Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14841
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Okt 02, 2018 9:36 am

Ariel schreef:
De politie stuurt regelmatig een patrouille en grijpt in als het nodig is (HvdM: ALLEEN ALS HET NODIG IS), maar voor de buurt is de maat stilaan vol. Verschillende bewoners hebben ook schrik om nog na 20 uur buiten te komen “De overlast is niet meer leuk en wij weten gewoon niet meer wat er tegen gedaan kan worden. Misschien kan het helpen als hier een camera geplaatst wordt, maar er moet iets gebeuren”, klinkt het.

Er moet iets gebeuren?
En dat oervervelende achterlijke klagende domme minderwaardige Belgische dorpsvolk heeft geen enkee idee? Het typeert hoe intens dom en waardeloos de Belgen zijn. En dat wordt elk jaar erger. Maar men hoeft zich niet te schamen. In de rest van Europa lijdt de mens aan precies hetzelfde geestelijke afstompingseffect.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68822
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Do Okt 04, 2018 3:08 pm

Illegaal apenvlees gewoon te koop in Brusselse wijk 'Klein-Zaïre'

Vlees van bedreigde diersoorten is opvallend eenvoudig te krijgen in België. Bij een undercoverreportage kon het VRT-programma Pano in Brussel makkelijk de hand leggen op twee stukken apenvlees en een antilope.

Het 'bushmeat' wordt verkocht in de Afrikaanse wijk van de stad, Matonge, ook wel Klein-Zaïre genoemd. Gevolgd met een verborgen camera konden Afrikaanse Belgen in verschillende winkeltjes 'broussevlees' kopen. Gemiddeld ligt de prijs op 50 euro per kilo.

De handel in het vlees is niet alleen een probleem omdat de dieren met uitsterven worden bedreigd. Experts wijzen erop dat er ook ziektes kunnen worden overgebracht: op verhandelde stukken vlees werd bijvoorbeeld monkeypox aangetroffen, een ziekte die in West-Afrika voorkomt. Ook zou er een kleine kans op ebola zijn.

Europa
Volgens Pano speelt België een belangrijke rol bij de verspreiding van bushmeat door Europa. Naar schatting worden er jaarlijks via luchthaven Zaventem enkele tienduizenden kilo's bushmeat vanuit Afrika naar Europa gevlogen. Recentelijk werden er nog in Zürich 6 kilo krokodillenvlees en gerookte schubdieren aangetroffen bij een vrouw die via Brussel reisde.

Desalniettemin wordt er op Zaventem nauwelijks aandacht besteed aan het probleem: er is slechts maandelijks een controle en de laatste vier jaar is er niemand voor gestraft.

Delicatesse of nostalgie
Bushmeat wordt in Afrika vaak gegeten omdat alternatieven duurder zijn of helemaal niet te krijgen. Veeteelt is moeilijk in het regenwoud.

Volgens de VRT wordt bushmeat door sommigen gezien als een delicatesse, zoals ander wild. Anderen eten het uit nostalgie, omdat ze er in Afrika mee zijn opgegroeid; "zoals een Belg in het buitenland denkt aan thuis als hij frieten ruikt".
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37408
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Do Okt 04, 2018 8:18 pm

En mijn vraag is: "Weten we zeker dat het apenvlees is en geen mensenvlees?"
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68822
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Do Okt 04, 2018 8:48 pm

Mahalingam schreef:En mijn vraag is: "Weten we zeker dat het apenvlees is en geen mensenvlees?"


Daar zeg je wat...Dit ziet er wel uit als apenvlees. Ik weet niet of het in Brussel gekocht is.

Afbeelding

In de Pano-reportage ‘Aap op het menu’ brengt VRT-journalist Stijn Vercruysse de illegale handel in bushmeat, of broussevlees, in kaart. Ook in de Brusselse wijk Matonge (Elsene) wordt vlees van bedreigde dierensoorten verkocht, zo blijkt. Al is het vlees niet altijd afkomstig van de diersoort die de koper voor ogen had.

Vercruysses onderzoek start in Zaventem, waar de helft van de trafiek vanuit Afrika passeert. De inspectiediensten op de luchthaven stellen één keer per maand, gedurende anderhalf uur, een gericht onderzoek naar wat reizigers uit Afrika invoeren, de andere dagen gebeuren er af en toe steekproeven. Soms stuit men op een Afrikaanse reiziger die gedroogd vlees in de koffer heeft. Dat wordt dan in beslag genomen, maar boetes zijn er al jarenlang niet uitgeschreven.

‘Antiloopvlees’
Volgende halte is de Congolese wijk Matonge, waar met een verborgen camera zonder veel problemen bushmeat gekocht wordt. Naast de eigen aankopen verwijst Pano ook naar een onderzoek van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen (KIN). Na DNA-analyse op het door het KIN aangekochte vlees bleek het in helft van de gevallen om een andere diersoort te gaan dan aangegeven door de verkoper. Daar kreeg ook Vercruysse mee te maken: hij krocht antiloopvlees dat later meerkat bleek te zijn.

Aap afgemaakt door hem tegen boom te slaan
Samen met bioloog Erik Verheyen van het KIN reisde Vercruysse net voor het einde van het jachtseizoen naar Congo om er vanuit Uma, zowat 70 km ten westen van Kisangani, een expeditie te ondernemen met bushmeatjagers. Voor het eerst is een westerse camera getuige van zo’n jachtpartij. Het zijn de meest beklijvende beelden van de reportage en het is even slikken als de jagers een aangeschoten aap tegen de stam van een boom slaan om hem af te maken. Vercruysse koopt op de markt van Kisangani een stuk chimpansee, en krijgt dat zowel in Congo als in Zaventem zonder problemen voorbij de douane.

“Twee derde van het aantal wilde dieren is in het Congolese stroomgebied al verdwenen”, zegt Sofie Ruysschaert, medewerkster van het WWF. “In bepaalde gebieden zijn grotere apensoorten, zoals de mensapen, plaatselijk al uitgestorven. Men spreekt al over lege bossen en lege savannes, omdat die grotere soorten verdwenen zijn.” Volgens WWF wordt er elk jaar meer dan 3 miljoen ton bushmeat uit het Congolese regenwoud gehaald.

Ebola
Pano signaleert ten slotte ook nog dat met dit bushmeat een risico voor de volksgezondheid meereist naar Europa. “De kans bestaat dat een tropische ziekte als ebola wordt ingevoerd”, zegt professor biologie Herwig Leirs van Universiteit Antwerpen. “Het risico is klein, maar de gevolgen zijn potentieel zeer groot.”

Voor de reportage in Matonge werd samengewerkt met de RTBF.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68822
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 22, 2018 4:32 pm

Afrikaanse bendes (opnieuw) op de vuist in Aalst

In Aalst zijn twee rivaliserende allochtone jeugdbendes vrijdagavond met elkaar op de vuist gegaan. Een groep jongeren van Afrikaanse origine was speciaal van Denderleeuw naar Aalst afgezakt om te vechten. De inwoners van Aalst en naburige gemeentes zijn de overlast van allochtone bendes beu en eisen maatregelen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Vrijdagavond omstreeks 22u kreeg de politie van Aalst een oproep van een grote vechtpartij nabij een lokaal voetbalpleintje. Het gaat om twee rivaliserende jeugdbendes van buitenlandse origine die er hadden afgesproken om met elkaar op de vuist te gaan. Eén van de bendes is afkomstig uit buurgemeente Denderleeuw en had even voordien de trein genomen naar Aalst.

Afrikanen vs Turken
“De politie van Denderleeuw probeerde hen tegen te houden, maar het lukte de heethoofden toch om de trein naar Aalst te nemen”, vertelt burgemeester van Aalst Christoph D’Haese (N-VA) aan Het Nieuwsblad. “Het gaat om een dertigtal personen van voornamelijk Afrikaanse origine die vanuit Denderleeuw naar Aalst kwamen om amok te zoeken met een groep Turken.”

Enkele vechtersbazen konden gearresteerd worden door de politie. “Er konden vrijdagavond verschillende personen worden geïdentificeerd en er werden processen-verbaal opgesteld. De zaak wordt onderzocht”, aldus D’Haese. “Er zal een verhoogde waakzaamheid zijn aan het station en Hertshage, doch de problemen van gisteren zijn ongewild geïmporteerd vanuit Denderleeuw en vragen om een harde aanpak.”

Bewoners van steden Aalst en Denderleeuw zijn vragende partij voor een harde aanpak van de problemen, die alsmaar erger lijken te worden. “In de namiddag was ook al een vechtpartij”, getuigt een buurtbewoner. “Wanneer neemt men eens echte maatregelen op het stadhuis?”

Allochtone overlast
De buurtbewoners zijn de onveilige situatie in Aalst en omliggende gemeentes in de Denderstreek na een opeenstapeling van incidenten grondig beu. Enkele weken geleden zorgden tientallen jongeren van vreemde origine voor de zoveelste keer in korte tijd voor amok door ‘s nachts op geparkeerde wagens te springen. Daarnaast braken ze ook autospiegels af en lieten ze een spoor van vernieling achter in de straat.

“De overlast is niet meer leuk en wij weten gewoon niet meer wat er tegen gedaan kan worden”, zo getuigen verschillende buurtbewoners ten einde raad aan Het Laatste Nieuws. Na 20u durven sommige Aalstenaars niet langer buiten komen vanwege de toenemende criminaliteit in de stad. “Misschien kan het helpen als hier een camera geplaatst wordt, maar er moet iets gebeuren”, klinkt het.

Ook in buurgemeente Dendermonde, bij Denderleeuw, kreeg men in het verleden al meermaals te maken met allochtone criminaliteit. Vorige maand gingen tientallen jongeren van Afrikaanse origine met elkaar op de vuist na een concert om het einde van de schoolvakantie te vieren. Net als in Aalst ging het om het zoveelste incident in korte tijd.

Vlaams Belang en N-VA sterk in beide gemeenten
Toevallig of niet, zowel in Aalst als Denderleeuw boekte Vlaams Belang een monsterscore bij de recente gemeenteraadsverkiezingen. In Denderleeuw is Vlaams Belang met ruim 26% – een toename van maar liefst 13,5% – nu zelfs de grootste partij. In buurgemeente Aalst is N-VA met zo’n 33% de grootste. Samen met de 17,3% van Vlaams Belang halen ze een meerderheid.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14841
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Okt 22, 2018 4:37 pm

Ariel schreef:
“De overlast is niet meer leuk en wij weten gewoon niet meer wat er tegen gedaan kan worden”, zo getuigen verschillende buurtbewoners ten einde raad aan Het Laatste Nieuws. Na 20u durven sommige Aalstenaars niet langer buiten komen vanwege de toenemende criminaliteit in de stad. “Misschien kan het helpen als hier een camera geplaatst wordt, maar er moet iets gebeuren”, klinkt het.

Het klinkt als valse tonen in de oren van de georganiseerde corrupte politiek.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68822
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 24, 2018 1:17 am

“Ik haat blanken en daarom geef ik hen slaag”

Zwarte twintiger voelt zich ‘uitgedaagd’ wanneer ‘de verkeerde’ hem begroet

Een 26-jarige Hallenaar die het ‘niet zo begrepen heeft op blanke mensen’ werd veroordeeld tot negen maanden cel met uitstel voor racistisch gemotiveerd geweld.

“Ik haat blanken en daarom geef ik hen slaag”, zo verklaarde de twintiger nadat hij twee mensen vol in het gezicht geslagen had. De feiten dateren van begin augustus. De man was op weg naar huis nadat hij inkopen gedaan had, toen hij uit het niets een 70-jarige sloeg. De reden? Naast het gegeven dat zijn slachtoffer blank was, had die het ook aangedurfd om de dader goeiedag te wensen. En blijkbaar moest je daar sowieso mee oppassen, want enkele dagen eerder had hij ook al een andere buurtbewoner aangevallen omdat die het ook gewaagd had hem te begroeten.

Maar de beklaagde zag er geen vriendelijke groet in, wel een poging om hem uit te dagen. Naar eigen zeggen had hij zelf ook al genoeg met racisme en geweld te maken gehad. Hij bleek ook nog eens met psychische problemen te kampen. De rechter kon niet anders dan hem veroordelen tot een straf met uitstel, op voorwaarde dat de man een cursus agressiebeheersing volgt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36855
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 24, 2018 1:49 am

Er wordt nergens vermeldt of deze dader zelf een 'niet-blanke' is, maar je mag het er wel uit afleiden. Ik vind dit verhaal zo bijzonder dat ik dit artikel ook in andere topic plaats, waar het speciaal over dit soort racisme gaat.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68822
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 24, 2018 9:20 am

Pilgrim schreef:Er wordt nergens vermeldt of deze dader zelf een 'niet-blanke' is, maar je mag het er wel uit afleiden.


Jawel. Ik vermoed dat jij er overheen gelezen hebt,

Zwarte twintiger voelt zich ‘uitgedaagd’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36855
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 24, 2018 12:14 pm

O ja! Ik las er even over heen.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 18187
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor mercator » Vr Okt 26, 2018 10:24 am

Ariel schreef:Zwarte twintiger voelt zich ‘uitgedaagd’

...maar hij wil wel helemaal vanuit Afrika naar (min of meer) blank België komen, goed wetende dat hij geen blanken kan uitstaan. Hoe zou dat zo komen ? Voor de uitkeringen mss die er in Afrika niet zijn ?
Ik zou zoiets niet doen, ik zal nooit naar Afrikaanse landen gaan omdat ik geen zwarten of moslims lust, dat zou pure zelfkwelling zijn toch ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 37408
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 29, 2018 11:55 am

In België moeten de studenten van de friet af want die is ongezond voor ze.
Daarbij moeten ze een beetje geholpen worden b.v. door geen friet meer te verkopen in de kantines (mensa) van de studenten. Ze krijgen nu gezond en vegetarisch verantwoord en hoofdzakelijk vleesvrij voedsel dat wel wat duurder is. En veel 'wereldgerechten' (=exotisch eten).
Het gevolg is: de studenten kiezen met hun voeten.
Leuvens studentenrestaurant serveert na protest weer elke dag vlees
Een groep studenten wil opnieuw spaghetti bolognese en stoofvlees op het menu van het Leuvense studentenrestaurant Alma II. En ze hebben hun slag thuisgehaald.

Studentenprotest in Leuven onder het motto ‘Make Alma 2 great again’. De inzet: meer vlees op het menu van het studentenrestaurant Alma II, dat in tegenstelling tot Alma I vooral inzet op vegetarische en exotische alternatieven.

Alma-directeur Daniel Lips vertelt dat aan het begin van het academiejaar werd besloten om in Alma II ‘in een hippe en trendy context enkel nog lekker, gezond en duurzaam voedsel te serveren’. ‘Het aanbod over een hele periode is voor zeventig procent vegetarisch en dertig procent vlees, wat impliceert dat er momenteel niet elke dag vlees aangeboden wordt’, aldus Lips.

Blijkt dat studenten niet erg happig zijn op die gezondere kost. Uit tellingen die studentenblad Veto de afgelopen weken uitvoerde, blijkt dat het aantal studenten dat bij Alma II gaat eten sterk verminderd is, terwijl de wachtrijen in Alma I ‘eindeloos’ geworden zijn.

Zo telde Veto op een dinsdagavond in Alma II tussen 18 en 20 uur nog nauwelijks twintig studenten, terwijl er op een vrijdagmiddag om 13 uur - het piekuur - slechts dertig studenten aanwezig waren.

Goedkopere maaltijden

De verandering lokte ook kritiek uit bij studentenkoepel Loko, ook al omdat die 'duurzame en gezonde' maaltijden een stuk duurder zijn. De maaltijden in Alma II situeren zich overwegend in de duurste prijsklasse van 6,45 euro, een hele hap uit een modaal studentenbudget.

De directie van de studentenrestaurants had oren naar de argumenten van de studenten en heeft besloten om in Alma II terug elke dag vlees op het menu te zetten zijn, en ook opnieuw goedkopere maaltijden aan de minimumprijs van 3,60 euro aan te bieden.

De toegevingen gaan in op 25 november.

‘Ook niet-vegetariërs kunnen vanaf dan op een kwalitatief aanbod terugvallen in Alma II. Aan onze doelstelling om lekker, gezond en duurzaam voedsel te serveren verandert er evenwel niets. Dat betekent Vlaamse keuken met een stuk vlees, groenten en aardappelen, maar bijvoorbeeld geen vette frieten’, benadrukt Lips.

Duidelijk: de Vlaamse Frieten blijven gediscrimineerd vanwege een goed doel.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20181026_03877870
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14841
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Okt 29, 2018 2:43 pm

Jezus nog aan toe!

Waar halen sommige irritante bemoeizieke arrogante klootzakken de gore moed vandaan om anderen de les te lezen en als het even kan te dwingen uitvoering te geven aan hun ideeën? Dat zullen ongetwijfeld linkse 'Gutmenschen' zijn.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18187
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor mercator » Di Okt 30, 2018 11:16 am

Hans v d Mortel sr schreef: Dat zullen ongetwijfeld linkse 'Gutmenschen' zijn.

Die maken de dienst uit bij de "katholieke" universiteit van Leuven. Daar kan je zelfs een opleiding tot moderne imam volgen. Het Gutmenschen gedachtengoed neemt daar de meest absurde vormen aan.De faculteit kunstgeschiedenis bezat 1 vleugelpiano. Een jaar of 3 geleden was die bij de opening van het academiejaar ineens weg. Het bestuur had die weggegeven aan de Palestijnen, uit puur medelijden en voor een project om Joodse en Islamitische kindjes door muziek "met elkaar te verbinden". De eigen Vlaamse studenten hebben dus geen vleugel meer-geld voor een nieuwe is er niet-, maar de Palestijnen wel.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 37408
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Mahalingam » Di Okt 30, 2018 2:59 pm

Ook leuk: die multikul op de scholen.
School krijgt paniekknoppen en veiligheidscamera’s na incident met dolgedraaide ouder

De gemeenteraad besliste maandag om veiligheidscamera’s en paniekknoppen te installeren bij gemeentelijke basisschool ‘De Krekel’. Die moeten het veiligheidsgevoel bij het personeel vergroten nadat een vader van één van de leerlingen het er in mei te bont maakte. Er moesten zelfs enkele leerkrachten tussen beide komen om de man tot bedaren te brengen tot de politie arriveerde. “Dat incident heeft serieus indruk gemaakt bij ons lerarenkorps”, verduidelijkte burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD). “Daarom moesten we iets doen. Het kan niet zijn dan ons onderwijzend personeel met schrik naar zijn werk moet. We moeten er bovendien voor zorgen dat onze mensen beschermd worden tegen individuen met slechte bedoelingen. Camera’s en paniekknoppen lijken een zware maatregel, maar ze hebben wel onmiddellijk effect.”

Die hebben dus een kalmerende uitwerking op dolwoeste ouders? Of bedoelen ze een geruststellende werking op het personeel?
Zou er soms meer aan de hand zijn op die school? Hoe kom ik daar nu op? Wel ik lees:
PVDA vroeg zich af of er wel voldoende nagegaan was waar de oorzaak ligt voor de problemen. “Een zestal jaar geleden zijn er ook al eens problemen geweest met een bepaalde bevolkingsgroep. Die zijn toen in de kiem gesmoord door een bemiddelaar aan te stellen. Is dat onderzocht?” Burgemeester Bruggeman weigerde op de vraag te antwoorden,
https://www.hln.be/regio/zelzate/school-krijgt-paniekknoppen-en-veiligheidscamera-s-na-incident-met-dolgedraaide-ouder~ae96b70a/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68822
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Ma Nov 05, 2018 9:03 pm

Allochtone jongeren vechten met zwaarden in Sint-Truiden

In het Limburgse Sint-Truiden is afgelopen donderdagavond een discussie ontaard tot een vechtpartij met zwaarden. Op gemaakte videobeelden is te zien hoe een groepje allochtone jongeren met de zwaarden naar elkaar toezwaait. De politie onderzoekt de zaak. Dat meldt Het Belang van Limburg.

De feiten dateren dus van donderdagavond en vonden plaats op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden. Wat de oorzaak van de discussie was, is niet duidelijk.

Zwaarden en andere wapens
Op de videobeelden die gemaakt werden van de vechtpartij is te zien hoe een discussie al snel uit de hand loopt tot een ernstige vechtpartij. Drie jongeren worden belaagd door verschillende allochtone jongeren die gewapend zijn met zwaarden en andere wapens.

Er vielen uiteindelijk geen gewonden bij de vechtpartij, maar de politie neemt de feiten wel serieus. “Wij gaan de beelden analyseren en een onderzoek instellen om de feiten te onderzoeken en tillen er zwaar aan dat personen uit de winkels tevoorschijn kwamen en met wapens dreigden”, aldus Steve Provost, korpschef van de lokale politie, aan Het Belang van Limburg.

Een interventieploeg zou ter plaatse gegaan zijn, maar de vechtersbazen hadden toen al de benen genomen. Het is bovendien niet de eerste keer dat het tot vechtpartijen komt in de buurt, die gekend staat als een oord voor drugshandel.

Kromzwaard
Het incident doet denken aan een ruzie om een parkeerplaats in het Limburgse Borgloon enkele maanden geleden. De uitbater van nachtwinkel Kabir kreeg het aan de stok met enkele klanten van een nabijgelegen café. Een woordenwisseling escaleerde al snel tot een vechtpartij. Twee allochtone kinderen vielen daarbij de klanten van het café aan met een kromzaard, een typisch Arabisch zwaard.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68822
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Do Nov 15, 2018 9:30 pm

Man randt minderjarig meisje aan “omwille van strikte regels tijdens ramadan”

Een 25-jarige Afghaan heeft zich donderdag voor de correctionele rechtbank van Mechelen moeten verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige. Hij kneep het slachtoffer in de billen, likte en kuste haar en greep dan naar haar schaamstreek. De man was naar eigen zeggen gefrustreerd door de strikte regels die de ramadan oplegt.

Hij kruiste zijn slachtoffer in juni dit jaar aan het station van Lier waarop hij haar achterwerk greep, zich excuseerde en wegliep, maar dan terugkwam en haar likte en kuste en dan zijn hand over haar schaamstreek liet gaan. “Mijn cliënt was zijn seksuele driften niet de baas, hij komt uit een land waar seks taboe is en kreeg thuis nooit informatie over meisjes en vrouwen. Hij beseft nu zeer goed dat wat hij deed grensoverschrijdend is en zal zich daar niet meer aan bezondigen”, verklaarde zijn advocaat Pieter De Wit.

Het parket vroeg een straf van tien maanden met uitstel, maar niet gekoppeld aan voorwaarden. “Deze man spreekt onze taal niet, het zou heel moeilijk zijn om hem een verplichte cursus te laten volgen”, klonk het. De verdediging vroeg een werkstraf en benadrukt dat de man intussen Nederlandse les volgt en volop werkt aan zijn integratie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68822
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 09, 2018 1:28 pm

Vinden jullie het erg gek als ik vermoed dat de 50 jarige man die de juf sloeg een Mohammed is, of een gelijkwaardige naam heeft?

Vader (50) slaat juf in het gezicht omdat ze zijn kind had gestraft

In Antwerpen is een 50-jarige man aangehouden nadat hij donderdag de kleuterjuf van een van zijn kinderen had geslagen. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen vrijdag en wordt bevestigd door het Antwerps parket. De man zou kwaad zijn geweest omdat de juf zijn kind had gestraft.

Donderdagnamiddag kwam het tot een conflict tussen de vader en de 53-jarige juf in de stedelijke kleuterschool De Kameleon, aan het Kielpark in Antwerpen. De man zou een slag hebben uitgedeeld waardoor de vrouw verwondingen opliep in het gezicht.

Donderdagavond bood de man zich aan bij de politie. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste hem aan te houden. Hij wordt verdacht van “zware opzettelijke slagen en verwondingen aan pedagogisch personeel”, zegt Lentle Jespers van het Antwerpse parket.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten