Het falen van het multiculturalisme in Europa

Gesloten
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Het falen van het multiculturalisme in Europa

Bericht door King George »

HET FALEN VAN HET MULTICULTURALISME IN EUROPA. (4 september 2012)

Afbeelding

Het volgende essay werd geschreven door de Noorse schrijfster en godsdiensthistorica Hanne Nabintu Herland. Het is gebaseerd op fragmenten uit haar recente bestseller “Respect”.

In het afgelopen decennium zijn de tegenstanders van het multiculturalisme verveelvoudigd. Vooraanstaande politici zoals Angela Merkel, David Cameron en Nicolas Sarkozy hebben allen deze linkse strategie van integratie veroordeeld, die de idealen van andere culturen gelijk stelt met Europese traditionele waarden. Het idee is dat de Europeanen hun eigen culturele wortels niet zouden moeten handhaven, maar in plaats daarvan nederig moeten luisteren naar nieuwe allochtone inwoners en hun traditionele normen en gewoonten in de naam van diversiteit moeten accepteren.

Maar multiculturalisme is in wezen heel anders gebleken dan waarop de utopische dromers van de naïeve linkse socialisten gehoopt hadden toen ze er voor het eerst mee begonnen. Vandaag weigeren velen de discussie aan te gaan die nodig is over de noodzaak om de traditionele Europese waarden hoog te houden in een tijd van onrust, uit angst voor het beledigen van niet-westerse allochtonen en te worden bestempeld als intolerant en racistisch. Dit impliceert een tragisch misverstand over wat tolerantie werkelijk betekent.

Afbeelding

Tolerant te zijn betekent andere culturen te respecteren bij een bezoek aan hun land, net zoals immigranten uit vreemde culturen de Europese waarden en manieren van leven dienen te respecteren wanneer zij naar Europa verhuizen. Tolerant zijn betekent de tradities, waarden en sociale normen van het land waar u verblijft te respecteren.

Een van de belangrijkste problemen met multiculturalisme is het niet respecteren van de verschillen en grenzen tussen landen en culturen. Een aantal jaren geleden bijvoorbeeld zijn er stemmen opgegaan om de toon van de kerstviering te matigen en deze te verwijderen van de roosters van de scholen, gerechtvaardigd door linkse beweringen dat de nadruk van het feest op de geboorte van Jezus Christus en de viering van de kerstman niet-westerse immigranten zal beledigen. Toch zijn er veel moslims die bezwaar maken tegen dit soort multiculturele pogingen, zoals ze zeggen dat ze natuurlijk niets hebben tegen het vieren van de geboorte van Jezus, of in het Arabisch “Isa”. Immers, hij is een profeet in de islam.

Ook in Noorwegen zijn er pogingen om het traditionele gebruik van de Noorse vlag op Onafhankelijkheidsdag, de 17e mei, te bekritiseren, om conflicten met niet-westerse nieuwkomers te voorkomen. Fanatieke multiculturalisten willen dat iedereen de vlag van zijn land van herkomst gebruikt in plaats van de Noorse vlag, die de nationale eenheid symboliseert.

Afbeelding

Wanneer trots op de eigen traditionele waarden voortdurend wordt onderdrukt en veracht, kan het resultaat zijn dat de Europeanen zich gediscrimineerd voelen in hun eigen cultuur. Dit wordt een ‘racisme tegen blanken’, dat op zijn beurt een toenemende sfeer van ongenoegen creëert tegenover ‘niet-westerse allochtonen’. Als gevolg waarvan wrok, aangewakkerd onder etnische groepen, kwaadaardig kan groeien. De Zweedse stad Malmö is een uitstekend voorbeeld van hoe slecht de dingen kunnen worden als een slordig, onzorgvuldig multiculturalisme wordt ingevoerd en de maatschappij geen respect vraagt voor de Zweedse wet. In Malmö verhuizen buitenlanders terug naar hun land van herkomst, zoals Irak of Iran, omdat de dingen in die landen veel beter zijn dan in Zweden.

De fout van het multiculturalisme en de minachting voor traditionele Europese waarden is dat het de behoefte aan een sterke gemeenschappelijke basis van culturele eenheid niet herkent. Toch zijn er veel misvattingen over wat het betekent om tegen het multiculturalisme te zijn. Sommigen geloven dat het een algemene vijandigheid jegens immigratie betreft, dat het doel een samenleving is zonder buitenlanders hoe dan ook, een soort monocultuur waar alleen de oorspronkelijke etnische bevolking gewenst is. Dit is echter niet het geval. Je verzetten tegen het multiculturalisme betekent respect voor de soevereiniteit van andere landen en hun recht om de culturele idealen die ze benadrukken binnen hun grenzen te definiëren en tegelijkertijd om op ditzelfde recht in Europa aanspraak te kunnen maken in het kader van de Europese cultuur.

Afbeelding

Europeanen zouden de waarden en wetten die van toepassing zijn in Europa moeten definiëren en immigranten uit andere culturen moeten deze respecteren. Net zoals Europeanen geen normen aan andere landen mogen dicteren en geen recht hebben om in te grijpen in de interne aangelegenheden van andere landen, zouden niet-westerlingen geen rechten moeten hebben om fundamentele waarden in Europa te definiëren.

Bijvoorbeeld het respecteren van het recht van andere culturen om polygamie te oefenen in hun eigen land, betekent niet noodzakelijkerwijs dat men dezelfde culturele praktijk daarop in Europa accepteert. Hier zijn Europese waarden en de huwelijkswetten van toepassing. Diegenen die niet geneigd zijn om te voldoen aan de Europese wetten zijn natuurlijk vrij om terug te keren naar hun land van herkomst en daar de praktijk van hun religieuze, burgerlijke staat of culturele voorkeuren te volgen.

Wij, die tegen het onrecht van het multiculturalisme zijn, streven naar een geglobaliseerde wereld met een grotere mate van internationaal respect gebaseerd op het recht van elk land om zijn eigen waarden te bepalen. Het pleidooi is voor een Europa waar buitenlanders en alle Europeanen een gelijke behandeling ontvangen en actief deelnemen aan de ontwikkeling van een samenleving die gebaseerd is op de waarden van het traditionele Europese erfgoed.

Afbeelding

Tegenstanders van het multiculturalisme hebben een positief oordeel over de wet respecterende, hardwerkende immigranten. Die zijn van harte welkom, maar criminelen, die geen constructieve bijdrage te leveren hebben aan de maatschappij, moeten worden gestraft en verbannen uit de gemeenschappen. Als men geen respect heeft voor het land waar men naartoe verhuist, verliest men het recht om daar te blijven.

We willen een multi-etnische samenleving die individuen op basis van gelijkheid evalueert in het licht van hun competenties en de bereidheid om te werken in plaats van etniciteit. Maar multiculturalisme is zwaar gekleurd door een onderliggend, socialistisch racisme, wat inhoudt dat we met mensen met een donkere huid die niet afkomstig zijn uit Europa ‘medelijden’ zouden moeten hebben. Deze mensen moeten geholpen worden, voorzien van sociale uitkeringen en verontschuldigd worden als ze misdaden plegen. Dit socialistisch racisme is denigrerend en vandaag zijn overheden en maatschappelijke structuren in een aantal Europese landen, waaronder Noorwegen, ermee doortrokken.

In plaats van aan immigranten respect te tonen door hen werk te bieden, hebben we de niet-westerlingen in een onderklasse van welzijnsafhankelijke slachtoffers geschoven. De tragedie van het multiculturalisme is dat het een klassengeoriënteerde en etnisch gesegregeerde omgeving creëert die de zogenaamde “niet-westerse allochtonen” aan de onderkant van de maatschappelijke ladder plaatst.

Afbeelding

Het multiculturalisme heeft gewone Europeanen langzaam beroofd van trots op hun eigen cultuur en het bewustzijn van het belang van waarden. Het was die Europese culturele omgeving die jaren geleden de burgers van de Verlichting koesterden, met een hoge achting voor eerlijkheid, stiptheid, plicht, integriteit en solidariteit. Nadruk op morele elementen zoals zelfdiscipline, het onderwijs, nederigheid en goede manieren vormden de basis voor een samenleving die individuele verschillen respecteerde. Het kapitalisme, samen met de protestantse ethiek, produceerde een cultuur die hard werken, sparen, eerlijkheid en het geloof dat de winst niet alleen moeten worden besteed, maar herbelegd, benadrukt. Wanneer de Europeanen deze culturele idealen loslaten, is het resultaat moreel verval met de financiële crisis, middelmatigheid en het culturele verval van vandaag de dag.

Europeanen moeten het geloof in deze normen, ideeën en richtlijnen versterken, die de basis van het traditionele westerse denken vormen. We moeten verder bouwen aan gemeenschappelijke historische waarden die iedereen, ongeacht etnische afkomst, moet respecteren wanneer men in Europa woont. Dit zal voor de komende tijd voor een sterker, vreedzamer en stabieler Europa zorgen.

Afbeelding

Bron: Gates of Vienna
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85792
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het falen van het multiculturalisme in Europa

Bericht door Ariel »

Dubbel artikel. Voor commentaar gebruik dan deze link.

http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... PA#p291468
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gesloten