, ze vieren hun ‘trofee‘. Als vaker loopt oudejaarsavond niet gesmeerd in de wijken Geeren-Noord en Zuid. Zelfs de Mobiele Eenheid moet eraan te pas komen om de raddraaiers stil te krijgen, vier mensen worden aangehouden.

Op nieuwjaarsdag is de ontzetting groot bij diverse buurtbewoners. Bij een van de gesneuvelde camerapalen, op het Groenedijkplein, houden regelmatig mensen halt. Een vrouw op een scooter kijkt met grote ogen toe. ,,Niet normaal! Dit kan toch niet? Ik vind dit heel erg, ook voor de oudere mensen die hier in de buurt wonen.”

Bevreesd wil ze niet met haar naam in de krant, zoals meerdere mensen. ,,Dit is een aanslag”, zegt een man die al tientallen jaren in de wijk woont. ,,Vuile rotzakken”, snuift hij. ,,De daders moeten ze hard straffen en opsluiten.” Een vrouw wandelt met haar hondje voorbij. Haar mond valt open. ,,Het is verschrikkelijk, echt verschrikkelijk. Dit kost de gemeente bergen met geld.”

Schade
De camera's zijn inderdaad van de gemeente Breda. Burgemeester Paul Depla moet het bedrag nog even schuldig blijven. ,,Maar dit is duidelijk een forse schadepost.” Meerdere malen zijn afgelopen week camera's vernield. ,,We plaatsten ze telkens terug. We willen hiervoor niet bezwijken”, zegt de burgemeester.

Bedreigend
Aan de uiterste noordkant van Geeren-Noord ligt opnieuw een gesneuvelde camera. Volgens buurtbewoonster Jolanda Beyer was escalatie te verwachten. ,,De jongeren zijn al langer een groot probleem. Iedereen weet wie het zijn.” Volgens haar ontstaat er oudejaarsavond in de Wensel Cobergherstraat een ‘bedreigende situatie‘. ,,Bij meerdere flatbewoners waren de schuurdeuren ingetrapt.”

Later ziet Beyer de ME in busjes arriveren. ,,Agenten sprongen eruit.” Op 1 januari is de Wensel Cobergherstraat een ‘slagveld‘. Op straat ligt een lading opgestookte huishoudspullen, zoals een strijkplank. Een man loopt hoofdschuddend voorbij, hij is op familiebezoek. ,,Jonge, jonge, wat zijn ze toch weer bezig geweest...”

‘Aanpak begint vandaag’
Volgens burgemeester Depla is dit deel van de stad ‘kwetsbaar‘ tijdens oud en nieuw. Ook vorig jaar klaagden bewoners over zwaar vuurwerk en vernielingen. ,,We hebben ons hierop voorbereid. We hebben de jongerengroepen in beeld, zijn bij sommigen thuis geweest.” Preventie is iets waar de burgemeester mogelijk nog meer op wil inzetten.

Taken van jongerenwerkers of wijkagenten. ,,Die aanpak begint niet twee weken voor de jaarwisseling. Die begint vandaag. We willen de jongeren op het rechte pad krijgen. We geven ze de ruimte, belonen goed gedrag. Als je het dan toch verstiert, moeten we optreden en duidelijk maken dat dit niet te accepteren is.”

De gemeente Breda beraadt zich op maatregelen voor de volgende jaarwisseling. De gemeenteraad sprak zich een jaar geleden uit tegen een algemeen vuurwerkverbod. ,,Ik trek nog geen conclusies voor Geeren-Zuid en Geeren-Noord, maar wil een vuurwerkvrije zone voor deze wijken wel bepraten met de hulpdiensten. Ik wil naar een algemene oplossing om de veiligheid te bevorderen.” Ook gebiedsverboden ziet hij als een mogelijkheid.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

In een flat aan het Gelderseplein in Arnhem vond op nieuwjaarsnacht een gruwelijke brand plaats, die twee dodelijke slachtoffers eiste.

Omroep Gelderland vraagt enkele willekeurig geselecteerde bewoners van deze flat om hun reactie. ( kuch)Ik las ergens dat een jongen de eigenaar van de flat de schuld gaf van die brand. Een bewoner had namelijk een bank in de hal gezet, en die was in de brand gevlogen.

De eigenaar van de flat had namelijk de bank moeten opruimen. :nietverstaan: Tja....
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79382
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Ariel »

Een politieman uit Amsterdam heeft een blog geschreven over zijn ervaringen tijdens zijn dienst met Oud en Nieuw.
Legaal oorlogje voeren op 31-12

Vannacht stond de nachtdienst tijdens Oud & Nieuw op het programma. Ik ben verbaasd en verbijsterd wat ik allemaal met mijn collega’s heb aangetroffen. Het is tegenwoordig niet meer een tolletje dat in een put wordt gegooid, zodat ‘ie een grappig gorgelend geluidje maakt en vervolgens met een klein plonsje knalt. Het is tegenwoordig leuk om hoogwaardige explosieven naar spullen en mensen te gooien.

U moet zich voorstellen dat u in dienst komt en omstreeks half 10 uw eerste melding krijgt om te gaan naar een gebied in Amsterdam West. Uw opdracht is om te spotten of het gebied schoongeveegd moet worden door de mobiele eenheid. Is het gebied nog wel veilig voor hulpverleners en de bewoners? Nou, de toon was wel meteen gezet. Eenmaal in het gebied aangekomen, wordt meteen duidelijk dat dit een brongebied is voor terreur, vernieling en destructie. Links van me zie ik een scooter die in de brand staat. Delen van de scooter waren al helemaal gesmolten en je kon zien dat de scooter al even in de brand stond. Ik ruik het gesmolten plastic van de scooter en voel de warmte van de vlammen door het glas van de auto heen. Het is het eerste ‘materiële’ slachtoffer dat we zouden aantreffen die nacht. Nog geen twintig meter verderop zie ik rechts van ons een kledingcontainer in brand staan. U weet wel, een kledingcontainer vol tweedehands kleding dat een tweede leven zou gaan krijgen bij mensen die dat hard kunnen gebruiken. Het enige wat overbleef was rook, stank en een hoop schade. Zo nu en dan hoor je flinke knallen, alsof je in een oorlogsgebied bent beland. De knallen zijn zo hard, dat alarmen van auto’s, scooters en zelfs gebouwen afgaan. Groene en rode flitsen van vuurpijlen die door de woonwijk heen schieten, op zoek naar nieuwe slachtoffers. Een straat verder haalt iemand het in zijn hoofd om een vuurpijl naar onze auto te schieten. Gelukkig schiet hij langs onze auto, en komt even verder bij mensen voor de deur tot ontploffing. Gelukkig stonden daar geen mensen, want dat had verkeerd af kunnen lopen. Weer een straat verder zien we op de gevel van diverse woningen een enorme oranje gloed opdoemen. Om de hoek zien we een auto die volledig in de fik staat. De vlammen schoten meters de lucht in en we zien dan ook dat de banden van de auto al helemaal versmolten waren met het asfalt. We worden aangesproken door een omwonende die het huilen nader stond dan het lachen. “Waarom doen jullie niets? Ik heb me nog nooit zo onveilig gevoeld.” Tja, wat kunnen wij doen? De hele stad lijkt wel in de brand te staan. We zien dat de auto geïsoleerd stond, zodat deze geen schade aan andere auto’s of gebouwen kon veroorzaken. Hier komt de brandweer dus niet voor, die is al veel te druk met andere branden. Het lijkt wel een slechte B-film. Laat de auto maar uitbranden, we kunnen nu inderdaad niets doen. We geven aan de meldkamer aan dat de wijk tot een soort van anarchie is verworden, waar het op 31-12 kennelijk legaal is om oorlogje te voeren met de buurt. Hoe is het zover gekomen? Is dit het nog wel waard?

Even later rijden we door de Admiraal de Ruijterweg waar we diverse keren grote nitraatbommen voor onze auto krijgen. Het geeft een enorme knal en doet niet af aan de explosie van een handgranaat. We zien een aantal fietsers aan de overkant fietsen, als er plots een grote bom naar deze groep fietsers gegooid wordt. Een fietser krijgt hem vlak naast zijn fiets gegooid en zag het gelukkig op tijd. Door de enorme explosie schrikt de fietser enorm, maar weet gelukkig te voorkomen dat hij keihard op de grond valt, of erger, gewond zou raken door het explosief. Je spreekt dan diverse mensen aan die in de straat stonden waar het vandaan kwam, maar ja, wie heeft het gegooid? Je kunt kwalijk de hele straat aanhouden. Ook lagen er kerstbomen bij een vuilcontainer en hoorden we dat er mensen met jerrycans deze bomen in de brand wilde steken. Hoe is het zover gekomen? Is dit het nog wel waard?

Kort na het inluiden van het nieuwe decennium, krijgen we de melding te gaan naar een woningbrand. In een bovenwoning zouden de vlammen eruit schieten. Eenmaal ter plaatse zien we inderdaad bovenin een woning een enorme rookontwikkeling. De bewoners zijn gelukkig door omstanders allemaal al uit de woning gehaald. Mensen staan op straat te huilen dat hun huis en haard in de brand staat, met al hun dierbare herinneringen die in vlammen opgaan. Iemand vond het een goed idee om een vuurpijl via een open raam bij de bewoners naar binnen te schieten met als gevolg een behoorlijke woningbrand. De brandweer was snel ter plaatse en begon met blussen. Ondertussen zag ik met mijn collega’s dat het plein achter de straat weer zo’n oranje gloed had. Eenmaal bij het plein aangekomen, was er een enorme brand midden op het plein. De vlammen schoten meters hoog de lucht in. Het was het plaatselijke speeltuintje dat volledig in vuur en vlam stond. Zo’n honderd mensen stonden eromheen om te kijken hoe de wipkippen vloeibaar werden en vergingen tot as. Huilende kinderen die overstuur waren dat hun speeltuintje in de fik stond. Het is treurig, bedroevend en buiten alle normen en waarden dat mensen dit kennelijk nodig vinden om een ‘leuk’ oud en nieuw te vieren. We hebben op linie moeten staan om vrij letterlijk het plein schoon te vegen om de brandweer de ruimte te geven om de brand te kunnen blussen. Hoe is het zover gekomen? Is dit het nog wel waard?

Overal in de wijk zien we rokende ondergrondse containers en brandende vuilnisbakken. We zien in de Kinkerstraat nog een hele winkelpui die er kennelijk is uitgeblazen met zwaar vuurwerk. We zien een bushokje waar het glas volledig van is weggeslagen door een explosie. Zo kregen we een melding in Geuzenveld van een grote autobrand. Er stonden in totaal vier auto’s in de brand met een enorme vlammenzee als gevolg. De brandweer Badhoevedorp moest er aan te pas komen om verdere schade aan andere auto’s, of nog gevaarlijker, de flat in de directe nabijheid te voorkomen. Ik spreek dan brandweermannen die er meer en meer dan klaar mee zijn. Totale vernietiging en vernieling van andermans goederen, het bewust mensen in gevaar brengen door vuurwerk op de weg te gooien, naar fietsers, naar hulpverleners. Hoe is het zover gekomen? Is dit het nog wel waard?

Ik ben er klaar mee. Wat mij betreft schaffen we dat vuurwerk helemaal af. Als mensenlevens zodanig in gevaar komen, kun je niet meer schermen met ‘het is traditie’. Kennelijk zijn we als maatschappij niet (meer) in staat normaal om te gaan met zulke gevaarlijke explosieven. De vraag is hoe het zover is gekomen. Een ding weet ik wel zeker: ik vind het het niet meer waard.

Mark Achterbergh Copier
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Dutch
Berichten: 3285
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door Dutch »

Dit is geen eindejaarspret noch vuurwerk meer, dit is een Intifada!
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws rond de nieuwjaarsdag 2020.

Bericht door King George »

Oudejaars Jihad.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie