Wat weten we nu van de coronacrisis?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

Wat weten we nu van de coronacrisis?

Wat weten we tot nu toe van het coronavirus en de verspreiding? De crisis grijpt snel om zich heen.

Wat begon met een enkele besmetting, liep in een paar dagen uit op dodelijke gevallen en verspreiding door meerdere landen.

De teller staat op 25 doden, 830 besmettingen en acht afgesloten miljoenensteden.
 • -In Wuhan, de stad waar het allemaal begon, wordt in 10 (!) dagen een speciaal ziekenhuis gebouwd waar de coronaslachtoffers heen kunnen

  -Disneyland Shanghai sluit op de drukste dag van het jaar de deuren

  -De financiële beurzen liepen flinke klappen op de eerste dagen van de crisis, maar lijken vandaag weer op te veren

  -Onze verslaggeefster Cindy Huijgen was in Wuhan en wist net voor de lockdown weg te komen naar Peking. Daar werd ze vandaag bezocht door de autoriteiten.


  23 januari

  -Nu 571 mensen besmet in China. Beurzen dalen in China, olieprijzen zakken

  -Luchthaven Londen voert hittescans in, Schiphol doet nog niks

  -Drie miljoenensteden China zijn nu grotendeels afgesloten

  -Chinezen maken bekend dat het virus komt van een illegale markt in Wuhan

  -De WHO overweegt de ’internationale noodsituatie’ uit te roepen vanwege bedreiging volksgezondheid.

  -Peking blaast grote Nieuwjaarsevenementen af uit angst voor verspreiding

  -Singapore meldt het eerste geval van besmetting

  -Nederlandse reisorganisaties worden steeds alerter op de verspreiding van het virus

  -Ministerie past reisadvies China verder aan

  -Na Wuhan, Huanggang en Ezhou gaan nu ook de kleinere steden Chibi en Zhijiang en Xiantao ’op slot’ - samen goed voor zo’n twintig miljoen inwoners

  -China maakt 1 miljard Chinese yuan (ruim 130 miljoen euro) vrij voor de bestrijding van het virus

  -Mensen slaan massaal eten in: fruit, groenten en water zijn nauwelijks meer verkrijgbaar

  22 januari

  -Aantal besmettingsgevallen China naar 440, verspreid over dertien provincies

  -Het virus wordt gelinkt aan de fruitvleermuis

  -Er zijn op 22 januari 17 doden gemeld

  -Wuhan is de eerste stad die door de Chinezen wordt afgegrendeld

  21 januari

  -Nieuw sterfgeval China

  -In Australië gaat iemand in de isolatie

  -Mensen in vliegtuigen worden gescand op temperatuur

  -Het coronavirus heeft invloed op beurzen en export

  -Het nieuwe virus is in 5 Aziatische landen en de VS vastgesteld

  -Het RIVM waarschuwt Nederlandse huisartsen over het virus

  -Een hoogleraar van Erasmus MC zegt: ’Ik voorzie geen grote epidemie in Europa’

  20 januari

  -Zuid-Korea meldt een besmetting

  -Peking maakt bekend: het virus is overdraagbaar van mens tot mens

  -De WHO heeft spoedoverleg met China in Genève

  19 januari

  -Aantal besmettingen in China naar 62

  -China zegt: het virus is beheersbaar

  17 januari

  -Twee mensen aan het coronavirus overleden in China

  -De VS gaat vliegtuigpassagiers screenen

  16 januari

  -Eerste melding van een geval in Japan

  14 januari

  -Op 14 januari wordt duidelijk dat het coronavirus, tot dan vooral bekend om longontstekingen, besmettelijk is. Het treft vooral oudere en zwakkere mensen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

Vijf Schotten onderzocht op coronavirus

De gevolgen van het nieuwe coronavirus voor de Chinese bevolking worden steeds ingrijpender. In Europa zijn gezondheidsautoriteiten waakzaam, maar is het virus tot nog toe bij niemand officieel vastgesteld. Wel worden vijf mensen in Schotland onderzocht op het virus en dagelijks in de gaten gehouden.

Het virus heeft in China 26 levens geëist. Zeker 880 mensen zijn besmet geraakt, voornamelijk in China, maar ook in Japan, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand, de Verenigde Staten en Vietnam. Volgens Marion Koopmans, hoofd van de afdeling virologie bij Erasmus MC, loopt dit aantal waarschijnlijk nog flink op. „De incubatietijd voor het coronavirus is zeven dagen, dus het aantal besmette mensen blijft waarschijnlijk stijgen.”

Het Nederlandse reisadvies voor de regio Hubei, waar de stad Wuhan ligt, is aangescherpt. Er wordt geadviseerd om alleen naar deze provincie te reizen indien noodzakelijk. Het auto-, trein- en vliegverkeer in de stad is stilgelegd. In totaal zijn tien Chinese steden van de wereld afgesloten, om zo verspreiding tegen te gaan. Vrijdag werd ook bekend dat Chinese reisbureaus geen binnen- en buitenlandse reispakketten meer mogen verkopen. Ook is een deel van de Chinese Muur afgesloten.

De kans dat het virus naar Europa komt, is matig, maar er wordt wel rekening mee gehouden, meldt het European Centre for Disease Prevention and Control. Wel wordt benadrukt dat de kans op verdere verspreiding in Europa, mocht er een besmet iemand in Europa zijn, klein is. Met de viering van het Chinees Nieuwjaar eind januari is er meer vliegverkeer tussen China en de rest van de wereld, wat de kans op verspreiding verhoogt.

Vooralsnog wordt er op Schiphol niet gecontroleerd op het coronavirus. De luchthaven volgt hierbij adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Tot op heden vindt het RIVM maatregelen niet nodig, omdat er geen directe vluchten tussen Wuhan en Amsterdam zijn, meldt een woordvoerder.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Imperial College Professor: Tienduizenden mensen besmet; Al 7 steden met 23 miljoen mensen in quarantaine

Posted on 23/01/2020

Afbeelding

UPDATE 19.20: Al 7 steden met 23 miljoen inwoners in quarantaine – Vermoedelijk al ruim 30.000 mensen besmet – Cyberaanvallen op Natural News na bericht dat coronavirus een biowapen is

Update 19.20 uur:
Het laatste nieuws is dat inmiddels 7 steden met in totaal 23 miljoen inwoners in quarantaine -de facto een ‘staat van beleg’- zijn geplaatst. (2).

Eerder: De paniek over het coronavirus lijkt om zich heen te grijpen. Na Wuhan (11 miljoen inwoners) en Huanggang wordt nu ook de stad Chibi, die een half miljoen inwoners telt, in quarantaine geplaatst. Openbaar vervoer en publieke gelegenheden zoals cafés, bioscopen en toeristen trekpleisters worden gesloten. In andere grote steden, waaronder de hoofdstad Beijing, wordt uit voorzorg de viering van het Chinese nieuwsjaar gecanceld. Professor Neil Ferguson van het MRC Centre for Global Infectious Disease Analysis van het Imperial College in Londen waarschuwde eergisteren dat 440 bevestigde ziektegevallen overeenkomen met 20.000 besmette mensen. Inmiddels is het aantal vastgestelde besmettingen gestegen naar bijna 600. Het aantal overleden mensen staat nog op 17.

Na aanvankelijke geruststellingen door de overheid dat de verspreiding van het virus ‘bedwongen’ zou zijn, zijn er nu onbevestigde geruchten dat China mogelijk de complete Hubei provincie van de buitenwereld gaat afgrendelen. Volgens experts is dat vrijwel onmogelijk, omdat het om ongeveer 60 miljoen mensen gaat.

In het Russische St.Petersburg is een derde besmetting geconstateerd, terwijl in Hong Kong en op de Filippijnen massaal gezichtsmaskers worden ingeslagen. Vooralsnog blijft het aantal ziektegevallen in het buitenland beperkt tot een handjevol mensen in Thailand (4), Hong Kong (2), Macau (2), Taiwan (1), Zuid Korea (1), Japan (1), de VS (1) en Mexico (1, onbevestigd).

Vermoedelijk al 30.000 mensen besmet
Dr. Guan Yi, professor infectieziekten aan de Universiteit van Hong Kong, waarschuwde eerder deze week voor een wereldwijde pandemie. Guan was in 2002 en 2003 betrokken bij de SARS uitbraak, die bijna 800 dodelijke slachtoffers eiste. ‘De geest is al uit de fles,’ bevestigde epidemioloog dr. W. Ian Lipkin van de Columbia Universiteit, die de Chinese regering adviseerde tijdens de SARS epidemie.

De eerder genoemde professor Neil Ferguson hanteert gezien de snelheid van de verspreiding een ratio van ruim 40x het aantal geconstateerde gevallen. Dat betekent dat er nu minimaal 30.000 mensen met het coronavirus zouden zijn besmet.

Cyberaanval op Natural News na bericht dat virus ‘biowapen’ is
Het Amerikaanse Natural News is sinds afgelopen nacht naar eigen zeggen het doelwit van een serie cyberaanvallen. Volgens Mike Adams zit de ‘vaccin doodsindustrie’ daar achter, omdat hij had gewaarschuwd dat het virus een ‘biowapen’ is dat opzettelijk is gecreëerd om een wereldwijde pandemie te veroorzaken. Het zou de bedoeling zijn om zoveel mogelijk slachtoffers te maken (‘bevolkingsreductie’), en de rest zo bang te maken, dat iedereen in de rij zal staan om zijn –al dan niet verplichte- vaccinatie te halen.

Adams schrijft dat het virus in elkaar is gezet om een lange incubatietijd te hebben, waardoor zoveel mogelijk mensen ziek worden voordat ze zelfs maar in de gaten hebben dat ze waren besmet, en dat zelf anderen hebben aangstoken. ‘De mensheid wordt nu ernstig bedreigd door dit in elkaar gezette biowapen, dat volledig resistent is tegen antibiotica, en waartegen geen behandeling is.’ Hij verwacht dan ook dat veel mensen naar alternatieve middelen zoals colloïdaal zilver, chloordioxide, essentiële oliën en andere natuurmedicijnen zullen grijpen.

‘Engels patent op virus bewijs van PsyOp’
Op het corona-virus zou zelfs een Engels patent rusten. Het virus zou zijn ontwikkeld aan het Pirbright Institute in Surrey (Engeland) als vaccin tegen bronchitis. Dan zou er iets mis moeten zijn gegaan met het vaccin – onbedoeld, of misschien juist wel bedoeld. ‘Mijns inziens hebben we hier te maken met een Psychologische Operatie (PsyOp) die moet leiden tot wereldwijde vaccinatie verplichting. Dat in zichzelf is een zeer dringende kwestie voor de VN, omdat de VN en de katholieke kerk de grote drijvende kracht zijn achter de transgenderisering en transhumanisering van de mens (de hermafrodiet-cyborg mensheid),’ schrijft onderzoeksjournalist Martin Vrijland (4).

Xander

(1) Natural News
(2) Zero Hedge
(3) Natural News
(4) Martin Vrijland
(5) Afbeelding: Pixabay (rechtenvrij)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/i ... arantaine/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

Nieuw virus, nieuwe mondkapjes. Maar helpen die nu echt?

Bij een nieuw virus hoort een nieuwe stapel foto's van mensen op straat met mondkapjes. Die worden in het Verre Oosten sowieso al vaak gedragen, als bescherming tegen fijnstof. Nu moeten ze dus ook het nieuwe coronavirus tegenhouden. Maar zo'n mondkapje, helpt dat nou echt?

Wie de foto's bestudeert, ziet dat de meeste mensen het niet al te nauw nemen met hun mondkapjes. Die sluiten maar zelden goed aan: tussen de huid en de stof gapen vaak flinke kieren.

Alleen al daarom zijn mondkapjes niet echt een effectieve bescherming als je het virus wilt afweren. Mét de lucht die je inademt, komen ook virusdeeltjes het lichaam binnen.

Ergonomisch gevormd
De duurdere, ergonomisch gevormde mondkapjes, die beter aansluiten, zijn mogelijk effectiever dan de standaard weggooikapjes die in de medische sector veel worden gebruikt. Die 'bieden geen doelmatige bescherming tegen virussen of bacteriën die door de lucht worden getransporteerd', de manier waarop de meeste virussen worden overgebracht, zegt een Britse onderzoeker tegen de BBC.

Ze sluiten niet goed aan, beschikken niet over een luchtfilter én laten de ogen onbedekt. Wat ze wel doen, is het risico verkleinen als iemand in de buurt voluit niest of hoest. Ook is er mogelijk iets minder kans op besmettingen die via de hand naar de mond worden overgebracht.

Daarnaast gebruiken mensen de mondkapjes niet alleen om zelf beter beschermd te zijn, maar ook om anderen te behoeden tegen de bacteriën die ze zelf met zich meedragen. In dat opzicht kan een mondmasker de verspreiding van een virus een beetje afremmen, mits genoeg mensen een kapje dragen én zo veel mogelijk voorzorgsmaatregelen in acht nemen.

Handen wassen
Wat zijn die voorzorgsmaatregelen? Over misschien wel de belangrijkste zijn alle deskundigen het eens: was je handen. "Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste ziekteverwekkers via de handen verspreid worden", zegt het RIVM. "Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep, verklein je de kans dat jij of iemand in je omgeving ziek wordt." Op de site van het RIVM lees je hoe en wanneer je dat kunt doen

Verder moet contact tussen handen, neus en ogen zo veel mogelijk worden vermeden. Ook het in acht nemen van een gezonde en hygiënische levensstijl kan ervoor zorgen dat virussen minder snel aanslaan.

Ademhalen moeilijker
Grootste probleem van het mondkapje is vermoedelijk dat de meeste dragers er te slordig mee omgaan om er veel baat bij te hebben, zoals ook de nieuwe stapels foto's uit alle uithoeken van de wereld uitwijzen. Daar komt bij dat juist de mensen die het grootste risico lopen (ouderen, patiënten met aandoeningen aan de luchtwegen) de meeste moeite hebben met het dragen van zo'n kapje: dat maakt het ademhalen voor hen nog moeilijker dan het vaak al is.

Gebruik door medisch personeel wordt aanbevolen mits het de mondkapjes op de juiste manier aanbrengt, geregeld vervangt en verantwoord weggooit, zegt de infectieziekte-specialist Jake Dunning tegen de BBC.

Maar er is, zegt hij, 'weinig onderzoek dat de voordelen heeft aangetoond buiten de ziekenhuisomgeving'. Alle andere mensen die zich zorgen maken, zegt Dunning, kunnen beter op hun persoonlijke hygiëne letten – en denken om schone handen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

Twee patiënten in Frankrijk
Eerste Europese gevallen coronavirus

Het besmettelijke coronavirus is ook in Frankrijk opgedoken. De Franse minister Agnès Buzyn van Volksgezondheid heeft dat vrijdagavond bekendgemaakt.

Er zijn twee gevallen van besmetting vastgesteld: een patiënt in de hoofdstad Parijs en een in de zuidwestelijke stad Bordeaux. Het zijn voor zover bekend de eerste gevallen in Europa.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7608
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ali Yas »

Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

:nietverstaan: Ik weet het niet. Ik dacht ook eerst dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Maar er is een incubatietijd voor het coronavirus van zeven dagen.

Mensen wisten dus niet of ze ziek waren toen ze op reis gingen.

Reizigers kwamen met het vliegtuig, en misschien verspreidt het ventilatiesysteem van vliegtuigen de virus.

Als er over een week geen ziekte gevallen door het virus bijkomen, dan haalt straks iedereen opgelucht adem.

Het virus is nu in elf landen verspreid. In Frankrijk zijn nu 3 zieke mensen, and Lo and Behold... de KLM en Airfrance vluchten Parijs / Wuhun gaan gewoon door.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Universitair hospitaal Wuhan zegt dat corona virus zich ook zonder symptomen verspreidt

Posted on 24/01/2020

Afbeelding
Op social media staan schokkende beelden van overvolle ziekenhuizen, doorgedraaide artsen en op straat in elkaar gezakte mensen.

Detectiemethoden op vliegvelden hebben nauwelijks zin – Top viroloog van universiteit Hong Kong: Geen controle meer over virus uitbraak, nu ben ik echt bang

Zoals we gisteren schreven heeft China inderdaad een complete provincie met meer dan 46 miljoen inwoners in quarantaine geplaatst. Ondertussen is het corona virus ook in Europa opgedoken; in Frankrijk zijn er twee bevestigde geïnfecteerde mensen, waarvan er één volgens eigen zeggen ook in Nederland is geweest (inmiddels wordt dat weer ontkend). Het meest verontrustende nieuws komt van lokale Chinese media, die artsen van het universitaire Renmin hospitaal in Wuhan aanhalen. Die zouden op grond van tal van besmette mensen hebben geconstateerd dat het virus zich ook zonder symptomen zoals verkoudheid en/of koorts verspreidt.

Het aantal officieel besmette mensen begint richting de 1000 te gaan. 26 mensen zijn inmiddels overleden. Aanvankelijk leek dat vooral mensen met een verzwakt afweersysteem te overkomen, zoals ouderen. Nu zijn er echter ook berichten dat kerngezonde jonge mensen plotseling op straat in elkaar zakken. Deze arts leek er compleet van door te draaien:

Dat lijkt de angst van de artsen van het Renmin hospitaal te bevestigen dat je ook besmet kunt raken door mensen die zelf nog geen enkele ziekteverschijnselen vertonen, zoals verkoudheid en koorts. Dat betekent dat de screenings die op luchthavens worden verricht, bepaald niet waterdicht zijn.

Top viroloog Hong Kong: Nu ben ik echt bang
Dr. Guan, top viroloog en directeur van het infectieziekten lab van de Universiteit van Hong Kong, luidt de alarmklok en zegt dat het virus inmiddels ‘buiten onze controle is... Ik heb al heel veel meegemaakt (o.a. met SARS), en ik ben nog nooit eerder bang geweest, maar nu ben ik bang.’ Deze beelden van een overvol ziekenhuis in Wuhan zijn inderdaad erg verontrustend:

Met drie gevallen in de VS en twee in Frankrijk heeft het virus nu ook het Westen bereikt. Het zal daarom vermoedelijk niet lang duren voordat de WHO de corona uitbraak alsnog tot een wereldwijde gezondheidscrisis bestempelt, mogelijk zelfs een pandemie. De opvallende aarzeling van de WHO heeft mogelijk te maken met de eerdere fake pandemieën van het Mexicaanse griepvirus en het Zika virus.

Situatie ‘veel erger dan media berichten’; Enige wat helpt: totale reizigersstop
Natural News waarschuwt op basis van deze nieuwe info dat de situatie rond het corona virus ‘veel erger is dan in de media wordt bericht. Dragers glippen zelfs langs de beste detectiemethoden, omdat die methoden allemaal zijn gebaseerd op het ontdekken van koorts, verkoudheid verschijnselen en ademhalingsproblemen.’

Het enige wat in dit geval nog helpt is al het reizigersverkeer met China voorlopig volledig stop te zetten. Hoe langer dit mag doorgaan, des te groter wordt het gevaar dat er steeds meer mensen in het land komen die nog nergens last van hebben, maar ondertussen wel tal van anderen om zich heen besmetten.

Xander

(1) Natural News
(2) Zero Hedge

[Zie video’s op de site.]

https://www.xandernieuws.net/algemeen/u ... erspreidt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

Toestand Wuhan ’ernstig’, medische benodigdheden schaars

In de Chinese stad Wuhan is de toestand vanwege het coronavirus „ernstig”, heeft een official van de provincie Hubei, waar de stad Wuhan in ligt, zaterdag gezegd. Door de uitbraak van het virus is er volgens de ambtenaar schaarste aan medische benodigdheden.

Het dodental van de uitbraak is gestegen tot 41 en meer dan 1300 mensen zijn wereldwijd besmet, maar de meeste gevallen zijn geconstateerd in Wuhan.

Hubei zegt ook meer medische benodigdheden, zoals maskers en beschermende pakken nodig te hebben.

In de stad geldt vanaf zondag 26 januari een verkeersverbod in het centrum. Alleen het echt noodzakelijke verkeer mag er nog rijden.

China stuurt 1230 artsen en verpleegkundigen naar Wuhan
De Chinese Gezondheidscommissie heeft 1230 man medisch personeel naar Wuhan gestuurd. De helft van het medisch personeel is al begonnen. Het ministerie van Industrie heeft ook 14.000 beschermende pakken geleverd.

Ziekenhuizen worden overspoeld door nieuwe patiënten. Beschermende pakken en testen voor het nieuwe coronavirus worden schaars. Eerder was al gemeld dat het leger 450 artsen en verpleegkundigen naar Wuhan had gestuurd.

Als reactie op de uitbraak van het virus zijn op veel plaatsen in China grote evenementen geannuleerd en zijn pretparken gesloten om grote mensenmassa's te voorkomen. De Super Cup van de Chinese voetbalbond (CFA), die op 5 februari in de Oost-Chinese stad Suzhou zou worden gehouden, is uitgesteld.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2541
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door silkyboxershortXL »

Ik volg deze arts al een poosje. Van hem nu een helder verhaal over dat virus. Hij proportioneert de gevaren en geeft gedragsadviezen hoe ermee om te gaan. Ik denk dat het ernstiger is dan de media wil laten weten.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24074
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door King George »

Ik volg het ook en ik sta met verbazing te kijken naar de omvang die deze letterlijk en figuurlijk megaquarantaine in zo'n korte tijd heeft gevormd. En naar de regie daarover.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16553
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Hans v d Mortel sr »

King George schreef:Ik volg het ook en ik sta met verbazing te kijken naar de omvang die deze letterlijk en figuurlijk megaquarantaine in zo'n korte tijd heeft gevormd. En naar de regie daarover.
Symptomen nieuw coronavirus

Mensen met het nieuwe coronavirus hebben longklachten en zijn kortademig. Ook hebben ze koorts. Dit nieuwe coronavirus wijkt af van de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen.
Slachtoffers van de Spaanse griep

De Spaanse griep begon met hoge koorts, hoesten, spierpijn en keelpijn, gevolgd door extreme moeheid en flauwtes.

De Spaanse griep heeft hoogstwaarschijnlijk aan miljoenen mensen het leven gekost. De aantallen hiervan zijn niet precies te zeggen, aangezien er tijdens de Eerste Wereldoorlog vaak niet werd gemeld op welke wijze men was overleden. Wel is duidelijk dat dit griepvirus - dat in de Eerste Wereldoorlog ontstaan is - meer doden heeft gemaakt dan dat er slachtoffers zijn gevallen door de oorlog. Door de oorlog kwamen zo’n 15 miljoen mensen om het leven en volgens schattingen heeft de Spaanse griep wereldwijd meer dan 50 miljoen slachtoffers gemaakt. Opmerkelijk is dat de meeste soldaten (70 procent) die tijdens de oorlog stierven in een militair hospitaal aan de griep, in plaats van aan het oorlogsgeweld op het slagveld.

Wetenschappers hebben, aan de hand van verhalen en teruggevonden documenten, geconcludeerd dat er in Amerika 675.000 mensen overleden aan de Spaanse griep, in Frankrijk 200.000, Engeland 400.000 en in Nederland 27.000. De meeste dodelijke slachtoffers vielen echter in Rusland en India, waar naar alle waarschijnlijkheid zo’n 5 miljoen mensen zijn overleden.

Ook is er een schatting gemaakt van alle mensen die ooit besmet zijn geraakt met de Spaanse griep. Men denkt dat zo’n 20 procent van de totale bevolking besmet raakte met dit dodelijke virus, wat neerkomt op een half miljard wereldburgers.

Bovendien is het typerend voor de Spaanse griep dat deze in twee duidelijke golven optrad in 1918. De eerste golf begon in het voorjaar van 1918, waarbij de symptomen nog erg mild waren. De meeste mensen waren maar een aantal dagen ziek en waren er zo weer bovenop. Tijdens de eerste griepgolf overleden maar weinig patiënten.

De tweede griepgolf daarentegen, in het najaar van 1918, was veel schadelijker. Nu was de Spaanse griep veel besmettelijker, aangezien het griepvirus in de tussentijd diverse mutaties had ondergaan. Ook was het virus erg dodelijk geworden, waardoor veel mensen overleden. Vooral jonge kinderen, ouderen en mensen die al zwak waren kregen het zwaar te verduren. Dat is misschien ook de reden dat veel militairen in deze tijd zijn omgekomen door de Spaanse griep in plaats van door oorlogsgeweld.
Hoogste tijd dat moeder natuur weer ingrijpt bij het onnodige hoge aantal mensen op deze aardbol. Hetzij door een Derde Wereldoorlog, of door een succesvol dodelijk virus. Onze beschaving is het best gediend wanneer het virus zich hoofdzakelijk verspreidt in alle moslimlanden, inclusief Afrika.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Britse expert voorspelt dat over 10 dagen 250.000 Chinezen besmet zijn met corona virus

Posted on 25/01/2020

Afbeelding
Afbeelding (illustratief): (2).

Sterftepercentage stijgt naar 4%, als dit zo blijft betekent dat minimaal 10.000 doden – Verspreiding virus over de wereld mogelijk alleen nog te voorkomen met totale stop op reizen naar en van China – Wereldeconomie dreigt enorme klap te krijgen

(04.05 uur) – Jonathan Read, een Britse expert op het gebied van de verspreiding van infectieziekten, heeft samen met vier collega’s een paper gepubliceerd waarin zij -op basis van de huidige snelheid waarmee het coronavirus zich verspreidt- voorspellen dat over 10 dagen minimaal 250.000 –maar mogelijk zelfs 350.000- Chinezen besmet zullen zijn. Het aantal doden is ondertussen in een klap met 15 is gestegen naar 41, wat neerkomt op een sterftepercentage van 4%. Als dat niet verandert, betekent dit dat er over anderhalve week zeker 10.000 mensen zullen zijn gestorven.

Nog steeds is veel onduidelijk over de bron en aard van het coronavirus, maar dat het heel gevaarlijk begint te worden kan niemand meer ontkennen. Van alle geconstateerde ziektegevallen is 25% er ernstig aan toe. Als het coronavirus (officieel 2019-nCoV) zich ongeveer even snel zou verspreiden als SARS in 2002-2003, dan moet driekwart van alle besmettingen door strenge controle maatregelen voorkomen worden om het virus te kunnen beteugelen. Alleen: corona grijpt véél sneller dan SARS om zich heen.

‘Infecties zullen zich steeds sneller internationaal verspreiden’
Dat vormt een gigantisch probleem, want vooralsnog is slechts 5,1% van alle geïnfecteerden opgespoord. Dat houdt in dat er hoogstwaarschijnlijk een enorm aantal besmette mensen rondlopen die in de komende dagen ziekteverschijnselen gaan krijgen, en in de tussentijd een hoop andere mensen hebben aangestoken.

Als het de Chinese autoriteiten niet heel snel lukt om die 5% op minstens 75% te krijgen, dan zijn nieuwe uitbraken in andere Chinese steden onvermijdelijk, en zullen ‘infecties zich steeds sneller naar internationale bestemmingen blijven verspreiden,’ waarschuwt Reed. De Chinese steden die het grootste gevaar lopen zijn Shanghai, Beijing, Guangzhou, Chongqing en Chengdu – stuk voor stuk enorme miljoenensteden.

Enige optie: totale blokkade van alle personen?
De infectie expert verwacht dan ook dat de landen met de meeste vliegverbindingen met China, te weten Thailand, Japan, Taiwan, Hong Kong, Zuid Korea, de VS, Maleisië, Singapore, Australië en Vietnam op 4 februari eveneens met een fors hoger aantal besmette mensen te kampen zullen hebben. En zodra half Azië is besmet, zal de rest van de wereld snel volgen.

China is veel te laat geweest met adequaat reageren, waardoor het platleggen van het vliegverkeer de verspreiding van het corona virus op 4 februari met slechts 25% zal hebben vertraagd.

Het volledig stopzetten van al het vliegverkeer is op zich al een drastische maatregel, maar zal de verspreiding naar Europa en Nederland dus zo goed als zeker enkel vertragen. Als enige optie lijkt daarom een totale blokkade over te blijven voor alle personen uit China, met wat voor vervoermiddel dan ook, en ook uit andere landen waar het aantal geïnfecteerden plotseling gaat stijgen.

Virus sowieso zeer moeilijk te stoppen
De Britse experts concluderen dat er weliswaar nog veel onzeker is, maar de enorme snelheid waarmee het corona virus mensen infecteert –veel sneller als destijds SARS en MERS- de bestrijding van het virus, laat staan het stoppen, ‘substantieel veel moeilijker’ maakt.

Als we de snelheid van verspreiding toepassen op Frankrijk, waar inmiddels 3 gevallen zijn geconstateerd, dan zouden dat er over 10 dagen al zo’n 750 zijn geworden – meer dan genoeg om binnen no-time het hele land, en vervolgens het dichtbevolkte Europa te besmetten.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme klap die de wereldeconomie zal krijgen als uitgerekend China, al jaren de belangrijkste motor van die wereldeconomie, knarsend tot stilstand komt.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Ed Uthman, Houston, Texas, USA, Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/b ... ona-virus/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

Besmette Fransen maken het ‘heel goed’: Arts acht kans op Europese epidemie erg klein

Een Franse arts, die twee van de drie met het coronavirus besmette Fransen behandeld, zegt dat het nieuwe virus minder schadelijk lijkt dan vergelijkbare uitbraken in het verleden. Hij schat de kans op een Europese epidemie erg klein in. Het hoofd van de Franse gezondheidsdienst, Jerome Salomon, zei vandaag dat alle drie patiënten het 'heel goed' maken.

Het stel is besmet geraakt in de Chinese miljoenenstad Wuhan, wat wordt beschouwd als de plek waar de uitbraak van het coronavirus begon. Ze kwamen op 18 januari terug in Frankrijk, toen nog zonder ziekteverschijnselen. Een van hen werd een dag daarna ziek, de ander volgde snel. Ze werden vrijdag positief getest op het virus in het ziekenhuis van arts Yazdanpaneh.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10639
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door sjun »

Afbeelding
:unhappy:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24074
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door King George »

Zijn er al complottheorieën die wijzen naar de slechte mensen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

Het eerste geval van het coronavirus in Canada is officieel vastgesteld. Dat meldt de overheid in een verklaring. De provincie Ontario laat aan de krant The Toronto Star weten dat het om een 50-jarige man uit Toronto gaat die onlangs is teruggekeerd uit het Chinese Wuhan.

„De toestand van de man is stabiel en hij ligt in het ziekenhuis”, aldus de landelijke overheid in de verklaring. Een van de artsen in het ziekenhuis Sunnybrook zei tegen The Star dat alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Artsen zijn nog bezig vast te stellen met hoeveel mensen de patiënt contact heeft gehad.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7608
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ali Yas »

Op het gevaar af harteloos over te komen, maar de aardigheid van coronavirussen (zoals de veroorzaker van verkoudheid) is dat de directe schade nogal meevalt. Dus als je het overleeft is er verder weinig aan de hand. Als je er een longontsteking van krijgt is het snel afgelopen, maar met antibiotica hoeft dat vaak niet zo te gaan. Daarnaast is het wellicht mogelijk een vaccin te ontwikkelen en als je daarmee een voldoende groot deel van de bevolking inent valt een ramp wel af te wenden. Er zijn ergere dingen jongens, zoals de milieuplannen van de regering. Daar gaan heel veel mensen heel lange tijd heel veel ellende door krijgen.
Laatst gewijzigd door Ali Yas op zo jan 26, 2020 11:27 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24074
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door King George »

De klimaat- en milieureligie genereren inderdaad meer maatschappelijke gevolgschade en andere ellende. Daar maak je dan wel een punt mee.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24074
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door King George »

Afbeelding Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24074
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door King George »

Tussentijd rond vier uur 's middags Peking tijd = Berlijn tijd + 7 uur.

Afbeelding
Laatst gewijzigd door King George op ma jan 27, 2020 1:12 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24074
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door King George »

Chinese ambassadeur drukt Chinezen die in Nederland wonen, werken of aanwezig zijn en die onlangs in Wuhan zijn geweest, op het hart geen bijeenkomsten bij te wonen waar veel mensen samenkomen.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/4143690 ... oronavirus
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Harvard epidemioloog noemt coronavirus ‘thermonucleaire pandemie’, gevaarlijker dan de Spaanse griep

Posted on 26/01/2020

Afbeelding
Afbeelding: (4).

Computersimulatie Johns Hopkins Center voorspelde 65 miljoen doden in 18 maanden – ‘WHO en autoriteiten moeten onmiddellijk gezondheidscrisis uitroepen’

(00.50 uur) – De uitbraak van het coronavirus lijkt hard op weg één van de grootste gezondheidscrises in de moderne geschiedenis te worden. Dr. Eric Feigi-Ding, een gezaghebbende topviroloog van de faculteit op Harvard, heeft het zelfs letterlijk over een ‘thermonucleaire pandemie’, die een stuk gevaarlijker lijkt dan de Spaanse griep die ongeveer een eeuw geleden tientallen miljoenen slachtoffers eiste. ‘Mijn reactie op mensen die denken dat ik paniek probeer te zaaien: ik ben een op Harvard getrainde wetenschapper met een doctoraat in epidemiologie (en met de jongste dubbele doctorale graad van Harvard SPH). Dit coronavirus is ernstig... Laten we op het beste hopen, maar ons op het ergste voorbereiden.’

Feigi-Ding, die adviseur is geweest van de WHO, had een paar dagen geleden al zijn grote zorgen uitgesproken over het feit dat het nCoV coronavirus zich veel sneller aan het verspreiden is dan SARS, en vooral over het feit dat mensen geen symptomen hoeven te hebben om toch anderen te kunnen besmetten. Zo berichtte de South China Morning Post over een 10 jarig jongetje in Shenzhen waarbij corona in de longen werd aangetroffen, terwijl hij geen uiterlijke ziekteverschijnselen vertoonde.

‘Thermonucleaire pandemie’, over 9 dagen zeker 200.000 zieken
‘Dit is ‘thermonucleaire pandemie’, zo erg! Ik heb in mijn hele carrière nog nooit zo’n sterke stijging (in het aantal besmettingen) gezien. Ik overdrijf niet.’ Gisteren voorspelde een team van de Britse infectieziekten expert Jonathan Read dat er op 4 februari zo’n 250.000 Chinezen besmet zullen zijn. Feigi-Ding onderschrijft deze duistere verwachting, al komt hij tot een gemiddelde van ‘maar’ 200.000.

Beide experts zeggen dat het voor 99% platleggen van het vervoer de verspreiding van nCoV corona slechts met 25% zal vertragen. Hoewel er nog veel onzekerheid bestaat, kan op basis van de huidige gegevens al wel worden gesteld dat het beteugelen van het virus ‘substantieel veel moeilijker’ wordt dan bij andere coronavirussen het geval zou zijn.

‘WHO en autoriteiten moeten ASAP gezondheidscrisis uitroepen’
‘Ik haat het echt om als epidemioloog te moeten toegeven dat we mogelijk met een ongecontroleerde pandemie te maken hebben die de wereld sinds de Spaanse griep in 1918 niet meer heeft gehad. Laten we hopen dat het zover niet komt, maar we leven nu wel in de moderne wereld waarin alles sneller gaat dan in 2018. De WHO en de CDC moeten ASAP een gezondheidscrisis uitroepen!’

Er is ook een duidelijk voordeel van deze moderne, snellere wereld: we weten veel eerder wat er aankomt, en ook de medische wetenschap is oneindig veel geavanceerder geworden, waardoor de kans dat er (uiteindelijk) een medicijn wordt ontwikkeld behoorlijk groot is. Dat medicijn zal echter voor vermoedelijk duizenden mensen te laat komen.

‘Ik ben een wetenschapper, geen paniekzaaier, maar dit is ernstig’
Sommige mensen noemen hem daarom een angstzaaier, waarop dr. Feigi-Ding reageerde: ‘Mijn reactie op mensen die denken dat ik paniek probeer te zaaien: ik ben een op Harvard getrainde wetenschapper met een doctoraat in epidemiologie (en met de jongste dubbele doctorale graad van Harvard SPH). Dit coronavirus is ernstig... Laten we op het beste hopen, maar ons op het ergste voorbereiden.’ (1)

De Spaanse griep eiste ruim een eeuw geleden tussen de 20 en 100 miljoen slachtoffers. Het Wuhan-coronavirus verspreidt zich minstens twee keer zo snel, maar al op korte termijn mogelijk zelfs veel sneller.

De overvolle ziekenhuizen in Wuhan laten volgens velen zien dat er inmiddels véél meer mensen ziek zijn dan het officiële aantal van ruim 1400. Sommige Chinese media met journalisten ter plekke hebben dit al bevestigd. Inmiddels is ook in Canada het eerste geval geconstateerd (2).

Johns Hopkins computermodel: 65 miljoen doden in 18 maanden
Het toeval (?) wil dat wetenschapper Eric Toner van de gerenommeerde Johns Hopkins Centre for Health Security in oktober 2019 een computermodel creëerde waarmee hij een hypothetische pandemie voorspelde die als twee druppels water lijkt op de huidige corona uitbraak. Volgens dit model zullen er in 18 maanden tijd maar liefst 65 miljoen mensen omkomen. Na slechts 6 maanden zal letterlijk ieder land ter wereld zijn geïnfecteerd.

Toner: ‘Ik denk al heel lang dat het meest waarschijnlijke virus dat een nieuwe pandemie kan veroorzaken een coronavirus zal zijn.’ Dit verklaarde hij vóór de huidige uitbraak, toen de allereerste berichten nog van een mild virus spraken. ‘Maar we weten nog niet hoe besmettelijk het is.’ Inmiddels is dat wel bekend: héél besmettelijk.

Volgens zijn model zal de pandemie een wereldwijde economische crisis veroorzaken. Het wereld BNP zal met 11% dalen, en de aandelenmarkten zelfs met 20% tot 40%. Dat zullen echter onze minste zorgen zijn als het virus zich in dit tempo blijft verspreiden.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge / Natural News
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur SISTEMA 12, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/h ... nse-griep/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

‘Artsen in Wuhan spreken op social media over 90.000 slachtoffers’

Posted on 26/01/2020

Afbeelding

Onbevestigd bericht: ‘Inmiddels 2,8 miljoen Chinezen besmet en 112.000 doden – 50.000 soldaten omsingelen Wuhan met ‘shoot to kill’ bevelen’

Hal Turner, een van de bekendste conservatieve radio presentatoren in de VS, heeft op zijn website een groot aantal filmpjes gezet van Chinese artsen en verplegers uit Wuhan. ALS de vertalingen kloppen, dan is er in de stad een bijna niet te bevatten drama aan de gang dat de autoriteiten uit alle macht voor de buitenwereld verborgen proberen te houden. Een vrouwelijke arts spreekt zelfs over 90.000 doden in alleen al Wuhan. (16.20 uur): Er is onzekerheid over de juiste vertaling; mogelijk bedoelt ze 90.000 geïnfecteerden (3). Turners eigen bronnen binnen de inlichtingendiensten zouden dit hebben bevestigd, en hebben gezegd dat 2,8 miljoen Chinezen zijn besmet, en er al 112.000 mensen zijn overleden (16.20 uur: inmiddels spreekt Turner over minimaal 156.000 doden). LET OP: Hal Turner is weliswaar een ‘grote naam’ in Amerika, maar deze duizelingwekkende cijfers worden (nog) niet door officiële bronnen bevestigd-.

De ziekenhuizen zijn vrijwel compleet door hun voorraden heen. ‘Huidige status van onze medische staf: wij zijn bang om onze beschermende pakken te verwisselen. Iedereen is bang om te eten, te drinken of het toilet te gebruiken, omdat we dan onze beschermende spullen moeten afdoen. Iedereen draagt zijn laatste setje. De voorraden zijn bijna uitgeput. Medisch personeel beschermt Wuhan, maar wie beschermt het medische personeel?’

Een collega plaatste hartverscheurende foto’s van mensen die op hun knieën smeken om geholpen te worden:

Afbeelding

‘We staan op het punt van instorten, onze afdeling zit helemaal vol met patiënten. Sommige knielen op de vloer en smeken ons om hen te redden, maar op dit moment hebben wij geen speciale medicatie om dit virus te behandelen. Mensen kunnen het alleen met hun eigen immuunsysteem bestrijden. Onze beschermende materialen zijn volledig uitgeput.’

Een derde arts bevestigt dit, en schrijft dat hij al een hele dag niet gegeten heeft. ‘Veel mensen zijn gestorven, maar niemand haalt de lijken weg. Er is geen internet, geen pieper, en artsen die wilden stoppen werden gedreigd met het intrekken van hun medische licentie. Wat voor soort mens doet dit! Mijn vrouw, zus en medewerkers staan allemaal op het punt van instorten of opgeven. Ze weten niet wat te doen... Het hele land moet weten wat er gaande is in Wuhan!’

Een andere verpleger schrijft zelfs over geweld: ‘De huidige sociale orde in Wuhan staat op het punt van instorten. Sommige besmette patiënten zijn uit wanhoop begonnen het ziekenhuis personeel aan te vallen... Mijn suggestie is om het leger te sturen om hier de orde te bewaren. Alsjeblieft, help.’

‘Mijn man is geïnfecteerd, en wat er door het nieuws wordt gezegd is compleet anders dan wat er echt gebeurt!’ schrijft een wanhopige verpleegster. ‘Mijn man heeft al 8 dagen koorts, zonder verbetering. CT scan laat een duidelijke infectie van de longen zien. Ik heb het bij al mijn contacten bij alle ziekenhuizen in Wuhan geprobeerd, maar niemand wil mijn man opnemen. Van hogerhand hebben de artsen te horen gekregen dat ze patiënten moeten weigeren, dat ze hen niet mogen testen op het virus, en niet mogen bevestigen dat patiënten zijn besmet. Daar hebben we allemaal een geheimhoudingsverklaring over moeten ondertekenen... Als dit zo doorgaat, zal iedereen sterven!’

Het volgende bericht is net zo schokkend: ‘Gisterenmiddag werd met mijn tante opgenomen... ze is afgelopen nacht overleden. Haar lichaam is niet opgehaald, want er is in de hele stad maar één iemand beschikbaar die overleden mensen ophaalt. Alleen al gisteren transporteerde hij 50 lijken. Hij gaat van ziekenhuis naar ziekenhuis om lichamen op te halen... Ziekenhuizen laten niemand in het mortuarium toe... Ik ben heel bang. Ze laten dode lichamen gewoon op bed liggen, de temperatuur in het ziekenhuis is hoog, meer mensen zullen worden besmet... Het ziekenhuis is de grootste besmettingsbron!’

Een ander reageert dat ‘ik net heb gehoord dat mijn tante van een gebouw is gesprongen en zelfmoord heeft gepleegd. Net gebeurd. Ze had het coronavirus opgelopen, maar geen ziekenhuis wilde haar opnemen, omdat er geen bedden zijn. Ze schreven haar enkel wat medicijnen voor en zeiden dat ze later moest terugkomen...’

Inmiddels zakken ook artsen en verplegers dood in elkaar:

Afbeelding

‘De ziekenhuizen in Wuhan zouden inderdaad geen nieuwe patiënten opnemen, zelfs geen ernstig zieke. Iedereen wordt naar huis gestuurd. Degenen die niet zelf het ziekenhuis kunnen verlaten, worden door het leger met vrachtwagens opgehaald. Niemand zegt waar ze heengaan. Veel mensen die weigeren met het leger mee te gaan, verlaten het ziekenhuis en vallen simpelweg dood neer op straat, of nog in het ziekenhuis:

https://chinavirusoutbreak.s3-us-west-2 ... or.mp4?_=2

Tot overmaat van ramp zijn bijna alle schappen in de supermarkten leeg:

Afbeelding

Artsen hebben een brief gekregen met de ernstige waarschuwing dat niemand informatie over de ware omvang van deze humanitaire ramp naar buiten mag brengen, ook niet op het internet. Doen ze dat toch dan zullen ze zwaar worden gestraft:

Afbeelding

Inmiddels zijn de autoriteiten alle wegen van de stad met bulldozers en zandwagens aan het blokkeren:

Afbeelding

Zelfs landweggetjes worden gebarricadeerd. Niemand mag de stad in of uit, al proberen mensen vrachtwagenchauffeurs om te kopen om hen weg te smokkelen, of gewoon te voet op de vlucht te slaan:

https://chinavirusoutbreak.s3-us-west-2 ... an.mp4?_=3

Het leger zou Wuhan met 50.000 man hebben omsingeld. Militairen zijn inmiddels ook in de stad zelf aanwezig:

https://chinavirusoutbreak.s3-us-west-2 ... ng.mp4?_=4

Turner, die van 1993 tot 2008 bij de FBI werkte, waarvan de laatste 5 jaar bij het gezamenlijke Terrorism Task Force, schrijft dat hij van zijn bronnen in de inlichtingendiensten heeft gehoord dat de Chinese troepen een ‘shoot to kill’ bevel hebben gekregen. Iedereen die de in quarantaine geplaatste stad wil verlaten, moet worden doodgeschoten.

Klinkt dit als een uitbraak met ‘maar’ 2000 besmette mensen? Turner: ‘Iedere rationeel denkende persoon snapt dat dit nergens op slaat… Geen enkele overheid zou zulke enorme maatregelen nemen voor zo’n klein aantal geïnfecteerden en doden. China houdt de waarheid achter. De officiële berichten zijn niet accuraat. Of ze dat bewust doen om hun gezicht te redden, of om de horror te verbergen, maakt niet meer uit. Op 23 januari kreeg ik van mijn inlichtingenbronnen de èchte cijfers te horen: tot nu toe 2,8 miljoen besmette mensen, 112.000 doden.’

Eerder berichtten we dat we volgens sommigen met een ontsnapt biowapen te maken hebben.

In de Taiwanese media wordt een Chinees rapport aangehaald, waarin staat dat het sterftepercentage van het coronavirus is gestegen van 5% naar 15%, en 83% van alle mensen die ermee in aanraking komen, worden besmet. Tevens zou zijn bevestigd dat ook mensen die nog geen ziekteverschijnselen vertonen, het virus op anderen kunnen overdragen.

AL het verkeer met China zou onmiddellijk moeten worden stopgezet
Zelfs al zou maar 10% van het bovenstaande kloppen, dan rest iedere vooruitziende regering maar één ding: AL het personenverkeer met China onmiddellijk en voor onbepaalde tijd stopzetten, en iedereen die de afgelopen week uit China het land is binnengekomen, opsporen en verplicht naar het ziekenhuis laten komen voor onderzoek. Bovendien zou feitelijk nu al het leger moeten worden ingeschakeld om voorbereidingen te treffen voor het eventueel hermetisch afsluiten van de grenzen.‘

Xander

(1) Hal Turner
(2) Natural News
(3) Infowars

[Zie de video’s ook op de site.]

https://www.xandernieuws.net/uncategori ... 000-doden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

‘Artsen in Wuhan spreken op social media over 90.000 slachtoffers
Hé nee... :no1: Dit kan ik niet geloven.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie